מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות בהריוןאריאלה10/06/2009
בס"ד
באיזה שבוע יש לעשות בדיקת שקיפות עורפית ובאיזה שבוע ניתן לבצע סקירה ראשונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות 11-13, סקירה 15-16
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009וסקירה מאוחרת 22-24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3אריאלה10/06/2009
בס"ד
אני נמצאת בשבוע 10 להריוני. נוטלת חומצה פולית עם ברזל המוגלובין שלי נע בין 9 ל- 10.5 - האם עלי לקחת אומגה 3? ובכלל מה זה אומגה 3? איזה השלכות יש לה על ההריון?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצות שומן רב-בלתי רוויות
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009ולא לגמרי ברור אם יש בהן צורך בהריון. וודאי שאין להן קשר לסוגיות של אנמיה. נראה לי גם, שההגדרה שלך "המוגלובין נע בין לבין" היא לא ממש נכונה. תלוי מתי נמדד ומה היה פער הזמנים בין שתי הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיראבי10/06/2009
שלום,
אשתי בת 38.שבוע 14.
שקיפות עורפית 1:920
המשך בדיקת דם לשקיפות עורפית: 1:2800.
חלבון עוברי יבדק רק עוד שבועיים.
אנו חוששים מביצוע בדיקת מי שפיר.
האם נוכל באופן מושכל לוותר עליה לאור התוצאות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרות התשובות "הטובות" בצעו מי שפיר
ד"ר פלד10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן
ד"ר פלד10/06/2009יש לבצע תרבית צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרחסויה10/06/2009
היום בבוקר ביצעתי העמסת סוכר 50 גר' והתוצאה היתה 142, כשהגבול הוא 140. האם זה אומר שיש לי סוכרת הריון והאם אני צריכה לעבור העמסת 100 גר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר שאת צריכה
ד"ר פלד10/06/2009לעשות העמסה מלאה
ורק אם היא פתולוגית יש לך סוכרת הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםל10/06/2009
שלום,
אני בשבוע ה-23 חודש 6 ואני מרגישה שיש לי תולעים באזור פי הטבעת, האם זה מסוכן, אני צריכה ללכת לרופא מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן להריון
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009כדאי שגם הרופא יראה זאת, אך אין כל כך טיפול בזמן ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי שלאכול גרעינים לבנים טריים
בתאל11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אנשים אומרים כל מיני שטויות
לונה11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןרחלי10/06/2009
שלום אני בחודש חמישי וכבר כחודשיים סובלת ממוגלה בגרון שלא עברה גם לאחר טיפול אנטיביוטי למשך שבועיים. האם ייתכן והדבר יחלוף רק עם הלידה וזה כבר תופעת לידה של ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבצע תרבית
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009חדשיים כאלה אינם תופעה רגילה בהריון.
יתכן שיש חיפוי לבן של השקדים, ללא צמיחת חיידק, ואז זה כנראה כלום. אם צומח חיידק, יש לטפל בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבטןעינב10/06/2009
שלום,
אני בשבוע 18+5, בשעות האחרונות אני מרגישה התקשות ולחץ קל בצידי הבטן. האם יש צורך לבדוק זאת?
אני ממשיכה בשיעורי ספינינג [אתמול הייתי] - יכול להיות קשור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובת רופא
עינב10/06/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לא כואב, כנראה לא מסוכן
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009וכדאי שתצייני אם הלחץ בא והולך, או נשאר קבוע. אם הוא סרוגי, אזי חשוב כמה פעמים בשעה הוא מורגש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר-האם תקיןמרים10/06/2009
שלום רב,
אני בשבוע רביעי להריון.
ביום חמישי ה-4/6- 559 ערכי בטא
אתמול-9/6- 3339
האם התשובה תקינה?
אני לאחר הפלה של הריון חוץ רחמי.
אודה לתשובתכם,
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה תקין
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009בצעי אולטרהסאונד בהקדם, בשל העבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא עוברגולי10/06/2009
אני בשבוע 5+5 (וסת אחרונה מיום 2.5.09).
בשבוע 4 בטא 373 ולאחר 3 ימים 1650.
באולרטסאונד וגינלי שבוצע היום נצפה שק הריון ללא עובר.האם זה נורמלי בשבוע זה או שמא היתה הפלה? יש לי בחילות, האם יתכן שהיתה הפלה טבעית ובכל זאת יש בחילות הריוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק
ד''ר דורון רוזן10/06/2009הממצא מדאיג מאחר וכבר מור להתפתח גם העובר וייתכן ומדובר בהריון שאינו מתפתח היטב. מציע לחזור על הבדיקה עןוד שבוע ואם זה המצב סביר שההרקיון לא יתפתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא רגיל לאחר לידהחן10/06/2009
שלום. ילדתי לפני חודש וחצי בלידה רגילה. אחרי הלידה היה לי דימום במשך כשלושה שבועות והפסיק. לפני שבוע התחלתי גלולות "סרזט", ואני מניקה. מאמתול התחיל לי דימום כמו מחזור. וזה הולך ומתגבר. אני קצת מודאגת האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד''ר דורון רוזן10/06/2009ייתכן וקשור בגלולות, בכל מקרה עלייך להבדק אצל רופאך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה שאלה לרופאיםחסוי09/06/2009
בהיריון הקודם לפני 3 שנים בבדיקת דם יצא Hepatitis B Surface Ab- 40.3
יHerpes IgG type 1 חיובי ,והרפס סוג 2 שלילי
האם עליי לבקש לבדוק מה הרמה לפני היריון שני? מה זה אומר התשובה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר דורון רוזן10/06/2009מדובר על בדיקות לוירוסים. התשובות מאז תקינות אך יש לחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
חסוי10/06/2009האם ניתן לעשות בדיקות אלו לאחר הכניסה להיריון אן לפניו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לים ובריכהעינתוש09/06/2009
שלום, אני מעוניינת לדעת האם מותר ללכת לים ובריכה בתחילת ההריון או שזה מהווה סכנה וכן במשך כל ההריון?
שאלה נוספת אני לא אוכלת מוצרי חלב ואני בתחילת ההריון מה ניתן לעשות כתחליף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009מותר ללכת לים, כל עוד זה נעים לך
אכלי כל מה שטעים לך. הגוף מסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסוזי09/06/2009
שלום
ערב טוב
1) רציתי לשאול האם ג'ינג'ר מפריע אם אני החודש הרשון בהריון???.
2) הייתה לי הופלה לפני שנה היתה לי המאתומה .... יש סיכוי שתהיה עוד הופלה ????????
תודה לכם סוזיייי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009ג'ינג'ר לא מפריע לכלום
הסיכון שלך להפלה אינו גדול יותר משל כל אשה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןלילך09/06/2009
ערב טוב,
אני ובעלי מנסים כבר 3 חודשים להכנס להריון.
כרגע אני באיחור של 3 ימים בקבלת המחזור ב3 חודשים האחרונים המחזור הגיע כל 28 יום
האם זה נחשב איחור של הריון ואני יכולה לעשות בדיקת שתן?
ואם המחזור ממשיך לאחר מתי אני בעצם יכולה לעשות בדיקת דם?
ואם יש לי לחצים בבטן תחתונה ובעיקר בצד שמאל מה זה אומר?
אשמח לתגובות כי אני מאד רוצה לדעת מפחדת לפתח ציפיות ובסוף זה שום דבר.
תודה רבה ועאב מקסים
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקה ביתית
שני10/06/2009אם את סקרנית תשעי בדיקת שתן
אם את בהריון אז כבר תראי פס חלש
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה אם
לילך ברהום10/06/2009זה לא מוקדם מדי בסה"כ 4 ימי איחור?
האם זה יקלוט משהו בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתית
הילה10/06/2009
שלום ,
4 ימים איחור זה בהחלט מספיק כדי לבצע בדיקה ביתית ברמת אמינות גבוה.
אפילו בלי איחור בכלל , התוצאה של בדיקה ביתית תהיה אמינה.
תעשי בדיקה ותדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואלה? לא ידעתי שהן כל כך מדויקות
לילך ברהום10/06/2009ומתי אני יכולה לעשות בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
הילה10/06/2009
בדיקת דם את יכולה לעשות 14 יום לאחר הביוץ שזה בעצם מהיום הראשון של האיחור.
בדיקת דם כמותית להורמון ההריון (HCG) או בטא בשפת העם נותנת תשובה חד משמעית וגם נותנת אפשרות לעקוב אחר עלייה ברמת הבטא שבתחילת הריון תקין אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי בדיקת שתן ביתית
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009היא מדוייקת דיה.
כאבים קלים ותחושות מוזרות הן המצב הרגיל בהריון המוקדם.
אל תתרגשי מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה וcmvמירי09/06/2009
שלום רב
אני בשבוע 8 להריוני ולפני כחודש בדקתי ואין לי נוגדנים לcmv.
לחבר של אחותי נודע היום כי יש לו חשד למחלת הנשיקה. שאלתי היא האם עליי להיות רחוקה מאחותי בשל כך שהייתה עימו כל הסופש האחרון ואתמול והיה לו חום גבוה אתמול?(החום היום ירד). מה לעשות?מה הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אותו הוירוס
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009מחלת הנשיקה נגרמת על ידי EBV ולא על ידי CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)