מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכתפיים ועוד.ליאור13/08/2011
שלום רב,
אני בן 33, לא מתאמן כבר שנתיים, מבנה גוף רזה.1.83 שוקל 81.
לפני כשנתיים התחילה לכאוב לי כתף ימין,תחושת דקירה,שריפה,מתיחה.מאז עברתי CT ונמצאה אצלי הסתיידות קלה, קיבלתי תוצאות בדיקות דם (תקינות,CK טיפה גבוה),תרופות(רקוקסיה,סלקוקס,אטופן...),פיזיוטרפיה,גלי הלם לא עזר. עשיתי צילום,מיפוי עצמות,EMG, לא מצאו כלום, קיבלתי 2 זריקות לא עזר.מאז יש לי כאבים בכל מיני מקומות בגוף, היו לי כאבי בכף הרגל שעברו, כאב גב תחתון שעבר לבד, עכשיו יש לי כאב בזרת יד שמאל, כאילו מתיחת שריר, גיד פגוע וכאבים פתאומיים בכל שאר הגוף שהולכים וחוזרים (כבר התרגלתי אליהם).נשלחתי לבדיקת ארתרוגרפיה לכתף. לא נשלחתי לראומטולוג (כאילו חוסכחים על חשבוני).כרגע בזמן שאני מקליד יש לי כאבים באצבעות. אני ממתין לבדיקה הבאה שהיא עוד חודשיים וחצי.כרגע הפעילות הספורטיבית היחידה שאני יכול לעשות היא ריצה, אני אוהב ספורט אך נמנע לצערי.
יש איזושהי המלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתפיים ועוד. - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש15/08/2011שלום ליאור,
אתה מתאר מצב ממושך של כאבים מפושטים במספר אזורים בגוף, עם בירור יחסית מקיף של בדיקות והדמייה שלא העלו דבר.
יתכן ומדובר בפיברומיאלגיה .
כדאי להיבדק בהקדם אצל ראומטולוג , על מנת לשלול מחלה דלקתית מפרקית בכל זאת (למרות שלא כל כך סביר לאור משך התלונות והעדר ממצא חריג בבירור) ולבדוק אבחנה של פיברומיאלגיה.
בנתיים, אני ממליצה דווקא כן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית סדירה כגון הליכה או שחייה על בסיס יומי, באופן הדרגתי, דבר שמשפר את הכאבים באופן כללי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, המון תודה !!!
ליאור15/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי דלקת גבוהיםדנה07/08/2011
שלום רב ,
בת 43 , כל התוצאות של המעבדה תקינות למעט מדדי הדלקת .
סובלת מפיברומיאלגיה שהתגלתה לאחר שפניתי למספר רופאים בתחומים שונים עקב תופעות נוירולוגיות (נימולים , כאב " שורף ", חולשה ) ואורטופדיות שונות (כאבי פרקים )
נבדקתי ע"י שלושה ראטמטולוגים
ולא הובחנה דלקת פרקים או מחלה אחרת מהתחום הזה (לא בבדיקות המעבדה ולא בבדיקה גופנית) למעט פיברו
על פי מה שידוע לי הפיברומיאלגיה אינה מעלה את מדדי הדלקת .
אני מבינה שכל התקררות יכולה להעלות את המדדים אך אני לא חולה בכל פעם שאני מבצעת את הבדיקות...
1. האם קיימת השערה מסויימת ממי יכולות לנבוע התוצאות החריגות?
2. האם מומלץ להוסיף בדיקות נוספות שיכולות לתת כוון ?
3. לאיזה רופא לפנות (רופאת המשפחה לא נתנה תשובה ) .
תודה רבה מראש.
מצורפות התוצאות :
ערך ESR
03/08/2011 mm/h 36 0 (.........)* 25
22/03/2011 mm/h 50 0 (.........)* 25
25/10/2010 mm/h 27 0 (.........)* 25
ערך CRP
03/08/2011 mg/L 11.9 0 (.........)* 5
22/03/2011 mg/L 16.5 0 (.........)* 5
25/10/2010 mg/L 8.8 0 (.........)* 5
22/04/2010 mg/L 6.9 0 (.........)* 5
10/09/2008 mg/L 7.3 0 (.........)* 5
IMUNOGLOBULIN M
03/08/2011 mg/dL 303 40 (.........)* 230
IIMUNOGLOBULIN A,G - תקין GLOBULIN - תקין
C3 - תקין
C4 -גבוה ביחידה מהמותר (גבולי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי דלקת גבוהים - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש08/08/2011שלום ליה,
ערכי ה ESR ו ה CRP מעט גבוהים מהנורמה בלבד פרט לתוצאות ב מרס 2011, שאולי היתה מחלה זיהומית כלשהיא , וירדו שוב לערכים אל מדאיגים במיוחד.
אכן פיברומיאלגיה אינה מעלה מדדי דלקת.
יש להבין שיש אנשים עם עלייה קלה במדדי דלקת , ללא כל מחלה פעילה, למשל אנשים עם עודף משקל..
בשלב זה, אני חושבת שסריקת מערכות קלינית בלבד ומעקב תקופתי מספיקים.
במידה ויש תלונות חדשות מעבר לפיברומיאלגיה ו/או עלייה חדה במדדים, אז אפשר להרחיב את הבירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנברל ורטליןאפרת04/08/2011
שלום
אני בת 28, חולת דלקת מפרקים שגרונית מזה שלוש שנים ומזריקה אנברל. הייתי רוצה לדעת האם יש בעיה לנטול רטלין בשילוב עם הזריקה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנברל ורטלין - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש08/08/2011שלום אפרת
לא ידועה שום אינטראקציה בין אנברל לריטלין ואין איסור על שימוש בתרופות אלא ביחד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיטיס לאחר לידה - דחוףהילה01/08/2011
שלום,
ילדתי לפני שלושה שבועות, לידה ראשונה ורגילה, נמשכה 11 שעות, נגמר לי האפידורל באמצע והבנתי מהדולה, מבעלי ומהמיילדת שלחצתי מאד מאד חזק (ברמה שהמיטה התרוממה...)
כשבוע לאחר הלידה הופיעו כאבים עזים באגן שמאל וחוסר יכולת לזוז בחלק משעות היום, כולל פיק ברכיים וכאבים בנרתיק. במיון אבחנו זיהום באפיזוטומיה וטופלתי באנטיביוטיקה וקצף. ההסבר שנתן הגניקולוג במיון ובמוקד לאחר מכן (בעקבות תגובה אלרגית שפיתחתי והתבטאה במעין עקיצות על כל הגוף) הייתה שהאסור מעוצבב ומקרין לגב ומשם הכאבים
כשבוע לאחר מכן הדלקת בנרתיק עברה והכאבים נמשכו כולל מוגבלות קשה בתנועה וגרירת רגל, אורטופדית אבחנה סקרואיליטיס ובצילום רנטגן נראתה הצרות באגן שמאל ומעט שינויים ניווניים. היות ואני מניקה, לא קיבלתי שום טיפול תרופתי ונשלחתי לפיזיותרפיה (טרם התחלתי, רק נקבע לי תור)
בדיקה נוספת על ידי פרופ' לגניקולוגיה פרטי אליו פניתי אתמול אששה שמדובר בסקרואיליטיס, אלא שהוא המליץ להימנע ממאמץ ופעילות בשלב הדלקתי של המחלה ולפיכך שלא להתחיל פיזיותרפיה בשלב זה (אלא רק בשלב מאוחר יותר, כי נוסף לכל יש לי צניחה משמעותית של רצפת האגן). לאחר התייעצות טלפונית עם פארמקולוג נרשם לי אביטרן לעשרה ימים (אין בעיה עם הנקה) על מנת שהדלקת תעבור מהר יותר.
בינתיים התחלתי לקחת כדורי אביטרן ועברתי טיפול כירופרקטי אחד. יש הטבה לפחות בחלק משעות היום, מקווה שהיא לא זמנית...
מספר שאלות:
1. האם עלי לעשות פיזיותרפיה או להמתין לאחר סיום הכדורים או מעבר לכך?
2. איך אוכל לדעת האם מדובר בסקרואיליטיס או ב- Ankylosing spondylitis? שואלת כי ממש לפני הכניסה להריון סבלתי כחצי שנה מדלקת חריפה במעיים שהתבטאה בדימום ללא כאבים, טופלתי בחוקני רפאסאל לאחר שתרופה אחרת שאיני זוכרת את שמה לא עזרה) והדימום פסק. על מנת לשלול כוליטיס עברתי קולנוסקופיה שיצאה תקינה למעט מעט טחורים פנימיים. האם יכול להיות קשר? הכאבים באגן שמאל הופיעו במהלך השליש השלישי של ההריון אך לא היו חריפים ברמה המגבילה תנועה כמו כעת, לאחר הלידה
3. לאיזה רופא עלי לפנות על מנת להבין האם מדובר בבעיה כרונית המצריכה טיפול לטווח הארוך או התפרצות נקודתית כתגובה לטראומת הלידה?
סובלת מאד בינתיים, ומוטרדת,
אודה לתשובה בדחיפות
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרואיליטיס לאחר לידה - דחוף!!!
הילה08/08/2011מקפיצה שוב,
ממתינה שבועיים לתשובה, מועברת מפורום לפורום, אפשר בבקשה לקבל תשובה כלשהי :-( ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרואיליטיס לאחר לידה - דחוף!!! - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש08/08/2011שלום הילה,
האבחנה של סקרואיליאיטיס אינה אבחנה קלה , ובמיוחד, אינה אבחנה קלינית בלבד.
אני מבינה שהכאבים אינם חדשים לאחר הלידה אלא התחילטו עוד קודם ורק הוחמרו לאחר הלידה.
יש בהחלט חשיבות רבה לעשות אבחנה נכונה ולטפל בהתאם. אם יש ממצאים במפרק SIJ (סקרואיליאק ) בצילום רנטגן, אז הסבירות שיש שם דלקת עולה. האבחנה נעשת על ידי MRI של מפרקי סקרואיליאקס עם הזרקת גדוליניום , על מנת לבדוק אם יש דלקת פעילה או לא.
בכל מקרה , הטיפול הראשוני הוא תרופות אנטי-דלקתיות מסוג אביטרן שאת לוקחת, וכן פיזיוטרפיה , שאת יכולה להתחיל כבר עכשיו . טיפול בהידרוטרפיה עוזר גם מאד במצבים האלא.
כדאי גם לבצע בדיקות מעבדה כולל מדדי דלקת ו HLA B27.
יש גם להשלים הערכה כללית ולבדוק אם יש תלונות נוספות מתאימות לאבחנה של AS.
וכמובן, להשלים בירור גסטרו על מנת לשלול מחלה דלקתית במעיים שיכולה ללכת יחד עם סקרואיליאיטיס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה תודה רבהאלי01/08/2011
ערב טוב !
האם עקב חבלה ( תאונה ) מחלה ראומטית רדומה יכולה להתפרץ ממצב רדום למצב פעיל ??
תודה רבה
אודה על תשובתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה תודה רבה - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש08/08/2011שלום אלי
תלוי איזו מחלה ראומטית ואיזה טראומה...
למשל כאבים של פיברומיאלגיה יכולים להחמיר אחרי תאונה מכל סוג..
טראומה ישירה למפרק או אזור שנפגע ממחלה מפרקית דלקתית יכול גם לעורר כאבים ..
מחלות מסויימות יכולות להתפרץ בגלל הסטרס הנפשי הכרוך בתאונה...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדלקת פרקים שגרונית ?א28/07/2011
שלום רב
אני בת 33 בשנתיים האחרונות אני מתעוררת בבוקר עם כאבים עזים בגב
תחתון זה כואב כל כך אני ממש מרגישה משותקת זה עובר ברגע שאני קמה מהמיטה זה קורה משהו כמו פעם בחודש ו אני לא סובלת מכאבי גב כשאני ערה
לפני חודש ניתקעו לי שני עצבעות לשני שניות
אימי סובלת מדלקת פרקים שגרונית האם אני צריכה לדאוג שאני גם סובלת מיזה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדלקת פרקים שגרונית ? - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש08/08/2011שלום לך,
הכאבים שאת מתארת אינם מתאימים לדלקת פרקים שגרונית.
מאחר ומדובר בכאבי גב שמופיעים יום בחודש בערך, ואין כאבים נילווים באזורים נוספים, ובין לבין , את מרגישה טוב, לפי מה שאת מספרת, לא ניראה בשלב זה שמדובר במחלה דלקתית מפרקית.
אני מציעה לך להקפיד על פעילות גופנית ותנוחה נכונה לשמירת הגב. במידה והכאבים יחמירו ויעשו תכופות יותר, כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות של גאוט שבאות וחולפותגליה26/07/2011
שלום, לבעלי יש התפרצויות של גאוט שבאות וחןלפות בעזרת טיפול אנטי דלקתי, לאחרונה הוא התחיל עם אלוריל למניעה , ולאחר טיפול של שבועיים היתה התפרצות נוספת של הגאוט, מה עליו לעשות, להפסיק עם האלוריל/ להמשיך?
בינתיים הוא ממשיך, האם זה יכול להזיק?
ואם האלוריל לא עוזר מה ניתן לעשות?
אשמח לתשובה מפורטת
וגם- בעלי שומר על כל כללי הדיאטה בנידון
גילו-65
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט - תגובה
ד''ר מרב לידר27/07/2011התקף גאוט שכיח עם התחלת האלוריל עקב שינוי רמת החומצה האורית בדם. לשם מניעה של התקף - אנו בדר"כ ממליצים להתחיל טיפול משולב באלוריל ובקולכיצין. אם בעלך אינו נוטל קולכיצין - שאלי את רופא המשפחה אם יש מניעה להוסיף לו 1 מ"ג קולכיצין מדי יום. את האלוריל, בכל מקרה, יש להמשיך לקחת. לטווח הארוך יהיו פחות התקפים עם טיפול מאשר בלעדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
גליה27/07/2011ממש תודה,
רופא המשפחה דוקא יעץ לבעלי להפסיק עם האלוריל לחזור לקולכיצין 2 ביום למשך שבוע . ושוב לחזור לאלוריל. מאחר ואתה ראומטולוג אני מניחה שאפשר לסמוך עליך יותר.
ואם אפשר עוד שאלה , האם השילוב של שתי התרופות אמור להיות על בסיס יומיומי וקבוע ,ומה מידת הנזק שיכול להגרם - אם בכלל.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש פיתרון להקלהדיקלה26/07/2011
שנתיים סובלת מדלקות פרקים שהחמירה לידיים רגליים וכו.. מי שמכיר יודע את הסבל שאנו עוברות. יש זריקה להקלה. שהרופאים כנראה לא מתלהבים לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פיתרון להקלה - תגובה
ד''ר מרב לידר27/07/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טוב להפסיק פלאקווניל?מיכל22/07/2011
שלום רב. בת 49. סובלת כבר שנים מכאבי פרקים אך הסתדרתי, לעיתים עם דיקור סיני. משנה שעברה התחלתי פלאקווניל 200 מ"ג 2 ביום, עם הטבה רבה בהתחלה, כשבסביבות מאי השנה היה לי כחודש וחצי שוב כאבים רבים. במקרה לא היו לי תרופות מס' ימים, והרגשתי יותר טוב. מאז כשבועיים שלושה אני לא נוטלת את הפלאקווניל, כל הזמן יש לי כאבים שונים אבל בעוצמה מאד חלשה. (כרגע אין לנו ראומטולוג בסביבת מגוריי). שאלתי - האם לטווח ארוך עדיף להיות עם תרופות (האם הן עוצרות התדרדרות) או עדיף כשאפשר להיות בלי, כשעל פניו המצב יותר טוב כך? מבינה שלא תוכלי לתת לי תשובה ספציפית, אלא מעוניינת בתשובה לגבי העקרון של תועלת השימוש מול אי שימוש. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טוב להפסיק פלאקווניל? - תגובה
ד''ר מרב לידר27/07/2011התשובה כמובן תלויה בהגדרת מחלתך. אם מעולם לא סבלת מדלקת ממשית במפרקים אלא מכאבי מפרקים בלבד - סביר שניתן להפסיק הפלקווניל ללא חשש.
את יכולה להמשיך ללא פלקווניל עד שיגיע התור לראומטולוג ואז להבדק ללא טיפול. אם תהיה התלקחות - אזי אששת את הצורך להמשיך ולטל פלקווניל.
המחלה היחידה בה אנו נמנעים מהפסקות פלווקניל כמעט לחלוטין היא לופוס - זאבת, אך לפי תיאורך אינך סובלת ממחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן בזמן מחזורשני22/07/2011
שלום רב, האם זה בסדר לעשות צילום ברך וכפות רגליים בזמן מחזור?? יש בזה בעיה ? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן בזמן מחזור - תגובה
ד''ר מרב לידר27/07/2011אין שום בעיה. אסור להחשף לקרינה בהריון ואין זמן ודאי יותר מאשר זמן המחזור שבו אינך בהריון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה וגלולות למניעת הריוןענת20/07/2011
שלום,
בעקבות בעייה בשריר ליד בית השחי קיבלתי מהרופא ארקוקסיה למשך 10 ימים.
אני נוטלת גלולות למניעת הריון פמינט וכתוב בעלון המצורף לתרופה שקיבלתי שיכולה להיות תגובה בין תרופתית עם גלולות למניעת הריון. הרופא אמר שלא צריכה להיות בעייה.
מה נכון והאם ישנה באמת תגובה בין תרופתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה וגלולות למניעת הריון - תגובה
ד''ר מרב לידר21/07/2011לפי נתוני היצרן עשויה להיות עליה ברמת האסטרוגן כתוצאה מהשילוב אך למיטב הבנתי זה לא אמור להשפיע על בטיחות הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים כתוצאה מבעיה בסחוסבר20/07/2011
היי,
רציתי לדעת בבקשה מה הטיפול המומלץ לכאבי ברכיים שמקורם ככל הנראה בסחוס.. (לפי האורטופד, הבחנה ראשונית ללא צילום) קראתי מאמרים בנושא והם ממליצים על זריקות, ניתוח לנקיון האזור מדלקות והחלפת מפרק.. אני צעירה (20) והטיפולים האלו מרתיעים אותי.. עם זאת אני מרגישה שהמצב מחמיר..
בנוסף, האם ידוע לך איזה כושר גופני אפשרי לעשות במצבי וממה כדאי להמנע..? והאם בזמן שכואב ניתן לעשות כושר גופני או עדיף שלא??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים כתוצאה מבעיה בסחוס - תגובה
ד''ר מרב לידר21/07/2011הטיפול המומלץ על מנת לשמור על הברכיים משינויים ניווניים שעיקרם שחיקת סחוס כולל בראש ובראשונה שמירה על משקל גוף תקין.עודף משקל שוחק את סחוס הברכיים ביתר. אין תרופות שחדמשמעית משקמות את הסחוס - קיימים מספר תוספי מזון כדוגמאת גלוקוז-אמין-כונדרויטין, אומגה 3 ועוד העשוים לשמר את הסחוס הקיים ואולי לבנותו אך ההוכחות אינן מאוד מרשימות. פעילות גופנית המחזקת את השרירים סביב הברכיים (הליכה, שחיה) תורמת ליציבות המפרק ומונעת שחיקה. פרט לכך - גנטיקה טובה!
מותר שיהיו מעט כאבים בזמן אימון גופני אך אם הכאב מלווה אותך משך יותר מכמה דקות לאחר סיום האימון - סימן שהתאמצת יותר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מירב!!!!
בר22/07/2011תודה רבה לך על התשובה! בקשר לגנטיקה ידוע לי שסבא שלי סבל מכאבי רגליים (אבל אולי זה בגלל הגיל. וגם סבתא שלי מהצד האחר..) אבל ההורים שלי לא סובלים מכך.. הם סביבות גיל ה- 55..
האם לדעתך כאבי פרקים בגיל 20 יכולים לעבור מאליהם?? כלומר שאחרי תקופה זה פשוט עובר??
האם יש לך טיפים בשבילי כמו סוג נעליים, מזון, איך לגרום שהמצב לא ידרדר??
אני לא סובלת מעודף משקל..(לפי הטבלה.. אבל אולי יש לי להוריד 4 קילו כדי להיות ללא שום עודפים..:)
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מירב!!!! - תגובה
ד''ר מרב לידר27/07/2011הקפידי על פעילות גופנית סדירה וסביר שהכאבים יחלפו מאליהם.
כמעט כל נעל התעמלות היא נעל טובה ולהבדיל, כל הכפכפים הפתוחים שרובינו נועלים בחום הישראלי - ממש לא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! מודה לך מאד!
בר27/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה + דלקת פרקים ספחתיתאורנה20/07/2011
שלום
רציתי לשאול אני חולת פיברומאילגיה מקבלת איקסל 50 מ"ג פעמיים ביום
(עוזר לי חלקית) רוצה לציין לקחתי סימבלטה מאד עזר לי אך עלית המון במשקל
ולכן הפסקתי.
אני גם חולת דלקת פרקים ספחתית (יש לי דלקת באגן הירכיים) קיבלתי enbrel לא
עזר לי, כעת הרופא הציעה לי זריקת הומירה אני מאד חוששת לקחת היות ושמעתי
על אפשרות לפתח מחלות ממאירות עקב לקיחת הזריקה לאורך זמן (יש לציין שאבי
נפטר מסרטן) אני עדיין צעירה וחוששת לקחת זריקה זאת
מה עושים? האם יש טיפול חלופי שהוא לא זריקה בילוגית , אני סובלת מכאבים
באגן ולאורך עמוד השדרה והצוואר וזה פשוט בלתי אפשרי כך
אנא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה + דלקת פרקים ספחתית - תגובה
ד''ר מרב לידר21/07/2011התרופות הביולוגיות ממשפחת בולמי ה- TNF (הומירה, אנברל) נחשבות בטוחות והסיכון לפתח סרטן בנוטלים אותן נמוך מאוד. אמנם לא מקובל לתת אותם לאדם שחלה בסרטן בשנים האחרונות, אך הסיכון לפתח סרטן, למעט סוגים מסוימים של סרטן עור ולימפומה, הינו, ככל הנראה, זהה לסיכון באוכלוסיה הכללית.
התרופות מצוינות ואם אכן הדלקת באגן משנית למחלת מפרקים ספחתית, סיכוי טוב שיקלו במאוד על כאביך.
יש לשקול את התועלת הרבה הצפויה לך מהטיפול מול הסיכון הנמוך עד מאוד לממאירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת בכטרב ובדיקה אורתופדיתאיציק19/07/2011
שלום לשתי הרופאות היקרות.אני חולה אשר לוקה במחלת הבכטרב משנת 2000 לאחרונה
עברתי בדיקה ע"י אורתופיד במפרקי הירכיים ובברכיים להלן תוצאות הבדיקה.
1:מפרקי הירכיים..כיפוף 60 מעלות דו צדדי.יישור 0 מעלות דו צדדי.סיבוב פנימי 0 מעלות
דו צדדי.סיבוב חיצוני 0 מעלות דו צדדי.אבדוקציה 30 מעלות דו צדדי.אודדוקציה -30 מעלות
דו צדדי.
2:מפרקי הברכיים..כיפוף 90 מעלות דו צדדי. יישור 0 מעלות דו צדדי.
3:ברגל ימין התגלו הפרעות קשות בגידים פרונייאלים.
השאלות:1}האם התוצאות של מפרקי הירכיים והברכיים מעידות על משהו חמור?
2}מה זה כוויצה כיפופית?והאם ישנה כוויצה לפי תוצאות הבדיקה של הירכיים?
אני במעקב וטיפול אצל פרופסור טישלר.
אודה לכם מקרב לב אם תענו לשאלות שלי.....עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת בכטרב ובדיקה אורתופדית - תגובה
ד''ר מרב לידר21/07/2011הפירוט מעיד כי קיימת הגבלה בתנועות הירכיים והברכיים, יתכן משנית ל-"בכטרב" או בשמה המקובל יותר, "אנקילוזינג ספונדיליטיס".
כוויצה כיפופית מתייחסת למצב בו לא ניתן לישר מפרק עד הסוף, למשל כשלא ניתן לישר את הברך והיא נותרת בכיפוף חלקי באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הירך לסירוגיןרז18/07/2011
אני כיום בן 28, לפני שש שנים התחילו אצלי כאבים במפרק הירך, עם קושי בתנועה.
הכאבים חזרו לסירוגין, עם הפוגות(רגיעה מוחלטת) של חודשים ואף שנים.
התופעה מופיעה או במפרק הירך הימני או בשמאלי, לא ביחד ולא במפרק אחר.
כלפי חוץ לא נראה נפיחות או אדמומיות.
טיפול בתורופות NSAIDS מביאים להקלה.
ביקשתי הפנייה לראומטולוג(התור עוד הרבה זמן) ורציתי לדעת לבנתיים אם לפי הממצאים יתכן שמדובר בסוג מסויים של דלקת מפרקים (RA / OA)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך לסירוגין - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש18/07/2011שלום רז
כאבים במפרקי הירכיים אצל אדם צעיריכולים ליהיות סימן ראשון של דלקת מפרקים (דווקא לא מסוג RA או OA), או ביטוי של בעייה ראומטית אחרת. האם יש גם כאבי גב או צוואר?כדאי להיבדק אצל ראומטולוג, אבל חשוב מאד לנסות להיבדק בזמן התקף ואף לבצע US בזמן התקף על מנת לבדוק אם יש ממצאים מתאימים לדלקת (תפליט למשל).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
רז18/07/2011ש תקופות מסויימות שאני סובל מכאבי גב תחתון, או כאבים קלים באזור העכוז.
מה שאני לא מבין זה שבכל מאמר על דלקת פרקים מצויין שאמורה להיות נפיחות או אדמומיות שאצלי אין. וגם הייתה לי רמיסייה של כמה שנים..
איזה מין סוג של דלקת מפרקים זו אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחרונה החלו אצלי גם כאבים בגב
רז06/08/2011לאחרונה החלו אצלי גם כאבים בגב התחתון ובשרירי הירך. האם זה יכול להעיד על כיוון אפשרי? אציין שבעבר בזמן ההתקפים היו כאבים רק במפרק אחד (של הירך) לכמה שבועות ומפסיק. אך הפעם זה עובר מאחד לשני ובנוסף ישנם גם כאבי גב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)