מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בהריון לאחר יחסי מיןשרה27/05/2009
שלום אני בשבוע 33 להריון,לאחר קיום יחסים עם בן זוגי הופיע דימום שכלל מין חתיכות קטנות ומאוד אדומות בנוסף לדימום שהיה בצבע אדום חלש,ויש לציין שכשכעבור שעתיים וחצי ממשיך לי הדימום, רק שאני מנגבת אני רואה דם ןעל התחבושת.
מה עושים? זה מאוד מלחיץ אותי....אשמח לקבל תשובה מורחבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים לבדיקת רופא וניטור
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענת27/05/2009
שלום,
שבוע 16 פלוס 6 ועדיין לא מרגישה תנועות עובר (זה לא הריון ראשון...)
1. האם זה מוקדם מידי להרגיש תנועות עובר?
כמו כן בהריון זה יש לי מידי פעם שיהוקים. --- בלי קשר לארוחות כלשהן, כלומר זה לא בהכרח אחרי
ארוחה זה יכול להיות גם בלי ארוחה.
2. רציתי לדעת על מה מעידים שיהוקים אלו??
3. כמו כן, היום היו לי דקירות בבטן ( משערת...אולי מגזים למרות שלא שותה מוגז וכן לא אוכלת
מאכלים היוצרים גזים ). על כאבים אלו - לא הצלחתי להתגבר גם במנוחה-שכיבה.
4. האם דקירות אלו נובעות באמת מגזים או שיש צורך ללכת ולהבדק??
לתשובה מהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מוקדם לתחושת תנועות
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009והשיהוקים הם בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVמאיה- ת"א27/05/2009
שלום,
אני בשבוע 17 להריון ובבדיקות שביצעתי לפני ההריון הסרולוגיה שלי ל-CMV היתה חיובית לנוגדני IgG (טיטר 20.20 IU/ml) ו-IgM שלילי.
בשבוע שעבר נחשפתי די ארוכות לחולה עם CMV אקוטי במסגרת עבודתי בבית חולים.
אני די מודאגת, שכן אני יודעת כי ישנם סרוטיפים שונים של הוירוס.
האם עליי להיבדק שוב? ומאם כן, מהו חלון הזמן עד להופעת IgM?
בתודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם תפתחי מחלת חום
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009ואז יהיה טעם לברר האם זו הייתה הדבקות שניה בנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין הריוןתמר27/05/2009
לפני 5 חודשים אנחנו מנסים לכנס להריון ללא הצלחה והמחזור שלי בין 24 ל25 יום האם יש תצורך בבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לנסות כשנה...
tuly8227/05/2009אלא אם כן עברת את גיל 30 ואז מחכים פחות בכדי לגשת לבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי אם את שומרת דיני נידה
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009במידה שכן, הביוץ שלך מתרחש לפני הליכתך למקווה. במידה שלא, יש לקיים יחסים בטווח של 14 ימים לפני הווסת הצפוי (10-11 ימים אחרי תחילת הווסת הקודם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן בהריון - טרימסטר ראשוןמריל27/05/2009
שלום רב,
אני בהריון - 12 שבועות ויום (טרימסטר ראשון). יש לי פטרייה בין אצבעות הרגליים.
ברצוני לשאול:
1. האם הפטרייה עצמ מזיקה לעובר?
2. האם אגיסטן - תמיסה בטוחה לשימוש בשלב זה של ההריון? ולא מהווה סיכון להתפתחות תקינה של העובר?
3. האם CLOTRIMADERM CREAM בטוח לשימוש בשלב זה של ההריון ולא מהווה סיכון להתפתחות תקינה של העובר?
תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/20091. לא
2. כן
3. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםקרן27/05/2009
שלום, אני בשבוע 22 להריון וסובלת מטחורים ופיסורה (עוד לפני ההריון). לעיתים בעת "התקפה" של טחורים עולה לי חום (עד 38.5) ל24 שעות ואח"כ חולף. בהריוני הנוכחי זה טרם קרה לי עד אתמול, בעקבות יציאה מעט קשה מהרגיל התחילו כאבים עזים בפי הטבעת ומיד אח"כ עלה החום ל 38.2, הרגשה כללית רעה, בחילות, צמרמורות קור וכו'... במשך ה 24 שעות האחרונות הורדתי חום עם אקמול אך ההרגשה הרעה נותרה למרות החום שירד, כמו כן קררתי את אזור פי הטבעת עם קרח. ניבדקתי ע"י רופא משפחה שמדד לחץ דם (תקין), אין בצקות, דפיקות לב מעט מהירות (כנראה בעקבות החום) . אני עכשיו, אחרי "ההתקפה".. מרגישה תנועות עובר כרגיל (גם ב 24 שעות שהייתי עם חום הרגשתי תנועות), ללא חום ומרגישה טוב.
האם עלול להיווצר נזק לעובר בעקבות הארוע הנ"ל? האם עליית חום מטחורים מודלקים/פיסורה יכול לחדור לשילייה באזושהי צורה ולגרום לעובר נזק? אשמח להרגעה, תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נזק, אבל
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009כדאי שתתחילי לאכול לפחות 7-8 שזיפים יבשים ביום, ולשתות המון מים. זה יחסוך את האירוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PPAP-Aבר27/05/2009
שלום רב,
האם בהריון תאומים עושים PPAP-A?
בברכה וחג שמח
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009בדיקות, שנלקחות מדם האישה, אינן משקפות כל עובר לחוד, ולכן אין לסמוך עליהן. מסיבה זאת המדינה מאפשרת בדיקת שקיפות ערפית בחינם בהריון תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמיכל27/05/2009
5.40- 4.20 M/ul 3.32 RBC
16.0- 12.0 g/dl 10.6 HB
47.0- 37.0 % 31.2 HCT
31.0- 26.0 pg 32.0 MCH
36.7- 33.0 g/dl 34.0 MCHC
האם כאשר יש קצת אנמיה ערך ה mch לא אמור להיות גם נמוך ובמקרה זה הוא דווקא גבוה מהטווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בסיבת האנמיה
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009אם החסר, שמוביל לאנמיה הוא בויטמין B12 או בחומצה הפולית, הנפח של הכדוריות יהיה יותר גדול, ולא יותר קטן, מן הנורמה. רצוי להשלים את הבירור עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסיםיונית27/05/2009
שלום,
אנו מנסים להיכנס להריון כמעט שנה, לפנ כן הייתי עם גלולות 5 שנים, המחזור התחיל להסתדר בערך 4 -5 חודשים אחרי שהפסקתי, ניסינו בדרך הטבעית ולא הלך... החודש זו הפעם השניה שניסינו עם ערכת ביוץ, אני אמורה לקבל בסוף השבוע, בתקווה שלא .. האם אתה חושב שיש בעיה או שזה פרק זמן סביר?
בנוסף באיזה שלב של ההריון מתחילה תופעת ההעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה היא הגבול
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009על פי הספר שלנו, שנה של נסיונות היא הקו, שמעבר לו מותר לפנות לרופא כדי שיעזור. יחד עם זאת, אם הווסת שלך החל להיות סדיר רק בחמשת החדשים האחרונים, יהיה נכון לחכות עוד כחצי שנה, לפני הפניה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בנוגע לעייפות?
יונית27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשתהרי ספרי מתי זה החל
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009כי אצל כל אחת התחושות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100יעל27/05/2009
ד"ר נכבד,
בצום: 84.1
לאחר שעה: 161.6
לאחר שעתיים: 177.1
לאחר 3 שעות: 121.1
האם תקין?
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לגמרי תקין
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009פני לרופא המטפל לשם הסבר מדוייק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה בהריוןלונה27/05/2009
האם מותר לקחת 1-2 קפסולות של פרוביוטיקה בתקופת ההריון?
אין לי סיבה מיוחדת פרט לכך שזה מסדיר את פעולת המעיים. אני בשבוע ה-16 כרגע.
אני יודעת שיש זנים מסויימים של חיידקים פרוביוטים שאסורים לתינוקות וילדים (יש הבדלים כיום בתרכיבים של הקפסולות לילדים ולמבוגרים). האם פרוביטיקה רגילה של מבוגרים יכולה לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009זאת ממילא אינה תרופה, אלא תוסף מזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותבשבוע 3027/05/2009
שלום
אני בהריוני ה3 שבוע 30
בימים האחרונים אני מרגישה התקשויות רבות כ 15 ביום
לעיתים התקשויות אלו מלוות בתחושת כאב קלה בבטן(לא מהגב)
לא זכור לי מהריונותי הקודמים בכזאת תדירות- מהם בדיוק הצירים המדומים ואיך ניתן להבחין בינהם. ממש לא מתחשק לרוץ סתם לבדיקות .
לפני יומיים התחלתי איפול באגיסטן (כדורי להחדרה) בגלל גרד קל .בפעם הראשונה
אמש הרגשתי כמו פליטה של נוזל וראיתי כמו משחה לבנה שנפלטה, האם התחושה הזו מוכרת? המדובר ביום לאחר תחילת הטיפול.
בברכת יום מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009לשאלתך השניה - הכל תקין
לשאלתך הראשונה - כל מה שהוא פחות מארבע פעמים בשעה הוא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל27/05/2009
שלום רב,
וסת אחרונה ב - 7.4.09 זה אומר שאני בשבוע 7+1
לעומת זאת אולטרסאונד שבוצע אתמול (26.5) הראה שאני בשבוע 6+2
מה מביניהם נכון? באיזה שבוע אני? וכל איזה יום אני נכנסת לשבוע חדש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
סיגל27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניהם נכונים
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009על פי הנחיות המקצוע, רק במידה, שהאולטרהסאונד המוקדם (עד שבוע 10) משנה את הגיל המחושב על פי וסת ב-10 ימים או יותר, מבטלים את הגיל לפי הווסת, ומשתמשים בזה שעל פי אולטרהסאונד. במקרה שלך ההבדל הוא 6 ימים, ולכן ימשיכו לחשב לפי הווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה: לגבי זכאות אבטלה ודמי לידהאתי27/05/2009
שלום רב
שאלתי ונענתי די מהר תודה לגבי 3 חודשים - ופיטורין
אני רוב חיי עבדתי והבנתי שאני זכאית , אני רק לא הבנתי
מה זה 10 חודשים מתוך 14 חודשים : האם זה 10 חודשים רצוף ? אם יש לי 8 חודשי עבודה והפסקה של חודש וחצי ואז עבודה של 3 חודשים וועכשיו הפיטורין .
אני צריכה שיסבירו לי במילים פשוטות שאני אבין.(נ.ב אני בחודש 4 )
תודה על ההבנה אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למוסד לביטוח לאומי
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009אני מניח שהם יכולים לספק מידע על זכאויות בגין לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון שלישי לקבל מענה..אבישג27/05/2009
שלום רב,
אני כעת בשבוע 35 להריון, הערכת משקל העובר מלפני שבוע- 2.350
אני סובלת מעודף משקל מאז ומתמיד, אך בהריונות (זה ההריון השני) אייני עולה כלל במשקל, למרות שאוכלת ושותה מסודר.
למעשה- התחלתי את ההריון הנוכחי במשקל 108, וכעת משקלי 103. וכך זה היה גם בהריון הקודם.
בלידה של בני הבכור הגעתי לבית החולים כמעט מוכנה ללידה, והרופאים החליטו על ניתוח חירום כייון שראש העובר היה במינוס 1 כהגדרתם, וכן בגלל משקלו הגבוה- 4.100.
יש לצין שאני בת 28, נמוכה יחסית- 160 ס'מ, וכן בעלי- 170 ס'מ, רזה מאוד. ואין במשפחות שלנו הסטוריה של עוברים גדולים.
אייני מבינה מדוע אני ''מייצרת'' עוברים גדולים כל כך,
האם יש דרך לרסן את צמיחתו של העובר בשלב הזה של ההריון??
אני רוצה ללדת לידה רגילה...
פרט נוסף- בדיקת העמסת הסוכר (100 מ''ג) שעשיתי היתה תקינה.
אודה מאוד לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מורכבת
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009גודל העוברים מוכתב על ידי גורמים רבים. אחדים מהם הם גנטיים, ואחרים סביבתיים. הכוונה במונח סביבתיים היא למשל בהרגלי התזונה שלך. על פי ממדיך, כפי שפרטת אותם, אני מניח שהאוכל שאת צורכת עתיר פחמימות, והעובר ברחמך מגיב לרמות הסוכר הללו בהפרששת אינסולין. האינסולין משמש לעובר כהורמון גדילה בעת היותו ברחם. אני כותב זאת, למרות שהעדת שאינך מוסיפה במשקלך בעת ההריון. נראה שאת עדיין אוכלת לא נכון. לכי להיוועץ בתזונאית, ויתכן שעוד תספיקי לחסוך לעצמך ניתוח קיסרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר. הארת את עיניי.
אבישג28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)