פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים...
    נטלי
    17/09/2011

לפני כשנתיים התחילו לי ביום בהיר אחד כאבים בידיים - במפרקים שבחיבור בין הזרוע לכף יד וכל כאבי האצבעות. הלכתי לשני ראומטולוגים וביצעתי בדיקות דם - נאמר לי כי לא מדובר בדלקת פרקים ושזה כנראה משהו "תעסוקתי". עבדתי בתקופה ההיא המון שעות ותחת לחץ רב מאוד.

לא קבלתי שום טיפול אבל המצב השתפר. לא עבר לגמרי אבל היה הרבה יותר טוב.

לפני כחודש חזרו לי הכאבים בעוצמה חזקה יותר וכוללים גם כאבי ברכיים משינויים של תנוחות (מקיפול ליישור וההיפך). הכבים באצבעות ובחיבור בין כפות הידיים מתבטאים בכל פעולה שאני מבצעת. הכי כואב בבוקר, לא יכולה לאגרף וגם לא ליישר את הידיים, ובמשך היום לא יכולה לעשות פעולות פשוטות כמו פתיחת בקבוק...

אני בת 30, ילדתי לפני 6 חודשים.

מה קורה איתי? מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים...

הוספת תגובה

• כאבים... - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/09/2011

על מנת לשלול כאבים הנובעים מדלקת במפרקים ממליהצ להבדק על ידי רופא המשפחה, לשול בדיקות כלליות וכן מדדי דלקת, ובירור בסיסי של נוגדנים עצמיים, כמקבול בחדש למחלת מפרקים.
    קבעי תור לראומטולוג ובינתיים נסי טיפול בתרופות ממשפחת ה- NSAIDS כדוגמאת וולטרן, אטופן, ארקוקסיה, קספו ועוד ...
    כמובן שיש סבירות גבוהה שהכאבים נובעים מעומס מכאני הקשור בטיפול בתינוק/ת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיאורטית, האם כאבי פרקים בברכיים
    בר
    12/09/2011

יכולים להיגרם כתוצאה מנעליים לא נוחות?? היו לי כאבי פרקים חזקים מאד ותהיתי האם הם נגרמו מנעילה חד פעמית של נעליים גבוהות ולא נוחות..
    אשמח לתשובה!

הוספת תגובה

• תיאורטית, האם כאבי פרקים בברכיים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    14/09/2011

נעל לא מתאימה בהחלט יכולה לגרום לכאבים במפרקים עקב עומסים לא תקינים הן בכפות הרגליים והן בברכיים אך לא תגרם מכך "דלקת" של ממש כמובן.
    לאורך שנים יכול להווצר אפילו נזק מכאני משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בכף יד שמאל
    שלומית
    11/09/2011

שלום,
    יש לי כאבים חזקים בכף יד שמאל וב-CT נמצא שאין לי עדות לשבר, אבל כתוב שתתכן פגיעה ליגמנטרית. מנח האולנה דורסלי יחסית יכול להתאים לסובלוקסציה. מוקד סקלרוטי קטן ברדיוס הדיסטלי - מתאים לאי עצם. הסננה תת עורית קלה באספקט מדיאלי וולרי של שורש כף היד.
    פתיחה באזור ה-DRUJ תתכן פגיעה ליגמנטרית.
    תוכלי בבקשה להסביר לי מה זה אומר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים בכף יד שמאל

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מרב לידר
    14/09/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופס אישור לטיפול...
    חסוי
    11/09/2011

שלום רב..
    רציתי לדעת האם רופא ראומוטולוג צריך לרשום לי טופס מיוחד לאישור בתרופות ביולוגיות במידה ויש לי בעיות במפרקים ??
    ברצוני לדעת האם יש טופס מיוחד בשביל לקבל את הטיפול הביולוגי או שמספיק המלצה בכתב של רופא ריאומוטולג וממנו אני הולך לרופא המשפחה בכדי לקבל את הטופס לאישור?
    תודה והמשך שבוע טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    טופס אישור לטיפול...

הוספת תגובה

• טופס אישור לטיפול... - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/09/2011

הראומטולוג אכן אמור להמליץ על הטיפול הביולוגי.
    ההמלצה מועברת לועדת אישור התרופות של הקופה.
    בתחילת טיפול בדרך כלל מבקשים למלא טופס יעודי אותו ממלא הראומטולוג ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים כף יד ורגל-דחוף
    דני
    08/09/2011

אני בן 22 בריא, ובתקופה האחרונה אני מרגיש חולשה, עייפות מין קשיון שרירים כמו שיש בבוקר, במפרקי היד הרגל (אני מתכוון לחלק שמחבר בין כף היד לאמות) ובמשך כל היום.
    קושי לעשות פעולות עדינות כמו כתיבה, הליכה, הרמת פלאפון, פתיחת פקק בקבוק, להקליד במקלדת, מרגיש בפרקים שהרגליים כושלות, אבל לעומת זאת בריצה ופעילות מאמצית גבוהה אני לא מרגיש שום חולשה, להפך, ממש קל לי להרים משקולות, לרוץ וכל דבר אחר.
    אני חושש שזה מקפאין או חוסר בויטמנים (B1 B12) לפי מה שקראתי שנובע מחוסר בהם, מכיוון שאני שותה 2 כוסות קפה ביום, אני אוהב קפה, מעשן סיגריה ליום, ובסופי שבוע שותה אלכוהול.
    האם יש קשר?
    מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים כף יד ורגל-דחוף - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/09/2011

מתיאורך ניתן להבין כי אין כל בעיה במפרקים הגדולים ושאולי קיימת בעיה במפרקים הקטנים אך התמונה הכוללת מרמזת על סוג של "סרבול" ועל כן יתכן וקיימת בעיה נוירולוגית ולא ראומטית.
    כדאי להתחיל עם בדיקות שגרה כולל רמות ויטמינים ותפקודי בלוטת התריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי דלקת פרקים ופיברלגיה השאלה של
    NHRHFVI
    04/09/2011

האם בגלל שהופסיקו לי טיפול ביולוגי ומטטרוקסאט .הופסק בעקבות טיפולים כימוטרפים.

האם יתכן שזה מעלה חום הגוף 38- 38 וחצי או 39 ימים רצופים.
    ספירת דם כרגע תקינה .

האם אין קשר לדלקת פרקים אולי בעקבות הפסקת הטטפולים של הפרקים אשמח לקבל תשובה במהרה

הוספת תגובה

• יש לי דלקת פרקים ופיברלגיה השאלה של - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    06/09/2011

שלום לך,
    אני מבינה שיש לך גם דלקת פרקים וגם מחלה ממאירה ? שבגינה את מקבלת כמוטרפיה.
    כך שאם יש לך חום, את צריכה לפנות לרופא המטפל על מנת לשלול מחלה זיהומית הקשורה לטיפול הכמוטרפי, או חום הקשור למחלה הבסיסית שלך, או למחלה הדלקתית.
    יש לעקוב אחרי החום ולבצע בירור בהתאם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך מצאתי את הבעיה חיידק .

NHRHFVI
    07/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת MRI מחלת פרקים
    עוז הלוי
    03/09/2011

שלום רב. בגיל 60 בצעתי MRI ברכיים .ברקע סובל מבעיות גב תחתון.ובעייה עיצבית ברגל ימין( לפי בדיקת EMG ). להלן תוצאות הבדיקה. ברך ימין -ACL מעובה והסיגנל בו גבוה מתאים לניוון מוקואידי .אי סדירות סחוסית בקונדיל הפמורלי המדיאלי עם מוקד קטן של בצקת לשדית מתאים לנזק אוסטאו כונדרלי. קרע בקרן האחרורית של המניסקוס המדיאלי עם מוקד של חוסר במניסקוס באורך כ- 3 מ"מ. מוקד של כונדרומלציה פטלה סחוסית באורך כ- 5 מ"מ בפסט מדיאלי של הפיקה. בגדוליניום נראית האדרה אחידה של הסינוביה ללא גושים. ברך שמאל -מוקד ציסטי תת קורטילי באספקט האחורי של הטיביה בקוטר כ- 9 מ"מ מלווה בבצקת לשדית מתאים לשינויים ארטריטים. מוקדים קטנים של בצקת לשדית תת קורטיקלית במשטח הפרקי של הטיביה בסמוך מוקד של נזק סחוסי שטחי בקונדיל הפמורלי באורך כ- 8 מ"מ ללא בצקת לשדית.קרע בגוף הניסקוס הלטרלי נמשך אל הקרן הקדמית ומלווה בציסטה פרי מניסקלית קטנה. מניסקוס מדיאלי תקין. . קושי ניכר בהליכה. מתהלך עם קביים. לפי הבנתי ולפי מה שקראתי באינטרט כנראה שיש לי בעייה ניוונית.
    בנוסף רופא המשפחה הפנה אותי לרופא פרקים.(יש לי תור לעוד חודש ) מבקש את עזרתכם בהבנת התצאות .
    תודה מקרב לב על תשובתכם.

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת MRI מחלת פרקים - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    06/09/2011

שלום עוז,
    הממצאים בברכיים מתאימים בהחלט לשינויים נווניים שחיקתיים עם פגיעה בסחוס ובמניסקוס של הברכיים. תופעה זו גורמת לכאבים וקושי בהליכה ובמדרגות.
    אם הופנת לרופא ראומטולוג, הוא ישלול גם בכל זאת סיפור של מחלה דלקתית במפרקים שיכולה לגרום לתהליך שחיקתי משני.
    בכל אופן, יש לטפל בשחיקה בברכיים. נתן לשקול שימוש בנעלי APOS (שמחזקות את הברכיים ומשפרות הליכה), הזרקות של חומצה היאלורונית שיכולות לשפר את תפקוד הברך, וכמובן , במקרים קיצונים, מגיעים להחלפת ברך.
    ניתן להיתיעץ על האפשרויות אלא עם האורטופד או הראומטולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת "דיפרוספן"
    טלי
    30/08/2011

שלום רב,
    הייתי שמחה לדעת מהן תופעות הלוואי של זריקת "דיפרוספן" , כמה זמן מתמשכות התופעות ומה יעילות הזריקה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת "דיפרוספן"

הוספת תגובה

• זריקת "דיפרוספן" - תגובה

ד''ר מרב לידר
    31/08/2011

דיפרוספן היא למעשה זריקת סטרואידים בשחרור איטי ועל כן תופעות הלוואי הן בדומה לסטרואידים: במתן חד פעמי בעיקר עליה של לחץ דם וסוכר (בעיקר באנשים שיש להם יתר לחץ דם או סכרת) למספר ימים בודדים. לעיתים עליה בתיאבון ולעיתים רחוקות יותר - שינוי במצב ברוח - קשיי שינה ועוד.
    במתן חוזר - השפעות מצטברות כולל אסוטאופורוזיס/הדקקות העור/שיעור יתר/עליה בתיאבון ובמשקל/חשיפה לזיהומים ועוד.
    השפעת התרופה לשבועיים עד שלושה סה"כ.
    התרופה בדר"כ ניתנת "להקלה מידית" עד שתרופה שפעולתה איטית יותר, תתחיל להשפיע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    31/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת דלקת פרקים?
    מיכל
    27/08/2011

שלום,

אני בת 24 ולרוב בריאה. מזה כמה ימים אני סובלת מכאבים בפרקי הידיים והרגליים- האצבעות, המרפקים, הברכיים. אני מרגישה זרם של כאבים ובייחוד בכף רגל ימין, יש לי תחושה שכאילו קיבלתי מכה. אין נפיחות ומאוד כואב לי בבוקר כשאני קמה מהשינה, כל תזוזה מאוד מכאיבה. היה לי חום השבוע למשך יום אחד ותקופה ארוכה שאני סובלת מצינון ממושך וכאבי גרון שאובחנו כאלרגיה.

בנוסף, אבי סובל מארטריטיס יחד עם אדמומיות בקרקפת (שכחתי את השם של זה).

מה עלי לעשות? האם עלי לחשוש?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם זאת דלקת פרקים?

הוספת תגובה

• האם זאת דלקת פרקים? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/08/2011

כמה ימים של כאבים הם בדר"כ לא סיבה לחשוש בכל מקרה.
    כאבים במפרקים החמורים יותר בשעות הבוקר מרמזים על תהליך דלקתי. יתכן ומדובר בתהליך שהוא תגובתי לזיהום בגוף, הסיפור המשפחתי גם הוא מעלה את הסיכון לדלקת מפרקים. מציעה בשלב זה להבדק על ידי רופא המשפחה, לטפל בזיהום - אם נדרש, לטל תרופות להקלת הכאב- נגד דלקת ואם לא תהיה הקלה מספקת בשבועות הקרובים - להתחיל בירור מעמיק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדנזון
    טלי
    23/08/2011

שלום רב,
    לאישה בת 81 הסובלת מאוד בעיה ראומטולוגית בידיים - כאבים איומים עד שאינה מצליחה להפעיל אותן, הוצא ליטול פרדנזון לשלושה חודשים. לפני כעשור היא סבלה מאותה בעיה ואז נטלה לשלושה חודשים כדורים אלה אולם אלה גרמו לה לתופעות לוואי קשות מאוד. האם יש משוה חלופי שלא גורם לכאלה תופעות לוואי שאתה יוכל להמליץ לה לבדוק? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרדנזון

הוספת תגובה

• פרדנזון - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2011

איני יודעת מה הבעיה הרפואית ממנה סובלת הגברת המבוגרת אך כעקרון מינון נמוך של פרדניזון בגיל המבוגר טומן בחובו פחות תופעות לוואי מאשר טיפול בתרופות אחרות (כולל NSAIDS - כדוגמאת וולטרן/אטופן/ארקוקסיה/קספו וכו') המקובלות יותר בגיל הצעיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    25/08/2011

תודה ד"ר לידר על תשובתך. ציינת כי לא ברור לך ממה היא סובלת. היא סובלת מ:
    Polymyalgia Rheumatica
    והומלץ לה ליטול:
    Rx Prednisone 10 mg steroid
    לפני כעשור היא סבלתה מאותו דבר ונטלה זאת וזה גרם לה לתופעות לוואי קושת ביות לרובת תאבון מובר ובלתי נשלט שגרם לה להתנפח לממדים אדירים והיא מאוד נרתעת מלטול זאת כעת. האם יש לך רעיון לחלופה? רב תודות שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/08/2011

פרקטית אין טיפול יעיל לפולימיילגיה פרט לפרדניזון. מינון של 10 מ"ג בדר"כ לא גורם לתופעות לוואי כה קשות אך לנוכח נסיון העבר הלא טוב - אפשר לנסות לרדת במהירה ל- 7.5 מ"ג. כמו כן - עשר שנים הן הרבה זמן ולעיתים התגובה לתרופה משתנה כך שלא בהכרח תסבול מאותן תופעות לוואי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ותודה

טלי
    25/08/2011

תודה רבה על תגובתך המהירה ועל המידע המעודד. כבר העברתי אותו הלאה. בינתיים נאמר לי כי רופא המשפחה של החולה הציע לה לנסות זריקה מקומית ליד בתקווה שהיא תגיב לזה. אם לאו, היא תנסה שוב את הפרדנזון במתכונת שהצעת. רב תודות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים ספחתית
    ר.ר
    23/08/2011

שלום, מזה שנים(מעל 10) פסוריאזיס בשני מפרקי הידיים בלבד לשמחתי.
    קיימת מעורבות מפרקית-נטלתי שנים MTX,פלקווניל,סלזופירין
    וכשהיתה הפוגה החלטתי פשוט להפסיק.והיתה לי תקופה נהדרת
    כעת האזורים אינם נפוחים אך כואבים ממש קיים גם קשיון בוקר..כאבים בגב ,שורשי ידיים ,כתפיים, חלק עליון כפות רגליים ועוד
    נוטלת ארקוקסיה עד שאגיע לראומטולוג.
    רופא משפחה המליץ על 40מ"ג פרדניזון למשך 5 ימים שיביא הקלה עד ההגעה לרופא
    אשמח לשמוע עצתכם
    הייתכנו כאבים ללא אודם ,שקיעה מוחשת ונפיחות?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים ספחתית

הוספת תגובה

• דלקת פרקים ספחתית - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2011

בהחלט יתכנו כאבים ללא נפיחות וש"ד מוחשת אך מצד שני - 40 מ"ג פרדניזון הם טיפול חזק מדי לתיאור שנתת. מעבר לכך, הפסקת הפרדניזון כעבור מספר ימים יכולה לגרום להחמרה של הפסוריאזיס בעור. ממליצה להסתפק בתרופות ממשפחת ה- NSAIDS (כדוגמאת הארקוקסיה שאת נוטלת) עד שתבדקי על ידי ראומטולוג. קחי בחשבון שניתן להעלות מינון הארקוקסיה כמו גם להחליף לכדור אחר מאותה משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים R.F
    ליאורה
    22/08/2011

שלום רב!!
    אני בת 25 ואובחנתי לפני כחודש וחצי עם דלקת פרקים חיובית קיבלתי זריקה של וקורטיזון
    ואני סובלת מכאבים חזקים בברכיים אגן כתפיים ידיים קרסוליים בזמן מחזור ולפני המחזור הכאבים מתגברים בנוסף ב E.M.G יש לי תסמונת לכידה דו צדדי במרפקי היד ודנרבציה כרונית ברגל ימין ויש לי נמלולים והרדמיות בידיים ונתפסים לי הרבה הרגליים
    מה אם אפשר לקבל קצת פרטים לגבי ההבחנה של דלקת פרקים r.f מה התסמנים ואיך כדאי לטפל אני לא מצליחה לעלות או לרדת מדרגות הכאבים מתעצמים ואני מרגישה כאילו אני נזרקת מרופא לרופא ושלא נותנים לי את הטיפול הנכון אני סובלת מילדות מפריצת דיסק בכמה שלבים של חוליות בהגב התחתון אשמח אם תוכלו לעזור לי

בברכה ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים R.F

הוספת תגובה

• דלקת פרקים R.F - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2011

תוכלי לקרוא על המחלה באתר של האיגוד הישראלי לראומטולוגיה וכן ליצור קשר עם עמותת "ענבר" או עמותת "מפרקים צעירים".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים
    ליי
    18/08/2011

שלום ד"ר .
    אני בן 60 לוקח שנים ליפיטור 10 מ"ג ביום כדור 1.
    מבצע פעילות גופנית , הולך 3 פעמים בשבוע כחצי שעה
    אני מרגיש כאבים בשרירי הרגליים , הכאבים יותר בבוקר לפני השכמה השרירים ברגלים שורפים לי , תחושה של קושי והם מתוחים וכואבים .
    הכאבים נחלשים במשך יום העבודה , וכאשר אני נוגע באזור מסוים בשרירים שם כואב לי .
    בבדיקת דם ה: CPK=248 וכל יתר הבדיקות בסדר .
    מה המלצתך עלי לעשות למי עלי לפנות ואילו בדיקות לבצע על מנת לשלול שזה לא תופעות לוואי של הליפיטור .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2011

הסבירות הגבוהה ביותר היא שאכן מדובר בתופעת לוואי של הליפיטור. הפסקה מבוקרת של חודש-חודשיים אינה כרוכה בנזק משמעותי. בשלב ראשון כדאי להפסיק הליפיטור וכשהכאבים יעלמו - לחדש תרופה אחרת מאותה קבוצה בתקווה שלא תתחדשנה תופעות הלוואי. אני מניחה שחלק מהרופאים ימליצו לא להפסיק אלא להחליף הטיפול לתרופה אחרת מאותה קבוצה בשלב אחד. התייעץ עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי כפות ידיים+ברכיים לאחר לידה
    דין
    17/08/2011

שלום וברכה ,

לפני 3 חודשים ילדתי בלידה רגילה.
    לפני כשבועיים -שלושה החלה תחושת אי נוחות בכפות הידיים-באצבעות בעיקר בעת קימה ממצב מנוחה: כגון שינת לילה .
    לפני כ-3 ימים החלה גם תחושת אי נוחות בברכיים בעת קימה ממצב ישיבה.
    חשוב לי לציין שאי נוחות זו לא מגבילה אותי תנועתית.

משיטוט ברשת ועל ידי הקשת מונחים עיקריים כגון כאבי בכפות ידיים וברכיים עולות תוצאות בין השאר של בעיות חמורות אך גם שכיחות לאחר לידה.

הממצאים הללו מלחיצים אותי באופן מאסיבי ומשבשים את נחת רוחי.

אשמח לדעת על פניו במה המדובר
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• כאבי כפות ידיים+ברכיים לאחר לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2011

אי נוחות בידיים עשויה לנבוע מבצקת ושינויים אחרים ברקמות הרכות הקשורים בהריון ובלידה. עם זאת, לעיתים מתפתחת גם דלקת מפרקים לאחר הלידה - זו מלוו הלרב בקשיון בוקר משמעותי - קושי לאגרף, נפיחות מקומית ומלווה במדדי דלקת מוחשים בבדיקות דם.
    בקשי מרופא המשפחה בשלב ראשון בדיקות כלליות כולל שקיעת דם ו- CRP.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fmf במסגרת צבאית
    בן
    17/08/2011

שלום שמי בן ויש לי fmf ומשרת בצבא בבקרה אוירית .. אני כבר 8 חודשים בשירות ועד ועד היום תמיד קיבלתי פטורים זמניים מתורניות..
    כיום אני מוצב בבסיס קבוע...וההתקף האחרון שהיה לי קרה לפני 5 חודשים בקורס בבסיס בנגב עקב פעילות פיזית שבה אימצתי תברכיים...
    האם יש הילה לפטור קבוע ממאמץ גופני , המכנה המשותך של כל ההתקפים שלי שהם קרו אחרי פעילות מאומצת של הברכיים שלי לדוגמא משחק כדורגל..אני מאוד פוחד מההרגשה הזאת ורוצה לדעת למי אני יכול לפנות שימליץ לי פטור קבוע..או איך להסביר לרופא היחידה שלא שמע אף פעם על המחלה הזאת

לקביעת תור
    סגירה
    fmf במסגרת צבאית

הוספת תגובה

• fmf במסגרת צבאית - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2011

בקש מהצבא שיפנה אותך לבדיקת רופא במסגרת מרפאת פמפ בתל השומר.
    הבא עימך את כל המסמכים שברשותך המתעדים את המחלה ואת ההתקפים.
    מקובל לתת פטור קבוע ממאמצים משמעותיים לחולי פמפ היות ועשוים לעורר התקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה