מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףףףףףףףףףףחסוי12/06/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם..
אני בשבוע 16 + 3.. עם בן בבטן תודה לה'. זה הריון ראשון, ככה שאין לי כל כך ידע בנושא. האם אני כבר אמורה להרגיש תנועות שלו? יש לי הרגשה שמדי פעם אני מרגישה משהו, אבל אולי זה רק נראה לי..
האם אני אמורה ללכת להיבדק? מתי אני אמורה כבר להרגיש אותו?
בבקשה תשובבבההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדין לא אמורה להרגיש !!
ד''ר יואב פלד12/06/2009צריכה מעקב רגיל של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לרשום דחוף כשזה לא דחוף?!?!?!?
me8212/06/2009חיפוש קצר בגוגל היה נותן לך תשובה ממתי אמורים להרגיש... יש דברים דחופים באמת (שלא תדעי..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה למה דחוף
ד''ר יואב פלד13/06/2009לפי השאלה השואלת שומרת שבת
לפי השעה השבת עומדת להיכנס והיא בלחץ
הלחץ אמור להמשך עד צאת השבת שכן בשבת אין מחשב
השואלת רצתה הסבר לפני השבת
לפעמים הדחיפות היא מנקודת המבט של השואל
יש ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שתחילתו בדימום - תקין?רותם12/06/2009
גיליתי היום בבדיקה ביתית שאני בהריון. וסת אחרונה 12/5
לפני שבוע היו לי הפרשות חומות מספר ימים ולבסוף שני גושי דם גדולים, ואז נפסק הכל.
האם הריון שמתחיל כך הוא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוא נמשך דינו
ד''ר יואב פלד12/06/2009כהריון רגיל ותקין לכל דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בכפות הידייםטל12/06/2009
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 28 להריוני. לפני כחודשיים הבחנתי כי קיימת אדמומיות מסביב לכף היד שלי ובקצות אצבעות הידיים, בשתי הידיים.
שאלתי היא האם תופעה זו היא מוכרת? והאם היא יכולה לנבוע מכך שיש הגדלה של נפח הדם בגוף? בדיקות הדם, השתן והסוכר תקינות.
אודה לתשובתכם, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בעייתי
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009ההריון משנה את רמת ההתכווצות של כלי דם שונים בגוף, ולכן יכול לגרום לאיזורים מסויימים להיוצ עשירים יותר בדם. נראה, שידיך זכו בפריבילגיה הזאת הפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בן שלמה - תודה על התשובה המהירה
טל12/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהאני12/06/2009
שלום רב ,
הנני בהריון בשבוע רביעי ,
וסת אחרונה 14.5.09
תאריך ביוץ שנמצא חיובי לפי ערכת ביוץ , בין התאריכים 26-27/5
בדיקת בטא שנערכה בתאריך 11.6
הביאה תוצאה נמוכה - 54 .
ביום ראשון אני יערוך בדיקת הכפלה ,
3 חודשים לפני כן עברתי הפלה שבוע 10, הפלה נדחת, עובר שלא התפתח.נאלצתי לעבור גרידה.
האם לאור הנתונים שלי ,
ההריון הנוכחי, יש לו סיכוי ...
האם הבטא לשבוע זה משאירה אפשרות להריון תקין בכלל ...
כמו כן יש לי בחילות וכאבים , דקירות קלות בבטן התחתונה, בצדדים , מסוג כאבי ביוץ.
ללא דימומים.
תודה על עזרתכם ,
שבת שלום!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיכום
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009ממבול שאלותיך מצטיירת חרדה. הרמה של ההורמון היא תקינה למועד. הבדיקה, שמטרתה להעיד על הכפלה, עוד תחזק את קביעתי זאת.
העובדה, שהפלת פעם אחת, אינה מעלה את הסיכון להריון הבא.
הרגעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר , הרבה תודה
מולי13/06/2009אכן אני חרדה, ומודה לך על המענה האופטימי.
הנני מאמצת את תשובתך לאמונתי ומאמינה ביחד איתך כי התשובה מחר תחזק את קביעתך.
שוב, תודה מקרב לב ,
אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מקסים אין ספק
לונה14/06/2009תענוג שאתה בפורום. מצטרפת להודיה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר - צדקת!!
אני14/06/2009הבטא הוכפלה , לשמחתי הרבה מאד , ולצדקתך הגדולה מאד!!
נכון לבדיקות מהבוקר , הבטא עומדת על 149 ,
זאת לאחר שביום חמישי היא עמדה על 54 .
האם לטעמך יש טעם לבצע בדיקת הכפלה נוספת, אם כן מתי ,
כמו כן, אני בשבוע 4 + 3 יום , הבטא עומדת כאמור על 149 ,
אני בשבוע 4 + 3 יום , הבנתי שדופק ניתן לראות החל מבטא ממש גבוהה 15000
בערך לשבוע 6 +
שאלתי הנוספת היא , האם בפרק זמן , סה"כ קצר של שבועיים , הבטא, תספיק להכפיל את עצמה לכאלו סכומים ,
מודה לך על ההתייחסות והעזרה בהרגעת החששות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
ד''ר יזהר בן שלמה14/06/2009ובעוד שבוע וחצי אולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר מרובותא12/06/2009
אני בשבוע 38 פלוס...במשך כל ההריון הרגשתי את תנועות העובר ממש טוב תודה לאל...
אם כי לפעמים יותר מידי טוב..הכוונה לתנועתיות מלחיצה וארוכה כאילו הוא נלחם שם בפנים נגד משהו/מישהו שמציק לו...
אתמול בלילה שוב הוא זז המון...במשך שעתיים...לחץ לי למעלה ,לחץ למטה,לחץ בצדדים..
כל הבטן שלי מתעוותת לכל הכיוונים וממש רואים זאת בעיניים...(בעלי היה ממש בשוק)
מכיוון שהוא כבר גדול וחזק אז התנועות יותר חזקות וכבר קשה לדחוף אותו חזרה פנימה מהבליטות שהוא עושה לי בבטן. מידי פעם זה פתאומי כאילו הוא מבצע תנועת נינג'ה וזה ממש מקפיץ אותי .
רציתי לשאול האם זה תקין? האם זה יכול להעיד על משהו/מצוקה? האם צריך לעשות מעקב ניטור קפדני יותר? או בקיצור האם יש סיבה לדאגה?
אדגיש שוב שזה לא משהו חריג...ובמשך כל ההריון זו הרגשה מוכרת, פשוט עכשיו שהוא גדל, זה חזק יותר ומלחיץ ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ד``ר איילון לחמן12/06/2009לא שלום.
אין דבר כמו תנועות עובר מרובות מדי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחח תנועות נינג'ה?
יעל14/06/2009אוי, הצחקת אותי...
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא ממליצים על בדיקת HIV בהריוןד"ר לביולוגיה12/06/2009
עבדתי בארה"ב מספר שנים וילדתי שני ילדים.
במעקב ההריון הוצע לי , בתחילת ההריון, לבצע בדיקת HIV
אני יודעת כי אלה הסטנדרטים במדינות רבות כמו אנגליה, אוסטרליה, קנדה ואירופה המערבית.
למה בישראל רופאי הנשים לא ממליצים על הבדיקה ????
הרי אם נשאית יכולה ללדת ילד בריא אם היא מאובחנת ומטופלת בזמן.
אנא , התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV
ד``ר איילון לחמן12/06/2009לד"ר שלום.
ראשית ממליץ שתפני שאלתך למשרד הבריאות.הבדיקה לא הוגדרה בארץ כבדיקת חובה.בודאי שמעת על הרעש שהוקם סביב בדיקת הHIV לאוכלוסיה האטיופית בעת תרומות דם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת HIV בהריון - אחריות רופאי הנש
ד"ר לביולוגיה12/06/2009אבל למה אתם, רופאי הנשים, לא ממליצים לכל אשה להיבדק???
לא צריך בשביל זה את משרד הבריאות - להפך, אם כל אחת תיבדק לא יהיה לזה "ריח" של סטיגמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דעה
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009קיימות בדיקות רבות, שביצוען עשוי לשפר את התוצאה של ההריון. ככלל, הקביעות של משרד הבריאות, לגבי מה מומלץ ומה לא, נקבעות בעיקרן משיקולי עלות-תועלת. אין להתמרמר על כך, שכן תפקידן של ממשלות הוא לנתב משאבים על פי יעולות.
העובדה, שלא ממליצים על בדיקת שגרה ל-HIV לכל אשה הרה, מעידה על יחסי עלות-תועלת, שמעידים על כך, שיש דברים אחרים, וחשובים, שעדיף להוציא עליהם כסף ציבורי.
ברמה האישית, שבין מטפל לבין בני זוג, אם קיים רמז, ולו הקל ביותר, שיש אפשרות הדבקות בעבר של אחד מהם, אמליץ. במקריםם אחרים, אמליץ על בדיקות, שיעילותן לבני הזוג היא עדיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלימור12/06/2009
ממתי ניתן לזהות בעזרת בדיקת הריון - הריון? האם אפשר לפני האיחור במחזור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן12/06/2009להילה שלום.
ניתן לזהות לעיתים מס ימים לפני בוא המחזור. אך בדיקה שלילית לפני בוא המחזור,לא שוללת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה אנרגיהסופיה12/06/2009
האם מותר לשתות משקה אנרגיה כשמנסים להכנס להריון ? אתמול קיימתי יחסים ע"פ ערכת ביוץ כדי להכנס להריון והיום בבוקר שתיתי רד-בול משקה אנרגיה שמכיל הרבה קופאין וקראתי עכשיו באינטרנט שאסור קופאין כשמנסים להכנס להריון.האם זה נכון ?האם אני יכולה לפגוע במשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה אנרגיה - שאלה של טעם
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009בעיני הם ממש לא טעימים. כללית, אם מיחסי המין שעליהם דיווחת יארע הריון, כמות הקפאין שצרכת תתנקה מגופך הרבה לפני שתתרחש השרשה של העובר ברחם. לעתיד, אם את מן הדאגניות, קראי את ההתראות קודם שתשתי או תאכלי דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ציר התירואיד בהריוןיעל12/06/2009
שלום,
בהריון שבוע 5 (אחרי IVF), מטופלת ב50mgr L-troxin פעם ביומיים מזה ארבעה חודשים.
בבדיקות חוזרות מלפני חודש וחודשיים רמות TSH-0.35 ו1.23
מ3 בדיקות עוקבות בהריון: TSH-4.07, 4.69, 3.55
FT4 - 13.6 (גם קצת ירד)
וFT3 - 3.28 (מתחת לגבול התחתון של הנורמה שהוא 3.5)
האם יש מקום להעלות את מינון האלטרוקסין ל50mgr ביום?
אני מאוד מודאגת שמא הקפיצה בערכים של TSH והירידה בערכי ה-FT3 (אשר למיטב הבנתי הינו ההורמון הפעיל) יכלה לפגוע בהתפתחות העובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק הרופא המטפל
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009שאלתך נוגעת לסוגיה ממשית של טיפול. אסור לנו, כרופאים, לטפל בך דרך האינטרנט. את חייבת להעלות את השאלה לפני הרופא המטפל שלך.
באופן כללי, העובר לא יכול להפגע משינויים קלים יחסית בציר התירואיד שלך. (גם משינויים גדולים הוא לא ממש נפגע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי דיוק בגיל ההריוןמילי12/06/2009
שלום. ת.וסת אחרונה ב-08/02 בבדיקת א.סאונד ראשונה בשבוע 8נאמר לי שהעובר קטן ב-4 ימים ושינו לי את ת. הוסת ל-12.02.אך בבדיקת שקיפות עורפית וסקירת מ.מוקדמת נאמר שהעובר גדול ב-4 יום וכל המדדים התאימו בדיוק לתאריך האמיתי של הוסת שלי ה-8.02. אך הרופאה שלי אמרה שאין צורך לשנות שוב את התאריך כי זה לא משמעותי, אך שאלה שלי למה לא לשנות לתאריך האמיתי אם שתי הבדיקות מראות את אותו הגיל המדוייק שאמור להיות? או שפשוט יכול להיות שהעובר מתחיל להתפתח כעובר גדול? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכתחילה, לא היה צריך לשנות
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009על פי ספרים שאני קורא, אם הבדיקה לא שונה מהתאריך על פי הווסת בעשרה ימים לפחות, לא משנים את התאריך. מכאן, שהשינוי הראשון היה מיותר, ואת צריכה להשתמש בתאריך שלך. הדבר עשוי להיות חשוב אם תגיעי לסוף ההריון, ותהיה התלבטות אם צריך לזרז לידה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית משולבת עם חלבון עוברילונה11/06/2009
לילה טוב,
קיבלתי כעת את התוצאות של השקיפות העורפית ואני פשוט חסרת מנוחה ומאוד רוצה לדעת מה דעתכם על התוצאות. אני ממש לא מצליחה להבין הרבה.
אני בת 25, הריון ראשון, שבוע 16 פלוס 4 בעת ביצוע הבדיקה.
AFP 0.87 MOM
28.5 IU/ML
טווח הנורמה -2.5
HCG 0.40 MOM
10.8 IU/ML
טווח הנורמה 0.16-2.99
U-E3 0.87 MOM
0.86 NG/ML
טווח הנורמה מעל 0.16
PAPP-A 2/11 mIU/ml 1.23 MoM
AFP 28.5 IU/ml 0.87MoM
hCG 10.8 IU/ml 0.40MoM
uE3 0.86 ng/ml 0.87MoM
INHIBIN-A 104 pg/ml 0.79MoM
NT 1.1 mm 0.96MoM
לפי הגיל ושש הבדיקות 1:20000>
לפי הגיל בלבד 1:1300
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בסיכון נ מ ו ך לעובר עם תסמונת
ד''ר יואב פלד11/06/2009דאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה מהר אני בלחץששש11/06/2009
שלום
אני ממש בתחילת ההריון, שבוע 6 וכמה ימים
היום כמו מפגרת פתחתי שני בקבוקים לניקוי חלונות וכדי לצמצם אותם לבקבוק אחת פתחתי אותם והרחתי אותם (עד כדי הסנפה) כדי לוודא שמדובר באותו חומר
הריח היה ממש חזק ואני מפחדת שעשיתי משהו רע כי שמעתי שלנשים בהריון אסור להיות ליד חומרי הדברה ובאמת שממש הרחתי אותם חזק פנימה
האם יכול להיות שעשיתי משהו רע?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרה כלום
ד''ר יואב פלד11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומים אחרי קיסרי?גוזלים11/06/2009
אני בהריון תאומים שני, ההריון הקודם הסתיים בקיסרי חירום בשבוע 39 אחרי שהתאום המוביל נתקע בתעלת הלידה.
מעדיפה מאוד לא להכנס לניתוח נוסף, האם ניתן ללדת לידה רגילה של תאומים בהנחה שהם במנחים מתאימים ללידה וגינלית, אחרי ניתוח קיסרי? אם כן באיזה בית חולים יתנו לי לנסות? האם יש רופא שיותר תומך בכך? ובנוסף מה הסיכונים ובכמה זה מעלה את הסיכון לקרע ברחם בעקבות הצלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכן
ד''ר יואב פלד11/06/2009ניתן בתנאים מסוימים ללדת תאומים אחרי ניתוח קיסרי. אבל וזה אבל גדול יש צורך בהתקימות מספר רב של תנאים ובמיוחד אצלך שכבר לא הצלחת ללדת ולו עובר אחד בהריון הקודם בשל חוסר יכולת העובר לעבור בתעלת הלידה.
אני מציע להתיעץ עם הרופא אשר עוקב אחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאלבנת11/06/2009
ד"ר שלום
יש לי שתי שאלות. האם מותר לשתות נס קפה בהריון אני שבוע 12? והאם אני חייבת לאכול לחם מחיטה מלאה. אני לא אוהבת את סוג הלחם הזה. האם מותר לאכול לחם רגיל.
אודה לתשובתך
לבנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה אבל אוכל לעזור לך....
רחלי11/06/2009לגבי הנס קפה. מותר אבל בכמות מוגבלת... בערך שלוש כוסות ביום. לא יותר....
ולגבי הלחם מחיטה מלאה ממש לא חייבים, זה פשוט מקל על מצב של עצירות ששכיחה מאוד בהריון וברור שגם בריא באופן כללי אבל ממש לא חייבים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 ספלי קפה?
לונה11/06/20093 קפה ליום זה קצת מוגזם גם לאישה לא בהריון.
לא אמורה להיות בעיה לאכול לחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתהיו בריאות כולן
ליזי11/06/2009תשתי מה שאת רוצה ותאכלי איזה לחם שבא לך ששחור לבן טרי ואני מאחלת לך שתלדי בשלום ילד בריא ושלם ההפך הוא הנכון אם לאישה בהריון בא לאכול משהו ואומרים לה אסור לא זה לא בריא לה ולתינוק לאישה בהריון נותנים הכל..... מנסיון כמובן לא מדברים על דברים מסוכנים מאד כך שלחם וכל לחם כלשהו ושתיית 10 נס קפה לא פוגעת בעובר. נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמיים כן
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009ותפנימי שאת בהריון, לא חולה. הכל מותר (חוץ, כמובן, מעישון ואלכהול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לבנת13/06/2009תודה רבה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv וebvמירי11/06/2009
שלום , שבוע 8 עשיתי שוב את הבדיקות בגלל שחבר של אחותי בעל חשד למחלת הנשיקה.
ויצא:
ebv igm negative <10
ebv igg negative 20
cmv igg negative <0.2
cnv igm negative/
לפי מה שאני מבינה הcmv נשאר כקודם כלומר שאין לי נוגדנים וברוך השם תודה לאל אני לא חולה חלילה וחס.
וכנל לגבי ebv?גם לגביו אין לי נוגדנים וחלילה איני חולה, נכון??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV / CMV
לונה11/06/2009זה אומר שלא חלית באף אחד מהסוגים ואין לך נוגדנים לאף אחד מהסוגים.
כלומר, את לא חולה ולא חלית.
בכל מקרה CMV הוא המסוכן בזמן הריון. EBV לא נעים אבל לא פוגע בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון!
ד''ר יזהר בן שלמה12/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)