מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עירוי ברזל לילדיםשירה08/08/2023
שלום, לפני חצי שנה גילינו אנמיה עקב חוסר ברזל לבתי בת ה8. בחצי שנה האחרונה היא נטלה סירופ ברזל דרך הפה, אך ההמוגלובין שלה עלה מ7 ל9 וממאי אין שינוי. אנחנו בבירור גסטרו ובנתיים המליצו לנו על עירוי ברזל עקב ההשפעה המתמשכת של המוגלובין נמוך (עייפות, חוסר אנרגיה, חוסר תאבון וכו'). הילדה מתפקדת אך עייפה מאוד. האם כדאי לתת לה עירוי או שאצל ילדים יש תופעות לוואי לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עירוי ...
ד''ר פרדי אביב17/08/2023צריך לקחת אותה להמטולוג ילדים לאיבחון של המצב.ואם הוא זה שימליץ לקבל ברזל בווריד ,אז ברור שכן .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מגלובין כל כמה זמן?משה05/08/2023
שלום
אם רוצים לבדוק האם יש שינוי במגולבין, מה משך הזמן שצריך לחכות מבדיקה לבדיקה? כדי לבדוק שינוי במדדי סוכר זה 3 חודשים, האם זה כך גם במגלובין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה ...
ד''ר פרדי אביב06/08/2023כן בהחלט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וסתי כבד לאחר עירוי ברזלאנונימית03/08/2023
היי, לפני שנה וחצי עשיתי עירוי ברזל עקב פריטין נמוך שגרם לעייפות ולחולשה. הציעו לי לעשות עירוי של 5 פעמים במשך מספר שבועות, או לקנות עירוי ב500 שח ולעשות בפעם אחת בלבד. בחרתי באופצייה השנייה (פרינג'קט 500 מ"ג) וביצעתי את העירוי. שבוע וחצי לאחר העירוי קיבלתי וסת, שהייתה מאוד מאוד כבדה ביחס למחזורי הוסת שלי ואף גרמה להכתמה של בגדים (תוך 4 שעות עם טמפון בעל רמת הספיגה הגבוהה ביותר, משהו שלא קרה לי מעולם). מחזורי הוסת שהגיעו לאחר מכן היו רגילים. אני עתידה לבצע עירוי ברזל נוסף וחוששת מאוד. יש לי שתי שאלות:
1. האם הדימום הכבד יכול להיות קשור לעירוי?
2. במידה שיש קשר, יש הבדל בין שתי האופציות? אם אבצע עירוי של 5 פעמים במשך מספר שבועות - יכול להיות שיהיה סיכוי נמוך יותר למחזור ווסת כבד לאחר העירוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום ....
ד''ר פרדי אביב06/08/2023שלום רב.
אני יותר ממליץ לנשים עם מחזור כי סיבה לאנמיה של חסר ברזל ,שצריכות מידי פעם לקבל ברזל בווריד - להשתמש יותר בברזל רגיל - וונופר ,מאשר בפרינגקט .
בהצלחה.
דר פרדי אביב
רופא בכיר המטולוג
בית החולים איכילוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית06/08/2023המחזור הוא לא הסיבה לאנמיה. תת תזונה/ספיגה לא טובה היא הסיבה לאנמיה. השאלה שלי הייתה האם עירוי ברזל יכול לגרום למחזור כבד? הגיוני שהמחזור הכבד שהיה לי קרה כתוצאה מהעירוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים גבוליים ושאלה על תוספיםאייל29/07/2023
אני בן 43 כבר שלוש שנים שאני לא מרגיש לגמרי אני - היכולת שלי בספורט מאוד ירדה - פעם הייתי מתאמן הרבה ובשנים האחרונות היתה ירידה . בחודשיים האחרונים זה הגיע למצב של עייפות ואת המעט שכן הצלחתי לעשות כבר לא מסוגל .
בשלוש השנים האחרונות :
Red blood cells 4.39 ולא משתנה כלכך
Ferritin לפני שלוש שנים היה על 170 ובבדיקת דם אחרונה 26.7
Hemoglobin יציב על 13.8
יש לי שתי שאלות :
1. האם יש לי אנמיה הרופאת משפחה לא חושבת כך אבל אני לא מבין למה הכדוריות דם נמוך. לפני ארבע שנים עברתי לתזונה טבעונית ומאז היתה ירידה . אבל כבר שלוש שנים שאני אוכל בשר ועוף אז אני לא מבין למה אין עלייה בכדוריות דם.
2. אני מנסה בחודש האחרון תוספי ברזל וכולם עושים לי עצירות ותופעות לוואי לא נעימות (ניסיתי אקטיפרין , ברזל עדין סולגאר וקומפורט של אלטמן) אני הולך לפי ההנחיות אבל כולם עושים לי ממש תופעות לוואי - יש לך עצה או כיוון לתוסף שעושה פחות .
ממש תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדדים גבוליים ...
ד''ר פרדי אביב01/08/2023שלום רב.
ללא ספק יש ירידה במשק ברזל ,לא ציינתה כמה היה המוגלובין ,כי זה פרט חשוב ,אם היה יותר מ15 ונעשה 13.8 אז בעצם זה סוג של אנמיה ?!
על כל מיקרה צריך לברר סיבת העיפות ותשישות .
שזה אמור לכלול גם המטולוגיה וגם לדעתי קרדיאולוגיה !
לגבי תוסף מזון - לדעתי הטובים ביותר זה ברזל עדין של חברת סולגר .אם גם זה עושה עצירות אז אפשר לנסות ספטון - זה נוזל .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם שגרתיתאבי24/07/2023
שלום רב.
בן 33.
בבדיקת דם שגרתית נמצאו הערכים הבאים
: HCT- 42.1 MCH- 28.7. MCHC -31.9
RBC- 4.67. HB-13.4. RDW-14.2
האם הערכים תקינים?
והאם המגולבין לא מלמד על אנמיה?
יש לציין שאני שותה הרבה תה ירוק בשנה האחרונה שקראתי שיכול לגרום להורדת המגולבין.
אף פעם לא היה לי מגלובין גבוה, פעם היה 13.8 ופעם 14,
וזה היה לפני שהתחלתי לשתות תה ירוק אחרי ארוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח ...
אני ממליץ לדבר עם רופא משפחה כי כל אחד מאיתנו עם הערכים של הבדיקות דם משלו !
תה ירוק לא אמור לשנות דברים בבדיקות דם בצורה מעשית .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי דם מוגלובין נמוךאור24/07/2023
שלום
אימי קשישה בת 93 סובלת ממוגלובין נמוך
לפני כשנה קיבלה מנת דם כאשר היה לה 7.5
עכשיו יש לה 8.5 היא מאוד חלשה והברזל כדורים לא משפיע כל כך
יש לה בצקות ולקחה פוסיד אבל הופסק לה כי זה מוריד לה ללחץ דם נמוך
הרופא משפחה המליץ על עירוי דם ברזל בבית חולים כדי לאושש אותה יש לה גם שלשולים ( שוללים בדיקות פולשניות בשח הגיל הרופא לא ממליץ אולי טחורים פנימיים) בכל אופן שאלתי הם עירוי ברזל יכול להועיל להתאוששות? ולא יהיה תופעות לוואי שיכולות לסכן חיים?
והאם מאשפזים בבית חולים בשביל עירוי ברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות עירוי ברזל
אור24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עירוי ברזל ...
עירוי ברזל מבצעים בדרך כלל במסגרת קופת החולים .
נדיר במסגרת אישפוז יום של בית החולים .
בהצלחה.
רופא בכיר ,מכון המטולוגיה בית החולים איכילוב דר פרדי אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שלו רציתי לדעת אם עירוי ברזל יכול להקדים או לאחר לי את המחזור? או איכשהו להשפיע?דנה21/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

היי .....
ד''ר פרדי אביב23/07/2023שלום רב.
אין כל קשר בין מתן ברזל וקבלת מחזור !
בהצלחה.
דר פרדי אביב
רופא בכיר המכון המטולוגיה בית החולןים איכילוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ווריטין מאוד נמוךדינה20/07/2023
היי, אני בת 26 עשיתי בדיקת דם שגרתית.
ההמוגלובין על 8.6
ווריטין על 3.6
זה מדאיג ??
יש צורך בעוד בדיקות או רק לקחת תוספי ברזל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל ןפריטין מאוד נמוכים ....
ד''ר פרדי אביב23/07/2023זה נשמא כמו אנמיה של חסר ברזל רגילה אצל בנות צעירות שמקבלות מחזור .
כן ממליץ טיפול בברזל וכן ממליץ התייעצות עם רופא משפחה /המטולוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של ברזל נמוכים 15גולן18/07/2023
הבת שלי בת 14. בדיקות דם הצביעו על ברזל 15, טרנספרין 375, קריאטינין 0.41. היא נוטלת כדורי ברזל בחצי השנה האחרונה אולם לא אוכלת בשר כלל. באיזו דרך ניתן להעלות את הברזל ובמהירות? תודה רבה
ערכים של ברזל .....
ד''ר פרדי אביב23/07/2023שלום רב.
כמובן רמה 15 לברזל מאוד נמוכה .
אך סיבה לטיפול קודם כל בכל זאת רמת המוגלובין !
אם במקביל לרמת ברזל כל כך נמוכה יש רמת המוגלובין מעל 11 אז טיפול הור טיפול פומי על ידי כדורי ברזל וסירופ ברזל .
אם רמת המוגלובין פחות מ9 הייתי ממליץ מתן ברזל בווריד .
על כל מיקרה צריך להתייעץ עם המטולוג לגבי בירור וטיפול .
בברכה
דר פרדי אביב
רופא בכיר מכון המטולוגיה בית החולים איכילוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם שאלה לדוקטור אביבמירב16/07/2023
שלום רב דוקטור אביב,
בתוצאות בדיקות דם קיבלתי המוגלובין 11.5
טרנספרין 247
סטורצית טרנספרין 13%
פריטין 24
אני בת 41 וסובלת ממנורגיה וצמחונית מספר שנים. בכל פעם אני מקבלת כדורי ברזל, והמצב משתפר מעט ואז חוזר לקדמותו.
האם במצב זה אתה ממליץ על עירוי ברזל?
הרופא משפחה סירב עד כה. בנוסף האם יש מקום לדאגה מבחינת הטרנספרין (נמוך, כי הערך כעת לנשים בגילי הוא 250)
תודה רבה דוקטור
אשמח לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות של בדיקות דם
ד''ר פרדי אביב17/07/2023שלום רב.
לגבי טרנספרין - כמה שפחות אותו זה יותר טוב !
מה שחשוב זה סטורציה של טרנספרין שהיא אמורה להיות בין 10 ל 25 .
ואצלך זה מצויין .
בסך הכל מצב שלך אפשר להגדיר כי - אנמיה קלה ללא חסר ברזל .
מצד השני עקב כך שאת אישה צעירה ויש לך איבוד דם - אתחייבת לקבל טיפול בברזל כדי לשמור על רמות הטובות של המוגלובין ופריטין וסטורציה של טרנספרין .
לכן הטיפול המומלץ במצב הזה הוא כדורים של ברזל.
אני ממליץ לך לקחת כל הזמן ללא הפסקה ,ואחד ל 6 חודשים לבצע בדיקות דם להערכת המצב.
בהצלחה.
דר פרדי אביב
המטולוג בכיר
בית החולים איכילוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך דוקטור אביב
מירב17/07/2023תודה רבה על תגובתך דוקטור אביב, קיבלתי בתוצאות הבדיקה ההמשכית fe iron 44
האם יש כדורים מסויימים עליהם אתה ממליץ?
תודה רבה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקות דםבר14/07/2023
היי,
אני בת 19, צמחונית, קיבלתי תוצאות של בדיקות דם והייתי רוצה לדעת האם התוצאות מעידות על אנמיה.
פריטין- 9.6 ng/ml
חומצה פולית- 3.8 ng/ml
ויטמין בי 12- 204.0 pg/ml
ברזל-78 micgr/dl
Nucleated RBC abs- 00.0 K/microL
RBC- 4.13 M/microL
המוגלובין- 12.50 g/dl
HCT- 36.52%
MCV- 88.51 fL
MCH- 30.3 pg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה ....
ד''ר פרדי אביב17/07/2023שלום רב .
מדובר באנמיה קלה ביותר /גבולית עם רמות נמוכות יחסיד של כל הויטמינים כולל גם ברזל .
קרוב לוודי כל זה בגלל שאת צמחונית .
ממליץ להתחיל טיפול בכדורי ברזל וגם בחומצה פוליט וגם בבי 12 .
אפשר להתחיל על בסיס קבוע איזה שהוא מולטיויטמין שמכיל כמויות גבוהות יחסיד של ברזל ויטמין בי 12 וחומצה פוליט !
ולקחת אותו על בסיס קבוע .
בהצלחה
דר פרדי אביב
רופא בכיר
מכון המטולוגיה בית החולים איכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין ופריטין נמוך לפתעיעלה10/07/2023
בת 66 בריאה בסהכ....עשיתי בדיקות דם שגרתיות ונלחצתי, קצת
המוגלובין ירד ל 11.7 והיה באמצע תמיד
פריטין גם ירד ל 8.7
כמובן..נלחצתי וטרם שוחחתי עם הרופאה
רק רוצה כמה מילים על זה ..סיבות וכו'....
אין דימומים . מחזור כמובן לא. קולונוסקופיה וגסטרוסקוםיה נעשו לך שנה. ירידה במשקל ממש אין ....(עודף משקל קצת )
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין ופריטין נמוכים
ד''ר פרדי אביב17/07/2023שלום רב.
לפי בדיקות דם - יש ירידה במשק הברזל וגם ירידה בהמוגלובין .
קרוב לוודי היה או יש איבוד דם במערכת האיכול ?!
כמובן צריך לבדוק גם אפשרויות אחרות .
ממליץ לפנות לרופא משפחה ואז הוא יחליט על המשך בירור .
שיהיה בהצלחה .
דר פרדי אביב
רופא בכיר
מכון המטולוגיה בית החולים איכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהמוגלובין בעקבות ירידה בברזלחיה20/06/2023
דר יקר
יש לי חולשות מאד חזקות והרגשה כללית לא טובה
זה כמה שנים שיש מדי פעם ירידה בהמוגלובין עקב ירידה ב-iron
וב- feritin לרמות מאד נמוכות (כמו: ברזל 10 ופריטין 5)
ואז קיבלתי ערוי ברזל בוריד בפעם האחרונה לפני שנה וחצי.
אבל עכשיו כבר ניכרת ירידה בהמוגלובין אבל ברזל ופריטין וגם B12 תקינים. מה זה אומר ? האם מדאיג?
תודה חיה
ירידה בהמוגלובין...
ד''ר פרדי אביב22/06/2023סיבות לירידה בהמוגלובין - הן רבות מאוד ,חסר ברזל רק אחת מהן .
לכן ממליץ לפנות לרופא משפחה/המטולוג ולהתחיל בירור של אנמיה עם רמות תקינות של ברזל !!!
זה חשוב .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך ועייפות רבהברזל נמוך20/06/2023
אני בן 67, סובל כשלושה שבועות מחולשה רבה, סחרחורת בשינוי תנוחה מישיבה לעמידה, חוסר תיאבון ובחילות.
בבדיקות דם נמצא ברזל 30.
נשלחתי לבדיקות גסטרו, נוירולוגיה קרדיולוגיה, המטולוגיה... בנוסף היה אתמול מצב של ירידה קיצונית בסוכר (39).
אשמח למיקוד בבדיקות, מכיוון שהבירור לוקח הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל נמוך ועייפות רבה..
ד''ר פרדי אביב22/06/2023שלום רב.
האבחנה מבדלת של הבעיות שלך היא שונה מאוד .
ויכול להיות שמדובר גם בשילוב של כמה דברים ביחד .
ללא ספק ירידה בסוכר עד 39 - היא המסוכנת ביותר מכל מה שציינתה !
כי זה יכול גם להביא לקומה !!!
לכן צריך לגשת לכל הרופאים להתייעצות ולהחליט בסוף היום על מה מדובר ומה עושים עם זה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך בבדיקת דםאור20/06/2023
שלום
שואל שאלה לאחר בדיקת דם
אימי בת 93 היה לה לפני חודש וחצי המוגלובין 10.4 פתאום ירד ל8.9 ויש לה עייפות לא שגרתית , ( בעבר קיבלה מנת דם לפני כשנה)
רופא המשפחה אמר שכרגע אין טעם לעלות למיון ולעשות בדיקת דם בעוד כ3 שבועות, היא מקבלת כדורי ברזל, השאלה האם אין סיבה לדאגה כרגע לדחיפות מיון ולחכות לבדיקת דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין נמוך...
ד''ר פרדי אביב20/06/2023שלום .
זאת שאלה לרופא שבודק את המטופלת.
יש סיטואציות שהמוגלובין 8.9 זאת סיבה להפניה דחופה למיון .ויש מצבים שאף פעם לא שולחים למיון עם המוגלובין 8.9 .
ממליץ לדבר עם רופא משפחה אישי של המטופלת .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)