פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש יתר
    נ
    18/07/2011

שלום,
    בת 27 בריאה. עבדתי בהיי-טק, מול המחשב במשך כל שעות העבודה.
    בעקבות ההקלדה האינטנסיבית והממושכת בעבודה החלו לי כאבים בשתי הידיים(פרקי אצבעות, שורש כף היד ולעיתים עד למרפק) אשר נמשכו כשנה עד לשלב בו לא הייתי מסוגלת לעבוד.
    ראומטולוג קבע שמדובר ב- overuse syndrome ואכן במנוחה הכאבים נרגעים אך חוזרים במאמץ כך שאיני יכולה לחזור ולעבוד במקצוע שלי.
    רציתי לדעת האם ניתן לומר שהפגיעה היא מהעבודה. עבור תביעה לביטוח לאומי.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש יתר

הוספת תגובה

• שימוש יתר - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    18/07/2011

מאחר ומדובר במונח לא כל כך מוגדר, ואין פגיעה ממשית במפרקים או גידים, יתכן וייהיו בעיות להוכיח את הקשר. כדאי להתיעץ עם רופא תעסוקתי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר
    סוזנה
    16/07/2011

שלום לכם.
    אני חולת מיפרקים אם פסוריאזיס, אני אחר שתי החלפות בירכים.
    ברצוני לעשות דייטה ואני רוצה לקנות אופני כושר.
    האם זה ממולץ?
    השמח לקבל תשובה, בהקדם.
    בכבוד רב.
    סוזנה.

לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר

הוספת תגובה

• אופני כושר - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    18/07/2011

שלום סוזנה,
    אפשר להשתמש באופני כושר , באופן הדרגתי על מנת לעלות את הכושר ולחזק את השרירי הארבע ראשי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה..
    בר
    14/07/2011

שלום רב,
    אני בת 20 וסובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי בירכיים. במיוחד ברך שמאל. בנוסף, אני סובלת מכאבי כפות רגליים. לאחר שבדיקות הדם העלו שאיני סובלת מדלקת פרקים או בעיה בשרירים, הלכתי להתייעצות עם אורטופד. הוא אמר שאין לי בעיה בברכיים ובכפות רגליים. הוא אמר שאולי זה הסחוס ושלח אותי להשתמש בוולטארן.

בנוסף,כבר במשך כ- חודשיים 2 אצבעות רדומות לי ביד שמאל (הזרת והקמיצה) הרופא אמר לי שגם לזה אני צריכה להשתמש בוולטארן..

לא יודעת, יצאתי בהרגשה לא טובה.. כאילו לא קיבלתי באמת טיפול..
    שאלותי:
    האם מקובל להשתמש בוולטארן גם כשאין דלקת פרקים? (כי זה הרי לדלקות)
    האם לאצבעות רדומות (הסיבה: עצב לחוץ ככל הנראה) הטיפול בוולטארן יעיל?

האם יש טיפול שמטפל בבעיה ולא בסימפטום??? ובכלל, מהן הסיבות שיכולות לגרום לכאבי פרקים כשהסיבה אינה בעיה בשרירים או דלקת..

אשמח מאד מאד לתשובה מפורטת!!!!! מאד מחוץ לי!
    תודה רבה רבה ויישר כוח!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה..

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה.. - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    14/07/2011

שלום בר,
    על מנת לטפל בבעייה , צריך קודם לאפיין אותה..
    יש לבדוק מה סוג הכאבים במפרקים והממצאים הפיזיקאלים בבדיקה וכן בדיקות דם.
    גם אם הבדיקות דם תקינות, כדאי שתבדקי על ידי ראומטולוג .
    אם אין עדות למחלה דלקתית, יתכן ומדובר בכאבים מכאנים קשורים למבנה הברכיים והפעילות, ובכל זאת תרופות מסוג וולטרן או מאותה משפחה יכולות לעזור לכאבים, אך אינן מומלצות לטווח ארוך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר ואלרי..!

בר
    14/07/2011

קודם כל תודה על התשובה!!!
    האורטופד סיכם את הביקור כך:
    כאבים בברכיים, רגישות למישוש בסדק מיפרקי יותר פנימי. תנועות בברכיים לא מוגבלות בסוף כיפוף וישור יציבות שמורה.עד כאן.

מה זה אומר? הוא אמר שהמבנה תקין גם בברך וגם בכפות רגליים. שוב, הוא אמר שאולי זה הסחוס.. אשמח אם תאמרי לי מהן הסיבות לבעיות הקשורות בסחוס.. ד"א, את ממליצה עם צילום?? נראה לך שבדיקה קצרה ע"י אורטופד מספיקה כדי לקבוע אם המבנה תקין?

בנוסף, אחזור על כמה משאלותי הקודמות:
    האם השימוש בוולטארן יעיל גם למי שאין לו דלקת פרקים?
    האם השימוש בוולטארן יעיל גם לקצות אצבעות רדומות? (כפי שהוא אמר)
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוליות מחוברות
    רינת
    07/07/2011

שלום!
    אני בת 23, לפני חודש וחצי התחיל לי כאבים בגב התחתון בצד הימיני.
    בצילום רנטגן האורטופד אמר שיש לי במקום 5 חוליות באיזור אגן, 2 חוליות מחוברות, מה שגורם שיהיו לי רק 4 ............
    זאת תופעה מוכרת??
    הרופא אמר שבגלל שיש 2 חוליות מחוברות , זה גורם לחוליות להתאמץ יותר..
    וזה משהו מולד...

מעט מלחיץ

אם זה משהו מולד איך רק עכשיו התחילו הכאבים?? יכול להיות שזה עקב מחלה מסויימת ולא מולד?
    אין מה לעשות נגד הכאבים?
    יש פעילות גופנית שלא כדי לי לבצע?
    יש פעילות שכן ממולצת?

לקביעת תור
    סגירה
    חוליות מחוברות

הוספת תגובה

• חוליות מחוברות - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    12/07/2011

שלום רינת,
    יש תופעה נפוצה יחסית של חיבור בין 2 החוליות L5 ו S1, מלידה, דבר שאינו מסוכן ואינו נגרם ממחלה.
    אין צורך בטיפול מיוחד, רק להקפיד על פעילות גופנית בעיקר שחייה וחיזוק שרירי הגב .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת לופוס+ תוצאות בדיקת ct
    מאושרת
    06/07/2011

ביצעתי בדיקת ct לפני כשבועיים והתוצאות להלן:
    א. שינויים ארטרוטיים במפרקים הסקרו איליאקליים דו צדדית
    ב. ארטרופטה פאצטלית היפרטרופית בגובה L4-L5 ו- L5-S1 אין לזהות הרס גרמי
    ג. סריקת L4-L5 בלט קל של אנולוס הדיסק המשיק לשק התקאלי ללא לחץ.

אשמח לדעת מה משמעות תוצאות אלו. האם זה שיי למחלת הלופוס?
    האם זו מחלת מפרקים בפני עצמה כמו מחלקת מפרקים שגרונית או אנקילוזינג ספונדיליטיס?

תודה

הוספת תגובה

• חולת לופוס+ תוצאות בדיקת ct - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/07/2011

קיימים שינויים ניווניים ללא ספק.
    לגבי המפרקים הסקרואילאקים - יש לראות את הצילומים עצמם על מנת לקבוע אם השינוי אופייני לבעיה ניוונית או דלקתית. אם נראה כדלקתי אז אנקילוזינג זו אחת האפשרויות. בכל מקרה התיאור אינו שייך ללופוס או לדלקת מפרקים שגרונתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים?
    בר
    04/07/2011

שלום רב!
    בעקבות כאבי ברכיים עשיתי בדיקת דם כדי לבדוק אם אני סובלת מדלקת פרקים.. תוצאות הבדיקות היו בתווך הנורמה מלבד תוצאת שקיעת הדם (esr) שהיא:4mm מה זה אומר???
    אשמח לתשובה! תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים?

הוספת תגובה

• דלקת פרקים? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/07/2011

כלום. זה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה בבקשה

בר
    09/07/2011

קודם כל תודה לך על התשובה! יש לציין אני בת 20..
    רציתי לשאול, מהן הסיבות האפשריות לכאבי ברכיים? במיוחד ברך שמאל.. בדיקות הדם שעשיתי היו בתווך הנורמה, כך שכנראה זה לא דלקת פרקים (למרות שלעיתים רחוקות אני סובלת מדלקת פרקים ביד שמאל (ככל הנראה דלקת פרקים.. זה לא מוכח ע"י בדיקת דם אך תכשיר לכאבי פרקים שמרחתי אכן עזר..)
    כאבי הברכיים מופיעים בעיקר לאחר מאמץ כגון עמידה כמה שעות על הרגליים, הליכה ארוכה ברגל ושימוש בהליכון..
    שאלותי לסיכום:
    *אם הכאבים אינם כתוצאה מדלקת פרקים, ממה הם יכולים לנבוע?
    * האם מומלץ להשתדל לא לאמץ את הרגליים?
    אשמח מאד לתשובה! ותודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמפורל ארטריטיס
    אמיר בן
    03/07/2011

שלום רב אבא שלי נמצא במוסד שיקומי במחלקת סיעודי מורכב ,זאת מכיוון שהיה מונשם מ'ס חודשים ויש לו טרכיאוסטומי כמו כן הוא על כסא גלגלים ויש לו אף סופרא פוביק קטטר.לפני כשנה ובעזרת ביופסיה אימתו את זה שיש לאבא טמפורל ארטריטיס והוא היה מאושפז בראומטולגיה בבית חולים בני ציון חיפה.הוא קיבל בזמן האישפוז וגם עם שיחרור הבייתה מינון מאד גבוה של פרדינזון שכנראה גמר לו את מע החיסון.חודש לאחר ששוחרר מראומטולגיה חזר לבית החולים חלש מאד ושם החליטו להנשימו והוא הועבר ל ט.נמרץ מונשם ןעם דיאליזה כ 6 שבועות .לאחר מס חודשים הועבר למוסד בו הוא נמצא היון בתחילה לגמילה נשימתית ולאחר שניגל מהמכונה ועוד הרבה לפני מהדיאליזה הועבר למחלקת סיעודי מורכב וממשיך לקבל עד היום כ 10 מ"ג פרדינזון.לפני מס ימים התלונן על כאבי ראש קלים וישר היה חשש שאולי קשור למפורל ארטריטיסץיקשנו מהרופא(במוסד(רופא כללי) שיעשה לאבא בדיקות .מ CRP היה 0.99(קצת פחות מ 1)ושקיעת הדם הראתה על 56 מ"ג.אבא מצד אחד מאד חושש(גם אני )להגיד לרופא שיש לו כאב ראש כי הרופא לא ממש בתחום והוא אומר שאם יהיה צורך(כאבי ראש)יישלח את אבא למיון שזה עקב מצבו הרפואי יכול להיות מכת מוות מכיוון שהמקום בו נמצא מותאם בדיוק למצבו(טרכחאוסטומי קטטר וכסא גלגלים.מה עושים והאם לאור העבר זה מסוכן שיעלו את המינון מ 10 מ"ג ל30 או 40 פרדינזון
    אשמח לקבל דיעה ועיצה
    אמיר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טמפורל ארטריטיס

הוספת תגובה

• טמפורל ארטריטיס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/07/2011

שלום רב,
    קיבלת תשובה לשאלה זו ב- 26.6.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הופעת נודולים מעידה בהכרח על RA
    Ori
    02/07/2011

שלום,

יש לי כבר שנה סימפטומים של מחלת פרקים\אוטואימונית כלשהיא. היו פריחות שהושפעו מהשמש והיה אנא חיובי אבל לא היו RF וכו של דלקת פרקים. היה גם קלקול כיבה רציני של כמה חודשים.
    כאבי פרקים היו ועדיין במשך שנה, לדעתי בכל פרק אפשרי בגוף ( ידיים, כתפיים, ברכיים, צוואר, אפילו הגרון והלסתות שהיו בין הראשונים.
    ההשערה האחרונה בארץ הייתה לופוס או CTD.
    אני לוקחת MTX ופלקווניל.

זה היה לפני בערך חצי שנה. מאז אין לי פריחות וגם לא ANA או אחרים (מלבד ESR 57) שעולה ויורד קצת.

לפני בערך חודש הייתי בארץ, בים, והשתזפתי ממש לרמת כוויות (אני יודעת, לא חכם). מאז חזרתי לסין ומאז הפרקים, בעיקר כפות ידיים, מרפקים, כתפיים, ברכיים וצוואר כואבים בעיקר בלילה ברמה של לא לישון בלילה. הכאב, בעיקר בבוקר משתק אותי לרמה של כמעט לא לזוז למשך כמה שעות, וכפות הידיים לא נסגרות לגמרי. מים חמים עוזרים קצת. בנוסף גדלו לי כאלה בליטות קטנות בעיקר בכפות הידיים אבל מצאתי אחת גם בצד ההפוך של המרפק וליד בית השחי.
    השמש לא עוררה לי פריחה כלשהיא.

הרופא כאן אומר שזו כנראה דלקת פרקים (דבר שנשלל בעבר).
    רציתי לקבל חוו"ד בנושא
    וכן לשאול גם אם הנודולים האלה אמורים להישאר בקביעות או ירדו עם ירידת הדלקת.
    דבר אחרון, הוא רוצה שאני אתחיל לקחת 40מג פרדניזון ל4 ימים ואז להוריד בהדרגה.
    רציתי לדעת מה תופעות הלוואי בכמות כזו.

אני גרה בסין ודי קשה לפענח מכאן את המצב, למרות שהרופא שלי בארץ והרופא כאן מנסים לשתף פעולה.

המון המון תודה!

הוספת תגובה

• האם הופעת נודולים מעידה בהכרח על RA - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/07/2011

לא צפוי למצוא נודולים של RA בנוכחות RF חיובי וגם המיקום (בית שחי) אינו אופייני.
    עדיין תתכן לך מחלת מפרקים שהיא חלק מלופוס או CTD, בהנחה שזו אבחנתך.
    בדרך כלל לא נדרשים מינוני פרדניזון כה גבוהים - לרב ניתן להסתפק ב- 20 מ"ג ומטה אך אם המחלה מאוד סוערת - התחלה של 40 מ"ג וירידה מהירה - גם היא אופציה.
    מינון הפרדניזון יכול להעלות לחץ דם וגלוקוז אך אם הינך צעירה וללא מחלות רקע - אלה תופעות שוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיון גידים
    שלומי
    01/07/2011

מזה כמה שבועות יש לי כאבים במפרק הכתף
    באחת הכתפים יש תחושה של דלקת( בעיקר נפיחות ופחות תחושה )
    בנוסף יש לי קצת כאבים בהזזת מפרקים בכפות הידיים
    כמו כן אני שומע הרבה "קנאקים " במהלך תזוזה
    ביד אחת הדבר מלווה לעיתים בכאבים לאורך השריר או הגיד
    ותחושה שהיד נרדמת בקלות

דבר אחרון הוא ששמתי לב שהגידים (אם אני מזהה נכון) נראים לי קשים יותר
    (בידיים )

לקביעת תור
    סגירה
    קשיון גידים

הוספת תגובה

• קשיון גידים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/07/2011

כאבים מכאניים בכתף פעמים רבות קורנים לאורך היד אך יתכן וקיימת דלקת בכתף ובכף היד. אין משמעות ל-"קנאקים" ואני מניחה שאינך יכול לזהות הגידים הנוקשים בהסתכלות.
    אם התופעה ממושכת ואינה מוקלת לאחר קורס טיפולי קצר בוולטרן או דומיו - פנה ליעוץ - אורטופדי תחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANTI DS DNA חיובי. בבקשה דחוף!
    מודאגת
    27/06/2011

שלום רב,

אני בשלבים להריון שני. בת 41 וחצי ובמסגרת טיפולי הפריון נשלחתי לבצע בדיקות קרישיות עקב שני הריונות כימיים (יש לי ילד קטן בן שנה+ מהריון ספונטני ותקין לחלוטין, כמו גם הלידה). הריון כימי אחד לפני הילד שנולד והשני לפני חודש וחצי (הבדיקות בוצעו 6 שבועות בדיוק אחרי תחילת הדימום).

חלק מבדיקות הקרישיות הגיעו וחלק עדיין לא. מה שהגיע עד עכשיו נמצא תקין למעט הבדיקה שתוצאותיה להלן:
    ANA POSITIVE
    ANTI DS DNA 10.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*
    Positive
    ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP-A <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CENTROM .B 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
    Negative
    בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA

כפי שאני רואה, כל הפרמטרים יצאו תקינים ע"פ טבלת הייחוס, למעט הראשונה שיצאה חיובית ו-10, כאשר הטווח הוא בין 0-5.

שאלותי:
    1. מה אומרת התוצאה הנ"ל? על מה היא יכולה לרמז? האם אני חולה במשהו?
    2. מה ההשפעה של תוצאה זו על הניסיונות להרות? האם זה יכול להסביר את ההריונות הכימיים וכשלונות הטיפולים?
    3. מה עליי לעשות עכשיו? למי לפנות על מנת לטפל במה שיש, אם צריך לטפל?
    4. האם יש קשר ל-B12 נמוך יחסית (245 כאשר המינימום הוא 145 לפי טבלת הייחוס)?

אודה לעזרתכם. לחוצה מאוד, יש לי שאיבה מחר בבוקר ולא יודעת מה לעשות...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ANTI DS DNA חיובי. בבקשה דחוף!

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מרב לידר
    30/06/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_זאבת_לופוס' id=link]זאבת, לופוס[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזר... בפורום של לופוס הפנו אותי

נונלה
    30/06/2011

לראומטולוג... וזה פורום ראומטולוגיה.

תודה בכל מקרה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדינזון
    אמיר בן
    24/06/2011

שלום רב ,אבא שלי היה מאושפז לפני כשנה עקב "טמפורל ארטריטיס כ 10 ימים וקיבל מינון של יותר מ 50 אולי 60 מ"ג פרדינזון אשר מאד מאד החלישו אותו .חודש לאחר השחרור חזר לבית החולים עקב קשיים בנשימה ובמחלקה הפניית החליטו שחייבים להנשים אותו כמו כן הוא הועבר לטיפול נמרץ ל כ 6 שבועות וחלק מהצוות אמר שהסטרואידים "גמרו" לו את המערכת החיסונית .לאחר מס חודשים ובמקביל הוא ממשיך לקבל כ 10 מ"ג פרדינזון
    ליום הוא נשלח למוסד לגמילה נשימתי ונגמל מהמכונה נכון לעכשיו גם מחמצן הוא ניגמל אך הוא עדיין נמצא במחלקת סיעודי מורכב בגלל שיש לו עדיין טרכיאוסטומי.לפני מספר ימים התלונן אבא לרופא במוסד בו נמצא שיש כאבי ראש בצד שמאל כאשר גם העיין בצד שמאל כואבת או שהוא רואה בה מטושטש .אבא סיפר לרופא שהיה לו בעבר טמפורל ארטריטיס
    והרופא אמר לו שבימים הקרובים יעלה לו את מינון הפרדינזון ל 40 מ"ג ליתר ביטחון.השאלה שלי בעקבות עברו ובגלל שיש לו טרכיאוסטומי האם זה לא מסוכן ולא יכול שוב להזיק מאד ומידי למערכת החיסונית שגם עם 10 מ"ג עד כה לא ממש חזקה.אני פשוט חושש שהרופא במוסד של אבא לא ער לשינוי הקיצוני בין 10 מ"ג שקיבל עד כה בחודשים האחרונים ל 40 מ"ג שיתחיל לקבל מהיום תודה רבה ואשמח לקבל תגובה
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    פרדינזון

הוספת תגובה

• פרדינזון - תגובה

ד''ר מרב לידר
    26/06/2011

נכון שסטרואידים מחלישים את המערכת החיסונית אך אין לתלות בהם את כל או אפילו את רב האשם להתדרדרות הקשה שאביך סבל ממנה.
    אם ההתרשמות הקלינית כעת מספיק חזקה (כדאי לשקול לגבותה בביופסיה של עורק טמפורלי) אזי בהחלט סביר להעלות את מינון הסטרואידים משום שהאלטרנטיבה עלולה להיות אובדן ראיה לא הפיך.
    באיחולי בריאות שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ,נאמר לי שצריך לבדוק אם קיימים
    16
    20/06/2011

נוגדנים הגורמים לתופעות אוטואימוניות, וצריך לפנות לראומטולוג.
    *מה זה בדיוק ?

הבעיה היא
    כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. נשימות קשות.
    יש סחרחורות וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא. ויש עצירות.
    אני מרגיש חלש ומותש. וכשיש שמש זה עובר ומשתחרר וחוזר הכוח. הקלה..
    לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה.

זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה.
    זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש.

וכשיש חשיפה גם השינה רגועה וטובה. וכשאין אז לא.

ויטמין D יצא באזור ה 40 ng/ml
    אני לוקח תוסף 2000 יחידות כל יום.
    אבל זה לא עושה מה שהשמש עושה.
    בימים שאין שמש יש לי את התופעות האלה..

אולי פעם היה חסר ויטמין D ..
    נאמר לי גם "זרימת דם פריפרית התרחבות של נימי דם בגלל החשיפה."

*יכול להיות גם שיש בעיה של זרימת דם ?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• שלום ,נאמר לי שצריך לבדוק אם קיימים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/06/2011

לא נראה לי שמדובר בבעיה רפואית אלא פשוט בהעדפה שלך לחום ולשמש.
    אנשים שגדלו באיזורים קרים או שפשוט יש להם "אי סבילות לשמש" מרגישים רע בחום ובשמש וההיפך הוא הנכון לגבי אנשים הנהנים מהחשיפה לשמש. בעקרון, אם תקפיד על קרם הגנה, הינך יכול לשהות בשמש להנאתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא נראה נורמלי מהסיבה

16
    23/06/2011

שאני מרגיש שאני סובל מכאבים , הרגשה כבדה ונשימות קשות. ועייפות.
    אני לא מרגיש טוב כשאין שמש. ואין לי את אותו תפקוד.
    הגוף מרגיש קרטוני . ומהכיווץ אפילו האוזניים נסתמות. כמו כשנמצאים במקום גבוה.

ואצל אנשים ששאלתי אותם ,אין להם דברים כאלה..
    לא נשמע שאחרים סובלים ככה..

זה משהו שהוא לא סביר..

ולמה שיהיה לי עצירות בגלל זה?

איך שאני נמצא בשמש זה עובר, והגוף נהיה רך. נעים אח"כ. ישנה התחזקות.

זה לא רגיל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא נראה נורמלי מהסיבה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    26/06/2011

תלונותיך בהחלט חריגות אך אין לי הסבר להן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות תוצאות בדיקות דם
    א.נ.
    17/06/2011

שלום,רציתי לדעת מה אומרת התשובה של הבדיקה שעברתי. (עקב השמנה ללא סיבה, בעיות במחזור וכו').
    THYROGLOBULIN Ab תוצאה- 20.0> LU/ML טווח הנורמה 20.0>
    ANTI THYROID PEROXID תוצאה- 301.0 LU/ML טווח הנורמה 0.00-35.0

אשמח ואודה לכם על תשובתכם.

אתי

לקביעת תור
    סגירה
    משמעות תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• משמעות תוצאות בדיקות דם - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

ככל הנראה הינך סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. זהו מצב שכיח מאוד ולא מסוכן. נפוץ יותר בנשים ומחייב מעקב ולרב גם טיפול תחליפי בהורמון הנקרא אלטרוקסין. אני מניחה שלקחו לך גם בדיקות של TSH T3 T4 ולפי הרמות רופא המשפחה יחליט על טיפול או שישלח ראשית ליעוץ של אנדוקרינולוג. מכל מקום זו אינה בעיה ראומטולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבדיקה מראה על בעיה?
    פנינה
    17/06/2011

ANA NEGATIVE
    ANTI DS DNA NEGATIVE
    ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP-A <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)

לאחר איבחון בתלונותי הראומטולוג איבחן אותי כחולה בפיברומילגיה
    ושלח אותי לערוך את הבדיקה הנ"ל
    מה התוצאה אומרת?
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    האם הבדיקה מראה על בעיה?

הוספת תגובה

• האם הבדיקה מראה על בעיה? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

כל בדיקות הנוגדנים העצמיים שליליות - כלומר תקינות.
    אכן, בחולי פיברומיילגיה בדר"כ אין נוגדנים עצמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

פנינה
    23/06/2011

ז"א שמעבר לצרות הבריאותיות שלי
    פיברומילגיה ועוד כמה דברים מטרידים ומציקים
    הכל תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושב אילניה
    רונן דרי
    14/06/2011

אבקש לקבל הסבר לפיענוח ct שהתבצע עקב כאבים בגב תחתון עם השלכה לכיוון הרגל עד מצב של הירדמות הרגל בזמן הליכה
    ההסבר - ,גשר גרמי במפרק סקרואיליאקלי בצד ימין וצד שמאל ניראה תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    מושב אילניה

הוספת תגובה

• מושב אילניה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

ככל הנראה מדובר בשינוי ניווני במפרק. בדר"כ לא גורם להקרנה לאורך הרגל אלא רק לכאב ממוקם בעכוז. חזור לבדיקת אורטופד עם הצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה