פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכה בסטרנום בקרב מגע
    שלומי
    24/04/2011

שלום רב,
    לפני כשנתיים חטפתי אגרוף לצד הימני של הסרנום במרכז בית החזה, בתחילה החבטה לא הייתה מורגשת במיוחד אך ככול שחלף הזמן הרגשתי רגישות באיזור הסטרנום אשר התחלפה בתחושה של מתיחות באיזור כולו אשר גורמת לי לרצות להתמתח כל הזמן בכדי לשחרר את האיזור התפוס, ככול שחלף הזמן תחושת המתיחה נדדה לכיוון שמאל של בית החזה, וכעת אני מרגיש תחושה תמידית של שריר תפוס באיזור השכמה הימנית כולל רגישות בבית החזה אשר כוללת "קנאקים" באיזור השמאלי של בית החזה. יש מעין תחושה של בעיה בגידים/שריר/ שלד,ואני יכול לתאר זאת כמעיין חגורה שמתחילה ממרכז הסטרנום שמאלה עד לעמוד השידרה. כאשר אני מכווץ את בית החזה כלפי פנים יכאילו מתכנס פנימה) ישנה מעין תחושה שמקשה על האיזור להתמתח חזרה כאשר אני חוזר להתמתח לאחור. הלכתי לעשות צילום רנטגן ויצא תקין ובמיפוי עצמות אובחן שיש לי קליטה מוגברת בצלע שמאלית עליונה.
    אשמח לקבל הכוונה כי המצב מאוד מציק לי ולא נותן לי מנוח.
    תודה, שלומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכה בסטרנום בקרב מגע

הוספת תגובה

• מכה בסטרנום בקרב מגע - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/04/2011

קליטה מוגברת יכולה לנבוע ממצב דלקתי או משינויים לאחר חבלה - אך אלו לרב נעלמים כעבור מספר חודשים לאחר החבלה, על כן אם עשית את מיפוי העצמות לאחרונה - סביר שקיימת שם בעיה דלקתית.
    חשוב לבדוק אותך ולראות אם יש עדות לדלקת באיזורים נוספים או אם יש ממצאים נלווים לבעיה דלקתית כגון פסוריאזיס, דלקות עיניים חוזרות, כאבי גב תחתון ועוד. ֿמציעה לפנות לראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים.
    י.
    24/04/2011

בן 44,מזה מספר שנים סובל מכאבים בפרקים/גידים בכל הגוף במיוחד בעונות המעבר.
    בירור ע"י בדיקת דם ראומטולוגית מלפני שנה לא העלה דבר-
    1. האם חשוב לערוך את בדיקת הדם דווקא בזמן הכאב או שבכל מקרה אמורים להיות ממצאים במידה וישנה מחלה ראומטולוגית ?

2. בירור נוסף מלפני מספר ימים של מיפוי עצמות העלה את התוצאות הבאות:
    שינויים אוסטאובלסטיים קלים ביותר באיזור החוליות C5-6,ושינויים ארטריטים קלים בע"ש צווארי מותני גבי,ברכיים,קרסוליים.

עלי לציין כי הכאבים מורגשים גם במקומות נוספים שלא צויינו בתוצאות הבדיקה.
    המפנה לבדיקה היה אורטופד גב- האם הוא הכתובת הנכונה גם לטיפול ?- האם עלי לערוך בירור נוסף כמו אולטרסאונד לגבי יתר המקומות הכואבים כמו איזור הכתפיים וכו' ?- כלומר האם במיפוי יש אבחנה גם לגבי הרקמות הרכות ?

תודה רבה,וחד שמח !!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים.

הוספת תגובה

• כאבי פרקים. - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/04/2011

בדיקות בזמן כאב משמעותיות מבחינת מדדי דלקת - שקיעת הדם עשויה להיות מוחשת רק בזמן כאבים ותקינה בין לבין. אם מוצאים שקיעת דם מוחשת זה מחזק כי מדובר בבעיה דלקתית אך קיימים מצבים דלקתיים עם שקיעת דם תקינה.
    מבחינת תוצאות מיפוי העצמות - מניחה שעליך להשלים הדמיית סי טי לעמוד השדרה.
    אם אין ממצא משמעותי בבדיקת הכתפים או הברכיים אין צורך באולטרא-סאונד.
    השלם הבירור על ידי אורטופד ורק אם הטיפול לא יקל עליך - התייעץ שוב עם ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצעתי גם בדיקת C.T צווארית -

י.
    26/04/2011

ראשית תודה רבה על התגובה הברורה,

בבירור הראומטי שערכו לי לא נכללה הבדיקה של שקיעת דם.

בבדיקת ה C.T בחוליות הצוואר היו אותם הממצאים כמו במיפוי העצמות בחוליות הצוואריות,אך לפי הבנתי אין אפשרות לאבחן בבדיקה זו לגבי הרקמות הרכות.
    השאלה היא האם כדאי שוב לבצע C.T משלים לגבי שאר חלקי עמוד השדרה,שכן אינני מעוניין להחשף לקרינה מיותרת,ולכן שאלתי לגבי אולטרסאונד.. מה דעתך ?

לגבי הכאבים בשאר חלקי הגוף האם ישנו טיפול למצב של שינויים אריטרטים קלים כפי שנמצא במיפוי העצמות מלבד כדורים נוגדי כאבים ?

ושוב תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצעתי גם בדיקת C.T צווארית - - תגובה

ד''ר מרב לידר
    10/05/2011

הממצאים בעמ"ש נשמעים אם כך כשינויים ניווניים.
    הדבר הנכון ביותר לעשות על מנת לטפל בכאבים לא ספציפים במספר רב של מפרקים הוא לשמור על תזונה מאוזנת, משקל גוף תקין (עודף משקל מכביד מאד על מפרקי עמוד השדרה, האגן והגפיים התחתונות) ופעילות גופנית לחיזוק השרירים, המייצבים את המפרקים.
    לבדיקת אולטראסאונד מפנים כאשר יש ממצא לא ברור בבדיקת הגוף. אם הרושם כי אין ממצאים הבדיקה מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרק כף היד
    מארק
    13/04/2011

שלום רב!
    כבר תקופה ארוכה מאוד אני סובל מכאבים בפרק כף היד. זה בא לידי ביטוי בדברים הכי בסייסים, כמו להרים את עצמך בבוקר מהמיטה ולהשען על יד - דבר מלווה בכאבי תופת.
    נתנו לי כדורים (שאת שמם אני לא זוכר), שתיתי אותם 10 ימים, הכאב נעלם וכעבור 3 ימים אחרי שסיימתי את הכדורים הכאב חזר כפליים.
    אשמח אם תמליצו לי על רופא מומחה טוב (איזור בארץ לא משחק תפקיד). אני חבר ב"מכבי" ואם יש רופא מומחה שעובד עם הקופה, זה יהיה עוד יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרק כף היד

הוספת תגובה

• השם של התרופה: ARCOXIA 90MG 10 TAB

מארק
    13/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרק כף היד - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/04/2011

שלום רב,
    כאב שנעלם לאחר 10 ימים של טיפול בתרופה ממשפחת ה- NSAIDS, כארקוקסיה, לחלוטין, הוא קודם כל סימן טוב.
    בשלב ראשון כדאי לקחת הטיפול לתקופה ממושכת יותר (שבועיים - שלושה).
    במקביל התייעץ עם רופא המשפחה ועל סמך בדיקתך יקבע אם כדאי להפנותך לאורטופד או לראומטולוג וגם יוכל להפנות לצילומים ובדיקות מלמדות.
    אנחנו לא נוהגים לתת המלצות שמיות על עמיתינו באתר.
    לשם כך ניתן לפנות לפורום שאינו מקצועי.
    בהצלחה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה
    רבקה
    07/04/2011

שלום רב,

אני בת 35, סובלת כחודש מחולשה נוראית בגוף שמלווה בהתקפי חולשה עד כדי עלפון- ראש ורגליים כבדות ואי אפשר לעמוד.. ההתאוששות לוקחת לי מספר שעות. בנוסף גם סחרחורות כשבמהלך החודש חוויתי התקף שבו כל הפרקים כאבו.. כתפיים כפות ידיים נפוחות וברכיים ולא יכולתי לכופף את אצבעותיי משום שזה היה כרוך בכאב וגם לא להרים את ידיי. מאז יש לי כאבים "שקטים" בייחוד בכפות הידיים יחד עם חולשה כללית והתקפי חולשה. בא.ק.ג יצא שיש לי צניחות של 0.8 , הגעתי למיון וגם שם אותה תוצאה. בעבר הא.ק.ג היה תקין..בדיקת ההולטר יצאה תקינה ואני ממתינה לתוצאה של האקו משום שהתלוננתי גם על צרבות.
    כיום עדיין עם כאבים בייחוד במפרקי כפות ידיי שנפוחות ובכתפיים עם תחושת קשיון באצבעות.
    בבדיקות:
    רמה crf 9.9
    ds\dna\anti rnp\anti sm\anti ro\ anti la\ ana -שליליים
    rf תקין
    עלייה ב pep serum- alpha1\ alpha2\ beta2\ gama
    ירדתי במשקל, חוסר תאבון, יובש בפה, חוסר ריכוז וחוסר בb12
    האם ניתן בינתיים להשתמש בקרם טבעי להקלת הכאבים?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים וחולשה

הוספת תגובה

• דבר נוסף..

רבקה
    07/04/2011

לעיתים הרדמות יד ימין עם נפיחות בפנים כף היד והרגשת נימול. בבדיקה נקבע כי יש לחץ על העצב. עליי לחזור לאורטופד .
    תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    10/05/2011

התיאור הרב מערכתי שלך מחייב בדיקה גופנית לפני שניתן לתת המלצות לגבי כיוונים אפשריים.
    כדאי להמשיך הבירור דרך רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים השמאליים בגוף
    א.א.
    06/04/2011

שלום. בן 36. לפני שלוש שנים התחילו לי כאבים במפרק כף יד שמאל. לפני חצי שנה התחיל לי כאב דומה בברך שמאל. לאחרונה אני מרגיש קצת גם בקרסול שמאל ( כשאני לוחץ על הקלאץ' ). המעניין הוא שכל הכאבים באים והולכים ודווקא כשאני מאמץ את האזורים האלה אני לא חש כאב.
    מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים השמאליים בגוף - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/04/2011

אם הכאבים מלווים בנפיחות, אודם, חום מקומי או הגבלה בתנועה - הם מכוונים לבעיה דלקתית ויש לברר הלאה.
    מאידך - כאב שבא והולך לבד במשך מספר שנים באתרים שונים, ללא מגבלה תפקודית מצטברת וללא ממצאים מקומיים - ככל הנראה אינו דורש בירור. הסיבות? לא נדע בהכרח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקטור ראומטי 16
    זיוית
    05/04/2011

שלום,

פקטור כנ"ל + כאבי מפרקים, מה המשמעות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פקטור ראומטי 16

הוספת תגובה

• פקטור ראומטי 16 - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום זיוית
    RF 16 הוא למעשה תקין. הוא לא אומר ולא שולל כלום.
    מה שחשוב, זה להתרשם מכאבי הפרקים באופיים ובבדיקה ולהתיחס בהתאם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

זיוית
    07/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים באיזור המותן העליונה
    רונן
    31/03/2011

שלום רב,

אני בן 22. בימים האחרונים אני חש כאב נקודתי מתחת לבית השחי באזור המותן העליונה.

יש לציין לאחרונה הייתי מעט מקורר! האם יש קשר?

מה משמעות התופעה והאם יש צורך בהמשך בירור וכיצד??? תודה!!!

הוספת תגובה

• כאבי שרירים באיזור המותן העליונה - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום דניאל,
    אם הכאבים מתמידים, יש להיבדק אצל הרופא המשפחה על מנת לבדוק מה מקור הכאב (שריר ? ריאות? בלוטה? ...)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט
    יאיר
    31/03/2011

שלום רב,
    לאחרונה אובחנתי כחולה גואט. התקף ראשון עברתי ללא תרופה והתחלתי לקחת שני קולכיצין ליום רק לקראת סיומו.
    הכאבים העזים עברו אולם נשארה נפיחות קלה וכאבים קלים בפרק הבוהן.
    האם זהו המצב שישאר לתמיד?
    האם עלי להמשיך עם התרופה למרות שההתקף עבר?
    האם אסור בכלל לשתות יין אדום בזמן לקיחת התרופה?
    סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש על התשובה.

יאיר

לקביעת תור
    סגירה
    גאוט

הוספת תגובה

• גאוט - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום יאיר,
    התקף גאוט הוא "התקף" , כלומר נגמר לאחר כמה ימים ובדרך כלל, אין כאבים בין ההתקפים.יכול ליהיות שמכיוון שלא קיבלת טיפול נגד דלקת מייד בהתחלת ההתקף, הוא נמשך יותר מהרגיל.
    בכל אופן, בדרך כלל, אחרי התקף ראשון, נהוג לא לקחת טיפול קבוע מניעתי אלא לשמור על דיאטה דלת חומצה אורית בלבד (לפי יעוץ דיאטני) .
    במידה והתקף חוזר על עצמו, מתחילים טיפול קבוע להורדת חומצה אורית בדם ומניעת התקפים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mctd?
    רונן
    31/03/2011

הי אני חייב שוב לשאול האם רמה של 7.8 R/N/P למרות שהיא מחוץ לנורמה גבוה מאוד ? וכן הANA שלי חיובי ..... הבנתי שזה מאפיין לא רק לופוס אלא mctd , האם יש בכלל טיפול שממתן את המחלה האם קיימת מעורבות של פגיעה במוח , או שמא תמיד מתמודדים עם הנזקים ואז מרפאים עד הפעם הבאה?
    אשמח מאוד לתשובה רונן.

לקביעת תור
    סגירה
    mctd?

הוספת תגובה

• mctd? - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום רונן,
    יותר חשוב מתשובות הבדיקות הוא איך אתה מרגיש, מה מפריע לך, ולמה בוצעו בדיקות אלא. במידה ויש סימפטומים שמתאימים למחלה אוטואימונית, יש להתיחס אליהם ולטפל בהתאם.
    צריך הערכה כוללת של ראומטולוג שיקבע אחרי הבדיקה מה משמעות הממצאים האלא בתוך הקונקסט הקליני.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרק ירך ימין
    sari
    30/03/2011

ד"ר שלום,
    אני בת 42, ללא מחלות ברקע למעט כאבי גב תחתון מזה שנה וחצי,עברתי CTעמו"ש מותני שלא הדגים בלטי דיסק או הצרות של תעלת שדרה. הודגמו מוקד סקלרוטי קטן ב- L5 וגדול בסקרום איים גרמיים. כממצא לוואי הודגמו - תהליך ציסטי אחורי לפסאוס בצפיפות נוזלית 4.6X3.7ס"מ (ממצא לא ברור בשל סקירה חלקית), וציסטה נוספת3.5X2.7 ס"מ באגן הקטן(ע"פ US ציסטה שחלתית משמאל). במיפוי שביצעתי נכתב כי ישנה קליטה מוגברת ב S1 המתאימה לתמט של החוליה. וכן קליטות מעט מוגברות ברמוס פוביס דו"צ.
    לפני 12 יום הופיע באופן פתאומי כאב חד באזור מפשעה ימין המקרין כאב לאזור החלק האחרוי של הירך (ללא חום, שבוע לפני היתה לי שפעת קלה - חום מקסימלי 38) דבר שמנע ממני נשיאת משקל על רגל ימין (יש לציין שאינני מבצעת פעילות ספורטיבית, הכאב החל ברגע שביצעתי כיפוף חד ברגל) בתחילה לא יחסתי חשיבות לכאב אבל תוך מספר שעות הכאב התגבר, הכאב הורגש גם בעת מישוש האזור. עברתי צילום שהראה כי באצטבולום ימין יש הצללה של 0.5 ס"מ. בדיקת מעבדה CRP=0.25, WBC=12K. אושפזתי.
    נשלחתי כעבור 4 ימים ל-MRI, אלה הדברים שנרשמו במכתב השחרור: "הודגם MRIשהדגים סינוביטיס במפרק ירך ימין, ללא ממצא גרמי אחר, ביעוץ עם רופא ראומטולוג ועל בסיס CT עמו"ש (מלפני חודש בערך) קודם, שהדגים סקלרוזיס של חלק אילאקי דו"צ עם אנטזיסטיס, הרושם הוא שמדובר בספונדילוארתרופתיה. לציין CRP=4 (ע"פ בדיקת דם שבוצעה יום אחרי הבדיקה הקודמת) ללא חום או לויקוציטוזיס.ללא חוסרים נוירואסקולרים בגפה."
    פיענוח שקיבלתי היום ל MRI-"הטרוכנטר הקטן ומסביב עם בצקת והאדרה מסביב לעצם ובמיוחד במהלך החיבור של שריר ה-QUADRATUS FEMORIS. מעט בצקת נמשך גם במהלך גיד האילאופסואס שנראה בעצמו שמור. אין הרס עצם שברים או בצקת מוח עצם."
    כטיפול קיבלית T.ARCOXIA 120 כדור אחד ליום למשך שבוע (אני בכדור הרביעי) .מנוחה והליכה עם אמצעי עזר. אשמח לקבל חוות דעת, האם יש קשר בין הדברים (כאבי הגב והירך)? האם הפיענוח תואם את מה שנרשם בשחרור ומה זה אומר? מה המשך טיפול מקובל כרגע אני עדיין מרגישה כאבים אומנם לא באותן רמות, אבל אני כמעט ולא דורכת על הרגל.

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרק ירך ימין

הוספת תגובה

• כאבים במפרק ירך ימין - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום sari
    יש בהחלט קשר פוטנציאלי בין כאבי גב תחתון וכאבים בירך, וכמו שהראומטולוג המליץ, יש לשלול שמדוברב ספונדילוארטרופתיה.
    יש לעבור בצורה מסודרת על ה MRI כי אכן יש הבדל במה שכתוב בתשובה ובמכתב שיחרור.
    אם אכן יש דלקת במפרק הירך וממצאים במפרק ה סקרו-איליאקלי, יש להשלים בדיקת MRI של מפרקי סקרואיליאקס על מנת לשלול דלקת במפרקים האלא, מה שיסביר את הכאבי גב תחתון.
    לסיכום, יש להיבדק על ידי ראומטולוג, להשלים את הבירור עם MRI ובדיקות דם נוספות על מנת לקבוע אבחנה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנברל שמפסיק ?? להיות אפקטיבי
    נתי
    28/03/2011

שלום ד"ר.
    אני מטופל מזה שנתיים וחצי באנברל בלבד ל-RA בהצלחה רבה מאד. ללא ת.ל. והבדיקות וההרגשה הרפואית הכל פשוט מצוין.
    לאחרונה, בהתייעצות עם הראומטולוג שלי החלתנו לנסות לרווח את הטיפול מ-50 מ"ג פעם בשבוע לפעם ב-10 ימים. בהתחלה הרגשתי כבר ביום ה-9 עשירי שהכאב מתחיל ואז באה הזריקה והכל חזר לקדמותו ככה 3 פעמים, בפעם הרביעית שמתי לב שהכאבים לא כ"כ חולפים, כאילו שהמחלה התעוררה ומסרבת להירדם שוב. הזרקתי שתי זריקות נוספות (50) בהפרש של 4 ימים אחת מהשניה על מנת למלא את ה"מאגר", ומאז אני מתכוון להמשיך כל שבוע. העניין שהכאבים לא כ"כ חולפים. מה דעתך? האם צריך לחכות עוד כמה שבועות? או אולי להתערב עם תוספת החלפת טיפול?
    אני מתחרט שניסיתי את הריווח בין הזריקות...

(למען הכנות אומר מילה לזכות הראומטולוג, הוא אמר לי שאם אתה רואה שזה לא מצליח אתה מיד חוזר לשגרה של פעם בשבוע , אבל אני התחכמתי וניסיתי לתת לזה עוד צ'אנס ועוד צ'אנס)

הוספת תגובה

• אנברל שמפסיק ?? להיות אפקטיבי - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום נתי,
    אנחנו יודיעם שכשמפסיקים טיפול ב RA (או מפחיתים אותו) הסיכוי להתלקחות מאד גבוה, מה שקרה לך. בנוסף, ידוע שהרבה פעמים, כשמחזירים את הטיפול , הוא לא תמיד יעיל מייד כמו שהיה לפני.
    אני מציעה שתמשיך באנברל במינון המקובל 50 מג בשבוע, ואולי אם יש כעת דלקת פעילה במפרקים, להוסיף לתקופה קצרה סטרואידים: פרדניזון בכדורים או זריקה חד פעמית של דיפרוספן בשריר על מנת לדכא את הדלקת ולתת זמן לאנברל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי תופת באגן
    ניר
    24/03/2011

אני בן 45 מזה 3 חודשים אני סובל מכאבים עזים בעצמות האגן גם בצד השמאלי וגם בצד הימני . כאבים שמתגברים בלילה ולא מאפשרים לי לישון יותר משעתיים . בנוסף לכאבים באגן אני סובל גם מכאבים בירכיים הקדמיות, כאב בעצם בסוף הישבן , כאב בקרסול האחורי ,סחרחורות , חוסר יציבות, יובש ודלקות בעינייים , פצעים לעיתים בפה .קשה ביותר לקום מהמיטה וגם כשאני כבר קם – הגב כפוף קצת עד שאני מתיישר. תחושה של קשיון בגב כל היום ולאחר ישיבה רצופה הכאב מתגבר וגם קשה ליישר את הגב .קשה להכניס רגל שמאל לרכב שאני יושב ברכב זה מלווה בקושי רב ובכאב חזק בעצם העליונה באגן . בישיבה במהלך היום כאב שורף בעצמות הכסל . קשה להכניס אויר . לא מצליח לעשות ספורט מזה 4 חודשים . עייפות רבה אין אנרגיה בכלל .סובל מאוד כבר לא יכול לעמוד על הרגלים מתשישות ועייפות . טופלתי בכדורי ארקוקסיה, אתופן, איבופן, נקסין ובזריקות וולטרן - ללא שום הטבה .
    עקב התסמינים שציינתי נשלחתי למיפוי עצמות , סיטי אגן , MRI של הסקרום - כל הבדיקות ללא ממצאים למעט סימני של בלט דיסק (בעייה שאני סובל ומודע לה קרוב ל 15 שנים ). בנוסף ביצעתי מלא בדיקות של גסטרו שכולן תקינות . מצורף גם קובץ של בדיקות דם שנשלחתי על ידי ראומטולוגית של הקופה שלדעתה אני כנראה סובל מדלקת פרקים כלשהיא ולכן שלחה אותי לבדיקות הדם שיצאו תקינות כולן למעט ASCA Ig=38) ו ASCA IgG =20.4 וחוסר בקל בוטימין D

בהתייעצות שהייתי אצל פרופסור אורי אלקיים , מומחית לראומטולגיה היא טוענת שלפי הצילומים והבדיקות דם היא שוללת מכל וכל דלקת כלשהיא בפרקים ולדעתה אין אני סובל מדלקת חוליות מקשחת ושלחה אותי לסיטי עמוד שידרה מותני ולהלן התוצאות של הבדיקה : בסריקת חוליות D12 עד L3 הכל תקין

בסריקת L4-5 : זיזים בולטים משולי גוף חולייה L4 מימין מלווים בקע צדדי - ימני גדול של הדיסקית עם דחיקת מוצא העצב הימני .

בסריקת L5-S1 : מודגמים שינויים ניוונים עם היפרטרופיה פצטרית קלה וזיזים בשולי גופי החוליות . הדיסקית הבינחולייתית מנוונת עם תופעת ואקום .מודגם בלט אנולרי היקפי ניכר בעיקר מאחור עם לחץ על שורש העצב השמאליולחץ ניכר על שורש העצב הימני הנראה דחוק לאחור .הזיזים והדיסק משיקים למוצא העצב השמאלי

אני לא יודע מה לעשות ובינתיים אני סובל מאוד ואין מזור לסבלי . שאלותי :
    1 . האם אפשר באופן מוחלט לשלול את ההנחה שאני סובל מאנקילודינג ספונדיליטיס למרות שהכאבים והתסמינים מהם אני סובל הם אופיינים למחלה או לשלול כל מחלה אוטיאומנית אחרת
    2 . באיזה מחלה אחרת יש אותם תסמינים כמו שציינתי
    3 . האם טיפול כירופרקט יעזור
    4 . האם תוצאות הבדיקות המצורפות שוללות לחלוטין מחלת פרקים כלשהיא
    5 . לפי הפרופ' לראמוטלגיה אחרי שראתה את כל בדיקות הדם שצרפתי ואת כל הבדיקות שיצאו תקינות היא שוללת דלקת מפרקים ואילו רופאה ראומטולגית מאבחנת דלקת בSIJ
    מה נכון

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי תופת באגן

הוספת תגובה

• כאבי תופת באגן - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/03/2011

הכאבים אותם אתה מתאר מכוונים למחלה דלקתית אך נבדקת על ידי ראומטולוגית בכירה ומנוסה וככל הנראה השילוב של בדיקת הגוף, ההדמיה והסיפור לא הסתכם באנקילוזינג ספונדיליטיס.
    הממצא של לחץ על העצב ב- סי טי מחייב התרשמות של מומחה עמוד שדרה.
    יתכן וכאביך בכל זאת נובעים מבעיה מכאנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה כיוון הולכת האבחנה ??
    שירה
    24/03/2011

שלום.בתשובת MRI באיליאום ובסקרום מלפני שנה מודגמים אזורים קטנים של סיגנל גבוה בסמול ל-SIJ דו"צ עם האדרה קלושה. ממצאים העשויים להתאים לשינויים דלקתיים מינימליים.
    לסיכום שינויים ב-SIJ אשר עשויים להתאים לתהליך דלקתי קל, לא ספציפי.
    בבדיקת סיווג רקמות נמצא אנטיגן B5 חיובי, לא נמצא B27 . ברקע כאבים באגן 6 שנים כאשר לפני שנה הכאב התגבר בעיקר בבוקר בקימה מהמיטה וכן קושי רב בישיבה ממושכת,בCT לפני 4 שנים הכל תקין. כאבים באפיגסטריום במשך מספר שנים הליקובקטר חיובי טופלתי מ"ס פעמים ללא הועיל .שלשול חד פעמי דמי,ברור באשפוז לא העלה דבר(שכלל פסאג,CT בטן, קולונוסקופיה בתרבית צואה נמצאו לוייקוציטים רבים.נמצא דלקת גסטריטיס כרונית, בעבר בתחילת הכאבים דלקת בתרסריון. כאבים במפרקי הברכיים ,לפני 5 שנים נפיחות קלה בברך אחת ואודם קל שחלף לבד(יש קרפטציות בברכיים)בדיקות סרולוגיות תקינות, ש"ד וCRP -תקינות.
    סבלתי מאפטות רבות בפה כמעט כל הזמן כעת מטופלת בכולכיצין כבר חצי שנה כמו כן קיבלתי זריקת דיפרוספן לסקרואיליאק לפני כשנה .. עכשיו אין לי אפטות בפה והכאבים באפיגסטריום נעלמו גם הכאב באגן פחת משמעותית . בזמן האחרון שמתי לב שכל פעם אחרי שאני מורידה שפם או מסדרת גבות מופיעים לי במקום פצעונים קטנים עם ראש לבן דומים לפצעי בגרות (אני בת 40+ולא סבלתי מפצעי בגרות) רופא המש"פ אמר שזה פוליקוליטיס ונתן לי משחה אנטיביוטית וזה עוזר, האם יש קשר ?? לאיזה כיוון הולכת האבחנה ??. איך הכולכיצין עובד? האם יתכן שכאבי הבטן נעלמו בעקבות הטיפול בכולכיצין ??אודה לך על תשובתך

הוספת תגובה

• לאיזה כיוון הולכת האבחנה ?? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/03/2011

לא ברור מדוע את מטופלת בקולכיצין?. בגלל האפטות?
    האם סבלת גם מפצעים בנרתיק?
    קולכיצין יעיל בהקלת כאבי בטן של מחלה התקפית הנקראת "קדחת ים תיכונית משפחתית", מבחינות אחרות, תופעת הלוואי שלו הן דווקא כאבי בטן כך שהסיפור אינו ברור.
    ראי המשך לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    30/03/2011

ראשית תודה על תשובתך. רופאה ראומטולוגית בכירה בדקה אותי וראתה את הCT בעצמה ואמרה שזה נראה סקרואילאיטיס ונתנה לי זריקת סטרואידים למפרק תחת CTלפני שנה..את הקולכיצין היא נתנה לי כנראה בגלל האפטות. (בנרתיק לא היו אפטות היה פצע קטן ודומה לאפטה לא ברור מה זה היה, בפרינאום קרוב לאנוס) . אני לוקחת כבר חצי שנה .קולכיצין ,כרגע הכל שקט ואני מרגישה טוב, גם מבחינת הכאב באפיגסטריום . מה שלא ברור לי האם יתכן שההטבה במצב היא כתוצאה מהקולכיצין ?? ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת דם
    ענת
    24/03/2011

שלום רב,
    אבקש לקבל הסבר לבדיקות הדם:
    c-reactive protein - 0.35
    rheumatoid factor - 94.4
    complement c3 - 141
    complemant c4-26.8
    esr - 46
    אני בת 32, בריאה, התלונות שלי הן על כאבים בעיקר באגן כבר כמה חודשים כאשר בימים האחרונים הכאב גם במפרקים אחרים (בדיקת רופא נשים + שתן יצאו תקינות). אין לי תסמינים אחרים כמו חום, עייפות, נפיחות, אדמומיות.יש לציין כי אני עושה פעילות גופנית פעם בשבוע.
    תשובות בדיקות הדם הללו מאוד מדאיגות אותי. רופאת המשפחה הפנתה אותי היום לראומטולוג.
    השאלות שלי:
    א.האם מדובר במצב חמור? - התשובה של rf מאוד גבוהה
    ב.האם מדובר על דלקת פרקים ואם כן מה הטיפול?
    ג. אם כן האם זה מצב שניתן להחלים ממנו או מצב קבוע שצריך לחיות איתו?
    ד. האם עליי לפנות לראומטולוג בדחיפות (יש לי תור לעוד 10 ימים)
    בתודה מראש
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת דם

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת דם - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/03/2011

ממצא ל חיובי עם שקיעת דם מעט מוחשת עלול להעיד על מחלת מפרקים דלקתית אך לא בהכרח.
    בדיקה בעוד כמה ימים בהחלט מספקת מבחינה ראומטולוגית.
    אם תמצא דלקת במפרקים אזי עם הבדיקות שאת מתארת ניתן יהיה להניח כי מדובר בדלקת מפרקים שגרונתית.
    אם לא תמצא דלקת, אזי לבדיקות הדם לכשעצמן, אין כל משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרואילאיטיס המשך לשאלה
    שירה
    21/03/2011

שלום,
    לאחרונה כל פעם כאשר אני מורידה שפם או מסדרת גבות זמן קצר לאחר מכן מופיעים לי פיצעונים קטנים כמו פצעי בגרות קטנים במקום,בערך 4-5 פיצעונים. האם יש קשר ?ושוב תודה על תשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    סקרואילאיטיס המשך לשאלה

הוספת תגובה

• סקרואילאיטיס המשך לשאלה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/03/2011

אין קשר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה