מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות גם של אימא שלי בת 68אסתי22/01/2023
בדיקות דם של אימא שלי
Fe iron 54
ast 133
Transferrin 236
Trasferrin saturation 16%
Fertinin
136
האם תוצאות אלו מסוכנות
המוגלובין בסדר 14.3
ומה ההמלצה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם תקינות מלבד AST
ד''ר פרדי אביב23/01/2023בדיקות דם תקינות. מלבד AST - כדי לדבר עם רופא משפחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וברזלחגית21/01/2023
אני נוטלת ברזל פורול עקב חוסר ברזל
הברזל משולב עם חומצה פולית.
האם החומצה הפולית מסוכנת או מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן השד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הברזל משולב עם חומצה פולית.
ד''ר פרדי אביב22/01/2023שלום רב.
חומצה פוליט לא מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ומדלל דם.לימור17/01/2023
שלום, יש לי פקקת ורידים בווריד הטיביאלי והפופליטאלי. לוקחת אליקוויס יתכן שזה נגרם עקב נטילת גלולות עם אסטרוגן בגיל 39 או תזוזה מעטה. בדיקת קרישיות יתר תקינה. מאז שהפסקתי עם הגלולות אני מקבלת כל שבועיים וחצי מחזור שנמשך עשרה ימים עד שבועיים והוא ממש כבד ומה צריך להחליף תחבושת כל שעה. זה מוביל אותי לאנמיה קשה כל חודש. תוספי ברזל לא נספגים אצלי אז צריך הרבה עירויים.. גלולות פרוגסטרון לא טובות לי וגרמו לה הרבה דימומים, וכנראה שאצטרך לקחת אליקויס לתמיד. האם זה נכון שבמידה ולוקחים גלולות עם אסטרוגן ופרוגסטרון ולוקחים מדלל דם אליקוויס במינון חמישה מיליגרם אז המדלל דם מגן עליי מפני קרישים חדשים עקב גלולות בסבירות גבוהה?
המטולוגית 1 אמרה לי שאפשר לעשות את זה ושזה יתן הגנה. המטולוגית שניה לא כל כך אהבה את הרעיון. אני כמובן שואלת רק לידע כללי האם בדקו את זה וראו מדלל דם כן נותן הגנה עם גלולות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חושב שיש תשובה נכונה לזה
ד''ר פרדי אביב18/01/2023שלום .לא חושב שיש תשובה נכונה לזה כי זה לא נבדק אף פעם !כי אף אחד לא אתן תרופה שכבר גרמה לקריש דם ,שוב ,אפילו תחת טיפול במדללי דם ?!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה wbc and rbcלא רופא16/01/2023
היי דוקטור נכבד
מה יכול לגרום לתוצאות של 4.2 wbc ו rbc 3.96 לאישה בת 69? המוגלובין בנורמה אך קצת פחות מפעם שעברה וכך גם המוטקריט גם בנורמל אך קצת ירד מבדיקה שעברה.
האם זה אנמיה? אך זה נקרא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לך לדבר עם רופא משפחה
ד''ר פרדי אביב18/01/2023שאלה כל כך רחבה שלא ניתן לענות אליה ?!
כדי לך לדבר עם רופא משפחה ספציפית ,במידה וכן יש ירידות אוביקטיביות וזה לא סתם לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות .כי אצלנו בבדיקות דם תמיד יש תנועות למלא או למטה וזה לא אומר על פתולוגיה לרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ברזל מעל הנורמה זה לא בריאלימור03/01/2023
שלום,
אם לנשים לאחר עירוי ברזל ההמוגלובין עלה ל 18 ומחססני הברזל כ 50 מעל הנורמה וברזל 50 מעל הנורמה האם זה ךא בריא ולהבא אם יש אנמיה ועושים עירוי חובה להקפיד על לא לעבור את טווח ההמוגלובין לנשים או שזה דווקא טוב וזה נותן לי שקט ליותר זמן מעירויים וכן אפשר לעבור את הנורמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה היה ההמוגלובין לפני מתן ברזל
ד''ר פרדי אביב03/01/2023שלום רב.
קצת מוזר כל הסיפור ,כי כמה היה המוגלובין לפני מתן ברזל ,שהוא עלה ל18 אחרי מתן !!!
על כל מיקרה זה לא בריא וכדי לפנות לרופא מטפל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כבד ואנמיה.יעל30/12/2022
שלום
המוגלובין שלי היה 14 ברזל 72 פריטין 36 כשחיברתי גלולות נגד הריון ולא קיבלתי מחזור שנתיים כי בעבר הייתה אנמיה עקב דימומים קשה. עקב קריש דם ברגל נאלצתי להפסיק עם הגלולות ולקחת אליקוויס מדלל דם. מאז היה לי מחזור של חמישה ימים שהיה יחסית כבד וכעבור שבועיים וחצי בגלל מדלל דם מחזור של תשעה ימים שהצריך החלפת תחבושת כל שעה. האם לפי דעתך דוקטור חשוב דחוף לעשות בדיקות דם ועיבודם של שני מחזורים כאלה יכול לגרום לאנמיה לא קלה? או שאני יכולה לחכות לאחר המחזור הבא ואז לבדוק את הברזל? יש לציין ש תוספים לא נספגים אצלי ואני תמיד חייבת פרינגקט
וונופר עשה לי אלגיה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי בדיקות דם אין אנמיה וברזל תקין
ד''ר פרדי אביב02/01/2023שלום רב.
לפי בדיקות דם - אין אנמיה ,ומשק ברזל תקין .
אם יש ספק לגבי מצב עדכני של הברזל או המוגןובין צריך לחזור לבדיקות דם ואז להחליט לפי הנתונים .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה של מחסור בברזלמיכל27/12/2022
שלום דוקטור.
לפני שנתיים הייתה לי אנמיה של המוגלובין 9 וקצת איזה דימומים כבדים שיש לי במחזור מאז ומתמיד. לקחתי שניי עירויי פרינגקט והגל עלה. באותו רגע התחלתי לקחת גלולות יאז ולחבר חפיסות רצוף ללא הפסקה ושנתיים לא קיבלתי מחזור אז נאלצתי להפסיק עם הגלולות עקב קריש דם ורידים מתחת לברך ואני לוקחת אליקוויס מדלל דם. המחזור חזר להיות ממש טובה כמו פעם רק פי שלוש ורופא אנשים אמר לי שזה בגלל מדלל דם. את יכולה נראה לי הוא אמר שתוך חודשיים בדיקות דם כבר ירדו מתחת לנורמה ואצטרך פרינגקט. תוספים בכדורים לא נספגים אצלי. האם יש לך ניסיון עם נשים שלוקחות מדלל דם ויש להם מחזורים כבדים ?כמה פעמים בשנה לרוב אין צריכות לעשות עירוי פרינגקט של 500? האם נגיד כדאי כל שלושה חודשים לעשות קבוע או לפי דעתך אפשר להישאר עם ערכים תקינים יותר משלושה חודשים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה של מחסור ברזל
ד''ר פרדי אביב27/12/2022כמות ברזל /איורעים של ברזל ששן אדם צריך לקבל בשנה - ניתן לחישוב רק אחרי מתן - זאת אומרת נותנים לפי תוצאות של בדיקות דם .
פרינגקט תרופה מצויינת ,אך למיקרים שאין יותר דימום .במיקרים של מחזור קשה כיסיבה לאנמיה ומצד שני חסר יכולת לקבל כדורים עקב תת ספירגה - זה מקרה למתן וונופר . כשה אתה נותן וונופר ואחרי זה מבצע בדיקה - רמת ההמוגןובין שאתה רואה זה המקסימום שקיבלתה ,ואז אתה מחליט ונותן עוד ועוד ועוד ,כמה שצירך ,תוך כדי מעקב אחרי ספירה ופריטין .
ואז ניתן לבצע חישוב שנתי או חצי שנתי מה הכמות הנדרשת כדי לשמור על רמה טובה של המוגלובין ולחלק לכמות חודשים ,ולתת כל חודש אמפולה אחת או שתיים של וונופר על בסיס קבוע כדי לשמור על רמה קבועה טובה ומתקבלת של המוגובין.
זה הבתי כדוגמה כי יכול להיות שאת צריכה אמפולה אחת של וונופר פעם ב 3 חדושים או ,2 אמפולות של וונופר פעם בחודש ?!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה וסוג ברזל מה לעשותעינת23/11/2022
שלום ד"ר אני בהריון בחודש ה7 יש לי מוגלובין 8 ,iron30 ,פרטין 7 ,אני לא לוקחת ברזל דרך הוריד כי אני ממש רגישה ניסתי לקחת כדור של אלטמן וממש קבלתי התעלפות איתו כאב ראש נורא
וזה ברזל מסוג
ביסגליצינאט
קודם כל מה אתה ממליץ לי והאם כדי לי לנסות ברזל של סולגאר עדין שהוא גם ביסגליצינאט
או יש אבקה של אלטמן שזה סוג ברזל קומפורט אבל חששתי כי זה אותה חברה
או שיש מים של ספאטון מה עלי לעשות כי אני מרגישה ממש לא טוב .רופא משפחה עושה לי ניסויים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה וסוג ברזל
ד''ר פרדי אביב23/11/2022שלום רב.
בהריון כשה המוגןובין מתחת ל10 יש מצוקה לאובר !
ולכן מומלץ בהקדם לטפל בחסר ברזל ולעלות המוגןובין .
לא מדובר בסכנה לאימא אלה בסכנה לאובר !
ממליץ לקבל ברזל בווריד .
אם יש רגישות או כל דבר אחר כתגובה למתן ברזל אז כדי לבצע זאת במסגרת בית החולים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Iron נמוך פריטים תקין המוגלובין 11.7Lum17/11/2022
שלום רב,
כבמהלך כעשרה חודשים מדדי הiron ירדו.
היה לי iron 46 לאחר מכן 34 ותוצאות של פריטין והמוגלובין תקינות.
כעת התוצאה:
Iron : 11
Hb:11.7
Ferritin: 76.5
Transferrin: 280
מדוע מדיי ה iron בירידה כאשר השאר היו תקינים ורק בבדיקה שביצעתי לפני כמה ימים המוגלובין יצא 11.7...
האם מדובר בחוסר אנמיה המצריכה לקיחת כדורים?
למה הiron תקופה ארוכה יורד?
האם עליי לקחת תוספים כלשהם או כדורי ברזל?
אם רק ה iron נמוך זה לא אנמיה?
אודה לתשובתך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרושם שלי הוא שמדובר בחוסר ברזל
ד''ר פרדי אביב20/11/2022שלום רב.
למרות הפריטין 76 - הרושם שלי שמדובר בחסר ברזל !
כדי לבקש הפנייה לרופא המטולוג ובמקביל לבצע בירור של אנמיה של חסר ברזל כמקובל (דרך רופא משפחה ) .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוול והמוגלובין נמוךאני14/11/2022
רשום בתופעות לוואי של סרקוול שינוי בכדוריות דם אדומות האם זה יכול לגרום להמוגלובין מתחת לנורמה ולברזל נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרופה סרקוול לא יכולה לגרום לברזל נמוך
ד''ר פרדי אביב15/11/2022שלום רב.
התרופה סרקוול לא יכולה לגרום לברזל נמוך ועקב זה לאנמיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדוויל ואנמיה האם זה מסוכן?מור14/11/2022
שלום, אני בת 27 ויש לי אנמיה, אחת לשנה בערך אני נוטלת תוסף ברזל למשך חודשיים, הברזל עולה ואז יורד שוב.. ההערכה היא שזה קורה עקב המחזור..
שאלתי היא, לאחר עשור של נטילת אדוויל מידי חודש (בין 3-5 כדורים) עקב אנדומטריוזיס קראתי שאסור ליטול אדוויל במידה ויש אנמיה.
אז האם כדאי לי לשנות למשככי כאבים מסוג אחר?
וכרגע אני נוטלת תוסף ברזל, האם אסור לשלב בין תוסף ברזל לאדוויל במחזור הקרוב?
תודה..
ושאלה נוספת שאינני בטוחה שקשורה לכאן אך אין לי את מי לשאול..
קראתי רק לאחרונה על האזהרות של שימוש במשככי כאבים באופן כללי ושל אדוויל בפרט.
אני נוטלת אדוויל כבר עשור כמו שסיפרתי, האם זה מסוכן? האם זה נחשב לנטילה רצופה במידה בה כל חודש במשך עשור אני נוטלת בין 3-5 כדורים?? (למשך 3-4 ימים בסהכ)
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה שלך היא עקב מחזור
ד''ר פרדי אביב15/11/2022שלום רב.
אנמיה שלך היא עקב מחזור ומחזור קשה עקב אנדומטריאוזיס - ככה נשמע לי מהסיפור שלך.
כשה את לוקחת תוסף ברזל ומתקנת אנמיה - לא כדי להפסיק אותו אחרי זה ,אלה לעבור למינון תחזוקה - 3-4 פעמים בשבוע ,ואז הברזל לא ירד פשוט .
לגבי אדוויל - כמו כרונית נחשבת שבן אדם נוטל כל חודש עד 20 כדורים של משהוא ,לקיחה של 3-4 כדורים בחודש של אדוויל היא נורמטיבית .
אין כל קשר בין אדוויל לתוסף ברזל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות קבלת פרינג'קטאיריס13/11/2022
לפני כחודשיים קיבלתי עירוי של פרינג'קט.
במהלך העירוי, כנראה התפוצץ וריד חמאס יש לי כתם גדול בגון חלודה על היד.
הרופאים אמרו שזה יעבור, אולם כבר חלפו חודשיים ואמן שינוי.
אודה להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקבות קבלת ...
ד''ר פרדי אביב14/11/2022שלום רב.
קרוב לוודי חלק מהחומר נכנס מתחת לעור .
דבר שיכול לקרוא.
בטוח זה יעבור .
מתי ?לא יכול לענות ספציפית .אני מעריך שסדר גודל של כמה חודשים .בדרך כלל דבר כזה צריך לעבור !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה אצל קשיש.אור09/11/2022
שלום
אימי בת 90 יש לה אנמיה לוקחת כדורי ברזל לפני כשנה התחילה מדללי דם שגרמו לה לירידת המוגלובין ל7.5 והיא קיבלה מנת דם בעקבות זה לא לקחו סיכון וקיבלה המלצה מהרופאים להפסיק מהמדללי דם, וכיום המוגלובין הוא על על .10.5 יש לה טחורים פנימיים שהיה בהם דימום וכנראה המדללי דם האיצו את איבוד הדם, ובגיל כזה גם פרוקטולוג המליץ שלא כדאי לעשות דבר, בכל אופן כבר 6 חודשים המוגלובין הוא על 10.5 שאלתי היא היה לה דימום בטחורים היום ומזמן לא היה האם כדאי לעשות שוב בדיקות דם לבדוק את המוגלובין עשתה בדיקות דם אחרונות לפני כחודשיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדי לבצע ספירת דם אחת ל3 חודשים
ד''ר פרדי אביב10/11/2022שלום רב.
כן ,כדי לבצע ספירת דם אחת ל 3 חדושים במיקרה הזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מנשירת שיער חמורה וגרד בקרקפתדנהה08/11/2022
המוגלובין 12.6
פריטין 24
ברזל 70
ושאלתי היא אני סובלת מנשירת שיער חמורה וגרד בקרקפת ,נשללה בעית עור , האם הנשירה יכולה להיות בגלל שהפריטין נמוך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריטין נמוך לא יכול לגרום לנשירת שיער
ד''ר פרדי אביב09/11/2022שלום רב.
פריטין נמוך לא יכול לגרום לנשירת שיער .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך אבל ברזל ו-B12 תקיניםעומר27/10/2022
שלום,
אבא שלי, בן 76, עשה לאחרונה בדיקות דם ושתן, ורציתי להתייעץ לגבי התוצאות. קודם כל אציין שהוא סובל מפרקינסון ומהגדלה שפירה של הערמונית, וגם לוקח סימבסטטין. את בדיקת הדם הוא עשה כ-3-4 שבועות אחרי שהחלים מקוביד-19, והבדיקה נעשתה בגלל שגם לאחר שהחלים מהמחלה האקוטית הוא נשאר עייף וחלש מאוד (וגם מצב הרוח הירוד - שמאפיין אותו מאז תחילת תסמיני הפרקינסון - החמיר מאוד).
אני מצרף את התוצאות המלאות (משוכתבות על-ידי לקובץ WORD) בקובץ המצורף, אבל בשביל להקל עליך אני רושם כאן את הערכים שנראים לי הכי רלוונטיים בנושא האנמיה (בסוגריים – ערכי הנורמה; כוכביות מציינות תוצאות שלא בתחום הנורמה):
*RBC: 4.38 M/ul (4.5-5.9)*
*Hb: 12.8 g/dl (13.5-17.5)*
HCT: 41.5% (41%-53%)
MCH: 29.2 pg (26-34)
MCHC: 30.8 g/dl (30-36.7)
RDW: 13.8% (11%-16%)
MCV: 94.8 fL (80-100)
Iron: 101 ug/dl (60-160)
Vitamin B12: 246 pmol/L (170-712)
Folic acid: 17.2 nmol/L (>12.2)
Ferritin: 42.7 ng/ml (22-322)
אציין גם שבבדיקת השתן (ראה בקובץ המצורף) נמצאו כדוריות דם אדומות בשתן, שזה ממצא שכבר היה בעבר ושבגללו הוא עבר בדיקות (ציסטוסקופיה ו-CT) שיצאו תקינות.
לאור זה שהברזל, הפריטין, החומצה הפולית וויטמין B12 הם בתחומי הנורמה, מה יכול לגרום לרמה הנמוכה של המוגלובין ושל כדוריות דם אדומות? האם סביר שרמת ההמוגלובין הנמוכה מסבירה את התשישות? בנוסף, האם יש צורך בבדיקות נוספות (אם כן – אשמח אם תוכל להסביר לשם מה)?
תודה מראש!
עומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נקרא אנמיה של מצב כרוני
ד''ר פרדי אביב30/10/2022שלום רב.
נכון המוגלובין נמוך עם כל הויטמינים וברזל תיקנים- זה ניקרא אנמיה של מצב כרוני- יכול להיות קשור למצב אחרי זיהום קוביד .
יכול להיות גם אחר.
לזה חשוב מאוד שחולה יבדק על ידי רופא משפחה שמכיר אותו שנים !וזה גם יעזוטר לענות על שאלה - האם מצבו הירוד קשור לאנמיה הזאת ?!
אלא שאלות לרופא משפחה שמכיר מטופל .
במידה ובאמת מדובר במצב חדש שלא היה קודם וחריג לפי התרשמות של רופא משפחה - אז צריך לעשות בירור כולל הרבה מאוד בדיקות(CT,קולנוסקופיה ....) .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)