מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהקטי31/03/2011
לד"ר נצר שלום,
אני חיפאית וברצוני להתייעץ אתך בנושא של נפיחות בפנים(במיוחד צד ימין בתוך הלחי יש כיב לא לבן) עם נזלת שקופה מזה 3 שבועות לא הייתה תגובה לאנטיביוטיקה (מוקסיפין 7 ימים ו אוגמטין 5 ימים) מיום ראשון בלי אנטיביוטיקה וביום שלישי הופיע ה כיב והנפיחות התחילה לשרוף.
מתחילת פברואר אני עם כאבי ראש בצדדים ועורפיים- בCT מוח תקין וCT ע"ש צווארי אוסטואופיט ב C5-6 ובליטה גרמית ב C6-7י
אודה לך על היענותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
פרופ` אבירם נצר31/03/2011קטי שלום,
קשה ליעץ לך מבלי לראות את הממצא. אני מציע שתגשי להיבדק אצל א.א.ג.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת סרטן המוח תורשתיתמי30/03/2011
האם מחלת סרטן המוח תורשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מחלת סרטן המוח תורשתי - תגובה
פרופ` אבירם נצר30/03/2011לא שידוע לי. אומנם ישנם הרבה סוגים של גידולי מח, אך לממאירים שבהם אין קשר לתורשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על CT פנים וצוואר או US רקמותקטי29/03/2011
שלום,
בהמשך לשאלותי הקודמות פניתי ל אאג והרופאה אמרה ש CT מוח הוא תקין ומראה סינוסיטים תקין אך היא רוצה לחזור על ה CT לפנים והצוואר כדי לראות את הרקמות הרכות
שאלתי:
1) מאחר ולא עבר חודש על ביצוע CT מוח וע"ש צצוארי עם חומר ניגודת אני חייבת לעבור קודם בדיקת תפקודי כליות ואז לבצע CT חוזר ל פנים וצוואר עם חומר ניגודץ האם אי אפשר לבצע US לרקמות הרכות ואז להחליט ל בצע CT חוזר או לא?
2) האם ב CT מוח שרואים בו את הסינוסים גם מכיל את בלוטות הרוק ליד האוזניים (ברוטיד??)
אודה לכם על היענותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על CT פנים וצוואר או US רקמות - תגובה
ד''ר יהב אורון29/03/20111 - איני יודע לאיזה רקמות רכות מתכוונת הרופאה שלך. יש רקמות שניתן להדגים בבדיקת אולטרא סאונד ויש כאלה שקשה יותר להדגימן ואז נדרש CT. יתכן ובשל כך מבקשת הרופאה לבצע CT.
2 - בבדיקת CT כזו בדר"כ מודגם גם הפרוטיד.
בהצלחה בבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אונה שמאלית בלוטת התריסרינת25/03/2011
שלום,
לאחר תוצאות u.s: אונה שמאלית רוחב: 17 מ"מ אורך 45 מ"מ קשרית היפואקוגנית 18X7 מ"מ קשריות היפואקוגניות בודדות זעירות בנוסף. בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות, ללא לימפאדנופטיה .
הרופאה הפנתה אותי ל FNA תוצאות:
בניקור טירואיד אונה שמאלית תחת סונר הוצא מעטקולויד חופשי, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי וקבוצות של מיקרופוליקולרית. בגלל השגשוג הבולט של התאים ממליצים לבצע ביופסיה לאבחנה סופית של הנגע הפרוליפרטיבי.
הופנתי לאנדוקרינולוג וגם הוא וגם הרופא משפחה הפנו אותי לניתוח- כריתת אונה שמאלית.
אני דיי מבולבלת, יש דרך להמנע מהניתוח?(אין בעיה תפקודית,כל בדיקות הדם תקינות) בנוסף לא צריך לעשות שוב FNA ?אולי יש טעות בתוצאות הבדיקה?? אני אודה להסבר מה אומרת תוצאת הבדיקה (FNA)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אונה שמאלית בלוטת התריס - תגובה
פרופ` אבירם נצר27/03/2011רינת שלום,
לצערי, אין כנראה מנוס מכריתת האונה השמאלית של בלוטת התריס. בסוג זה של גידול הניקור (FNA) אינו יכול לשלול אפשרות של גידול ממאיר, לכן, חייבים לבצע כריתת האונה לצורך איבחון.
בהצלחה והחלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ברור כאב ראש עורפי ונזלתקטי23/03/2011
תודה רבה על ההיענות ברצוני לברר:
האם אלרגיה גורמת לכאבי ראש בקרקפת לוחצים מתפשטים לעורף יותר בתזוזות ראש ובסבב הראשון היה לי קשיון עורף?
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ברור כאב ראש עורפי ונזלת - תגובה
ד''ר יהב אורון24/03/2011אלרגיה לא גורמת לסימפטומים האלו. יתכן והם קשורים למחלה של חוליות עמוד השדרה הצווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש נזלת ונפיחות ולחץ מנינגיאליקטי23/03/2011
שלום,
מבקשת עזרתכם לאיזה רופא אני חייבת לפנות?
אני בת 48 ,בתחילת פברואר 3-2-2011 התחילו כאבי ראש חזקים מלווים בנזלת שקופה אחרי 4 ימים פניתי לרופא משפחה, בדק אותי ובקש ממני לקחת אנטיביוטקה מוקסיפן אם הכאב ימשך עוד יומיים. אחרי יומיים לקחתי אנטיביוטקה למשך 8 ימים בלי הטבה רק הנזלת הפסיקה. וכאבי הראש החמירו והפכו לכאבי ראש עורפיים הופניתי ע"י נוירולוג למיון עקב כשיון עורף ובוצעו CT מוח וCT ע"ש צווארי. בדיקת ה CT מוח תקינה ובצוואר יש לי אוסטואופיט ב C5-6 האורטופד נתן תרופת בשם נבוקו ל8 ימים אחרי הטיפול הכאב ירד ולמשך 4 ימים בלי תרופות המצב היה טוב אחרי זה עוד פעם כאבי צוואר שהרופא המליץ לקחת עוד 2ס2 נבוקו ואז אחרי 24 שעות היתה לי נפיחות בפנים עם שריפה משני צידי האף מצד ימין יותר נפוח מצד שמאל וגם נזלת שקופה ועיניים נפוחות ומגרדות. פניתי לרופא המשפחה ונתן לי אנטיביוטקה ל 10 ימים עם לורסטין. זה היום השביעי השריפה נחלשה אך הנפיחות בפנים נשארה וכאבי הראש הערפיים מתחזקים.
שאלות:
1) האם ב CT מוח רואים ממצאים בסינוסים או באף או בבלוטות הרוק?
2) האם אלירגיה יכולה לגרום לתופעה הזאת?
3) לאיזה רופא מומחה עלי לפנות? רופא המשפחה שלי הוא מנהל מחלקה פנימית בב"ח ומומחה ידוע בארץ, אני מרגישה אבודה, אנא היענותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש נזלת ונפיחות ולחץ מנינגיאלי - תגובה
ד''ר יהב אורון23/03/20111 - ב-CT מוח ניתן לצפות גם בסינוסים. כך שאם ה-CT פוענח כתקין ככל הנראה לא סבלת מסינוסיטיס.
2 - הסימפטומים מהם סבלת יכולים להתאים לאלרגיה. יתכן ומקור הכאב העורפי וכאב הראש בעמוד השדרה הצווארי. נזלת שקופה, גרד ונפיחות בפנים הם בדר"כ סימפטומים שנובעים מתגובה אלרגית וניכר כי טופלת היטב.
3 - אפשר להיוועץ גם ברופא אאג וברופא אלרגיה אך אני בטוח שאם את מטופלת ע"י רופא משפחה ותיק וטוב כמו רופאך הוא ידע לטפל ולהפנות במידת הצורך.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור עין לאחר הוצאתהטבוך פנינה22/03/2011
לגיסי התגלה סרטן בעין ויש להוציאה.האם יש דרך לשחזר עין לאחר ניתוח, האם זה נעשה בארץ, ומי הם הרופאים העושים את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור עין לאחר הוצאתה - תגובה
ד''ר יהב אורון23/03/2011שלום רב,
אני מציע להתייעץ עם רופא עיניים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתתמי22/03/2011
מ חודש אני מרגיש סחרחורת
זה היה קשה, אבל אחרי כמה ימים עד עכשיו
אני מרגיש את זה im כאשר על המיטה על הגב שלי
זה מה ה א.א.ג כתב
סחרחורת סיבובית עמתית במשך שניות בזמן תנועת ראש גופללא
בחילות הקעות
ct הראש עם ו בלי חומר ניגוד היה תקין
רופא משפחה אמר לי זה רק חשש
בביב החולים אמרו לי אין לך גידול
א.א.ג אמר לי לקחת MRI
אולי יש גידול לא נמצאה על ידי CT
זה התחיל איתי הסחרחורת חודשים וחצי אחרי ה ct
אולי יש גידול לא נמצאה על ידי CT
מה אתה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת - תגובה
ד''ר יהב אורון23/03/2011שלום רב,
הסיכוי לגידול במקרה של סחרחורת נמוך ביותר מה גם שה-CT היה תקין לדבריך.
לאחר בדיקת MRI אני מקווה שיוסר החשש לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כללית עם כאבי ראשליהי21/03/2011
היי מזה כמה ימים אני סובלת מכאבי ראש חזקים עד למצב של אי ריכוז סחרחורת גלי חום ממש מזיעה כאבי בטן המלווים בשלשולים כאבים בצוואר ובגב ,חולשה ..קושי בנשימה והליכה ,טעם מר בפה ויש לציין שגם כואבת לי אוזן בצד ימין
קבעתי טור לרופא אבל יש עוד כמה ימים אשמח אם תוכלו לתת לי מענה פחות או יותר ממה זה נובע על פי סימנים אלו .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה כללית עם כאבי ראש - תגובה
ד''ר יהב אורון21/03/2011ליהי שלום,
נשמע שאת סובלת ממה שאנו מכנים "מחלת חום" שתסמיניה מזכירים שפעת. כדאי להיבדק ע"י רופא משפחה בשלב הראשון ואם יש צורך בכך להיבדק גם ע"י רופא אאג. בינתיים כדאי להוריד את החום ולשכך את הכאבים בעזרת תרופות כמו אקמול/נורופן (בתנאי שאת לא רגישה להן).
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אפשר לחיות רק על מים?במשקל תקין16/03/2011
אחרי הקרנות לגרון, ללא חוש טעם. אי אפשר לאכול כלום. רק מים.
מתי חוזר הטעם? האם הוא עלול לא לחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אפשר לחיות רק על מים? - תגובה
פרופ` אבירם נצר16/03/2011אל דאגה, חוש הטעם יחזור בהדרגה, בד"כ בתוך מספר חודשים. חשוב מאד שתאכל למרות חוסר הטעם כדי לשפר את מצבו המטבולי של גופך.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני אקבל סרטן בראשתמי16/03/2011
בבית החולים שערי צדק ב ירושלים
נתנו לי CT ראש
כמו שקראתי CT ראש עם ובלי חומר ניגוד
עכשיו אני פוחד גם איבדתי את העבודה שלי
האם אקבל גידול במוח מי ה בדיקת CT שקבלתי
הרבה אנשים אמרו לי קן
אדוני, אם אתה יכול להסתכל על התמונה למטה
אני רוצה לדעת אם זה ct רק לראש או גם ל הצוואר
קי כי קראתי ct ראש ו גרון
שמעתי אם שניהם ביחד אני אהיה קיבלתי 15 msv
עוד שאלה אחת אם אפשר
מהי כמות הקרינה שקבלתי
האם אקבל גידול במוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני אקבל סרטן בראש - תגובה
ד''ר יהב אורון16/03/2011אבי שלום,
לפי הכיתוב בוצע CT ראש. הרופאים שהפנו אותך אליו לקחו בחשבון את כמות הקרינה אליה תחשף, וכמות זו קטנה. הסיכון גדול יותר אם בוצעו מספר בדיקות של CT, ובמקרה שלך בוצעה רק בדיקה אחת כך שהמצב טוב. אני רואה גם שהבדיקה פוענחה כתקינה ועל-כן אתה יכול להיות רגוע יותר ולא לחשוש.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני אקבל סרטן בראש
תמי16/03/2011תודה אדוני
מודה לך על הזמן שלך
יש לי רק עוד שאלה ----אני כל כך מצטער
אז אתה חושב את כמות הקרינה שקיבלתי קטנה מאוד כמו שאמרת לי
ואני לא אקבל גידול במוח מ ה ct כמו כל האנשים אמרו לי.
אני רוצה לחזור לחיים שלי אבל האנשים בכל פעם אומרים לי
למה הם נתנו בחור בגיל 24 CT ראש
האם יש אנשים צעירים בגיל שלי מקבלים ct ראש
מאז קיבלתי את ה ct אני במצב הזה
תודה אדוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני אקבל סרטן בראש - תגובה
ד''ר יהב אורון17/03/2011אבי שלום,
להרבה מאוד אנשים ואפילו צעירים ממך עורכים בדיקת CT ואין לך סיבה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני אקבל סרטן בראש
תמי18/03/2011תודה
קראתי CT ראש עם ובלי חומר ניגוד
(עם ובלי חומר ניגוד)
האם זה אומר כי קיבלתי 2 (שתי) cts
אני יודע שאנשים מקבלים
CT ראש עם חומר ניגוד ( 2msv)
או
CT ראש ובלי חומר ניגוד ( 2msv)
אבל אני קיבלתי
CT ראש עם ובלי חומר ניגוד
האם זה אומר שי קיבלתי 4msv
או רק 2msv
אני לא אשאל שאלה אחרת אני מבטיח
אף אחד לא רוצה לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני אקבל סרטן בראש - תגובה
ד''ר יהב אורון18/03/2011אבי שלום,
איני יודע לומר לך בדיוק לכמה קרינה נחשפת כיון שהדבר משתנה בין המכשירים אך שוב אין לך סיבה לדאגה.
חג שמח ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bone metיקי15/03/2011
שלום רב
בעקבות סרטן בערמונית , נשלח חברי לבצוע CT מוח .
התוצאות : " CT מוח - מוח תקין , אך BONE MET בעצמות הגולגולת.
ההגדרה כנ"ל נקבעה ע"י הנוירולוג אשר שלח אותו לבדיקה , וזאת על סמך תוצאות הCT שהיו תקינות , למעט התוצאה כלהלן " מבנה גרמי של עצמות הגולגולת - לציין אזורים סקלרוטיים בעצמות הגולגולת , בפוסה האחורית" .
שאלותי : 1. מה זה אומר BONE MET ? ומה המשמעות ?
2. האם על סמך תוצאות ה- CT כנ"ל , האבחנה של BONE MET נכונה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bone met - תגובה
ד''ר יהב אורון16/03/2011יקי שלום,
כל בדיקה וצילום הינם כלי עזר לצורך הגעה לאבחנה וצריך לשלב בין בדיקת הרופא לבדיקות העזר (כמו ה-CT) מה גם שאני לא רואה את ה-CT עצמו.
אני מציע לגשת עם הבדיקה בחזרה אל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעניתי - BONE MET
יקי16/03/2011לא נעניתי לשאלתי הראשונה - מה זה BONE MET
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעניתי - BONE MET - תגובה
ד''ר יהב אורון16/03/2011יקי שלום,
נכון.
איני חושב שנכון לאבחן או לבשר אבחנה כלשהי דרך האינטרנט.
אני חוזר וממליץ לחברך לגשת אל רופאו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת שומן בראשel13/03/2011
שלום,
כבר כמה שנים טובות שיש לי כמו מין בלוטה בראש. אף פעם לא ייחסתי לה חשיבות עקב הנחה שזהו מבנה הראש שלי. לאחרונה הבחנתי כי הבליטה גדלה.
הלכתי לחוו"ד אצל רופא מביקור רופא (אני חיילת), שמצא כי זה בלוטת שומן ומלמל משהו בשם Atheromam . הוא לא ידע להסביר לי יותר מדי ממה זה נובע, האם זה נקרא גידול? והאם להקשיב לו ולא לעשות עם זה כלום, למרות שהבלוטה גודלת.
תודה מראש ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת שומן בראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר13/03/2011שלום רב,
אטרומה היא אכן בלוטה/ציסטה עורית. זה אינו גידול ופרט לזיהום מקומי, שיתכן, אינה גורמת לשום בעיות משמעותיות.
במידה שאכן מדובר באטרומה, אין צורך לכרות אותה, אלא אם היא גורמת להפרעות ניכרות או שממשיכה לגדול.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת שומן בראש
el14/03/2011מעבר לכך, האם כדאי להיוועץ ברופא נוסף או להסתמך על דברי הרופא הזה שלאחר נגיעה קטנה באיזור קבע במה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת שומן בראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר14/03/2011את יכולה להיוועץ עם רופא כירורג (מנתח) או א.א.ג. או פלסטיקאי. לפי תאורך, אני מתרשם שהממצא דורש מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בראשי שנמצאת כ 7 ס"מ מתחת לקודקוד הראשפרופ` אבירם נצר11/03/2011
שלום רב!
לפני כמה ימים אשתי הסבה את תשומת ליבי לבליטה בראשי שנמצאת כ 7 ס"מ מתחת לקודקוד הראש (פחות או יותר היכן שמתחילה עצם הגולגולת כשנגמר החלק הרך שמגיע מכיוון העורף) מקווה שתיארתי נכון , אם אני לא טועה זה נקרא העצם האוקסיפידלית אבל לא משנה, בכל מקרה זה קשה כמו עצם , לא כואב שאני לוחץ או מממש ואם לא הייתי בטוח שזה לא היה שם לפני,הייתי בטוח שכך בנוייה העצם שלי.
מה זה יכול להיות ? יכול להיות מסוכן ? גודל הבלוטה כ 1-1.5 ס"מ וגובהה אפילו פחות.
אני סובל כחצי שנה מחוסר יציבות פה ושם עברתי איזשהו בירור נוירולוגי ובדיקת שמיעה , כולל בדיקת EMG או משהו כזה (הבדיקה שמחברים אלקטרודות לראש ) והיה תקין. האם זה יכול להיות קשור ?
תודה מראש על התשובות
ושבת שלום
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר13/03/2011דן שלום,
לא נראה לי שיש מקום לדאגה. יתכן מאד שמדובר או בעיבוי של עצם הגולגולת או בציסטה או קשרית בעור הקרקפת. אני מציע שתיבדק על ידי רופא המשפחה ובהתאם להתרשמותו יפנה אותך במידת הצורך לבירור נוסף או למעקב והשגחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאורומה אקוסטית ושמיעהאני04/03/2011
שלום רב. לפני מס' שנים עברתי ניתוח נאורומה אקוסטית. מאז שומעת באוזן אחת, ע"מ להגן עליה שמה אטם מותאם לאוזן. לאחרונה (לא היה בעבר) לאחר השימוש בו מרגישה תחושת אטימות שנמשכת אפילו יומיים! מכיוון שזו האוזן היחידה שנותרה לי חשוב לי להגן עליה, אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה? האם זה משהו שקורה כתוצאה מתחושות שונות לאחר הניתוח? האם יש צורך להחליף אטם? ממה זה נובע פתאום? תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורומה אקוסטית ושמיעה - תגובה
ד''ר יהב אורון04/03/2011שלום רב,
סביר להניח שאין קשר בין הניתוח לבין התחושה באוזן השניה. צריך לבדוק את האוזן ע"י רופא אאג. באופן כללי - לא מומלץ להשתמש באטם במשך רוב שעות היום אלא במקרים של חשיפה לרעש עז בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)