מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקדים היפודנסם באונת התירואידיעל05/11/2010
בת 60 סובלת מדלקת במיפרק הסרנוקלביקולרי הימני.בבדיקת סיטי התגלו גם מוקדים היפודנסים בקוטר 8 מ''מ באונת התירואיד השמאלית ובקוטר 7 מ''מ באונה הימנית עם הסתיידויות
במה המדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדים היפודנסם באונת התירואיד - תגובה
פרופ` אבירם נצר07/11/2010שלום יעל,
לפי התאור, כנראה שיהיה צורך לנקר עם מחט, תחת אולטרה סאונד, את המוקדים בבלוטת התריס כדי להוציא דגימת תאים ולשלחם לבדיקה.
אני מציע שתגשי לאנדוקרינולוג או לא.א.ג. כדי שיתאמו את הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאת המשפחה שלחה לאולטראסאונד
יעל07/11/2010אני די מודאגת ורופאת המשפחה שלחה לאולטראסאונד בלבד
האם אתה ממליץ לברר באפן מעמיק יותר ובהתיעצות עם מומחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאת המשפחה שלחה לאולטראסאונד - תגובה
פרופ` אבירם נצר08/11/2010שלום יעל,
ההפניה לאולטרה סאונד הינה בהחלט במקום. אם האולטרה סאונד יזהה את אותן קשריות שנצפו ב- CT, השלב הבא יהיה קרוב לודאי לבצע דיקור תחת אולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי ראש -דחוףמ04/11/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול על ההבדל בין סיטי ראש עם יוד וללא יוד.
בן זוגי עבר בדיקת סי טי (כתבתי על כך ועניתם לי לפני יומיים) ראש בשל כאבי ראש (לחץ באיזור המצח) ולחץ מעט באוזניים.
הוא נשלח ע"י א.א.ג. לסיטי סינוסים ללא יוד, הסיטי נמצא תקין לחלוטין לפי האבחנה של הרופא (טרם קיבלנו תוצאות מהמכון) והרופא ציין כי אין מדובר בבעיה שקשורה בא.א.ג. והוא נשלח לנוירולוג.
אנחנו מאוד לחוצים בעיקר בשל העובדה שהוא סובל מכאבים חזקים ללא הפסקה והיינו רגועים יותר לדעת שמדובר בסינוסים.
משיחה עם רופאת המשפחה היא הסבירה כי סיטי ללא יוד אמור לראות ממצאים חרגיגים כגון גידולים ודימומים, אם כך האם אנחנו יכולים מעט להירגע? מה ההבדל בין השניים, עם יוד וללא יוד?
אנחנו חסרי אונים כיוון שהכאבים עזים וללא הרף או הקלה ולא נמצא כל פתרון או סיבה.
אני מזכירה בהמשך לפנייתי הקודמת כי לפני 3 חודשים בן זוגי עבר אירוע של סחרחורת והקאה אולם האירוע היה חד פעמי ומאז הוא סובל מכאבי ראש בעיקר במצח.
אני ממש אודה לתשובתכם בהקדם אנחנו בלחץ נוראי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי ראש -דחוף - תגובה
פרופ` אבירם נצר04/11/2010ההבדלים בין CT עם חומר ניגוד וללא חומר ניגוד הם ברזולוציה של הבדיקה. קרוב לודאי שגידולים משמעותיים יראו גם ללא חומר ניגוד כך שאת יכולה להרגע.
אני מציע שתמתינו בסבלנות לדו"ח המסכם של הבדיקה, והוא ירגיע את חששותיכם.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה..
מ04/11/2010תודה רבה על תגובתך המהירה. אתה מרגיע אותנו!
שאלתי- מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש אם כך?
ברור לי שלא ניתן לדעת ללא בדיקה שלך אך הסבל ניכר בעיקר במצח ובאוזניים, האם יתכן כי לא מדובר בסינוסיטיס?
האם נוירולוג עשוי לשלוח שוב לבדיקת CT עם חומר ניגודי או לבדיקת MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה.. - תגובה
פרופ` אבירם נצר07/11/2010אם היתה סינוסיטיס, היו ממצאים בבדיקת ה- CT. ישנן הרבה סיבות אחרות לכאבי ראש ואוזניים. אני מציע שיבדק ע"י א.א.ג. לבירור הסיבה לכאב. ההחלטה לגבי הצורך בהדמייה נוספת, לפי ממצאי ה- CT והתלונות של הנבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT שעברתיאדם04/11/2010
שלום רב לפני שלוש שנים עברתי ניתוח בראש אפידרמואיד ולפני חודש חזרו לי הכאבים בראש מבדיקת הCT עולה שיש הגדלה צ'יסטית של הפינאל בגודל 1.6X1.3 ס'מ ושיש מספר הסתיידויות מהיקף הממצא ורשום שהסתיידויות גדלו מCT קודם השאלה שלי מה זה אומר הממצאים של הCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT שעברתי - תגובה
ד''ר יהב אורון04/11/2010לאדם שלום רב,
לגבי שאלה זו כדאי להיוועץ בעמיתינו הנוירוכירורגים בפורום מקביל (נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש) במסגרת אתר זה.
בברכה,
דר' יהב אורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות במוחאופיר02/11/2010
שלום!
להלן תוצאות CT ראש שעברה אימי, חולת סרטן הלסת עם גרורות לריאות. כרגע לא מקבלת טיפולים כימו' או קרינות עקב חולשה רבה.
עקב תוצאות ה CT התחילה לקבל סטירואידים DEXA .
אודה לך מאד על הסבר לגבי המשך אפשרות הטיפול בממצאים ולגבי הטיפול הנוכחי בסטירואידים.
טכניקה: בוצעה סריקה של המוח ללא ועם הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
בוצע ב-31.10.2010 בוצע השוואה עם בדיקה מה- 13.11.2009.
בת 73, סרטן גרורתי מהלסת, מספר ימים ישנוניות, חולשה - שאלה של גרורות.
מ/ל המימקסילקטומיה מימין.
שני תהליכים מוחיים. האחד עובר האדרה ,בהמיספירה צרבלארית שמאלית, עם
מרכיב גדול של בצקת. קוטרו של המרכיב עובר ההאדרה 4.3 ס"מ אשר גורם
לאפקט מסה בסביבתו, וללחץ על החדר הרביעי וגזע המח. החדר הרביעי הנו מוצר.
התהליך השני קטן פסי, במיקום פרונטאלי משמאל, קרוב לודאי פיזור
לפטומננגיאלי. התהליכים חשודים לתהליכים מישניים.
חדרי המח הלאטראלים והחדר השלישי מורחבים מעט יותר מבבדיקה קודמת, ללא
הדרוצפלוס אקוטי. ציסטרנות הבסיס וחדר רביעי דחוקים. הרניאציה
טונסילרית לפורמן מגנום משמאל.
קו אמצע שמור.
אין שינוי במסה של הרקמה הרכה בסביבות הניתוח.
בלוטה נקרוטית גדולה חצונית ויתכן מערבת את האונה השטחית של בלוטת הפרוטיס
מימין.
עכירות מסטואידלית מימין.
לסיכום:
שני תהליכים מוחיים. האחד עובר האדרה בהמיספירה צרבלארית שמאלית עם מרכיב
גדול של בצקת. גורם לאפקט מסה בסביבתו וללחץ על החדר הרביעי
וגזע המח. התהליכים חשודי לתהליך מישני.
סימני לחץ כמתואר.
חשד לפיזור לפטומננגיאלי פרונטלי משמאל.
לשים לב לממצאים הצואריים.
לשקילת תהודה מגנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות במוח - תגובה
פרופ` אבירם נצר02/11/2010אופיר שלום,
לצערי, אני לא איש בשורות. מדובר בגידול מפושט עם גרורות מפושטות. קרוב לודאי שהטיפול ככל שיהיה, הוא פליאטיבי בלבד ומטרתו הקלת הסימפטומים.
איני יכול לתת לך המלצות על הטיפול הספציפי. אני מציע שתתייעץ על כך עם האונקולוגים שמטפלים באימך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מתמשכים - דחוףמ01/11/2010
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים בן זוגי עבר ארוע שכנראה אובחן כורטיגו: סחרחורת קשה, בחילות והקאות. יש לציין כי הארוע נמשך כמה שעות בערב ועבר למחרת בבוקר.
מאז, שלושה חודשים, הוא סובל מכאבי ראש שמקורם לטענתו במצח (לחץ במצח) ושלעיתים מוקרן באוזניים.
עוד חשוב לציין כי במהלך שלושת החודשים האחרונים הוא מתפקד ועובד. יש ימים בהם הכאב חזק יותר ויש ימים פחות אבל התלונה העיקרית היא שיש תחושה של לחץ במצח.
פנינו לרופא א.א.ג. וכן לנוירולוג. נשלחנו מהנוירולוג חזרה לא.א.ג. באופן פרטי ששלח לשתי בדיקות: ENG, CTסינוסים.
את הבדיקות יעבור בחודש הקרוב.
היום "ביקר" את רופאת המשפחה שלו שציינה כי יתכן בהחלט כי מדובר בגידול (זה היה החשש העיקרי והתמידי שלנו) ושבדיקת הCT שניתנה לנו ע"י הרופא המקצועי אינה טובה ועליו לערוך בדיקה הכוללת יוד (ח.נ).
עוד לציין כי אין למעט כאבי ראש מתמשכים, בעיות נוירולוגיות או סימפטומים שונים. הרופאה ציינה כי ללא חום/נזלת קשה להאמין כי מדובר בסינוסים ואנחנו לחוצים מאוד!!!!
אשמח לחוות דעתך לאור ההתנהלות וחוות הדעת של הרופאים.
האם יתכן כי רק לפי תסמין כאב ראש (ס.ד. תקינה) ניתן להעריך כי מדובר בגידול?
האם יתכן כי רק בבדיקת הדמייה ניתן יהיה לראות דלקת בסינוסים ואם כן מה הפתרון לכך?
מודה לך מאוד ומתנצלת מראש על אורך הפנייה. אנחנו כאמור מאוד לחוצים לקראת הבדיקות ובכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש מתמשכים - דחוף - תגובה
פרופ` אבירם נצר02/11/2010שלום רב,
אני סבור שאין צורך להכנס לחרדה מיותרת. בן זוגך נבדק ע"י נוירולוג, ואני מניח שאם היה חושד בגידול מוחי, חזקה עליו שהיה מזרז את בדיקת ה- CT, או ממליץ על בדיקת MRI. לגבי החשד לסינוסיטיס, ניתן לבצע במיידית צילום רנטגן מכוון לסינוסים, אם כי הצילום פחות מדוייק מה- CT.
ישנם הרבה סיבות, בנליות, לכאבי ראש ואני סבור, שאין צורך להחפז במסקנות שמדובר בגידות.
בברכת החלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בצווארבן30/10/2010
שלום,
אני סובל מזה מספר שבועות מבלוטות למפה נפוחות וכאובות בצוואר..
אצל איזה רופא מומחה לעשות המשך בירור? אא"ג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה בצוואר - תגובה
ד''ר יהב אורון30/10/2010בן שלום,
בלוטות לימפה צוואריות כואבות ומוגדלות נובעות בדר"כ מזיהום בראש או בצוואר . ראשית פנה לרופא המשפחה שלך לבירור ראשוני, והוא יפנה אותך לרופא אאג.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה =ולחץ גולגלתיא29/10/2010
לציין ציסטה פינאליתעם האדרה היקפית בקוטר של 8.6 ממ ואורכה 9.8 ממלמעט זאת לא ניצפית האדרה פתולוגית או גושית ציסטה פינאלית עם האדרה מעט אסמטרית כמפורט
ולאחרונה עברה ניקור מותני נצפה לחץ 34 וחצי התחילה עם כדורים אורמוקס האם יכול להיות שהציסטה גורמת ללחץ. שאלה נוספת מהרגע שהיא לוקחת את הכדורים מתלוננת על זימזום או גירוד שבא והולך באוזן הרגשת הירדמות בידיים ויושנת הרבה האם זה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה =ולחץ גולגלתי - תגובה
ד''ר יהב אורון29/10/2010לגבי שאלה זו כדאי להיוועץ בעמיתינו הנוירוכירורגים בפורום מקביל (נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש) במסגרת אתר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר27/10/2010
שלום
גיסי אובחן גידול GBM 4 שהוסר בניתוח והוא אמור להתחיל בטיפולים כימותרפיים וטמודל.
הבנו שהמחלה חשוכת מרפא
1. האם ניתן לצפות עד מתי ישרוד? במב=ה זה תלוי?
2. אם המחלה סופנית - לשם מה הטיפולים??
3. שמענו על טיפול ניסיוני בוירוס הונגרי (NDV ) - האם יש הוכחות שאכן עוזר? האם יכול להאריך את חיי החלולה? מה הסיכונים שבנטילתו? האם יש מרכז בארץ העוסק במחקר לגבי זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון27/10/2010שיר שלום,
אני מניח שמדובר בגליובלסטומה של המוח. בתחום זה כדאי להיוועץ בעמיתינו הנוירוכירורגים בפורום מקביל (נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש) במסגרת אתר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסד20/10/2010
שלום לכם,
עברתי לפני 3 חודשים כריתת בלוטת התריס - סרטן פפילרי - ולפני 2 חודשים טיפול עם יוד רדיואקטיבי - 100 מילקירי. לפי מיפוי כלל גופי שנעשה אחרי היוד, יש גרורות בריאות, ממליצים לי לעבור טיפול נוסף עם יוד עוד 4 חודשים (חצי שנה מהטיפול הראשון עם יוד) - 170 מיליקרי.
1. האם טיפול עם יוד בכמויות כאלה 270 מיליקרי פוגע בפוריות? פוגע בביציות?
2. כמה זמן אני צריכה לחכות להכנס להריון אחרי הטיפול השני עם יוד בעוד 4 חודשים?
3. האם אחרי הטיפול עם יוד יש סיכונים גבוהים יותר מהרגיל למומים בעובר, הפלות, לידות מוקדמות?
אנא עזרתכם. תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
פרופ` אבירם נצר20/10/2010שלום רב,
הפגיעות עקב מתן יוד רדיואקטיבי הינן בד"כ זמניות וחולפות. להערכתי, כשנה לאחר הטיפול ניתן להכנס להריון ללא חשש לסיכונים משמעותיים.
אני ממליץ שלגבי הפרטים המדוייקים תתייעצי עם האנדוקרינולוג/אונקולוג המטפל.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאידית16/10/2010
שלום,אני בת 22.לפני כ-5 שנים נעשה אולטרסונד בלוטת התריס ונימצא נוזל בבלוטה ולאחר בדיקת fna היה שפיר,מאז ועד היום מעקב אולטרסונד ובדיקת דם בלי שום הפרעה הורמונלית.כעת לפני
חודשים נימצאה פעילות יתר של בלוטת התריס.ביצעתי מיפוי לבלוטה-בתשובה נאמר במיפוי בלוטת התריס בגודל תקין,הודגם אזור עם קליטת יתר באונה השמאלית של הבלוטה.סיכום:קישרית חמה באונה השמאלית
כרגע לציין מטופלת בפרולול 10מ'ג פעמים ביום.
מהו הטיפול המומלץ למצבי כיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד''ר יהב אורון17/10/2010שלום לאידית,
הטיפול המומלץ הוא המשך איזון תפקוד הבלוטה ומעקב אחר הבלוטה באמצעות אולטרא-סאונד. אני ממליץ להמשיך מעקב של אנדוקרינולוג. הממצא במיפוי מתאים לפעילות יתר של הבלוטה.
בברכה,
דר' יהב אורון
אאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפה מוגדלת לאורך זמןLI14/10/2010
שלום רב
אני בת 26. לפני כחצי שנה הבחנתי בבלוטת לימפה מוגדלת בצוואר, ועם הזמן היא נספגה. מעבר לכך, הייתי כבר 3 פעמים בUS של הצוואר, והממצאים מראים את אותו הדבר: צד ימין- 2 בלוטות מוגדלות תת לסתיות עד 1.4 ס"מ מראה תקין. צד שמאל- 2 בלוטות עד 1.6 סמ, מראה תקין. לפני כחודשיים נשלחתי לניקור של אחת הבלוטות, וה"מנקרת" אמרה שאינה חשה במשהו חריג ומעדיפה שלא לנקר. ועדיין, הבלוטות מוגדלות. מעבר לכך אני חשה טוב, בדיקות דם- ספירה, שקיעה כימיה וכו' תקינות. נדמה שהרופאים סביבי לא לחוצים כמוני.חלקם אמרו ש1.6 זו וריאציה של הנורמה. השאלה באיזה מצב עושים ביופסיה? האם מומלצת עוד בדיקה?? האם לפי מישוש ניתן לחוש שאין צורך לנתח? האם בחלוף חצי שנה, שהבלוטות גם לא גדלות זה סימן "טוב"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפה מוגדלת לאורך זמן - תגובה
ד''ר יהב אורון14/10/2010שלום לך,
בלוטות הלימפה שאת מתארת אכן מוגדלות אך נמצאות בגבול הנורמה. מעקב הוא אופציה סבירה מאוד אך אם הן מוגדלות לאורך זמן ומטרידות - יש לשקול בחיוב דיקור של הבלוטה המוגדלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפאתירואיזם ראשונימירי09/10/2010
אני בת 38, סובלת מהיפרפאתירואיזם ראשוני. קלציום בדם: 10.80, PTH: 135. הפרשה בשתן מעל 400 גר' ביממה. במיפוי ישנו ממצא המתאים לאדנומה. ב-U.S. בלוטות מוגדלות.
הרופא ממליץ על ניתוח להסרת הבלוטה המוגדלת, הייתי רוצה לדעת אם יש טיפול אחר כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרפאתירואיזם ראשוני - תגובה
פרופ` אבירם נצר10/10/2010מירי שלום,
לצערי, אין טיפול תרופתי יעיל בהיפרפאראטירואידיזם. הטיפול היחידי, והמאד יעיל הוא הוצאת האדנומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRIאור03/10/2010
שלום,
מזה שנים אני סובלת מנימול בידיים וברגלים. בעבר נצפו ערכים גבוהים של פרולקטין -הסתדר מאז. מזה כ3 שנים הרגשת נימול ושריפה בראש ,וכן כאב ממוקד בראש.סובלת מקרשיות יתר -LAC.
תוצאות בדיקת MRI להלן:
"מעל לטנטוריום:
1)מימין מבנה שמור .
2)משמאל מודגם מוקד זעיר בעל רלקסציה מוארכת במיקום תת קליפתי בקטע הפריאטלי השמאלי שקוטרו כ 5 מ"מ . טיבו אינו חד משמעי-דמיאלינטיבי? וסקולופתי?
3)בנוסף מודגת אנגיומה ורידית הממוקמת בקטע הטמפורלי השמאלי בצורת כלי דם מוארך שאורכו כ23 מ"מ במיקום תת קליפתי. מדובר ב DVA .
4)לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד מודגמת האדרה ב DVA המתואר משמאל.
שאלותיי:
א. איזה מהסעיפים בעייתים ?
ב. למרות ערכי הפרולקטין אין התייחסות בסיכום לבדיקת היפופיזה-האם על סמך הצילומים שקיימים בידי (C.D) ניתן יהיה לבדוק את ההיפופיזה?
ג. מה הכוונה במילים: מוקד, דמיאלינטיבי , וסקולופתי
אנא תשובתך לשאלותיי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר יהב אורון03/10/2010אור שלום,
אני ממליץ לך לפנות אל פורום נוירוכירורגיה בפורטל זה כיון ששאלותייך קשורות לתחום זה ולא לתחום רפואת אאג.
בברכה,
דר' יהב אורון
רופא אאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח MRI
פרופ` אבירם נצר03/10/2010אור שלום,
לצערי, אין ברשותי פרטים על הסיבות לביצוע הבדיקה וההממצאים הקליניים כך שקשה לי לענות לך על שאלותייך. אני ממליץ שתתייעצי עם הנוירולוג או הרופא שהפנה אותך לביצוע ה - MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדובר על גידול בראש?
אור03/10/2010רופאים יקרים
האם מתשובתכם ניתן להסיק כי לא מדובר בגידול בראש?
אנא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדובר על גידול בראש? - תגובה
פרופ` אבירם נצר05/10/2010אור שלום,
לפי הממצאים שתארת אכן, לא מדובר בגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח השקת קנה במבוגריםאחת24/09/2010
שלום ,
מדובר ב - SUBGLOTTIC STENOSIS .
ללא פגיעה במיתרי קול .
אבקש לקבל מידע כללי ביותר :
1 . האם בישראל מתבצעים ניתוחי השקת קנה ( קנה אל קנה) במבוגרים ?
2. במידה וכן , מהו הנסיון שהצטבר עד היום , כלומר כמה ניתוחים כאלה ( במבוגרים)
מתבצעים בשנה ?
במידה ואי אפשר לענות על שאלתי , היכן בבקשה ניתן למצוא מידע לגבי ניתוחים אלה בישראל .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השקת קנה
ד''ר יהב אורון25/09/2010שלום רב,
בישראל אכן מתבצעים ניתוחים אלה במרכזים רפואיים שונים. איני יודע לומר לך כמה בשנה כיון שכאמור מספר בתי חולים מבצעים ניתוחים אלה. אם את שוקלת באיזה בית חולים להנתח כדאי להגיע אל בית החולים עצמו, לפגוש את הרופא המנתח ולשמוע ממנו על נסיון המחלקה בניתוחים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה גרמית בעורףיעל23/09/2010
שלום,
לפני מספר שנים התגלתה אצלי בליטה גרמית (לפי CT ככל הנראה עצם) על העצם האוקסיפיטלית ואובחנה כאוסטאומה.
אני מקבלת הרבה חוות דעת מנוגדות לגבי האפשרות של כריתה ורציתי לדעת האם יש סכנה באוסטאומה, האם יש צורך בכריתה, ומה הסיכוי שזה יהפוך לסרטני. חשוב לציין שהבליטה לא מפריעה לי כלל ובמידת האפשר אני מעדיפה להימנע מניתוח.
כמו כן, אני מתכננת להיכנס להריון ורציתי לדעת אם הריון יכול להשפיע על גידול כזה.
אם אכן יש צורך בניתוח, איזה רופא עוסק בזה? האם זה בתחום האורתופדיה, נוירוכירורגיה, פלסטיקה?
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומה
ד''ר יהב אורון23/09/2010יעל שלום,
אוסטאומה אינה מסוכנת. אין קשר בינה לבין הריון. בלי לראות את בדיקת ה-CT קשה להעריך האם יש צורך בכריתה אך אם אין סימפטומים והאוסטאומה אינה מפריעה לך אינך חייבת להסירה. היא עלולה לגדול עם הזמן ואז אולי יהיה צורך בכך.
לגבי הכריתה - תלוי במיקום - ומספר רופאים יכולים לבצע הפעולה, כולל פלסטיקאים, נוירוכירורגים.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)