מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטוטו שבוע 40 ו...נטלי27/06/2009
שלום רבושבת שלום
שבוע 39+5 ובינתיים חוץ מצירונים שעוברים אחרי חצי שעה-שעה אין לי שום סימנים ללידה. בלידה שעברה ילדתי בשבוע 39+4 לאחר ירידת מים ביתית (אך שבוע לפני זה הייתי כבר עם 3 ס''מ פתיחה). האם הלידה השנייה נותנת איזשהי אינדיקציה לגבי הלידה שתהיה לי בהריון זה? או שאני יכולה לסחוב עוד קצת ללא שום קשר? אם מדובר בהריון תקין, כמוני, ואני עוברת את שבוע 40 מאיזה שבוע נוהגים היום לבצי זירוז? הבנתי שלרוב זה בשבוע 41, 41+ ופחות ב 42? זה נכון?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
ד''ר דורון רוזן27/06/2009ההיסטוריה נוטה לחור על עצמה אך לאבהכרח בדייקנות. מזרזים ב 41 שב' מלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרד פוליקהילה26/06/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבועות הראשונים להריון. כבר כחודשיים נוטלת פרוגרדומאט היות ובדיקות דם הראו מחסור בברזל, (במקביל לנטילת כדור חומצה פולית). כבר מזה כשבוע ישנו חוסר כללי בתרופה זו- ישנה רק פרוגרד פוליק- אשר, למיטב הבנתי, יש בה גם חומצה פולית. העניין הוא שיש בה רק 350 מק"ג (וההמלצה היא ל-400), בנוסף בעלון כתוב כי אינה מומלצת לנשים בהריון.. האם יש להמשיך ליטול אותה? במידה וכן- האם יש ליטול גם כדור חומצה פולית (ואז המינוון יהיה 750...)?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחי הפרוגרד
ד''ר דורון רוזן27/06/2009זה בהחלט אמור להספיק. אין בעיה להוסיף כדור חומצה פולית כי ניתן לקחת עד פי 10 ממה שאת לוקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשויות ולחץ למטה ברחםמיכל26/06/2009
שלום הנני בשוע 16 ןלפני מס' ימים החלו אצלי התקשויות ולחץ בבטן התחתונה/רחם, הייתי אצל הרופא הוא בדק וגינלי ובאולטראסאונד והכל תקין,זה עדיין ממשיך, ממה זה יכול לנבוע ? אני נוטלת 7 נרות גליצרין ביום במשך המון שנים זה עניין כרוני כבר.יכול להיות שזה מזה? האם זה צירים מוקדמים? מה זה?
תשובתך המהירה
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תופעה מוכרת ונורמלית בהריון
ד''ר דורון רוזן27/06/2009אחרי שנבדקת והכל היה בסדר את מוזמנת להתעלם מכך ולהנות מהריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת הזויה.--26/06/2009
היי,
אני בשבוע 20 להריון.
חברה שלי הביאה לי מכנס אלאדין שצבעו כתום.לבשתי אותו ולאחר מס שעות נכנסתי להתקלח בזמן שהמים זרמו נוכחתי לגלות שכל המקלחת כתומה!מסתבר שהמכנס מוציא צבע.
האם זה מסוכן לעובר?
שאלה הזויה,אני מודעת לכך.אך אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגעי
ד''ר דורון רוזן27/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתחיבה26/06/2009
אני בהריון תאומים לא זהים בשבוע 19 התגלה אצלי שלקת בשתן מי התחלת הריון ודלקת בנרתיק התחלתי אותו את הריון הנוכחי ויש לי ילדה שאותה ילדה בקסרי אני יודעת שהריון הנוכחי יהיה קסרי השאלה שלי היא כול הדלקות יוכל לגמור ללידה מוקדמת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעיון הוא לטפל בדקת בדרכי השתן ואז
ד''ר דורון רוזן27/06/2009אין חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן בהיריוןאריאלה26/06/2009
בס"ד
שלום רב!!!
אני בשבוע 12+5, היה לי דימום בשתן(בבדיקת שתן בסטיק שעשתה לי האחות).
עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבית. בדיקת השתן הכללית יצאה תקינה ובתרבית יצא צמיחה מעורבת. (למרות שהקפדתי על מקלחת טובה לפני הבדיקה).
בנוסף לכך, ביצעתי U.S כליות ודרכי השתן-בדיקה תקינה.
1. האם יש צורך בהתערבות רפואית במקרה זה קרי, טיפול באנטיביוטיקה?
2. מה ההשלכות של דלקות שתן בהיריון, האם הן עלולות להזיק לעובר?
3. האם דלקת בשתן עשויה להיעלם ללא טיפול תרופתי ע"י שתיה מרובה?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה מעורבת
ד''ר דורון רוזן27/06/2009פרושה שאף על פי שניקית, לא היה מספיק סטרילי בלקיחה. חזרי על הפכעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת- חשוב מאודחסוי26/06/2009
לפני שנתיים חוסנתי נגד אדמת. כיום הערכים הם 26.8 במעבדה כתוב: 15 עד 30 LOW RESPONSE) אני מתכוונת להיכנס להריון
האם כדאי לעבור שוב חיסון, בפער של שנתיים? להמתין עם הכניסה להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נוסף לא יזיק
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה-בבקשה!גילי26/06/2009
שלום
גיליתי רק השבוע שאני בהיריון ואני בשבוע 5(בחישוב מתאריך וסת אחרונה).
במהלך השבוע בדקתי שלוש פעמים בטא, כל יומיים והיו הכפלות יפות. אבל, מהשבוע, כאשר אני מתאמצת בשירותים-סליחה על התיאור-לקקי) בניגוב אני רואה כתם דם אדום טרי. לאחר הניגוב, לא חוזר יותר. כשסיפרתי לרופא על הדם, הוא אמר שייתכן וזה סימן לא טוב ושלח לבדיקת דם- הבטא עלתה והוא היה מרוצה.
היום שוב, התאמצות בשירותים ולאחריה דם+כאבים באזור פי הטבעת.ואני לא יודעת מה לעשות-אני דואגת נורא.
והרופא בחו"ל.
זה נשמע מדאיג?
אשמח לתשובה,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שיש מה לדאוג
sol26/06/2009היי גילי. קודם כל - מזל טוב!! שיהיה בשעה טובה על ההריון.
לי זה נשמע כמו טחורים, או איזשהו פצע בפי הטבעת. אם זה כל פעם קורה אחרי יציאה, ואת רואה שזה דם טרי מהאיזור ההוא, אז סביר להניח שזה מהמאמץ. לא נראה לי שזה שמהו שקשור להריון. גם לי זה היה קורה פעמים רבות במהלך ההריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדאיג
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009נשמע שאת סובלת מעצירות. כדאי שתתחילי לאכול כששה שזיפים מיובשים ביום ותשתי הרבה מים. זה יפתור את העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה.........חסוי26/06/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם. אשמח אן תוכלו לעזור לי:
אני בשבוע 18+2. הריון ראשון. כל הבדיקות תקינות ברוך ה'. ויש לי מספר שאלות:
לגבי תנועות עובר: אני מדי פעם מרגישה פעילות/ או אולי תנועות עדינות בבטן. אבל מאתמול לא מרגישה כלום... האם עליי להילחץ ולקפוץ למיון או להירגע? ועוד משהו: אני הייתי לפני שבוע אצל רופא נשים שלי והוא אמר לי שעד שבוע 24 לא צריך בכלל לספור תנועות ושיש מצב שאני לא ארגיש אפילו שבוע שלום וזה לא נורא.. נראה לי הזוי למדי... מה אתם אומרים. אני לחוצה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשיבי לרופא...
tuly8226/06/2009אכן לרוב מרגישים רק אחר שבוע 20 - במיוחד בהריון ראשון..
יש יוצאי דופן שמרגישי עוד קודם אבל בדר"כ רק באזור שבוע 20 מתחילים להרגיש...
מעקב תנועות עושים משבוע 25 (יש הטוענים 28 בכלל..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשיבי לרופא, הוא אמר בדיוק
ד''ר דורון רוזן27/06/2009את האמת הרפואית. אל דאגה ואל תצפי להרגיש תנועות בשלב הזה. כל תנועה - בונוס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהריוןלימור26/06/2009
בזמן האחרון אני שומעת על יותר ויותר סיפורים של נשים שהיו בהריון ולא ידעו על כך כי הן המשיכו לקבל מחזור גם בהריון, האם זו תופעה ידועה? למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדוייק
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009קורה שדמם קל בדיוק עם השרשת העובר, שזה כיומיים טרם הווסת הצפוי, נחשב בטעות לוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משתמע מכך ש...
ל'08/04/2012אם קיבלתי בזמן אין סיכוי שאני בהריון? גם אם ההפרשה נמוכה? (מה שבדרך כלל קורה כי אני לוקחת גלולות כבר 6 שנים... אבל פיספסתי 2-3 החודש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני הריוןענת26/06/2009
עשיתי אתמול בדיקות דם שגרתיות ורציתי לבדוק אם התוצאות של 2 דברים חשובים שיצאו חריגות עשויות להשפיע הנסיון להרות או על המשך הריון תקין.
TSH - 7.16
FT4 - 12.8
Iron - 80
Ferritin - 18
1. מאיזו רמה של TSH יש ליטול כדורים על מנת לאזן שלא יפגע בכניסה להריון?
2. האם חשוב כבר מעכשיו לקחת תוסף ברזל או רק אחרי הכניסה להריון? הברזל שלי בדך כלל בטווח הנורמלי אבל אני מניחה שבגלל גרידה שעברתי לפני 3 חודשים מהריון ראשון שהפסיק להתפתח בהתחלה אז המחזורים הארוכים מהרגיל השפיעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/20091. בעניין TSH, פני לאנדוקרינולוג
2. אין צורך בברזל בטרם הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור26/06/2009
בבדיקה שגרתית רופאת נשים אמרה שיש לי בעיות ברצפת האגן (לא ברור לי בדיוק מה), והפנתה אותי לפיזיותרפיסטית רצפת האגן, אני בת 32 ומנסה להיכנס להריון ראשון, האם זה יכול ליצור בעיה בהריון או בלידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אינך מאבדת שתן
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009אזי בגיל כה צעיר אין מקום לדבר על בעיות ברצפת האגן. יתר על כן, גם אם יש בעיות כאלו, הן אינן מפריעות להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך עלייה בתפקודי כבד בהריוןעינת26/06/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון שבוע 27, חולה בהפטיטיס סי.
תפקודי הכבד לפני ההריון היו כמעט תקינים (חריגה מועטה ביותר מהנורמה).
בשבוע שעבר קיבלתי ערכים:
ALT 69
AST 32
כעבור שבוע חזרתי על הבדיקה והתוצאות חמורות בהרבה:
ALT 100
AST 86
1. האם זו עלייה מדאיגה? האם עליי לגשת לרופא גסטרו או נשים המטפל ומה דרכי הטיפול במצב זה?
2. בימים האחרונים אני מרגישה גירודים בכפות הרגליים והידיים - הייתכן שזה קשור לתפקודי כבד לקויים?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הנשים
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009טיפול פרטני בבעיות רפואיות פעילות אינו צריך להתבצע באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי היקף ראש, משקל וגובה!ר.ו.26/06/2009
שלום.
אשתי בשבוע 1+16 ולאחר סריקה מוקדמת בה התברר לנו מינו של העובר
נכתב על ידי הדוקטור כי מצג "עכוז". שיליה פולדלית? B.P.D 32, היקף ראש 122 מ"מ, היקף בטן
103 מ"מ, ירך 18 מ"מ(4+15), הערכת משקל 141 גרם.
רציתי לדעת אם נתונים אלו תקינים לעובר בתחילת שבוע 16?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינים
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009ורצוי תמיד לשאול את האדם שביצע את הבדיקה במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמת- שאלה לרופאחסוי25/06/2009
שלום. בבדיקת דם לפני היריון נמצאו נוגדנים לאדמת 27. עברתי חיסון לפני כשנתיים. האם כדאי להתחסן שוב? (בילדותי לא חליתי במחלה).כמה זמן להמתין לפני שאכנס להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחסן
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009ולהמתין 3 חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)