מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סלקל בטיחותי מומלץ לרכישהטלי24/07/2017
שלום קובי
על איזה סלקל אתה ממליץ? חשוב לי שיהיה בטיחותי ונוח לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום טלי,
אם מוותרים על אחד כזה שמתחבר לעגלה אז צ'יקו קייפיט 30 הוא הסל קל הטוב ביותר וגם המשתלם ביותר.
מעל ל3 שנים מדורג בארה"ב כסל קל המומלץ לרכישה בזכות רמת בטיחות גבוהה, נוחות התקנה, נוחות חגירה, נוחות לתינוק ומחיר די מצחיק לסל קל + בסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנוגע לסלקלים
טלי25/07/2017קובי שלום
תודה על תשובתך המהירה.
כמה חשוב שהסלקל יתחבר לעגלה?
ואם אחליט ללכת על אופציה זאת, מבין הסלקלים המומלצים לעגלת גואי כרום או סולה 2, איזה סל קל הכי מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/07/2017שלום טלי,
בחיבור לעגלה יש רק יתרון אחד שהוא במידה והתינוק רדום ברכב, מבלי להעיר אפשר לנייד את הסל קל לעגלה ולהגיע למיטת תינוק ולהעביר. ככה לטייל ביומיום לא מומלץ ועדיף להעיר משינה מאשר להסתובב עם סל קל. השהייה בסל קל לא בריאה ומומלץ שלא תהיה שהייה רצופה של מעל ל- 30 דקות ולא יותר מ- 45 דקות סה"כ ביום. אי לכך אני חושב שמקומו של הסל קל הוא רק ברכב ולנייד מרכב למיטת תינוק אפשר ידנית (למרות שזה משמעותית פחות נח מאשר על עגלה).
אם רוצים אחד שיתחבר ברמת מחיר סבירה ורמת בטיחות טובה אז לדעתי מקסי קוזי מיקו נותן את התמורה הכי טובה כיום, הוא כולל בסיס במחירו והסל קלים של סייבקס או בי סייף דורגו פחות טוב ממנו, לסייבקס יש סל קל שדורג טוב יותר ממנו אבל יקר משמעותית. היות וזה לתקופה יחסית קצרה אני חושב שזה בהחלט סל קל מעולה. כמובן שצ'יקו שהמלצתי טוב יותר מכולם ובאופן מגוחך זול משמעותית מכולם אך לא מתחבר לעגלות שלא של צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המקצועית
טלי26/07/2017קובי שלום,
תודה רבה על תשובותייך המקצועיות.
אתמול בחנות מוצצים המוכרת טענה שעדיף לי לקנות כיסא ציקו נקספיט אשר ישמש אותי מגיל לידה עד גיל 6 ועדיף לוותר על סלקל. האם אתה מסכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/07/2017שלום טלי,
אם בוחרים לדלג על סל קל אז לדעתי נקסטפיט הוא הכסא הכי מומלץ והכי קרוב לזווית הסל קל.
עדיין הוא לא מגיע לזווית סל קל שלדעתי טיפה נוחה יותר לתינוק, כמו כן יש את יתרון השליפה (שכפי שהבנת מדובר ביתרון די מזערי).
ולסיום לאחר הסל קל לא תהי מחויבת להתמקד רק בדגם אחד של כסא ויהיו אופציות רבות ונוספות גם זולות יותר וגם יקרות יותר אם כי לדעתי הנקסטפיט הוא הטוב ביותר כיום.
אני מצד אחד לא מסכים איתה ומצד שני יכול להבין את ההמלצה. אצלי הילדים היו בסל קל 4 חודשים ו 6 חודשים ואז עברנו לנקסטפיט וגם היום אם הייתי צריך לבחור הייתי מתחיל עם סל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לטיולון - אויסטר 2מור24/07/2017
קובי שלום,
ברשותי עגלה של אויסטר 2, בתקופה האחרונה עברנו לטיולון, הטיולון לא נראה נוח לתינוקת (בת חצי שנה) הרצועות מאוד גדולות, הכריות תמיכה שעל הרצועות גדולות מגושמות ומתכחכות בפנים שלה, היא כל הזמן מחליקה והעגלה לא מגיעה למצב 180 מעלות.
בנוסף לכל זה, על מנת להכניס את הטיולון לרכב עליי לפרק אותו מהבסיס בכל פעם (משהו שלא בדקנו בזמן הרכישה)...
2 שאלות:
1. האם ניתן לעשות משהו כדי שיהיה לתינוקת נוח יותר?
2. חשבנו כבר לעבור לטיולון אחר, אך חשוב לנו שיהיה נוח לשימוש ויותר נוח לתינוקת, האם יש לך המלצה ספציפית? חשבנו על מקלרן או יויו... אשמח לדעת מה ההבדל בניהן ומי מהן מומלצת יותר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום מור,
לגבי שדרוג נוחות טיולון האויסטר.
קשה לי להאמין שיהיה שיפור גדול אבל שווה לנסות:
1. רפידות לכתפיים יכולות למנוע חיכוך או לפחות לגרום שלא יהיה מציק.
2. מזרן עגלה איכותי כמו קומפי קושי במקום המקורי ישדרג את הנוחות אבל לא בטוח שיפתור את בעיית הזווית.
לגבי רכב זה כבר רק להחליף רכב ;)
טיולון אחר. החיסרון שזה יהיה טיולון חד כיווני ואני ממליץ על דו כיווני עד גיל שנה לפחות. לגבי נוחות תינוק לדעתי במקלארן יהיה יותר נח בגלל המרווח (רוחב ואורך), הזווית שכיבה טובה יותר וגם ההצללה. ליויו 3 יתרונות עצומים שהם משקל קל יותר באופן משמעותי וקיפול נח וקטן יותר, כמו כן בניוד עם יד אחת היא תהיה הרבה יותר נוחה.
לשתיהן הייתי ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש כי הן מרופדות פחות טוב מהאויסטר.
ליויו גם הייתי ממליץ על מגן/כיסוי ידית (סיטי גריפס) שימנע מהספוג להיקרע כי זהו חלק יקר שלא באחריות יצרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שני טיולוניםאלינור וורנר24/07/2017
היי, מתלבטת בקניית טיולון בין oyster ziro לבין אינגליזינה זיפי.
אשמח לתשובתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום אלינור,
לדעתי האויסטר נוחה יותר לניוד, סל חפצים גדול יותר, הצללה טובה יותר אבל הקיפול גדול יותר. אם אין בעיה עם הגודל הייתי ממליץ יותר על הזירו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'וי כרום דלוקס או ארמדילו פליפ xt2יאיר24/07/2017
שלום קובי!
אנחנו מתלבטים בין שתי העגלות, מעדיפים את הארמדילו בגלל המשקל, הקיפול, איכות החומרים והיופי, אבל חוששים מגודל האמבטיה.
שוקלים את הג'וי בגלל שהיא גבוהה יותר והאמבטיה שלה נראית הרבה יותר גדולה (בטוח שהיא ארוכה יותר אבל לא סגורים על הרוחב).
בעז"ה רוצים להעביר כמה שיותר זמן באמבטיה, לפחות את רוב החורף.
על איזו מהן אתה ממליץ יותר?
האמבטיה של הארמדילו קטנה בהרבה מהג'וי?
ובכללי, היא באמת שוקלת פחות?
*בדקנו את הסלסה אבל לא אהבנו את זה שאין לה שכיבה מלאה...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום יאיר,
מבחינת רוחב אמבטיות הן די זהות, ממליץ למדוד או פשוט להוציא מזרן של אחת האמבטיה ולשים בשניה ולראות פערים אם יש ומהם.
לדעתי בתחום הטיולון לפליפ רוב היתרונות, היות וזהו החלק שישרת רוב הזמן אז אני נוטה לכיוון הפליפ. מבחינת משקל יחד עם טיולון הן די זהות (באזור ה- 9+ ק"ג). הפליפ אבל הרבה יותר קטנה לאחר קיפול ולכן אולי זה מטעה בעין שמשקלה קל יותר.
יש מה לחשוש מאבטיה קטנה, בעיקר בלידות חורף שהלבוש העבה גורם לצפיפות בשלבים די מוקדמים אבל זה החיסרון בעגלות קלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלות לילדה ראשונהאיה23/07/2017
קובי שלום,
מתלבטים בין שתי עגלות די שונות זו מזו..
חשוב לי כי העגלה תהיה נוחה גם ליציאה מחוץ לבתים מבחינת נוחות להליכות, כמו כן שנינו לא נמוכים במיוחד ..
מתלבטת בין סייבקס פריאם לבוגבו בי 5 (את הפג פרגו בוק פלוס פחות אהבתי). אשמח לשמוע את דעתך,
בנוסף מה ההבדל בין הפריאם לבין המיוס?
תודה מראש,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/07/2017שלום איה,
להליכות ונוחות תינוק הפריאם עדיפה. לנוחות שלכם (גודל קיפול, משקל, נוחות תפעול) הבי עדיפה. המיוס יותר דומה לבי מאשר לפריאם ולדעתי הבי מוצלחת יותר ולכן אם הולכים לסגנון הזה אז עדיף את הבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה לילדה ראשונה
איה24/07/2017תודה קובי,
האם נוחות בתינוק בפריאם עדיפה גם מבחינת טיולון וגם מבחינת האמבטיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום איה,
גם וגם.
בשני המקרים הפריאם מרווחת יותר, אורכה יותר ומרופדת טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מתחברת לסלקל סיבייקסהודיה23/07/2017
שלום. בוקר טוב.
יש לי סלקל של סייבקס עם תושבת לרכב- אני מאוד מרוצה.
איזה עגלות מתחברות (בעזרת מתאמים כמובן) לסלקל הזה?
היה לי בעבר בייבי גוג'ר- אך איני מעוניינת עוד.
ועל איזו עגלה אתה ממליץ?
חשוב לי: משקל, ושלא תופסת הרבה מקום.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/07/2017שלום הודיה,
הסל קל מתחבר לרוב הגדול של העגלות בשוק ולכן תחפשו עגלה שתואמת את הדרישות וסביר שהסייבקס יתחבר עליה.
אני יכול להמליץ על ארמדילו פליפ XT2, סייבקס מיוס, בוגבו בי ואם רוצים עגלה יחסית קלה אבל גם גבוהה ומרווחת אפשר לבדוק את איי.בי.סי דזיין סלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין פג פרגו פופ אפ לסייבקס פריאםלילך22/07/2017
היי קובי, אחרי שבדקנו לא מעט דגמים הגענו להתלבטות בין שתי עגלות , נשמח לחוות דעתך: אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון (שתשמש גם לילדים הבאים ). מבחינת קיפול ומקום בתא המטען שתיהן התאימו לנו, לגבי שאר הדרישות הן :
עגלה גבוהה, נוחה לניוד (גם בתחבורה ציבורית לעיתים ובעליות של חיפה) ,נוחות ובטיחות של התינוק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום לילך,
בנושאים שחשובים לך הסייבקס לדעתי טובה יותר.
היא מרופדת טוב יותר, ארוכה יותר מהפג (הרוחב די זהה) ולכן מנצחת בנוחות.
נוחות הניוד טובה יותר בסייבקס. הפג קלה יותר במשקל ונוחה יותר לקיפול.
בבטיחות הן די זהות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה משולבת ראשונהמיכל22/07/2017
הי קובי,
בעצת חברה הגענו לפורום ואנו סופגים ממנו ידע רב, תודה רבה!
אחרי סקר שוק נרחב מאוד נשמח לקבל עצתך בבחירת עגלה משולבת, הפרמטרים החשובים לנו:
1. נוחות תפעולית (תנועה קלה, קיפול מינימליסטי ככל שניתן, סל חפצים גדול)
2. נוחות התינוק - כיסוי צילון רחב ככל שניתן, בדים איכותיים, שכיבה נוחה ומרווחת
3. עמידות לאורך זמן (שילדה חזקה)
4. גובה אמבטיה ומושב לא נמוכים
חשוב לנו לציין, שאנו מתמקדים בפרקטיות המוצר, נושא הנראות והעיצוב זניחים בסל שיקולנו.
התקציב - ללא הגבלה
תודה,
מיכל 😁* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום מיכל,
לצערי אין עגלה שמכילה את כל הדרישות, לרוב עגלות גבוהות יהיו כבדות ובעלות קיפול יחסית גדול ולהפך, עגלות קטנות אמנם יתקפלו קטן אבל יהיו נמוכות וגם נוחות התינוק תיפגע כי לרוב מדובר בעגלות עם מושב ואמבטיה צרים.
מבחינת קל, קלות תפעול, קיפול קטן בי 5 עונה טוב לדרישות שלך, גם פליפ XT2 וגם מיוס של סייבקס ולדעתי מבין ה- 3 הבי מוצלחת יותר.
מהגבוהות איי.בי.סי דיזיין סלסה גבוהה, מרווחת, בעלת סל עצום, גודל קיפול סביר (טיפה מסורבלת בקיפול) והיא משמעותית יותר קלה מכל העגלות הגבוהות 9.9 ק"ג לעומת משקלים שמעל 12 ק"ג לעגלות גבוהות. חיסרון נוסף הטיולון לא נשכב למצב ישר אלא לתנוחת עירסול (יש לזה יתרונות וגם חסרונות). יש לה את הבדים הכי איכותיים (מסנני UV, ללא כימיקלים, צלונים ענקיים). המתחרה שלה מגרמניה היא הרטן שכן נותנת טיולון עם שכיבה מלאה וכמעט את כל היתרונות של הסלסה אך משקלה באזור ה- 13 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו בוקלט לייטמורן21/07/2017
היי קובי!
יש לנו אפשרות לקבל במתנה עגלת פג פרגו מדגם בוקלט לייט.
רציתי לשמוע את חוות הדעת שלך בנוגע לעגלה זו בהתחשב והיא במתנה וללא עלות כספית.
בנוסף, במידה ותינתן לנו האפשרות לשדרג לדגם אחר של פג פרגו על איזה דגם אתה ממליץ?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובהמשך לשאלה
מורן22/07/2017אנחנו דיי נעולים כל ארמדילו פליפ xt2
ומאוד מתלבטים אם לשדרג את הדגם שמגיע לנו במתנה או פשוט למכור.
ילד ראשון ואני לא רוצה להתפשר על משהו כל כך קריטי כמו עגלה.
מה גם שיש לנו בגאז קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום מורן,
הייתי ממליץ לשדרג/למכור.
בעיקר בגלל הטיולון שהוא חד כיווני ואני ממליץ על טיולון דו כיווני ולכן או שמומלץ לשדרג לבוק פלוס ואז יש טיולון דו כיווני או ללכת על הפליפ XT2
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד ראשון - המלצהמיטל21/07/2017
שלום וברכה
אשמח לקבל המלצה למס' עגלות שנחשבות הכי טובות.
ילד ראשון וממש אין לי מושג מה חשוב שיהיה בעגלה ומה פחות.
מה שכן חשוב לנו מאוד שלא תיהיה כבדה מאחר וגרים בבית ללא מעלית וכן נוחות הקיפול והמראה.
אין הגבלה בתקציב. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום מיטל,
אין כזה דבר עגלות הכי טובות, כל עגלה טובה במשהו אחר ולכן צריך להתאים את העגלה לדרישות ואורח החיים שלכם.
לדוגמא הורה עירוני יכול להסתפק בעגלה עם גלגלים קטנים וקפיצים סבירים לעומת הורה מטייל או שחי במושב עם כורכר שיאלץ ללכת על עגלה עם גלגלים גדולים וקפיצים איכותיים. כמו כן לעגלות קטנות יש השפעה על נוחות התינוק.
לדרישות שציינת הייתי ממליץ על בי 5 אך יש לקחת בחשבון שהיא מתאימה בעיקר לעיר והאמבטיה והמושב יחסית צרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיטל23/07/2017תודה רבה על תשובה מפורטת!
אשמח לדעת האם עגלה מאמס אנד פאפס היא נחשבת לעגלה טובה וגם מתאימה לתנאים שציינתי מבחינת משקל ונוחות קיפול ובטיחות?
אשמח לשמוע עוד הצעות מלבד הבוגבו בי 5 מאחר והבוגבו די נמוכה והייתי רוצה משהו קצת יותר גבוה.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה נוספת
מיטל24/07/2017אני אמורה ללדת בשיא החורף האם יש לקחת את זה בחשבון בבחירה בעגלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום מיטל,
דגם הXT2 דומה מאוד ברעיון לבי ולדעתי מאוד מומלץ ותואם את הצרכים שלך. מבחינת קפיצים לדעתי של הבי טובים יותר, כמו כן מדובר בדגם נמוך כמו הבי אך כפי שהסברתי אם מחפשים עגלה קלה בעלת קיפול קטן על גודל המושב והאמבטיה צריך להתפשר.
אני חושב שיש בעיה ללכת על דגמים אם אמבטיה צרה בחורף כי משך השימוש באמבטיות קטנות נע סביב גיל 4 חודשים ובחורף עם לבוש עבה כבר ראיתי מקרים שבגיל חודשיים היה צפוף לתינוק.
אם מוכנים טיפה להתפשר על משקל (קילו יותר מהבי וחצי קילו יותר מהפליפ XT2) וקיפול טיפה גדול יותר ומסורבל יותר (עדיין נכנס לכל רכב ודי פשוט לקיפול אחרי שלומדים ועושים כמה פעמים) הייתי ממליץ לבדוק את הסלסה שיש לה אמבטיה עצומה מבחינת גודל, גבוהה מאוד, סופר נוחה לניוד ובולמי הזעזועים שלה ברמה אחת מעל רוב העגלות (בטח אלו שציינתי).
זו עגלה שתוכננה נטו במחשבה על תינוק ואני תמיד בעד נוחות התינוק לפני ההורה. אז כפי שציינתי מראש, אין מושלם וצריך להחליט על מה מתפשרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מיטל24/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין פג פרגו לסייבקסנאור21/07/2017
היי רציתי לשאול אנחנו מעוניינים בעגלה של פג פרגו דגם 2017 עם האופציה ש אמבטיה מתקפלת עם העגלה בנוסף הציעו לנו עגלה של סייבקס מיוס שהיא ממש קלה לעומתה ונראת ממש טובה רק שהיא נראת לנו חלשה או פשוטה יותר רציתי לדעת על מה אתה ממליץ מבין שניהם
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום נאור,
לדעתי הפג נוחה יותר לתינוק מבחינת רוחב ותמיכת גב.
הסייבקס נוחה יותר להורה מבחינת משקל וגודל קיפול.
בפג הייתי ממליץ להוסיף מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון.
כמו כן הייתי ממליץ לשדרג לשלדת S או S51.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה על עגלת סייבקס מיוסלי20/07/2017
היי קובי,
אני רוצה לברר לגבי עגלת סייבקס מיוס,
בדיוק התחלנו לחפש געלות וזה מבלבל אותנו, בעלי אהב את הסייבקס כי היא נוחה ומתקפלת מהר , אני הרגשתי שהיא טיפה מצועצעת, ויכול להיות שאני טועה כי אני לא מבינה כלום בעגלות,
האם היא נוחה לילד? והאם היא עגלה חזקה ומומלצת?
שאלה נוספת, איזה עגלה הכי מומלצת לתינוק מבחינת נוחות ומבחינת קלות ויופי, אני מאוד מבולבלת מהמבחר,
אין לי תקציב , חשוב לי לדעת ממקצוען ולא מאנשי מכירות שרק רוצים למכור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום לי,
לגבי מיוס, היא בעיקר נוחה להורה על חשבון נוחות התינוק אך זה נכון לגבי כל העגלות בסגנון.
אין עגלה שיכולה להכיל את כל הדרישות שלך מכיוון שאם יצרן רוצה לעשות עגלה נוחה להורה היא צריכה להיות קלה ואז תהיה לרוב קטנה, עם גלגלים קטנים ולכן הרוחב הפנימי יהיה צר לתינוק ונוחות הניוד תרד וכך גם בלימת הזעזועים תהיה פחות יעילה. מצד שני עם נרצה עגלה הכי נוחה לתינוק היא תצטרך להיות מרווחת, מרופדת, בעלת גלגלים וקפיצים איכותיים ולכן כל אלו יצרו עגלה כבדה ומסורבלת בעיקר בקיפול ולכן צריך להחליט על מי חושבים קודם ורק אז אוכל לתת המלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מוצי נקסו לעומת בוגבו בי 5עדי20/07/2017
היי קובי,
מה דעתך על טיולון מוצי נקסו לעומת בוגבו בי 5, בהנחה שלט משתמשים באמבטיה ויש צורך בשכיבה על הבטן בשביל שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום עדי,
השאלה לאיזה גיל. עד גיל שנה ואפילו שנה + אני בעד טיולון דו כיווני ולכן הבי עדיפה ובעיקר בהשכב על הבטן רצוי שתמיד יהיה קשר עין על התינוק, שכיבה על הבטן מסוכנת ללא השגחה עד גיל שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה לילד ראשוןמורן20/07/2017
שלום קובי,
אני חוקרת כבר לא מעט זמן את שוק העגלות ולא מוצאת מוצר שמתאים בדיוק לצרכים שלי. אני מאוד רוצה לקנות עגלת פג בוק פלוס אך אינני מעוניינת בסלקל שמגיע בחבילה, לכן בדקתי אופציות אחרות, אך כל עגלה אחרת לא הצליחה בעיניי להשתוות אליה בכל התכונות שחשובות לי, כגון:
נוחות ובטיחות לתינוק, עבירות טובה (לא רק בטיול בעיר), אמבטיה רחבה, קיפול נוח, משקל סביר, טיולון שארצה להשתמש בו מעל גיל שנה (שאינו מגושם מדי), בסיס באמבטיה ניתן לכיוונון מעלה ומטה, טיולון מתהפך וכו'.
האם יש עגלה שיכולה להתחרות בפג בתכונות הללו? התקציב הוא לא יותר מ-5000 ש"ח (והעיצוב גם פחות רלוונטי)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום מורן,
יש עגלות שיתחרו בפג ואף יתעלו בדברים מסוימים אך כמו בכל מוצר בדברים אחרים הם יהיו פחות טובות.
אם אהבת את הפג אז חבל לך בכלל להסתבך, לכו עליה ללא הסל קל, יהיו חנויות שיסכימו למכור לכם את המוצר ללא סל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לעגלה שנכנסת לתא המטעןשני20/07/2017
היי קובי,
מכרתי את עגלת הפג שלי (איזי דרייב 51) בגלל הקושי בקיפול והמסורבלות שבה עם הילד הראשון.
אחרי שקראתי בפורום שלך,ראיתי שאתה מאוד ממליץ על הג'ואי כרום.
אני מחפשת עגלה שתכנס לתא מטען של דייטסו סיריון (מקווה שהגואי עם הגלגלים הגדולים תכנס), אך אם לא, על איזו עגלה היית ממליץ שפחות או יותר נמצאת באותו התקציב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום שני,
הכרום לדעתי תיכנס אך זה יצריך מאמץ כלשהו.
אפשר לבדוק את הסולה 2 שטיפה קטנה יותר בקיפול ונמכרת סביב אותו המחיר.
אפשר גם לבדוק את מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT, הדור הראשון נמכר במחירי חיסול די קרובים למחירי הכרום עכב כניסת הXT2 והיא תיכנס בודאות ובקלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לארמדילו
שני21/07/2017האם הפליפ הראשונה , לא דובר עליה כתקולה ? ולכן הוציאו את הפליפ 2 או שאני טועה?
האם אתה ממליץ על הפליפ יותר מאשר על הכרום?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/07/2017שלום שני,
היה ריקול שזה אומר שנתגלתה תקלה והעגלות התקולות נאספו על ידי היבואן וחוברה לכל עגלה ערכה שמבטלת את התקלה ולכן הן אינן תקולות. כל יצרן כמו בתחום הסולולרי רוצה להתחדש ולהראות חידושים וטכנולוגיות חדשים ולכן כמו שיש אייפון 7 יש פליפ 2, בוגבו בי 5 וכו'. נעשים שיפורים קלים מהדור הקודם אך כמו בסמארטפונים לעיתים הדור הקודם מספק ובמחיר חלומי כך שלחלק גדול מהאנשים מדובר בעסקה משתלמת. לדעתי הפליפ ובעיקר לדרישות שהצבת מוצלחת יותר מהכרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)