מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בנוגע לבוסטר משולב רתמותנטלי04/07/2017
שלום רב,
לקראת בואו של ילד נוסף, ארצה להעביר את בכורי לבוסטר משולב רתמות.
על מה לשים דגש? לפי מה שראיתי האוונפלו מאסטרו והאוונפלו סקיורקיד מומלצות וקיבל ציון גבוה במבחנים?
ידוע לך מה פשר הפער בין הדגמים היוצר פער במחיר?
האם היית ממליץ על אחד מהם או על אחד אחר?
בברכה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/07/2017שלום נטלי,
שניהם מעולים פשוט הסקיור קיד מתאים עד משקלים גבוהים יותר ומגיע עם הגנת ראש משופרת לעומת המאסטרו ועל כן פער המחיר.
אני ממליץ על שניהם וגם על גרקו טרנזשיין שדומה לסקיור קיד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בנוגע לבוסטר משולב רתמות
נטלי09/07/2017תודה על התשובה המפורטת!!
ובין הגרקו טרנזיישן והסקיורקיד מה מבחינתך המוביל והמומלץ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/07/2017שלום נטלי,
פחות או יותר אותו דבר, אני השתמשתי בשניהם (בדור הקודם של הגרקו) ולא חשתי שיש איזשהו יתרון למי מהם. הגרקו מדורג טיפה יותר טוב. ממליץ להושיב את הילד/ה בתוכם ולראות מה נח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בנוגע לבוסטר משולב רתמות
נטלי10/07/2017המון המון תודה קובי! עזרת לי מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית עגלה לתינוק ראשוןשיר04/07/2017
היי!
צריכה לקנות עגלה ומתלבטת במה כדאי לבחור בתקציב של 3500 שקלים.
חשוב לנו שתהיה נוחה וקלה לקיפול, לא כבדה מדי, דו כיוונית, מרווחת לתינוק, בטיחותית ועגלה שתחזיק מעמד לילדים הבאים. מבחינת הגובה אני 1.66 אז צריכה עגלה לא נמוכה מדי אבל גם לא גבוהה מדי.
ההתלבטות היא בין האינגליזנה, בוגבו בי 5 וג׳ואי כרום. אשמח לשמוע מה הכי מומלצת ועומדת בדרישות. בנוסף אם יש המלצות נוספות בטווח מחיר הזה גם אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי את ארמדילו פליפ xt2 שהגיעה לפני יומיים לחנויות
רואי04/07/2017עולה 3,500 ש"ח ונראה שעונה לרוב הדרישות שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר04/07/2017תודה. אבל במחיר הזה לא כבר עדיף את הבוגבו או האנגלזינה שנחשבות יותר חזקות? מה היתרונות של האמרדיליו עליהן? מבין האופציות שרשמתי מה הכי עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר04/07/2017תודה. אבל במחיר הזה לא כבר עדיף את הבוגבו או האנגלזינה שנחשבות יותר חזקות? מה היתרונות של האמרדיליו עליהן? מבין האופציות שרשמתי מה הכי עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות קשות :) עדיף שתמתיני שקובי יענה לך עליהן...
רואי04/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/07/2017שלום שיר,
לדעתי בתקציב כפי שהמליצו לפני הפליפ 2 הכי עונה לדרישות שלך.
הבי 5 רחוקה מהתקציב (קרוב ל- 5000 עם אמבטיה).
האינגלזינה עונה לדרישות היטב אבל לדעתי הפליפ נוחה יותר לניוד, פחות מסורבלת לתפעול ובמצב מקופל טיפה קומפקטית יותר ועם בד מכונס כלפי פנים (מצב ששומר על בד העגלה נקי וסטרלי לאחר קיפול). כמו כן הסל קל (אם רוצים לחבר סל קל על העגלה) של אינגלזינה פחות מוצלח מרוב הסל קלים שמתחברים לפליפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה חדשה לתינוקהודיה03/07/2017
אז בשעה טובה אנחנו כשבועיים לפני לידה. ב2 ילדי הקודמים הייתה לי את עגלת בייבי גוגר סיטי מיני GT
מכרתי אותה כי לדעתי עגלה עם 3 גלגלים היא לא יציבה.
צריכה המלצות לעגלה חדשה.
מה אתן אומרות על יו יה? או יו יו?
מחפשת עגלה קלה, במחיר סביר.
לא חושבת שאני צריכה אמבטיה עם 3 ילדים קטנים להתחיל להתעסק עם אמבטיה וכד'.
משהו פשוט וקל
תושה מראש על ההמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/07/2017שלום הודיה,
היויה לא משווקת בארץ ולכן איני ממליץ עליה.
על כל העגלות בסגנון היויו אני פחות ממליץ כניו בורן. מדובר בטיולונים שהיצרנים הוסיפו חלק שכיבה, לדעתי יש בזה המון חסרונות.
גם אם לא רוצים אמבטיה יש עגלות עם שכיבה טובה ועם טיולון דו כיווני שאין ביויו ודומיו.
אני ממליץ לבדוק את סולה 2, ארמדילו פליפ XT/XT2
ואם התקציב מאפשר בוגבו בי 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות ברכב לתינוקמיטל03/07/2017
שלום רב!
בני בן תשעה וחצי חודשים, אני מעוניינת להעביר אותו מהסל קל, לכיסא בטיחות (כרגע יש לו את האטון 4)
רציתי לדעת על איזה כיסא בטיחות לתינוק אתה ממליץ?
ומה חשוב לשים לב בכיסא בטיחות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/07/2017שלום מיטל,
לדעתי המומלץ ביותר הוא נקסטפיט של צ'יקו בעל דירוג בטיחותי מקסימילי, נח להקנה, נח לתפעול, ניתן להתקנה כנגד כיוון הנסיעה, מתאים עד משקל גבוהה (29 ק"ג).
אין יותר מדי דגשים מכיוון שהמבחנים החיצוניים די בוחנים הכל ועל פיהם אני ממליץ. הדבר היחיד שתמיד מומלץ לבדוק הוא כיצד התינוק יושב בכסא כשהכסא מורכב ברכב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל09/07/2017תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חשובה לשואלים בפורוםקובי סופר02/07/2017
שלום לכולם,
החל ממחר 3/7/17 ועד לשבוע הבא 10/7/17 לא אוכל להשיב לשאלות. אענה לכל השאלות בשבוע הבא. אשמח אם תוכלו לשאול כשאחזור ולא לפני כדי שלא תהיה הצפת שאלות וכדי שאוכל לענות לכולם מבלי לפספס אף הודעה.
תודה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה נעימה!
רואי03/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת איגל של איזי בייביעדי02/07/2017
שלום רציתי לדעת מה אתה חושב על העגלה eagle של איזי בייבי? מה היתרונות והחסרונות? והיכן ניתן להשיג אותה?
כמו כן רציתי לדעת מה אתה חושב על העגלה cam fluido? והיכן ניתן להשיג גם אותה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/07/2017שלום עדי,
לגבי איגל מדובר בעגלה שנמצאת יום אחד בשוק ולא נמכרת נכון להיום באף מדינה בעולם כך לרכוש עגלה כזו לדעתי זה לקחת סיכון גדול כי אין מידע ואתם תהיו סוג של שפני ניסיון לטוב או לרע!
מהתרשמות ראשונית איכות ההרכבה לא ברמה הכי גבוהה, איכות הניוד סבירה בשטח ישר בדרך משובשת תהיה מאוד קשה לניוד לדעתי. אני אישית נכון להיום פחות ממליץ.
לגבי פולדיאו, כאן מדובר בחברה איטלקית ורצינית יותר, האמבטיה טובה וכך הטיולון, לדעתי התפעול מסורבל והקיפול לא הכי נח, הסל קל של החברה שמגיע עם העגלה לא מומלץ.
לגבי נקודות שמוכרות אפשר לפנות ליבואן רדא. ממה שראיתי הן נמכרות ברשת בייבי לאב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין סלסה, סולה וארמדילו פליפהגר01/07/2017
היי קובי, נשמע לעזרתך
אנחנו מתלבטים בין שלושת העגלות הנ"ל. הסלסה נראית לנו הכי נוחה ומפנקת לתינוק אך חוששים שתחוש לנו מאסיבית מדי, בעיקר במעבר לטיולון. בנוסף מוטרדים מכך שאין בה אפשרות לשכיבה מלאה בטיולון. בעצם תנוחת הערסול לא נראית ממש כמו שכיבה...
מבחינת פרמטרים שחשובים לנו- משקל (עד 10 קילו), נוחות ובטיחות לתינוק, עמידות של העגלה לאורך זמן (מדובר בילד ראשון). בנוסף שנינו גבוהים יחסית כך שעגלות מאד נמוכות פחות מתאימות לנו.
מה דעתך? והאם יש לך המלצה נוספת מלבד שלושת אלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך
הגר01/07/2017וגם - שכחתי לשאול, האם ניתן לקפל את הסלסה יחד עם הטיולון? זה מגדיל את הקיפול באופן משמעותי? יש לנו רכב קטן (סוזוקי אלטו) וראינו שרק השלדה כן נכנסת לתא מטען אבל שכחנו לבדוק קיפול יחד עם הטיולון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום הגר,
מבין ה- 3 הסלסה הכי מרווחת לתינוק, הכי נוחה לניוד עם בולמי הזעזועים הכי מוצלחים. כמו כן האמבטיה והטיולון גבוהים בעוד שבמאמאס אנד פאפאס מדובר באמבטיה וטיולון נמוכים מאוד.
במצב מקופל יחד עם טיולון אני די בטוח שהיא תיכנס לאלטו, הטיולון לא מוסיף יותא מדי לגודל השלדה.
לגבי השכיבה, לערסול יתרונות וחסרונות ולהפך. אני חושב שבגלל שהאמבטיה עצומה מרבית החסרונות מתבטלים או לפחות פחות יורגשו.
אני ממליץ להתמקד בפליפ או בסלסה.
הפליפ תתן לכם נוחות בעיקר בקיפול והסלסה יותר לתינוק. הסולה נופלת בין לבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
הגר02/07/2017תודה על המענה!
בהתחשב בפרמטרים שציינתי, האם יש לך המלצה נוספת מלבד הסלסה או הארמדילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/07/2017שלום הגר,
לצערי לא כי לרוב העגלות הגבוהות כבדות ודי בהרבה מ- 10 ק"ג.
ולכן צריך או להתפשר על הגובה כמו בעגלות מאמאס אנד פאפאס או על המשקל, כמו כן עגלות גבוהות לרוב גדולות בקיפול.
אני חושב שאולי אפשר להכניס את הבוק ששוקלת כקילו יותר מ- 10, הגובה ממוצע. חסרונות פחות נוחה לניוד ובלימת זעזעועים, די דומה למאמאס אנד פאפאס בנושא זה. לא מרופד טוב באמבטיה ובטיולון לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור לתינוק - על מה אתה ממליץ?אני01/07/2017
היי קובי!
בעבר שאלתי אותך על מוניטור, זו הייתה תשובתך:בן כמה הקטן? בייבי סנס נחוץ עד גיל שנה.
אני ממליץ שלא לרכוש מכשיר משולב. הבייבי סנס הטוב ביותר הוא של חברת היי סנס לדעתי.
האינטרקום הטוב ביותר כיום הוא: Philips Avent DECT Baby Monitor SCD510/00
ככל הידוע לי לא נמכר בארץ נכון להיום.
אם בכל זאת ממה שקיים בארץ אז: Motorola MBP36S Remote Wireless Video Baby Monitor
נחשב למוצר טוב אם כי קצת יקר.
אני רוצה לדעת האם אלו עדין המכשירים המומלצים. אם לא - מה כן? יכולים להביא מחו"ל.
דבר נוסף - התינוק בן שנה וארבעה, עדין ישן עם הבייבי סנס, ואני מתכוונת שימשיך לישון איתו עד להודעה החדשה... אז אם יש מכשיר שהוא משולב מוניטור נשימה והוא יותר טוב - אשמח לרכוש אותו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום,
אני עדיין לא ממליץ על מכשיר משולב.
בגדול לאחר שנה אין צורך בבייבי סנס כי מעבר לגיל שנה סכנת המוות בעריסה יורדת ל-0 או קרוב לכך.
עדיין לגבי אינטרקומים מדובר במכשירים מומלצים.
כמו כן מונטורים עם מצלמה לאט לאט הופכים מתקדמים יותר ואפשר לשקול ללכת לכיוון כזה אבל עדיין מוניטור שמע יעיל ואמין יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניטור עם מצלמה
אני02/07/2017יש משהו אמין?
יש משהו משולב שמע ומצלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/07/2017שלום,
יש 2 סגנונות WIFI שמאפשר צפיה דרך הנייד מכל מקום בעולם, לדעתי הטכנולוגיה עדיין לא יעילה ויש באגים ולכן פחות ממליץ.
מצלמה שמקרינה למוניטור קבוע בבית שכאן כבר נכון להיום יש המון יצרנים ויש המון מוצרים טובים כאשר לדעתי הטוב ביותר הוא:
Motorola Video Baby Monitor with 2 Cameras - MBP43S-2
אני לא יודע אם נמכר בארץ. הביקרות מעולות והדגם מגיע עם 2 מצלמות כך שיש אפשרות לכסות צילום מלא של החדר או אפילו נקודה נוספת בבית. כמו כן המצלמה מראה על המוניטור את טמפרוטרת החדר שלדעתי יש בזה יתרון נוסף.
המוצר לא זול אבל מדובר בחברה מעולה ואני פחות ממליץ על יצרנים עלומי שם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לתינוק שכיבה מלאהל01/07/2017
שלום קובי, בעקבות המלצותיך בדקנו את הטיולון של צ׳יקו מינימו אך הגגון שלו נירא לא מכסה מספיק ואין פגוש שבעיני זה חסרון
במידה אם היית צריך להמליץ על טיולון ״מושלם״
מה היית ממליץ?
מה דעתך על דגמים של סייבקס אוניקס או סילבר קורס פופ?
רוצים לקנות משהו מוצלח שישמש אותנו ואת הקטן כמו שצריך
טסים עוד מעט לחול אז רצוי שיהיה ממש נוח ויציב (:
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום,
בטיולונים מסוג הצ'קו (קיפול סופר קטן למטוס) אין גגון טוב.
בסגנון של האוניקס או הפופ אני ממליץ על מקלארן טכנו XT שלה יש את יכולת הניוד כי טובה, בלימת הזעזועים הכי טובה, גגון ענק ומושב מרווח עם שכיבה שטוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שתי עגלות ילדשני30/06/2017
היי קובי,
אני ממש מתלבטת בין מאמס אנד פאפס ארמדילו xt2, לבין מוצי igo.
החיסרון בעיני במוצי זה המחיר והגלגלים הענקיים שלה.. ובאמרדילו מרגיש לי שהאמבטיה קטנה מידי וגם נמוכה יחסית.. למרות שיש לזה גם יתרונות.. אז אשמח לשמוע מה דעתך. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום שני,
אני חושב שחסרונה הגדול של המוצי הוא משקל כבד ומבנה מסורבל והייתי מצפה מסגנון כזה של עגלה לקבל טיולון ואמבטיה מרווחים אבל הם די במימדים של הארמדילו ולכן אני חושב שאם מתפשרים על רוחב ואורך הטיולון והאמבטיה הפליפ עדיפה כי בתמורה תקבלו נוחות עברוכם במשקלף בקיפול וגודל הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה (:
שני02/07/2017עזרת לי להחליט ואני אכן אלך על הארמדילו (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סולה או ארמדילורעות30/06/2017
שלום. אנחנו מאוד מתלבטים בין שתי העגלות של מאמאס אנד פאפאס סולה וארמדילו XT/
נשמח לשמוע על איזו מהן אתה יותר ממליץ ומה ההבדלים ביניהן.
(חוץ מהמחיר)
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום רעות,
לסולה יתרון ביוכלת הניוד וטיולון מרווח יותר. הארמדילו קלה יותר לקיפול, הגודל קטן יותר, הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו סטרילי ומפני קרעים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות בקשר לעגלת קאםסיגל30/06/2017
האם העגלה הזאת חזקה ונוחה לשימוש?
לא ראיתי שום המלצות עלייה אשמח לדעת פרטים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום סיגל,
תלוי בדגמים. בגדול רוב הדגמים שלהם חזקים ורובם לא הכי נוחים לשימוש ותפעול כמו כן הסל קל שמגיע יחד איתן לא ברמת בטיחות גבוהה ולכן אני פחות ממליץ על המותג קאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל קבריו ומזרן בייבי ארטתמר30/06/2017
קובי שלום!
רכשנו את עגלת האינגליזינה, ובעצתך לא קנינו את הסלקל הנלווה כיוון שהבנו שהוא פחות מומלץ. מה אתה חושב על סלקל קבריו של מקסי קוזי הנמכר גם כן בשילב?
בנוסף, רכשנו את המזרון בייבי ארט של קינג קויל דו צדדי (850 ש"ח) משילב- ולאחר מכן בשיטוט באינטרנט ראינו שיש מזרונים זולים הרבה יותר, כמו כן בשילב הציעו לנו גם מזרונים יקרים יותר מכפי שרכשנו. האם אתה ממליץ על המזרון הזה? האם היה צריך לקנות את היקר יותר? או שדווקא יכולנו לרכוש את הזולים שיש ברשתות אחרות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום תמר,
הקבריו סל קל טוב מאוד. חסרונו הוא במחירו היקר בעיקר אם רוצים להוסיף בסיס שאני ממליץ לעשות זאת.
לגבי המזרן אני ממליץ על 2 מזרנים.
1. קינג קויל אימג'ן שנמכר בשילב בלבד ויקר מהמזרן שרכשתם.
2. בייבי טק מולטיפלואו שנמכר סביב אותו המחיר של המזרן שרכשתם בחנויות הפרטיות.
מדובר בשני מזרנים נושמים בעלי ליבה פנימית נושמת וללא ספוג, יש למזרנים מסוג זה המון יתרונות ולכן אני ממליץ עליהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת גרקו אבו יתרונות וחסרונותמעיין30/06/2017
שלום קובי
אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של העגלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום מעיין,
יתרונות: מחיר, פרקטיות, נוחות קיפול, טיולון שכיבה מלאה וטיולון דו כיווני. סל יחסית גדול.
חסרונות: אין בולמי זעזועים לגלגלים האחוריים, יכולת ניוד סבירה בדרך ישרה וקשה בדרך משובשת. קיפול ענק עם הטיולון.
אני ממליץ לבדוק את ג'ואי כרום שנמכרת סביב אותו מחיר שלדעתי מוצלחת יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי אינגליזינה זיפי לייטחנה29/06/2017
שלום, אשמח לחוות דעת לגבי אינגליזינה זיפי לייט- מה שחשוב לי זה הטיולון (אמבטיה יש לי מהגדולה אם אצטרך לחורף) , מחפשת טיולון שכיבה מלאה, הצללה טובה וקיפול קל ולא ענק שייכנס ברכב. כמו כן חשובה לי נוחות התינוק בטיולון הנ"ל כבר בגיל 3/4 חודשים ושהטיולון לא יחרוק :)
תשובה
קובי סופר01/07/2017שלום חנה,
מדובר בטיולון טוב שעונה לדרישות שלך. לדעתי חסרונות העיקרי האו שמדובר בטיולון חד כיווני ואני ממליץ שהטיולון יהיה דו כיווני לפחות עד גיל שנה שפני התינוק יהיו לפני ההורה. דגם הטרילוג'י שלהם הוא דו כיווני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)