פורום אנמיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• תוסף ברזל לאנמיה למבוגר
    אורן
    11/10/2024

אבא שלי סובל מאנמיה המוגלובין באיזור 8.5 כנראה שילוב של אנמיה של מחלה כרונית וחוסר ברזל. זה התחיל אחרי ששרד בנס קורונה קשה ואנחנו לא בדיוק יודעים את הסיבה.

התחיל לקבל סירופ אקטיפרין בבית אבות במינון 1.5cc כלומר 15 מ"ג ברזל "דו ערכי". כעת העלנו ל 3.5cc כלומר 35mg לאחר שלא היתה השפעה מספקת.

הפנימאי שמטפל בו באופן פרטי אמר שלא מכיר את הסירופ הזה ואצר שהוא משתצש בפריפל 3 במינון 10cc כלומר מאה מיליגרם.

הבנתי שאלה שני סוגים שונים של ברזל ולכן גם הבדל במינונים

הבנתי שהפריפל מעלה את ההמוגלובין לאט יותר אבל מצד שני פחות מושפע מתוכן הקיבה בעת הנטילה. לאבא אין אפשרות ליטול על קיבה ריקה בגלל סדר היום כסיעודי והמקסימום שאנחנו יכולים לעשות זה להפריד חצי שעה ממוצרי חלב

האם במקרה הזה אתה חושב שעדיף לו לקבל 10cc פריפל-3 על פני 3.5cc אקטיפרין?

בדיקות הדם האחרונות:

Rbc 2.62
    Hb 8.4
    HCT 25%
    MCH 32.1pg
    MCHC 33.6g/dl
    MCV 95.4fL
    RDW 16.8%
    Reticulocytes count 3%
    Reticulocytes count abs 79.4K/ul
    CHr 32pg

Iron 40
    Transferrin 182.3mg/dl
    Ferritin 239.8ng/ml
    Crp 2.94 mg/dL

ובנוסף מאז הקורונה יש לו עליה הדרגתית ב TSH עד שהערך האחרון קפץ ל 9.972mIU/L

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוסף ברזל לאנמיה למבוגר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוסף ברזל ....

ד''ר פרדי אביב
    13/10/2024

לפי כל המספרים רושם שאין מדובר באנמיה של חסר ברזל !!!
    מדובר באנמיה שהיא קרוב לוודי על רקע מצב כרוני או יותר מתאים אפשרות של MDS .
    לכן הייתי ממליץ להפנותו להמטולוג ,לשקול ביצוע בדיקת מח עצם ובמידה ואכן מדובר בMDS להתחיל זריקות אריטרופואטין כמקובל .
    לא בטוח שמתן סירופ כל שהבוא של הברזל נחוץ במיקרה הזה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ועיפות קשה, האם קשור לפרטין
    טלי
    30/09/2024

שלום. בת 44 בריאה בדרך כלל. מזה שבועיים חולשה קשה, כבדות בראש עייפות קשה. בדיקות דם: פרטין 6.8, המוגלובין:13, B12:415. התחלתי כדורי ברזל. האם יש צורך בברזל דרך הוריד ע"מ להעלות פרטין? האם זו יכולה להיות הסיבה לתופעות?

הוספת תגובה

• חולשה ....

ד''ר פרדי אביב
    13/10/2024

מתן ברזל בווריד - זאת החלהט על פי רמת המוגלובין ולא רמת ברזל או פריטין .
    לכן לדעתי אין צורך במתן ברזל בווריד .לגבי סיבה לחולשה לא חושב שחולשה קשורה לרמת פריטין נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין מעט נמוך ותרומת דם
    יוסי
    16/09/2024

הי,
    בשנה וחצי האחרונות תרמתי 3 פעמים דם. אפריל 2023, נובמבר 2023, אפריל 2024. כעת בספירת דם רוטינית, המוגלובין מעט נמוך - 13.3.
    בן 46 - עושה הרבה הליכות ספורטיביות - 10 קמ 3 פעמים בשבוע.
    האם ההמוגלובין הנמוך יכול לנבוע מהתרומות או שהוא היה אמור להתאושש כבר?

הוספת תגובה

• המוגלובין מעט נמוך...

ד''ר פרדי אביב
    17/09/2024

שלום רב.
    לתרום דם זה דבר בריא וטוב ככלל.
    מצד השני כשה זה יותר מידי פעמים זה גורם לאנמיה כמו במיקרה שלך וזה כבר לא טוב !
    לכן ממליץ קצת להירגע עם התרומות .
    לחכות שהמוגלובין יחזור להיות רגיל שלך ואז לשקול תרומת דם פעם בשנה שנתיים ולא יותר .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - טסטוסטרון והמוגלובין
    אלי
    13/09/2024

שלום, בן 51 בעקבות סרטן בשני האשכים נוטל זריקת נבידו. אין לי טסטוסטרון טבעי. בדרך כלל לוקח זריקה כל 13-14 שבועות. המוגלובין בדרך כלל בטווח אך גבול תחתון. פעם אחרונה יצא המוגלובין 13.2(הכי נמוך שהיה לי אי פעם), 4 חודשים לפני היה 13.4. טווח תחתון הוא 13.5. היו שנים שהיה לי 13.4 ואחכ עלה לאיזור 14.5 ובבדיקות חוזרות שוב מגרד טווח תחתון.
    בנוסף נוטל אומפרדקס 20מג בבוקר מעל 10 שנים למניעת חומציות יתר. גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לפני שנה תקינים בוצע כמעקב לגיל 50. האם הנתונים הללו יכולים להסביר המוגלובין שנמצא בטווח תחתון?
    רופאת משפחה נתנה הפנייה חוזרת לספירת דם וברזל לעוד חודש. תודה על ייעוצך

הוספת תגובה

• טסטוסטרון והמוגלובין

ד''ר פרדי אביב
    15/09/2024

שלום רב.
    זריקות טסטוסטרון בדרך כלל מעלות רמת המוגלובין .
    ורמת המוגובין גבולית אצל גבר תמיד דורשת בירור של אנמיה .
    בלי להיכנס לכל הפרטים לא ניתן לתת המלצה נכונה במיקרה שלך .לכן ממליץ שתבקש מרופא משפחה הפניה להמטולוג ואז ללכת לפי המלצות שלו .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מאנמיה וקצת סיפטומים
    אלי
    26/08/2024

שלום דר

סובל מטחורים פנימים,עברתי קולו שבחלק מהבדיקה נצפו הטחורים,גם אצל פרקטולוג מזמן שעשית בדיקה ידנית
    כרגע אם מוגלבין 12.6 ,בעבר היה לי מעט דם ביציאה,כרגע הפסיק לאחר הקולו אין לי מושג למה
    השאלה שלי
    האם טחורים יכולים לגרום לאנמיה קלה?(פרוקטלוג אמר מעקב hb מוגלבין)
    B12 תקין,כרגע צריך לעשות בדיקות,האם יכול להיות מחסור בברזל חופשחי כמו פריטין ו lron ,?
    האנמיה יכולה להצביע על התופעות שאני מרגיש כמו עייפות חולשה סחרחורות ומעט ירידה במשקל,למרות שאני במאזן קלורי שלילי
    השאלה העיקרית זה לגבי האנמיה
    תודה רבה ד"ר

הוספת תגובה

• חוסר בברזל ללא אנמיה בגבר בן 20- מה יכולות להיות הסיבות?
    אנונימי
    24/08/2024

שלום רב, בן 20, בריא בדרך כלל. ברקע פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט, נוטל יוטירוקס, פריזמה וויטמין די. ללא מחלות דם במשפח למעט יתר קרישיות אצל אמא..
    לפני שלושה חודשים התגלה אצלי חסר מובהק בברזל- בבדיקות דם ברזל 40, פריטין 6.3, אך המוגלובין תקין-14.
    עד מלפני שלושה חודשים לא היה לי חסר מובהק בברזל- בבדיקות דם בינואר 2024 פריטין היה סביב 25, וברזל היה 70. המוגלובין 15.5 (מאז שהתגלה חסר בברזל ההמוגלובין ירד אבל כאמור עדיין נמצא בנורמה).
    לא סובל מדימומים מהאף, שלשולים דמיים או צואה דמית/שחורה.
    ביעוץ גסטרו ביצעתי בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק יצאה תקינה.
    יש לציין JAK-2 שלילי ואריתרופואיטין בגבול תחתון של הנורמה. חומצה פולית תקינה (מעל 10), ויטמין B12 תקין.
    אתמול עשיתי שוב בדיקות דם, פריטין ירד לערך של 5, והמוגלובין נמצא גם הוא במגמת ירידה- 13.6.
    מה יכולה להיות הסיבה לחוסר בברזל במצב שלי? אני לא צמחוני, אוכל מנת בשר כל יום, אין לי בעיית ספיגה מוכחת.
    האם אני צריך לקחת תוספי ברזל? האם אני צריך לבצע בירור נוסף כלשהו? בדיקת דם נוספת? או בדיקה אחרת כלשהי?
    תודה על העזרה.

הוספת תגובה

• סיבת אנמיה ...

ד''ר פרדי אביב
    26/08/2024

קרוב לוודאי יש דימום במערכת גסטרו אינסטינאלי .אין לי הסבר אחר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל וויטמין D- האם יש קשר
    שיר
    23/08/2024

שלום,
    בת 35,
    ההמוגלובין שלי לרוב סביר אבל שאר המדדים תנודתיים.
    לפני כחצי שנה קיבלתי עירוי אחד שתיקן את החוסר.
    כעת בבדיקת ברזל וויטמין D:
    Fe - Iron - 31
    Transferrin - 251
    Transferrin Saturation - 9%
    Ferritin - 14
    Vitamin D 25- 10 ng/ml

יש לי בעיית ספיגה במעיים לכן לא יכולה ליטול כדורים.
    מהי ההמלצה כעת?
    והאם יש קשר בין ברזל לויטמין?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל וויטמין D- האם יש קשר

הוספת תגובה

• סליחה שכחתי לציין :

שיר
    23/08/2024

TSH - 2
    Hemoglobin - 13.1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר ...

ד''ר פרדי אביב
    26/08/2024

אין קשר בין ויטמין די וברזל .
    אם טיפול הכדורים לא עוזר תמיד אפשר לתת ברזל דרך הווריד !בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חולשה אחרי עירוי
    דניאלה
    19/08/2024

שלום ד״ר,
    אתמול עברתי עירוי ברזל ונופר 2 אמפולות. מיד אחרי העירוי הרגשתי יותר טוב
    אך כמה שעות אחרי וגם היום סובלת מחולשה קשה. האם זו תופעת לוואי מוכרת לאחר עירוי? מרגישה כמו סמרטוט ועוד יותר גרוע מלפני העירוי.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חולשה אחרי עירוי

הוספת תגובה

• חולשה ...

ד''ר פרדי אביב
    20/08/2024

שלום רב.
    לפעמים מרגישים חולשה בעת קבלת אירועי ברזל ,לא אחרי כמה שעות !
    לכן לא חושב שזה קשור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירוי ברזל או כדורים
    ליאת
    11/07/2024

שלום רב,

אני אחרי ניתוח (בת 42 אחרי כריתת שד כפולה ושחזור מהבטן).
    נמצא כי אני אנמית ויש חוסר בברזל והומוגלובין נמוך (לצערי אין לי תוצאןת של המספרים).
    אני ממש חוששת מעירוי בוריד (קיבלתי המון עירויים בביתחולים וסבלתי קדות). אשמח ממש לטיפול בכדורים.

אשמח לשמוע האם יש מניעה מטיפול בכדורים ומתי יש ״חובה״ בעירוי.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עירוי ברזל או כדורים

הוספת תגובה

• עירוי ברזל או כדורים ...

ד''ר פרדי אביב
    15/07/2024

אין שום חובה לקבל עירוי ברזל בווריד.
    אנחנו ממליצים טיפול בברזל בצורת כדורים לרוב.אם בן אדם עבר ניתוח במעיים ואין ספיגה או לא מוכן לקבל כדורים מאיזה שהיא סיבה או עובר טיפולים בפה או שיניים ולא מסוגל לבלוע כדור ממליצים לקבל עירועים של ברזל בווריד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקב פרטינין שירד למינימום
    אייל
    03/07/2024

שלום ד"ר
    בעקבות ירידה של פרטינין למינימום , התחלתי לקחת תוסף ברזל ביסגליסיגאט 25 מ"ג
    בנוסף ורטיקולוציטים בגבול עליון של הטווח.
    אני מקפיד שנים לאכול מזונות עשירים בברזל
    לאחר 3 חודשים של לקיחה ,הפרטינין עלה מ 10 ל 21.
    עם מה לקחת את התוסף כדי שספיגה תהיה יותר טובה?

הוספת תגובה

• שאלה - סיבה שפריטין יורד
    שירי
    13/06/2024

הפריטין שלי 20 , לקחתי במשך 3 חודשים ברזל והפריטין לא עלה אלא ירד , עכשיו הוא 16 , והשאלה שלי מה הסיבה יכולה להיות שהפריטין לא עלה, על איזה פתולוגיה זה יכול להצביע ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - סיבה שפריטין יורד

הוספת תגובה

• פריטי

ד''ר פרדי אביב
    15/06/2024

שלום רב.יכולים להיות הרבה סיבות מאוד שונות .מתחיל מדימומים ועד חסר ספיגה וכל משה באמצע ?!שאלה יותר מידי כללית.כדי לך להגיע להתייעצות לרופא משפחה/המטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גם בת 48 ובריאה
    טל
    21/05/2024

דוקטור נכבד שלום רב. בינואר 24 תרמתי דם וכחודש לאחר מכן עשיתי בדיקות דם ההמוגלובין יצא 10.9 וברזל 21 טרנספין 330 פריטין 7.3 בתחילת מאי חזרתי על בדיקות דם ההמוגלובין 11.4 ברזל 41 טרנספין 336 ופריטין 7.3
    אני בת 48 בריאה ועדיין מקבלת מחזור אציין שבמאי ביצעתי בדיקות הדם כשבוע אחרי המחזור. ההמוגלובין תקין לאורך השנים תמיד מעל 12 אך בשנה שאני תורמת דם שמתי לב שהוא יורד ומתחיל לעלות רק אחרי כמה חודשים. אשמח לשמוע את דעתך אני מרגישה טוב ואין לי תסמינים של אנמיה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גם בת 48 ובריאה

הוספת תגובה

• המשך לבירור

טל
    21/05/2024

אציין שעשיתי לפני חודשיים בדיקת דם סמוי וחיידק הליקובקטר ויצאו שלילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר פרדי אביב
    22/05/2024

שלום רב .לפי בדיקות דם את לבד אשמה באנמיה שלך ,עקב תרומות דם .
    כל תרומת דם זה מינימום 300 מל דם שזה כמו מחזור של שנה וחצי רצוף !!!!!
    וכן לאחר מכן יורד ברזל ואנמיה לוקח זמן עד שזה מסתדר ואז שוב תרומת דם!ממליץ לקחת ברזל פומי ,כדור ליום 3 חודשים ,ולהפסיק תרומות דם !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה ראשונה בגיל 67
    יעלה
    21/04/2024

לפתע בבדיקות דם שגרתיות נתגלתה אנמיה , פריטים 8 המוגלובין משתנה בין הבדיקות.
    תוסף ברזל לא ממש עזר. בוצעה קולונוסקופיה תקינה. אני בת 67 כך שמחזטר..אין מזמן
    אין לי כל דימום ידוע ונראה.
    בינואר קיבלתי כמה מחזורים של ונופר...ועכשיו ביצעתי בדיקת דם כאשר ההמוגלובין ירד ל 10. הכי נמוך שהיה. משום מה לא בדקו פריטין.
    מודאגת לפני שאשיג תור לרופא ...
    הגיוני שעירוי לא משפיע ? אין לי ירידה במשקל...ובסהכ מרגיש בסדר ....
    רק מודאגת ממה ולמה זה קורה....
    בתכנון לבצע בדיקת מצלמה במעי. תורים !!!
    אשמח כמה. מילים אם יש מצבים שעירוי לא משפיע....
    תודה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה ראשונה בגיל 67

הוספת תגובה

• אנמיה בגיל 67 ....

ד''ר פרדי אביב
    25/04/2024

שלום רב.
    לפי נתונים שראיתי מדובר באנמיה של חסר ברזל .
    במידה ואין מחזור - אכן חמדובר בדימום בGI - מארכת האיכול -
    בין שגילו דימום שין שלא גילו - כן יש דימום !!!
    לכן כדי לבצע בדיקת קפסולה וכל הנדרש כדי לנסות ולמצוא מקור לדימום .
    בנתיים טיפול בברזל או בווריד או דרך הפה .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריטין וB12 נמוך
    נועה
    18/04/2024

שלום,
    אני בת 24 בריאה יחסית וצמחונית. כבר כמה שנים שיש לי פריטין נמוך סביבות 4 וB12 סביבות 60 וגם חומצה פולית נמוכה. המוגלובין דווקא יציב סביב 10 (לא מקבלת מחזור- עם מחזור היה נמוך יותר). מאחר וזה לא משהו שמפריע לי כל כך ביומיום רציתי לשאול אם זה דברים שקריטי לטפל בהם או סתם כדאי לעקוב?

לקביעת תור
    סגירה
    פריטין וB12 נמוך

הוספת תגובה

• פריטין וויטמין בי 12 ...

ד''ר פרדי אביב
    18/04/2024

שלום רב.
    הנורמה של פריטין מתחילה מ12 לפחות ונורמות של ויטמין בי 12 מתחילים מסביבות 170 !
    ממליץ לפנות לרופא משפחה ולדבר על הטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין נמוך בעקבות ספורט
    מאור
    02/04/2024

שלום , המוגלובין 12.4 rbc- 4.2
    מתאמן 6 ימים כל יום 9קמ ריצה .
    בעבר ריצוץ 22 ק"מ בעקבות כך המוגלובין היה 11 .
    לפי המטולוג בעבר יש קשר לריצות .
    שאלתי כזאת מה לעשות בנידון במידה ורוצים לעשות הרבה ספורט והמדדים לא תקינים האם לקחת ברזל נוזלי? יש לציין המוגלובין שלי היה רוב הזמן 13.4 rbc 4.5 בבדיקה האחרונה שוב יש ירידה .
    יש לציין שגם צם 20 שעות 4 שעות אכילת כמו שצריך כל אבות המזון .
    תודה

הוספת תגובה

• המוגלובין נמוך...

ד''ר פרדי אביב
    08/04/2024

שלום רב.
    אם רוצים לעשות הרבה ספורט - צריך לאכול הרבה ולקחת תוספיי מזון כולל ברזל .
    ואחד ל 4 חדושים לבצע בדיקת דם ספירת דם ורמות ברזל וויטמינים ומינרלים .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה