מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובות סקר ביוכימי - הפעם לרופאיםקרן27/05/2009
אז התשובות הגיעו (תודה למי שעזרה לי קיבלתי את זה בבוקר במעבדה של מכבי)
אשמח אם הרופא יוכל להגיד לי אם התשובות טובות:
nt - nuchal translucency 1.26 MOM
nt - nuchal translucency 1.30 MM
PAPP - A 5.07 MOM
PAPP - A 9606 MIU/L
FREE BETA HCG 1.92 MOM
FREE BETA HCG 74.8 NG/ML
סיכון לפי גיל 1/1100
סיכון מחושב שקיפות וסקר ביוכימי 1/5800 (בשקיפות בלבד היה 1/4950)
סיכון לטריזומה 18 לפי גיל וסקר ביוכימי ושקיפות 1/20000
האם הכל תקין?
שוקלת פשוט לגבי מי שפיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לחלוטין
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009אם הסיכון המשוקלל נמוך מזה שעל פי גיל בלבד, וודאי שהכל מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות...שירלי26/05/2009
אני בשבוע ה-5.
1. האם הנחת מחשב נייד על הברכיים יכולות להשפיע על העובר? ואם כן מה המרחק הרצוי להתרחק מקרינה...
2. מזה שלושה ימים אני סובלת מפצעים מתחת ללשון, נפיחות בחניכיים, ושפתיים סדוכות ופצועות.. יש מצב שזה כתוצאה מההריון ומה הטיפול?
3. יתכן מצב שכבר בשבוע ה5 יש בחילות....??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לפחד
ד"ר בן שלמה27/05/20091. המחשב לא מפזר קרינה שיכולה לחדור מבעד לעורך
2. הפצעים בפה קרו לך במקרה בעת ההריון
3. בחילה בהחלט יכולה להיות מהיום הראשון לאיחור בוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי נהוג לספר בעבודה?יעל26/05/2009
אני יודעת שהחוק מדבר על חודש חמישי... אבל תוהה מה מקובל...
אני בשבוע 13 אחרי שקיפות עם תוצאות טובות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי החוק, לא ניתן לפטרך
ד"ר בן שלמה27/05/2009ולכן, רצוי שתודיעי למנהלך הישיר בהקדם, כדי לאפשר לו לתכנן את כח האדם במקום העבודה. זכותך גם לדרוש, שהמנהל הישיר ישמור על סודך, עד שהוא יהיה ברור לעין כל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי ביטוח לאומי, עד תום השבוע ה-16
לונה27/05/2009אם את מודיעה לאחר השבוע ה-16, יש עילה לפיטורין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...דורית26/05/2009
אני בשבוע ה7.5 , הייתי אצל הרופאה היום איך שכחתי לשאול אותה...
בזמן האחרון אני סובלת מכאבי מחזור (איך ללא דימום).
האים זה נורמלי/תקין?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריהדני26/05/2009
שלום רב,
בת 31 הריון ראשון. נמצאת בשבוע 26+1
עד היום כל הבדיקות תקינות : שקיפות+סקירה מוקדמת +מורחבת
בבדיקת מעקב הריון בשבוע 26+1 אצל רופא מומחה נמצא שיש אסימטריה קלה של 8.8/7 בחדרי המוח.
האם יש סיבה לדאגה? זה מעלה את הסיכוי למומים? איזה מעקב מומלץ לעשות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להמשיך לעקוב
ד''ר יואב פלד26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריהדני26/05/2009
שלום רב,
בת 31 הריון ראשון. נמצאת בשבוע 26+1
עד היום כל הבדיקות תקינות : שקיפות+סקירה מוקדמת +מורחבת
בבדיקת מעקב הריון בשבוע 26+1 אצל רופא מומחה נמצא שיש אסימטריה קלה של 8.8/7 בחדרי המוח.
האם יש סיבה לדאגה? זה מעלה את הסיכוי למומים? איזה מעקב מומלץ לעשות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר בבקשה תענה
דני26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותיעל26/05/2009
1. האם יש בעיה לעמוד הרבה זמן ליד מכונת צילום ו/או סורק במהלך ההריון?
2. האם יש בעיה להשתמש באגיסטן (משחה)?
3. האם גבינת גאודה עיזים שמוכרים במגה/שופרסל היא מפוסטרת ואין בעיה לאכול אותה בהריון?
4. האם המבורגר וול דאן הוא בסדר?
5. מתי הבחילות עוברות? (אני בשבוע 13)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/20091. לא
2. לא
3. אפשר
4. בסדר
5. השבוע או זה שאחריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלסטון לפני מי שפיר בשבוע 33מירי26/05/2009
שלום
אני צריכה לעבור בדיקת מי שפיר בשבוע 33 ( הריון לאחר טיפולים רבים )
הרופא המליץ על צלסטון לפני הבדיקה.
אני לא זוכרת בדיוק מתי צריך לקחת את הצלסטון. הבנתי שזה שתי זריקות כשבוע לפני הבדיקה.
האם יש משמעות לימים מסויימים לפני הבדיקה?
הבדיקה תערך ביום שלישי עוד שבועיים.
האם זה משנה אם אקח את התרופה בשבוע לפני, בימים שני ושלישי, או עדיף שלישי ורביעי?
חשוב לי גם לדעת שאין שום סיכון בשימוש בצלסטון לעובר.
אני מאוד חוששת, סבלתי הרבה עד להריון הזה.
תודה רבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לפחות 48 שעות לפני
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009הזריקה השניה צריכה להיות 48 שעות לפני הבדיקה. אבל אפשר גם יומיים שלושה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמצון לדוקטורשירה26/05/2009
שלום רב
האם ניתן לחמצן שערות בגוף בהריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה, הדוקטור לא מחמצן
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009ואפשר לחמצן בעת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה29/05/2009תודה חחחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום עובר ברחםליאת26/05/2009
הי
אני בשבוע 35. באולטראסאונד שבוע 32 נאמר שהעובר במצג עכוז. רציתי לדעת אם יש דרך שאני יכולה לבד להרגיש אם הוא התהפך, למשל מבחינת הבעיטות שלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנחש, אך לא ממש לדעת
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009אבל, אם הבעיטות החליפו צד באופן ברור, נראה שהוא התהפך. האולטרהסאונד יאמר בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה!
לחוצה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירלחוצה26/05/2009
בת 21 שבוע 32+2 הריון ראשון לאחר ivf.
בשבוע שעבר ביצעתי הערכת משקל,כשבבדיקה התגל כי ישנו מיעוט במי השפיר-98.5 מ"מ
אחוזון 6 ובנוסף כי העובר מעט קטם יחסית לשבוע 1518 גר'.הרופאה בקשה כי אחזור על הבדיקה
כעבור שבוע,היום ביצעתי את הבדיקה שנית ויש עדיין ירידה בכמות מי השפיר-95 מ"מ אחוזון 5
יש לציין כי אני מרגישה היטב את התנועות.
כיון שהרופאה כבר לא היתה אני מפנה את השאלות אליכם:
1.ממה יכול לנבוע מיעוט כזה במי השפיר?
2.עד כמה מסוכן לעובר בשבוע כזה?
3.מה מומלץ לעשות/ לא לעשות במצב כזה?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009הממצא של 95 הוא פראקטית זהה למה שנמצא בשבוע שעבר.
אם את חשה היטב בתנועות העובר, והוא צומח, אין לך מה לדאוג. מותר לחלק מן האנשים (עובר הוא איש) להיות קצת יותר קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הבנות שעברו סקר ביוכימי - שאלהקרן26/05/2009
היי
לפני 10 ימים ביצעתי סקר ביוכימי לאחר שקיפות עורפית. הבדיקה נעשתה במכבי.
אני לא מצליחה למצוא מישהו שיגיד לי כמה זמן עד שהתשובות של הסקר ביוכימי מגיע. האם זה מגיע הביתה? לאינטרנט? לעמדה במכבי?
גם במכבי לא יודעים להגיד לי כמה זמן זה לוקח ובמעבדה לא עונים לי בכלל.
האם מישהי יכולה להגיד לי ולהרגיע אותי בבקשה????
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמור להגיע לעמדה במכבי
מריל26/05/2009או דרך האינטרנט עם סיסמה אישית. בפתק הקטן שקיבלת רשום מתי יגיעו התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי פתק קטן, זה מה שמוזר
קרן26/05/2009ואמרו לי שזה לא מגיע לאינטרנט!
האם ידוע לך כמה זמן לקח לך מהרגע שעשית עד שקיבלת את התשובות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגיע בדואר תוך 10-14 יום
טלי26/05/2009תשאלי במכבי לאיזה מעבדה הם שלחו את זה (בד"כ זה למעבדת זר בירושלים ותבקשי את הטלפון)
תתקשרי אליהם, אין מענה אנושי צריך להשאיר הודעה והם חוזרים אלייך.
דרך אגב אם עברו 10 ימים ולא התקשרו אלייך סימן שהכל בסדר.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בהריוןמירית26/05/2009
שלום,
שבוע 30+1 מזה כשבוע אני סובלת מדקירות באיזור הנרתיק / שלפוחית השתן.
הדקירות ממש חזקות וגורמות לי לקפוא במקום ומגיעות לסירוגין כל כמה שעות.
ביצעתי תרבית שתן בהמלצת הרופאה - טרם הגיעה תוצאה.
האם עליי לפנות להיבדק?
ממה זה יכול להגרם?
האם יש דרך להקל / להמנע מהתופעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בעקבות תנועה?
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009במידה שאכן הכאב מתעורר עקב תנועה, יתכן שמדובר בהתרופפות הקישור בין שתי עצמות החיק (סימפיזיוליזיס). הרופא יכול לוודא זאת בבדיקה קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירית27/05/2009ראשית תודה על המענה.
הכאב מגיע בעיקר תו"כ הליכה אך לעיתים גם בישיבה ומתגבר עם תנועות העובר.
תוצאת תרבית - זיהום חיצוני.
אשמח לדעת מה זה אומר?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל רגוע
ד''ר יזהר בן שלמה27/05/2009הכאב העיקרי לא מדאיג.
השתן - סתם איסוף לא אידיאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירית28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןרונה לי26/05/2009
היי אני בעלת סוג דם 0 מינוס הריון שלישי בעלת רחם דו קרני.לפני כמה ימים קיבלתי מכה וכנראה בגללה נהייתה לי המטומה בגודל 2 עד 3 ס"מ.היא נמצאת בקרן הימנית בעוד שהעובר נמצא בקרן השמאלית.דיממתי כמה ימים ועכשיו אין דמם.שאלתי היא האם בגלל הדימום אני צריכה לעשות זריקת אנטי ד?ואם כן עד מתי ניתן?תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, ובהקדם
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009על פי המלצות החובה של כל הגורמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת בשכיבהורד26/05/2009
הי
הנני בשבוע 22 ובשבועיים האחרונים אני סובלת מסחרחורות, רק בערבים כאשר אני שוכבת. יש לציין שאני לא קמה מהר מהמיטה, אני פשוט רואה טלויזיה ופתאום מרגישה מן פקק באוזן, כאילו נסתמת לי האוזן ואז מתחילה הסחרחורת. אתמול שוב זה קרה, רק שהפעם זה היה בעוצמה מאוד גבוהה והרגשתי שאני עומדת להקיא ולהתעלף. אני ממש מודאגת ורק מחר יש לי תור לרופא. האם התופעה מוכרת בהריון ומה כדאי לבדוק? ההמוגלובין שלי לפני חודשיים היה 11.6 ובעקבות זה עשיתי בדיקת ברזל + B12 והכל יצא תקין. אני לוקחת ברזל קל משבוע 10.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכר גם לא בהריון
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009יתכן שמדובר בתופעה של פגיעה באוזן הפנימית, במיוחד אם לפני כשלושה שבועות עברת מחלת חום וירלית.
חובה להבדק על ידי רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)