פורום דיכאון אחרי לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן מינימלי לטיפול בציפרלקס
    יונת
    14/03/2012

שלום
    אובחנתי בדיכאון לאחר לידה
    והומלץ לי לקחת ציפרלקס
    שאלתי היא, כמה זמן מינימלי לדעתכם אפשר לקחת את התרופה?
    איני רוצה לסחוב איתה שנים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זמן מינימלי לטיפול בציפרלקס - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    14/03/2012

שלום לך,
    טוב שהגעת לאבחון והתחלת טיפול.
    אחרי אפיזודה אחת של דיכאון מומלץ ליטול את הטיפול קרוב לשנה. בכל מקרה יש להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה אמור לקרות?
    חסוי
    04/03/2012

שלום
    יש לכם סטטיסיקה לגבי דיכאון לאחר לידה
    מתי באופן סטטיסטי זה קורה לאחר הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי זה אמור לקרות?

הוספת תגובה

• מתי זה אמור לקרות? - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    05/03/2012

לפי הסטסטיסטיקה-לרוב תוך 6 שבועות מהלידה. מנסיוני-הרבה מקרים קורים גם אחרי הזמן הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן עובר בדרך כלל
    גילה
    13/02/2012

אני שואלת כי עובדת שלי ילדה לפני חצי שנה, ונראה לי שהיא סובלת מדיכאון אחרי לידה.
    היא לא ממש אמרה לי, אבל היא לא נראית עצמה.
    אני לא רוצה להישמע עסוקה בעצמי ובעסק.
    אבל אם היא באמת בדיכאון, ולא הולכת לטיפול, כמה זמן זה יכול להימשך?
    חשוב להדגיש שאנחנו חברה קטנה ואוהבת, ואני מאוד לא רוצה לפטר אותה

לקביעת תור
    סגירה
    תוך כמה זמן עובר בדרך כלל

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן עובר בדרך כלל - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    13/02/2012

שלום רב,

אינני יודעת ממה היא סובלת ותוך כמה זמן זה יעבור אבל אם הקשר ביניכן טוב את יכולה לנסות לברר עמה ואולי אף להציע עזרה. אפילו אוזן קשבת ואמפתיה יכולים לעזור ולהקל על הדיכאון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן עובר בדרך כלל - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    14/02/2012

שלום לך,
    דיכאון שאינו מטופל יכול להימשך כשנה. מצטרפת להמלצתה של שרון, לעזור לה לפנות לטיפול. כדאי גם לדעת שכיום ניתן לטפל ועדיין להמשיך להניק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עזרה
    ענבל
    26/01/2012

שלום רב.
    ילדתי את ביתי הראשונה ב8.1.12. זו ילדה שהגיעה לעולם מתוך אהבה גדולה וזוגיות נהדרת. ילדה שחיכינו לה ורצינו בה מאוד מאוד (טיפולי פוריות כמעט החלו ואז גילינו שאנחנו בהריון).
    כיומיים אחרי הלידה, מאז החזרה הביתה, אני פשוט לא מתפקדת. בוכה ללא הפסקה, אין לי תאבון, כל הזמן עם מחשבות נוראיות שעשינו טעות ולמה בכלל היה צריך ילד... שהחיים נגמרו... חבל שלא חיכינו עם זה... מה היה לנו רע רק שנינו. אני מלאה תחושות אשם על כך שבעלי ישן פחות (הוא לא מתלונן לרגע ותומך מאוד, מכיל ומחבק), אין לי כוח לאנשים, אין לי כוח לכלום... אני מלאה בחרדות ובקושי ישנה... מזג האוויר החורפי גם כן לא מסייע לי.אני לא מבינה למה המצב הוא כזה לאור העובדה שכל כך רציתי ילד...
    מחר יש לי תור לפסיכיאטר בהמלצת טיפת חלב ורופאת המשפחה שלי.. אעשה הכל כדי לצאת מהמצב הזה ורציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על המצב כמה שיותר מהר. תודה רבה מראש. ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עזרה

הוספת תגובה

• מחפשת עזרה - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    29/01/2012

שלום ענבל,
    צר לי לשמוע על הקושי שלך. יתכן בהחלט שאת סובלת מדיכאון, וטוב עשית שקבעת תור לפסיכיאטר. במפגש הפסייכאטר יוכל לאבחן אם אכן מדובר בידכאון ולתת לך המלצות לטיפול שיעזור לך להרגיש טוב יותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני בדכאון לאחר לידה
    דינה
    23/01/2012

שלום
    הריון עבר מאוד קשה (נפשית) עלי, ספרתי כל ביס שהכנסתי לפה, התאמנתי שעות בחדר כושר על חשבון שעות שינה ובכיתי המון כאשר ראיתי שגוף שלי נהרס, אבל עדיין היתה לי תקווה שהוא יחזור.
    היום 4 חודשים לאחר הלידה, אני מבינה ששום דבר כבר לא ישתנה ואי אפשר להחזיר את הגוף שהיה לי אבל עדיין ממשיכה להלחם בחדר כושר. מאז הלידה אני לא מורידה חזיה וקניתי רק חזיות ותחתוני סבתא כי לא יכולה לראות את הפטמות (הגדולות והכהות) וגם חזה גדול (יחסית, היה לי B עכשיו זה C או D). כל פעם שאני רואה את הבטן (בלי בגדים) אני בוכה ומוסיפה עוד סט לאימון (כבר מזמן רואים קוביות אבל הצורה עגולה, נשית כזאת).
    בקיצור כל דבר בגוף שלי מעצבן אותי, אני התחלתי להתבייש בגוף שלי (אבל תמיד אהבתי אותו, הייתי גאה בו), משתדלת לא להתפשט. מנסה לנחם את עצמי בתמונות בביקיני של מירנדה קר (דוגמנית ויקטוריה סקרט שילדה לפני חצי שנה וגם אצלה הבטן לא כמו שהייתה)
    האם אני בדכאון? מה אפשר לעשות, אני לא רוצה פרוזק.

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני בדכאון לאחר לידה

הוספת תגובה

• האם אני בדכאון לאחר לידה - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    24/01/2012

שלום טינה,
    יתכן שאת סובלת מדיכאון. בכל מקרה, ברור שאת סובלת, ושהעיסוק בשינוי הגופני ממלא חלק גדול מזמנך, ומסב לך עגמת נפש רבה. פני לפסיכאיטרי/ית לפגישת אבחון כדי שאפשר יהיה לעזור לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

טניה
    24/01/2012

הערה נוספת לגבי הגוף: מה שמפריע לי הכי הרבה זה השינוי (עצמו) בגוף, למרות שכבר מזמן חזרתי למשקל שלפני הריון וכל הבגדים (חוץ מחולצות מכופתרות) שלפני הריון לא רק שעולים עלי הם אפילו גדולים עלי. אני ממש מרגישה על הפנים עם עצמי, משכנעת את עצמי שאם אני אתאמן יותר אז זה יחזור ורק גורמת לכאבים וסחרחורות כי אני מתאמנת על חשבון שעות שינה. כל הגוף שלי כבר כואב לא רק צלקת (שהפסיקה לכאוב שבוע אחרי הניתוח). מרוב הכאבים, עייפות וחוסר תוצאה בא לי למות כדי לגמור את הסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    24/01/2012

נראה שלקחת את זה רחוק. ההמלצה שלי-להגיע לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להסתדר בלי טיפול

דינה
    02/02/2012

סליחה, אני מאוד לא רוצה להגיע לטיפול. וגם לא רואה איך פסיכיאטר יכול לתקן לי גוף, הרי הגוף באמת הושחט. אני לא פוגעת פה באף אחד. קשה לי, אני לא יכולה להביט במראה, ללכת לים ואפילו לעשות סקס ללא כיסוי אני בכל מקרה לא אוכל. איך אני יכולה לעזור לעצמי לבד? להמשיך לחשוב שחדר כושר יעזור, לעשות ניתוחים פלסטיים או מה?

תודה ושוב סליחה שאני מנדנדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להסתדר בלי טיפול - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    02/02/2012

דינה יקרה,
    את לא פוגעת באף אחד, וזה לא העניין.
    את סובלת. הנושא של מראה הגוף השתלט לך על כל החיים. גם אם הגוף שלך נראה פחות טוב, עדיין הנושא הזה לא אמור להשתלט כך על חייך. חלק גדול מחייך מוקדש כעת לחשיבה על הנושא, לנסיונות למצוא פתרונות, לחדר כושר ועוד-הכל מסביב לזה.
    אם נניח היית שומעת על נערה בת 16, שרוב יומה סובב סביב נסיון לרזות, לא היית ממליצה לה להגיע לטיפול?
    גם אם תפני לפסיכאטר, בסופו של דבר את תחליטי מה מתאים לך.
    תעזרי לעצמך, ופני לטיפול.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להסתדר בלי טיפול - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    02/02/2012

דינה שלום,

אני חושבת שאת ממהרת לשפוט את גופך. במקרים רבים לוקח לגוף כשנה לחזור למצבו הקודם וגם זה קורה לרוב רק לאחר שמפסיקים להניק. בנוסף אם עברת ניתוח קיסרי לוקח לבטן יותר זמן לחזור לצורה הטבעית שלה אבל שוב לאחר כשנה עם פעילות ספורטיבית מתאימה, היא חוזרת. בנוסף צבע הפטמות וגודל החזה חוזרים לעצמם לאחר סיום ההנקה. תהני מתינוקך ומההנקה כי תקופה זו לא תחזור, הגוף יחזור ויהיה לך עוד שנים רבות להנות ממנו. כדאי להמשיך להתאמן אולם במידה - 3 פעמים בשבוע שעה-שעתיים כל פעם - לא יותר. לאכול בריא ולא להרעיב עצמך בעיקר אם את עדיין מניקה. בנוסף לחזור לפעילויות שבעבר הסבו הנאה (פרט לפעילות ספורטיבית) כגון מפגשים עם חברות, יציאות וכו' ולדבר עם אנשים, לא לשמור הכל בבטן. אם את ממשיכה להרגיש כך, כדאי בכל זאת לפנות לטיפול פסיכולוגי.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצל גברים?
    אלירן
    19/01/2012

היי,
    רציתי לדעת האם קיימת תופעה של דיכאון אחר לידה אצל גברים?
    בעקבות העיסוק הבלתי פוסק של האם עם התינוק, התפוררות המסגרת הזוגית, השחיקה בטיפול בתינוק, חוסר שינה... יכול להיות מצב שהאב מרגיש מאד מדוכא מהדברים האלו עד כדי דיכאון קליני?

לקביעת תור
    סגירה
    גם אצל גברים?

הוספת תגובה

• גם אצל גברים? - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    22/01/2012

שלום רב,

דיכאון אחרי לידה מופיע גם אצל גברים, בדיוק מהסיבות שתוארו.

בברכה,

ד״ר שרון בן רפאל 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיגעון בזמן ההריון
    רינת
    11/01/2012

היי ,
    אני לא יודעת עם הגעתי לפורום הנכון , אבל אני ינסה .
    קרובת משפחה שלי נכנסה להריון פעם שנייה , לאחר שההריון הראשון עבר עלייה לא קל , היא נכנסה לדיכאון וירדה במשקל .
    בהריון השני המצב הרבה יותר מסובך היא לא שולטת על מעשים שלה ,היא צורחת ,מקללת , מסתובבת בין השכנים אומרת שבעלה מרביץ לה וזה לא ככה .
    ועוד הרבה דברים שלא ציינתי .
    כרגע אישפזו אותה בבריאות הנפש , האם כל התרופות שיזריקו לה ישפיע על העובר?
    ויש כאלה שאומרים שהיא תצטרך לעשות הפלה , היא בחודש רביעי .
    האם תוכלו לתת לי פרטים ? טיפול פסיכיאטרי ?
    האם נתקלתם הרבה במצבים כאלה ? ואיך יצאו מהם ?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שיגעון בזמן ההריון

הוספת תגובה

• שיגעון בזמן ההריון - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    11/01/2012

שלום לך,
    יפה שאת דואגת לבת דודתך. גם בהריון יש לטפל באשה הסובלת מהפרעה פסייכאטרית כלשהי. לגבי התרופות, יש לבדוק כל מקרה לגופו. כיום י תרופות שניתן לקחת בבטחה יחסית בהריון.
    בריאות שלמה לך ולבת הדודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון
    בתיה
    10/01/2012

האם יש קשר בין דיכאון בהריון לדיכאון אחרי לידה.
    האם זה מאובחן כאותו דיכאון?
    ואם נאי לוקחת עכשיו נוגדי דיכאון, האם אצטרך להמשיך בהם לאחר הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בהריון

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    11/01/2012

שלום רב,

כ60% מהנשים שסובלות מדיכאון בהריון, ממשיכות לסבול מדיכאון לאחר הלידה. על כן חשוב שאת מתחילה לטפל כבר במהלך ההריון וכדאי להשאר במעקב פסכיאטרי במהלך כל ההריון ולהמשיך במעקב גם לאחר הלידה. כך תוכלי להחליט ביחד עם הפסכיאטר אם יש צורך להמשיך בטיפול התרופתי.

בברכה,

שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון - תגובה

ד''ר ליאת הולר-הררי
    11/01/2012

שלום לך,
    כפי שכתבה לך הפסיכולגית ד"ר שרון בן רפאל, חלק מהנשים ימשיכו לסבול מדיכאון גם אחרי ההריון. ההחלטה מתי להפסיק טיפול קשורה להסטוריה האישית שלך, התגובה שלך לתרופות, ועוד. אין ספק ש/התקופה אחרי הלידה אינה פשוטה, וכדאי להגיע אליה כשאת במיטבך. כדי להחליט החלטות תרופתיות תצטרכי להיפגש עם פסייכאטר.
    בהצלחה!
    ד"ר ליאת הולר הררי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלים מדיכאון? יש לכם קהילה
    קרן
    02/01/2012

פתחנו לאחרונה [a href='http://www.beok.co.il/Groups-16/Group-26/%D7%A7%D7%94%D7%99%D7%9 id='link']קהילת לחץ, דיכאון, חרדה[/a] בה תוכלו להכיר, לשתף, לחלוק והתייעץ עם אנשים ממש כמוכם.

תודה :-)

הוספת תגובה

• הקישור:

קרן
    02/01/2012

[a href='http://www.beok.co.il/Groups-16/Group-26/קהילת+לחץ+דיכאון+וחרדה' id='link']קהילת לחץ, דיכאון, חרדה[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לדיכאון
    גברבן30
    25/12/2011

אילו תרופות נגד דיכאון אפשר לקחת בהנקה? מותר זנקס?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לדיכאון

הוספת תגובה

• תרופות לדיכאון - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    25/12/2011

שלום רב,

בכל הנוגע לתרופות בהריון ובהנקה, כדאי להתייעץ עם מרכזים טרטולוגים. הייעוץ נעשה בטלפון ולרוב ללא תשלום.

בברכה,

ד״ר שרון בן רפאל

משרד הבריאות 02-6243669 
    בלינסון 03-9377474

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה
    אליען
    15/12/2011

היי,
    אני ובעלי שוקלים להיכנס להריון בחודשים הקרובים.
    העניין הוא, שאני קצת דיכאונית. עקב התפרצויות חמורות שהיו לי בעבר, אני נוטלת פרוזק. אני מאד מאד חוששת מדיכאון אחרי לידה - נראה לי שבמצבי זה די ברור שזה יקרה... לא?
    האם הדיכאון שאחרי לידה שונה מדיכאון רגיל? קשה יותר? כיצד כדאי לטפל בו ולהתמודד? האם נוטלים תרופות רגילות נגד דיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    18/12/2011

אליען שלום,

כל הכבוד על הפניה. הערכות מראש יכולה להקל עליך מאוד. במקרה של דיכאונות חוזרים כדאי להיות במעקב פסכיאטרי כבר בהריון כיוון שדיכאון עלול להתחיל כבר בהריון. כדאי גם להיות במעקב קבוע לאחר הלידה.אם את נוטלת כרגע תרופות תבדקי עם אחד מהמרכזים הטרטולוגים אם ניתן לקחת פרוזאק במהלך ההריון. דיכאון אחרי לידה הוא די דומה לדיכאון רגיל אולם לעיתים קרובות כולל גם עצבנות והתפרצויות כעס, ייתכן גם קושי להתחבר לתינוק, חוסר עניין בתינוק ו/או קושי לטפל בו. כדאי להערך מראש עם עזרה צמודה בחודשיים הראשונים ולדבר על רגשותיך בעקבות ההריון והלידה עם פסיכולוג או עם חברה קרובה או בת משפחה עליה את סומכת. זה יכול לעזור במניעה של דיכאון.

אני מאחלת לך בהצלחה,

בברכה,

ד״ר שרון בן רפאל 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מיכל
    15/12/2011

רציתי לשאול בבקשה מה הוא הטווח ה"פגיע" וה מועד לנפילה לדיכאון לאחר לידה מבחינה פסיכולוגית והורמונלית.

כמה אורכת התקופה הנחשבת רגישה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    18/12/2011

מיכל שלום,

מבחינה הורמונלית ורגשית בשבועיים הראשונים שלאחר הלידה קיימת רגישות יתר לתחושות של דכדוך, אולם לא מאבחנים דיכאון בשלב זה. מצב זה נקרא תוגת האמהות או בייבי בלוז והוא חולף לאחר כשבועיים. במחקרים מסויימים ניתן לראות עליה בשיעור הדיכאון בין השבוע השישי לשבוע ה12 שלאחר הלידה, אולם התפתחות של דיכאון יכולה להתחיל מיד לאחר הלידה ובמהלך כל השנה הראשונה.

בברכה,

ד״ר שרון בן רפאל 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה
    יעל
    07/12/2011

שלום
    לאחר לידה, כיצד יודעים להבחין שמדובר בעצבות רגילה או דיכאון שמצריך טיפול?
    את האמת? מצבי לא ברור לי...

אני יודעת שיש שאלון כזה לזיהוי מצב דיכאון שתקף לגבי אנשים במצב רגיל.

יש שאלון אישי כזה למצב דיכאון שספציפי למצב של אחרי לידה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    07/12/2011

יעל שלום,

לפי מדריך ההפרעות של ארגון הפסיכיאטרים ה-DSM, ניתן לאבחן דיכאון קליני לאחר "שבועיים של מצב רוח מדוכא רוב היום, כמעט כל יום ואו אובדן עניין והנאה ברב התחומים ביחד עם ארבעה סימפטומים נוספים: ירידה ניכרת, לא מתוכננת, במשקל ובתאבון, קושי ניכר להירדם או לישון, עליה או ירידה ניכרת בפעלתנות פסיכומוטורית, מחשבות על התאבדות, עייפות וחוסר אנרגיה, הרגשה קשה של חוסר ערך עצמי או אשמה, קושי לחשוב, להתרכז ולהחליט החלטות".

הגדרה זו תקפה גם לגבי דיכאון אחרי לידה אולם יתכנו סמפטומים נוספים כגון עצבנות, התפרצויות כעס, עליות וירידות במצב הרוח וקושי להתחבר תינוק.

מבחינת שאלונים - כסינון ראשוני ניתן להשתמש בשתי השאלות הבאות:

במהלך החודש האחרון, האם חשת לעיתים קרובות הרגשה ירודה, דיכאון או חוסר תקווה? כן לא

במהלך החודש האחרון, האם חשת לעיתים קרובות מעט עניין או הנאה בעשייה? כן לא

אם התשובה לאחת השאלות היא חיובית, כדאי לענות על שאלון אדינבורו, ניתן למצוא אותו באינטרנט ולעיתים גם בטיפות חלב.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ודיכאון אחרי לידה
    כלנית
    06/12/2011

שלום, שמי רוית, ואני סובלת מדכאונות חורף,
    אני ובעלי מנסים להיכנס להריון בזמן האחרון, אבל עדיין לא נקלטתי.
    רציתי לדעת אם יש לי סיכוי גדול יותר לחוות דכאון אחרי הלידה, שנראה תגיע בחורף?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ודיכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דיכאון ודיכאון אחרי לידה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    07/12/2011

שלום רב,

אם את סובלת מדיכאונות חורף באופן קבוע ותלדי בחורף, קיים כמובן סיכוי שתסבלי גם אז מדיכאון. כדאי להערך מראש ולהעזר בדרכי טיפול שעזרו לך בעבר.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה והכחשה
    אורית
    06/12/2011

שלום,
    יש לי חברה טובה שילדה לפני כחודש, מאז היא בדיכאון עמוק. קשה לה עם התינוק, הטיפול בו מרגיש לה מכני ולא מתגמל, היא סובלת מאד מהשהייה בבית ועם זאת אין לה כוח וחשק לצאת החוצה. היא בוכה הרבה וסובלת מתנודות רבות במצב הרוח. אני חוששת שהיא סובלת מדיכאון לאחר לידה, בעיקר משום שבצעירותה גם סבלה מדיכאון למשך תקופה (במהלך התיכון). ניסיתי להעלות זאת בפניה אבל היא מכחישה. נראה לי שהיא חוששת מהתגובה של בעלה אם תלך לטיפול שכן הוא דוגל בגישת "בעיות פותרים לבד ופסיכולוגים זה שטויות" ותמיד מלגלג על אנשים שנעזרים בפסיכולוג. אציין כי הוא בעל אוהב ותומך אבל הוא בטוח שזה פשוט שלב שהיא עוברת והיא אוטוטו תצא מזה.
    אני לא רוצה להתערב אבל הלב שלי נקרע לראות אותה כך ומאד הייתי מעוניינת שהיא תקבל עזרה.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון לאחר לידה והכחשה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה והכחשה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    07/12/2011

אורית שלום,

הדאגה שלך לחברתך נוגעת ללב. את יכולה להציע לה להתייעץ עם אחות טיפת חלב ואולי זו תחליט להפנות אותה לטיפול. אם היא עדיין מסרבת ישנם דברים אחרים שתוכלי לעשות על מנת להקל עליה. את יכולה לנסות להיות אוזן קשבת בשבילה ובאמת להקשיב בלי לנסות לייעץ - דבר העלול להכניס אותה למגננה. אם את מוכנה גם להקדיש לה מזמנך ולעזור - תבדקי איתה במה תוכלי לעזור לה. אם יהיו לה יותר כוחות לצאת, את יכולה להציע לה להרשם לקורס מסאג' תינוקות או לקבוצת אמהות ותינוקות כל אלו מהוות קבוצות תמיכה בדרך כלל. תציעי לה להשאיר את התינוק עם בעל/אם וכו' ולצאת לעשות דברים מהם נהנתה בעבר.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה