מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי בטאעינתוש15/06/2009
ד"ר שלום.
ביום ה-34 למחזור עשיתי בדיקת בטא שתשובתה היא-636.
לאחר 5 ימים ביום ה-39 למחזור עשיתי בדיקה חוזרת שתשובתה-5938.
רציתי לדעת האם הכמות תקינה , האם העליה של הבטא בסדר ואיך אפשר לדעת באיזה שבוע אני?
תודה רבה, זהו הריון ראשון לאחר המתנה מרובה ואני ממש בחששות ובלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי דבר נוסף
עינתוש15/06/2009אני לא סובלת מבחילות ושינוי בטעם ובריחות האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה יפה ותקינה, בהצלחה
ד''ר דורון רוזן15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ודבר נוסף.....
עינתוש15/06/2009תודה על התשובה המהירה, האם זה טיבעי שאני לא סובלת מבחילות?
וכן איך אפשר לדעת על פי הבטא 5936 באיזה שבוע אני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומחזורdiana15/06/2009
אני כבר כמה חודשים מנסה להכנס להריון ללא הצלחה.
החודש אני כבר כמעט לקראת המחזור ,אמורה לקבל בעוד יום יומיים. יש לי כבר קצת כאבי מחזור, האם עדיין יש סיכוי להריון? גם אם יש כאבי מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, כל עוד לא קיבלת זה אפשרי מנסיון
רחלי15/06/2009ואישית אני מאחלת לך בהצלחה..... ובשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יש סיכוי
ד''ר יזהר בן שלמה15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!מעין15/06/2009
שלום דוקטור :)
1.אני שבוע 34 ואני מרגישה שבאזור הירכיים הפנימיות נתפס לי השריר ממש הרבה פעמים מה שמאד מקשה עליי במשך היום בהליכה ואפילו בטיפול בבית.. זה מאד מכביד עליי..
רצוי לציין שאני בכלל לא עושה פעילות גופנית בהריון, מה שהייתי עושה 3 פעמים בשבוע לפני ההריון..
2.עוד לא עשיתי בדיקת העמסת סוכר שגרתית.. וכל זה בגלל שבבוקר אני מאד עסוקה ואני צריכה להיות בקופה בשעה שמונה אחרי ארוחת בוקר קלה מה שמאד נדיר אצלי בשע זו... ועוד לחכות שם שעה שלמה..
האם באמת אסור להם לתת לי את הבדיקה הזו הביתה ואז אני יגיע תוך שעה??
כי בקופ"ח הקודמת שהייתי בשני ההריונות הקודמים שתיתי את העמסת סוכר בבית ובאתי לאחר שעה רק להוציא דם.. זה הרבה יותר פשוט, במיוחד למי שעם הילדים כל היום בבית...
3.לא נטלתי שום תרופה ושום ויטמינים כל תקופת ההריון אני מרגישה מצוין ולא היה שום בעיה בבדיקות דם, מלבד זה שיש לי בחילות... זה אמור להזיק שלא לקחתתי?? חשוב לציין שזה ממש מגביר לי את החשק להקיא כשאני בולעת כדורים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול משהו אחד..
מעין15/06/2009בתקפוה האחרונה להריון בערך שבועיים.. אני מרגישה תנועות ממש ממש חזקות ולפעמים לא נעימות בבטן...
משהו לא מובן.. כאילו מתגלגל שם משהו.. זה שגרתי??
הבטן שלי יחסית קטנה ממה שאני רואה אצל אחרות.. ומאיך שנדהמים מהגודל שהיא קטנה
אולי בגלל זה התנועות יותר מורגשות לפעמים??
למרות שאני חושבת שהיא קטנה רק בגלל שאני גבוה ומבנה הגוף שלי רחב.. ופעם אמרה הרוםאה ששרירי הבטן שלי חזקים לכן היא קטנה .. לא יודעת אם זה קשור... בכל אופן אלו הנתונים :)
תודה וסליחה על כל כך הרבה שאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר יזהר בן שלמה15/06/20091. הכאב ברגליים הוא תולדת התרופפות הרצועות, שמחברות בין העצמות, בגין הורמוני ההריון. אין לזה פתרון
2. בדיקת הסוכר, במידה שעוברך אינו גדול מדי לפי אולטרהסאונד, היא כבר מאוחרת מדי. הדיון על גמישות האחיות בקופ"ח שלך הוא חסר סיכוי.
3. אין צורך בנטילת ויטמינים בהריון, וגם את הברזל נוטלים למעשה לטובת ההריון הבא, אם הוא מתוכנן לקרות פחות משלוש שנים מהנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
מעין15/06/2009ובקשר לשאלה שכתבתי לאחר מכן על התזוזות החזקות והחדות?
וזה בעיה אם לא עשיתי את הבדיקה? כי הבנתי שצריך לבוא איתה לחדר לידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול בהריון##15/06/2009
שלום,
אני בשבוע 6 להריון (עדיין לא עשיתי בדיקת דופק) ובשבוע האחרון (שזה השבוע שאני יודעת על ההריון מאז בדיקת הבטא) קרה לפחות 4 פעמים שמערכת העיכול שלי עשתה בעיות (לפעמים זה מתבטא בשילשולים וחוסר נוחות בבטן).
אני משתדלת לא לאכול דברים לא מוכרים או במקומות בעייתים והאמת שזה נראה שזה קורה בלי קשר לאוכל מסוים שאכלתי. זה יכול להיות יום יומיים ולהעלם ושוב לחזור.
אני מאד חוששת כי שמעתי שקלקולי קיבה בהריון (בייחוד בשליש הראשון) יכולים להזיק מאד להריון.
האם מה שאני מתארת זו תופעה אופיינית להריון/תחילת הריון? האם זה יכול להזיק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, אפייני
ד''ר יזהר בן שלמה15/06/2009וכתאירוך, נגרם מעצם ההריון, ולא ממשהו שאכלת.
אין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון והדברהאחינעם15/06/2009
שלום
אני בתחילת הריון (שבוע 5 אחרי IVF). בבית שלנו יש המון חרקים והיום בפזיזות התחלתי לרסס. האם זה מסכן את העוברים שלי? האם זה נורא ששאפתי חומרי הדברה?
אודה לתשובתכם כי אני מאד מודאגת שעשיתי משהו שאסור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברה.
ד``ר איילון לחמן15/06/2009לאחינועם שלום.
ממליץ שתתקשרי למחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות בטל-02-6243669.אבל בבקשה נא להתנהג בזהירות בהמשך ההריון!!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ + כדוריםהדס15/06/2009
הי,
שתי שאלות:
1. בבדיקת ביוץ ביתית - שהבדיקה מראה ביוץ זה אומר שהביוץ מתרחש כרגע או שהוא צריך להגיע 24 שעות אחרי התשובה החיובית?
2. אנחנו מנסים להרות ובעלי לוקח תרופה נגד אלרגיה + סטרונז תרסיס לאף + אוטריוויון לאף - האם זה יכול לפגוע בזרע ובאיכותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן15/06/2009לאירית שלום.
תקופת הביוץ נמשכת כ-72 שעות.כלומר כשהבדיקה חיובית את בתקופה זו.
אין לי מידע לגבי ההשפעה על איכות הזרע.אבל האם לא כדאי לחכות עד שיבריא ולא אולי סתם לקחת סיכון אפילו הכי קל?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי לוקח את התרופות לאלרגיה
טל15/06/2009באופן קבוע, האם יש אפשרות לאי תקינות הזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגרתי ולא מדאיג
ד''ר יזהר בן שלמה15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת 100 גר' סוכרורד15/06/2009
היי, אודה על פינוח התוצאות. רק בעוד יומיים יש לי תור לרופא...תודה מראש
סוכר בצום: 88.1
Glucose 134.8 mg/dL
60
Glucose 107.3 mg/dL
120
Glucose 42.9 mg/dL
180
יש לציין כי אחרי 3 שעות הרגשתי ממש רע, רעדתי והייתי חלשה במיוחד. אני רואה כי רמת הסוכר לאחר 3 שעות ירדה המון, האם יש סיבה להלחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
ד``ר איילון לחמן15/06/2009לורד שלום.
תוצאות הבדיקה תקינות.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ורד15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ועוד (ארוך)חסוי15/06/2009
בוקר טוב לכולם.
אני נמצאת בשבוע 17+0 להריוני הראשון. אני קוראת בפורומים שיש נשים שכבר מרגישות את תנועות העובר. אני עדיין לא מרגישה כ ל ו ם........
1. האם אני אמורה להילחץ? באיזה שבוע אני ארגיש אותו?
2. אני מרגישה באופן כללי ממש טוב, חוץ מעייפות, אפילו הבחילות די עברו לי.. האם זה בסדר?
3. הבטן שלי יותר קטנה בבוקר ויוצאת בדרך כלל רק בערב.. האם זה תקין?
4. בימים האחורנים אני ממש מצוננת: כואב לי נורא הגרון. אני לא לוקחת שום תרופות.. האם זה מסוכן לעובר?
אשמח לכל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.
ד``ר איילון לחמן15/06/2009לטניה שלום.
לגבי התנועות,לעיתים מרגישים רק בשבוע ה-22. בכל מקרה אם את לחוצה כמו שאת נשמעת,גשי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוההקושקושית14/06/2009
לאחר בדיקת הריון ביתית שהיתה חיובית, עשיתי בדיקת דם והבטא היתה 104008.
באיזה שלב של ההריון אני נמצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה???????
קושקושית16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
הילה16/06/2009
אם רשמת נכון את המס' והבטא באמת סביב ה 100,000 , לא ניתן לקבוע באיזה שלב הריון את
נמצאת. את הבטא מודדים ממש בתחילת ההריון (ימים בודדים של איחור במחזור) כאשר הערכים
שמתקבלים הם בסביבות 100-300 , בבטא 10,000 כבר צריכים לראות שק הריון +דופק.
בהמשך כבר לא מודדים בטא ומנטרים את ההריון באמצעות אולטראסאונד.
כך שאת צריכה לקבוע תור לרופא נשים לביצוע אולטראסאונד כדי קודם כל לקבוע את גיל ההריון
ובהתאם לזאת להמשיך את שאר הבדיקות הדרושות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאולרהסאונד יגיד
ד''ר יזהר בן שלמה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות בזמן הקאהטלי14/06/2009
אני בשבוע 10 הריון תאומים ההריון מלווה בהרבה בחילות ובשעות הערב הקאות
כאשר אני מקיאה באותו הרגע אני מרגישה מים היוצאים מצוואר הרחם זה כבר קרה מספר פעמים
האם זה יכול להיות מי שפיר או מים מהרחם
יש לציין שהיה לי בעבר הריון שהסתיים בשבוע 16 לאחר ירידת מים והפלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה
ד``ר איילון לחמן15/06/2009לטלי שלום.
אם את מרגישה,ירידת מים מצוואר הרחם ,גשי להיבדק.רצוי בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטא דחוף...רינת14/06/2009
ווסת אחרון שלי בתאריך 12.05.09 או 13.05.09 . עשיתי היום (14.06.09) בדיקת דם:
349.7 (HCG QUANT (s
באיזה שבוע אני? האם הרמה הזו מתאימה לשבוע שאני נמצאת? התחלתי היום לקחת קלקסן,זה כבר מאוחר?
בבקשה תענו לי אני אחרי 2 הפלות...וממש רוצה שההריון הזה יחזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת.
ד``ר איילון לחמן15/06/2009לרינת שלום.
עפ בדיקה אחת קשה לדעת. עליך לחזור על הבדיקה ולראות קצב עלית רמת ההורמון.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים - לגבי דם טבורילונה14/06/2009
אשמח לדעת את דעתכם לגבי שמירת תאי דם טבורי.
אני יודעת שכיום משתמשים בתאים אלה במחלות סרטן הדם. כלה שאר ככל שהבנתי נמצא בפיתוח.
אשמח לדעת מהי עמדתכם בנושא.
אני שוקלת כן לשמור את הדם הטבורי אבל בשום מקום לא מקבלת מספיק אינפורמציה לגבי הצלחות אמיתיות ולא תיאורתיות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד שנוי במחלוקת
ד''ר יזהר בן שלמה14/06/2009שעור המקרים, מתוך סך הדגימות שנשמרו עד כה, שהרוויחו מזה, בקושי מצדיק את העלויות. כמו כן, חקר הנושא של יצירת תאי גזע מתאים בוגרים נמצא בשלב כה מתקדם, שנראה שבעוד 3-4 שנים ישליכו את כל הבנקים הללו לפחץ
מי שכן הרוויח, אלו החברות העוסקות בזה מבחינה מסחרית.
אם יש לך כסף חפשי, הפקידי אותו לזכות יוצא חלצייך בתכנית חסכון או מניות של התעשיה המסורתית, והוא ירוויח מכך הרבה ותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מספיק מקורות מידע
דורפמן15/06/2009המעידים על הצלחות אמיתיות ולא תיאורטיות. היכנסי לטבלאות ההשתלות של כל אחד מהבנקים הגדולים לשימור דם טבורי בעולם. תחום השתלות תאי הגזע רק ילך ויתעצם בשנים הקרובות. מקורות לתאי גזע יש רבים, דם טבורי הוא אחד מהם. אני מניח שכל חוקר או רופא מומחה הקשורים לאחד מאותם תחומי פיתוח יצדד בזה שהוא קשור אליו ויבטל את האחרים ככאלה ש"יזרקו לפח" בשנים הקרובות. סביר להניח שהתשובה הנכונה יותר היא שכל מקור יתאים יותר לתחום מסוים של טיפולים ועל פי החלטת המטפלים בסופו של עניין. יש פרמטרים רבים הנלקחים בחשבון לפני ביצוע השתלה כזו הנתמכת בדר"כ בשורת טיפולים נוספת. למקרים בהם נדרשים תאים זמינים, מיידית, ללא טווח זמן אפשרי לאיתור מקור אחר, עם מינימום תופעות לוואי וסיבוכים - תאי גזע מדם טבורי, בטווח המחלות בהן מטפלים, הוא המתאים ביותר. הוא גם אינו מסובך בסוגיות אתיות כאלה ואחרות הקשורות בשיבוטים, הכפלות, העתקים וכד'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב!חדשה בהריון14/06/2009
שלום אני בשבוע ה 18 הריון ראשון שלי יש לי בת
השאלה שלי האם זה הגיוני שיש לי חלב בשבוע הזה של ההריון ?....
החזה שלי מאוד כואב אני אפילו לא יכולה לגעת בוא וכל הזמן יוצא מימנו חלב
מה אני אמורה לעשות לתת לזה לצאת כך או לקנות מכונה ששואבת את החלב ופשוט לשאוב
כאשר החזה ממש מלא פשוט כואב לי כאבים איומים..
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לבדיקת רופא
ד''ר יזהר בן שלמה14/06/2009התופעה אינה שגרתית, אם כי לא ממש מדאיגה. יתכן שטיפול תרופתי מתאים יכול להקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך לידה משועראימי14/06/2009
שום דוקטור,
האם מחשבים תאריך לידה משוער לפי ווסת אחרונה או לפי גיל העובר לפי US (שבוע 10),כאשר יש פער של שבוע בין שני התאריכים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הווסת
ד''ר יזהר בן שלמה14/06/2009אלא אם כן הפער ביניהם עולה על 10 ימים.
לעתים, בסוף ההריון, כשקיימת התלבטות אם לזרז או לא, אפשר "לגייס" הפרש של שבוע, כדי לדחות את הצורך בזירוז ולאפשר התפתחות לידה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברי - דחוףסיון14/06/2009
להלן התוצאות של חלבון עוברי:
A.F.P 0.75 MoM
A.F.P 31.92 ng/ml
HCG 2.10 MoM
HCG 44.23 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.66 MoM
Estriol (uE3, pregnancy) 1.00 ng/ml
1/1127 סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל הנבדקת.
1/219 סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי שילוב גיל הנבדקת ביחד עם תוצאות הבדיקות הביוכימיות.
חשש להידבקות בוירוס CMV. האם קיים קשר בין התוצאות? שבוע 18, מה תוצאות אלו אומרות ומה ניתן לעשות בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבוע תור לדיקור מי שפיר
ד''ר יזהר בן שלמה14/06/2009ולשוחח עם הגנטיקאי לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)