מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנמיה מוגלובין.אורן20/10/2022
שלום
אימי בת 90 עקב מדללי דם שקיבלה לפני שנה החלה לאבד דם שהגיע 7.5 מוגלובין ואז ניתן לה מנת דם והמוגלובין עלה ל10.5 היינו במעקב חצי שנה כל חודש של ספירת דם ובמוגלובין נשאר 10.5 ( זאת משום שהוחלט ע״י רופא המשפחה ובית החולים להפסיק את מדללי הדם) כי זה סיכון לכאן או לכאן , השאלה כל כמה זמן עדיף לעבור בדיקות דם כדי שהמוגלובין לא ירד שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה ...
ד''ר פרדי אביב23/10/2022שלום רב.
כדי לבצע ספירת דם פעם בחודש -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי אנמיה על סמך תוצאות בדיקות מעבדה אחרונותרעות18/10/2022
שלום רב
בת 32 בבדיקות דם האחרונות שעשיתי היו התוצאות הנל:
טרנספרין 340
פריטין 9.8
ברזל 79 iron
טרנספרין 340
המוגלובין 12.4
האם נחשב אנמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בדרך כלל זאת הרמה של ההמוגלובין שלך
ד''ר פרדי אביב19/10/2022שלום רב .
אם בדרך כלל זאת הרמה של המוגלובין שלך אז הכל בסדר ואין אנמיה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי לפני חודשיים ויש לי חוסר ברזלשיר18/10/2022
ד"ר שלום
ילדתי לפני חודשיים ויש לי חוסר ברזל
אני מניקה קבוע כמו שעון .
מבקשת לשאול מה האפשרויות שיש היום לתוספת ברזל ?
דוקטור האם חוסר ברזל יכול להשפיע על התינוק שלי שיונק ?
מבקשת לשאול האם חוסר ברזל יכול לגרום גם לאוסטופורוזיס?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש כמה וכמה אפשרויות לקבל ברזל
ד''ר פרדי אביב19/10/2022שלום רב .חסר ברזל שלך לא משפיעה כעת על אף אחד חוץ ממך .הוא גם לא גורם לאוסטאופורוזיס .
יש כמה וכמה אפשרויות לקבל ברזל -ממליץ לדבר עם רופא מטפל ולהחליט מה יותר מתאים לפי רמת המוגלובין .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיבה שיכולה למנוע תרומת דםדור18/10/2022
ד"ר שלום רב
תודה על הפורום והאפשרות לפנייה.
1.כחולה mycosis fungides האם אני יכול לתרום דם ?
2. האם יש מקרים או כשמקבלים טיפולים שאסור לתרום דם?
בתודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל מטופל עם מחלה שקשורה לכדוריות דם
ד''ר פרדי אביב19/10/2022שלום רב .לכל מטופל עם מחלה שקשורה לכדוריות דם או נמצאת בתוך הדם אסור לתרום דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרדי אביב תודה רבה
דור19/10/2022בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין גבוה תרומת דםישראל05/10/2022
שלום
בשנות הארבעים
בעקבות טיפול תרופתי יש אצלי עליה ברמת ההמוגלובין והמטוקריט.
המוגלובין 18
המטוקריט 54
האם ניתן לתרום דם כשיש ריבוי כדוריות אדומות?
לי אני מניח שזה בריא (כמו הקזת דם), אך האם מבחינת התרומה עצמה האם היא תקינה? האם מד"א מקבלים תרומות כשיש ריבוי תאים אדומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגןובין גבוה
ד''ר פרדי אביב09/10/2022שלום רב.
כשה יש עודף המוגלובין - צריך לבצע קודם כל בירור ,כי יכול להיות מדובר במחלה המטולוגית שגורמת לעליה בהמוגןובין .
רק אחרי סיום בירור ניתן להחליט האם מותר לתרום דם .
עד אז אפשר לבצע הקזת דם .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה מגמת ירידה rbcלא רופא02/10/2022
שלום דר נכבד
אישה 69, ברקע גסטריטס ומטפלזיה אינסטטנלית בקיבה.
ערכים נורמלי המוגלובין 13, ערכים נורמלי לrbc זה 4.2 הכל פחות או יותר. בבדיקות דם אחרונות יש ירידה ל12.5 וrbc לאט לאט יורד 3.98 ואז 3.94 ועכשיו 3.86. ברזל בנורמל 75 ופיריטין 110. לא בוצע בדיקה פוליק, פעם אחרון לפני חצי שנה היה 5.5, ויטמין בי 12 לא בוצע פעם אחרון לפני חצי היה 420. מה יכולה להיות הסיבה לכך לירידה בrbc וירידה קלה בהמגולבין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיבת מגמה ...
ד''ר פרדי אביב09/10/2022שלום רב.
יכול להיות מספר דברים שמסבירים ירידה בהמוגלובין .
צריך לבצע בירור כולל .
שזה גם בדיקות דם נוספות גם בירורים כמו קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ועוד ...
צריך לפנות קודם לרופא משפחה ואז להתחיל בירור .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר ללמוד מהתוצאות מה הסיבה לאנמיה?יעל30/09/2022
שלום
בת 72 ,רמת ההמוגלובין נמוכה כבר שנים, וכן נוטלת תוסף לברזל.
ברקע יתר לח"ד, סכרת, וירידה בתפקוד כלייתי.
בדיקת דם אחרונה:
IRON - 40 (גבול תחתון של הנורמה 50)
TRANSFERRIN SATURATION % - 10 (כאשר גבול תחתון של הנורמה 15)
TRANSFERRIN - 275 (בנורמה)
(לא נבדק הפעם המוגלובין ופריטין)
לפני חודשיים בבדיקת דם התוצאות היו)
ברזל 70
פריטין 141
טרנספרין - 278
TRANSFERRIN SATURATION % - 20
המוגלובין 11
מה המשמעות של הירידה בריוויון טרנספרין כאשר הטרנספרין עצמו ברמה תקינה?
והאם הירידה בברזל קשורה בירידה ברמת הריוויון טרנספרין?
והאם מהנתונים שיש כאן אפשר ללמוד מה הסיבה להמוגלובין הנמוך?
והאם בנתונים בבדיקות יש רמז לאם יש בעיה בספיגת ברזל? דימום סמוי? קשר לתפקוד הכלייתי ועוד?
האם אפשר ...
ד''ר פרדי אביב01/10/2022שלום רב.
מה שכן אפשר ללמוד מזה שמדבור בבת 72 עם חסר ברזל !
צריך לעבור התייעצות של רופא משפחה /המטולוג ולהתחיל תוכנית של בירור סיבות לחסר ברזל
ובמקביל להתחיל טיפול .
סיבות לחסר ברזל מחולקות למספר קבועצות :
1.ירידה בספירגה
2.עלייה בצריכה
3.דימום סמוי .
בגיל 72 מתחילים תמיד לחפס מסיבה 3 - קודם כל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה חריפה והמוגלובין מסוכרררחל29/09/2022
בת 41, בריאה בדרך כלל, בבדיקות דם שגרתיות שערכתי נמצאו כל ערכי הכדוריות האדומות נמוכים מאוד. המוגלובין 9.7.. התחלתי מיד לקחת ברזל. אציין שאני חווה רצף של מחזורים כבדים הגורמים לי מדי חודש לאיבוד דם מסיבי.
במקביל המוגלובין מסוכרר יצא 6 )קדם סכרת( אציין שאני שומרת על תזונה ואין במשפחה סכרת, מאז התוצאה בדקתי את עצמי במד סוכר והערכים תמיד נמוכים ותקינים.
האם יתכן, שהאנמיה מחוסר ברזל תגרום לתוצאה כזאת של המוגלובין מסוכרר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה חריפה ...
ד''ר פרדי אביב01/10/2022שלום רב.
אין קשר בין המוגלובין רגיל לבין המוןגובין A1C .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היתה, האם אנמיה על רקע חוסר בברזל
רחל02/10/2022יכולה לתת תוצאה גבוהה לא אמיתית של המוגלובין מסוכרר, כך קראתי באיזה מקום.האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל כגורם לסימפטומים משוניםצבי22/09/2022
אני סובל מזה תקופה מבחילות סחרחורת חולשה דופק מהיר והזעות קשות ,ללא שיש למי מהרופאים תשובה ממה זה נובע ,בביקור אצל רופא נוירולוג הוא אמר משפט דרך אגב שמחסני הברזל ריקים, ובבדיקה של תוצאות של פריטין שלושת הבדיקות האחרונות התוצאות מראות מ19 עד 22 ,לעומת שנים קודמות שהתוצאות היו במספרים של מאות , והשאלה האם זה יכול לגרום לתופעות הנזכרות ,או שלקיחת נוגדי חומצה מונעת את הספיגה ,וגם או בעיות של תת תזונה בגלל המצב ,שגורם לאי צריכה של מזונות המכילים ברזל ובקיצור מה הביצה ומה התרנגולת,או שזה מעגלי ואחד גורר את השני, ואז השאלה איך עוצרים את התסבוכת סליחה על האריכות אבל הבעיה גורמת לאיכות חיים מאד ירודה ולכן אודה מאד על תשובה צבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסר ברזל .....
ד''ר פרדי אביב22/09/2022שלום רב.
אני מבין שהשאלה קודם כל מה הסיבה לסימפטומים .
רמה נמוכה תקינה או גבוה של מחסני ברזל לא קשורה לכל הסימפטומים שציינתה.
לגבי מדוע מחסן ברזל 19 ולא 150 או 200 - זאת שאלה מורכבת מהרבה מאוד משתנים שחשובים .
לזה צריך לדבר עם רופא משפחה ולנסות להבין אם יש ירידה בספיגה או ירידה בכניסת הברזל לגוף או סיבה אחרת?
על כל מיקרה זה לא סיבה לתלונות שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת עקב ברזל נמוךרעות15/09/2022
בת 42, אני טבעונית שנים רבות.
השבוע החלו כאבי ראש וסחרחורות - בבדיקות דם אלו התוצאות הפריטין שלי 6.4 והברזל 26.
התחלתי היום לקחת ברזל באבקה של אלטמן בהמלצת הרופא.
תוך כמה זמן ארגיש שיפור בסחרחורת ובכאבי הראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ראיתי תוצאות של המוגלובין
ד''ר פרדי אביב18/09/2022לא ראיתי תוצאות של המוגלובין !
במידה ויש גם אנמיה - אז השיפור - תוך 3-6 חודשים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי המוגלוביןאדוארד13/09/2022
שלום לרופא,
גבר בן 38 , בדרכ אצלי המוגלובין 15.8 ,16, קבוע כל הזמן ולאחרונה מרגיש קצת יותר חלש טיפה ובדקתי ויצא לי המוגלובין 15.2
בדקתי גם ויטמין b12 יצא בין 135-911 pg/ml (תוצאה 466 pg/ml)
Folid acid 3.1-20. תוצאה ( 6.7)
לגבי ברזל
Iron טווח בין 60-160 ותוצאה יצא ( 88)
לגבי פריטין טווח 30 -400 ויצא תוצאה (185)
טרנספרין טווח 200-360 ויצא תוצאה (227)
השאלה שלי מדוע יורד לי ההמוגלובין ? מרגיש חיוורון וכאלה …
איזה סיבות יכולות להיות לכך יש לציין שהמינימום זה 14…
שאלה לגבי המוגלובין
ד''ר פרדי אביב14/09/2022שלום רב.
לפי בדיקות כל הפרמטרים תקינים .
לדעתי אין צורך באיזה שהוא בירור .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ופריטין נמוכים, 2 שאלותאנונימית11/09/2022
הי,
2 שאלות:
1) האם מדובר באנמיה או רק חוסר ברזל, פשוט אני כמה שנים עם ערכים שלא עולים והפעם דווקא יירדו.
2) הרופא משפחה שלי כל פעם ממליץ על עירוי, ואני מתחמקת מזה כי הבעיה שבעירוי אני מרגישה כאילו הולך לתקוף אותי קוצר נשימה וגם ככה יש לי אסטמה לא קלה, אבל מצד שני יש לי חולשה בצורה שאני לא יודעת איך להסביר אותה ובא לי שזה ייעבור.
אז השאלה היא האם יש עוד דרכים להשלים את הברזל? נסיתי המון סוגים של כדורים ואבקות והם פשוט לא הועילו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רשמתי את הערכים
אנונימית11/09/2022המוגלובין 11
המטוקריט 35
rdw 17.1
פריטין 3
iron 19
hypo 11.6
טרנספרין 286.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברזל ופריטין נמוכים ....
ד''ר פרדי אביב11/09/2022אנמיה - מצב שבו רמת המוגלובין מתחת לנורמה .
אם את בן אדם בוגר - אז נורמה צריכה להיות יותר מ12 ולכן זה ניקרא אנמיה .
פריטין נמוך,ברזל נמוך - חסר ברזל .
לסיכום יש אנמיה של חסר ברזל .
לגבי טיפול:
יש צורך במתן ברזל .
צורות מתן ברזל - דרך הפה,או דרך הווריד.
לגבי צורת ברזל ודרך המתן - החלטה משוטפת של רופא מטפל ומטופל !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר בן 35 עם 12.4 המוגלוביןנדב06/09/2022
היי
מאז גיל 16 תמיד היו לי רמות נמוכות של המוגלובין סביב 12.5. לקחתי תוספי ברזל מדי פעם אבל תכלס לא טיפלתי בזה. לא יותר מדי הפריע לי.
תוהה לעצמי האם עכשיו בגיל 35 להתחיל להתעסק בזה. כאילו... כמה זה קריטי מבחינה רפואית ובעיקר כמה יש סיכוי לשפר את המצב באופן שעשפיע (הטרחה תגרום לי לתחושה יותר חזקה/עירנית) או שבגדול אם הייתי בסדר בתחושה עד עכשיו אין סיבה להתעסק...
מקווה שהשאלה ברורה.
גבר בן 35 ...
ד''ר פרדי אביב11/09/2022שלום רב.
אם לפני גיל 16 או בכלל היה אי פעם המוגןובין יותר מ13 אז יש סיבה לפנות לרופא משפחה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין ירוד ותוסף ברזלאוריאן04/09/2022
שלום רב, אני בטיפולי כימותרפיה, העקבות המוגלובין ירוד לוקחת כמה ימים אבקת ברזל. היא השפיעה מיידית וההמוגלובין עלה לי, אבל ראיתי שהיא מכילה סוכרים מלאכיתיים. כידוע לי זה לא בריא. על איזה ברזל אתה ממליץ לי בבקשה? זה נכון שרק באבקה זה משפיע מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלןבין ירוד ...
ד''ר פרדי אביב04/09/2022שלום רב.
כל הסוגים של הברזל זה הנדסה כימית ולכן אני לא חושב שיש ברזל יותר בריא ופחות בריא ?!
הייתי ממליץ להמשך ולקחת משה עובד טוב אליך .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בתוצאות בדידת גםדני30/08/2022
אני עם ערכים נמוכים תקופה ארוכה
מאובחן פיברומיאלגיה ו
תיפקוד כליות-1.70- 1.57
חסימות 60% בכליליים
האם יש צורך בבירורים נוספים ?
globulin gama
19.4
freelight ch kappa19.4
free light lambda 26.5
RBC 4.41
wbc 4.9
Hb 13.3
hct40.3
lymp ABS 0.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר באי ספיקת כליות
ד''ר פרדי אביב31/08/2022שלום רב.
מדובר באיספיקת כליות וזה דורש בירור משולב של רופא כליות רופא המטולוג ויכול להיות עוד גורמים כמו ראוטולוגיה .
אין לי להמליץ משהוא נקודתי ספציפי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)