מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וטחוריםענת25/06/2009
שלום
שבוע 21 . היום החלו כאבים באיזור פי הטבעת עד כדי חוסר נוחות בישיבה ובשינוי תנוחה.
ראיתי באיזור פי הטבעת מעין גוש בשר נפוח ואדום. האם כך נראה טחור??? והאם זה מלווה ב הפרשה מימית עם דימום מאד מאד קל?
כמו כן עלי לציין שאינני סובלת מעצירות וכן נוטלת "פוריק" כדורי ברזל ואלטרוקסין 100 MG.
1. האם ניתן להשתמש באלוורה להקלת הכאב?
2. באילו משחות עוד ניתן להשתמש?
3. האם בכל זאת כדאי להגיע לפרוקטלוג שיראה האם מדובר בטחור?
4. האם עליי לשנות את הברזל?
לתשובה מהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי איך שאת מתארת לדעתי זה טחורים
רחלי26/06/2009גם לי יש. זה מאוד כואב כשקמים מישיבה לעמידה, נכון? וזה לא גוש בשר אלא וריד נפוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/20091. כן
2. כל תרופה ללא מרשם, שתפקידה הקלה מקומית לטחורים
3. התחילי מרופא הנשים, ולא ישר מן הפרוקטולוג
4. אין צורך לשנות דבר, כפי שציינת, מפני שאין לך עצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשני25/06/2009
אני בשבוע 22 להריון שני. הריון ראשון הסתיים בניתוח קיסרי חירום בגלל ירידת דופק של העובר.
החלו לפני כשלושה ימים כאבים עזים בצד שמאל למטה.
עשיתי אולטרסאונד לבדיקת כליות ולא נמצאו ממצאים .
הגניקולוג שבדק אותי טוען שישנה אפשרות שמדובר בבקע מהניתוח.
איך ניתן לדעת בוודאות עם מדובר בבקע? מה ההשלכות של זה?
מודאגת מאוד תודה שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מה שניתן בוודאות
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009כבר מצא זה שבדק. לעתים קיימים מצבים, שבהם אין וודאות מוחלטת, ועדיין אין סיבה לפאניקה. המעקב אצל הרופא יתן את התשובות בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ובדיקת ביוץ שלילילילך25/06/2009
שלום
אני בת 26, הפסקתי גלולות לפני חצי שנה ובעלת מבנה שחלות פוליציסטיות, שיעור יתר
ומעט חצ'קונים - לא יודעת אם יש לי את תסמונת השחלות הפוליציסטיות.
מנסה להכנס להריון כבר 5 חודשים ללא הצלחה.
נאמר לי כי אצל פוליציסטיות רמת ה-LH גבוהה כל הזמן ולכן בדיקת ביוץ תראה תשובה חיובית גם אם לא התקיים ביוץ, אולם אצלי הבדיקה היא שלילית - כלומר אין פס.
האם זה אומר שאולי אין לי את התסמונת?
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שאת צריכה הערכת רופא
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009על אף, שנראה מכאן שיש לך את התסמונת, למרות שערכת הביוץ לא מראה תוצאה שגויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה שבוע העובר יכול לשמוע?לילך25/06/2009
העובר כבר שומע בשבוע12?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
לילך27/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009ל-ל שלום.
אין מידע מדויק ממתי העובר שומע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהופחות או יותר?
לילך28/06/2009לא חייב שבוע מדוייק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרדפי25/06/2009
אני בת 26 , הריון שני, שבוע 25 , לפני כיומיים ביצעתי העמסת סוכר , ובתשובות בטבלה היה רשום כך : GLUCOSE 50g , תוצאה 93 , יחידות mg/dl.
מה זה אומר ? צריך גלוקוז 100 ? זה נמוך מידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת הסוכר תקינה להפליא. בהצלחה
ד''ר דורון רוזן25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווואייי תודה ד"ר !!!
דפי25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקסטון היקסאלין25/06/2009
שלום,
האם מחייב שכל אשה תחווה צירי ברקסטון היקס לפני הצירים ה"אמיתיים"?
הנני בהריון שבוע 33 ולא חשה כלל התקשויות או כל סממן אחר לצירי ברקסטון, האם יתכן?
בתודה מראש, מקווה שלא נשמעת השאלה כטפשית, זהו הריון ראשון וכל המסתורין סביב כאב הצירים מעורר בי חששות רבות...
הייתי מעדיפה לדעת למה לצפות.
אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברקסטון
ד''ר דורון רוזן25/06/2009היקס קיימים בכל הריון אך היות וסף הרגישות שונה מאישה לאישה ייתכן ואינך מרגישה אותן כלל, אשריך וטוב לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 39+2נטלי25/06/2009
שלום רב
שבוע 39+2...הרופאה שלחה אותי לביצוע מעקב שיגרתי תכוף החל משבוע 39+ במיון יולדות ללא כל בעיה חריגה. ואכן כך עשיתי אתמול. תחילה המוניטור הראה דופק גבוה של העובר שהתאפיין בתזוזות ותנועות רבות...חזרתי על המוניטור פעמיים עד שהראה דופק יציב ותקין ורק אז שוחררתי. המוניטור הראה גם פעילות רחמית שהרגשתי אותם יותר כהתקשויות ולא ככאב שעובר מהגב אל הבטן, כפי שצירים צריכים להיות. הרופא הציע לבדוק לי פתיחה אך סירבתי. ובכך שוחררתי הביתה עם המלצה לשתייה מרובה, מעקב אחרי תנועות עובר והכי חשוב במקרים של צירים סדירים לחזור מיידית.
אני מרגישה רק התקשויות , אומנם לעיתים סדירים כל 5-6 דק', אך לא כואבים למשך שעה, שעה וחצי ובסוף נעלמים. האם גם במקרה כזה לפנות לחדר לידה? או רק כשזה ממש כואב? אני מפחדת להגיע מאוחר בהנחה שזו לידה שלישית שלי. האם אפשר לקוות שאכן הלידה שלי קרבה? כבד לי קשה לי ובא לי לסיים את ההריון כבר:(
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר דורון רוזן25/06/2009סף הכאב שונה מאישה לאישה ולא ניתן להעריך האם יש פתיחה וכמה. חבל שלא הסכמת להבדק אמש. חוששני שאין ברירה ועליך לגשת שוב ולהבדק, במיוחד שזו לידה שלילית (אבל כבעלת נסיון את אמורה לדעת זאת כבר....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה 2825/06/2009
שלום אני נמצאת בשבוע24+5
הריון תאומים ברוך השם הריון תקין
אני עושה פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע במשך 50 דקות
במכשיר אליפטיקל (פעילות שעשעיתי גם לפני ההריון)
השאלה שלי עדאיזה שבוע ,חודש אני יכולה להמשיך בפעילות זו
או שעדיף כבר מעכשיו למתן או להפסיק...
אשמח לעזרה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר איילון לחמן25/06/2009לאירה שלום.
המלצתי הגורפת היא שבהריון האנרגיות שלך תלכנה לטובת ההריון-ביחוד בתאומים-ולא לשריריך.לכן לא ברור לי למשל למה את עדין מבצעת הפעילות הגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אירה 2825/06/2009אני הבנתי שאם הריון תקין
והייתי עושה פעילות לפני הריון אז אין שום סיבה להפסיק
בגלל זה עשיתי פעילות אירובית ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהאילנה25/06/2009
שלום רב,
אני בת 39 וילדתי לפני כ- 5 חודשים. לפני כן המחזור היה סדיר, אך לא איכותי (נזקקתי לתרומת ביצית). לאחר כחודשיים מהלידה (ניתוח קיסרי) קבלתי מחזור ולאחר שבועיים שוב היה לי דימום. מאז (כחודשיים) לא קבלתי מחזור.
האם הגיוני? כיצד המחזור אמור להופיע לאחר לידה? בצעתי בדיקת הריון התוצאה שלילית.
תודה רבה על התשובה
יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן25/06/2009לאילנה שלום.
לא צינת עובדה חשובה והיא האם את מניקה או לא.אם לא מניקה ואין מחזור שווה לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אילנה25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מגלים הריוןלחוצה25/06/2009
שלום רב
מתי אני יכולה לגלות שאני בהריון האם ניתן לגלות לפני איחור?
אני 4 ימיםלפני מחזור ואני כול ערב במשך השבוע האחרון סובלת מהקאות וסחרחורות
האם לא מוקדם מתי לבדיקת דם לפני מחזור?
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן25/06/2009למורן שלום.
ברור שככל שהזמן עובר הסיכוי לקבלת תשובה נכונה גובר,.המלצתי לחכות לאיחור במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם למיסיל והריוןziv25/06/2009
היי,
אני בת 34, בהריון שבוע 14, בביקור אצל רופא עור הומלץ לי להשתמש בקרם למיסיל בטיפול באקזמה לכף הרגל ( נאמר לי שזה מותר בהריון). לאחר שקניתי את התכשיר קראתי שכתוב בעלון לצרכן שהשימוש בשליש ראשון ושלישי לפי הוראות רופא- המתנתי עד לשבוע 14 אך אני עדיין חוששת להשתמש בקרם- מה דעתך?
איזה קרם הכי בטוח לשימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם
ד``ר איילון לחמן25/06/2009ל-ZIV שלום.
המלצתי להתקשר למרכז למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות בטל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בהריוןלילך24/06/2009
שלום לכולם
האמת שאני בבעיה כי אני לא יודעת איזה שבוע אני אני רק יודעת שביום חמישי שעבר עשיתי US
והרופא ראה שק הריון ושק חלמון
בשבוע הבא יש לי תור לרופא אני גם אעשה בטח US כדי לראות אם משהו התשנה.
בכל מקרה יש לי את ההפרשות האלה השאלה אם הן מראות על בעיה מסויימת או שזה אמור להיות ככה.
אשמח אם תגידו לי מה זה אומר ואם יש שק הריון ושק חלמון איזה שבוע אני
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון ניתן לחשב לפי תאריך וסת
tuly8225/06/2009את יכולה להשתמש במחשבון הריון (תחפשי בגוגל "מחשבון הריון") ולדעת מהו גיל ההריון המשוער.
הדימומים בשליש הראשון אינם נדירים אבל דורשים מעקב רפואי. אם הדימום לא מתחזק ואין כאבים את יכולה לחכות לתור שנקבע לך מראש ולעדכן את הרופא (או לעדכנו טלפונית). כשלי היה דימום (עד שבוע 12) הרופא אמר לי שמומלץ לא לבצע פעילות גופנית מאומצת ולא יחסי מין
אם את מודאגת (או יש שינוי לרעה) אז תקדימי את התור ותשאלי את הרופא מה מותר/אסור עקב הדימום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
לילך ברהום25/06/2009ההפרשות של הן לא דימום הם הפרשות חומות של לפני דימום של מחזור ממש לא דמם
אני מבינה מה את אומרת אבל לא ענית על השאלה שלי כי שוב אין לי דמם רק הפרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונו לאותו הדבר
tuly8225/06/2009פשוט אני קוראת לזה "דימום חום" (כי זה לא דם טרי).. זה בדיוק מה שהיה לי..
הייתי הולכת להיבדק בכל מקרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות.
ד``ר איילון לחמן25/06/2009שלום..
הפרשות חומות הן לא משהו תקין בהריון.ממליץ שתגשי להיבדק.ברוב המקרים אין בעיה מיוחדת ואנו ממליצים על מנוחה. לעיתים כן יש בעיה והטיפול בהתאם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הכל חזר למצב נורמלי
לילך ברהום25/06/2009בינתיים הבוקר האם עדין כדאי לגשת להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי לפני הריונותשני24/06/2009
אני בחורה בת 21 וברצוני לעשות התקן תוך רחמי ע"י טבעת (לא הטבעת שמפרישה הורמונים...)
האם זה מהווה סכנה לבחורה בגילי?
האם זה יכול לגרום לבעיות פוריות כשארצה להיכנס להריון?
מהן הסכנות,והאם זה אמצעי מניעה בטוח הלא מחייב שימוש בקונדום?
הבנתי שיש לזה עלות,היכן ניתן לעשות זאת וכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן
ד''ר דורון רוזן24/06/2009מכניסים רק אחרי 2 הריונות, לעיתים נדירות אחרי טחד, שכן יש סכנה לפגיעה בפוריות עתידית וגם הכנסות קשה יותר טכנית לרחם שלא עבר הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צהובות/ חומות בהריוןנעה24/06/2009
ד"ר שלום,
אני בשבוע 11 להריון.
לפני כשבועיים נבדקתי אצל רופא בעקבות הפרשות צהובות, הרופא אמר שזוהי הפרשה תקינה.
ההפרשות מופיעות מידי יום. אך צבען וכמותן התחזקו (הפרשה שטוחה ללא ריח).
אינני סובלת מגירוד או צריבה כלשהיא.
האם עלי להפסיק מאמץ גופני (הליכה) ?
האם עלי למהר לרופא המטפל או שאפשר לחכות לתור הבא (שבוע+) ?
מה יכולה להיות הסיבה ?
תודה רבה,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד''ר דורון רוזן24/06/2009מכיוון שנבדקת על ידי רופא שאמר שההפרשה תקינה מציע שלא תדאגי ותחיי את חייך כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חודש אחרי לידהנועה24/06/2009
ילדתי בקיסרי לפני חודש, אני מרגישה כאבים דמויי צירים חלשים כמו בימים הראשונים אחרי הלידה. נשמע נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין דמם או חום הכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)