מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרידקאור27/06/2009
האם ציפרידקס היא אנטיביוטיקה בטוחה בהריון?
שבוע 29 לטיפול בסטרופטוקוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIPRADEX
ד``ר איילון לחמן28/06/2009לאור שלום. המקום הרשמי לענות על שאלתך הוא המכון למניעת מומים של משרד הבריאות. טל-02-6243669.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri לעובר -מישהי עברה?ליאת27/06/2009
אשמח לשמוע ממי שעברה את הבדיקה, האם זה בטוח ? כמה זמן נמשך? האם לקחת ווליום לפני הבדיקה ? באיזה בית חולים?
כמו כן שאלה לרופא:
האם שבוע 27.3 מתאים לביצוע הבדיקה לברור חדרי מוח מורחבים או שזה מוקדם מדיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009לליאת שלום.
ממליץ שתגשי לבהח בו את עומדת לבצע הפעולה,אני בטוח ששם ירגיעו אותךותשאבי עידוד מהם. הםגם יענו לגבי תזמון הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אומרים שזה תלוי במה שהרופא המפנה
ליאת28/06/2009הם אומרים שזה תלוי במה שהרופא המפנה ביקש , והוא כרגע בחו"ל .(הוא לא היה חד משמעי לגבי השבוע, ואני רוצה שהתוצאות יהיו מספקות , ממש לא רוצה לעבור את הבדיקה פעמיים אם לא יצליחו לפענח) לא יודעת את מי לשאול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריגלינה27/06/2009
שלום אני בת 39 בתוצאות הבדיקות יצאה לי
משקל 96 ק"ג
1.04 AFP
1.49 HCG
uE3 0.62
סיכון סטטיסטי לפי גילי הוא 1:118
סיכון סטטיסטי לפי גילי בשילוב עם הבדיקות 1:81
בסיכום רשום סיכון מוגבר ללידת תינוק עם תסמונת דאון . לכמה בדיקה הזאות אמינה ? העם בבדיקת מי שפיר יכול להיות הכול בסדר ?
מבקשת תשובה דחופה -אני מודאגת .
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009לגלינה שלום.
הבדיקה אומרת שהסיכון הוא 1:81,כלומר כ-98% שהעובר בריא.בדיקת מי השפיר נותנת התשובה במדויק. כלומר לא אחד ל- אלא עובר בריא או ,לא עלינו, עובר פגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לאחר מי שפירמריל27/06/2009
שלום,
האם אפשרי וא מסוכן לעבור בדיקת מי שפיר בזמן נסיעה של כשעה וחצי מהבית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009למריל שלום.
מומלץ להשאר ליד המקום בו בוצעה הבדיקה מס שעות.ולעשות הפסקה בנסיעה. שאר ההוראות תקבלי מהרופא המבצע.אגב איפה את גרה שאת נוסעת רחוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה באשקלון
מריל28/06/2009ועתידה לבצע את הבדיקה בת"א. כמה שעות יש לחכות לאחר הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גבינת קוטג' לא מפוסטרתחוששת27/06/2009
אני בשבוע 9 +4 ימים
קראתי היום בספר הריון ולידה שאסור לאכול גבינות לא מפוסטרות כי יכול להיות בהם חיידק שעלול לגרום להפלות. אני חשבתי שהכוונה לגבינות קשות כגון ברי וקממבר.
אלא שהשבועו אכלתי פעמיים קוטג' אורגני שהוא לא מפוסטר
האם יש למה להיות בלחץ?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009לחוששת שלום.
ידועה ומוכרת העובדה שאין לאכול בהריון דברים לא מפוסטרים ולא מבושלים עד הסוף (ס ושי למשל.),נקוה שלא נגרם נזק.השבועות הקרובים יגידו. ואנא שמרי להבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמולי27/06/2009
שלום רב
שבוע 6 + (2) ת.ו.א - 14.5.
ביוץ התרחש 26-27/5 (לפי בדיקה בייתית חיובית )
להלן הכפלות הבא ,
11.6. - 54
14.6 - 149
16.6 - 327
18.6 - 508
21.6 - 2152
4 ימים לאחר הספירה האחרונה - 4964 .....
מה הסיכוי שההריון הזה תקין על פי דעתך.
יש לי תור לבדיקת דופק רק ביום חמישי, האם לטעמך יש להקדים את התור...
האם כדאי לערוך בדיקת בטא נוספת ביום א ' , במידה וכן , מה הערך המתאים שאקבל על מנת שאדע שההריון תקין.
3 חוד' קודם לכן, עברתי הפלה, עקב הריון שלא התפתח, היה רק שק.
תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009לאני-2 שלום.
האמת שלא ברור לי מה הסיבה לכל כך הרבה בדיקות שעשית.ביצוע הבדיקות לא מוכר כטיפול תומך הריון.אם את לחוצה כמו שאת נשמעת,הקדימי מועד בדיקת העל קול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתחילת הריוןמור27/06/2009
שלום רב,
הנני נמצאת בשבוע ה-8 להריון לאחר טיפולי הפרייה. נוטלת כעת אוביטרל לתמיכה.
סובלת מעצירות קשה (גם לפני ההריון) ושאלתי היא האם אני יכולה לנטול טיפות "יובסלקס"?
האם קיים תכשיר אחר שאתה ממליץ עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009למור שלום.
אני בדרך כלל ממליץ על תכשיר המורכב מקליפות שזיפים וניתן להשגה בחנויות טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני הריוןענת27/06/2009
עשיתי אתמול בדיקות דם שגרתיות ורציתי לבדוק אם התוצאות של 2 דברים חשובים שיצאו חריגות עשויות להשפיע הנסיון להרות או על המשך הריון תקין.
TSH - 7.16
FT4 - 12.8
Iron - 80
Ferritin - 18
1. מאיזו רמה של TSH יש ליטול כדורים על מנת לאזן שלא יפגע בכניסה להריון?
2. האם חשוב כבר מעכשיו לקחת תוסף ברזל או רק אחרי הכניסה להריון? הברזל שלי בדך כלל בטווח הנורמלי אבל אני מניחה שבגלל גרידה שעברתי לפני 3 חודשים מהריון ראשון שהפסיק להתפתח בהתחלה אז המחזורים הארוכים מהרגיל השפיעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות.
ד``ר איילון לחמן28/06/2009לענת שלום.
לכל מעבדה יש תחום נורמה שונה. הנורמה מופיעה בסוגריים ליד התשובה שלך. מאחר ולא ציינת הנורמה במעבדה קשה להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווחי נורמה על פי המעבדה שבה נבדקתי
ענת28/06/2009
TSH - 0.35 - 5.5
תוצאה שלי - 7.16
FT4 - 10.3 - 19.7
תוצאה שלי 12.8
Iron - 60 - 180
תוצאה שלי - 80
Ferritin - 20 - 167
תוצאה שלי - 18
מה שחשוב לי לדעת האם תת פעילות של הבלוטה ברמה כזו יכולה לפגוע בפוריות ואם יש צורך בכדורים.
הולכת היום לקחת מרשם לברזל עד שיחזור לנורמלי, האם ברזל ברמה כזו יפגע בסיכוי להכנס להריון בביוץ הקרוב (כנראה מחר) או יזיק לעובר במידה ואצליח להרות בביוץ זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות גליצריןמיכל27/06/2009
שלום רב, האם נרות גליצרין יכולים לעשות פעילות רחמית כמו התקשויות או לחצים למטה ברחם,אני מדברת על 7 נרות גליצרין ליום באופן כרוני שנים עוד לפני ההריונות וגם במהלכן.קארתי בספר הריון ולידה שאסור להשתמש בפתילות בישבן=נרות גליצרין למה?
האם נרות גליצרין יכולים לגרום לצירים מוקדמים?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה שמדלגים על שאלה
מיכל28/06/2009זה ממש לא בסדר שאתם לא עונים ומדלגים על שאלה של בן אדם דאוג
ממש גועל נפש
אני ידווח לאתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה בטוח תקבלי תשובה ......
ד''ר יואב פלד28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא מתוכנןמאיה27/06/2009
יש לי תינוקת ונכנסתי בטעות להריון. מהו התהליך להפסקת הריון כשבועיים וחצי לאחר הביוץ (הראשון מאז הלידה)? האם אפשר להמשיך והניק או שיש בטיפול חומרים/הורמונים שלא רצוי להעביר בהנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפש/ר להמשיך ולהניק
ד''ר יואב פלד27/06/2009את יכולה להתקשר אלי בטלפון ואאזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאביםשואלת27/06/2009
שלום
לפני 3 ימים באיחור של 3 ימים של המחזור גיליתי שאני בהריון עם בטא 1370.
1. האם הבטא תקינה-לא גבוהה מידי? יש סיכון בבטא כזו?
2. האם צריך לבדוק הכפלה?
3. משלשום יש לי כאבים בבטן תחתונה כ-3 ס"מ שמאלה מהמרכז. הכאבים לא חזקים ורב הזמן אין כאבים אבל מידי פעם יש כמו דקירות בדיוק באותו איזור כל פעם. האם זה נורמלי או שיש סיכון שמשהו אינו כשורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/20091. לא גבוה
2. לא צריך
3. נורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריי לשיזוף בהריוןענת27/06/2009
האם מותר לשים ספריי "שמשזף" על הרגליים בזמן הריון? הכוונה לא לספריי שעוזר להשתזף בשמש אלא לספריי שעושה את הרגליים שזופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני?dana27/06/2009
אני בת 45ניש לי איחור חודש לא התייחסתי לאיחור למרות שאף פעם לא היה לי איחור משמעותי,היו ליבחילות מידי פעם זה קורה לי גם לפני מחזור חברה הלחיצה אותי שכדאי לעשות בדיקת הריון .קניתי מקלון הזהב היה לי קו אחד ברור ולאחר שניה יצא עוד קו ורוד בהיר מאוד האם יתכן שזה הריון ואם כן אך יכול להיות קו חלש מאוד לאחר איחור של חודש? אנא תענו לי בהקדם כי אני בלחץ נוראי . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנסי..
נטלי27/06/2009אם הבנתי נכון אז איחור של חודש זה פספוס של ווסת אחת..וכל עוד יצא פס גם אם הוא חלש אז הוא נשאר פס.
אל תדאגי בהריון שלי גם בבדיקה ראשונה באיחור של שבועיים וחצי יצא לי פס חלש...לכן הכי בטוח לבצע בדיקת דם. לפעמים ריכוז הורמון ההריון בשתן לא כ''כ חזק וזה תלוי מתי ביצעת את הבדיקה , בשתן הראשון של הבוקר או בהמשך היום? בדיקת דם כמותית תתן לך את התשובה הבטוחה והאמינה ביותר. לשם כך תפני לרופא/ ה שלך .בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו
ד''ר דורון רוזן27/06/2009סביר שלו אבל מציע לבצע בדיקת דם להריון שהיא הרבה יותר מדויקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בכל זאת הסיבה לקו
dana27/06/2009אם יש איחור וגם פס חלש מה זה יכול להיות אם לא הריון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותשאלה27/06/2009
שלום רב
שלום רב
1. האם לאחר גרידה (שבוע 12) בעקבות אי התפתחות העובר (שבוע 9) אפשר לדעת בוודאות אחרי שבועיים ע"פ בדיקת אולטרסאונד שאכן לא נגרם נזק לרחם?
הגרידה ע"פ הרופא המבצע הייתה ללא סיבוכים.
2. ימים אחרי הפעולה היו ללא דימום כלל וללא כאבים . על מה זה מעיד?
3. אני מעוניינת להרות שוב. האם להמשיך אם כדור הברזל+ חומצה פולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה
ד''ר דורון רוזן27/06/20091. לא, אף פעם אי אפשר לדעת בוודאות עד להריון הבא
2. זה תקין לחלוטין
3. מציע בהחלט להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא הכפילה את עצמהשירי27/06/2009
שלום
אני אחרי טיפול של החזרת עוברים מוקפאים
בתאריך 24/06/09 הבטא הייתה 61 ובתאריך 26/06/09 הבטא 108
אני כל הזמן בדאגות ובכי לפי הרופא זה גבולי
האם למישהי יש ניסיון וההריון הזה עדין יהיה תקין ?
ביום ראשון יש לי בדיקה חוזרת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר דורון רוזן27/06/2009בהחלט יכול להיות תקין,זה אף פעם לא בדיוק הכפלה, חכי בסבלנת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)