מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב מתמשך באיזור הקרסולעמית01/03/2011
ד"ר מרב וואלרי שלום,
אשמח לקבל את עצתכם.
אני בחורה בגיל 29, מבנה גוף רזה (45 ק'ג/1.65 מ), בדרך כלל בריאה ולא לוקחת תרופות באופן קבוע. צימחונית מילדות. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת תוסף מזון (בשל מחסור קל בברזל). בדיקות הדם שלי תקינות.
לפני שנתיים במהלך טיול הלכתי עם נעליים לא ממש טובות אשר גרמו לי לכאבים ברגליים במהלך הטיול. הכאבים עברו במהלך הלילה (בזמן מנוחה) ושבו במשך הטיול ביום. באחד מהימים עשיתי צעד לא טוב במהלכו עיקמתי את הרגל והרגשתי כאב עז כך שלא יכולתי לדרוך על הרגל. התחושה הרגישה כמו נקע. למרות הכאב המשכתי בטיול במידה מצומצמת בימים שאחרי.
מאז ועד היום הכאב לא עבר, כאשר ישנם ימים בהם הכאב חזק יותר וימים בהם המצב מעט טוב יותר, אך בסה"כ הכאב ממשיך ומפריע לי מאוד בשגרת היום-יום.
שני האזורים הכואבים ביותר הם החלק החיצוני של הקרסול (בשקע הקטן שמתחת לעצם העגולה – לצערי אני לא יודעת את שמו המקצועי :)) ובחלק הפנימי של הקרסול - הפטישון (נראה לי שזהו שמו המקצועי).
האיזור כואב ונפוח יחסית לרגל השניה, והורידים באיזור נפוחים וכואבים. לפעמים כואב גם החלק העליון של כף הרגל. איזור העקב עצמו אינו כואב. בימים שהכאב חזק הכאב לפעמים מגיע עד לאיזור הברך ולפעמים עד הירך – ככה"נ מדובר בהקרנה של הכאב.
בתקופות בהן אני בחופש ולא מאמצת את הרגל המצב משתפר קלות, אבל הכאב עדיין ישנו ומתגבר מחדש ברגע שאני חוזרת לשגרה. לצערי הכאב מפריע לי מאוד במהלך שגרת היום יום ולא מאפשר לי להנות מחיים תקינים, טיולים וכו'. המצב ממש לא נעים ומאוד מתסכל.
להלן פירוט הטיפולים שעברתי עד היום:
חודשיים לאחר המקרה קיבלתי כדורים (לצערי איני זוכרת את שמם) אשר לא עזרו. משחה אנטי דלקתית, הלכתי עם תחבושת אלסטית, אח"כ די מהר עשיתי מדרסים אורטופדיים. בשלב הזה קיבלתי כדורים פעם נוספת שגם כן לא עזרו.
עשיתי 3 חודשים פיזוטרפיה, כולל טיפול באולטרסאונד, תרגילים ואלקטרודות חשמליות לשיכוח כאב. הייתי אצל מומחה קרסול אשר נתן לי כדורים פעם נוספת, משחה על בסיס סטרואידים, תרופה להסנפה דרך האף לחיזוק העצמות וזריקות סטרואידים. כמו-כן ניסית דיקור סיני ומסאג' לכף הרגל במבשך מספר חודשים אך דבר לא עזר.
הייתי במרפאת כאב כ 3 חודשים בשילוב של דיקור עם מכשיר "טנס" וטיפול בלייזר אדום (לא בטוחה מה זה עושה.. אם בכלל??).
במוסף למסכת הטיפולים הארוכה, עשיתי את הבדיקות הבאות:
MRI - תקין
מיפוי עצמות - תקין
אולטרסאונד פעמיים - רואים מעט נוזלים שמעידים על דלקת
בדיקות דם - תקינות
אשמח לקבל כל עיצה שהיא לגבי הגורם האפשרי לבעיה, או מומחה אליו כדאי לפנות ליעוץ נוסף בנושא. לצערי, כל המומחים והרופאים איתם נפגשתי (חלקם באופן פרטי) לא הצליחו לאבחן את הגורם או כיצד לטפב בכאב. כיום אני די מיואשת מהמצב ואשמח לקבל כל רעיון, עיצה או כיוון.
המון תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Bump.
עמית03/03/2011For some reason the message was pushed down :/ so just bumping it up. Thanks!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBump. - תגובה
ד''ר מרב לידר07/03/2011הצלחת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב מתמשך באיזור הקרסול - תגובה
ד''ר מרב לידר07/03/2011עמית שלום -
בהתחשב בבדיקות המרובות והמקיפות שעשית, קשה לתת המלצה "אינטרנטית" שתפתור את הבעיה.
הבעיה הראשונית נשמעת אכן כנקע, יתכן עם קרע חלקי של הרצועות. אני מניחה שבעיה זו נבדקה. הכאב הממושך ממנו את ממשיכה לסבול שנים אחרי, גם בנוכחות בדיקות תקינות, מרמזים כי קיימת בעיה בעיבוד הכאב. לכן גם הופנית למרפאת כאב. אני חושבת שעיקר הטיפולים צריכים להתרכז בכיוון זה.
יכול להיות שעליך לקבל גם תרופות לשיכוך "כאב מרכזי" כדוגמאת סימבלטה.
התייעצי במרפאת הכאב בה את מטופלת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עמית
שלומי גון08/04/2011שלום עמית, שמי שלומי גון, אשמח לספר לך על אדם שבמקצועו מלמד אנשים כיצד לשחרר
עצמם מכל סוגי הכאב, באמצעות שיטה ייחודית אותה פיתח, אם תרצי אשמח לתת לך פרטים מדויקים יותר בטלפון 0507637617, במטרה כנה לעזור ולסייע.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ריינולינוי28/02/2011
שלום רב!
אובנתי כבעלת תסמונת ריינו ראשונית, עברתי בדיקות ששללו לי מחלות קולגן ומחלות נירולוגיות, רציתי לשאול אם זה נורמלי שיש לי התקפים של ריינו שמלווים בנפיחות בידיים ונפיחות בשכמות ביחד עם כאבי גב, ומדוע זה נגרם? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ריינו - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011תסמונת ריינו מוגבלת לקצוות הגוף - ידיים, רגליים ולעיתים אף ואוזניים.
היא אינה מלווה בנפיחות בשכמות.
התלונה נשמעת מאוד לא שגרתית, יש להבדק על ידי רופא בזמן שקיימת "נפיחות" ולהמשיך בירור לפי התרשמותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיסאני28/02/2011
שלום ד"ר,
אני לא יודע אם הגעתי לפורום המתאים...
לפני כעשרה חודשים אובחן אצלי סרקואידוזיס (בעקבות צילום חזה שעשיתי).
קיבלתי טיפול בסטרואידים במשך חצי שנה (הפסקתי עםהכדורים בערך לפני חודשיים).
יש לי תחושה של שריפה בכף היד. התחושה הזאת היא לסירוגין והחלה כשהמחלה אובחנה.
האם תחושת השריפה קשורה לסרקואידוזיס? מדוע זה קורה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקואידוזיס - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011סרקוידוזיס עשוי לערב גם עצבים היקפיים ולגרום לתחושות אותן תיארת.
הבדיקה הראשונית היא EMG של הגפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות MRIדפנה24/02/2011
אודה על פירוש תוצאות בדיקת MRI ראש:
"ב- T2 וב- FLAIR מוקדי אות היפראנטנסים בודדים סובקוטיקלים ופריונטריקולרים דו"צ, הממצא בולט מימין. לאו מודגמת האדרה חריגה לאחר הזרקת ח.נ"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת פרטים
דפנה24/02/2011בשנה האחרונה אובחנתי בלופוס. כמו כן אחד הסימפטומים החריפים מהם אני סובלת הוא - כאב עיניים [ספציפי שמאל] וכאבי ראש עמוקים [בדומה לאחר מכה ישירה בראש]. הכאב יכול להימשך מספר שעות עד שיעבור. כאב הראש תמיד מלווה בכאב עיניים [ולהפך].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011לא ניתן לקבוע ללא הסתכלות על בדיקת ה- MRI עם נוירו-רדיולוג המומחה בהדמיה מוחית ועם נוירולוג.
האבחנה המבדלת רחבה וכוללת ממצאים לא ספציפיים, עבור דרך אוטמים בכלי דם קטנים ובעיות מוחיות ראשוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות MRI - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011ראי בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה חוזרת שוב ושובליעוז24/02/2011
שלום רב,
אני בן 19, ומאז שאני זוכר את עצמי אני חולה לפחות פעם בחודש-חודש וחצי.
בדר"כ המחלה מתחילה בכאבי גרון, ומתרחבת לוירוס הכולל חום וכאבים בכל הגוף.
לפני כחמישה שבועות זה התחיל שוב. הרגשתי כאבים בגרון וכבר ידעתי שאני אהיה חולה - לכן ניסיתי להקדים תרופה למכה.
זה לא עזר, הייתי חולה שבוע. לאחר מכן הבראתי (ליום אחד) וחליתי לשבוע נוסף, שבו התחלתי לקחת אנטיביוטיקה (5 ימים).
הבראתי, ושוב חליתי מספר ימים אח"כ. לקחתי אנטיביוטיקה יותר חזקה ל-10 ימים וסיימתי את הטיפול ביום שבת האחרון.
באותו יום, בשעות הצהריים שוב הרגשתי כאבים ברגליים, מאין חולשה בכל הגוף. עד היום אין לי חום אבל עדיין יש הרגשה לא נעימה בגוף וחשש מלהיות חולה, שוב.
בכל התקופה הזו כאב לי הגרון וזה היה מלווה בשיעולים.
אין לי מחלת הנשיקה.
מצפה לאבחנה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה חוזרת שוב ושוב - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011לא ניתן לעשות אבחנת "אינסטנט".
אם תועד חיידק בתרביות גרון יש לבדוק אם קיימת בעיה אנטומית בשקדים או חסר חיסוני.
אם תמיד מדובר בארועים של כאבי גרון וחום אך ללא בידוד מזהם - המחשבה היא יותר של מחלות דלקתיות.
PFAPA למשל מאופיינת בכאבי גרון, חום, כאבים והגדלת בלוטות לימפה בצוואר ואפטות בפה. האם זהו המצב?
יש לחפש סיפור משפחתי של בעיות דומות ולחקור את הכיוונים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפורום סגור???גן נעול22/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הפורום סגור??? - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות מפרק ACשרון22/02/2011
עקב כאבי חזקים באזור הכתפיים ועד המרפק בחודש וחצי האחרונים בצעתי צילומי רנטגן בשתי הכתפיים:
בתשובה נכתב:
אין ממצא גרמי
רושם של היצרות במפרק AC
הכאבים כה חזקים עד שקשה לי אפילו להחזיק טלפון ביד.
דרך אגב - אני סובלת ממחלת מעי דלקתית - כנראה קרוהן, נמצאת כרגע בתהליך אבחון.
מה משמעות הממצא ומה הפתרון לבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות מפרק AC - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011לא כתבת מה גילך אך היצרות במפרק ה- AC היא לרב בעיה ניוונית של הגיל המבוגר. בדרך כלל תגרום לכאבים בכתף ופחות סביר שעד המרפק.
יתכן ויש גם בעיה דלקתית בכתף עצמה שלא נראית בצילום רגיל. בעיות דלקיות במפרקים ובגידים שכיחות יותר בחולי קרוהן.
הטיפול הוא בתרופות אנטי-דלקתיות ולעיתים נדרשת הזרקה מקומית של סטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה.זהבית21/02/2011
שלום.
אני בת 44 ויש לי דלקת תמידית ברגלים בצורת דורבן.
יש לי גם כאבי פרקים בידיים מאוד מאוד קלים.
ויתכן שגם פוטואלרגיה קלה לאור שמש חזק.
מכל שאר הבחינות בריאה ואין שום סימפטומים אחרים ידועים.
ביצעתי בדיקת שרימר בעיניים לשלול את תסמונת שיוגרן - ואכן הבדיקה תקינה.
נותרתי סקרנית עד לתור שקבעתי אצל הראומטולוג רק בעוד חודש וחצי
לכן אשמח לקבל אינדיקציה לפי התוצאות הבאות מה בכל זאת יש לי?
ההגדרה הנוכחית הזמנית היא :
lupus like
כל התוצאות תקינות (כל ההמטולוגיה,קרישה, כימיה בדם) מלבד חמשת הבדיקות הללו:
ESR 1 hour 40
C.R.P 4.5
Histones Ab 26
Antinuclear Ab Adults 2.7
La Ab Anti SSB 64
מה זה יכול להיות?
האם יכול להיות שזה לופוס אבל עם סימפטומים מוחלשים במיוחד?
האם לאחר X זמן זה אמור להתחזק או שלאחר נניח תקופה מסויימת זה כבר
לא "ירים ראש"?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה. - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011לעיתים יש ממצאים מעבדתיים ללא קליניקה של מחלה אוטואימונית, או קליניקה קלה במיוחד.
תלונותיך אינן נשמעות מ-"קשת הלופוס".
יתכן ונחשפת בעבר לתרופה שגרמה לממצאים המעבדתיים.
על פניו לא נשמע שיש סיבה לדאגה. המתיני לראומטולוג לאישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי?יעל21/02/2011
בס"ד
היי,
לפני שנה בערך התגלה לי גוש בבלוטת פרוטיס, מCT, אולטרסאונד וFNA לא עלה ממצא משמעותי. בCT היה כתוב שאולי מדובר בדלקת כרונית.
הייתי אצל רופא אף אוז גרון ואצל ראומטולוג ששלח אותי לכל מיני בדיקות שרובן ב"ה יצאו תקינות, כולל הפקטור הראומטולוגי ב"ה.
אבל היו כמה דברים שהלחיצו אותי: ה- ANA שעשיתי לפני חודשים יצא חיובי 1:160 תבנית: Speckled
היו נוגדנים חיוביים גם ל- SSA60, SSA52,RO SINGLE
LA-7.7 כשהכי גבוה זה 0.9. שקיעת דם-49 ו- CRP תקין.
ידועה אנמיה של חוסר ברזל.
עקב תלונות על יובש בפה ובעיניים (שהלך ופחת, ועכשיו הוא
קל ב"ה)ושיעולים יבשים שמגיעים רק בתקופות החורף(וגם זה כבר פחות מחורפים קודמים ב"ה).נשלחת לבצע מיפוי בלוטת רוק שבו נכתב:"העקומת הסיאלוגרם מדגימה דפוס תקין ,אחת מפרישה פחות רוק מהשניה אבל עדיים בדפוס של התקין כך שיתכן ומדובר בתהליך דלקתי כרוני שמשפיע על עוצמת הקליטה בבלוטה,אך לא מדגים עקומה אופיינית למחלת סיוגרן. שתי הבלוטות התת ליסתיות לא מודגמות לחלוטין, באם נשללת חסימה ע"י סיאלוליתיאזיס הממצאים יכולים להיות על רקע דלקתי,אך בהעדר יכולת לבצע עקומת סיאלוגרם לא ניתן לקבוע האם מדובר בתהליך דלקתי בלתי ספציפי או בתהליך משני למחלת סיוגרן."מה זה אומר שהבלוטות לא מודגמות לחלוטין?
יש לציין שיש לי הסתיידות בפרוטיס והבנתי שיכול להיות שזאת הסיבה ליובש בפה, האומנם?
דרך אגב, את בדיקת הANA לא עשיתי בצום, ועשיתי אותה לפני מחזור, האם זה משפיע על התוצאות?
המשך יום טוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי? - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011אמנם לא כל הממצאים קלאסיים אך השילוב מעיד כי הינך סובלת, ככל הנראה, ממחלת סיוגרן. מדובר במחלה אוטואימנוית שבה תאי חיסון תוקפים את בלוטות הרוק והדמע וגורמים לתסמינים כמו יובש בעיניים ובפה ולעיתים גם להגדלת בלוטות הרוק.
עליך לפנות למעקב ראומטולוגי סדיר.
הטיפול יכול להיות סימפטומטי (הקלת היובש) או אנטי-דלקתי, כתלות בחומרת המצב.
יש לעשות בירור ולשלול מחלות ראומטיות אחרות שלעיתים מתלוות לסיוגרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..מירית20/02/2011
רציתי לדעת אם יש בעיה של לקיחת קולכיצין עם ריטלין ביחד...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד''ר מרב לידר01/03/2011ניתן לקחת שתי התרופות ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- R.Aמרין19/02/2011
שלום רב ד"ר...
הנני בת 22... חווה התקף שלישי בתוך10 חודשים של נפיחות בכמה אצבעות.. בפעמיים הראשונות..רק יד ימין... והפעם החלו הנפיחויות גם ביד שמאל..
עשולי בדיקותסרולוגיות לגבי ראמטויד ארטריטיס...ושללו כל מחלה אוטואימיונית שכזאת. הייתי אצל הוןרופאים... ואףאחד לא סיפק אבחנה חד משמעית..רציתי לשאול האם יכול להיות כזהמצב, שלמרותשאיןעדות בבדיקות למחלה ראומטית, או כל מחלה אוטואימיונית, עדיין זה אפשרי , שזה כן המקרה?
כבר מיואשת.
הרופא האחרון הניח שזה complex pain regionl syndrom במופוי עצמות המסקנה הייתה שהממצאים לא תואמים לסינדרום הנ"ל... ועדיין הרופא לא שלל את הסינדרום. יש כמה סימפטומים של החלה שלא מופעים אצלי..מחפש תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר R.A - תגובה
ד''ר מרב לידר20/02/2011תתכן מחלה ראומטית בנוכחות בדיקות דם תקינות.
כמובן שלא שכיח שבדיקות הדם תהיינה תקינות גם בזמן התלקחות אך זה אפשרי.
סיפור משפחתי של מחלה ראומטית, כאבים ודלקת במפרקים נוספים, קשיון בוקר ועוד - יתמכו בכך שמדובר בדלקת מפרקים. לעומת זאת אם התשובות לשאלות הנ"ל שליליות וגם מיפוי העצמות היה תקין לחלוטין, הסבירות נמוכה יותר. לעיתים מעקב ממושך נותן את התשובות לכל השאלות ואין סיבה להיות מיואשים. העובדה שלא מוצאים בעיה מוגדרת לרב מעידה כי אין מדובר בבעיה קשה, ולא להיפך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהR.A
מרין20/02/2011תודה רבה ד"ר...לפעמים זה ממש מעודד לשמוע את הדברים האלה...
אני באמת מקווה שזה משהו שיעבור, ולא יחזור יותר!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד הסופראספינטוס- קרע חלקי צד מיןשאול18/02/2011
בבדיקת US נמצא כי הודגם קרע חלקי ארוך כ-2.5 ס"מ וללא הגברה ווסקולרית.
כל השאר על פניו תקין.
הרופא המטפל המליץ על ניתוח.
האם מקרה זה מחייב התערבות פולשנית?ניתוח?
חשוב לי לציין כי אני בשנות ה- 60 לחיי. סובל מבעיות סוכר , לחץ דם, ואישה פולניה.
אשמח לקבל הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מרב לידר20/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםאופק17/02/2011
אני בן 15 משחק כדורעף (שלושה פעמים בשבוע) ולפני כשלושה חודשים הלכתי לאורטופד והתלוננתי על כאבי ברכיים הוא בדק אותי ואמר שיש לי דלקת גידים בשני הברכיים ואני צריך להפסיק לעשות פעילות גופנית במשך חודש לאחר חודש וחצי בלי פעילות גופנית חזרתי אליו והסברתי לו שהכאבים נשארו הוא שלח אותי לשמונה טיפולי פיזיותרפיה עשיתי את שמונת הטיפולים ועדיין אין שינוי הכאבים ממשיכים הוא אמר שזה לא יעבור לי עד גיל 21 ואני לא יוכל לעשות פעילות ספורט של קפיצות וריצות אלא אם אקח כדורים נגד כאבים.
האם יש איזה פתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים - תגובה
ד''ר מרב לידר18/02/2011קרוב לודאי שהאורטופד צודק.
פעילות הכרוכה בקפיצות גורמת לעיתים לעומס על מרכזי גדילה בברכיים, ביחוד באיזור בו מתחבר הגיד של הפיקה.
הטיפול הוא מנוחה, לעיתים רחוקות נדרשת מנוחה מאוד ממושכת - ממש עד סיום הגדילה של העצם.
עליך להפחית פעילות עד שהכאבים חולפים לחלוטין ורק אז לנסות לשוב לפעילות בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות בדיקות מעקבאור15/02/2011
Hi,
I'm not sure if it's a fair question but I'll be glad to have your opinion and maybe hear from others!
I've been having symptoms of joint disease for about 8 months now.
I've done some tests and the Drs aren't sure yet about what I have (suspect either Lupus or CTD).
I'm being treated with Plaquenil and MTX
for the MTX - I take 6 pills once a week (15mg).
I've been told that it's important to keep getting tested every month.
but since I don't see any change or improvement in my symptoms, my question is , is it really needed to keep being tested every month? if not, how often is it really required for being test?
I'm living abroad so it's not very convenient for me to have those periodically tests.
Thanks in advance for your answer!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות בדיקות מעקב - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש15/02/2011Hi Or,
now that you have a diagnostic and you are taking the same treatment for some months,, if there is no abnormality in your current blood tests, i think that you can make blood tests and clinical visit every 3 months/
of course, if there is any new symptom or aggravation in your condition, you have to consult your doctor earlier.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ונטילת ביוסילשיר12/02/2011
שלום רב,
אני בת 31 חולה בדלקת פרקים שגרונית RA קרוב ל-10 שנים, נוטלת תרופות קבועות והן:
אתופן, פלאקוניל ומטוטריקסאט, בנוסף מקבלת רמיקייד כל חודשיים, אני מעוניינת ליטול תוסף שנקרא: ביוסיל ומכיל:
סיליקון as Choline-Stabilized Orthosilicic Acid-ch-OSATM 5 מ"ג
כולין (as ch-OSATM) 100 מ"ג
השאלה שלי היא האם מותר לי ליטול ביוסיל במקביל לתרופות אותן הזכרתי לעיל
לתשובתך אודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים ונטילת ביוסיל - תגובה
ד''ר מרב לידר13/02/2011אני לא מצליחה לפענח מהו החומר "ביוסיל"
אנא אייתי השם באנגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים ונטילת ביוסיל
שיר14/02/2011הי מירב,
תודה לתגובתך, האיות באנגלית :Biosil
שוב תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים ונטילת ביוסיל - תגובה
ד''ר מרב לידר14/02/2011לא צריכה להיות בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)