מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,נורית03/12/2012
האם הנקה יכולה למנוע דיכאון אחרי לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל07/12/2012שלום רב,
במקרים מסוימים הנקה יכולה להגן מפני דיכאון אחרי לידה, אולם כאשר הנקה מעוררת לחץ אצל האישה, הפסקת ההנקה יכולה לזרז החלמה מהדיכאון.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאונותמעיין22/11/2012
שלום רב,
תמיד הייתי טיפוס קצת דיכאוני ונטלתי מידי פעם במהלך חיי תרופות נגד דיכאון
כיום אני בהריון מתקדם ולא נוטלת תרופות ומרגישה בסדר
האם יש סיכוי גבוה מהרגיל שיופיע אצלי דיכאון אחרי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאונות - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל22/11/2012שלום רב,
ישנם גורמי סיכון רבים לדיכאון אחרי לידה. היסטוריה של דיכאון הוא אחד מהם, אבל אין זה אומר כמובן שיהיה לך דיכאון אחרי לידה. כיוון שאת כבר מכירה את הסימפטומים שמופיעים אצלך ואת יודעת לפנות לטיפול כשצריך, ייתכן שמצבך טוב יותר משל נשים אחרות. תמשיכי להיות ערנית למצבך ותפני לטיפול אם יתחילו הסימפטומים המוכרים.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דואגתאדוה13/11/2012
אני עומדת לפני לידה וזה הזמן בט אמא שלי בחרה לספר לי שכשאחי הבכור נולד היא סבלה מדיכאון במשך שנתיים!! זה חזר על עצמו בלידה שלי אבל אז היא קיבלה טיפול מהר יותר. האם מהסיפור הזה עלי להבין כי זה גם מה שמחכה לי? האם דיכאון אחרי לידה יכול להיות תורשתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת דואגת - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל14/11/2012שלום רב,
מזל טוב ובהצלחה לקראת הלידה. תורשה אמנם משחקת תפקיד בדיכאון אחרי לידה אולם זה לא הגורם היחיד. לתורשה מצטרפים גם גורמים פסיכולוגיים, חברתיים, סביבתיים וביולוגים. בנוסף לא ניתן לדעת אם ירשת מאמך את הרגישות לדיכאון. אם את סבלת מדיכאון בעבר או במהלך ההריון כדאי להיות במעקב מקצועי בתקופה זו. אם לא, עדיף להניח בצד את המחשבות הללו ולהתרכז במטלה העומדת לפנייך. בשבועיים הראשונים ניתן לצפות למידה כלשהי של דכדוך או למצבי רוח משתנים. במידה ותחושות אלו אינן חולפות לאחר שבועיים כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבותסהר06/11/2012
האם דיכאון אחרי לידה יכול להופיע אצל אבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבות - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל06/11/2012שלום רב,
אכן דיכאון יכול להופיע אצל אבות בתקופה שלאחר הלידה. בנוסף, כאשר האם בדיכאון הסבירות לכך עולה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי מתנהגת אליי לא יפה מאז הלידהשמשון23/10/2012
שלום נכון אני יודע שאין פה הרבה גברים ששואלים שאלות אבל אני כבר במצב שאני לא יודע מה לעשות.
אני אשתי ילדנו בן מדהים לפני כחודש ואני מנסה כמה שיותר להיות שם ולתמוך ולעזור.
איני מפחד לא מהחלפת חיתולים ולא ממקלחת רק שאני חוזר לפעמים עייף אחרי העבודה ולא תמיד אני מרוכז כמוהה בכל המתרחש בבית כגון כביסה שצריך לעשות או חיתולים שצריך לקנות אך אני ממשיך ומשתדל
מאז הלידה שמתי לב שהעימותים עם אשתי גברו מפעם אחת בשבוע אוליי לכמה פעמים ביום. אני מנסה לשכוח ולהמשיך אבל זה תמיד חוזר מסיבות אחרות.
כגון הבעיות שיש לה עם אימי (ואני מבין שזה משהו ביאולוגי אצלם כולם שהחמה לא מסתדרת עם הכלה). ובעיות אחרות שבכל פעם אני זוכה לעקיצות כואבות כגון "לא טוב לך אז תלך"...ואני שומע את המילה פרזיט יותר מדיי. למרות שלא היתה לי שום בעיה לקחת בעצמי את החופשת לידה אילו הייתי צריך (כבר מאוחר מדיי).
אני אוהב את אשתי מאוד ואמשיך לאהוב אותה אבל אני מרגיש שהמצב מתדרדר מדכי אל דכי וכמות העימותים רק גוברת עד לכדיי פיצוץ וסינון שיחות.
אני יודע שאשתי אוהבת אותי גם ואני יודע שהיא יודע שאני אוהב מאוד את הבן הנולד. אבל איני מסוגל עוד להמשיך ככה אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות? האם זה תסמינים של דכאון, או בייבי בלוז? אני כבר לא יודע.
עזרה בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשתי מתנהגת אליי לא יפה מאז הלידה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל29/10/2012שלום רב,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים לאחר הלידה. ייתכן ומדובר בדיכאון אחרי לידה אבל לא ניתן לאבחן דיכאון על סמך בעיות ביחסים, ישנם סימפטומים חיוניים נוספים כגון עצב או עצבנות, חוסר תקווה, ערך עצמי נמוך מהרגיל ועוד. ייתכן גם שמדובר בקושי להסתגל למצב החדש ללא דיכאון או בתגובה למציאות שבה אשתך אכן לבד וללא עזרה מספקת.
כדאי לנסות לשוחח איתה ולשמוע מה הציפיות שלה ממך או מבני משפחה אחרים בתקופה הקשה הזו. בחודשיים-שלושה הראשונים שלאחר הלידה כדאי לעזור בבית ובטיפול בתינוק. אם אין באפשרותך לעשות זאת אפשר לבקש מאמא/חמות או עוזרת/מטפלת.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקגבי22/10/2012
האם אמא שנמצאית בדיכאון יכולה להעביר אותו לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל29/10/2012שלום רב,
דיכאון של האם עלול לפגוע בתינוק בדרכים שונות כולל עיכוב התפתחותי, הפרעות שינה, נטייה לדיכאון בבגרות ועוד. על מנת להגן על התינוק מההשפעות של דיכאון האם כדאי שבני משפחה נוספים כגון אבא וסבא/סבתא יבלו עם התינוק בתקופה זו.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת כל כך!!!! מבקשת עזרהמירי13/10/2012
שלום לכן,
לפני 10 ימים ילדתי בת מדהימההההההה
היינו בבית החולים שבוע כי הייתה לה צהבת ומהיום השלישי לאחר הלידה, שהודיעו לי שאנחנו נשארים בבית החולים אני פשוט לא מפסיקה לבכות. חשבתי שזה בגלל שאני פשוט לא רוצה להיות במקום המגעיל הזה שנקרא בית חולים, אך הבעיה הגיעה כשהגענו הביתה.
אני לא מפסיקה לבכות בכל פעם ששואלים אותי מה שלומי, במקלחת, עכשיו כשאני כותבת.. וכמובן כשהילדה איתי אני הכי מאושרת בעולם ולא מפסיקה לחייך.
אני לא אוכלת כבר ארבעה ימים (רק ביס בארוחת ערב).... אני מרגישה חנוקה מהצוואר ומעלה ואני על קוצים כל היום.. לא ישנה כשהיא ישנה, כל הזמן במחשבות, אם היא תקום עכשיו, האם היא אמורה לאכול כבר... ועוד ועוד.. אין לי מנוחה...
מישהי מזדהה? מישהי יודעת איך אפשר לעזור?
לכל הסובבים אותי אני פשוט מסבירה שאין לי מושג מה קורה לי ושאין לי אפשרות לשים את האצבע למה אני בוכה בהיסטריה כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת כל כך!!!! מבקשת עזרה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל15/10/2012שלום רב,
כ-60% מהנשים סובלות מבייבי בלוז בשבועיים שלאחר הלידה, הסימפטומים הנפוצים דומים לדיכאון. חומרת המצב שונה מאישה לאישה ויכולה לנוע בין מספר שעות לשבועיים שלמים. חשוב מאוד לקבל תמיכה מהסביבה בתקופה זו ולבקש עזרה בטיפול בתינוקת ובבית (נקיון, בישול וכו') כמו כן כדאי לבקש מבן זוג/אמא שיקומו אליה בלילה ויאפשרו לך 5-6 שעות שינה ברצף ושיחזיקו אותה בכדי שתוכלי לאכול בשקט. אם את מניקה ניתן לתת לה בקבוק בזמן זה. במידה ויש גם מחשבות אובדניות או במידה ותחושות אלו נמשכות מעל שבועיים-שלושה כדאי לפנות לאבחון אצל פסיכולוג או פסכיאטר מומחים לדיכאון אחרי לידה. לרוב מצב זה חולף מעצמו ללא טיפול לאחר כשבועיים ואין מה להילחץ.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץאפי04/10/2012
האם דיכאון אחרי לידה היא תגובה פיזיולוגית, הוא שהיא יכולה להתרחש גם אם מאמצים או מביאים תינוק ע"י פונדקאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל15/10/2012שלום רב,
דיכאון יכול להתרחש בכל שלב בחיים ובעיקר בתקופות של סטרס, אם כך דיכאון לאחר אימוץ הוא בהחלט אפשרי.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של דיכאוןאלין23/09/2012
רציתי לשאול,
האם אישה שמתלוננת על דיכאון חמור אחרי לידה כזה שלא מאפשר לה אפילו לטפל בתינוק יכול להוביל לכך שיקחו לה את הילד עד שהדיכאון יעבור או לתמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות של דיכאון - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל26/09/2012שלום רב,
אני לא שמעתי על מקרים כאלו. בנוסף לרוב ישנם בני משפחה אחרים שמטפלים בתינוק בתקופה זו, אבא, סבתא וכו'.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשמור על שפויותיעל09/09/2012
אני עם בן זוגי ארבע שנים ואנחנו בני עשרים וחמש. אנחנו גרים בחו"ל מזה שנה. נולד לנו תינוק לפני חודשיים ומאז שהתינוק נולד אני ובעלי לא בקשר. הוא רק ישן סבית.
אני כמובן בקושי מתפקדת. התינוק הוא החיים שלי והוא היחיד שנותן.לי כח. אבל אני מפחדת שהכח יגמר. בא לי לקום ולעזוב הכל ולחזור למקום שמימנו באתי. מה שמאוד בעייתי מבחינה חוקית.
אני מטפלת בתינוק במסירות שבע ימים בשבוע עשרים וארבע שעות ביום וכוחותי עוזלים. אני עייפה ומותשת. בעלי מתוך בחירה מעדיף להיות עם חברים בטענה שהבכי של התינוק משגע אותו. ניסיתי לדבר איתו וזה לא עוזר. .
הוא חושב שהעובדה שהוא מביא כסף הביתה מסיימת את האחרויות שלו.
אני עיפה תשושה, בוכה הרבה ולא יודעת.מה לעשות.
האם יש כדורים בלי מרשם להרגעה? מה עושים?
אני מאוד אטהבת את התינוק שלי אבל אני מרגישה שאני משתגעת ורק התינוק כובח אותי למקום שאני נימצאת בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשמור על שפויות - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי10/09/2012שלום לך,
התקופה שאחרי הלידה מהווה משבר בחיי בני הזוג. הסדרים משתנים, ההסתכלות על העולם משתנה, הצרכים משתנים. כל אלה דורשים הסתגלות מחדש ובניית שווי משקל חדש. טבעי שיהיו קשיים.
המצב שלכם עלול להקשות עוד יותר-אתם לבד, בארץ זרה, ללא מערכת התמיכה של המשפחה או חברים קרובים. האם יש מיהשו קרוב שיכול לעזור? למרות שקשיים בתקופה זו צפויים, אם, חודשיים אחרי הלידה, את מרגישה עצובה, חסרת כוחות, בוכה הרבה ורע לך, כדאי מאוד לפנות לרופא פסיכיאטר לאבחון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה ולא יודעת איפה לפנותרינת29/08/2012
שלום, אני ילדתי לפני חמישה חודשים. בהתחלה לא היה פשוט וסבלתי מדכדוך אבל המשכתי והתמודדתי עם זה בידיעה שזה נורמאלי ובסוף יעבור. מאז יש ימים נהדרים אבל גם יש ימים פשוט נוראים. הבעיה העיקרית היא נדודי השינה שלי. אני מוצאת את עצמי לא מצליחה להירדם שעות או אפילו ערה כל הלילה ולמחרת צריכה לטפל בתינוקת שלי המדהימה ופשוט קורסת. כשאני ישנה טוב זה קשה אבל אני מרגישה שאני אצליח להתמודד , כשאני לא ישנה אני מרגישה כמו חור שחור ושוקעת לתהום.
אני מתחילה להבין שכנראה אני סובלת מדיכאון לאחר לידה..
מה לעשות? איזה מן עזרה לחפש? אני חושבת שהכי יהיה לי טוב קבוצת תמיכה עם עוד נשים שעוברות את אותו הדבר.. באופן כללי אני מרגישה מאד בודדה בתקופה אחרונה.
האם יש קבוצות כאלו פתוחות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה ולא יודעת איפה לפנות - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי29/08/2012שלום רינת,
דכדוך האחרי לידה היא תופעה מאוד נפוצה, 50-80% מהיולדות חוות אותה. בחלקן הדכדוך יחלוף, אך בחלק מהנשים הדכדוך לא חולף ומתפתח דיכאון. הפרעות שינה כמו שאת מתארת מאוד אופיניות לדיכאון. גם ההרגשה הזו של "חור שחור " שאת מתארת. ל
אן לפנות? את יכולה לפנות לתחנה לבריאות הנפש באזור מגורייך, או בקופת החולים שלך, או לפנות לפסייכאטר באופן פרטי. דיכאון לא מטופל יכול להימשך כשנה.
מקווה שתמצאי את הדרך לעזור לעצמך,
בהצלחה!
ד"ר ליאת הולר הררי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיכאון? ומה עושים?חגית28/08/2012
שלום,
אני בת 35 ולפני שישה שבועות ילדתי בן שני בריא (בני הבכור היום בן 3). ההריון היה רצוי בריא וקל במהלכו התחלתי פרק חדש בחיי-התחלתי הסבה להוראה וכך שבמהלך ההריון הייתי מאד פעילה בלימודים, עבודה מאד חלקית וטיפול בילד הבכור שלי. אפילו ה עברה בקלות, כמו שרציתי זריזה, טבעית ובלי אפידורל.
בב"ח אחרי ה וכשהגענו הביתה הכל היה בסדר.
ואז, 5 ימים אחרי ה התרוצצתי קצת יוצר מידי עם הבן שלי ופתאום צנח לי ההמוגלובין וחטפתי כנראה גם וירוס של שילשולים והרגשתי רע מאד עד כדי חוסר תפקוד ואף הופניתי לבית חולים לבדיקה כדי לשלול כל מיני דברים כמו שיליה שנשארה, דימום חריג וכו' אבל הכל היה תקין. סבלתי מאד מסחרחורות, כאבי ראש, כתמים שחורים בראיה (וגם את זה הלכתי לבדוק אצל רופאת עיניים והבדיקה יצאה תקינה), תשישות נוראית. ולמעשה מהרגע שכל מה שלעיל קרה, התפתחו אצלי חרדות איומות- חרדות איומות לשלומי, וכל הזמן אמרתי שאני רוצה להרגיש כבר טוב כי אני רוצה שלבנים שלי תהיה אמא, אני רוצה לגדל אותם ולהיות איתם ופשוט כל הזמן חרדה שמשהו נורא קורה לי ואף אחד לא יודע ואף רופא לא מזהה, על כל כאב קטן אני מיד נבהלת, נכנסת לחרדה, בוכה ורצה לרופא. זה הגיע למצב שכשעובר סימפטום אחד אני מיד מוצאת סימפטום אחר להילחץ ממנו. לכל זה נוספו גם כמה חלומות רעים שגם אחריהם אני בחרדות. והחרדה העיקרית שלי היא שלא יקרה לי משהו נורא-חס וחלילה!!!!
אני חייבת לציין שהסובבים אותי יודעים מחרדותי אני לא משאירה אותם בבטן, גם בעלי וגם ההורים וגם חברות, יודעים הכל אני מוציאה הכל החוצה לא מתבשלת בזה ומאד מאד משתדלים לתמול ולעזור בכל דרך- מגיע לבעלי ולהורי ולחברותי צל"ש! באמת!
אני מאד מנסה להיעזר בדימיון מודרך-למדתי את זה פעם, מאד מנסה להיעזר בחשיבה חיובית כל פעם שמגיעה חרדה כדי לסלק אותה וזה לא תמיד עוזר.
אני מאד מאוכזבת מעצמי מרגישה רע עם זה שאלו הם תחושותיי, אני ציפיתי למשהו אחר, דימיינתי אושר גדול אחרי ה ושאני מהר מאד אחזור לתלם (כמו אחרי לידת הבן הבכור) היום התינוק בן שישה שבועות והאו חייך אליי חצי חיוך רק פעם אחת וגם עם זה אני מרגישה רע מאד ושבאשמתי הוא עדיין לא מחייך...תחושה נוראית!!
אני מאד מנסה לצאת מזה מאד מנסה להעביר את החרדות האלו, אבל לא יודעת איך.
האם זהו אחרי ?
מה עושים?
אשמח לעזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דיכאון? ומה עושים? - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי29/08/2012שלום לך,
נראה שאת סובלת מחרדה ברמה כזו שמגבילה אותך ובהחלט פוגעת באיכות החיים שלך. את סובלת וחבל. הרבה פעמים דיכאון וחרדה מתערבבים, ולפעמים דווקא החרדה היא שמשתלטת אחרי לידה.
זו תקופה מיוחדת וחשובה בחייך ובחיי התינוק שלך. פני לפסיכאטר ותתחילי טיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאון אחרי לידה
CBTIsrael06/09/2012לפני שמטפלים יש לקחת בחשבון את הקושי באבחון. מכיוון שלידה היא אירוע מטלטל בכל מקרה ייתכן שחלק מהתסמינים יופיעו בימים הראשונים אולם ייעלמו גם די מהר, ויש לשים לב לזמן ולחומרת התסמינים. במידה ואובחן דיכאון שלאחר לידה, הטיפול הוא די דומה לטיפול בדיכאון רגיל.
ישנן שלוש אופציות (ואפשרות כמובן לשלב בין שלושתן) – טיפול דינמי, טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי הנקרא גם CBT.
כמו במצבי דיכאון, גם פה טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) יעיל במיוחד לאור התמקדותו בקונפליקטים הבינאישיים הספציפיים של האם הסובלת. יש לזכור שאמהוּת היא בכל מקרה שינוי חיים קיצוני (בעיקר אצל אמהות חדשות כמובן) ויש להתייחס לאופן קבלת השינוי באופן אישי על ידי היולדת ולאבחן יחד איתה את הצמתים בהם היא הכי מתקשה להסתגל לחיים החדשים. השינוי אליו חותר הטיפול הוא סיוע בשינוי דפוסי המחשבה השליליים שמקשים עוד יותר על האם הטריה בהתמודדות ובתפיסה שלה את המצב כפי שהוא.
ליווי וייעוץ צמוד עוזרים ליולדת ונותנים בידה כלים וטכניקות להתמודד גם בשטח עם המצבים בהם היא הכי משותקת או מתוסכלת בתחום ההתנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דיכאון? ומה עושים? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל10/09/2012שלום רב,
אכן כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. במקרים של חרדה טיפול קוגניטיבי התנהגותי נחשב ליעיל ביותר ויכול לעזור לך להיפטר מהחרדות שאת חווה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה על התינוקליאור23/08/2012
אם לאמא יש דיכאון בחודש הראשוןיש לזה השפעה או שהוא לא זוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על התינוק - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל23/08/2012שלום רב,
דיכאון אחרי לידה יכול להשפיע על התינוק על אף שאינו זוכר. על מנת להקל על התינוק כדאי לאפשר לאבא/סבתא/מטפלת יותר אינטרקציה עם התינוק בתקופה זו. כמו כן כאשר האם נמצאת עם התינוק אפשר לשים מוזיקת רקע שהיא אוהבת, מסג' לאם ומסג' לתינוק יכולים גם הם להפחית את הנזק לתינוק בתקופה זו.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכןתמרה14/08/2012
האם כל דיכאון לאחר לידה מחייב טיפול?
כמה זמן אחרי שמתעוררת תחושה צריך לגשת לטיפול?
האם ניתן להמתין עד שהתחושה תעבור בעצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכן - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל14/08/2012שלום,
כדאי לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר או פסיכולוג מומחה בדיכאון, כשבועיים לאחר שמתעוררות תחושות של דיכאון. איש מקצוע יוכל בשלב זה להמליץ על טיפול. ניתן כמובן לחכות עד שהתחושה תחלוף אולם זה עלול לקחת זמן ארוך ולפגוע באם, בתינוק ובכל המשפחה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מבולבלשימי02/08/2012
נולדה לי ילדה ראשונה לפני חודשיים, אבל מאז אני חושב שאני יכול להגדיר את המצב הנפשי שאני שרוי בו כדיכאון
האם יתכן שאב יקבל דיכאון לאחר לידה
מבחוץ איני מראה דבר אבל מבפנים מאוד קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מבולבל - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי06/08/2012שלום לך,
גם אבות יכולים לסבול מדיכאון לאחר לידה. בכלל, גברים סובלים גם הם מדיכאון, ולידת תינוק חדש היא גורם לחץ, שיכול להוביל לדיכאון.
חבל לסבול, אתה מתחיל תקופה חדשה וחשובה בחייך. פנה לפסיכיאטר לאבחון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)