מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים-נא לענות לשאלתי מה-27.4אירית13/05/2011
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים-נא לענות לשאלתי מה-27.4 - תגובה
ד''ר מרב לידר14/05/2011ראשית - התנצלות על השאלה שפוספסה...
לגבי תלונותיך - קיימות עוד אפשרויות - שינויים ניווניים, פיברומיילגיה ועוד.
פולימיילגיה היא מחלה כואבת למדי ובדרך כלל מלווה בשקיעת דם מוחשת - "רוח" תלונותיך פחות מתאימה לבעיה זו. אמנם, נטילה של 10 או 15 מ"ג פרדניזון במשך כמה ימים, אם תועיל מאוד, עשויה לרמז שזו אכן הבעיה. הסיכון הוא כי הפסוריאזיס בעור יתלקח כשתרדי בפרדניזון.
בהעדר יכולת לבדוק אותך וחוסר פרמטרים מעבדתיים - ממליצה שתנסי את המלצת הראומטולוג שבדק אותך - קחי 10 מ"ג פרדניזון במנה אחת בבוקר 3 ימים - אם יהיה שיפור ניכר - תמשיכי הלאה לפי הוראותיו. אם ההטבה תהיה קלה או מינימאלית - הפסיקי (ניתן בבת אחת בנטילה כה קצרה) ועשי עימו שוב "חושבים".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טיפול עפ"י התוצאות ב. דם?אילנה כ12/05/2011
יש לי כאבים בידיים, הרדמות הידיים+ שרפה בכפות הידיים, הולך וחוזר , כמו כן שריפה בכפות הרגליים וכאבים במפרקים בידיים ביצעתי בדיקות דם ולהלן התשובות:
esr עומד על 29.0
antisreptolysin - o עומד 237.6
rheumatoid factor - עומד על 39.4
hb - עומד על 12.6
האם יש לזה טיפול האם זאת דלקת פרקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש טיפול עפ"י התוצאות ב. דם? - תגובה
ד''ר מרב לידר13/05/2011לא ניתן לקבוע טיפול ואבחנה על פי בדיקות הדם ששלחת למרות שיש בהן מספר ממצאים חריגים. את צריכה להבדק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! אולי אתה יודע להסביר לי משהו1612/05/2011
כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא.
לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה.
זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה.
זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש.
גילי 16
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! אולי אתה יודע להסביר לי משהו - תגובה
ד''ר מרב לידר13/05/2011בני האדם הם יונקים ועל כן מסוגלים לשמור על טמפרטורת גוף יציבה גם בקור וגם בחום. לא צפויה תגובה קיצונית כפי שמשתמעת מתיאורך לשינויי טמפרטורה. אני מניחה שמדובר בהעדפה לחום, כפי שיש לרבים, ולא בבעיה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה הדבר היחידי שיודע לשחרר
1615/05/2011את ההתכווצויות והנוקשות? ולהעביר את הכאב ?
למה בלי חשיפה ל שמש הגוף ישר מתחיל להתכווץ וללחוץ ? וזה כולל גם עייפות וחולשה.
אני מרגיש שהשרירים כמו פלסטלינה קשה.
אני לא מבין את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות הטבה עם כדור ליריקהלירון12/05/2011
יש לי בעיות אופייניות לגילי בעמוד שדרה ונמצא אצלי בוודאות בכמה EMG רדיקולופטיה, בגפיים, בעיקר ברגליים.
התופעות המיוחדות שסבלתי מהם ברגליים (וידיים) הצביעו גם על נורפותיה( רק של הסיבים הדקים).
בדיקות ניקור ע"ש ובדיקות דם בבי"ח כנראה לא מעלות ממצאים חורגים במיוחד, פרט אולי לIGM= 359. ואילו IGG IGA תקינות.
ליריקה מיטיבה בהחלט את המצב(לא פותרת לגמרי סימפטומים).
האם יש בהטבה להעיד בהכרח גם על נורפתיה/בעיה שמקורה נוירולוגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות הטבה עם כדור ליריקה - תגובה
ד''ר מרב לידר13/05/2011מנגנון הפעולה של ליריקה מכוון להפחתת פעילות היתר בקצות העצבים, פעילות יתר הגורמת לכאב. היא יעילה במקרים של כאב ממקור עצבי "קלאסי" כסכרת ושלבקת חוגרת וגם כאב "מרכזי" כפי שיש במצבים כרוניים שונים כמו פיברומיילגיה, שגם הוא, בחלקו כנראה עצבי.
לשאלתך, לא בהכרח יש לך "נוירופתיה" במובן הקלאסי של המילה אלא יתכן והכאב נובע מפעילות עצבית מוגברת שלא על רקע נזק עצבי, והליריקה, בכך שמפחיתה את פעילות העצב הפעיל, מפחיתה גם את הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
לירון14/05/2011אם כן,האם ליריקה מסייעת לרדיקולופטיה? או שרדיקולופטיה מוגדרת/מתבטאת ככאב שרירים נטו? כלומר לא כאב עצבי "מרכזי." כלשונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת
לירון14/05/2011הרדיקולופטיה מכמה מוקדים בעמוד שדרה הוגדרה MILDׁ (קל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים !!בת שבע12/05/2011
שלום בת 53,סובלת מ"קרון".אבל עכשיו הוא "שקט". לאחרונה כאבי פרקים בכפות הידיים כמו כן כאב של שנה וחצי בכתף ימין ללא הטבה.
שאלתי היא :
1. האם יש קשר בין הכתף לקרון ולכפות ידיים ??
2. מה הטיפול המומלץ לכאבים ???
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים !! - תגובה
ד''ר מרב לידר13/05/2011שלום רב,
מחלת מעי דלקתית כקרוהן עשויה להיות מלווה בדלקת מפרקים. בדרך כלל, כשהמעי שקט- גם המפרקים שקטים אך לא תמיד. אם בבדיקה או במעבדה יש סימני דלקת ואופי הכאב הינו דלקתי (מוחמר לאחר מנוחה ומוטב בתנועה) - אזי יתכן ומדובר בכאב דלקתי. אם לא - אזי קרוב לודאי שהכאב מכאני.
התחילי עם בדיקות דם כלליות ובדיקת רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במותן ימין - אגן ירכייםאילנית09/05/2011
אני סובלת מכאבים באיזור מותן ימין עם דקירות כואבות הולכים וחולפים.
בצילום רנטגן התשובה הייתה - שינויים סקלרוטיים מינימליים בSIU מימין.
וכן את המשפט "סימניי אנטזופתיה בכנף איליון מימין.
על מה מדובר בדיוק? אשמח לתשובתכם הדחופה...
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במותן ימין - אגן ירכיים - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011הממצאים חשודים למחלת מפרקים דלקתית הנקראת "ספונדילוארטרופתיה" המערבת בעיקר את מפרקי האגן ולעיתים גם את עמוד השדרה.
את צריכה לעבור הערכה על ידי ראומטולוג (תשאול, צילומים, בדיקות דם) שיחליט איתך ועל פי היקף הבעיה על טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SCL מחוץ לטווחניסן04/05/2011
שלום רב מומחי BEOK
קיבלתי תוצאה של בדיקות מעבדה לאחר כאבים בברכיים
רציתי שתעזרו לי בבקשה בפיענוח
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCL מחוץ לטווח - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011השאלה המרכזית היא למה עשית את הבדיקה -
אם בגלל תסמונת ריינו (שינויי צבע וטמפרטורה של אצבעות הידיים), עיבוי של העור וצרבות - הבדיקה יכולה לאשר אבחנה של סקלרודרמה.
נדרשת הערכה ראומטולוגית מליאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו דלקת פרקיםרונן03/05/2011
לפני חודשיים עברתי בדיקת דם התגלה אצלי חשד ללופוס למרות שהראומטולוג טוען שיש לי רק פיברומאלגיה . שלח אותי לבדיקות מקיפות יותר כל זאת כל רקע של חולשה קשה פעמיים מקרים של סינקופה כאבים מפושטים בגוף של השרירים ולעיתים סחרחורות קשות.להלן התוצאות .
RF 26.04 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
CPK 140.60 U/L ( 40.00- 200.00) (.....*...)
NEUTROPHILS % 45.00 % ( 46.00- 68.00)*(.........)
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE
CARDIOLIP. IGG 2.89 GPL/ML ( 0.00- 10.00) (..*......)
Negative
CARDIOLIP. IGM 1.85 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (.*.......)
Negative
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 2.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (...*.....)
Negative
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 7.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 7.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
Negative
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
ANTIPHOS.IGG 3.00 GPS ( 0.00- 16.00) (.*.......)
Negative
ANTIPHOS.IGA 4.28 APS ( 0.00- 20.00) (.*.......)
Negative
שאלתי האם יש לי לופוס או מחלה אחרת אוטואימונית על פי הבדיקות האם זה מסכן חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו דלקת פרקים - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011הבדיקות מעידות כי יש לך כמה נוגדנים עצמיים חיוביים.
הסבירות ללופוס או למחלה אוטואימונית בכלל, גבוה יותר באדם עם נוגדנים עצמיים מרובים, אך נוכחות הנוגדן אינה קובעת קיום מחלה. תלונותיך, כפי שכתבת, אינן ספציפיות. נדרש מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RF חיוביירון02/05/2011
שלום רב
לאחר תקופה של כאבי מפרקים + שרירים עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות:
CRP 1.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (..*......)
RF 20.56 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
ESR 2.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (*........)
האם החריגה בערך ה - RF היא משמעותית?
האם ניתן לומר שיש לי דלקת פרקים אם שאר הערכים תקינים? ה - CRP ו ה - ESR?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RF חיובי - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011החריגה אינה משמעותית.
לא ניתן לקבוע על סמך הבדיקות כי הינך סובל מדלקת מפרקים אך יש מחלות מפרקים בהן הבדיקות שנעשו לך תקינות לחלוטין. אם כאבי המפרקים והשרירים נמשכים נדרשת הערכה נוספת כצילומים ומיפוי עצמות, לפי הקליניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראומטיזם...רוני02/05/2011
שלום רב,
בת 47 בריאה, המחזור פסק לפני כשנה. לא לוקחת הורמונים.
מזה כשנה המפרק (יד ימין) שינה את צורתו ונוצרה בליטה מכוערת אדומה וכואבת במגע.
עשיתי בדיקת לראומטיזם, בבדיקה הייתה חיובית עם שלושה סימני קריאה אדומים !!!
הראומטולוג אמר שזו טעות בבדיקה ושאין לי ראומטיזם.
עכשיו קורה לי אותו שינויי גם ביד השניה בדיוק באותו מפרק.
אי מפחדת ודואגת, מה לעשות ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראומטיזם... - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011קשה לי להבחין בתמונה אם המפרק מעוות או שהוא תקין וקיימת בליטה - נודול על פני העור.
אם המפרק מעוות יש צורך בצילום כפות ידיים על מנת להתקדם באבחנה.
מה היתה הבדיקה החריגה? יש הרבה בדיקות המכוונות למחלת מפרקים...
כדאי לפנות לראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!!!טליה02/05/2011
שלום,שמי טליה,בת 20 בדצמבר 2008 היה לי זיהום בדרכי הנשימה,סינוסיטיב,לאחר טיפול אנטיביוטי,התחלתי להרגיש כאבים חזקים בברך ימין,הגעתי למצב שלא יכולתי ליישר או לכופף את הרגל,הגעתי לפרופסור בתל השומר שאיבחן כי מדובר ב- reactive arthritis והחל טיפול בפרדניזון,לאחר כמה חודשים הופסק הטיפול בהדרגה,וחל שיפור,במקביל עשיתי פיזיוטרפיה,לאחר מספר חודשים שוב החלו כאבים חזקים בברך והייתי במצב שהברך נעולה,הגעתי שוב לתל השומר ושם הזריקו לי לתוך הברך סטרואידים,לאחר כמה ימים החל שיפור,לפני מספר חודשים הייתי מאושפזת שוב בתל השומר שאני מתלוננת על תחושבת נימול בשתי הרגליים מהאגן ומטה,עשו לי ניקור מותני,MRI גבי ועמוד שידרה,CT מוח,כל אלו יצאו תקין,השתחררתי משם עם אבחנה פסיכיאטרית והסעיפים הללו- REHABILITAYION PROGRAM
WEAKNESS OF LOWER LIMBS MUSCLES
REACTIVE ARTHRITIS
CONVERSION DISORDER
לאחר שהייתי מאושפזת בתל השומר ללא שום תוצאות מדוייקות הועברתי לבית חולים לווינשטין שם עברתי תהליך שיקום,ולאחר חודש וחצי השתחררתי שאני מתהלכת עם קב אחד לצורך שימור שיווי משקל,בימים האחרונים אני מרגישה כאבי גב בלתי נסבלים,נגיעה קלה בגב התחתון או בצד ימין של הגב מקפיצה אותי,אני מתעוררת בלילה מכאבים איומים ברגל,תחושה שאין לי רגל וכאבי תופת שאני לא מצליחה ליישר את הרגל,
אשמח אם תכווני אותי לאנשהו,לבנתיים אני ללא אבחנה מדוייקת,וסובלת.
תודה רבה על כל מענה שהוא.
יום טוב.
טליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה!!!! - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011המקרה סבוך ועבר עיבוד רפואי מלא כך שיעוץ דרך האינטרנט אינו במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים בכפות הידיים והרגלייםליאורה01/05/2011
היום אני בת 37, ובערך מגיל 12 אני סובלת מדלקת שמתבטאת בנקודות אדומות בכפות הידיים והרגליים שמתרחבות וגדלות, ולעיתים רחוקות בפרק היד עצמה. הנקודות לא בוטות, הן מתחת לעור והן גדלות. הן בצבע אדום בורדו. בעבר אובחנתי כ - FMF וקיבלתי כולכצין מגיל 12 עד גיל 31 - אז ביקשתי בדיקות דם גנטיות ובבדיקות נמצאתי כלא נשאית של FMF.
אז הפסיקו כולכצין, והדבר היחיד שעוזר לי בזמן התקף הוא כדור איבופן.
ההתקפים קיימים כמעט תמיד, אבל במינונים שאני חיה איתם לא רע ומתפקדת טוב - זה לא מונע ממני לעשות דברים - אני עושה פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע - אגב יש לי שלושה ילדים.
מה נראית לך הבעיה הזו? לאיזה כיוון ללכת? אני לא רוצה להמשיך לסבול ולהתעסק עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים בכפות הידיים והרגליים - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011התיאור אכן מוזר ואינו מתאים לתפרחת אלרגית אך גם לא לתפרחת "וסקוליטית" הקשורה לכלי הדם.
כדאי להבדק על ידי רופא בזמן שקיימת התפרחת להתרשמות ואולי אף לביופסיה.
בכל מקרה כדאי לצלם על מנת להראות לרופא במה מדובר.
בנוסף בדיקות דם לסקירה של מחלות ראומטיות ומדדי דלקת, בשמן התקף, עשויות לתרום אינפורמציה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות...נעמה28/04/2011
שלום,
אני בת 26, בריאה, עובדת היי טק- מול המחשב כל שעות היום.
לאחר פעולה מאמצת עם המקלדת החלו לי כאבים באצבעות ובשורש כף היד. המצב נמשך כל קרוב לשנה כאשר בפעולה מאומצת יותר הכאבים לעיתים נעו למפרק ולעיתים רחוקות עד לכתף.
בדיקות דם, EMG, רנטגן ואפילו מיפוי עצמות תקינות. כמו כן אין חשש לפיברואמיאליגיה
ראומטולוג שהייתי אצלו קבע שיש לי over use syndrom ואכן, לאחר מנוחה ממושכת הכאבים חלפו והם חוזרים שוב רק לאחר פעולה מאומצת. (עזבתי את העבודה כך שרב הזמן האצבעות במנוחה יחסית)
רופא אחר (כירורג כף יד) שהייתי אצלו קבע שלא יכול להיות שהבעיה היא over use מאחר ומיפוי העצמות היה תקין.
רציתי לשאול את דעתכם. זו האבחנה היחידה שיש לי והיא הכי מתאימה למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט קטן חשוב...
נעמה05/05/2011את המיפוי עצמות עשיתי לאחר כמה חודשי מנוחה,
אין לי כאבים אם אני לא עושה פעולה מאומצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט קטן חשוב... - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011מחזק אבחנה של שימוש יתר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות... - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011אכן נשמע כבעיה של שימוש יתר. פעמים רבות הכאב נובע מבעיה גידית ולא תמיד יהיה לכך ביטוי במיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםאירית27/04/2011
אני בת 52 בגיל המעבר.
סובלת מספר חודשים בכאבים בגוף,בעיקר בכתפיים ובזרועות,באגן עם הקרנה לרגל ימין וגם בחזהעם הקרנה לגב.(באולטרסאונד כתפיים נראתה דלקת)
קושי בקימה מישיבה להליכה וקושי בהליכה במהלך היום.
יש לי גם פסוריאזיס.
הייתי אצל ראמטולוג שאמר שיתכן ויש לי psoriatic arthritis או polymyalgia rheumatic ונתן לי בנתיים פרדניסון 10 מ"ג ליום לשבוע ואח"כ 7.5 מ"ג ליום למשך שלושה שבועות .
האם פרדניסון הוא טיפול יעיל והכרחי במצבי כי אני מעט חוששת מסטרואידים ומלקיחתכם למשך חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים-עוד שאלה
אירית28/04/2011הרופא אמר לי ליטול בשבוע הראשון 10 מ"ג פרדניזון ועדף לקחת 2 כדורים של 5 מ"ג
שכחתי לשאול והוא לא נמצא האם לקחת ביחד את 2 הכדורים של ה-5 מ"ג או בנפרד אחד בבוקר ואחד בערב.
מה דעתכם,האם אפשר ליטול ביחד או עדיף יום וערב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובתך לגבי שאלתי מיוםרבקה26/04/2011
שלום רב,
אשמח לקבל את תשובתך לגבי הודעתי מיום ה- 4\ 7..יש לציין שקבלתי את תרופת הארקוקסיה הכאבים חלפו אך שוב חזרו לאחר שבוע אם כי בצורה יותר עדינה.
תודה רבה והמשך יום טוב,
רבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתך לגבי שאלתי מיום - תגובה
ד''ר מרב לידר10/05/2011כפי שכתבתי בהתייחסות הקודמת, תיארת כאבים בכל חלקי הגוף עם תלונות מרובות נלוות. לא פירטת מה היו בדיקות השגרה (ספירה, כימיה) ומדידות לחץ הדם אך מכל מקום הבירור צריך להעשות במקרה כזה דרך רופא המשפחה ולא דרך האינטרנט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)