מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיפושדליה31/07/2010
ברצוני לדעת ולחפש אם אפשר מי נחשב למומחה בינלאומי לגידולי ראש צוואר ,לשיחזור שברים בפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
ד''ר יהב אורון31/07/2010אני לא ממליץ בפורום על רופא כזה או אחר. רופאי אאג המתמחים בתחום גידולי ראש וצוואר הינם מצויינים וטובים. תיקון שברים בפנים הינו גם בתחום עיסוקם של רופאי כירורגיית פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בליעהגילה29/07/2010
כל כמה זמן כשאני מנסה לבלוע יש לי כאב חד בגרון. בדקתי כמה פעמים ואמרו שאין שם כלום. האם זה חס וחלילה יכול להצביע על משהו מסוכן יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבליעה
ד''ר יהב אורון29/07/2010גילה שלום,
רוב הסיכויים הם שאין מדובר במחלה מסוכנת. לרוב - כאבים בבליעה נובעים מזיהום ויראלי או חיידקי של הלוע או של הגרון. לעיתים מקור הכאב בחומצה המגיעה מהוושט. יש עוד סיבות רבות. המלצתי היא להבדק ע"י רופא אאג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית28/07/2010
אני בת 59, לפני שנה אובחנה אצלי בעקבות נימול בפנים, קברנומה בגזע המוח.
בדיקת MRIשעשיתי כעת למעקב לא הראתה שינוי במצב.
האם התוצאה מעודדת מבחינת סבירות שלא יהיה שינוי [דימום או צמיחה] גם בעתיד בהתחשב בגילי ובשנה שחלפה ללא הרעה???
ראוי לציין שמדי פעם יש התקפי נימול ומשיכות בפנים בעיקר בעייפות והתרגשות
תודה רבה מחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קברנומה
ד''ר יהב אורון28/07/2010רוית שלום,
ממליץ לפנות עם השאלה לנוירוכירורג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRA/MRI מה זה אומר?שרונית7421/07/2010
מגה ציסטרנה מגנה ולא ציסטה רכנואדלית בגומה האחורית.
אטרופיה של אספקט הקרניאלי של הורמיס הצרבלרי.
שאר הצרבלום תקין.
לציין שבסדרת הדיפוזיה נראה ממצא בתוך הקרן האחורית של החדר הלטרלי מימין ועד לתוך האטריום בעל ממצא מאורך צר, קשור לקרואיד פלקסוס המדגמים האטה בדיפוזיה.
ב- ADC לא מראה האטה רצינית.
על פי T1 ו- T2 והדיפוזיה מדובר אפידרמואיד קטן הקשור לקורואיד פלקסוס בחדר הצדדי מימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר יהב אורון21/07/2010שרונית שלום,
ממליץ לפנות לנוירולוג או לנוירוכירורג עם ממצאי הבדיקה. פורום זה אינו עוסק בממצאים אלו מה גם שקשה להתייחס אליהם ללא תיאור הבעיה ממנה סובל אותו אדם שביצע הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמתן21/07/2010
שלום רב
קמתי עכשיו בתחושה מאוד לא נעימה וקשה לסביר, הרגשתי מין "פיצוץ" קטן בבטן ואז התקררות כללית באזור, לא הצלחתי להרגיש דופק, חולשה ברגליים ומן סחרחורת, (הרגשה כאילו דם לא מוזרם לשום מקום). עבר לי לאחר כמה דקות, ועכשיו אני קצת בלחץ.
אני רוצה לציין כי כבר זמן מה אני לא מרגיש "עצמי",סוג של הרבה דברים קטנים כגון: חולשה כללית,קפיצות לא רצוניות של שרירים (בעיקר בצוואר ובעין) קשיחות מסוימת בצוואר ולהערכתי ירידה בראייה.
אני בן 23 בריא בד"כ אבא חולה פרקינסון וסכרת.
אני לא יודע אם הגעתי למקום הנכון אבלמ מה שקראתי הוביל אותי לכאן, אם תוכלו לענות/להפנות למקום הנכון אני אשמח מאוד
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר יהב אורון21/07/2010מתן שלום,
התלונות שאתה מתאר אינן ספציפיות וקשה להבין ממה אתה סובל. פנה לרופא המשפחה שלך כדי שיסייע לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה בפניםדליה14/07/2010
עם מי אפשר להתייעץ לגבי טראומה בפנים עקב חבלת ראש שקרתה לפני שנתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה בפנים
ד''ר יהב אורון18/07/2010רופא אאג או רופא פה ולסת מטפלים בחבלות של הפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד רדיואקטיביד14/07/2010
בת 36, אחרי טיפול עם יוד רדיואקטיבי - 100 מיליקרי.
כמה זמן אסור לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד רדיואקטיבי
ד''ר יהב אורון18/07/2010שלום,
ההמלצה הינה בדר"כ להמנע מקיום יחסי מין 5-7 ימים לאחר מתן הטיפול. עם זאת - יש להמנע מכניסה להריון מספר חודשים לאחר הטיפול.
לגבי פרטים מדוייקים יותר כדאי להוועץ ברופא שטיפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קטן בעורף ימין תינוק בן 4 חודשינועה14/07/2010
שלום,
קצת בלחץ. קבעתי תור לרופא משפחה למחר ובכל זאת ממש ממש בלחץ...
יש לי תינוק בן 4 חודשים. היום בליטוף בעורף ימין שלו הרגשתי בגוש קטן על העורף שמרגיש לי כמו גוש שומני קטן. כשאני לוחצת על הגוש לא נראה שכואב לו והוא מעט זז (כאילו בורח לי) כשאני לוחצת עליו. הקוטר שלו מרגיש משהו קצת יותר מחצי סנטימטר.
אנא תעזרו לי. מה זה יכול להיות?
אני בלחץ אטומי מאז שגיליתי את הגוש הזה...
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש קטן בעורף ימין תינוק בן 4 חודשי
פרופ` אבירם נצר14/07/2010נועה שלום,
קרוב לודאי, לפי תאורך, שאין לך סיבה לדאגה. סביר מאד שמדובר בגוש שומני או ציסטה של בלוטת זעה. אין בכך שום סיכון מבחינת ילדך. כנראה שיהיה צורך במעקב בלבד בשלב זה. בכל זאת, כדאי שתגשי לרופא ילדים.
אני חוזר, אין לך שום סיבה להיות ב"לחץ אטומי", קרוב לודאי שמדובר במשהו בנאלי.
אני מאחל לך הרבה נחת מהתינוק, ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
נועה14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן נדיר של בלוטת התריסשמואל בן 6413/07/2010
שלום רב,
לפני כ-5 שנים ,התגלה אצלי סרטן בבלוטת התריס. בוצע ניתוח לכריתת האונה הימנית של הבלוטה. אחרי הניתוח נעשתה בדיקה של הבלוטה הנ"ל. תשובת חתך קפוא הייתה MEDULLARY THYROID CARCINOMA.
מאז הניתוח הנני נמצא במעקב דו שנתי ומבצע בדיקות דם לבדיקת רמת CEA וקלציטונין.
רמת הקלצטונין עלתה מ-18 ל-54 בתקופה שמתחילה ב-2006 ועד היום. בנוסף אני מבצע בדיקות CT ,PET-CT,מידי שנה, שלא הראו ממצא חריג.
האם הגידול ברמת הקלצטונין אמור "להדליק נורה אדומה"? הרופאים המטפלים לא ממליצים לבצע דבר פרט ממעקבים ובדיקות. האם יש סיבה לדאגה עם רמת קלצטנין כה גבוהה?
האם יש רופאים המתמחים בסוג סרטן זה (MEDULLARY CARCINOMAׁ), שכן מדובר בסוג נדיר.
תודה מראש,
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן נדיר של בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר14/07/2010שמואל שלום,
ראשית, סרטן מדולרי אינו כה נדיר. לפי תאורך, אני מבין שעברת רק כריתת אונה ימנית של בלוטת התריס והושארה האונה השמאלית. עובדה זאת יכולה להסביר את רמת הקלציטונין הגבוהה. העובדה שבדיקות המעקב תקינות, מצביעה כנראה על כך שעליית רמת הקלציטונין היא בשל הוותרות האונה השמאלית ולא קשורה להישנות הגידול.
אני ממליץ שתיוועץ עם הרופאים המטפלים ועוקבים אחריך לגבי המשמעות של עליית רמת הקלציטונין.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי לגבי סרטן בלוטת התריס
שמואל14/07/2010ד"ר אבירם נצר שלום,
בהמשך לפנייתי לגבי סרטן בלוטת התריס. סליחה שלא דייקתי, אך כל בלוטת התריס נכרתה. גם האונה הימנית והשמאלית. בנוסף עברתי כריתה של בלוטת הלימפה השמאלית בלבד. לכן אחזור על שאלתי, האם רמה זו של קלצטנין(כ-54) מעידה על משהו חריג?
תודה שוב,
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאתץ מדולרית של בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר14/07/2010שמואל שלום,
אם כך, עליית רמת הקלציטונין בהחלט מחשידה להשנות הגידול. אני מציע שתתייעץ עם הרופאים המטפלים בך לגבי חזרה על בדיקות המעקב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אדע בטוח שלא מדובר בגידול?נועה09/07/2010
שלום רב, מתנצלת מראש על אורך ההודעה.
לפני חודש ושבוע ילדתי , שבוע בערך לאחר הלידה החלו כאבי ראש בצד ימין למעלה שאינם מרפים עד היום . הכאבים הם לא כואבים, נסבלים אך מטרידים שאינם חולפים.
לפני שלושה ימים בערך החלה נזלת מוגלתית עם כאבי ראש כלליים גם במצח ובעיניים במיוחד בעין צד ימין סביר להניח כי מדובר בסינוסיטיס מכיוון שאני סובלת מהתקררות כבר שנתיים אשר מתבטא בסינוסיטיס כמעט כל חודש . התחלתי לקחת אנטיביוטיקה ויש קצת שיפור כללי גם בכאב הראש שהתחיל לפני חודש אך עדיין לא נעלם לגמרי מין הרגשה כזאת "אל תשכחי שיש לך ראש"
אני מאוד מוטרדת כי מדובר בגידול.
אתמול הייתי אצל ניורולוג בתקווה שיפנה אותי ל CT או MRI אך לטענתו לא מדובר בניורולוגיה . לאחר בדיקה של דקותיים שאל אותי אם אני מקיאה או רואה מטושטש האם יש סימני שיתוק וכשעניתי שלילה החזיר אותי חזרה לרופא משפחה.
מהפורומים באינטרנט קראתי כי לא מעט אנשים מצאו גידול בראש לאחר שחשו רק כאבי ראש ללא כל סימנים נוספים למרות שגם אצלם הניורולג שלל גידול לאחר בדיקה פיזית.
1.האם זה יכול להיות?
2. האם יכול להיות שהגידול כרגע קטן ולא מראה סימנים נוספים ?
3. האם בעובדה כי כאב הראש לא מחמיר רק השתפר טיפה זה מעודד?
4. יכול להיות כי זה קשור לסינוסיטיס למרות שהנזלת המוגלתית החלה רק שלושה שבועות לאחר כאבי הראש?
5.מה לעשות?
אנא עיזרו לי . אני מאוד מוטרדת ולחוצה מכאב ראש שלא חשתי קודם לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אדע בטוח שלא מדובר בגידול?
פרופ` אבירם נצר09/07/2010נועה שלום רב,
במקום להיות מודאגת, לא להרדם בלילה ולפתח תאוריות על גידול מוחי אפשרי, נראה לי שהרבה יותר פשוט ובטוח שתגשי להבדק אצל רופא אף אוזן וגרון. לאחר בדיקה קצרה ולכל היותר צילום סינוסים, אפשר יהיה לקבוע בסבירות גבוהה אם מדובר בסינוסיטיס או שיש לחפש סיבה אחרת לכאבי הראש.
אז תגשי להבדק וטפלי בבעיה.
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שלא הגיבאופיר07/07/2010
שלום
לאימי בת 70 יש סרטן הפה שחזר שוב אך בבדיקת PET התברר שיש גרורות בריאות ולכן החליטו לא לנתח.
הפנו אותנו לאונקולוג והיא קיבלה 2 מחזורים של כימו : קרבופלטין+FU5 וכן ארביטוקס אחת לשבוע
לאחר 2 מחזורי הטיפול ערכו לה סיטי כל גופי (לא פט-סיטי) הממצאים, בגדול, העידו על כך שהמחלה התקדמה.
ניתן לראות זאת גם בגידול המדובר בפנים הלחי שהתפשט וגם בממצאים בצוואר ובריאות:
רכמה רכה בתאי מסטואיד מימין
מיטת ניתוח רקמה רכה האדרה בולטת
בצמוד ללסת מימין בשומן התת-עורי גוש רקמה רכה 2.5*2.6 בלוטת לימה מוגדלת?
בלוטות לימפה קטנות תת-לסתי משמאל באזור סופרא –קלביקולרי קוטרן עד 1.2 סמ
בלוטת לימפה קטנה קוטרה עד 7 מ"מ בצואר תחתון מימין
חזה:
בלוטות לימפה מוגדלות באזור פיקרדיאלי מימין קוטרן עד 1.5 סמ
הודגם תפליט פלאורלי זעיר מימין
אונה עליונה שמאל – גוש רכמה רכה בסיס פלאורלי קוטר 1.8 סמ
אונה עליונה ימין – גוש רכמה רכה בסיס פלאורלי קוטר 3 סמ חודר למדיאסטינום
אונה תחתונה ימין- תהליך תופס מקום צפיפות רקמה רכה 2.6*2.8 באספקט האחורי של הסגמנט האפיקלי של האונה התחתונה מימין, תהליך רקמתי בלתי סדיר באספקט האחורי, גוש באספקט המדיאלי פרה – ורטברלי 1.7*3.7
פלאורה באספקט תחתון מימין מעובה ובלתי סדירה
כרגע הוחלט לעבור לטיפול שבועי של טקסול לבד.
שאלתי: מאחר וזהו אינו פורום אונקולוגי אלא גידולי ראש צוואר:
1 מה עושים בעניין הגידול בלחי שממשיך לגדול בינתיים....
אנו חסרי אונים ונואשים ושמחים לשמוע כל פירור של מידע או עזרה. כי מהמידע שקיבלנו זהו המצב הנתון כרגע
תודה
ובריאות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הפה
ד''ר יהב אורון08/07/2010אופיר שלום,
אכן מדובר במחלה מתקדמת אשר קשה לטפל בה. בגידול בפה מטפלים בשלב זה רק אם הוא גורם להפרעה קשה לתפקוד (הפרעה לבליעה למשל) ע"י כריתה שלו או של חלק ממנו. צר לי כי התשובה מוגבלת. מאחל לאימך ולכם החלמה בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנון הפעולה של ארביטוקסדגנית אור חן05/07/2010
שלום ד"ר.
אני מעוניינת לדעת כיצד פועלת בדיוק תרופת הארביטוקס כאשר מדובר בגידול ראש צוואר. כיצד היא תוקפת את הגידול? מה הוא מגנון הפעולה של התרופה? מה הקשר בין התרופה לבין הקולטן EGFR ואיך קשורה לכל זה בדיקת KRAS? כמו כן, כיצד נוטלים את התרופה? עירוי לוורידים? קפליות? שתייה? כל כמה זמן? יש מינון מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארביטקס
ד''ר יהב אורון05/07/2010דגנית שלום,
ארביטקס הינה תרופה הניתנת תוך-ורידית (בערוי) הפועלת ע"י חסימת קולטנים הנמצאים על-פני השטח של תאים. ע"י קישור לקולטנים האחראים לשגשוג התא נחסמת למעשה פעולתם של הקולטנים. כך נעצר שגשוג התא הסרטני. הקולטן הנ"ל מכונה EGFR .
KRAS הינו חלבון אשר מקודד ע"י גן אשר יכול לעבור התמרה ואז הוא הופך להיות אונקוגן - כלומר - גן שעלול לגרום להופעת מחלה סרטנית. הקשר לארביטקס הוא שבסוגי סרטן מסויימים (למשל סרטן ריאה או סרטן המעי) נמצא קשר בין מוטציה בגן הנ"ל לבין חוסר תגובה לטיפול בארביטקס. למיטב ידיעתי לא נבדק קשר כנ"ל בגידולי ראש וצוואר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן בליעהאורי02/07/2010
לפני כשלושה שבעות התחילו לי כאבים בזמן בליעה ,בהתחלה חשבתי שמדבר במשהו שיעבור תוך שבוע או שבועיים .
במשך הזמן הזה נטלתי תרופה להקלה על הכאב (מה שלא עזר בכלל).
לאחר שבועיים הלכתי לרופה והוא לקח מספר מדדים כמו לחץ דם ומשקל כמו כן גם משטח גרון.
לאחר שהתוצאות חזרו והכל היה תקין הוא שלח אותי לבצעה בדיקות דם שקשורת לבלוטת התריס.
התוצאות גם כן חזרו תקינות.
נכון לעכשיו אני ממתין לתור לרופא אאג ולצילום .
השאלה שלי היא פשוטה,האם אני צריך לשמוח או להיות מודאג עקב התוצאות התקינות,
מה עוד יכול לגרום להרגשה הלא נוחה שיש לי בגרון/גורגרת ואילו כיווני טיפול עוד אפשריים בפני.
תודה
אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבליעה
ד''ר יהב אורון02/07/2010אורי שלום,
ראשית - אם התוצאות חזרו שליליות - כדאי לך לשמוח - אין מחלה. ברור לי כי אתה מוטרד מכך שלא נמצא המקור לכאבים אך אם עד כה לא נמצאה מחלה - כנראה שלא מדובר במחלה מסוכנת.
לתחושה שאתה מתאר יכולים להיות גורמים רבים אך אחד מהשכיחים הוא צרבת - חומצה החוזרת מן הקיבה אל הגרון. אני ממליץ שתבדק ע"י רופא אאג - כמתוכנן - על מנת שזה יבחן את הפה, הלוע ואת הגרון ויטפל בהתאם.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש בדיקת אולטרסאונדניצה30/06/2010
בבדיקה נאמר שבלוטת התרואיד נראית קטנה ,מרקמה די אחיד .סמוך לקוטב התחתון של האונה הימנית הודגם מבנה היפואקוגני הפעם הממדים 1.13 על 0.41 ס"מ הוא גדל במעט כ 10% לעומת בדיקה לפני שנתים ורבע. כמו כן קיימת וסקולריזציה היקפית מסביב למבנה.בלוטות פארארו"גולריות קטנות בשני הצדדים. יש לציין שאני בת 58
ולוקחת אלקטרוסין לבלוטת המגן כ 15 שנה ומאוזנת בנושא.כמו כן אני מקבלת מידי חודש כדורים לצפיפות העצם ובשנתיים האחרונות עקב כך אין שינוי בבדיקת הצפיפות לרעה.
האם אפשר לקבל הסבר למהות האולטראסאונד הנ"ל?בתודה מראש ניצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד
ד''ר יהב אורון30/06/2010ניצה שלום,
יתכן ומדובר בקשרית בבלוטת התריס. כדאי לראות את ההדמיה עצמה (ע"י רופא אאג) ולשקול דיקור שלה על מנת לברר מה טיבה המדוייק. הבלוטות שאת מתארת הן בלוטות לימפה קטנותואין להן קרוב לוודאי כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת אחרתנטע30/06/2010
אני חושבת שיש לי בעיה בלסת. לפעמים הפרק הלסת כואב לי ולפעמים כואב לי לפתוח את הפה יותר מדי רחב. מה גם שלפעמים יש קולות קליק כשאני לועסת. למי פונים עם בעיה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק הלסת
ד''ר יהב אורון30/06/2010נטע שלום,
ככל הנראה מקור תלונותייך הוא מפרק הלסת שלך. התופעה מופיעה לעיתים לאחר לעיסת מזון קשה או אצל אנשים הלועסים מסטיק לעיתים תכופות. לרוב - ניתן לפתור את הבעיה ע"י המנעות זמנית מהנ"ל, קומפרסים חמים למקום ושיכוך כאבים. הוועצי ברופא אאג או ברופא פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)