מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוגמנטיןדנה07/07/2009
שלום אני טופלתי במקרודנטין 4 פעמים בשבוע למשך 10 יום עכשיו אחרי שבוע סיום כדורים עוד פעם התגלה חיידק בשתן זה אומר שלא עבר אפילו
היום רופא נתן לי אוגמנטין למשך 7 יום 2 ביום אני דואגת האם אפשר לקחת אוגמנטין והאם הוא יעיל נגד דלקת שתן?איך זה יכול להיות שזה אפילו לא עבר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם פנית לרופא מומחה
ד"ר בן שלמה08/07/2009ברפואת נשים, מעט מוזר, שאת חושדת שאינו יודע את שהוא עושה. התרופה טובה, ובוודאי נרשמה על סמך טבלת רגישות של החיידק, שמתקבלת יחד עם תשובת התרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע יש שאלות שאתם לא עונים עליהן??מודאגת07/07/2009
אני בהריון והלכתי לסקירת מערכות בשבוע 14+3 והרופא עדיין לא ראה התפתחות מספקת של הסרבלום.
על מה יכולה להעיד התפתחות לא מספקת של הסרבלום בשלב זה?
האם יש סיכוי שהעובר יתפתח כהלכה??
אודה על תשובתכם בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור מה השאלה
ד"ר בן שלמה08/07/2009במידה שהרופא לא ראה בצורה טובה את מה שחיפש, זה דבר אחד (ונראה לי שזה המקרה, מפני שהסקירה בוצעה מעט מוקדם), ובמידה שראה ממצא חשוד, זה דבר אחר. במקרה הראשון, אני מניח שהוא המליץ לחזור על הבדיקה, אפילו אצלו. במידה שראה ממצא חשוד, יתכן שצריך להפנותך למי שמומחה באופן ספציפי לבדיקות של המוח, ואחר כך ליעוץ מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע חמישי+בטאשבוע 1307/07/2009
שבוע 5 ו2 ימים. היום עשיתי בדיקת דם יצא בטא 5280 האם זה נראה תקין לדעתך? הכוונה שלי אם הבטא תואמת את השבוע...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד"ר בן שלמה08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה07/07/2009
שלום רב,
הריון שבוע 11+1, לאחר הזרעה.
בשבוע 6+2, אולטרסאונד ראשון, הטכנאית ראתה בשחלה הימנית ממצא חשוד ואמרה שלא ניתן לשלול הריון מחוץ לרחם (בנוסף להריון ברחם). רופא שבדק אותי באותו היום שלל את האבחנה ובכל זאת הזהיר אותי שאם יהיו לי כאבים או דימום לפנות למיון.
בשבוע 7+0 הייתי אצל רופא הנשים שלי, שלא ראה כלום בשחלה הימנית.
אתמול היו לי כאבים בבטן התחתונה מאמצע הבטן לכיוון צד ימין.
האם יכול להיות שאחרי שבוע 7 יופיע משהו בשחלה? ז"א אם לא ראו כלום בשבוע 7, האם יכול פתאום כן לצוץ משהו, או שמה שנראה בשבוע 7 סופי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שלא
ד"ר בן שלמה08/07/2009אך אם הכאב יתגבר מאד, גשי לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתאודליה07/07/2009
שלום!
אני בשבוע 23. עברתי סקירת מערכות מאוחרת, אולם ברצוני לעשות אחת נוספת כיון שהקודמת לא היתה תלת מימד. עד איזה שבוע אוכל לעשות סקירת מערכות כך שאוכל לראות את פני התינוק בתמונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי שתרצי
ד"ר בן שלמה08/07/2009רק אולי חבל על הכסף, אם כל המטרה היא תמונה מאיכות טובה יותר, מפני שאת הבדיקה המהותית ביצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהיעל07/07/2009
שלום,
אני בשבוע 19 להריון ונוטלת פניצילין עקב דלקת גרון. האם מותר בהריון לקחת פרוביוטיק בכדורים למשל של אלטמן כדי למנוע התפתחות של קנדידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תרופה רשומה
ד"ר בן שלמה08/07/2009וכתוסף מזון, ודאי שמותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרוביוטיקה
דנה קילנר09/07/2009יעל שלום רב,
כידוע, נטילה של אנטיביוטיקה מזיקה גם לחיידקים "הטובים" ובכך מחלישה את המערכת החיסונית שלך ,ולנשים בפרט ישנה סכנה להופעת קנדידה וזיהומים וגינלים נוספים.
לכן, מומלץ מאוד בכל שימוש באנטיביוטיקה ליטול פרוביוטיקה.
"פרוביויטיק פמינה" של אלטמן מכיל חיידקים לקטובציליים לשמירה על הבריאות האינטימית ובטוח לשימוש לנשים בהריון.
נוטלים בשלושת הימים הראשונים 2 כמוסות פעמיים ביום ולאחר מכן כמוסה אחת ביום למשך חודש עד 3 חודשים.
בברכה,
דנה קילנר,יועצת לבריאות נשית,טעם טבע-אלטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובהשרון07/07/2009
שלום ,
בימים האחרונים אני סובלת מסחרחורות, כאבי ראש ובחילות, ללא הקאות.
בבוקר קיבלתי מחזור, האם יכול להיות מצב שאני אקבל מחזור ובכל זאת אהיה בהריון?
כי אני עדיין מרגישה בחילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד"ר בן שלמה08/07/2009הדמם, שאת מפרשת כוסת, ייתכן שסיבתו התהליך של השרשת העובר. במיוחד זה נכון אם הדמם בא מעט מוקדם מהצפוי והוא יותר אדום. בצעי בדיקת דם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת חשובה
שרון08/07/2009הוסת לא הופיע מוקדם מן הצפוי אלא באיחור של יומיים מהיום שבו הייתי צריכה לקבל מחזור.
אבל זהו אכן דימום לא רגיל.
ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית במקום בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה מאוד
שרון09/07/2009למה אני לא מקבלת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהדוקטור יענה...
רזי10/07/2009אם כבר יש איחור במחזור את יכולה לבצע בדיקת שתן ביתית, רמת הדיוק שלה 99%.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי בדיקה
ליזי10/07/2009מייעצת לך ביום ראשון לעשות בדיקת דם ככה תהיי רגועה כל מה שסיפרת יתכן הריון ויתכן שלא הכל עיניין של בדיקות צריך להיבדק שיהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה לליזי ורזי
שובל10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר ורצוי
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ארווווווווךשלומית07/07/2009
עברתי את התאריך ....אני בשבוע 40 .....
עד מתי ?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עוד קצת זמו
ליזי07/07/2009אפשר ללדת על שבוע 42 סוף 42 יש הרבה אפשרות לזירוזים תשאלי דולה נראה לי יש איזה מסג שיכול לאזור עיסוי מסויים נראה לי רפלקסולוגיה לא יודעת בדיוק תשאלי דולה מומחית בהצלחה אבל חכי עוד קצת זה יבוא כולם יוצאים בסוף פעם לא ספרו ככה לידה קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה07/07/2009
לפני ההריון לא היו לי חוסרים. כעת יש לי קצת מחסור בברזל. שאלתי היא: אני לוקחת ברזל פלוס פמינה של אלטמן כלומר:
30 מ"ג - ברזל
400 מ"ג - ח. פולית
60 מ"ג - ויטמין C
250 מ"ג B12
אמרו לי לקחת עוד כדור כזה בגלל המחסור בברזל כלומר 2 ביום.
השאלה היא האם זה לא יוצא כמות גדולה מדי של שאר התוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד"ר בן שלמה08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאא07/07/2009
שלום,
מחזור אחרון ב 01.06. איחור של כשבוע.(משך מחזור בד"כ 31 ימים)
היום ביצעתי בדיקת דם. תוצאה: בטא 25
מה אומר? הריון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אבל...
ליזי07/07/2009צריכה בדיקת דם חוזרת אחרי שבוע לראות הכפלה עלייה יפה מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרי על הבדיקה בעוד יומיים
ד"ר בן שלמה08/07/2009ואם תהיה הכפלה, זה הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .זה נורמלי אבל לשלב הזה?
אא08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם לא ידוע מתי הביוץ
ד"ר בן שלמה08/07/2009ולכן אין נקודת עיגון, כדי לדבר על ערכים מוחלטים, ונאחזים בעניין ההכפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןלונה07/07/2009
כמה נורמלי לעלות לפי שבועות הריון?
הבנתי שהעליה המהירה במשקל היא דווקא לקראת סוף ההריון?
האם תוכלו לומר לי כמה בד"כ עולים בכל שלב של ההריון? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשה ששוקלת 70 ק"ג
ד"ר בן שלמה08/07/2009לפני ההריון, עולה בממוצע 11 ק"ג בהריון. העליה מתחלקת די בשווה על פני ההריון, ואולי מודגשת יותר בשבועות 24-28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך ימיןלונה07/07/2009
אני בשבוע 22 פלוס 3. הריון ראשון ותקין עד כה. בת 25. ללא מחלות כרוניות.
מזה 3 שבועות אני סובלת מכאבים חדים במקום בו מתחבר הירך לאגן. מדובר בחלק הקדמי ולא במפשעה. הכאבים מתרחשים אך ורק לאחר עמידה או הליכה ממושכת. זה עובר רק אחרי ישיבה למס' דקות. הכאבים לפעמים ממש בלתי נסבלים. אני מוצאת שאינני מסוגלת לטייל, לבצע פעילות ספורטיבית ולו הקלה ביותר, לעשות קניות וכו'. זה ממש מפריע לי ומגביל אותי.
השאלה היא האם מדובר בתופעה הגיונית? או שזה משהו שכדאי לבדוק?
לא יודעת אם קשור אך בUS האחרון שבוצע לפני 4 ימים נאמר לי כי העובר במצג ראש. יתכן שלוחץ שם על משהו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות חיבורים
ד"ר בן שלמה08/07/2009הורמוני ההריון מרופפים את חיבורי עצם החיק (העצם שממש מתחת לשיער הערווה), ויכול להגרם מכך סבל ניכר. העדות העיקרית לכך, שהכאב ממקור כזה, אי בהיותו מוגבר על ידי תנועה ועמידה. לדעתי גם סיבוב במיטה מצד לצד מעורר את הכאב. אין לכך טיםול ממשי, פרט להתאמת הפעילויות ליכולת.
היותו של העובר במצג ראש אינה הסיבה, מפני שראשו עדיין פיצפון ולא לוחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
לונה08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןאיריס07/07/2009
יש לי איחור ביומיים של מחזור ויש לי כאבים בגב התחתון כבר כשבועיים ובדרך כלל יש לי כאבים בבטן בימי המחזור הראשונים ואין לי כאבי גב תחתון האם אלו סימנים של הריון? האם אפקטיבי בשלב זה לעשות בדיקת הריון ביתית? ואני לוקחת גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי
ד"ר בן שלמה08/07/2009במידה שאת נוטלת גלולות למניעת הריון, איחור קל בוסת אינו מדאיג. האם נטלת בצורה סדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי איחור של יומיים - אפשר לעשות
tuly8208/07/2009בדיקה ביתית או בדיקת דם לגילוי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובהמודאגת07/07/2009
שלום!
רציתי בבקשה לשאול: אני בהריון וערכתי סקירת מערכות בשבוע 14+3 והרופא עדיין לא ראה התפתחות מספקת של הסרבלום והזמין אותי לביקורת בעוד שלושה שבועות.
על מה יכולה להעיד התפתחול לא מספקת של הסרבלום בשלב זה?
האם יש סיכוי שהעובר יתפתח כהלכה??
אודה על תשובתך הכנה.
תודה, איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה ששלחת את השאלה פעמיים
ד"ר בן שלמה08/07/2009וראי תשובתי במקום השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאורנה07/07/2009
שלום לפני כ 8 שנים היה לי התפרצות ראשונה של הרפס וגינלי במהלך שנים אחרונות הופיע לי בצורה קלה פצע אחת קטן מאוד שטופלתי עם משחות
עכשיו אני בהריון שבוע 7 + ויש לי פצע קטן מאוד ליד פי הטבעת ממש קטן שכמעט לא כואב
האם זה מחייב טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד"ר בן שלמה08/07/2009אבל לקראת הלידה צריך מעקב רפואי צמוד, לוודא שאין נגעים פעילים. אני ממליץ על דר' דוליצקי משיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)