מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימני הריוןנטע14/06/2009
בהריון הראשון כבר שבוע לפני התאריך שבו הייתי אמורה לקבל את המחזור היו לי צרבות כל בוקר לכשעה וכן רגישות בחזה שגם הכפיל את גודלו.
כעת אנחנו מנסים שוב להרות ו אני אמורה לקבל את המחזור בעוד כמה ימים ובשבוע שעבר היו לי צרבות כל בוקר לכשעה במשך 5 ימים עד אתמולו ואין לי רגישות כלל בחזה, האם עדיין יתכן ואני בהריון? האם לא חייב שאם בהריון הראשון היתה רגישות בחזה טרם תאריך המחזור אז גם הפעם?
לפני ההריון היתה לי רגישות בחזה בפעם הראשונה בחיים, אין לי רגישות אף פעם לפני מחזור כך שידעתי שזה מהריון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונות שונים מתבטאים בדרך שונה
ד''ר דורון רוזן14/06/2009אין ברירה ועלייך להמתין ולבצע בדיקת שתן או דם בזמן הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןLC13/06/2009
היי, אני בת 25 ועדין לא הייתי בהריון. לפני כשבוע 6/6/09 ביקרתי במיון עקב כאבים חזקים בבטן התחתונה וכאבים עזים בגב תחתון בבדיקת בטא שנערכה לי במיון יצא חיובי והערך היה 27,ווסת אחרונה הייתה ב 13/5/09. השאירו אותי להשגחה וביום ראשון בבוקר בבדיקה חוזרת הבטא הייתה 40. הרופאים אמרו שזה כנראה תחילת הריון אבל עדיין מוקדם לדעת אם זה הריון ובכלל הריון תקין. לפני יומיים שהווסת לא הופיעה עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית. התחלתי לסבול מצרבות, החזה כואב אך בעיקר אני סובלת מכאבי גב חזקים וכמו לחץ כזה בקיבה וסטרס שמציק. האם זה נורמלי? אני בטוח בהריון? מתי אני צריכה לגשת לרופאת הנשים שלי או לעשות קודם בדיקת בטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי בטה ופני לרופא
ד''ר יואב פלד13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטופ...רזי13/06/2009
שלום רב,
אני בשבוע 8 ורציתי לדעת בבקשה האם מותר לשבת עם לפטופ על הרגליים או שהוא מפיץ איזושהי קרינה או חום רב מדי שעלול לפגוע בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יואב פלד13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שיש הריוןרביד13/06/2009
קיבלתי וסת אחרונה ב-7.5 ,וב-9.6 אושפזתי עקב כאבי בטן חזקים שלטענת הרופאים נגרמו עקב ביוץ וחשש לדימום מזקיק( את ההסבר הרפואי עדיין קשה מאוד להבין) ב-10.6 נערכה לי בדיקת הריון ונמצא כי איני בהריון. אני מבינה מכך שבייצתי באיחור ובינתיים עוד לא קיבלתי האם ייתכן שאני בהריון בכל זאת ובבדיקות לא ראו? תוך כמה זמן ניתן לראות הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום מתאריך הביוץ יתנו לך תשובה
מולי13/06/2009מספיק מהימנה אם תערכי בדיקת דם.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג פניםשרית13/06/2009
אני בהריון שלישי שבוע 35+2
שני הלידות הקודמות היו מאד קשות עקב כך שהעוברים במצג פנים.
בלידה הראשונה התינוק היה בטיפול נמרץ עקב לידה קשה וסיבוכים,
והשניה הסתיימה בלידת וואקום.
אני מאד חוששת ומאד מיתלבטת, האם זהו מיבנה הרחם?
מהם הסיכויים שגם בלידה זו העובר יהיה במצג פנים?
האם כדאי ללכת על קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קלאסית
ד''ר יואב פלד13/06/2009להתיעצות עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישתיותמולי13/06/2009
שלום רב,
בעקבות הפלות חוזרות נשלחתי לבדיקות קרשתיות ולקריוטיפ שעדין לא עשיתי
שתי תשובות הגיעו עם חריגה:
APCR (APC Resistance) | *
1.93 זה בגבול התחתון ערכים 2-4
Lupus anti coagulant APTT | (
1.8 זה בגבול העליון ערכין בין 1.7 ל- 1.2
אודה לעזרתכם בהבהרת המצב,
תודה מראש
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לראות את כל התשובות יחד
ד''ר יזהר בן שלמה13/06/2009ובמיוחד את אלה שמחפשות מוטציות בגורמים מסויימים.
הבדיקות שציטטת הן רק בגדר סקירה ראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת קרשתיות
ג.14/06/2009דר שלום רב,
ראשית מודה מאד על תשובתך
יש בידי עוד בדיקות כולן היו בגדר הנורמה
איזו בדיוק בדיקות דרושות על מנת שאוכל לשלוח את הערכים שלהם
מודה לך מאד.
לפני החזרה וחשוב לי מאד לדעת אם עלי להתחיל ליטול איזו תמיכה
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת לידההילה13/06/2009
מתי בד"כ מבצעים השראת לידה לאשה שנוטלת קלקסן בהריון? אני נוטלת קלקסן 60 מיליגרם פעמיים ביום. גם היה לי אירוע של DVT לפני 4 שנים לאחר הפלה יזומה.
אחות ליווי הריון אמרה לי שבד"כ מבצעים בתחילת שבוע 38.
האם אור בדבריה?
אודה מאוד על תשובה
המשך יום נפלא לצוות הרופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדויק
ד''ר יואב פלד13/06/2009מתחילים לשקול השראת לידה בשבוע 38
מתי מבצעים זה תלוי בהרבה גורמים כמו רמצ הסיכון בהמשך ההריון
מצב צוואר הרחם
רצון האישה ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםהילה13/06/2009
אוקי הבנתי. אנסה לתאר זאת אחרת... אני מרגישה שהילדה רוצה לצאת. היא לוחצת בצורה מסויימת שאני אפילו מצליחה לראות זאת באופן חיצוני ואני מרגישה תחושה של דקירה מאוד מאוד חזקה (לא דומה לגזים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא לידה
ד''ר יזהר בן שלמה13/06/2009יכול להיות שאת מרגישה את הראש בתוך האגן. לידה מתחילה כאשר יש כאב חזק כל 4-5 דקות. כל מה שלפני כן הוא הכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים - שכחתי לצייןהילה13/06/2009
גם הבטן שלי כבר ממש ירדה למטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי ההסבר להודעה המקורית
ד''ר יזהר בן שלמה13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםהילה13/06/2009
האם צירים יכולים להופיע כלחץ על צוואר הרחם אבל ללא כאבי גב כמעט?
אני בשבוע 37 ומרגישה לחץ בצוואר הרחם ללא כאבי גב חמורים (לעתים אף אינם מורגשים כלל). הלחצים אינם סדירים אך מהבוקר כבר היו לי כמה לא מבוטלים.
האם זה מעיד על לידה קרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההרה
ד''ר יזהר בן שלמה13/06/2009צוואר הרחם אינו איבר, שניתן לחוש בו כאב באפן ישיר. אף, אצבע, גב ובטן הם מקומות, שלגביהם ניתן לדוח על כאב באיבר. צוואר הרחם אינו איבר כזה. להערכתי, את חשה כאב אישם בבט התחתונה או באיבר המין, אך מכנה זאת בשם לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי קיסרינועה13/06/2009
מתי אני יכולה לקיים יחסי מין לאחר ניתוח קיסרי? כמו כן מתי אפשר להתחיל מחדש גלולות למניעת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשרוצים
ד''ר יזהר בן שלמה13/06/2009וזהו המבחן היחיד לכך.
אשר לגלולות, תו אם את מניה. סוג הגלולות הוא שונה בנסיבות של הנקה. אם אינך מניקה, צריך להמתין לווסת הראשון, ולאחריו להתחיל גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט אחרי בדיקת מי שפיריוליה13/06/2009
שלום
מתי ניתן לחזורולבצע פעילות גופנית כגון הליכה, אחרי בדיקת מי שפיר?
לציין שאני כתשעה ימים אחרי הבדיקה, ללא תופעות מיוחדות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר יכולה
ד''ר יזהר בן שלמה13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבת בשבוע 20 פלוס 2לונה13/06/2009
סליחה שאני חוזרת על השאלה אך לא נענתי כי ההודעה קפצה לעמוד אחורי.
נקבע לי תור אצל ד"ר בולדס לסקירת מערכות מאוחרת מורחבת.
בזמן הבדיקה אהיה בשבוע 20 פלוס שני ימים.
ד"ר אילון אמר שזה מעט מוקדם אך לצערי היה מאוד קשה להשיג את התור ורציתי לדעת מדוע זה כל כך קריטי אם מדובר בשבוע וחצי מהזמן המינימאלי המומלץ. הרי מומלץ משבוע 22 והלאה.
האם בכל זאת עדיף שאשגע אותם בקניון מלחה לשנות לי את התור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
ד''ר דורון רוזן13/06/2009ם עשית סקירה מוקדמת אין שום טעם לבצע המאוחרת לפני 22-3 שב' שכן תפסידי את יתרון הגודל שמאפשר לראות מומים קטנים יותר ומומים המתפתחים יותר מאוחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! דחיתי ל-22 פלוס 6 :)
לונה14/06/2009אצל ד"ר בולדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות עם ריח מוזר.ירידת מים?(המשך)צורית13/06/2009
היי
תודה על ההתיחסות,
איך יודעים שמדובר בירידת מים?
איזה ריח יש למי השפיר?
האם זה חייב לבוא בכמויות או שלעיתים טיפות טיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים
ד''ר דורון רוזן13/06/2009מציע שתגשי להיבדק!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות עם ריח מוזר.ייתכן ירידת מים?צורית13/06/2009
היי
אני בסוף שבוע 27, כבר מספר ימים יש לי הפרשות קצת יותר מוגברות מבשבועות
קודמים להריון, הפד היומי שלי קצת יותר רטוב, והריח שלהן- די מסריח...
כיוון שחברתי חוותה ירידת מים בשבוע 34 מבלי שכלל ידעה על כך וגילתה זאת במקרה
כשהלכה להבדק כיוון שהעובר שלה היה במצב עכוז (ולבסוף נאצו לייךד אותה בשל ירידת המים, לפני הזמן)- זה הגביר אצלי את המודעות לעניין ההפרשות, מה גם שהיא מתארת את ההפרשות שהיו לה בשעת ירידת המים כלא כל כך מוגברות.
בכל מקרה- ניגשתי לבדיקה אצל הרופא שלי שאמר לי שיש לי מספיק מים, אך אין לו דרך לדעת אם היתה לי ירידת מים ושאין לו גם אפשרות למדוד כמות מי השפיר שיש לי כעת ולהשוות אותה לכמות שהיתה לי לפני כן או תהיה לי אחרי כן...
ההפרשות עם הריח המוזר נמשכות, מה אתם מציעים לי לעשות? האם לקבל חוו"ד של רופא נוסף?
האם אכן אין אפשרות למדוד כמות מי השפיר ואז להשוותה לכמות שתהיה בבדיקה לפני ואחרי? נשמע לי מוזר שאי אפשר...
חוצמיזה- איך יודעים שמדובר בירידת מים? מה הסימנים לכך?
אודה מאוד על תשובתכם המהירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיים
ד''ר יואב פלד13/06/2009קרוב לודי שאין לך ירידת מיים
אבל הפרשות מסריחות זה גם לא נעיםם הלא כן ??
טפלי בהפרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)