מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שלא נענתהגולי07/06/2009
שבוע 5 להריון.בטא עלתה מ-373 ל-1650 לפני מספר ימים.
הבנתי שמעל בטא 1000 ניתן לראות שק הריון.האם זה נכון?
האם קפיצה זו בבטא יכולה להעיד על הריון תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009העליה היא תקינה, וניתן לראות שק הריון באולטרהסאונד. אין בערכים כדי להעיד בהכרח על הריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד בהריוןלילך07/06/2009
מאיזה שבוע מפסיקית לבדוק באולטרסאונד וגינלי, ועוברים לבטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12-14
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחות ופחדיםשרון07/06/2009
שלום
אני נמצאת בשבוע 18 וסובלת מפריחה בשני המרפקים והמיפרקים ליד כף היד. גם ברגל (פולקע)
יש שני אזורים עם פריחה מ-ג-ר-ד-ת מאוד!! ביומיים האחורנים אני מורחת אלוורה (ישר מהצמח) ואני מרגישה שזה מאוד מקל על הגירוד אבל לא ממש מעביר את הפריחה.
עם קשר או בלי קשר.. אני מוטרדת מכך שאין לי ממש תחושות של תזוזות העובר (זה הריון ראשון אחרי IVF) לפעמים יש תחושות קטנטנות שיכולות להיות גם כירכורי בטן...
השאלה... היא האם הפריחה היא כתוצאה מהחרדות או האם הפריחה היא כתוצאה מההריון..
ובכלל מה ההמלצות / ההנחיות לגבי הענין הר"מ. אנא עצתכם
תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לא גורמים פריחה
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009וכדאי שרופא יראה את הפריחה, וירשום טיפול מתאים.
תנועות חשים רק מהשבוע העשרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיהיעל07/06/2009
ד"ד נכבד שלום,
אני בהריון בשבוע 29.
מצ"ב תוצאות בדיקת דם שביצעתי בשבוע 10 להריון
רק היום נוכחתי לדעת מהרופא משפחה שלי שיש חשד לתלסמיה.
האם התוצאות תקינות?
האם העובר בסכנה?
אודה לתשובתך.
10.8- 4.8 K/ul 9.1 WBC
5.40- 4.20 M/ul 5.09 RBC
16.0- 12.0 g/dl 12.7 HB
47.0- 37.0 % 38.6 HCT
31.0- 26.0 pg 24.9 MCH
36.7- 33.0 g/dl 32.8 MCHC
16.0- 11.0 % 13.7 RDW
97.0- 80.0 fL 76.0 MCV
75.0- 40.0 % 65.8 NEUT%
50.0- 20.0 % 25.4 LYM%
12.0- 2.0 % 5.5 MONO%
7.0- 0.0 % 1.2 EOS %
2.0- 0.0 % 0.6 BASO %
4.5- 0.0 % 1.4 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 6.0 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 2.3 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.5 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.1 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
0.4- 0.0 0.1 LUC abs
15.0- 0.0 0.0 MACRO%
10.0- 0.0 5.0 MICRO %
10.0- 0.0 3.8 HYPER%
10.0- 0.0 0.5 HYPO %
10.0- 0.0 10.0 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 303 PLT
13.0- 4.0 fL 8.1 MPV
97.8- 96.8 % 96.2 HEMOGLOBIN A
3.3- 2.2 % 3.1 HbA2
0.5- 0.0 % 0.7 HbF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוט
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009תלסמיה היא מחלה שגורמת לאנמיה. את אינך אנמית, ובדיקת ההמוגלובין מסוג A2 שלך היא בגדר הנורמה. נראה לי, שמה ששמעת היה פרשנות יתר על בדייקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת בבקשה
יעל07/06/2009תודה רבה על תגובתך המהירה.
האם התואמה של בדיקת ההמוגלובין מסוג A2 לא מתחת לנורמה?
96.2 HEMOGLOBIN A
תודה רבה על העידוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא אנמית
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009וזה הדבר היחיד שחשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שבוע 11אתי07/06/2009
אני בת 35, בשבוע 11+3 .
1. במהלך השבת היו לי מן כאבים מפושטים בבטן ולחץ באגן.
היום קצת נרגעו הכאבים באגן ונשארו רק כאבי הבטן בצד שמאל - מין לחץ כזה.
האם זה מדאיג או שזה נורמלי?
2. עלי לעשות בדיקות שקיפות עורפית ואני לא מאמינה בבדיקה זו שכן היא בדיקת סקר שלא נותנת תשובה חד משמעית. ובנוסף בדיקת סקירה מוקדמת כן אעשה.
האם בכל זאת לעשות שקיפות עורפית או שאפשר לוותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/20091. הכאב שכבר נחלש, אינו מדאיג.
2. גם סקירת מערכות היא בדיקת סקר, ואינה שוללת באופן מוחלט ליקויים גנטיים. עיקר מקומה של בדיקת השקיפות הערפית הוא בהצבעה על סיכוי נמוך מאד לתסמונת דאון. אין פה שאלה של אמונה, אלא של סטטיסטיקה. על פי המלצות משרד הבריאות, לשלילת סיכוי ממשי לתסמונת דאון מספיק לבצע חלבון עוברי (בשפה רשמית - סקר משולש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתלונה07/06/2009
אני מתחילה כעת את השבוע ה-18 וצריכה לבצע סקירת מערכות (כבר עברתי אחת בשבוע 15).
הבנתי שיש הבדל בין סקירת מערכות מאוחרת רגילה לבין מאורחת מורחבת (?)
נאמר לי שהמאוחרת במסגרת סל הבריאות והמורחבת מבוצעת באופן פרטי ובה נכנסים ליותר פרטים.
סקירת המערכותה ראשונה שלי היתה תקינה לחלוטין. כמו כן שקיפות עורפית. מה מומלץ לבצע משתי האפשרויות? סקירה מורחבת או סקירה רגילה?
כמו כן אודה לכם מאוד אם תמליצו על רופאים באיזור ירושלים. בסקירה הראשונה הרופא שביצע היה מומלץ אבל מאוד לא נחמד ולא עברנו חוויה נעימה... חשוב לנו שהרופא יהיה מקצועי אבל גם ידבר ויסביר מה הוא רואה...
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009לפי הפירוט שנתת, אין בכלל המלצה לעבור עוד סקירה.
למרות זאת, אם תבחרי לעבור סקירה, יש רופאים רבים שהם לא רק טובים אלא גם נחמדים.
איני יכול, מסיבות אתיות, להמליץ על אחד מביניהם.
אם תתקשרי אלי אוכל להמליץ, שלא לפרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת מי שפיר ?ענבר06/06/2009
שלום
אני נמצאת בשבוע 34+5
בימים חמים אלה אני מרגישה לא אחת לחלויחת על התחתונים
אני יודעת שיכול מאוד להיות כי מדובר בהזעה קלה כמו בכל מקום אחר בגוף
אבל אני גם חוששת כי אולי מדובר בדליפה של מי שפיר
הדבר מטריד טותי למרות שאין לי הסטוריה שכזאת מההריון הקודם
אבל אני יודעת שאני גם נשאית של GBS בנרתיק, והחשש העיקרי שלי הוא כמובן מזיהום
היום בדקתי את עצמי עם ערכה לזיהוי של דליפה מי שפיר
היה כתם כחלחל שנותר, אבל האמת שעברו רק כ- 8 שעות מאז קיימתי יחסי מין עם בעלי
מה תוכל לייעץ לי בשעה זו של הלילה?
האם כדאי להמתין למחר מאחר ואמינות הבדיקה מוטלת בספק בשל יחסי המין
או האם לגשת לחדר לידה שנמצא קרוב למקום מגוריי?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בספק? פני לרופא
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בשחלהא06/06/2009
הרופא זיהה אצלי כבר בשבוע 5 ציסטות בשחלה אחת בגודל 7 מ"מ. היום אני בשבוע 8 והן עדיין קיימות באותו הגודל. מה ההשלכות והאם הדבר מסכן את ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009לא מסרת אם את אחרי טיפול פריון. אם כן, זה כלל לא מדאיג. גם אם לא, רוב הסיכויים שהן יעלמו. אם לא, יש לעקוב אחריהן אך לא להתערב, אלא אם כן הן תצמחנה מאד או שתגרומנה לשיזור השחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות
ד``ר איילון לחמן07/06/2009ל-א שלום.
אין השלכות לכיסיות בגודל 7 סמ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וטוקסופלזמהק06/06/2009
שלום ד"ר!
אני מתכננת החודש(בדיוק עוד שבוע) להכנס להריון.
לפני יומיים חזרתי מיוון( רודוס) ושמעתי היום ממישהו ששם(וגם ראיתי דוח ברשת על המחלה בשנת 2000 ונכתב שבצרפת ויוון יש הרבה הדבקויות) יש הרבה מקרים של המחלה.
אמנם לא אכלתי בשר לא מבושל, אבל אכלתי במלון, ירקות, פירות ומוצרי חלב.
אני חוששת שאולי נדבקתי...
האם לדחות את כניסה להריון?
מה יקרה אם אני אכנס להריון ואח"כ אני אגלה שנדבקתי? האם מאשרים הפלה מיד?
לפני שנה לא היו לי נוגדנים לטוקסופלזמה.
עדיף לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה שלא נולדה
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009בתלמוד יש מסכת שלמה על ביצה שנולדה בשבת. ה"ביצה" שלך עוד לא נולדה.
אפשר שתמתיני חודש.
קרוב לוודאי שלא נדבקת, אם לא הייתה לך מחלת חום ברורה, ואת יכולה פשוט להרות כעת.
ובכל מקרה, אין מקום לפאניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוקסופלסמה.
ד``ר איילון לחמן07/06/2009לדנה שלום.
אמליץ לחזור על בדיקת הנוגדנים לפני הכניסה להריון.ע"פ התוצאה להתיעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים המלחאור06/06/2009
בת 33 הריון שבוע 28 האם אפשר לנסוע לים המלח לסופ"ש ולהכנס למים?
האם מותרים מי גופרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם לאכול טוב
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009ודאי שמותר הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהים המלח.
ד``ר איילון לחמן07/06/2009לאור שלום.
אין בעיה להיכנס למי ים המלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר- המלצה...שרון06/06/2009
שלום לכולם...
כנראה שאצטרך לעבור דיקור מי שפיר בשל חלבון עוברי לא תקין.
מישהי מכירה רופאים טובים בתחום בירושלים? אשמח לקבל המלצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם טובים
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009כל רופא שמבצע דיקור לפחות אחת לשבוע הוא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןסימה06/06/2009
לקחתי גלולות כמה שנים הפסקתי ונסעתי לחול חצי שנה לא קבלתי.לפני כחודש נפגשתי עם חבר קיימנו יחסי מין עם קנדום הרגשתי בחילות עשיתי בדיקת הריון עם ערכה ויצא חיובי האם זה בטוח הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שכן.....
ליזי07/06/2009הכל יכול להיות תעשי בדיקת דם ותדעי בודאות שיהיה בהצלחה למה שאת רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009וכנראה שלא רק החבר היה ותיק, אלא גם הקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןסופיה06/06/2009
האם כשלוקחים איקקלומין כדי להכנס להריון ניתן לבדוק בערכת ביוץ ביתית מתי לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
מילקשייק06/06/2009היי,
מומלץ מאוד לא לקחת איקקלומין ללא המעקב הרצוי והנכון.
כלומר, בעת נטילת האיקקלומין רצוי להיות במעקב זקיקים, ולפי זה אומרים לך בדיוק מתי מגיע הביוץ וכך עולה הסיכוי להריון.
בדיקות הביוץ אינן מדויקות ובמיוחד בעת נטילת תרופות להשראת ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותסיגל06/06/2009
שלום
אני מנסה להכנס להריון ולבעלי יש 2 נסיעות עבודה שנופלות במשך חודשיים על ימי הביוץ. רציתי לדעת אם יש אפשרות לקחת גלולות חודש אחד בשביל לדחות את קבלת המחזור ובכך את הופעת הביוץ. האם הדבר יכול לשבש אח"כ את המחזורים (חשוב לי לציין שכיום יש לי מחזור סדיר של 28 יום ואני לא רוצה לגרום לשיבושים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש פתרון טוב
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009כי אינך יודעת עד כמה ישתבש הסדר של מחזורייך. נסי אם בעלך יכול להתגמש עם נסיעותיו. ילדים זה חשוב, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות.
ד``ר איילון לחמן07/06/2009לסיגל שלום.
ממש ממליץ לא לקחת גלולות לחודש אחד.אין שום סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן צהוב בהריון- שאלה למנהלי הפורוםיעל05/06/2009
שלום
אני בשבוע 34 להריון
אני שותה ביום בערך 2-3 ליטר
משום מה השתן שלי כל הזמן צהוב מאד ןמרוכז
אני לוקחת אקטיפירין אחד ביום (לא כל יום ) וB12.
יתכן שהם הגורמים לצבע? למרות שגם בימים שאני לא לוקחת אותם יש לי שתן צהוב
ייתכן שזה קשור לבעייה בבלוטת התריס? כי הערכים שלי עומדים על 8.8 T4 FREE
אשמח לתשובה
תודה :)
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן.
ד``ר איילון לחמן07/06/2009ליעל שלום.
התרופות שאת מזכירה, אינן גורמות לשינוי בצבע בשתן.אנא בצעי בדיקת שתן.עם התוצאה פני לרופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)