מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתאריאלה23/06/2009
בס"ד
ערב טוב!
אני בשבוע 12+4 ביצעתי שקיפות עורפית ולהלן התוצאות, אבקש הסבר בבקשה והאם תוצאות הבדיקה תקינות:
CRL (במ"מ): 61
NT (במ"מ): 0.9
ערך החציון: 1.6
הסיכון לתסמונת דאון לפי הבדיקה: 5060
לציין כי, גילי יהיה במועד הלידה ב"ה 31 ו- 4 חודשים.
לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשמעות שהכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009הסיכון שלך, שעוברך יהיה עם תסמונת דאון הוא פחות מאחד לחמשת אלפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת-חסוי23/06/2009
אני מעוניננת להרות. בבדיקות דם נמצאו נוגדנים נגד אדמת 26.9. החלטתי להתחסן שוב.(קיבלתי חיסון לפני שנתיים ). כמה זמן עליי להמתין לפני שאכנס להיריון לאחר החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חדשים
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ליתר בטחון, למרות שדי ברור לי שהחיסון ישמש רק להגברת מחוסנותך, ולא יהיה מלווה הדבקה של ממש בוירוס המוחלש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה שבוע לקחת - פרנטל?לילך23/06/2009
לפני שבועיים הרופא אמר לי לקחת פרנטל. אני בשבוע 12.
אני לא לוקחת ברזל.
אני לוקחת פרנטל וחומצה פולית.
עד מתי לוקחים את הכדורים האלה?
והאם צריך גם לקחת ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל משבוע 13
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009פרנטל לא מופיע בספרים שלי כחובת נטילה בהריון. לעומתו הברזל (עם חומצה פולית באותו כדור) כן מופיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה של המוח המלצהמלי23/06/2009
רציתי לקבל המלצה לרופא פרטי שמבצע סקירה מכוונת של המוח.
(בסקירה המאוחרת התגלה לי הרחבת חדרי מוח ליטרליים 10.7)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי עם מי שעשה את הראשונה
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009העובדה שהוא גובה פחות כסף (או מסופק בחינם על ידי הקופה), אין משמעותה שהוא פחות מיומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםרווית23/06/2009
אני בת 31 , ביצעתי מעקב זקיקים ביום ה-13 והתוצאות היו:
מבנה צלול בגודל 18*29 מ"מ + מבנה צלול 5 מ"מ
כיום אני בהריון בשבוע ה- 6
האם יש סיכוי לתאומים בגלל שיש 2 מבנים צלולים???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009בשביל תאומים שאינם זהים, צריך ממש שני זקיקים של 20 מ"מ קוטר. הסיכוי שלך לתאומים זהים הוא תמיד זהה 1:250
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתחני23/06/2009
אני בשבוע 30 עם סכרת הריונית מאוזנת ע"י דיאטה,
האם במצב כזה אוכל ללדת בתאריך המשוער,או שבד"כ הריונות כאלה נגמרים קודם?
כרגע העובר מתאים לגודל ההריון,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלידה כרגיל
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009ויתכן, שבמידה ותעברי את התאריך (40 שבועות בדיוק) ימליצו לך על זירוז, ולא יחכו ל-42 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי לאחר לידהשלי23/06/2009
שלום,
ילדתי לפני כחודשיים את ילדי הראשון בלידה רגילה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
מאחר ואיני מניקה וכן איני מעוניינת להכנס להריון שוב ולכן רוצה להתחיל לקחת גלולות אני מחכה לקבלת המחזור.
שאלתי היא האם זה נורמלי שהמחזור טרם הגיע?
כמו כן אני כבר לא מניקה כחודש וחצי.
ביקרתי אצל הגניקולוג 6 שבועות מהלידה והוא אבחן כי הכל תקין ונתן לי מרשם לגלולות.
אודה על תגובה.
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009בקרוב מאד יבוא הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 10 ו- 5 ימיםכאתיה23/06/2009
אני בהריון שני בשבוע 10ו- 5 ימים אני מהשבוע הששי ואני יש לי בחילות ולפעמים מקיאה.
אני אוכלת הרבה כי אני מרגישה כל הזמן שאני רעבה ומרב הבחילות אני אוכלת.
כבר שלושה ימים ואני יש לי סחרחורת וכאב ראש והבחילות התחזקו אני בקושי הולכת לעבודה . אני כל הזמן בא לי לישון הגוף שלי מאד חלש.
ראוי לציין בהריון הראשון לא היה לי התופעות האלו אני לא הרגשתי שום דבר.
מה הפתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה
לילך23/06/2009אני בשבוע 12 וגם אני הרגשתי ככה בשבועות האחרונים.. עכשיו זה קצת ירד.
הייתי כל הזמן עייפה ולא היה לי חשק לעבוד או לעשות דברים.
נגד הבחילות אין מה לעשות זה יעבור עם הזמן...
תנסי לאכול כל 3 שעות אחורות קטנות ולשתות בין לבין הרבה מים לי זה קצת עזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יעבור
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009תוך שבועיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות שאשמח לתשובה.--23/06/2009
שלום,
אני בשבוע 19 להריוני.זהו הריון ראשון ויש לי כמה שאלות שמטרידות אותי.
אמא שלי תמיד מטרידה אותי כאשר אני יושבת בתנוחה מסוימת.האם יש תנוחות שאסור לשבת בהן בהריון?
שאלה שניה האם מותר לקיים יחסי מין כמו לפני ההריון?זאת אומרת אפשרי כל תנוחה או שחל איסור לגבי תנוחות מסוימות?
והאם זה נכון שאסור לישון על הבטן?
תודה על סבלנותכם הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל השלוש - מותר
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל-שבוע 30שרי23/06/2009
בוקר טוב,
אני בשבוע 30 ולא לוקחת כדורי ברזל כי הם עושים לי רע. האם זה יכול לגרום לסכנה כלשהי לי או לעובר?
ד.א- ההומגולבין שלי היה 11.6 בשבוע 24 דהיינו לפני 6 שבועות..
מה דעתך? זה נורא אם לא אקח ברזל?
תודה רבה ויום נפלא :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מורכבת
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009לפי השימוש שלך במינוח ד.א., אני מנחש שאת שומרת מצוות. אם זה המצב, סביר שהריונך הבא יתרחש פחות משלוש שנים מן הנוכחי. במצב כזה הברזל חשוב, כדי לקיים מחסנים. אם הריונך הבא מתוכנן לעוד שלוש שנים, הברזל מיותר. אם לא, קחי כדור פעם ביומיים. ממילא, ככל שתופעות הלוואי יותר קשות, הספיגה יותר טובה, ומספיק פעם ביומיים-שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל-המשך
שרי24/06/2009תודה על תשובתך. ד.א. זה אומר דרך אגב, אין קשר לדת... אבל בכל מקרה אני לא מתכננת הריון ב-3 שנים הקרובות .
בכל אופן, מה שהכי חשוב לי לדעת זה שהעובר לא ייפגע אם לא אטול ברזל . זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 10 ו 5 ימיםכאתיה23/06/2009
אני בהריון שני בשבוע 10ו- 5 ימים אני מהשבוע הששי ואני יש לי בחילות ולפעמים מקיאה.
אני אוכלת הרבה כי אני מרגישה כל הזמן שאני רעבה ומרב הבחילות אני אוכלת.
כבר שלושה ימים ואני יש לי סחרחורת וכאב ראש והבחילות התחזקו אני בקושי הולכת לעבודה . אני כל הזמן בא לי לישון הגוף שלי מאד חלש.
ראוי לציין בהריון הראשון לא היה לי התופעות האלו אני לא הרגשתי שום דבר.
מה הפתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעבור
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009תוך שבועיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםחדווה23/06/2009
אני בשבוע 6+3 . יש לי דימומים ,אחת ליומיים-שלושה, כבר שבוע. נחתי בבית (אמנם לא ממש בשכיבה- אך ללא מאמץ מוגבר).
הדימומים שמופיעים הם קצרים-חד פעמיים, אך דמיים (לא הפרשות חומות)
עשיתי אתמול א"ס והיה תקין, נצפה דופק.
אשמח לתגובתכם בנושאים:
1. אני מתלבטת אם לחזור לעבודה.
2. אני חוששת שמא זו הפלה מאיימת או דימומים שכיחים
3. אני לא ישנה טוב כלל. האם זה פיזיולוגי ומתאים לתחילת ההריון או מתח נפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009אין הוכחה, ששכיבה או כל פעולה אחרת (או הימנעות מפעולה) משפרת סיכוייו של הריון מוקדם עם בעיה.
הריון עם דמם מוגדר בספר כהפלה מאיימת. אך ההגדרה חסרת חשיבות, במידה שהכל מסתדר (רוב המקרים)
כל הפרעה בתחושות הרגילות שלך, כגון נדודי שינה, היא הוכחה דווקא לתקינות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות רחם די דחוףשרה23/06/2009
שלום, אני ב"ה בשבוע 23+6
משבוע 22 התחלתי להרגיש התכווצויות קלות באזור בטן תחתונה/רחם מידי פעם-לא משהו סדיר , קראתי באינטרנט שזה נורמלישזה קורה עוד זה לא סדיר ולא הרבה פעמים בשעה.
אתמול תרגלתי לראשונה בחיי שיטת פאולה-כיווצים של שרירי עיניים פה וירכיים.
מרגע שחזרתי משם הביתה בערב והלכתי לנוח - חשתי התכווצויות לא חזקות אך לעיתים יותר קרובות מהרגיל.
במשך הלילה נראה לי שכל שעה וחצי בערך [התעוררתי] היו לי התכווצויות ועד עכשיו,
אני ממש מודאגת
האם מנוחה זה מספיק
מה הטיפול לכך
הרופא שלי מקבל רק אחהצ האם אפשר לחכות עד אז
תודה מראש סליחה על הודעה הארוכה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם פחות מארבעה בשעה
ד''ר יזהר בן שלמה24/06/2009אז זה תקין ואין סיבה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם שניהצילי22/06/2009
אני בשבוע 15 ויש לי כאבים בעצם הזנב, בעיקר קשה לי להתיישב, מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לאורטופד
ד''ר יואב פלד22/06/2009יכולת הטיפול מוגבלת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
חסויה23/06/2009אני גם סובלת מכאבים משתקים ממש בעצם הזנב. הרופאה שלי אמרה שזה לא כאבים לגיטימים ושאני צריכה ללכת לאורטופד. האם יש המלצה לאורטופד בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער של שבועיים בין וסת לאלטרסאונדחדשה22/06/2009
שלום,
ע"פ הוסת אני אמורה להיות בשבוע 12אך לפי האולטרסאונד אני שבוע 10 האם הגיוני שיהיה פער של שבועיים?
תאריך וסת אחרון 29.3.09
ושבוע שעבר הרופא ראה באולטרסונד ברחם 24 מ"מ ולכן הסיק שהייתי רק בשבוע 9,
האם זה בסדר שיש פער של שבועיים ואם 24 באמת מעיד על שבוע 9?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסונר מדויק יותר מהגיל על פי וסת
ד''ר יואב פלד22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)