פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לא נפסקים בכפות הרגליים
    עוז
    14/06/2011

שלום רב,
    שמי עוז, בן 24. זה עתה השתחררתי משירותי הצבאי.
    בשנה וחצי האחרונות אני מרגיש כאבים בכריות כפות הרגליים ובעקבים.
    לפני כשלושה חודשים ביקרתי אצל אורטופד (מומחה לכף הרגל) אשר בדק את רגלי.
    הוא אמר לי שיש לי קשת גבוהה (אני מאמין שמדובר בהיפך מפלטפוט) ושאני צריך מדרסים מותאמים אישית עם הגבהה של הקשת. הוא הסביר לי גם שמכאן נובע יתר הלחץ על כריות כף הרגל והעקבים במקום שהלחץ יתפשט באופן שווה על כל כף הרגל.
    הוא אמר גם שיש לי דלקת בכפות רגליים ונתן לי אתופן 600mg פעמיים ביום לעשרה ימים. (לצערי ביום החמישי לא לקחתי כדורים כלל כי לא התאפשר לי אך המשכתי ביום שלמחרת)

עברו שבועיים, השתחררתי והלכתי לפודיאטור דרך קופ"ח כדי שיתן לי הפניה לעשות מדרסים. כאשר הוא בדק את כפות רגליי הוא טען שיש לי פלטפוט (בדיוק ההיפך ממה שהאורטופד הקודם אמר) ונתן לי הפנייה למדרסים.

אני לא מבין איך שני אורטופדיפ אומרים שני דברים הפוכים לחלוטין (הרי מדובר בשתי תופעות אשר השוני ביניהם ברור לעין). האם יש דרך לראות לבד מה הבעיה?

לשורה התחתונה - עשיתי מדרסים במכון כלשהו (כאשר הטכנאי מדרסים אמר לי שהוא רואה בבירור שיש לי קשת גבוהה).
    מאז אני הולך איתם לסירוגין, כי כבר התחיל הקיץ ואני גם הולך עם סנדלי טבע נאות המון.

בכל אופן, יש לי כאבים חזקים מתמיד בכפות הרגליים (סמוך לכריות ולעקבים), יכול להיות שמדובר בדורבן- אני לא יודע, אבל אני חושב שמדובר פשוט באותה דלקת שלא הצליחה לעבור.

האם מומלץ לי לקחת שוב אתופן (הפעם בלי הפסקה באמצע) כדי להעביר את הדלקת? ואם לא, מה הדרך המומלצת להעביא את הכאב-דלקת הזו - אם בכלל??
    הבעיה היא שברגע שאני לא נועל את המדרסים הכאבים מתגברים ויותר מזה הם גם כואבים לי כאשר אני סתם נח ולא מפעיל לחץ על הרגל..
    אני מתכנן עוד מעט טיול תרמילאות ארוך לכן הדבר מאוד מפריע לי עכשיו.
    מודה על העזרה ועל הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    בר
    06/06/2011

מה הסיבה לדלקת פרקים בברך? (רק בברך שמאל..)
    האם יכול להיות שזה נובע מהליכה לא נכונה? מבנה לא תקין?
    אשמח לתשובה ותודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• דלקת פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

הליכה לא נכונה ומבנה לא תקין מזרזים תהליכי שחיקה בברך המתבטאים בכאב המוחמר במאמץ שאין בו מרכיב דלקתי משמעותי.
    לתהליך דלקתי בברך סיבות רבות שקצרה היריעה מלפרטן במיוחד בהעדר אינפורמציה מספקת לגביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    רותם
    04/06/2011

שלום רב,
    אני סובלת מכאבי פרקים ובטן.לכן, ראומטולוג שלח אותי לבדיקות הנ"ל, ואלו חורגות מהטווח. אשמח לדעת, מה המשמעות של בדיקות אלו. מכיוון שהחריגה נראת די משמעותית.

Complemnt c4 58.8 (הטווח הוא 15-35)
    Complement c3 238 (הטווח הוא בין 80-160).
    C1 ESTERASE INHIBITOR 60.4 (הטווח בין 15-35)

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

הבדיקות מרמזות על תהליך דלקתי לא ספציפי. המשך הבירור צריך להיות לפי תלונותיך, סיפור משפחתי רלבנטי וממצאי ההדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימורן וגידול כלב
    דפנה
    04/06/2011

שלום,

אני צריכה להתחיל לקחת אימורן (100 מ"ג). אם זה משנה כרגע אני לוקחת סטרואדים במינון 15 מ"ג כבר שלושה שבועות (לאחר חודש שבו הייתי על 20). אין לי עדיין אבחנה חד משמעית, אך ככל הנראה מדובר בלופוס.
    אני מגדלת בבית כלב (כמובן שהכלב מטופח ומקבל את כל החיסונים הנדרשים).
    האם כאשר אתחיל לקחת אימורן, זה אומר שלא אוכל לשהות ליד הכלב?
    האם יש סיכון בנטילת אימורן וגידול כלב במקביל? (אני מאוד קשורה לכלב ואייני מתכוונת לוותר עליו).

תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    אימורן וגידול כלב

הוספת תגובה

• אימורן וגידול כלב - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/06/2011

אימורן וסטרואידים מחלישים במידה מסוימת את מערכת החיסון וחושפים אותך יותר לזיהומים. יחד עם זאת, אם הכלב מטופח, מחוסן ונבדק בקביעות על ידי וטרינר - אין מגבלה שתמשיכי לגדלו כמקודם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד ימין
    רונית
    02/06/2011

שלום רב

לפני כשבועיים התחילו לי כאבים ביד ימין
    עליי לציין שאני יושנת במרפסת ולפעמים יש רוח פרצים חשבתי אולי התקררתי
    אבל למעשה יד שמאל יותר חשופה לרוח והיא דווקא לא כואבת בכלל.
    אלו לא כאבים זה כמו דקירות מקצה הכתף עד האצבעות
    וחולשה בכף היד הכל כמו כאב נוח לפעמים לא ולפעמים כן
    זאת אומרת לפעמים הכאב ממש כואב חזק ולפעמים פחות
    למשל היום בבוקר לא היה לי בכלל כאב
    רק בלילה התחיל
    עליי לציין שבגיל 17 עברתי ניתוח סלוליוזיס ליישור הגב היום אני בת 47 אין לי כאבי גב
    רק הסיפור שהתחיל לפני כשבועיים.
    זה מתחיל להפריע לי כי אני משתמשת הרבה עם היד הזו
    שאלתי היא מה זה יכול להיות
    ולאיזה רופא עליי לפנות
    אלו בדיקות עליי לעשות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ביד ימין

הוספת תגובה

• כאבים ביד ימין - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/06/2011

התחילי עם רופא משפחה ומשם לאורטופד. יש צורך להעריך מה מקור הבעיה - במפרק הכתף? בלחץ על עצב בעמוד השדרה הצווארי? על פי מיקום הרגישות, טווחי התנועה במפרקים השונים וקיום חולשה של שרירים ניתן יהיה למקם הבעיה ולבחור הדמיה מתאימה כהמשך הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    משה
    02/06/2011

HEPATITIS Bs Ag - negative

HEPATITIS bclgm - negative

HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml

HEPATITIS Be ab - negative

HEPATITIS bc ab tot, - negative

מה המשמעות בבדיקה בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/06/2011

שאינך חולה בהפטיטיס B.
    חדשות טובות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת
    משה
    02/06/2011

HEPATITIS Bs Abc 0.2 nagitive בבקשה עזרה אני בלחץ עם זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת

הוספת תגובה

• בדיקת - תגובה

ד''ר מרב לידר
    02/06/2011

זו חצי שאלה... חסרים פרטים רבים והשאלה אינה בעיקרה ראומטולוגית.
    כעקרון המשמעות היא שאין לך נוגדנים לוירוס ההפטיטיס B.
    האם חוסנת בעבר? האם יש עדות לנשאות כרונית של הוירוס?
    אנא פנה לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    מילי
    29/05/2011

היי, רציתי לדעת אם יש בעיה של לקיחת קולכיצין עם תרופות נוגדות דיכאון (רסיטל)?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    31/05/2011

אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות לדלקת פרקים
    יעקב
    19/05/2011

דק ערב טוב
    היתי מבקש לדעת מהם הסיבות האפשריות לדלקת פרקים אם ישנם
    בתודה מראש
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה
    סיבות לדלקת פרקים

הוספת תגובה

• סיבות לדלקת פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    31/05/2011

יעקב היקר - השאלה שלך כללית ביותר והתשובה אליה היא באנלוגיה ללימוד כל התורה על רגל אחת...
    על מנת לא להשאירך לחלוטין ללא תשובה אומר רק באופן כללי כי הסיבות בדרך כלל משולבות - מרכיב גנטי (נטיה מולדת) עם גורם כלשהוא סביבתי. לא תמיד ניתן לזהות מהו הגורם הסביבתי שתרם לבעיה אך זיהומים, תרופות, עישון, שינויים הורמונאליים ועוד - מוכרים כסיבות אפשריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    דורית
    18/05/2011

שלום רב,
    אני בת 57, מאובחנת כ-7 שנים בפיברומיאלגיה, אך עד האיבחון התרוצצתי שנים אצל רופאים שונים, ובדיקות רבות. לאחר האבחנה קבלתי כדורים שונים, עם העלאת מינונים, אלטרולט, ג'ילקס, טרמדקס, סימבלטה, שעזרו במעט מאד מאד, וגרמו לתופעות לואי בחילות, כאבי ראש קשים, טשטוש, חולשה כללית, ואני מדברת לאורך זמן.....חודשים ארוכים. הסימבלטה אף גרמה לי לשכחה, פגיעה בזיכרון, ואחרי שהפסקתי זה הסתדר....
    כמו כן עברתי 12 סדרות של הידרותרפיה ואני עכשו לפני סדרה נוספת של 12 טיפולים שאושרו לי ע"י קופ"ח כללית. אני עדיין עם כאבים מציקים מאד, כל הזמן, ללא הפוגה. כרגע אני ללא כדורים כבר כשנה וחצי לאור מה שהבהרתי. אני מיואשת מהכאבים, ונמצאת בטיפול פסיכולוגי, אחת לשבוע, בגלל הסטרס הגדול שלי. מה עוד אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים. הציעו לי ליריקה ואושר לי ע"י הקופה, אך אני לא מעזה...

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/06/2011

לפי הפירוט קיבלת את כל הטיפולים התרופתיים והמשלימים המקובלים. הצעתי היא לדבוק ברופא מטפל אחד, ולשלב טיפול תרופתי עם פעילות ארובית סדירה (לא לותר בשום מחיר) ותמיכה פסיכולוגית. רק התמדה ונחישות תאפשר שיפור משמעותי בהרגשתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דורית
    23/06/2011

המון תודה על התשובה והתמיכה, כרגע אני בטיפולי הידרותרפיה ורפלקסולוגיה, די עוזר... כנראה שאשלב בקרוב את הליריקה שכבר אישרו לי. ושוב ת ו ד ה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    מיטל
    17/05/2011

שלום, אני בת 20 ובחודשיים האחרונים התפרצה אצלי דלקת פרקים.
    אובחנתי רק שבוע שעבר ואת התרופות אני אמורה לקבל בשבוע הקרוב אם כי הבנתי מהראומטולוגית שלי שהתרופות יעזרו רק לטווח הארוך.
    כרגע אני נוטלת אותופן 600 מ"ג פעמיים ביום נגד הכאבים ולפני כן לקחתי ארקוקסיה 90 מ"ג שלא עזרה לי בכלל..
    האותופן לא משפר כלל את הכאבים ואני בקושיי רב יכולה לעמוד על הרגליים וללכת, בעיקר בבוקר- אני כמעט משותקת.

אני אמורה בעוד חודש לצאת למשלחת לארה"ב למשך שלושה חודשים ועל כן אבקש לדעת בבקשה אם יש איזה כדור או תרופה או פעילות אודבר מה שיוכל להקל לי על כאבים ואוכל ללכת כרגיל או שתטיב עימי אפילו בקצת..

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• דלקת פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    31/05/2011

התרופות הראומטיות אכן מתחילות לפעול לאט.
    אם משפחת ה- NSAIDS (ארקוקסיה, אטופן) אינה מספיקה - יש לשקול "גישור" על ידי סטרואידים לחודש הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לחולי דלקת פרקים
    פלג
    15/05/2011

שלום,
    אני מאובחנת כחולה Rheumatoid arthritis , אני מטופלת עם פלקווניל (כדור אחד ביום) ולרוב לא סובלת מכאבים או מנפיחות. לפני כשלושה חודשים התחלתי פילאטיס מכשירים- בשיעורים יש תרגילים שמפעילים עומס על המפרקים ועומס בכלל על הגוף. האם זה בסדר לבצע סוג כזה של ספורט?- חשוב לציין שאני מרגישה טוב עם הפעילות ולא סובלת מכאבים.

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לחולי דלקת פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    15/05/2011

אם אין הופעה או החמרה של כאבים בעקבות התרגול - אין כל מגבלה להמשיך. להיפך, פעילות גופנית טובה בכלל ולמפרקים בפרט. סה"כ - נשמע שמדובר במחלה קלה יחסית המגיבה היטב לטיפול תרופתי מינימאלי. המשיכי להתעמל. לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורופתיה
    לירון
    15/05/2011

נורופתיה של סיבים דקים ,בהנחה שזו הבעיה היחידה, מדוע בעצם התעמלות עשוייה לסייע לה?!
    הרי לא מדובר למשל בצורך לחזק את השרירים המייצבים, הדרושים לאלו עם בעיות (אורטופדיות) בעמוד שדרה..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נורופתיה

הוספת תגובה

• נורופתיה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    15/05/2011

אני לא מכירה את כל סיפור המקרה אך מאחר ובדרך כלל אין פתרון ישיר לנוירופתיה כזו (בהנחה שסיבות הפיכות נשללו), הרי שחיזוק מערכת אחרת עשוי במידה מסוימת לסייע. באנלוגיה לחידוד חוש השמיעה אצל כבד ראיה, וכן הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה משמעות הבדיקות ?
    רונן
    14/05/2011

ראשית אודה לכם מאוד על תשובתיכם אליי, אני פשוט די במשבר שכן אני סובל מזה כשנתיים מתפקוד פיזיולוגי מאוד ירוד(כאבי שרירים עייפות בלתי פוסקת סינקופה , דפיקות לב מואצות נמלולים ודקירות בגוף וכד') ועדיין אין לי מזור בהמשך לבדיקות שערכתי קיבלתי ANAN IFA שלילי בבדיקה שבודקת את כל הנוגדנים הANA חיובי והRNP A RNP -7.8חיוביים וכן RF 26 יש לציין כי בבדיקה שבודקת את כל הנוגדנים קיבלתי תשובה חיובית פעמיים ואותם הערכים . רק הANA IFA שלילי מכאן שאחת הבדיקות לא אמינה ובכן מה הסבירות שאחת אמינה מהשנייה ובכן אני ממש במצב של חוסר אונים והאמת גם כך הרופאים שלא רואים קשר בין הקליניקה שלי(סחרחורות , סינקופה, קשיי נשימה לעיתים, כאבי שרירים ומפרקים וכד'- קיבלתי אבחנה של פיברומילאגיה). יש לציין שבדיקות משלימות יצא כי C3 ןC4 תקינים וכן נוגדנים אחרים של קרדיוליפ ואי גי אם ועוד .....
    האם יש סיכוי לריפוי . התפקוד שלי ירוד פוגע בסביבתי (ילדים אישה וכד')אנא אם יש עיצה או כיוון מחשבה שאני צריך להוסיף ולבדוק סליחה על הטרחה ותודה על השירות רונן.

לקביעת תור
    סגירה
    מה משמעות הבדיקות ?

הוספת תגובה

• מה משמעות הבדיקות ? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    15/05/2011

על פניו נשמע שאבחנה של פיברומיילגיה אכן מתאימה, בהנחה שנשללו סיבות אחרות כולל נוירולוגיות.
    באשר לנוגדנים החיוביים בחלק מן הבדיקות, הרי שקיימת בעיתיות בשל שיטות בדיקה שונות. נוגדן חיובי ללא קליניקה תומכת הינו חסר משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה-כאבי פרקים!
    אורחת לרגע
    14/05/2011

שלום רב,

סליחה מראש על האורך,אני אני אובדת עיצות....

אני בת 30 לפני כשנה וקצת החלו לי כאבי פרקים בידיים ברגליים באופן קבוע במנוחה או בפעילות.
    מדובר בדקירות פנימיות (כמו כאב של מכות יבשות)
    זה מטריף אותי!
    הכאבים החלו ביד שמאל למשך חודש חודשיים ,אח"כ עברו ליד השניה לרגליים,שוקיים ואף לכף רגל שמאל.
    בשנה האחרונה היתי אצל אורטופד,נוירולוג,ומומחה אולטרסאונד (פרופ' קוץ) ששללו כל בעיה.
    הראמטולוג אמר שאולי זה פיברומאלגיה.
    במיפוי עצמות לפני 3 חודשים התוצאה הייתה: "קליטה מוגברת דיפוזית בסרקו אילאק דו צדדי ואי סדירות בקליטה בע"ש צווארי.אין לראות קליטה פתולוגית בכפות ידיים ובשאר השלד.
    לסיכום:קליטה וגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניוןנים (הבנתי מהרופא שזה תקין)

בזמן האחרון הכאבים הפכו לכאבי תופת,עשיתי שוב בדיקות שבוע שעבר(הופנתי ע"י רופא משפחה)
    בשל החמרה בכאבים והתוצאות הן:
    CK 172 ! (אף פעם לא בדקו לי את הפרמטר הזה)
    CRP 1.3 !
    Rheumatoid Factor Quantit -קטן מ5

לפני שנה התוצאות של הCRP היתה 0.6,ולא בדקו לי את שאר הפרמטרים....
    בנוסף לפני שנה התוצאות של Antinuclear Antibodies היון 1.45 !!

אשמח להסבר והכוונה בבקשה,אני מרגישה זקנה והיפוכונדרית ומפחדת מאוד ממשהו איום ונורא,האם זה יכול להיות משהו בשריר הלב?
    למי לחזור לראומטולוג?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה-כאבי פרקים!

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה-כאבי פרקים! - תגובה

ד''ר מרב לידר
    15/05/2011

התלונה, כפי שאת מתארת אותה, אינה מתאימה לדלקת מפרקים - למרות החריגות העדינות בבדיקות הדם.יש לשלול בעיה נוירולוגית. נשמע שיש מרכיב ניכר של חרדה בתלונתך וזו בהחלט עשויה להיות הבעיה המרכזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה