מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצויות רחםשרה24/06/2009
אני ב"ה בשבוע 24
שלשום בלילה התכווצויות רחם בלילה בערך כל שעה וחצי, לא יודעת כמה פעמים בשעה כי ישנתי ורק מידי פעם התעוררתי מזה.
בבוקר הרופא בדק ואמר שאוורך צואר הרחם בסדר
מאז התכווצויות רחם בשינה -גם ביום וגם בלילה, כל פעם שישנה יש התכווצויות ברחם [אני מתעוררת מזה לפעמים] גם אם נרדמת בכורסא-יש התכווצויות, כלומר-המכנה המשותף להופעתן הוא השינה.לא יודעת תדירות כי ישנה..
האם זה נורמלי?
עד מתי זה נורמלי להרגיש התכווצויות ברחם, זה לא אמור להעלם?
איך אדע אם לבדוק צואר רחם כי אין לי מושג אם זה יותר מ-4 פעמים בשעה כי ישנה
האם זה אומר שאני בסיכון ללידה מוקדמת כי זה מצב שמחמיר?
תודה מראש
סליחה על ריבוי השאלות
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם התעוררת קחי זמן
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ואם לא תתעוררי 4 פעמים בשעה, זה לא מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aשחייהאור24/06/2009
שלום שבוע 29
אני שוחה , האם השהייה בבריכה יכולה לגרום לדלקות בדרכי השתן.
יש המון ילדים בבריכה בתקופה הזו.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009וזה שהילדים משתינים בבריכה לא משפיע על מערכת השתן שלך, רק על התודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן הריון?אלה24/06/2009
שלום רב, אני בת 33 לאחר 3 לידות
ווסת אחרון היה ב 1.6.09
אתמול ב23.6.09 עשיתי בדיקת דם הבטא - 45.5 האם יש סיכוי להריון?
הביוץ היה ב 13.6.09
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הבטא...את בהריון...
tuly8224/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הרה
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברסיגל24/06/2009
שלום -
שבוע 33 היום
בשבוע 32+1 הערכת משקל עובר 2105 - האם זה לא קצת גבוה??
מה אחוז השגיאה בהערכת משקל?
ומה יהיה בערך משקל העובר בלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה לא ידוע
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009הערכת המשקל הייתה מעט גבוהה, אך אפשר שהייתה שגויה רק במעט, וכבר המשקל תקין. טווח השגיאה הוא 15% לכל כיוון. לכן לא ניתן גם לשער כבר עכשיו מה עתיד להיות משקלו בעוד 7 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חומצה פוליתעדי24/06/2009
רציתי לדעת בבקשה אם אני יכולה להתחיל לקחת חומצה פולית, גם אם כרגע אני לא מנסה להיכנס להריון והתכנון שלי הוא בערך לעוד חודשיים שלושה להתחיל..
קיבלתי מהרופא מרשם ל0.5 מיקורגרם האם זה מינון סביר?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אך מיותר
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009התחילי כאשר ממש תתכווני. אין ערך מצטבר לנטילה מוקדמת.
באשר למינון, אם אינך מאמינה לרופא המטפל שלך, החליפי אותו. אבל, לשאול אותנו כאן אם הוא שולט במינון זה מוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שבוע 31מיקי24/06/2009
שלום רב
אני בהריון תאומים (בן ובת) בשבוע 31. מזה כמה שבועות שני העוברים נמצאים במנח עכוז, הבנתי שהסיכויים שיסתובבו אינם גדולים ושכנראה יהיה צורך בניתוח קיסרי.
השאלה שלי היא למתי קובעים את הניתוח? באיזה שבוע? ומה קורה אם יש צירים לפני מועד הניתוח?
תודה על התייחסותכם...
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ממילא את במעקב צמוד, בגלל הייחוד של ההריון. הניתוח מתוכנן לשבוע ה-38 אם לא תתפתח לידה קודם לכן. במידה שמתפתחת לידה, מנתחים. זה לא ממש מסובך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..דניאלוש24/06/2009
שלום
ב28 למאי קיבלתי ווסת שנמשך 7 ימים בלבד
והספקתי מאז עם הגלולות אני לוקחלת עכשיו חומצה פולית
אני מועניית לתינוק נוסף עכשיו רציתי לישאול כמה שאלות
1 . מתי אני יודעת שיש לי ביוץ
2 .הייתי אצל הרופא נשים שלי בתאריך 17 ליוני ביגלל כאבים ברחם ואפרשות לבנות..
והיום ב23 יש לי שוב כאבים ברחם לפעמים חזקים בגב התחתון לא חזק
רציתי לדעת יכול להיות שמדובר בהריון?
עוד מוקדם לדעת עם אני בהריון?..
תודה רבה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
דניאלוש24/06/2009אני מרגישה כאילו אני צריכה לקבל ווסת כבר יומיים ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצעי בדיקת שתן להריון
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ואז תדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות-סליחה על המגילה.רייצ'ל24/06/2009
בוקר טוב לכולם,
"לפי הספר" אני בשבוע 7 +1, אתמול הבחנתי בהפרשה דמית (בניגוב), ניגשתי לעשות US ולפי התוצאות זה הראה שאני בשבוע 5+6. נצפה דופק ברדיקרדי. הרופאה הראתה פסימיות אך אמרה שיש לחזור על ה-US בוד כמה ימים שוב.
מצד אחד זה נראה חשוד, אך מצד שני אם באמת ישנה איזו סטייה בחישוב ההריון (עקב ביוץ מאוחר) ואני בתחילת שבוע 6 הרי זה הגיוני שהדופק יהייה חלש, לא?
אני חייבת להוסיף כי בשבוע שעבר, ביום רביעי עשו לי US לראשונה ונצפה רק שק הריון ואילו אתמול כבר נצפה שק הריון, רקמה עוברית ודופק חלש.
האם יש סיכוי שעדיין ההריון בסדר? האם יש סיכוי שקיימת סטייה כזאת בחישוב גיל ההריון?
נ.ב- הדימום בניגוב מופיע רק בבוקר, כך היה אתמול וכך היה היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שבסדר
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ומה שיכריע הוא האולטרהסאונד החוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גניקולוגיתנטלי24/06/2009
שלום רב,,,
האם בדיקה גיניקולוגית לצורך בדיקת פתיחה במהלך מעקב שגרתי בשבוע 40 עלולה לגרום כמה שעות לאחר מכן לדמם וגינלי שבעקבותיו יש לפנות בחזרה לחדר לידה?! גם ללא צירים?
הבנתי שיתכן דמם של "טיפות" ...האם במקרה זה פונים? או שרק מדובר בדמם ממשי?
תודה להבהרות..מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם הדמם כווסת או יותר
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות בסוף הריוןנטלי24/06/2009
שלום רב ובוקר טוב
קראתי כאן שאלתה של מישהי לגבי מעקב הריון במיון יולדות החל משבוע 39 ולבי זה שנהוג לעשות זאת יותר בשבוע 40 מלא. שמעתי על מספר מקרים בהם נשים הלכו להיבדק בשבועות 39+ וגילו להם מיעוט מי שפיר למרות מוניטור תקין ותנועות עובר תקינות, דבר שחייב לפעמים מתן זירוז. אני נמצאת בשבוע 39+ מרגישה תנועות, וחוץ מצירים סדירים אין לי שום תלונות. מה מבטיח לי באמת חס וחלילה שאין לי מיעוט במים? האם יש מיעוט שנחשב לסביר בעוד אחר נחשב לקריטי? אני יכולה לפנות עם הפניה לבדיקה כללית במיון? יש לי גם חברה שהלכה באופן ספונטני לקבוע תאריך לקיסרי ובבדיקות השיגרתיות הבחינו במצוקת עובר , בנשימה לא סדירה למרות שהיא הרגישה מצוין ומה שקרה שהכניסו אותה לאחר שעתיים לניתוח. ה US האחרון שביצעתי היה ביום חמישי שעבר והיה תקין. האם ללכת לפי תחושת הלב ולהיבדק ובכך לחסוך דאגות?
אני יודעת שהדבר האחרון שנחוץ פה זה לחשוב שלילי, אבל בכל מקרה המקרים שאנו שומעים היום גורמים לי טיפה לדאגה והפגנת אחריות כלפיי וכלפיי התינוק שבדרך....
תודה רבה, מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני אשמח לדעת את התשובה - תודה!
סיגל24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנועות הכי חשובות
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ובמידה שאת חשה בהן היטב, כל השאר שולי. הממצא האפשרי בבדיקה במיון, עשוי להופיע בעיקר אחרי התאריך. אם נתחיל להוריד באופן כללי את שבוע הגברת המעקב, חדרי הלידה יוצפו ללא צורך והצדקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובקצת לחוצה24/06/2009
אני בשבוע 9+2, לבשתי תחתון נמוך שהגומי שלו דק ובשינה הגומי עשה לי ממש סימן של תחתון לוחץ באיזור המותניים והגב וזה גם שורף, בבטן לא. עלול להגרם מזה נזק לעובר חס וחלילה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום נזק
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרופטוקוקאור23/06/2009
שלום שבוע 29 הריון ראשון
האם סטרופטוקוק בשתן יכול לגרום לכאבים בבטן התחתונה.
לקחתי פעמיים אנטיביוטיה וזה לא עבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009וגשי שוב לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומרשירז23/06/2009
10.8- 4.8 K/ul 6.7 WBC
5.40- 4.20 M/ul 4.21 RBC
16.0- 12.0 g/dl 10.9 HB
47.0- 37.0 % 32.8 HCT
31.0- 26.0 pg 25.8 MCH
36.7- 33.0 g/dl 33.1 MCHC
16.0- 11.0 % 14.7 RDW
97.0- 80.0 fL 77.9 MCV
75.0- 40.0 % 64.5 NEUT%
50.0- 20.0 % 25.9 LYM%
12.0- 2.0 % 4.9 MONO%
7.0- 0.0 % 3.1 EOS %
2.0- 0.0 % 0.3 BASO %
4.5- 0.0 % 1.3 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 4.3 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 1.7 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.3 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
0.4- 0.0 0.1 LUC abs
15.0- 0.0 0.0 MACRO%
10.0- 0.0 5.1 MICRO %
10.0- 0.0 0.5 HYPER%
10.0- 0.0 2.5 HYPO %
10.0- 0.0 2.0 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 278 PLT
13.0- 4.0 fL 10.8 MPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי, איפה, כמה, למה, מי?
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009אבל, במידה שאת בהריון, הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים- תיקון לשאלה על אדמתחסוי23/06/2009
אני מעוניננת להרות. בבדיקות דם נמצאו נוגדנים נגד אדמת 26.9. .(קיבלתי חיסון לפני שנתיים ). האם רצוי לקבל חיסון לאור הנוגדנים הללו? כמה זמן עליי להמתין לפני שאכנס להיריון לאחר החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובתי המלאה לשאלתך
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל שבוע 34 שואלת שוב...דנה23/06/2009
שלום רב,
רופא הנשים רשם לי תוספת ברזל בשם פרוגראד פוליק בנוסף לפרנטאל שאני לוקחת. עקב בעיות עם הכדור והתייעצות עם משרד הבריאות (הרופא בחופש...) קניתי ברזל רך של חברת אלטמן. השאלה היא כזו: בפרוגראד יש 105 מ"ג נטו ברזל ואילו בברזל הרך יש 30 מ"ג לכדור. הבנתי שהספיגה של הברזל הרך היא יותר טובה, השאלה היא האם לקחת שני כדורים של ברזל רך?
רמת ההמוגלובין הייתה 11. ועוד שתי שאלות בבקשה: למה לא שני כדורים ביחד? אני לוקחת את הפרנטל ביחד עם הברזל הרך בארוחת צהריים כדי להימנע מ"האיסור" של מוצרי חלב עם ברזל. האם זה יכול לגרום למצב של עודף ברזל אם אני אקח שני כדורי ברזל רך + הכדור של הפרנטל?
תודה ויום טוב,
דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחי כמה שתקחי
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009כל עניין הברזל מיועד בעצם למלא את המחסנים לטובת ההריון הבא, במידה שיגיע יותר מוקדם מאשר בעוד 3 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)