מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המוגלובין בירידה חדה לאחר ניתוחאמנון28/08/2022
הי
אמא שלי אישה בת 69
עברה לפני שבועיים ניתוח להוצאת טבעת בריאטרית
לאחר הניתוח החלה ירידה חדה בהמגלובין שעומד כרגע על 7.9
לפני שלשה ימים עמד על 8.5
לציין שכל הבדיקות דם תקינות למעט אנמיה וחוסר בחלבון וברזל
היא החלה לקבל ברזל לווריד וB12 מתחת ללשון
מציין גם שעשו בדיקה רקטלית לשלול דימום פנימי
מה ניתן עוד לעשות במקרה כמו זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חושב שהכל נעשה נכון
ד''ר פרדי אביב29/08/2022שלום.
חושב שהכל נעשה נכון !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לגבי מצב של אנמיהמישהי16/08/2022
שלום רב :)
אני שנים רבות סובלת מאנמיה, שמשפיעה מאוד על חיי היום יום שלי (עייפות, דופק מואץ..). אני לא צמחונית, צורכת בשר לא בכמות גבוהה (אך התזונה שלי דומה לאלה של בני ביתי למשל והם לא סובלים מאנמיה). אני כבר שנים נמצאת בלופ של בדיקות דם, נטילת תוספי ברזל (ולעיתים גם חומצה פולית) למשך כמה חודשים (שכן נאמר לי שלא ניתן לקחת את התוספים ברצף יותר משלושה חודשים), יש שיפור קל ולאחר מכן שוב המדדים יורדים. יש לציין שאין לי בכלל דימום כבד בזמן ווסת (תמיד משתמשים בהסבר הזה לסיבה לכך שאני אנמית, אבל אין לזה ביסוס).
עשיתי בדיקות דם לאחרונה ונאמר לי שהיתה ירידה של כגרם וחצי של המוגלובין (11.7 מחודש מאי וכעת 10.8 בחודש יולי), מדדים נוספים של אנמיה כמו MCH (25.4) וגם MCHC (30.7) הפכו לחריגים (לעתים יש בהם חריגות, אבל בחודש מאי לא נצפה), והברזל באופן מפתיע עומד על 113 ללא תוספי מזון בכמה חודשים האחרונים (היה 64 במאי, ובבדיקות מלפני שנתים שלוש עמד על 19-20), חומצה פולית- 2.3 (במאי היה 5.1).
יש לציין שגם חליתי בקורונה והבדיקות דם נעשו לאחר שחליתי, למרות שהבנתי שאין לזה קשר למדדים.
השאלות שלי- אני כבר כמה שנים בבדיקות של אנמיה ונאמרת לי אותה תשובה על ידי רופא המשפחה שלי (שהאנמיה קשורה לקבלת מחזור), אני מאוד מתוסכלת מהלופ הזה והמדדים האחרונים בכלל די מצביעים לי שמשהו מוזר לי מדי, האם זה נכון? האם יש מה לבדוק הלאה לגבי עניין האנמיה? יש פתרון נוסף או משהו שאוכל לעשות? (נסיונות קודמים להעלות בעזרת תזונה עלו בתוהו, לא הביאו לשיפור, רק התוספים הצליחו לגרום לשינוי).
אשמח מאוד מאוד לעזרה והכוונה, אני כבר מיואשת.
תודה רבה ויום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא יודע ממה את סובלת בסוף היום
ד''ר פרדי אביב16/08/2022כמה נקודות.
אני לא יודע ממה את סובלת בסוף היום ,כי חסרים הרבה פרטים.
ממה שכתבת ברור שאת אישה צעירה עם מחזור ויש אנמיה שגם יכול להיות לא של חסר ברזל ?כך את כותבת .
לכן קודם כל צריך לבקש הפניה להמטולוג ולבדוק אפשרויות ולהגיע לאבחנה .אחי זה נתן לדון איך מטפלים בבעיה.
משה בטוח שרק עם התזונה לא ניתן לטפל באנמיה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה באמת להשיג הפניה סוף סוף
מישהי17/08/2022אנסה באמת להשיג הפניה סוף סוף, מקווה שיהיה פתרון לבעיה.
תודה רבה ויום נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך אצל מבוגרתנחמה12/08/2022
שלום
בת 72, עם רקע של יתר לחץ דם וסכרת (מטופלת בתרופות לה).
מזה כשמונה שנים רמות ההמוגלובין וההמטוקריט מתחת לנורמה, המוגלובין 11.
מקבלת תוסף ברזל וחומצה פולית, אין מחסור בויטמין B12.
אם זה נשאר יציב יחסית ולא יורד מתחת ל11 זה יכול ללמד על משהו? אם חלילה יש דימום סמוי במערכת העיכול או משהו אחר, זה היה אמור במשך הזמן לרדת יותר או שזה יכול להישאר ברמה יציבה בבדיקות הדם?
האם זה יכול להיות קשור לסכרת, ליתר לחץ דם? לתפקוד הכליות? (יש קצת ירידה בתפקוד כלייתי (GFR-46, קריאטנין 1.2).
מתי צריך לחשוב על כיוון של קשר להורמון אריתרופואטין?
נכון להיום לא בוצע בירור לגבי האנמיה. מה הגישה במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין נמוך
ד''ר פרדי אביב14/08/2022שלום.
חסר מידה לגבי המוגלובין עד לפני 8 שנים .
היה 15 או היה 11.3 ?
זה חשוב מאוד .
ולפי זה להחליט על צורך בבירור נוסף .
במידה וכל החיים המוגובין סביב 11 אז קרוב לוודי אין צורך בבירור נוסף .
אם יש ירידה ברורה בהמוגלובין ב 8 שנים אחרונות ,אז יש סיבה לכך וצריך לברר אותה !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני כן היה באזור 12-13
נחמה14/08/2022שלום
לפני 8 שנים הערכים היו בין 12 ל-13
בשמונה שנים האחרונות זה נע בין 11- ל-12
כעת זה 11
מה הבירור הנדרש במקרה כזה? מה בודקים?
כאמור ויטמין B12 ברזל וחומצה פולית בטווח התקין (גם נוטלת תוסף לזה).
והאם יש קשר לתפקוד הכלייתי ולסכרת וליתר לח"ד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה תקינה?סינא07/08/2022
שלום רב,
אשמח לפענוח
האם הבדיקה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם בדיקה תקינה .
ד''ר פרדי אביב08/08/2022כן .בדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה מברזל ממש קלה עם המוגלובין 11מאיה02/08/2022
שלום,
היתה לי אנמיה מברזל ממש קלה עם המוגלובין 11 ומשהו אגל עקב קושי לקחת תוסף ברזל קיבלתי פרינקט. 3 חודשים אחרי ברזל עלה ובנורמה אך פריטין 150 מעל הנורמה.
האם זה לא מצב בריא וכדאי לתרום דם?
מה זה יכול לגרום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריך לתרום דם ולא צריך לעשות שום דבר
ד''ר פרדי אביב02/08/2022שלום רב.
לא צריך לתרום דם ולא צריך לעשות שום דבר.
המצב הזה הוא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בדיקות דם האם 55 זה נמוךרונית טוכמן25/07/2022
יש לי מגנזיןם 1.8
וברזל 55
אחרי עירוי פעם שעברה
עלה ל177
155
יש לי חולשה ועייפות
יש לי חוסר?
פתרון זה רק עירוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגנזיום לא קשור להמוגלובין ולברזל
ד''ר פרדי אביב25/07/2022שלום.
מגנזיום לא קשור להמוגובין ולברזל.
רמת ברזל לבד לא מספיקה בשביל להחליט שיש חסר ברזל ועד כמה הוא חמור ?
יש להשלים בדיוקת דם כולל ספירת דם פריטין ,טרנספרין ולדבר עם רופא משפחה על זה.
כאמור רמת מגנזיום לא קשורה לברזל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רמת ההמוגלובין סבירה או שהיא צריכה עירוי דםאור11/07/2022
שלום
אימי קשישה בת 90 לפני חודשיים ירד לה המוגלובין ל7.5 היא אושפזה וקיבלה מנת דם לפני חודש היה על 10.9 והיום עשינו לה בדיקת דם נוספת זה על 10.3 ( היה לה דימום בגלל מדללי דם שגרמו כנראה לדימום בטחורים פנימיים הופסק לה המדללי דם ע״י המלצת בית החולים) אך השאלה אם אחרי מנת הדם היה על 10.3 ואחרי חודש 10.9 והיום 10.3 מה עושים במקרה כזה? כי מאז ההפסקת מדללי הדם אין דימום בטחורים, וגם אמרו לנו בשל מחלות כרוניות לא מומלץ על ניתוח, האם רמת המוגלובין מ10.9 ל10.3 סבירה? או שהיא צריכה עירוי דם?
רמה סבירה או לא סבירה
ד''ר פרדי אביב11/07/2022שלום.
רמה סבירה או לא סבירה מחליטים לפי המיקרה ויותר חשוב לפי ההמוגלובין בסיסי האחרון .
אם לגברת היה לפני 10.9 ,ועכשיו 10.3 - אז זה ניקרא ברפואה ללא כל שינויי !
אם היה 13 ואז ירד ל10.3 - ברור שזאת ירידה משמעותית שדורשת בירור וטיפול.
אם הבנתי נכון המוגןובין היה 10.9 - ואז עקב דימום ירד ל7.5 ,ועכשיו אחרי טיפולים במתן דם והפסקת דימום חזר להיות 10.3 .
אם זה הסיפור אז מצב יציב למטופלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך תוצאות בדיקת דםאופיר08/07/2022
בת 26
המוגלובין 12.2
המטוקריט 35.6%
Fe iron 22
???
עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי הנתונים יש חסר ברזל
ד''ר פרדי אביב10/07/2022לפי הנתונים יש חסר ברזל .לא ברור עדיין האם זה חסר רציני או קל מאוד ,כי חסרים נתונים כגון ,המוןוגבין הבסיסי,רמת טרנספרין ופריטין .
לכן ממליץ לחפנות לרופא משפחה להחלטה על טיפול בברזל ומשך הטיפול.
כמובן גם לחשוב על הסיבות של חסר ברזל ,אצל נשים צעירות זה בדרך כלל מחזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך , מודאגת מתגובת רופאת המשפחהקרן אדלר29/06/2022
שלום
בת 47 , נוטלת נקסיום קבוע, בבדיקת דם שגרתיות
Hct 33
Mch 24.4
Hb 10
Mchc 30.3
Hypo 23.1
רופאת המשפחה התקשרה מודאגת ושלחה אותי לקולונוסקופיה
האם עלי לדאוג ? האם זה מרמז על משהו קשה ?
אשמח לתשובה מהירה
המוגלובין נמוך ..
ד''ר פרדי אביב10/07/2022רמת המוגלובין מתחת לנורמה - אנמיה .
רופאת משפחה שלך מנס לברר סיבות לאנמיה.
כך שלדעתי פועלת נכון מאוד.
האם זה מרמז על משהוא קשה או קל - לא ניתן להגיד על פי נתונים הללו .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טכנוחוגיה חדשה חוץ מוונופר ופרינגקט לטיפול באנמיה סופר קיצונית?סם26/06/2022
אני מדבר על המוגלובין של 3.5 !!!! זו לא שגיאת דפוס.
כרגע מרגיש מצויין...יחסית.
אך נמאס לי לחיות עם רמות כאלו קיצוניות.
אשמח לדעת אם ישנה טכנולוגיה חדשה חוץ מכל העירויים למיניהם,כי פיתחתי סבילות לכל סוגי הברזל,עד כדי כך שגופי לא יכול לסבול יותר ברזל באופן נורמלי יחסית לכולם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טכנולוגיות לטיפול ברזל
ד''ר פרדי אביב10/07/2022טרם פיתחו טכנולוגיות חדשות למתן ברזל.
ישנם 2 צורות של מתן ברזל - פומי או דרך הווריד .
במיקרים קיצוניים של חסר המוגלובין נותנים גם מנות דם .
אין לי ספק שאתה/את נמצאים במעקב צמוד של מכון המטולוגי (עם רמה נמוכה כל כך של המוגלובין ) ולכן ממליץ לדבר שוב עם הרופא המטולוג מטפל על אפשרויות של הטיפול .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת פרגקט בשתי מנות או בבת אח ת?ענבל25/06/2022
שלום רב
גיל 46
פריטין 2.9
המוגלובין 8
קיבלתי עירוי ל2 מנות פריגקט לפני שנה עם מדדים זהים.
כעת לפי המדדים הנל קיבלתי שוב מרשם ל2 מנות פרגקט 500.
האם היית ממליץ לקחת את שתי המנות בבת אחת?
או לצורך ספיגה טובה יותר, בפעמיים? באיזה הפרש זמנים.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן פרינגקט
ד''ר פרדי אביב10/07/2022לגבי פרינגקט ישנה טבלה בכל מקום ,כולל באינטרנט - טבלה של חישוב כמות ברזל שצריך לתת ,לפי משקל גוף,גיל ,מין ,ורמת המוגובין בסיסית .
בדרך כלל כמות של פרינגקט הנידרשת מחלקים ל 2 פעמים ,בהפרש של שבוע מפעם לפעם .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אנמיהמאור24/06/2022
שלום ד"ר.
בן 34 עוסק בפעילות גופנית ריצות עשיתי בדיקות דם רציתי לדעת אם מדובר באנמיה .
Hb- 13.5
Rbc- 4.60
פריטין -188
Iron- 69
Hct-41
Mcv-89.2
Plt-188
Mpv.8.5
B12 - 470
חומצה פולית - 42nmol* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות ספורטיבית צינית גורמת לא פעם לחסר ברזל
ד''ר פרדי אביב25/06/2022שלום רב.פכילות ספורטיבית רצינית /מקצועית גורמת לא פעם לחסר ברזל וגם לאנמיה.זה ידוע .בכדי להחליט לגבי רמת המוגלובין שלך ,האם זה בסדר שהמוגלובין נמוך עם משק ברזל תקין בכדי לפנות לרופא משפחה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה, רמת פריטין נמוכהקרן18/06/2022
שלום דוקטור,
אני בת 32, מרגישה בתקופה האחרונה עייפות חריגה ותשישות.
בדיקות דם תקינות, 2 המדדים היחידים שיצאו מחוץ לטווח:
פריטין: 4.9
טרנספרין: 394
המוגלובין: 12.1
התחלתי לקחת תוסף ברזל אבל הבנתי שיש אפשרות לעירוי "פרינג'קט" שמעלה את המדדים בזמן מהיר הרבה יותר.
האם ע"פ המדדים שלי מומלץ עירוי ברזל או שעדיף להמשיך עם התוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מקום לחשוב על מתן ברזל בווריד
ד''ר פרדי אביב19/06/2022שלום.
אם את חושבת שעייפות ותשישות קשורים לחסר ברזל ?!אז יש מקום לחשוב על מתן ברזל בווריד.
במידה ויש הסברים אחרים לתלונות - מומלץ לקבל ברזל דרך הפה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך 7.6 ומקבלת ברזל דרך הוורידמיראל09/06/2022
שלום דר אני בת 33 אני מקבלת ברזל דרך הווריד וונופר המוגלובין נמוך 7.6
היה לי לפני כ-שנה ועכשיו זה חזר .. הרופא אמר שזה בגלל הדימום במחזור אני תמיד מרגישה עייפות סחרחורת ולפעמים מזיעה גם במצב מנוחה ויש לי כאב ראש .. אני בסךהכל קבלתי עד עכשיו 6 מנות ..השאלה היא מתי אני אמורה להרגיש יותר טוב ומתי אני צריכה לעשות עוד פעם בדיקה דם והאם כידאי לקחת 2 אמפולות בכל פעם ? חשוב לציין שאני מטופלת עם יוטרוקס לתפקוד בלוטות התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לתת גם 200 מג' של וונופר לפעם
ד''ר פרדי אביב09/06/2022שלום רב.
כן אפשר לתת גם 200 מג של וונופר לפעם .
הכמות ותדירות של הטיפול צריך להיקבע על ידי רופא המטפל לפי גיל ,אנמנזה ,מחלות כרוניות וכמות הברזל בגוף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך ומדדים אחרים תקינים - תסמינים שוניםבר02/06/2022
שלום ד"ר,
בת 27, המוגלובין נמוך 11.6 (תמיד נמוך, בדרך כלל מגיע עד 11.7 ובמקרה קיצון הגיע ל10.6), mch נמוך והמטוקריט הפעם תקין אבל מתנדנד בצד הנמוך ולרוב יוצא חריג נמוך.
אבל ברזל, פרטין, טרנספרין, הפטוגלובין, mchc, mcv, rbc, wbc, rdw, platelets, reticulocyts, חומצה פולית, שקיעת דם - הכל תקין. משקל תקין, אין סכרת.
סובלת רוב הימים מעייפות ותשישות לפעמים גם בעוצמה חמורה. בנוסף אחת לכמה זמן, לפעמים בהפרש של ימים, שבועות או חודשים בודדים - כל מיני תסמינים שונים שבאים והולכים.
(למשל, ורידים בידיים בלטו מאוד ומאמצע כף היד ועד לאצבעות העור נהיה כהה ותחושה מוזרה שהן חמות למרות שלא היו - כל זה בלי סיבה, במנוחה ובגדים רפויים, עבר מעצמו אחרי שעה שעתיים אם אני לא טועה. לאחרונה התעוררתי עם קושי לנשום שרק הלך והחמיר כל עוד עמדתי, רעש של דם זורם באוזניים. ישיבה או שכיבה לא העבירה את זה מיד, לקח כשעתיים לפחות אם לא יותר עד שהרגשתי שאני יכולה להסתכן בלעמוד שוב, מאוד מפחיד. אבל לא חזר על עצמו.
לא הרבה זמן קודם לכן (אולי חודש) סבלתי מכאבי ראש בכל יום וכאבי גב כשבשיא התקופה תקף אותי במשך שעות כאב וקושי נשימה שאני לא יכולה להסביר אחרת מאשר המונח "חיבוק טרשת" (אע"פ שאני יודעת שזו לא טרשת, דיווחתי כמובן לרופא משפחה) - השבית אותי לחלוטין במשך כמה שעות ולא חזר מאז. היו גם דברים אחרים שלא כללו בעיה בנשימה.
חוץ מזה - חצי שנה בערך שיש לי כדור קטן בצוואר שלפעמים קטן מאוד ולפעמים יותר בולט אבל בכל מקרה קטן. ירידה במשקל, ורידים בידיים בולטים גם בלי מאמץ או התרגשות, לפעמים מלא נקודות קטנות ומגרדות שמופיעות על העור ועוברות אחרי כמה ימים בלי סיבה של אלרגיה או מוצר חדש)
אני לא יודעת אם זה רלוונטי בכלל, מתנצלת אם לא, אני פשוט לא יודעת ממה זה נגרם ואיך לעצור את זה
מה זה יכול להיות ו/או כדאי לבדוק לדעתך? האם לפנות להמטולוג או שאין סיבה כי רוב המדדים תקינים?
תודה רבה מראש ומתנצלת על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל לברר
ד''ר פרדי אביב02/06/2022שלום רב.
ממליץ לפנות לרופא משפחה ולהתחיל לברר את כל התלונות.
לא חושב שהן קשורות להמוגובין 11.6 .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)