פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקרואילאיטיס
    שירה
    21/03/2011

שלום.בתשובת MRI באיליאום ובסקרום מלפני שנה מודגמים אזורים קטנים של סיגנל גבוה בסמול ל-SIJ דו"צ עם האדרה קלושה. ממצאים העשויים להתאים לשינויים דלקתיים מינימליים.
    לסיכום שינויים ב-SIJ אשר עשויים להתאים לתהליך דלקתי קל, לא ספציפי.
    בבדיקת סיווג רקמות נמצא אנטיגן B5 חיובי, לא נמצא B27 . ברקע כאבים באגן 6 שנים,ל בCT לפני 4 שנים הכל תקין. כאבים באפיגסטריום במשך מספר שנים הליקובקטר חיובי טופלתי מ"ס פעמים ללא הועיל .שלשול חד פעמי דמי,ברור באשפוז לא העלה דבר(שכלל פסאג,CT בטן, קולונוסקופיה בתרבית צואה נמצאו לוייקוציטים רבים.נמצא דלקת גסטריטיס כרונית, בעבר בתחילת הכאבים דלקת בתרסריון. כאבים במפרקי הברכיים ,לפני 5 שנים נפיחות קלה בברך אחת ואודם קל שחלף לבד(יש קרפטציות בברכיים)בדיקות סרולוגיות תקינות, ש"ד וCRP -תקינות.
    סבלתי מאפטות רבות בפה כמעט כל הזמן כעת מטופלת בכולכיצין כבר חצי שנה כמו כן קיבלתי זריקת דיפרוספן לסקרואיליאק לפני כשנה ..אין לי אפטות בפה והכאבים באפיגסטריום נעלמו גם הכאב באגן פחת משמעותית . לאיזה כיוון הולכת האבחנה ??אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקרואילאיטיס

הוספת תגובה

• סקרואילאיטיס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/03/2011

שירה שלום,
    הממצאים בהדמיה אינם ספציפיים וכך גם אוסף התלונות והבעיות.
    העובדה שבדיקות הדם תקינות מעודדת כמובן.
    לא ניתן להתקדם במחשבה על אבחנה, אם אכן קיימת אבחנה שתאגד את תלונותיך, מבלי לבדוק אותך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי כולחצין
    רינה
    21/03/2011

ביתי בת 17 לוקחת כדורי כולחיצין אחד בבוקר ושניים בערב
    היא משלשלת מאוד ואין לה תאבון
    היא לוקחת את הכדורים על קיבה מלאה אבל היא סובלת
    אז אין לה התקפים אבל ישלה שילשולים
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי כולחצין

הוספת תגובה

• כדורי כולחצין - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/03/2011

יש אפשרויות שוונת - לחלק לשלוש מנות במשך היום, להפחית כדור אחד עד שהשלשולים יפסקו ואז להוסיפו בהדרגה, למשל אחת ליומיים, וכשמערכת העיכול מסתגלת, לעלות חזרה למינון המלא של 3 ליום.
    אם כל זה לא עוזר ניתן לתת טיפול תוך ורידי בצורת "דה-סנסיטיזציה" כפי שעושים באלרגיות.
    לשם כך כדאי לפנות למרכז הלאומי לפמפ בתל השומר. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    זיו
    17/03/2011

שלום !
    שמי זיו ואני בן 16 ! כבר כתבתי פה אבל עכשיו פרטתי יותר.
    לפני כשנה התחילו לי בצד האחורי של הראש כאבים חזקים למשך תקופה של כחודשיים הכאבים הופיעו ונעלמו כמה פעמים . הכאב לא היה מורגש אך בעת שהייתי מסתכל למעלה , היה מופיע כאב חזק כאילו מישהו חובט לי בראש מאחורה , בפעם האחרונה שעברו לי הכאבים בעת הורדת הראש למטה בתנועה חדה הרגשתי כמו תפיסת שריר באיזור הצוואר (זה היה באמצע שטיפת השיער בכיור) והכאב באותו רגע היה כל כך חזק שאת הראש לא יכולתי להזיז אפילו סנטימטר בלי להרגיש חבטה מאחורה,אי אפשר לתאר את הכאב שחוויתי במילים. ומאז במשך שנה כאבי הראש לא פוסקים ראוי לציין שבעת תנועה הכאב הופך לבלתי ניסבל , זה הפך למשהו תמידי ,לעומת מה שציינתי בהתחלה שהכאבים היו בעת הסתכלות למעלה,בתקופה של ה 10 חודשים האחרונים הכאב הוא גם בעת שכיבה אך רק שהראש ישר , שהראש נוטה לצד אין כאבים.הבדיקות שעשיתי: לפני כ 10 חודשים הייתי אצל א.א.ג ששלח אותי לצילום מערות הפנים לשלול סינוסיטיס , הבדיקה הייתה תקינה. נשלחתי לנירולוג (דוקטור בלה גרוס ) בנהריה , אני גר בדימונה זה היה באמצע חופשה , התאשפזתי ללילה בו ביצעתי 2 צילומי ct מוח אחד עם חומר ניגודי ואחד בלי חומר ניגודי , והצילומים היו תקינים , המשכתי להיבדק אצל עוד נירולוגים מומחים : פרופסור רכס בהדסה : שהאבחנה שלו הייתה טורטיקוליס שלח אותי לעשות mri צווארי שהוא היה תקין , דוקטור זמיר : שלח אותי לעשות mri מוח (בצעתי אותו עם חומר ניגודי ) הכל היה תקין , ובקרתי אצל עוד 3 ניורולוגים שונים - כל הבדיקות היו תקקינות ללא ממצא נירולגי חריג . בצעתי בדיקות דם (לפחות 5 פעמים לשלול המון דברים ,כל מה שכל אחד הרופאים ביקש ממני ) , בדיקת ראייה , בדיקת ערובות העין תקינה , שלילת מחלת וילסון ,ועוד המון בדיקות, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות.. עשיתי פיזיוטרפיה , עשיתי שיאצו וכלום לא עזר לכאבי הזה . בצעתי לפני כחודש מיפוי עצמות והתוצאה הייתה שיש בליטה של חוליה אני חושב , היה מומלץ קורולציה רנטגנית וקורולציה קלינית. אך בעקבות ה Mri התקין שלחו אותי לעשות בדיקות דם לשלול דלקות, הכל היה תקין , הכאבים לא פוסקים . אני סובל כל יום , ואני לוקח המון משככי כאבים . (היו רופאים שחשבו שזה על קרע נפש , אבל גם זה נשלל עברתי טיפול כזה לחינם) נבדקתי השבוע אצל אורטופד והוא אמר שהכל תקין אצלי מבחינה אורטופדית. אין לאף רופא תשובה אשמח אם תוכל לתת לי אבחנה.(סליחה על כל הסיפור הארוך). תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    21/03/2011

שלום זיו,
    לאור הסבל הממושך, אני שוב חושבת שכדאי גם לשלול מחלה דלקתית שמערבת עמוד שידרה צווארי ו/או מותני ולהשלים בדיקה אצל ראומטולוג.
    כדאי לבצע צילום רנטגן רגיל של עמוד שידרה צווארי, להשלים בדיקות דם כול בדיקה גנטית הנקראת HLA B27.
    אני מבינה שאין כאבי גב. האם יש דלקת עניים? כאבי בטן , שלשולים, מחלת עור כלשהיא? כל השאלות האלא צריך לבדוק הראומטולוג ולתת את חוות דעתו לגבי האבחנה של מחלה זו הנקראת ספונדילוארטרופתיה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב, שואלת שוב באין תגובה
    חן
    14/03/2011

בזמן האחרון כואב לי הגב.
    בניגוד להנחה המקובלת, כואב לי גב אמצעי/עליון (לא השכמות,אלא מתחתיהם), ולא הגב התחתון, לא שכמות, לא צוואר, לא כתפיים, לא ירכיים ואף לא באגן/עכוז ! ללא תחושת תשישות, ללא בלבול או שיכחה, ללא קושי לקום מהמיטה.....), לעיתים יש כאבי בטן וחזה (הקרנה?)
    הכאבים כה עזים עד שאינני יכולה לישון בלילות. אם אני נרדמת, אני מתעוררת מכאבים. הכאבים קיימים גם במהלך היום אך הולכים ומחזקים במהלך הערב, ומתגברים אפילו יותר בלילה.
    צילומי גב היו תקינים לדעת האורטופד, שהפנה אותי למיפוי עצמות, לכירורג וכן לראומטולוג - הכירורג לא מצא את סיבת הכאב- U.S בטן היה תקין, הראומטולוג טען שמדובר בפולימיאלגייה-ראומטיקה ונתן טיפול בסטרואידים למשך שנה, והבטיח שתוך ימים מועטים הכאב יעלם, ואף המליץ לא לעשות את המיפוי. אני לאחר נטילת 15מ"ג פרדניזון ליום כבר 10 ימים, ועדיין סובלת מכאבי תופת בגב אמצעי(ממש לא כמו שמתואר בפירוט המחלה באתרי הרפואה-לא שכמות, לא צוואר, לא כתפיים, לא ירכיים ואף לא באגן/עכוז !) הכאבים לא פחתו מאז תחילת הטיפול ואפילו התגברו !!! אולי הבעיה שלי לא אובחנה נכון?.
    יש עצה?

הוספת תגובה

• כאבים בגב, שואלת שוב באין תגובה - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום חן,
    את לא מציינת את גילך שחשוב במקרה זה, גם לא כמה זמן את סובלת.
    התמונה שאת מתארת אכן אינה מאד מתאימה לפולימיאלגיה ראומטיקה. מה היתה שקיעת הדם? בכל אופן, אם אין שום שינוי עם פרדניזון, כדי להתיעץ שוב עם הרופא המטפל כדי להפסיק את הטיפול.
    יש גם להשלים בירור ריאתי, האם הכאבים קשורים לנשימה?. כדאי להשלים צילום חזה ואפילו CT במידת הצורך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקוזמין
    מתי
    13/03/2011

הייתי מבקשת לשאול לגבי התכשיר הנ"ל מבחינת הקשר שלו לשחיקת הסחוסים, האם יש כבר דעה ברורה לגבי התועלת שלו במקרים כאלה? אם איננו מועיל כאשר ישנה כבר שחיקה האם יש אולי מחקר המוכיח את יעילותו במניעת התדרדרות המצב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלוקוזמין

הוספת תגובה

• גלוקוזמין - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום רחל,
    שימוש בגלוקוזמין נחקר בכמה עבודות והוכח כיעיל בחלק מהחולים בשיפור הכאבים, בעיקר ברכיים, ושיפור יכולת התנועה. הוא יעיל יותר כמובן כשלוקחים אותו בשלבים המוקדמים יותר של תהליך השחיקה.
    ההמלצה הוא לנסות לקחת מינון נכון (1500 מג ליום) למשך 3 עד 6 חודשים. במידה ואין שיפור בפרמטרים האלא, ניתן להפסיק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, שאין שמש אני סובל
    תודה רבה!
    12/03/2011

אם אין חשיפה ישירה של הגוף לקרני השמש הסימפטומים הם:
    הרגשה של ראש כבד, גוף מתקשה, שרירים כואבים, עייפות , סחרחורות, עצירות עוויתות וכאבים.
    חשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו:
    הגוף משתחרר , הכאב נעלם, השרירים הופכים לרכים וישנה הקלה והרגשה טובה.
    לאחר יומיים מהחשיפה כל התופעות הרעות הללו חוזרות.

למה זה? במה מדובר ?

אם יש יום קייצי עם הרבה אור אבל אין חשיפה של הגוף ממש לקרניים , זה לא יעלים את התופעות. זה נראה שיש איזהשהו חומר שנכנס לעבודה בחשיפה לשמש,שמשפיע בחיוב כזה. ובעל יכולת ריפוי.

מה הוא ?

הויטמין D לא חסר. והאור לא עוזר
    רק אם יש חשיפה של ממש.
    ויטמין D כל יום נלקח בטיפות 2000 יחידות, וזה בוודאות לא עושה את מה שהחשיפה לשמש עושה.
    התופעות יהיו עד החשיפה הבאה.

מה שמפריע בעיקר זה העיוותים והלחץ בשרירים שאי אפשר לשחרר אותם ללא חשיפה לשמש.
    כלום לא יעזור אם אין חשיפה ישירה לשמש גם לא האור הכי חזק.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, שאין שמש אני סובל

הוספת תגובה

• שלום, שאין שמש אני סובל - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום לך,
    מקרה מעניין באמת!
    ידוע שהחשיפה לשמש מבוקרת כמובן בריאה וחיונית ליצירת ויטמין D, אך כפי אתה אומר, הרמה תקינה אצלך.
    אין לי הסבר מדוייק לתופעה זו, אך לפחות יש לך פיתרון לבעייה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שמצאתי ברשת בנושא:

תודה רבה!
    17/03/2011

"קיימות קרני שמש מאוד חשובות המסייעות לוויסות טמפרטורה ושמירה על אלסטיות הרקמות, אחת החשובות היא FIR אינפרה אדום רחוק."

בדרך כלל אנשים שיש להם קשר רופף עם השמש סובלים מראיה לקויה. יש להם בעיות במחזור הדם, לב חלש, לחץ דם גבוה, עצמות חלשות. הם סובלים מאפילפסיה, כאבי ראש וקרחת. אנשים אלה בעלי ויטליות חלשה ורגזניים.

יש מאמר שבו 11 סעיפים על היתרונות של השמש

סעיף 4
    Enhances Blood circulation: Sunshine enhances blood circulation by dilating blood vessels in the skin. This brings more nutrients and oxygen to cells when capillaries are open resulting in a better health. It also makes the heart healthier by lowering the resting pulse rate and decreasing blood pressure.

וסעיף 9
    Detoxification of the body: Sunshine exposure enhances waste elimination by improving liver function. Also, as a result of increased blood circulation from the sun, waste is eliminated more efficiently through the blood.

יש משהו עם החום או הקרינה של השמש שגורם לתנועה וזרימה טובה ובעקבות זה להקלה ושחרור בגוף.

"חשיפה לשמש משפר את זרימת הדם ע"י התרחבות כלי הדם בעור"

פעילות גופנית לא עוזרת, תזונה ודיקור גם לא. רק השמש מסדרת לי את העניינים בגוף ומשחררת את הכאבים והשרירים בעיקר.

אם יש לך מידע שיוכל לעזור ואולי אף להוות תחליף לשמש אשמח לשמוע כי לא תמיד יש שמש.. וכידוע יש כאלה שאומרים שהיא מסוכנת.

אני לא האדם היחיד בעולם שמתלונן על כך אבל כנראה שאני מאלה שמחסור בשמש מורגש אצלם קצת יותר כפי שציינתי.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום !
    זיו
    10/03/2011

שלום !
    לפני כשנה התחילו לי בצד האחורי של הראש כאבים חזקים , ומאז הם לא פוסקים ראוי לציין שבעת תנועה הכאב הופך לבלתי ניסבל (הייתה תקופה שהראש נטה לצד ) , לפני כ 10 חודשים הייתי אצל א.א.ג ששלח אותי לצילום מערות הפנים לשלול סינוסיטיס , הבדיקה הייתה תקינה. נשלחתי לנירולוג (דוקטור בלה גרוס ) בנהריה , אני גר בדימונה זה היה באמצע חופשה , התאשפזתי ללילה בו ביצעתי 2 צילומי ct מוח אחד עם חומר ניגודי ואחד בלי חומר ניגודי , והצילומים היו תקינים , המשכתי להיבדק אצל עוד נירולוגים מומחים : פרופסור רכס בהדסה : שהאבחנה שלו הייתה טורטיקוליס שלח אותי לעשות mri צווארי שהוא היה תקין , דוקטור זמיר : שלח אותי לעשות mri מוח (בצעתי אותו עם חומר ניגודי ) הכל היה תקין , הייתי אצל עוד 3 נירולוגים , בצעתי בדיקות דם (לפחות 5 פעמים לשלול המון דברים ,כל מה שכל אחד הרופאים ביקש ממני ) , בדיקת ראייה , בדיקת ערובות העין תקינה , שלילת מחלת וילסון , עשיתי את כל הבדיקות האפשריות , אין שום ממצא נירולוגי שהוא לא תקין . עשיתי פיזיוטרפיה כי השרירים באזור תפוסים ולא משתחררים , עשיתי שיאצו שלא עזר. בצעתי לפני כחודש מיפוי עצמות והתוצאה הייתה שיש בליטה של חוליה , היה מומלץ קורולציה רנטגנית אך בעקבות ה Mri שלחו אותי לעשות בדיקות דם לשלול דלקות, הכל היה תקין , הכאבים לא פוסקים , יש לי תור לראומוטולוג ואורטופוד . אני סובל כל יום , ואני לוקח המון משככי כאבים . (היו רופאים שחשבו שזה על קרע נפש , אבל גם זה נשלל עברתי טיפול כזה לחינם)
    אשמח אם תוכל לתת לי אבחנה , ומה אתה חושב ?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום !

הוספת תגובה

• שלום ! - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום זיו,
    לא ברור לי אם הכאבים בראש או בצוואר עצמו.
    אתה גם לא מציין את גילך.
    בכל אופן , ברור שנשללה בעייה נורולוגית אחרי כל הבירור הרחב שעברת.
    השאלה מבחינה ראומטולוגית היא באמת אם יש מרכיב דלקתי בכאבי צוואר, דבר שיכול להופיע בקרב אנשים צעירים. האם יש כאבי גב תחתון גם כן?
    הבדיקות התקינות אינם שוללות לגמרי את האבחנה.
    רצוי באמת להיבדק גם על ידי ראומטולוג ולשלול את האבחנה זו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

זיו
    15/03/2011

הגיל שלי הוא 16
    ולגבי השאלה שלך אין כאבי גב תחתון , היום נבדקתי אצל אורטופד והוא אמר שאין שום בעיה אורטופדית .
    ותודה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים קרות
    לי
    10/03/2011

שלום רב
    אני בת 19 סובלת מיידים קרות ציפורניים כחולות עשיתי בדיקות דם להלן תשובות של הבדיקות דם
    לבתי יש ידיים קרות ואצבעות כחולות בקור
    להלן התשובות של הבדיקה דם שנישלחה לאיכילוב מה דעתך על התשובה?

Deficiency: 10 ng/mL - מ קטן
    Hypovitaminosis: 10 - 32 ng/mL
    Sufficiency: 32 - 100 ng/mL
    Toxicity: 100 ng/mL - מ גדול
    ==================
    אימונולוגיה
    ==================
    Cryoglobulins Confirm. - NEGATIVE
    Cryoglobulins המרכזית למעבדה לאימות נשלח
    Cryofibrinogen .
    לא נימצא
    מבוצע באיכילוב המטולוגיה
    מה דעתך על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים קרות

הוספת תגובה

• ידיים קרות - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום לי,
    התשובה של קריוגלובולין הינה תקינה.
    היה לך גם כנראה תשובה של ויטמין D , כי מופיע פה הנורמות, אך לא מופיע התשובה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לי
    24/03/2011

תודה על התשובה
    עשיתי בדיקת אולטראסאונד עורקים וניקבע לי שיש לי תסמונת רנו
    האם צריך לעשות בדיקת ANA
    אני לוקחת גלולות מה קורה עם זה ?
    האם צריך לעשות אקו של הלב לבדוק שהזרימה תקינה של הכלי דם
    אודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שלום
    חנה גיל
    09/03/2011

היי
    אני סובלת מקוליטיס הרבה שנים
    ועכשיו בבדיקות דם ותוצאה rheumatoib factor 17.80
    בבקשה תעני מה לעשות?
    תודה
    חנה גיל

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר שלום

הוספת תגובה

• ד"ר שלום - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום חנה,
    RF 17 נחשב אצלנו בדיקה תקינה!
    מה שחשוב, זה אם את סובלת מכאבי מפרקים עם עדות לדלקת , דבר שיכול ללוות קוליטיס.
    ה RF אינו רלוונטי במקרה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה

חנה גיל
    15/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל
    אפרת
    07/03/2011

שלום רב
    אני חולת דלקת מפרקים שגרונית ונוטלת 7.5 מ"ג מטותרקסט ומזריקה פעמיים בשבוע אנברל. לפני כשלולשה חודשים חליתי במחלת הנשיקה. התסמינים העיקריים של המחלה מאחוריי אך עדיין קיימת עייפות רבה, סחרחורות, קוצר נשימה ובבדיקות הדם קיימת פגיעה בכבד. הרופא רשם לי חומצה פולית אך בשבוע בו צרכתי את החומצה הרגשתי אף יותר רע ולכן הפסקתי. אני סבורה שמחלת הנשיקה אינה עוברת בשל התרופות שאני לוקחת, בייחוד האנברל שמחליש את מערכת החיסון. מהי המלצתך למקרה כזה? האם הפסקה של לקיחת התרופות עד ריפוי של הנשיקה הוא מסוכן? אני במצב טוב- מתפקדת ואין לי כאבים. שאלה יותר מדוייקת היא באיזה שלב כדאי לחזור לתרופות במידת הצורך? איך לנהל מעקב אחר עצמי כדי להיפטר ממחלת הנשיקה ולמזער פגיעה במפרקים בו זמנית?
    תודה רבה
    אפרת

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

יש הגיון בהפסקת טיפול באנברל ובמתוטרקסט תוך כדי זיהום חד.
    השאלה היא מה לעשות במצב סוב-אקוטי - כפי שאת מתארת.
    ההגיון אומר שאם מצבך מאוזן מבחינת המפרקים את יכולה להפחית המינונים ולראות איך זה משפיע הן על המפרקים והן על תפקודי הכבד. באופן עקרוני - החלמה ממחלה הנשיקה עשויה להיות איטית גם באנשים בריאים ללא תרופות. לא הגיוני להפסיק הטיפול התרופתי כלל למספר חודשים כי אז תתלקחי כמעט בודאות ושכרך יצא בהפסדך.
    הסיכום, אם כך, הפחתה מבוקרת במינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום אפרת
    מחלת הנשיקה יכולה להתאפיין במהלך ממושך עם עייפות והפרעה בתפקודי כבד גם אצל חולים ללא דיכוי של מערכת החיסון.
    אם יש פגיעה בכבד, הייתי דווקה מנסה להפסיק את ה MTX, וכשהם חוזרים לנורמה, מנסה להחזיר אותו תוך כדי מעקב.
    אני לא חושבת, עכשיו שאת לא במחלה אקוטית, שהפסקת אנברל תשנה את המהלך, וכמובן שהפסקת הטיפול יכולה לגרום להתלקחות, דבר שעוד יותר יכול להחמיר סימפטומים של חולשה וירידה כללית במצבך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטיזם פקטור
    ורד
    05/03/2011

שלום רב. מעוניינת לברר: ערכים של 13 בבדיקה מראים על מחלה ראומטית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ראומטיזם פקטור

הוספת תגובה

• ראומטיזם פקטור - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

לא...
    אבל יכולה להיות מחלה ראומטית גם עם ערכים שליליים של ראומטואיד פקטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים קרות
    אנונימי
    02/03/2011

אני בן 14 והיידים שלי ממש אדומות וכאלה מוזרות ממש לפעמים הם כחולות בלי קשר שאני קר או חם ויש נקודות אדומות כאילו זו אלרגיה ...
    וזה כבר איזה שנתיים ולא נראה כאילו משחה תעזור הם יבשות גם וכאלה כמו של "זקנים"
    כולם אומרים לי......
    אין איזה משהו שאפשר להזריק לא יודע מה חומר כלשהוא? אני לא רוצה כל החיים להיות אם זה

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים קרות

הוספת תגובה

• ידיים קרות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

אתה צריך להבדק ויש לקבוע אם מדובר בבעיה אלרגית או בבעיה הקשורה לכלי הדם.
    בקש מרופא המשפחה הפניה לרופא עור/ראומטולוג או אלרגולוג - לפי התרשמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RNP וRNPA
    עינת
    02/03/2011

שלום,
    בשל תלונה על תחושה פחותה בלחי שמאל נשלחתי לשקיעת דם שיצאה מוחשת - 63 (CRP 0.55).
    כעבור שבועיים בוצעה שקיעה נוספת שיצאה 103 (CRP 1.15) ובנוסף נערכו בדיקות דם לנוגדנים עצמונים שיצאה תקינה פרט לRNP וRNPA שיצאו גבוליים (1.1).
    אחרי שבוע נוסף בוצעו שוב שקיעת הדם ובדיקת נוגדנים. השקיעה ירדה מעט -89
    (CRP 0.73) והRNP והRNPA עלו ל- 1.3 (ANA NEGATIVE וכן כל שאר הנוגדנים).
    פרט לתחושה בלחי שכבר כמעט אינה מציקה לי, אין לי שום תלונות נוספות.
    האם הנוגדנים בהכרח אומרים שאני סובלת ממחלה אוטואימונית?
    אם כן, איזו מחלה מתאימה לסוג הנוגדנים הנ"ל?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    RNP וRNPA

הוספת תגובה

• RNP וRNPA - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

נוכחות נוגדנים אינה מעידה על מחלה וטוב לשמוע שתחושתך השתפרה.
    נוגדנים חיוביים יכולים לעיתים לרמז שיש "נטיה" למחלות אוטואימוניות ולעיתים מדובר בבדיקת מעבדה לא תקינה בלבד.
    אם את מרגישה בטוב "עזבי" את עניין הנוגדנים. הערך ממילא גבולי ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    תרצה
    02/03/2011

שלום
    בשנת 2009 אובחנתי בפיברומיאלגיה-קבלתי טיפול בהידרותרפיה שאני מבצעת-קיבלתי גם לריקה שאנני לוקחת-
    בשנת 2010 הייתה ליבורסטיס בשוק שמאל שמקרין לכל הרגל-קיבלתי 12 טיפולים פיזיותרפיה+ארקוסיה+יש איזה שיפור קל-אם אני מאמצת את הרגל יש כאבים-
    בבטן העליונה יש נם שתי צלעות שכואבות האם זה שייך לקיבה-לצערי יש לי כאבים בכל הגוף שעוברים ממקום למקום-
    אני סובלת מאוטופניה -לוקחת ויטמין ד+סידן-האם יש קשר.
    קבעתי לאורתופד-1.האם יכול לעזור לי-האם יש לבצע מיפוי עצמות-האם זה כאביים דלקתיים או פיברומיאלגיה.
    תודה מראש
    תרצה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

אין קשר בין אוסטאופורוזיס לבין פיברומיילגיה.
    אם בדיקת הגוף מתאימה לפיברומיילגיה ולא תמצא הגבלה בתנועה או רגישות ממוקמת על העצמות, סביר כי לא תהיה סיבה לעשות מיפוי עצמות.
    אולי כדאי לך לנסות הטיפול בליריקה שהומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שי
    01/03/2011

אני בן 26 מזה כמה זמן סובל מהרגשת לחץ על ברך שמאל יש לצין שאני לוחץ על הברך ישנו כאבבצד הברך עוד יש לציין שאני סובל גם מכאבים במפשעה ומכאבי לצוואר מה לדעתך יכול להיות הבעיה מה אני צריך לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

אתה צריך להבדק על ידי רופא שיתרשם ממקור הכאב - מפרק, גיד וכדומה ויטפל בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה