מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה בלב העוברשירי16/06/2009
אני בהריון בשבוע 30. עשיתי סקירה ראשונה ושנייה והכל היה תקין (כולל אזור הלב). עשיתי גם אקו לב עוברי משום שבתחילת ההריון לקחתי כדור טופמקס וליתר ביטחון הופניתי לאקו לב ע"י המרכז הטטרולגי. גם האקו לב היה תקין.אתמול הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא המעקב שלי (היום אני בשבוע 30) ותוך כדי האולטרסאונד הרופא הבחין בנקודה לבנה בלב, אך לאחר מכן הוא ביטל זאת ואמר שזה "חסר חשיבות". שאלתי אותו האם עלי לפנות למישהו נוסף לחוות דעת או לקרדיולוג והוא אמר שאין צורך.אני קצת לחוצה, ושוקלת בכל זאת לבדוק זאת עם רופא נוסף, למי ניתן לפנות במקרה כזה? האם בכלל יש לפנות לרופא נוסף או שאם הרופא מעקב שלי אמר שאין צורך אז לא מומלץ לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי סקירות הן די והותר
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009רצוי להאמין להן. מעבר לכך, הרופא המטפל שלך מצוייד במכשיר נחות בהרבה ביכולת האבחנה מן המכשירים ששימשו לסקירות. יתר על כן, גם הוא בסופו של דבר טען שמה שחשב שראה לא היה שם כלל.
הרגעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירחגית16/06/2009
שלום,
בת 38 שבוע 15.
בשבוע 6-8 היה דימום בינוני לשבוע וחצי שפסק.
האם זה יכול להגביר את הסיכון לזיהום בבדיקת מי השפיר שתהיה בשבוע 18?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009אם כי אין סטטיסטיקה ספציפית שניסתה לענות על שאלתך הממוקדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול+פריפוליעל16/06/2009
אין בעיה לקחת אקמול יחד עם פריפול (ברזל), נכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון!
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מתקדם- שבוע 38נטלי16/06/2009
שלום רב ואחה''צ טובים,
אני בת 24, הריון תקין ונמצאת בשבוע ה 1+38 להריוני.
בשבוע האחרון בעת עמידה אני מרגישה שמשהו נדחף לי למטה..לחץ על הנרתיק אם אפשר להגדיר זאת כך..הרגשה של משהו "שנדחף" המלווה בתחושת דקירות. התופעה עוברת כעבור כמה שניות. האם ייתכן שזהו ראש העובר שמתאגן?
היתי אצל הרופאה שבוע שעבר (בשבוע 1+37) ובוצעה לי בדיקת GBS שתשובתה היתה שלילית. ביקשה ממני לחזור אחרי 10 ימים אם ולא מתפתחת לידה. קבעתי תור, שאלתי היא מה נהוג לעשות בביקור לקראת סוף ההריון? הלא מבחינה רפואית העובר השלים את התפתחותו?
שאלה אחרונה- האם יש קשר בין ירידת הבטן ללידה קרבה? רבים טוענים שהבטן שלי עדיין גבוהה ושאני אסחב עוד קצת. יש בטענה זו קצה של אמת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009הלחצים הם כנראה בשל התבססות הראש
בשבועות מתקדמים צריך לעקוב אחרי מצב השליה וכמות המים
"בטן יורדת" הוא קשקוש של הסבתות מהמאה הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי המוגליבין נמוכים!עינת16/06/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון בשבוע 26. לאחר שקיבלתי אנטיביוטיקה תוך-ורידית לטיפול בחידק בדרכי השתן, יש לי ערכי המוגלובין ו-RBC נמוכים:
המוגלובין 11.4
RBC 3.76
אני לוקחת תוסף ברזל SLOW-FE כדור אחד כל יום וכן כדור PRENATAL אחד ליום. האם יש צורך להעלות את המינון של התוספים, ו\או להוסיף ויטמין B12? האם מצב זה נחשב אנמיה, האם זה מסכן אותי ואת העובר?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרות
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009בין השבוע ה-24 לשבוע 28 יש עליה גדולה בנפח הפלזמה ועליה פחות מרשימה בנפח הכדוקיות. המצב גורם לכך, שתמיד רואים ערכי המוגלובין נמוכים. אין צורך לשנות כלום. הכל יתישר בהמשך, תחת הטיפול הנוכחי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעל16/06/2009
שלום רב,
אני בת 38.
כהכנה להריון ביצעתי בדיקות גנטיות.
מעבר ללקיחת חומצה פולית ופרנטל, הייתי מעוניינת לעבור בדיקות דם מקיפות כהכנה להריון.
מהן הבדיקות המומלצות עבורי?
תודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כאלה
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009בניגוד לכניסה לאשפוז לפני ניתוח, כניסה להריון אינה מחלה או טראומה שצריך להתכונן אליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מומלצות לפני הריון
יעל28/06/2009שלום רב,
לצערי לא קיבלתי שום הסבר והכוונה מהרופא שלי בנושא.
מהן הבדיקות המומלצות עבורי?
קיימות בדיקות שגרתיות של תחילת הריון שניתן לבצען גם לפני הכניסה כגון סוג דם וסקר למחלות ויראליות שונות.
מהם הבדיקות הקיימות עבור המחלות הויראליות?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והמטומהשיר16/06/2009
שלום רב,
לאחר שבועיים של דימומים
התבצע בדיקה אולטרסאונד וגינלית - שבוע 5 לערך נמצא:
שק הריון תוך ריחמי עם גבולות סדירים , שק חלמון 0.4 + דופק.
קרוב לשק הריון איזור המטומה 1.2*5=4.6 קרישי דם ואזיר נוזלי.
זה הריון שלישי.
הריון ראשון - לידה קיסרית בשבוע 40 עקב מצב עכוז
הרין שני- לידה מוקדמת בשבוע 27 עקב הפרדות שיליה - תינוק שלא שרד.
בנוסף קיבלתיutrogestan 100 mg וגינלי לשבוע עד הביקורת הבאה.
*הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים של ההריון להתפתח בצורה תקינה ? יש לציין שהפסקתי כבר לדמם אחרי שבועיים של דימומים.
*מה מומלץ לעשות בשביל לשפר את המצב?
*האים כדאי להתחיל כדורי ברזל וחומצה פולית?
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/20091. אין שום דבר שניתן לעשות
2. גם מתן אוטרוגסטאן הוא מיותר בתיאור הזה
3. אין כרגע סיבה לקחת ברזל, כי זה מוקדם מדי
4. אין מי שיכול לתת תמונת סיכויים מהימנה להריון. צריך לקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
חגית16/06/2009שלום,
לאשתי היה המטומה בשבועות 6-8.וזה הפסיק.
כמו כן קראתי אז שרוב הסיכויים שזה יספג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הביוץיעל16/06/2009
שלום רב,
אנו מנסים כבר תקופה של 3 חדשים להיכנס להריון.
בזמן האחרון המרווחים בין המחזורים שלי אינם קבועים (18 יום, 25 יום, 28 יום וכד').
מהם הימים בהם עלינו לנסות? החל מהיום ה 8 מהמחזור עד היום ה 16, בתדירות של יום כן יום לא – האם הטווח הנ"ל אמור להספיק? או האם אפשר לצמצם את טווח הימים?
האם אין ברירה, ועליי לרכוש ערכה לזיהוי מועד הביוץ בכדי לדעת מתי הזמן המתאים?
תודה, ענבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את לחוצה מאד
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009אז רכשי ערכה.
מצד שני, אם את רוצה הריון, שיבוא מתוך הנאה מן החיים, שכחי מכל המדידות, הספירות והבדיקות למשך מספר חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתעדי16/06/2009
שלום רב
הייתי אצל הרופא שלי על מנת לקבל מרשם לחומצה פולית והוא נתן לי במינון 5 מג
ראיתי בהרבה מקומות שהמינון המומלץ הוא 4מג אלא אם כן ...
מה הסיבה שקיבלתי 5 על סמך מה ?
יש לציין שעדיין לא עשיתי בדיקת דם ושתן כך שאין תוצאות להסתמך עליהן
האם המינון בסדר? זה לא מזיק?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי אין בארץ כדורי 4 מ"ג
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009וההבדל הוא חסר משמעות. אין בעיה של עודף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
עדי16/06/2009לי נאמר לקחת עד ההריון ובתחילתו 400 מק"ג של חומצה פולית שממה שאני יודעת זה 0.4 מ"ג, האם זה מספיק? אתם מדברים פה על 4 מ"ג שזה הרבה יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
קרן16/06/2009כמובן שהתכוונתי ל0.4 מ"ג ול- 0.5 מ"ג
אני שומעת מנשים שהן לוקחות 0.4 אז עדיין שאלתי היא לפי מה זה נקבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
עדי16/06/2009אז אם זה אכן 0.4 מ"ג שזה 400 מק"ג אז בטח שיש בארץ, אני לוקחת וכל מי שאני מכירה שלפני הריון לוקחת ויש בסור פארם לכמה חברות. דווקא של 500 מק"ג לא ראיתי, ראיתי גם של 600 ו- 800.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי במצב
ד''ר יזהר בן שלמה17/06/2009על המינון של 4-5 מ"ג ממליצים לנשים שחוו בעבר עובר עם מומי מערכת העצבים, לא לכולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון - דחוף!רוית16/06/2009
שלום,
הפסקתי גלולות בערך לפני כחודשיים. מחזור אחרון עם גלולות היה ב-26/03/09 לאחר מכן קיבלתי שוב ב-9/04/9 לאחר שהפסקתי עם הגלולות בתאריך ה-7/04/09. לאחר מכן קיבלתי שוב לאחר37 ימים מחזור ב-15/05. יש לי שתי שאלות:
1) האם החישוב של הווסת הבא אמור להיות לפי הפעם האחרונה כלומר 37 ימים?
2)אני אמורה לקבל בימים הקרובים האם יש טעם לבצע בדיקת היריון? אני לא יודעת בוודאות מתי היה הביוץ כיוון שהמחזור אינו סדיר?
בבקשה בבקשה תענו לי אני חסרת סבלנות סקרנית ולא יודעת מה לעשות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009אחרי הפסקת דלולות הוסת יכול להשתולל מעט. כאשר יהיה לך איחור מעבר ל-28 ימים, אפשר לבצע בדיקת שתן להריון, אך לא להתרגש אם זה שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםלילך16/06/2009
שלום רב,
אנו מנסים כבר תקופה של 3 חדשים להיכנס להריון.
בשלב זה אני עדיין לא בהריון.
במקום עבודתי הגיעה ניידת תרומות דם וחשבתי לתרום דם.
האם רצוי שלא אתרום דם בתקופה זו (כל עוד אינני בהריון) ?
תודה, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה לתרום דם
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון שבוע 16 עם כאבי גבחסויה16/06/2009
שלום רב,
בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי גב קשים מאוד, במיוחד בישיבה.
ביום שבת אפילו הכאב שיתק אותי לכמה דקות במצב שהייתי ולא יכולתי לקום או לשכב אלא פשוט להישאר איך שאני.
הייתי אצל הרופאה שלי והיא אמרה לי ללכת לאורטופד כי כאבים כאלה הם חריגים בהריון (במיוחד לאור העובדה שעברתי גם ניתוח בברכיים לפני כמה שנים)
הבעיה שאני פשוט לא יודעת למי לגשת. למומחה גב או עמוד שדרה או שיש אורטופד מומחה לנשים בהריון?
אני גם לא יודעת לאיזה רופא לפנות
\אני שייכת לקופת חולים מכבי ואם למישהו יש המלצה בשבילי או עזרה באיך למצוא את הרופא המתאים אני יודע לכם מאוד - גם הרופאים וגם הבנות מנסיונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אורטופד
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009זאת אינה בעיה סבוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בהריוןשני16/06/2009
שלום.
אני בת 28, נמצאת בשבוע 17 להריון, בריאה לרוב.
רציתי לדעת האם בטוח לבצע צילום שיניים בשלב זה של ההריון, ובמידת הצורך אף לטפל? (אפילו ברמה של טיפול שורש).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח ואפשר
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009יש להקפיד על כיסוי הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםלילך ברהום16/06/2009
אני ממש בתחילת הריון עשיתי ביום חמישי שעבר בדיקת בטא ויצא 1248
ביום שישי הייתי אצל הרופא והוא אמר שעוד אין שק הריון כי ההריון צעיר
יש לי כאבים בבוקר ובערב בבטן תחתונה עד מתי הם ימשיכו
ומתי יראון שק הריון אני ממש לחוצה
מחר אני עושה שוב בדיקות דם ושתן של הריון
אני לא יודעת איך להתייחב לזה
אני ממש הולכת לאיבוד
יש לי סיבה או שהכל בסדר ואין לי ממה להילחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן דמויי מחזור
שושי16/06/2009בתחילת ההריון, יכול להיות גם במשך חודשיים. וזה עקב התרחבות הרחם באגן. אם זה משהו חלש שלא מתחזק ואין דימום. לא נראה לי שיש לך ממה לדאוג.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל כנראה בסדר
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009ואין סיבה להלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלוש16/06/2009
שלום...
הספקתי לקחת גלולות כבר כמעט חודש ימים אני מעוניינת להכנס להריון הייתי לוקחת אורטו סיקלן...
עכשיו יש לי מזה 4 ימים כאבים ברחם ואפרשות בצבע לבן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דניאלוש16/06/2009יש מצב שאני בהריון מכל הסימנים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יותר פשוט מלבדוק בשתן?
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)