מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בדיכאון, מה עושים?אלכס23/07/2012
אני ובעלי נכנסנו להריון לא מתכונן, שנינו מתבגרים בני 19 ו-20 חסרי ניסיון וידע,
קיבלנו את ההחלטה בקושי רב ואמרנו שנעשה הכל כדי לתת לילדה שלנו את הטוב ביותר.
לפני שבוע בשעה טובה היא הגיחה לעולם, הייתה הרבה שמחה ואפילו המשפחות שכחו את הטינה והכעס שהיו להם אלינו ובאו להשתתף בשמחתנו.
בעלי קיבל חופשה של 8 ימים מהצבא שמגיעה לו, התכוננו לשבועיים ביחד אבל מה, פתאום מודיעים לו שהחופשה כוללת את ימי שישי שבת למרות שהוא עושה יומיות ונמצא שישי שבת בבית.
ואיך ששמעתי את זה, בלי הקשר לזמן החופשה שהתקצר פתאום אלא יותר בתור תזכורת שאני אשאר לבד עם התינוקת, נכנסתי לדיכאון נורא.
אני מרגישה שאני אימא נוראית, אני מפחדת לקחת אותה לתנוחת גיהוק, אני מפחדת להחזיק אותה באמבטיה, כל פעם שהיא בוכה ואני לא מבינה את הסיבה אני נכנסת ללחץ נוראי ומתחילה לבכות בעצמי, כל התנהגות קטנה שלה שנראית לי מחשידה כמו שינה שנמשכת מעל לארבע שעות מכניסה אותי לחרדות.
אני לא יכולה לתאר את הלחץ והחרדות שאני נמצאת בהם כרגע, מחרתיים הוא צריך לחזור לבסיס ואין לי מושג מה אני אעשה עם עצמי, המפקדים שלו לא רק לוחצים עליו לחזור מוקדם יותר ולא מרשים להשתמש בימי חופש, הם גם רוצים לעקב אותו עד מאוחר בגלל איזה אירוע ביומיים שנשארו עד הסופשבוע.
עוד לא התאוששתי מהלידה, אני לא יודעת עם זה המחסור בברזל, ההורמונים או רק עייפות שעוד לא עברה אבל אני כל הזמן עייפה ורוצה לישון, אני מתוסכלת כשהיא מעירה אותי, ויש לי ימים שאני קמה עם חולשה נוראית ומפחדת להרים אותה שמה חס וחלילה לא אצליח להחזיק אותה!
אני לא יודעת מה לעשות, אני לא מפסיקה לבכות, ובעלי לא מבין מה עובר עלי ומנסה לשכנע אותי שהכול יעבור בסדר ושאם רק ארצה אוכל לקבל עזרה מאימא שלו, שאגב כל ההיריון הייתה מאד נגד ועצבנית על ההחלטה שלנו ולכן אני מפחדת לבקש ממנה יותר מדי עזרה שמה היא תבוא ותגיד שזאת הייתה החלטה גרועה ואני לא מסתדרת, ויש לה נטייה לתת הערות מאד מעליבות אפילו כשהיא לא מתכוונת.
אין לי כסף לפסיכולוג, לקבוע תור לפסיכיאטר בקופת חולים ייקח חודשים ואני מפחדת ללכת עם הקטנה לקופת חולים ובגלל שאני מניקה אותה הנקה מלאה אין מי שיוכל לשמור עליה, גם בלי הקשר להנקה.
אני שבורה, בבקשה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בדיכאון, מה עושים? - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי24/07/2012שלום לך,
אמא לא נולדת בן רגע, מדובר בתהליך שלוקח זמן.
מאוד טבעי שתחששי, ושתרגישי חוסר בטחון. בכלל, בשבוע שבועיים הראשונים אחרי הלידה הרבה אימהות (50 עד 80%) מרגישות שהן רגישות לכל דבר, בוכות בקלות, ומתקשות להרגיש בטוחות בעצמן. הדבר הכי חשוב כעת מבחינתך הוא לקבל עזרה. עזרה יומיומית עם התינוקת, כך שתוכלי להתאושש ולצבור בטחון. עם הטיפול בתינוקת תלמדי להכיר אותה, ותראי שאת יכולה ויודעת.
אם חמתך יכולה לעזור, תני לה צ'אנס. כעת כשכבר יש תינוקת שהיא הנכדה שלה, יתכן שהיא תשנה את הגישה שלה. את גם יכולה לומר לה-אני רוצה להיות אמא טובה לתינוקת הזאת. בבקשה תעזרי לי, ותני לי מהנסיון שלך. ביקורת ושיפוטיות לא יעזרו לי להיות אמא יותר טובה.
אמנם נכנסתם להריון לא מתוכנן, ושניכם צעירים, אבל לקחתם החלטה לאחר מחשבה, ולא כאחר יד, החלטה אמיצה ומאתגרת.
כמו שאמרתי, שכיח וטבעי שתרגישי כך. עם תמיכה טובה המצב ישתנה. אם בכל זאת המצב לא משתנה בשבועות הקרובים, פני לפסיכיאטר דרך קופת חולים. התור לא אמור לקחת חודשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אלכס25/07/2012קודם כל, תודה רבה על תשובתך המהירה!
אכן ביקשתי עזרה מאמו, היא אמרה שבימים הראשונים לאחר חזרתו לצבא תהיה איתי כדי לגרום לי לתחושת בטחון, אבל אני מרגישה שזה לא מספיק, אני מפחדת מהרגע שבו אשאר אתה לבד. אתמול היא בכתה, לא בכי של רעב אלא כאב, ולמרות שקיבלתי רושם מהסימנים שמדובר בגזים, קראתי בספרים ובאינטרנט שגזים מופיעים רק לאחר השבוע הרביעי.
אחרי שניסיתי להאכיל אותה, להשכיב אותה, להחליף לה חיתול, לבדוק עם הבגד מכאיב לה ואין ספור דברים שלא עלו יפה, נכנסתי ללחץ בעצמי כי ידעתי שכואב לה אבל לא ידעתי מה.
אני לא יכולה לבקש ממנה להיות אתי באופן קבוע ואני לא מרגישה את הביטחון באופק, וגם כשהיא כאן, היא ניסתה ללמד אותנו דברים פשוטים כמו להחזיק את הקטנה בזמן המקלחת שפשוט לא הסכמתי לעשות כי זה הפחיד אותי לגמרי. עד היום עוברת בי צמרמורת בכל פעם שאני צריכה להרים את הגוף הקטן שלה.
אני מרגישה שעם כל הניסיון והמאמץ שלי, אולי אני פשוט צעירה מדי מכדי להיות אימא? או פחדנית, או שפשוט לא נועדתי להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי06/08/2012שוב שלום,
את לא פחדנית מידי ולא צעירה מידי. הביטחון יגיע, לפעמים זה לוקח זמן. אולי יעזור לך לדעת שלא כל פעם שהתינוקת שלך בוכה זה אומר שכואב לה משהו. הבכי שלה הוא הדרך לתקשר איתך. כל מצוקה מבוטאת בבכי. לפעמים כל מה שהיא צריכה זה שתחזיקי אותה בידיים, ותלכי קצת בחדר. אני מציעה לך לקרוא קצת ברשת.
נסי לפברר אם יש באזור שלך משהו כמו "אם לאם" או "אימלה אימל'ה"-ארגון התנדבותי שנותן תמיכהלאימהות חדשות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדיכאון יכול להופיע בשלב מאוחר?דנה18/07/2012
האם דיכאון אחרי לידה יכול להופיע שנתיים אחרי הלידה ולא מיד אחריה?
אני פשוט מוצאת את עצמי שנתיים אחרי הלידה מסתתכלת בעיניים אחרות על כל עניין ההורות וזה מפחיד אותי
אולע זה פשוט דיכאון שאינו קשור ללידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הדיכאון יכול להופיע בשלב מאוחר? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל19/07/2012שלום רב,
לרוב דיכאון מוגדר "דיכאון אחרי לידה" כאשר הוא מופיע במהלך השנה שלאחר הלידה. כמובן שדיכאון יכול להופיע בכל שלב ויכול להיות קשור גם לשינוי שחל בחייך בעקבות הלידה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אוכל לזהו אם זה דיכאון שאחרי?אלכס08/07/2012
אף פעם לא הייתי טיפוס שמח במיוחד... אני לא יוצאת מגדרי מרוב אושר למרות שילדי לפני שבועיים ואני "אמורה"... אני בסדר, לוקחת את זה כחלק מהחיים... בטיפת חלב האחות אמרה לי שנראה לה שיש לי דיכאון אחרי לידה. לא ניכנסתי איתה לזה אבל האם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אוכל לזהו אם זה דיכאון שאחרי? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל10/07/2012שלום רב,
האם האחות נתנה לך למלא שאלון אדינבורו? לפי תוצאות השאלון ניתן להחליט אם כדאי להפנות לאבחון, ניתן לאבחן בדיכאון רק בבדיקה של איש מקצוע.
בכל מקרה את לא אמורה "לצאת מגדרך" מרוב אושר בשלב זה. מדובר בתקופה קשה של הסתגלות שלך ושל תינוקך. אם את חשה תחושת עצב וחוסר עניין או הנאה כדאי לפנות למומחה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסאיילת25/06/2012
היי
האם מותר לצרוך ציפרלקס בזמן הנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי01/07/2012זה מסוג השאלות לא אוכל להשיב עליהן ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון אחרי לידה או דכאון רגיל? מצטקמיקי15/06/2012
ילדתי את בני הראשון לפני 8 חודשים. הלידה הייתה טראמתית- העאטה בדופק ניתוח חירום, לידה ללא בכי בחשבת לאור מצוקה נשימתית שיתכן והתינוק מת וברוך השם התינוק נולד בסדר ובריא! אני בחורה רציונאלית טולכן מחקתי את זכרון הלידה ומבחינתי עברתי לידה מופלאה.
הייתי בחופשת לידה 4 חודשים ביחד עם בת זוגתי. החיבור שלי לבני רום הוא מדהים ואהבה ענקית כך גם עם זוגתי. חזרתי לעבודה בצבא עבודה לא פשוטה עם שעות ארוכות למפקד חדש ישר לתרגיל והיה מאוד לא פשוט. מאוד התקשיתי לחזור למסלול ולהתאקלם בעבודה נוצא לי תסכול לאט לאט עד כדי אי יכולת לתפקד והתקפות בכי תכופות. פניתי לעזרה ואמרו לי אשני סובלת מדיכאון ויתכן גם דכאון אחרי לידה? האם זה יתכן שזה קשור לדכאון אחרי לידה אחרי 8 חודשים? האם זה נשמע שזה קשור ללידה? אמרו לי שיתכן לאור הלידה הטאומתית שעברתי למרות שאני הדחקתי את מה שקרה הנפש עברה טראומה.. אודה לתגובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אחרי לידה או דכאון רגיל? מצטק - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל17/06/2012שלום רב,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. דיכאון מתעורר לעיתים קרובות כאשר קיים קושי במעברים כגון המעבר שאת מתארת - לתפקיד חדש עם שעות ארוכות ומפקד חדש. האם מעבר מסוג זה היה מעורר דיכאון בעבר? ייתכן שהשילוב של מעבר זה עם האמהות יוצר קושי מיוחד (אפילו אם קושי זה החל 8 חודשים אחרי). בכל מקרה הטיפול בדיכאון ובדיכאון אחרי לידה הוא דומה ואין השלכות מיוחדות שצריכות להדאיג אותך. במידה ויש משקעים מהלידה הטראומטית כגון מחשבות חודרניות, פלאשבקים, חלומות או הימנעויות מדברים שקשורים בלידה - כדאי לטפל גם בזה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דיכאוןנועה14/06/2012
האם דיכאון לפני לידה יכול להתחיל כבר בהריון עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על דיכאון - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי14/06/2012בהחלט כן. נושא דיכאו אחרי לידה הפך מוכר יותר כיום, ודווקא הידכאון בהריון פחות מוכר. התופעה קיימת. חלק מהנשים שמגיעות אלי וסובלות מדיכאון אחרי לידה מספרות שבעצם הדיכאו החל כבר בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד דמיוניאפרת05/06/2012
יש לי ילדה בבית והכל טוב ויפה איתה ולא עברתי איתה דכאון אחרי לידה אלא ההפך.
נולד לי לפני שנה בן ויש לי כל הזמן מחשבה שלא עוזבת אותי שאני רואה אותו שאולי הוא גלגול נשמות של מישהו שהכרתי שנפטר צעיר וזה מפחיד אותי.
עלתה לי המחשבה המגוחכת הזאת בהריון ומאז לא עוזבת אותי ופשוט הורסת לי את החיים אני לא מצליחה באמת להנות עם הילד ומה שקשה שזאת בעיה שאני לא רואה איך היא יכולה לעבור כי זה הילד שלי שכל הזמן איתי.
לקחתי כדורים והיה יותר טוב אבל עדיין הפכתי מבן אדם שלא הפסיק לחייך לבן אדם עצוב.
מה אפשר לעשות כדי להנות מהבן החמוד שלי ולהוציא לגמרי את המחשבה הלא הגיונית הזאת מהראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד דמיוני - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי05/06/2012שלום אפרת,
זה באמת מצער שהמחשבה הזו רודפת ומטרידה אותך, ומפריעה לך להנות מבנך. לא תמיד טיפול תרופתי עוזר מייד בנסיון הראשון. אני ממליצה לך לא לוותר, לפנות שוב לפסיכאטר ולטפל בעצמך. יתכן שאת סובלת מדיכאון, ויתכן גם מסוג של הפרעת חרדה. לא ניתן לאבחן דרך הרשת, אבל אאפשר לעזור לך אם תתמידי בטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד דמיוני
אפרת06/06/2012לקחתי כדורים כמעט שנה -אולי זה עזר בקטע של ההרגשה הפיזית של הגוף אבל עדיין
המחשבה שבגלל שזה הבן שלי יום יום אני צריכה להתמודד עם ההרגשה הזאת ולא להנות בטבעיות עם הילד כמו שאני נהנת מהילדה זה פשוט מעציב אותי נורא.
אולי יש איזה טיפולים אלטרנטיבים שיכולים לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד דמיוני - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי06/06/2012שלום לך,
יכול להיות שהכדורים התאימו חלקית. יכתן שצריך שלנות, להוסיף משהו אחר, וכדומה. אל תוותרי ונסי לקבל את התוצאות הכי טובות שאפשר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד דמיוני - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל07/06/2012ליאת שלום,
אני מצטרת לשמוע על הקשיים שנמשכים זמן כה רב. כדאי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג . אם מדובר במחשבה טורדנית, טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור לך להיפטר ממנה בתוך זמן קצר.
בברכה,
ד"ר שרון בן-רפאל
פסיכולוגי קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאלמנות בזמן הריוןגלית20/05/2012
יש לי חברה שבעלה נהרג בתאונת דרכים כשהיא הייתה בחודש השמיני, עכשיו היא בחודש תשיעי, לקראת הסוף.. האם יש סיכוי גבוה יותר אצלה לדיכאון אחרי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאלמנות בזמן הריון - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל20/05/2012שלום רב,
אני מאוד מצטערת לשמוע. דיכאון אחרי לידה תלוי במספר גורמים, על כן עובדה זו לא מספיקה על מנת להעריך את הסיכוי לדיכאון. עם זאת, גורם זה מאוד משמעותי, תהליך האבל לוקח מספר חודשים כך שייתכן מאוד שתהיה באבל גם לאחר הלידה. בנוסף ישנו סיכוי להסתבכות של תהליך האבל כיוון שבמהלך ההריון קשה לעבד מוות של אדם קרוב ולהתאבל כמו שצריך ולאחר הלידה עלולים להתעורר רגשות קשים על כך שנותרה לבד ושהתינוק/ת לא יכיר את אביו. כדאי לעזור לה עד כמה שניתן בתמיכה רגשית ובעזרה מעשית. לדאוג שיהיה תמיד מישהו איתה בחודשים הראשונים אחרי הלידה על מנת לעזור לה ובמידה והיא חשה דיכאון יותר משבועיים לאחר הלידה, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקובי09/05/2012
היי, רציתי להתייעץ לגבי מצבי
אף פעם לא רציתי במיוחד ילדים אבל בעלי רצה ולכן ילדתי לפני חודשיים
אני מרגישה שאני אוהבת את ביתי אבל לא יוצאת מגדרי ולא מרגישה שאני מוצפת רגשות והתלהבות. רציתי לשאול האם אני בדיכאון אחרי לידה או שזה פשוט נובע כתוצאה מזה שאף פעם לא רציתי ילדים במיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל10/05/2012שלום רב,
החודשים הראשונים לרוב די קשים ונשים רבות לא חשות אושר והתלהבות בתקופה זו, אין זו אינדיקציה לדיכאון. אם את חשה עצב, חוסר הנאה או עניין בדברים שבעבר אהבת או מחשבות אובדניות כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.
בברכה,
ד"ר שרון בן-רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיףד30/04/2012
שלום,
סליחה כבר שאלתי כאן אלף ואחת שאלות, טיפול תרופתי לא בא בחשבון והשיחות לא יעזרו לי.
מה עדיף להמשיך לשכנע את עצמי שבטן מכוערת שלי זה שומן ושרירים רפויים ואז אני אמשיך להלחם, להיות בדיאטה, יותר זמן באימוני כושר (זה לפחות נותן לי תקווה שיום אחד אני אראה כמו שהייתי) או להגיד שזהו זה מה יש. הבעיה היא שמקרה השני אני לא יודעת איך לחיות. אני לא רוצה שארית חיי להיות כזאת. ולא מצאתי מנתח פלסטי שיסכים לנתח אותי ומבטיח תוצאות, כולם אמרו שאין טעם בניתוח ועדיף לי להשלים עם המחיר. מצב מאוד מפריע לי, אני מתביישת אפילו להתפשט שבעלי יראה, אני מתביישת ללכת לים אפילו עם בגד ים שלם, כל היום אני עסוקה בבטן, אם מישהו מחמיא לי אז אני ישר חושבת שהוא/היא צוחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל30/04/2012שלום רב,
אין שום בעיה לשאול הרבה שאלות. אני מבינה שנושא זה מאוד מטריד אותך. למיטב זיכרוני עוד לא עברה שנה מאז הלידה, תמשיכי לעשות מה שאת כבר עושה, אבל לא בהגזמה. הגוף יחזור לעצמו או לפחות די קרוב למה שהיה. אם בעלך חושב שהגוף חזר למה שהיה ואנשים אחרים סביבך גם חושבים כך, כדאי מאוד לפנות לטיפול. את יכולה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי במקום לטיפול בשיחות.
בברכה,
ד"ר שרון בן-רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשוט מתוסכלת....מעיין15/04/2012
שלום רב!
האמת שאני לא חושבת שבמקרה שלי מדובר בדיכאון אבל כן הייתי רוצה להתייעץ כי אני מרגישה איזשהי חרדה. יש לי ילד בן שנה ו - 8 וילדתי לפני חודשיים וחצי. מאז הלידה אני בוכה המון וזה נובע מהמון סיבות שהעיקרית היא החוסר יכולת שלי לתת את מלוא תשומת הלב לשני הילדים. הקטן סובל מגזים ובוכה המון וגוזל ממני הרבה זמן שבא על חשבון הילד הגדול ועל חשבון הבית עד כדי כך שאני ממש מרגישה שאני פשוט "נקרעת" ואין לי כוחות יותר. עד עכשיו הייתי אופטימית ואמרתי המצב ישתנה כשיעברו לו הגזים אבל בינתיים כלום לא משתנה . אפילו זמן לעצמי בקושי יש לי וכשזה קורה זה רק כשבעלי מגיע מהעבודה ועוזר לי עם הקטן אבל אז כבר כל כך מאוחר שאני עייפה ומותשת . אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים בוכה יחד כשהוא בוכה ואני ממש מתוסכלת ומפחדת שהמצב הזה ישפיע על הילדים מבחינה נפשית. אשמח לקבל איזשהו ייעוץ או הכוון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיכאון אחרי לידהל.07/04/2012
שלום, אני בת 25 נשואה +4. ילדתי לפני 3 שבועות ולפי מחקר קטן שעשיתי אני בטוחה ב-100% שיש לי דיכאון אחרי לידה. אני רוצה לפנות לטיפול אך יש לי חששות לגבי הטיפול התרופתי. הייתי רוצה לקבל פרטים תוך כמה זמן ניתן להרגיש בשיפור במצב רוח? מה בעצם הכדורים עושים, איך הם גורמים לאיזון? אין איזה חשש שאחרי הפסקת הטיפול התרופתי יחזור הדיכאון במצב הרבה יותר גרוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי לידה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל07/04/2012שלום רב,
אני מצטערת לשמוע שאת חווה קשיים. דיכאון אחרי לידה הוא מצב נפוץ ולרב חולף עם טיפול מתאים. טיפול תרופתי מביא לשיפור במצב הרוח בתוך כשלושה שבועות (לעיתים נדרש עוד זמן על מנת להתאים תרופה או מינון מתאימים) ולהחלמה בתוך כ-16 שבועות. ברוב המקרים תוכלי להשיג אפקט דומה בטיפול פסיכולוגי. ישנם שני טיפולים שהוכחו במחקרים כיעילים כמו תרופות - טיפול קוגניטיבי התנהגותי ופסיכותרפיה בין אישית. בטיפולים אלו תוכלי להרגיש הטבה במצב הרוח בתוך מספר שבועות והחלמה בתוך 12-16 שבועות. בנוסף, בטיפולים אלו תלמדי דרכים שיכולים לעזור לך להימנע מדיכאון בעתיד.
אם תחליטי שאת מעדיפה לבדוק את האפשרות לטיפול פסיכולוגי את מוזמנת לפנות אלי.
בברכה,
ד"ר שרון בן-רפאל
03-5405503* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בתור בעל מתמודדיםרחמים04/04/2012
אשתי סובלת מדיכאון אחרי לידה, זה בננו הראשון. אני מנסה לעזור. אני בא הביתה כמה שיותר מוקדם מהעבודה.. הרבה עם הילד.. וממש מנסה לעשות הכל בבית כדי שהיא לא תתעסק בזה. מה עוד אפשר לעשות? איך להוציא אותה מזה? לצתאת איתה אולי קצת מהבית, לבד רק שנינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בתור בעל מתמודדים - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל04/04/2012שלום רב,
טוב לשמוע על הנכונות שלך לעזור, זה לא מובן מאליו. דיכאון יכול לעיתים להיות מאוד מתיש בשביל בני משפחה קרובים, אבל חשוב לזכור שכמו כל מחלה גם דיכאון עובר, עם טיפול מתאים וכדאי לפנות לטיפול בהקדם. למרות שלעיתים נדמה אולי שאשתך השתנתה לבלי היכר, לרוב כאשר הדיכאון חולף, עוברים איתו כל הסמפטומים כולל חוסר אנרגיות, פסימיות, ערך עצמי נמוך וכו׳.
בנתיים כדאי אולי לבקש עזרה מעוד אנשים - הורים, משפחה או אפילו לקחת מטפלת לכמה שעות כאשר אתה לא נמצא, בכדי שאשתך תוכל להשתחרר קצת ובכדי שאתה לא תישחק גם כן.
הייתי מציעה לשאול את אשתך מה יכול לעזור לה ולהיות מוכן להקשיב. לרוב ישנו טריגר כלשהו לדיכאון, פרט לשינויים הורמונליים וגורמים פיזיולוגיים. טריגר יכול להיות לדוגמא קשיים במעבר להורות כולל תחושה של אובדן עצמאות ובדידות. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי ולנסות לזהות את הטריגר לדיכאון והביא לפתרון של המשבר.
בברכה,
ד״ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ותרופותטניה25/03/2012
שלום
אני כנראה כבר הגעתי לדכאון קשה. הגוף שהושחט על ידי הריון לא מאפשר לי לחיות, עודף עור בבטן שאני רואה כאשר עושה תרגילי בטן, פטמות גדולות וכהות שאני רואה במראה גורמים לי לרצות למות.אני מקנה בכמעט כל אישה שאני רואה במקלחת בחדר כושר. חשבתי על ניתוח פלסטי אבל זה ישאיר המון צקלות וללבוש בגד ים אני עדיין לא אוכל. אם בעלי אדע שאני צריכה טיפול פסיכאטרי הוא יזרוק אותי ואני עכשיו לא אוכל למצוא אף אחד. אף גבר לא ירצה אישה עם גוף מכוער. בעלי עוד איכשהו סובל את זה אבל לא ברור לכמה זמן. יש המון נשים יפות בחוץ שאין להן עודף עור.
אני מתאמנת המון, משתדלת לא לאכול וגם כל הזמן להיות עסוקה לא לישון יותר מידי וזה לא עוזר הבטן הרפויה (כלומר העור, שרירים לא רפוים בכלל כי יש קוביות וכשאנ י מכווצת אז בטן כמו אבן) לא נעלמת. ועבר כבר חצי שנה.
מה לעשות? אולי יש טיפולים לא ניתוחיים לעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ותרופות - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי25/03/2012דינה יקרה,
פני בהקדם לטיפול פסיכיאטרי. אנשים רבים וטובים, בעלי משפחות וקריירות משגשגות נוטלים תרופות שקיבלו מפסיכיאטר. הבריאות שלך חשובה יותר ממה שמישהו אחר יגיד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון ותרופות - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל25/03/2012דינה שלום רב,
המצב שאת מתארת דורש טיפול. את יכולה לפנות לפסיכולוג לטיפול בשיחות, במידה ויש צורך הפסיכולוג יכול להפנות לטיפול תרופתי במקביל.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה שנשאלה כאןמיכל22/03/2012
האם ניתן לקבל מרשם לציפרלקס גם מהרופא שליווה אותי בהריון שאינו פסיכיאטר?
או שחובה פסיכיאטור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה שנשאלה כאן - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל22/03/2012שלום רב,
ניתן לקבל מרשם לציפרלקס מרופא המשפחה, אולם לרוב עדיף לפנות לרופא מומחה בתחום בו את רוצה לטפל, במקרה זה - פסכיאטר.
בברכה,
ד״ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)