מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגבי בחירת עגלהרנין19/07/2017
שלום לך קובי ,
אני מתלבטת בין שלושת האפשרויות הבאות :
1. פג פרגו בוק פלוס פופ אפ2016 -החשש היחיד שלי הוא הריפוד
2. צ'יקו טריו לאב - החשש לגבי העבירות של הגלגלים וידית העגלת שאינה מתכווננת
3. סלסה 4 - החשש לגבי העבירות ונראה כי השלדה מתקפלת לבד ללא הטיולון או הסל שכיבה
אשמח להכוונה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום רנין,
1. אכן הריפוד לדעתי לא מוצלח, אפשר ומומלץ לרכוש מזרן לאמבטיה וגם לטיולון ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש.
2. לא ממליץ, הניוד גרוע, תמיכת הגב לא קשיחה באופן מלא בטיולון, הקיפול מסורבל ובקיצור מוצר מאוד מיושן.
3. דווקא בעבירות היא ברמה אחת מעל לפג (הצ'יקו בכלל לא בכיוון), הגלגלים גדולים יותר וגם מערכת הקפיצים ב- 2 רמות מעל לפג. נסי לשים בשתיהן משקל של 9 ק"ג (משקל מומצע של תינוק בן 7-9 חודשים) ותטיילו בחנות ומחוצה לה, עלו ורדו מדרכה ותראו עד כמה ההבדל משמעותי לטובת הסלסה.
ניתן לקפל אות עם הטיולון או ללא. את האמבטיה יש לנתק לפני הקיפול כמו ברוב העגלות.
עוד יתרון של הסלסה, בפג וצ'יקו מחויבים לקחת סל קלים של היצרנים בעוד שבסלסה העגלה מגיעה עם מתאמים לסל קלים המובילים בעולם (סייבקס או מקסי קוזי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי בחירת הסלקל
רנין21/07/2017תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי. מאוד מעריכה.
רציתי להבין ממך אם הקיפול של הסלסה קומפקטי לרכב מבחינת מידות כי העגלה נראית גדולה והאם הקיפול נעשה ביד אחת .
שאלה אחרונה : איזה סלקל איכותי ומומלץ של סייבקס או מקסי קוזי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום רנין,
הקיפול בשני ידיים והגודל יחסית סביר ונכנס ברוב אם לא בכל הרכבים (צריך תמיד לבדוק).
לגבי סל קל. אטון 5 קיבל את הדירוג הטוב ביותר ולכן הוא מומלץ אבל גם מקסי קוזי מיקו החדש קיבל דירוג טוב והוא זול משמעותית מהאטון 5 כי הוא כולל בסיס איזופיקס במחירו ולכן יותר הייתי ממליץ עליו כי הסל קל הוא לתקופה מאוד קצרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי סלקל שיתאים לעגלת סלסה
רנין24/07/2017היי קובי,
הציעו לי ברשתות חבילה שכוללת סלקל וולדון 2017 אך אני לא מוצאת שום מידע לגבי הבטיחות שלו ולכן אני שוקלת להשקיע קצת יותר בסלקל שלפחות יהיה בטיחותי . הבנתי ממך שהמיקו נחשב לבטיחות ומגיע עם בסיס איזופיקס. האם אוכל להתקין אותו ברכב דגם 2000 או לפחות להשתמש בו כבסיס רכיל מבלי להכניס את עוגני האיזופיקס למושב ? והאם בכלל סלקל צ'יקו קי פיט יתאים לעגלת סלסה במידה ואקנה את הנקסטפיט?
אשמח להכוונה מקקצועית מצידך והמון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/07/2017שלום רנין,
אין לי מבחן שאני מכיר לגבי רמת בטיחות הוולדאן ולכן פחות ממליץ עליו.
לגבי מיקו, עד כמה שידוע לי (לפחות בדגמי עבר) היה ניתן להתקין את הבסיס עם חגורת בטיחות וללא איזופיקס, ממליץ לברר שאכן כך גם בדור החדש בשילב.
צ'יקו קייפיט לא מתחבר לסלסה ובעצם לאף עגלה (חוץ מעגלות צ'יקו).
נקסטפיט הוא כבר כיסא בטיחות קבוע ברכב, כלומר לא ניתן להוציא יחד עם תינוק ובטח שלא לחבר לעגלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות לתינוק: אויסטר2 או סיטי מיני של ביבי ג"וגרשירלי19/07/2017
שלום רב,
יש לנו דיהטסו סיריון (תא מטען קטן), ומעלית קטנה בבנין (עד 4 אנשים), הציעו לנו את הביבי ג'וגר והאויסטר 2.
האם עוד דגמים באים בחשבון?
האויסטר נכנס בודאות.
מעוניינת באבמטיה רחבה, סל גדול, יציבה ונוחה לקיפול והתנהלות ביום יום.
האויסטר נראית יותר יציבה וגלגלים מצוינים, האם יש בכך יתרון על הבייבי ג'וגר?
לגבי הסלקל, האם הם עמדו במבחני ריסוק (שואלת לגבי שני הדגמים).
וכמובן נוחות לתינוק ולהורה בין שני הדגמים.
האם יש דגמים נוספים הבאים בחשבון?
תודה רבה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום שירלי,
הואיסטר לדעתי הרבה יותר טובה ונוחה לתינוק. הג'וגר נוחה בעיקר להורה לדעתי. לגבי האויסטר, את בטוחה שקיפלת את האויסטר עם הטיולון ובדקם ברכב? לדעתי היא לא תיכנס אבל צריך לבדוק, אולי ראית אויסטר זירו שמקבילה לבייבי ג'וגר?
לגבי סל קלים, כל סל קל עובר מבחן ריסוק אבל השאלה מה התוצאה. לגבי העגלות שציינת, מתחברים עליהם מגוון סלקלים ולכן לאחר ציון הדגמים אני אוכל לתת דעה.
יש דגמים שבאים בחשבון כמו ארמדילו פליפ XT2, בוגבו בי 5, סייבקס מיאוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לחנויות לרכישת כסא בטיחותברכה19/07/2017
שלום
האם יש לך המלצה לחנות שבה יש ייעוץ מקצועי במקום ואפשרות למדידה בתוך הרכב לפני הרכישה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום ברכה,
אני ממליץ בעיקר על מוצרים ופחות על חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכסאות בטיחות ולבוסטרברכה19/07/2017
שלום וברכה
אשמח להמלצה לכסא בטיחות ולבוסטר עם רתמות פנימיות.
ה"דרישות":
א. רמת בטיחות גבוהה
ב. קשירה נוחה ובטיחותית לרכב (כלומר לא קשירה מסורבלת שעקב ביצוע לא נכון פוגע ביעילות הבטיחות)- למשל הבנתי שבהקשר הזה הברייטקס יותר ידידותיים למשתמש והאוונפלו פחות?
ג. מחיר כמה שיותר סביר בלי לפגוע בשני הפרמטרים הנ"ל
ד. כסאות לא רחבים מידי, אנו צריכים להכניס 3 כסאות במושב הרכב (ביניהם סלקל אחד)
ה. מתאים למשקל כמה שיותר לטווח ארוך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום ברכה,
א. לגבי כסא, המומלץ ביותר הוא הנקסטפיט של צ'יקו ואחריו ברייטקס מרתון. לבוסטר רצועות המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס עלית.
ב. בנושא זה ברייטקס קליק טייט הכי נוחים אבל גם הצ'יקו יחסית נח. כמו כן אין כזה דבר "מסובך" אם קוראים ועובדים נכון על פי הוראות יצרן. אפשר גם להזמין לבית מתקין מורשה של בטרם וישנן חנויות עם מתקינים מורשים שעושים לכם את ההתקנה, רובן גם לא גובות תשלום.
ג. הטובים ביותר הם יקרים (לא היקרים ביותר) ואין מה לעשות, ככל שהמחיר ירד דברים ירדו מהכסא וחלקם חשובים.
ד. רוב הכיסאות הטובים רחבים אבל היצרנים מודעים לבעיית 3 כסאות ברכב ולכן ברכבים מסויימים לא תהיה בעיה ורצוי לבדוק טרם הקניה מה נכנס ואיך.
ה. כל הכסאות מתאימים עד משקל 30 ק"ג שזה הטווח הרחוק ביותר. בגרקו ניתן להשתמש עם רתמות עד משקל 36 ק"ג.
לאחר מכן כבוסטר עד השלב שבו אין צורך בכסא או בוסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינים בעגלת peg peregoנאור19/07/2017
שלום לכולם
אנחנו מעוניינים לקנות עגלה של המוצג peg perego דגם 2017
ממש התלהבנו מהעגלה אבל המחיר שלה ממש גבוה
רציתי לדעת איפה אפשר למצוא את המותג הזה בזול? איפה מומלץ לקנות ? אשמח לעזרה , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום נאור,
במחירים אני פחות יכול לעזור.
האופציות שעולות בדעתי הן: אילת, קניה מגרמניה (ואז יכולה להיות בעיה עם הכנסת הסל קל לארץ).
אם אף אחת מהאופציות לא רלוונטית אז סקר שוק נרחב במספר חנויות, התפשרות על דגמים משנתון ישן יותר וכו'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת peg
נאור20/07/2017תודה רבה על התגובה רציתי לדעת בנוסף אין עגלה מומלצת , לנו אמרו שה peg perego זה הטופ, האם יש מותג נוסף שמתחרה בו שאתה ממליץ באופן אישי? והאם בכלל הpeg perego באמת מומלצת?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום נאור,
אין עגלה מושלמת ולכל עגלה יש חיסרונות ויתרונות.
העגלה המושלמת צריכה להיות תואמת את הדרישות שלכם + ההתפשרויות שלכם. יש המון עגלות שטובות יותר מהפג לדעתי בהרבה דברים אך בדברים אחרים הפג תתעלה עליהן כך שללא רשימת דרישות יהיה לי קשה לענות.
הנקודת מוצא האישית שלי הם הפרמטרים של נוחות ניוד (99% מהזמן הולכים עם העגלה לעומת 1% מהזמן שמקפלים אותה), נוחות התינוק (אנו כמבוגרים מסוגלים להסתגל לאי נוחות, לעומת זאת התינוק זקוק לנוחות ותמיכה ויש עגלות שיתנו את זה במקסימום ויש במינימום וכמובן שגם באמצע) ובטיחות (כל העגלות עומדות בתקן אך ישנן כאלו עם מחיזרי אור, מסנני UV שלדעתי זה בכלל חובה בארץ ועוד). אצל הצרכן הישראלי סדר העדיפויות די שונה והצרכן הממוצע מעדיף עגלה קלה בעלת קיפול קטן, חלק יחפשו קיפול קל, חלק יעדיפו עיצוב וכו'
כל דבר שהוא לטובה יפגע לרעה במשהו אחר.
ברגע שתהיה רשימת דרישות יהיה לי יותר קל לתת המלצות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרישות
נאור21/07/2017תודה רבה על העזרה זה קודם כל
דבר נוסף הדרישות שלנו הן עגלה קלה אבל גם לא קלה מדי
האוטו שלנו קטן ללא תא מטען גדול זה שברולט אופטרה ללא התחת האחורי בנוסף גרים בעיר בבית פרטי אשמח לעזרה מה מומלץ הלכנו לאיבוד מרוב דגמים הדגם האחרון שהמליצו לנו זה סייבקס מטיס רק שזה נראה קצת פשוט מדי בנוסף לזה שהפג מאוד יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כסא בטיחות ואיזהתמר18/07/2017
שלום,
אם קונים עגלת אויסטר 2 ניתן לקנות סלקל סייבקס שהבנתי שעדיף את דגם אטון 5. אך אם הסל קל לא בריא לתינוק ועדיף כסא בטיחות מדוע בכלל לקנות סלקל? האם כדאי כסא בטיחות מגיל אפס?
כמו כן על אילו כסאות אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום תמר,
כשאומרים שסל קל לא בריא הכוונה שלא מומלץ שתינוק ישהה בו במשך יותר מ-30 דקות ברצף. כמו כן מומלץ שלא להשתמש בסל קל יותר מ- 45 דקות בסך הכל ביום.
אותו דבר תקף לכסא בטיחות והם אף פחות נוחים מהסל קל ולכן אני כן בעד שימוש בסל קל. כמובן שאני פחות ממליץ לחבר לעגלה אלא אם זה מהרכב לבית.
אם בכל זאת כסא אז צ'יקו נקסטפיט הוא הטוב ביותר מבחינת בטיחות ונוחות. השכיבה שלו הכי קרובה לזו של הסל קלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל סייבקס
תמר21/07/2017עם עגלת אויסטר נמכר סלקל סייבקס אטון 1,אני הבנתי שכדאי לשדרג לאטום 5. הבעיה היא שעל פי תוצאות שעלו בחיפוש שלנו לפי אבי ורון אני לא מוצאת דבר על אטון 5 מבחינת מבחני ריסוק. כן מצאתי על אטון 4 שקיבל 5 כוכבי בטיחות אך עם בסיס האיזופיקס יורד ל4 כוכבים בשל החשש מחיבור לא תקין. האם כך עם אטון 5? האם תוכל להרחיב לגבי מנגנון הi size החדש? ולגבי הlocking clip? האם יש בסיס אחר לחבר איתו לרכב שלא פוגע הכוכבים הבטיחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/07/2017שלום תמר,
אטון 5 הוא אטון 4, סייבקס כל פעם משנים מספרים אך המוצר נשאר זהה. אין לי מושג למה.
אולי שווה לכם לשקול רכישת סל קל של צ'יקו קייפיט 30 ולוותר על החיבור לעגלה? זהו סל קל שקיבל בארה"ב דירוג שווה ערך ל5 כוכבי בטיחות. לגבי אטון 5 אין פתרון אחר, יש בסיס ללא איזופיקס שלדעתי קשה יותר להתקנה כך שזה די מוביל לתוצאה של האיזופיקס.
לוקינג קליפ קיים רק בסל קלים עם בסיס ללא עיגון איזופיקס דבר שדי נדיר בימינו.
בקצרה, תקן ISIZE יותר רלוונטי לכסאות בטיחות (לא לסל קלים) ומטרתו שמושבי הבטיחות יוכלו להרתם כנגד כיוון הנסיעה מעל גיל שנה, לפני כן התקן חייב שרק עד גיל שנה הכיסאות יהיה כנגד הכיוון ואז עם הפנים קדימה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי מקסי קוזי?
תמר22/07/2017הוא גם אמור להתחבר לאויסטר 2 לגבי מה שהבנתי. איזה דגם? והאם זה טוב ובטיחותי עם בסיס?
כמו כן גם בי סייף.
כמה קריטי החיבור לעגלה? מלב העובדה שניתן להעביר תינוק ישן בלי להעיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/07/2017שלום תמר,
רובם קיבלו דירוג שווה ערך ל- 4 כוכבים, הדגם האמריקאי שלהם לדעתי המומלץ ביותר, גם קיבל דירוג שווה ערך ל- 4 כוכבים ונמצא בחמישיה הראשונה של הקונסיומר ריפורטס כסל קל מומלץ ובישראל בכלל יש לו תמורה טובה למחיר כי הבסיס כלול במחירו.
בי סייף גם קיבלו דירוג שווה ערך ל- 4 כוכבים.
לגבי חיבור לעגלה ציינת את היתרון היחיד כל השאר חסרונות, מומלץ שתינוקות לא ישהו ברצף יותר מחצי שעה ועד 45 דקות שהייה ליום. לכן אני חושב שהגימיק של לחבר לעגלה עלול להוביל לפגיעה בבריאות התינוק ולכן ממליץ להימנע מכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל סייבקס אטון 4ספיר17/07/2017
ב"ה
שלום רב
בתי בת 7 חודשים, שוקלת 7.350 קילו.
יש לנו סלקל מסוג סייבקס אטון 4.
קראתי בספר שהסלקלים מתאימים לתינוקות עד משקל 8 קילו.
האם ידוע לך האם הסלקל מתאים עדיין לבתי או שצריך להחליף לכסא בטיחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום ספיר,
הסל קל מתאים עד משקל 13 ק"ג ואין בעיה להמשיך.
כמו כן עניין המשקל פחות רלוונטי עם התינוק גבוהה וראשו יוצר מהסל קל אפילו במעט. הרבה הורים מחליפים לכסא בגיל 8 חודשים בגלל שבכסא יותר מרווח ונח אז זה בעיקר לשיקלוכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב צ'יקו נקסטפיטמאו ג'וישני17/07/2017
שלום רב, איזה כסא בטיחות מומלץ יותר ת'יקו נקסטפיט או ג'וי - לתינוק בן חודשיים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום שני,
צ'יקו נקסטפיט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביייבי נסט מרחב מצומצם לתינוקרינת17/07/2017
לאחרונה שמעתי על מוצר שנקרא בייבי נסט, מעין קן בו התינוק יכול לישון במרחב יחסית קטן. יש כאלה מבדים והבנתי שיש גם יותר קשיחים. כך שאפשר להניח את התינוק לידי במיטה למשל במרחב תחום עבורו. האם אתה מכיר או יכול להמליץ על המוצר? האם יש סכנת חנק? תו תקן? אשמח להפנייה למוצרים כאלה שהינם בטיחותיים או בעלי תקן. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום רינת,
אני לא יודע או מכיר מוצר כזה בשוק, נתקלתי פה ושם אבל לא בדקתי לעומק כמו כן רצוי מאוד לבדוק אם יש למוצר תו או אישור תקן. קשה לומר על בטיחותם אבל אם רוכשים מוצר כזה רצוי שיהיה קשיח, בטח אם הוא ישמש במיטת הורים.
המלצתי, להרגיל את התינוק כמה שיותר מוקדם לישון בחדר משלו ובטח שלא ליד ההורים. נכון קצת לא נח להורה אבל התשלום יגיע בעתיד. לא כיף שתינוק שהופך לילד מגיע כל לילה לישון בחדר הורים. את ההרגלים האלו רצוי להקנות להם בגיל צעיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל שמתחבר לעגלת בייבי גוגררינת17/07/2017
הי
מחפשת סלקל בטיחותי שמתחבר לעגלת בייבי גוגר ללא מתאמים מיוחדים. קראתי על הסלקל של ברייטקס מדגם בי סייף 35 עילית. האם אכן מתחבר לעגלה זו? ממה שהבנתי הוא אכן בטיחותי.
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום רינת,
יש את המקורי שלהם ואכן ברייטקס מתחבר ללא מתאמים ומדובר בסל קל מצוין שלדעתי עדיף על המקורי או כל סל קל אחר שמחבר בעזרת מתאמים ויסרבל לכם את החיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גואי כרום או סולהאביטל17/07/2017
קובי שלום
מתלבטים בין גואי כרום לסולה. אשמח לשמוע על ההבדלים בינהם. מכיוןן שמדובר בילד חמישי התקציב הוא סביב האלפיים שקלים.
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום אביטל,
מדובר בשני דגמים טובים שנותנים תמורה מעולה לכסף.
קשה להמליץ על מי מבינהן. אני נוטה יותר לכיוון הסולה בזכות עמידות טובה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגמי פג פרגו- שאלה על SWITCHמעיין16/07/2017
היי,
אנחנו מתעניינים לגבי עגלת הפג פרגו דגם בוק פלוס.
ראיתי שיש ספורטיבי וקומפלטו שההבדל הכללי הוא בבדים.
עכשיו נתקלתי בחנות בדגם
Book Plus Switch Completo
מה אומר הסוויצ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/07/2017שלום מעיין,
לדעתי עגלה גרועה! לא נוחה לניוד, לא בולמת זעזועים טוב, תפעול מסורבל, קיפול מסורבל בעיקר יחד עם טיולון, אין תמיכת גב מלאה לטיולון וכמו כל עגלות פג אינה מרופדת היטב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי מדובר על
מעיין16/07/2017הדגם הספציפי של הסוויצ?? או בכלל הבוק פלוס??
מה שונה הסוויץ מהבוק פלוס הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום מעיין,
איני יודע מה ראית. יש לפג דגם סוויץ ודגם בוק פלוס שני דגמים שונים לחלוטין. האמבטיה והסל קל הם הדברים היחידים שמשותפים לדגמים, השלדה והטיולון שונים לחלוטין כאשר לדעתי הבוק מתקדמת ומוצלחת בהרבה מהסוויץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאני ראיתי כשחיפשתי פג
מממ18/07/2017מדובר בשילדת הבוק פלוס עם אמבטיה של הבוק פלוס אבל מושב של הטיולון של סוויץ (שמתלבש על השלדה של הבוק) אבל מדובר במושב אחר, הקיפול שונה, התמיכה, השכיבה, הכל...
בזמנו הזמנתי בוק פלוס ובחנות נתנו לי מושב סוויץ... התעייצתי פה עם קובי שמאוד עזר לי! והבנתי שזה לא אותו הדבר...
טוב ששמתי לב... חזרתי לחנות והחלפתי, לא הייתי מוכנה, אבל לפעמים כדי להוסיל חבילה עושים את זה בחנויות... אם לא מודעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/07/2017שלום מעיין,
אכן על שלדת הבוק ניתן לחבר טיולון של סוויץ שכלל לא מומלץ. הוא גם לא תומך באופן מלא בגב וגם לא ניתן לקפל את העגלה יחד עם המושב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה.
לכן אם בוק אז עם טיולון של בוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית אופניים לבן שנהמיכל16/07/2017
קובי שלום,
לקראת קניית אופניים לבן שנה, האם תוכל להסביר בבקשה על ההבדלים בין האורבן טרייק לסמארט טרייק ומה עדיף מביניהם ? אם יש אופניים מומלצים יותר לדעתך אשמח לשמוע !
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/07/2017שלום מיכל,
הם די זהים רק שלאורבן יש מושב דו כיווני שזה נחמד שהתינוק יהיה מולכם (אבל לא קריטי בגיל שנה). סמארט טרייק חברה ותיקה יותר ואוחזת בפטנטים רבים שעושים את ההתניידות יותר נח וגם נוחות התינוק טיפה טובה ופרקטית יותר עם מדרך הרגליים המתקפל.
אני הייתי ממליץ יותר על סמארט טרייק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופניים לבן שנה- המשך
מיכל16/07/2017תודה רבה על המענה המהיר !
ומה דעתך על ה-Q play modi ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום מיכל,
די דומא לאורבן טרייק ככה שאני עדיין בעד סמארט טרייק.
אם זה היה לגיל צעיר יותר משנה בהחלט הייתי ממליץ עליהם או על האורבן יותר בשל המושב הדו כיווני.
כאשר יתרון הדו כיווניות יורד לסמארט טרייק כפי שרשמתי יש פטנטים שגורמים להם להיות טובים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טרמפיסט לטיולוןאליסה16/07/2017
שלום קובי
1 . האם ניתן לחבר טרמפיסט לטיולונים כגון בובו ודומיו ?
2. במידה וכן . איזה טרמיפסט מומלץ יש בשוק כיום ?
3 . השימוש מיועד לילדה בת 4 וחצי ששוקלת 12 קג . היא קטנה לגילה . ולא לשימוש קבוע . אלא רק שמתעייפת בהליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/07/2017שלום אליסה,
1. כן
2. האופציות הן מקורי, לא מקורי והכי מומלץ לדעתי הוא לסקל או שישנו מושב עם גלגל בשם באגי פוד אשר מתחבר לצד העגלה, קצת מסורבל אבל נח יותר לילדה אבל לגיל 4 לדעתי הוא מיותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה לילד ראשוןאור16/07/2017
היי
בעזרת השם יוולד לנו ילד ראשון ומחפשים עגלה עם הדגשים-
1. קלה (גרים בקומה 3 בלי מעלית)
2. יציבה עם בולמי זעזועים טובים
3. קיפול ביד אחת
4. מיוצרת לא בסין
אני יודעת שמשקל יבוא לבוא על חשבון דברים אחרים, יחד עם זאת מעדיפה להרים עוד קילו-קילו וחצי אך שהילד לא ירגיש במידה ואצטרך להעלות אותו יחד עם העגלה.
העגלות שנראו הכי רלוונטיות - אויסטר זירו (למרות שאין דו-כיווני בטיולון), ABC ממבה, מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ/סולה2 והרטן (ידוע שכבדה אך מאד איכותית). משום שאנחנו מאד לא בקיאים - נשמח לשמוע גם על עגלה שטרם נתקלנו בה.
בנוסף, חשבנו על הטיולון של BMW כי שמעו עליו הרבה המלצות. האם מומלץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/07/2017שלום אור,
אני מציע שתראו פיזית את העגלות, תשימו משקל של 9 ק"ג בתוכןף תטיילו איתן בחנותף מחוץ לחנות, עלו ורדו מדרכות.
נסו לתפעל כל אחת (לבד), להרכיב ולפרק טיולון, אמבטיה וסל קל במידת הצורך. שנו מצבים (עם המשקל בעגלה).
נסו לקפל לבד, בדקו ברכב מה נכנס, נסו להרים כדי להרגיש את התחושה בהרמה למדרגות.
כל הדגמים שציינת שונים לחלוטין אחד מהשני ולדעתי לפרט את ההבדלים רק יבלבל אתכם יותר. לאחר שתנסו לעשות מה שרשמתי עם כל עגלה אני בטוח שהרשימה תצטמצם ואולי כבר תגיעו להחלטה תוך כדי.
לגבי טיולון BMW מיותר לחלוטין, משלמים על מותג יוקרה ומקבלים טיולון בסיסי של מקלארן כאשר הדגמים הטובים ביותר שלהם עולים די דומה לBMW.
אבל טיולון זה השלב הבא ותמיד יצאו עוד דברים חדשים ומתקדמים יותר ולכן בבוא העת עדיף לרכוש ולא מראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה לילד ראשון-המשך
אור16/07/2017היי קובי
קודם כל תודה רבה !!
אנחנו חושבים על השקעה לטווח ארוך ודי נוטים להתלבט בין ההרטן/אויסטר 2/ABC דיזיין
משום שההרטן היא היחידה שמיוצרת בגרמניה (למיטב הבנתנו) הנטייה היא עליה במיוחד למרות שהמשקל בה קצת יותר מהאחרות.
מלבד בייבילאב, האם אתה יודע מי משווק בארץ? האם כדאי "להתפשר" על יד 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום אור,
גלוי נאות, אני היבואן של הרטן. מלבד בייבי לאב היא נמכרת גם בייבי שיק ובניו בורן בבני ברק.
אין בעיה ללכלת על יד שנייה למרות שלדעתי ההיצע דל.
אנו נותנים 5 שנות אחריות כך שכל העגלות עדיין בטווח האחריות.
לגבי משקל, לדעתי זה חיסרון למי שצריך לעלות ברגל, אם העגלה נשארת ברכב/לובי/מחסן עניין המשקל כמעט ולא רלוונטי ויורגש רק בהרמה לרכב, גם אז ניתן לפרק לשני חלקים ואז המשקל מתחלק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור מסרנו18/07/2017תודה רבה על הפירוט והתשובה המהירה!
שאלה אחרונה -
האם יש הבדל בין הvip 2016 ל2017?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/07/2017שלום אור,
פרט לצבעים אין הבדל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור18/07/2017מבטיחה שזו שאלה אחרונה!
ראינו את ההרטן ודי התלהבנו רואים שהיא באמת איכותית יחסית לשאר.
יחד עם זאת, חוץ מהמשקל והקיפול שמצריך הפרדה של הטיולון והאמבטיה מהשלדה, מה החסרונות שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/07/2017שלום אור,
בעיקר הנושא של הנוחות עבור ההורה הוא חיסרון.
היא כבדה מהממוצע, מצריכה פירוק טיולון טרם הקיפול ויחסית גדולה בקיפול. מצד שני נוחות הניוד מדהימה, בלימת הזעזועים מדהימה ואין עגלה נוחה ממנה לתינוק לפי דעתי, בד בעובי כפול ללא כימקלים, מרווחת, גגונים מעולים וכו'.
ולכן כמו שאני אומר: יתרונות: הכי נוחה לתינוק, הכי נוחה לניוד
חסרונות: פחות נוחה להורה
סיכום: אני מעדיף את נוחות התינוק כי אני בתור הורה מסוגל להסתגל למוצר שהוא כבד ואפילו מסורבל יותר בעוד שתינוק במושב צפוף לא יוכל להסתגל לצפיפות ורק ישב באי נוחות.
לכן אני מעדיף לחשוב על התינוק אבל אין הרבה שחושבים כמוני בישראל, באירופה (בעיקר בגרמניה) דווקא כן וזו העגלה הכי נפוצה בגרמניה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)