מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבועות הריוןמירי18/06/2009
שלום רב, לפני שבועיים ביום שלישי ב3/6 באולטרסאונד הרופא אמר שאני בשבוע 6 וחמישה ימים. כלומר 6 + 5. שאלתי היא שלשום היה יום שלישי, ולפי הבנתי הייתי אז שבוע 8 וחמישה ימים. מה כוונת הספירה הזו שבוע 8 וחמישה ימים?האם אני כבר בשבוע 9 או שמא טרם סיימתי שבוע 8???
אשמח לקבל תשובה כי זה מאוד מבלבל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3/6 זה יום רביעי
א18/06/2009ולא שלישי כמו שכתבת...
אם ב3/6 היית 6+5 הווה אומר שאתמול היית 8+5
היום את 8+6
ומחר את 9 שבועות מלאים....שזה בעצם גם 8+7
מקווה שהבנת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שזה תקין? :)
שרון18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבועות.
ד``ר איילון לחמן18/06/2009לפלונית שלום.
כנראה הבעיה אכן מאד מעסיקה אותך.כשמגיעים לשבוע 8 מסימים שבוע 8 ומתחילים שבוע 9.במגביל לילד שהגיע לגיל שנה,כבר סיים שנה והחל את שנתו השניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילה אחורית נמוכהיעל18/06/2009
שבוע 17,
האם שיליה אחורית נמוכה (12 מ"מ מהפה הפנימי של צוואר הרחם),
היא סיבה לא לקיים יחסי מין? או שאין בעיה?
האם יש הגבלה לפעילות ספורטיבית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה אחורית.
ד``ר איילון לחמן18/06/2009ליעל שלום.
אם אין דימום,אין בעיה לקיים יחסי מין במצב שיליה כמו שאת מתארת.אותו כנל לגבי פעילות ספורטיבית מתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
יעל18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה לאחר הפריהבתאל18/06/2009
החזרת עובר בן שני תאים 3/6 אמורה לעשות כבר בדיקת דם , קיבלתי אוביטרל הארון לפני 8 ימים אני עם נרות תמיכה אוטוגסטרן, שבועיים מיום ההחזרה הופיע בניגוב בלבד הפרשה חומה שמיד הפסיקה , בצהריים לא לקחתי נר , בערב כן , כאבי מחזור שבאים והולכים יש תמיד עוד ממהלך הטיפול, אני מרגישה תנועות ברחם מוכרות שאני עומדת לקבל וחוששת שמא הנרות הן שכאילו מעכבות המחזור? כמו כן רוצה לדעת לכמה זמן מיום החזרת העובר הנרות יכולות לעכב המחזור?
אודה לכם אם תתנו אור קצת לשאלותיי עד לתוצאות בדיקות הדם, כי אני חוששת ומבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך
בתאל18/06/2009אני חושבת שאולי כדאי שאפסיק התמיכה השאלה אם בכל זאאת יש הריון האם עלול להיגרם נזק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה.
ד``ר איילון לחמן18/06/2009לנועם שלום.
מטרת הטיפול התמיכתי היא כמובן לעזור בקליטה ובשמירה על ההריון.ההרגשות שאת מתארת ברחם יכולות להיות מהשתרשות ההריון,אז למה להפסיק הטיפול לפני שיודעים חד משמעית על כן או לא הריון?.תוכלי כמובן להתיעץ עם המקום בו טופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרדומטיעל18/06/2009
ד"ר נכבד,
המולטי ויטמין מטרנה שהייתי לוקחת, כבר לא נמכר בקופ"ח.
האם אני יכולה ליטול פרוגרדומט+חומצה פולית במקום? (שבוע 24).
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת..בבקשה להתייחסרעות18/06/2009
שלום רב!
רציתי להייעץ בנוגע לממצאי אולטרסאונד שביצעתי היום.
הרופא פשוט הלחיץ אותי מאד.נתונים להבנת הנושא:.
מחזור אחרון 23.4.09
בבדיקת דם שביצעתי ב19.5.09הבתא הייתה פחות מ2 משמע שלילי
לאחר איחור של כשבוע(25.5) ביצעתי בדיקת דם נוספת ותוצאתה הייתה 81
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד והרופא אמר שלפי האולטראסאונד אני נמצאת בשבוע 5-6
ושהוא רואה דופק אבל חלש עדיין.
מצד אחד הרופא אמר שזה נראה לו תקין לשבוע שאני נמצאת בו אבל הוא ציין 2 דברים:
א. הדופק חלש-רוב הרופאים לטענתו אומרים שזה נורמלי בשבועות ראשונים דופק כזה.
ב. השק חלמון טיפה גדול יותר ממה שאמור להיות.
הרופא אמר גם משפט בסגנון:"אל תבנו על זה" מה שזעזע את בעלי ואותי!
שאלתי היא כזאת..האם יש מקום אמיתי לדאגה או שכנראה הוא פשוט הביוץ שלי איחר וזה מתאים לשבוע בו אני נמצאת?
סליחה על אורך השאלה פשוט אני מעט נסערת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאד לענות
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009מפני שמי שראה את המצב לאשורו היה הרופא ההוא, ליד מכשיר האולטרהסאונד. לי, כאן, אין כל המידע שהיה לו. סטטיסטית, נראה שבסך הכל מדובר בהריון, שהחל יותר מאוחר, כמו שמעידה התוצאה הראשונה של בדיקת ההריון, שהייתה שלילית.
השארי אופטימית, כי ממילא אין בידך לשנות את המצב. כמו כן, אם את מרגישה תחושות הריון ברורות, כגראה שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןלינור18/06/2009
שלום,
ידוע לי כי היה לי ביוץ(מחזור אחרון 14.5.09 ולפי דעתי ביוץ ב 4.6.09 ), ב14.6.09 קניתי מקלון הזהב שהראה פס שני מאוד חלש אך ברור לעין למחרת בבוקר אותו דבר
אתמול לא היה כלום -היום 17.6.09 עשיתי בדיקת דם ולהלן התוצאות:
estradiol 713
progesterone 24.1
beta <2
ידוע לי כי זה אומר שאין הריון אך האם בדקתי מוקדם מדי לאור תוצאות האסטרדיול ופרוגסטרון? הן לא נמוכות כמו לפני מחזור-בנוסף היום בבוקר בניגוב היה קצת דם וזה הפסיק ועשיו רק הפרשה חומה ,כאבי בטן קלים ,האם יהיה הריון פה? האם בדקתי מוקדם, מדוע הבדיקות הביתיות הצביעו על נוכחות כלשהיא של בטא כל כך מוקדם?
אודה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר אין הריון
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009ויתכן שערכי ההורמונים האחרים גבוהים מפני שהייתה התחלה צנועה של הריון, שלא המשיכה.
לא נורא, יהיה בפעם הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה יש לי עוד שאלה
לינור18/06/2009-האם זו הפלה או מחזור -ומדוע מתחיל ולא ממשיך-האם יש סיבה ידועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות הריוןדנה18/06/2009
שלום רב,
אני אמורה להמשיך עם נרות אנדומטרין עד סוף שבוע 9. אודה להסבר מה זה סוף שבוע 9.
האם 0+9 או 7+9?
מתי בעצם מתחיל שבוע 10?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי מי נתן את ההוראה
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009היות שאני נותן עד תום 10 שבועות, אני מניח שכוונת רופאך הייתה לעשרה שבועות מלאים שזה 9 ועוד 7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובריפעת18/06/2009
אני בשבוע 24+0 לפני מספר ימים הרגשתי בפעם הראשונה תנועות, אך אינני מרגישה כל יום תנועות .
האם יש ממה להילחץ או שזוהי תופעה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי לחלוטין
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.... לחוצה....רחלי17/06/2009
פעם קודמת היו לי הרבה טעויות בממצאים....
אימי עשתה אולטרסאונד גניקולוגי ואלו הם הממצאים הנכונים:
שחלה ימנית בגודל 20 מ"מ על 18 מ"מ בתוכה מבנה אקודני בקוטר 10 מ"מ ללא זרימות.
צמוד לרחם מימין שרירן בקוטר 25/27 מ"מ.
אורך הרחם 51 מ"מ
עובי 38 מ"מ
רוחב 40 מ"מ
מרקם קידמי שרירני
עובי רירית 4.4 מ"מ לא סדירה
מה הממצאים אומרים? מלחיץ?
אודה על תשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי שתיקנת את השאלה
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009המכלול של הממצאים נראה תקין לאשה בגיל של אמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום :)
רחלי18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאור17/06/2009
שלום רב,
אני בת 34 + ילדה, הריון שני שבוע 25+1. יצא לי כבר 3 פעמים שבמדידה ראשונה של לחץ דם יצא ערך של 130-135/70 ואז אחרי מנוחה של 15 דקות או לסירוגין מדידה נוספת אחרי חצי דקה הערך יורד ל-118-123. הערך התחתון כמעט ולא משתנה בין המדידות נע סביב ה-70. (מדידות נוספות גם כן נעות סביב 112-128/70).
שאלתי היא מדוע זה קורה? האם המדידה השניה היא הקובעת? והאם ערכים אלו תקינים? (חלבון בשתן תקין, כמו גם שאר בדיקות כלליות ואולטרסאונד. כן ישלי בצקות ברגליים ובידיים).
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שאת
ד''ר יואב פלד17/06/2009נילחצת מעצם המדידה
זה נקרא white coat hypertension
זה לא מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אור18/06/2009תודה על התשובה!
ושאלה נוספת מה עושים עם הבצקות ברגליים - זה נפוח וכואב וקשה לי לפעמים לדרוך...
יש פתרונות או שזה יעבור רק אחרי הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה תרבית שתןדנה17/06/2009
שלום אני בשבוע 5 + לפני כמה ימים התחילו לי צריבה כשאני יושבת ולא דווקא כשאני משתינה
עשינו תרבית שתן אתמול היום היו רק תשובות של בדיקות כלליות - עדיין לא קיבלתי תשובות אני דואגת כבר יום 2 היום אחרי בדיקה
האם זה מסוכן לעובר? אני מאוד דואגת לא רוצים לטפל בי עד שיקבלו תשובות
מה זה יכול להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זה של ההריון, לא מסוכן
ד''ר יזהר בן שלמה17/06/2009וגם כלל לא ברור שזה זיהום. לו היה זיהום חמור, היה צריך להיות חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהroz17/06/2009
שלום!
אני בשבוע 6 כאשר אתמול והיום הופיעה לי הפרשה חומה מהנרתיק, לאחר יציאה, ולא לוותה בשום כאבים או סימנים אחרים. היא הופיעה אך ורק אחרי יציאה, אחרי זה התחתונית הייתה נקייה וגם לא היו שום הפרשות אחרות האם יש סיבה לדאגה???
בתודה מראש, ROZ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אבל רצוי לבצכ בדיקת אולטראסאונד
ד''ר יואב פלד17/06/2009ובדיקת צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת INOBIN - Aסיגל17/06/2009
הריתי בגיל 35 ושבועיים, אני בשבוע 14, ביצעתי שקיפות עורפית תקינה (1 מ"מ + הודגמה עצם האף), סקר ביוכימי ראשון, והבנתי שקיימת בדיקה לחלבו מסוים שנמצא כשיש תסמונת דאון. האם אפשר לבצע את הבדיקה הזו יחד עם חלבון עוברי, ולייתר את הצורך בדיקור מי שפיר? (ההתלבטות שלי לגבי הדיקור נובעת מהגיל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
ד''ר יואב פלד17/06/2009בגילך יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר
כך אני ממליץ לכל מטופלותי
אשמח לבצע מי שפיר גם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להביט בסטטיסטיקה
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009אם כל החישובים מראים סיכון של אחד למספר אלפים, ואם סקירת המערכות תקינה לחלוטין, אפשר לקבל החלטה מושכלת, להמנע מן הדיקור. בשל העובדה, שהמדינה מעניקה את הדיקור בחינם מגיל 35 ואילך, לא ימצאו כמעט רופאים, שיסבירו לך, שהדיקור כמעט מיותר עד גיל 40, מחשש לתביעות. במציאות הנוכחית, ההחלטה היא שלך, וגם הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לסמוך על סטטיסטיקה בבקשה
ד''ר יואב פלד18/06/2009לפעמים זוכים לפעמים לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהאפרת17/06/2009
אני בשבוע 28 ומשבוע שעבר יש לי כמו לחצים במפשעה לא משהו קבוע ... שלחו אותי למוניטור שיצא תקין ללא צירים אבל הלחצים עדיין מופיעים האם זה נורמלי לשלב זה של ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום##17/06/2009
שלום,
אני בשבוע 1+6 והיום ראיתי מעין הפרשה חומה על התחתונית.
האם זה בסדר? האם כדאי ללכת להיבדק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להבדק, ולו כדי להפיג את הלחץ
ד''ר יזהר בן שלמה18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)