מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חד בבטןtuly8205/06/2009
אני בשבוע 25 וחשה כאב חד בנקודה ספציפית (כ-2-3 ס"מ משמאל לטבור).
בעבר היה כואב לי בנק' זו רק אחרי הליכה/עמידה ממושכת.
אבל מאתמול כואב לי גם בעמידה/הליכה של 3 דקות.
חשוב לציין כי בעת ישיבה ושכיבה הכאב חולף.
מה יכולה לגרום לכאב? האם יש צורך ללכת להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה...
tuly8207/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נשמע מסודן
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009וכשכואב לך השכבי לזמן מה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נשמע מסוכן - תיקון
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא רצויshiky05/06/2009
נכנסתי להריון , יש לי חבר כבר 3 שנים...
אני וחברי מעוניינים לעשות הפלה , ואני לא יודעת איזה חודש אני בכלל ...
עשיתי שתיי בדיקות ביתיות של שתן הראשונה לפני יותר מחודש יצא שלילי השניה הייתה ביום חמישי שעבר וגם יצאה שלילית..
ועשיתי ביום רבעי האחרון בדיקת דם שיצאה חיובית ,מה עלי לעשות? למי לפנית...
והאם אפשר לדעת באיזה שלב של הריון אני נמצאת כדי לבצע הפלה...
הנה הפרטים של התוצאה של בדיקת דם:
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 - IU/L 0 BETA-HCG
פירוט הערות
מציין הערה
1
יח' חיובי 15 הערה: מעל
המחזור האחרון היה בבסביבות 24 למרץ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר ענו לך באתר כללית
אנונימית05/06/2009צאי מהסרט יש לך בטא 0 את לא בהריון... תהיי בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןלילך04/06/2009
אני בשבוע 9 האם מותר לישון על הבטן?
ואם כן עד איזה שבוע לא מומלץ לישון על הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה
א04/06/2009אך כבר ענו לי על זה
אין מניעה לישון על הבטן בהריון...אני שאלתי לגבי חודש שישי ועוד אמרו לי שמותר.
כנראה עד שמגיע שלב שכבר לא יהיה לך נח...
בהצלחה ושינה נעימה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קדמית נמוכהורד04/06/2009
שלום רב
הנני בשבוע 23 ובסקירה השניה נאמר כי יש לי שיליה קדמית נמוכה. מה המשמעות? התבקשתי להמנע מיחסי מין בינתיים. האם יש סיכוי שהשיליה תעלה למעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה, תודה.
ורד07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמלצה צריכה לעבור לרופא
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009לא הוכח בשום מקום, שהמנעות מיחסי מין עוזרת למנוע דמם משליה נמוכה. שימנע הממליץ עצמו ממנעמי החיים.
אשר למצב עצמו, אם השליה אינה מגיעה ממש עד פתח צוואר הרחם, אין סיבה לדאוג, מה גם שהשליה "זזה" למעלה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכות וג'קוזידורית04/06/2009
שלום רב,
1. האם הכלור בבריכות שחיה אינו מזיק לעובר? והאם שחיה רצויה בהריון?
2. האם ניתן לטבול באמבטיה או בג'קוזי בזמן ההריון?
3. שאלה אחרונה מאיזה שבוע בערך מתחילים לחוש את תנועות העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי...
דורית07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/20091. לא מזיק. רצוי לשחות אם כיף
2. מותר, אם נעים
3. עשרים והלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרישני04/06/2009
שלום, הריון שני , לידה ראשונה לפני שנה ו8 חוד' , כרגע בשבוע 14 , לאחר התייעצות עם רופא הנשים שלי , נאמר כי כיוון שהלידה הראשונה נערכה בניתוח קיסרי עקב אי התקדמות , הסיכויים שזה יקרה שוב פעם גבוהים ולכן ביקש ממני להתיעץ עם בעלי ולהגיע להחלטה האם לקבוע תור לניתוח מראש, בלידה הראשונה הייתי 14 שעות בחדר לידה ונכנסתי לניתוח עם פתיחה של 10 אך ללא התקדמות, מבקשת המלצה , תודה רבה מראש שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה בבקשה
שני07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להתרשם ישירות
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009על הרופא המטפל לבודקך בשאלה של מימדי האגן שלך. בהחלט יתכן, שאי ההתקדמות בלידה הראשונה נבעה ממצג מעט "עקום" של העובר, וזה לא יחזור בפעם השניה.
בעקרון, לידה אחרי ניתוח קיסרי צריכה להיות "פרוייקט" משותף של הרופא עם היולדת. בחו"ל (או במקום שניתן לעבור לידה פרטית בארץ) ניתן לקבוע דברים ולגבש תוכנית. ברוב בתי החולים בארץ המבצע קצת יותר בעייתי.
ליעוץ יותר עמוק את יכולה להתקשר אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי ללידה רגילהרותם04/06/2009
אני בת 30 בשבוע 36+ תאריך לידה משוער 22/6 זהו הריון מס' 3.
לידה 1 רגילה 3360 ק"ג, לידה 2 קיסרי 4400 ק"ג.נכון לעכשיו העובר מוערך כ-3300 ק"ג.
האם אני צריכה לבקש זירוז על מנת לא להגיע למצב שהעובר גדול ואז חייבים בניתוח?איך זה הולך?
מהם השיקולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
ד``ר איילון לחמן04/06/2009לרותם שלום.
לצערי נראה לי שתלדי גם הפעם בניתוח. משקל העובר גם הפעם הולך להיות גבוה בסוף ההריון.גרימת לידה לאחר קיסרי בעבר הינה מסוכנת.
יותר מהרגיל. ומשקל גבוה אינו מקובל כסיבה לזרוז לאחר קיסרי בעבר. הסיכוי היחיד שתכינסי ללידה רגילה בשבועיים הקרובים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דם HCT נמוך מעטמש04/06/2009
שבוע 16 +2 בתוצאות ספירת דם של בדיקה שנעשתה אתמול הכל תקין מלבד HCT שיצא מעט נמוך מתום הנורמל:
HCT=36.6% Range 37-47%
מה משמעות הבדיקה ומה משמעות תוצאה נמוכה?
מה ניתן לעשות כדי להעלות את רמת ה HCT ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם.
ד``ר איילון לחמן04/06/2009למש שלום.
התוצאה שקיבלת הינה תקינה לחלוטין. הערכים שאת קוראת אינם מכוילים למצבי הריון.בהריון ספירת הדם והמטוקריט(HCT) יורדים כדי שזרימת הדם לשיליה ועובר תיהיה יותר קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מש04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מתמשכים ולא חולפים בשבוע26צורית04/06/2009
שלום,
אני בשבוע 26 להריון, לפני כיומיים החלו לי כאבי בטן, לא חזקים אמנם,
אך הם לא ממש עוברים, הם די נפרשים לי למהלך כל היום,
לא נראה לי שמושפעים מתנועות או הליכה או מאמצים אחרים שעשיתי,
ממש בימים האחרונים הרופא החליף לי את כדורי הברזל הקבועים שלי
כיוון שהרוקח אמר לי שהנוכחיים שלי (slow fe) מפסיקים להיות משווקים
ובימים האחרונים התחלתי להשתמש בכדורי ברזל בשם: פולקס 400.
האם יכול להיות שכאבי הבטן נובעים מהחלפת כדורי הברזל ואולי החדשים לא טובים לי?
האם כאבי הבטן האלו עלולים להזיק לעובר?
האם כאבי בטן בשלב זה של ההריון ובמיוחד כאלו שלא עוברים הם דבר שלא צריך להדאיג
או שהיית ממליץ לגשת להבדק אצל הרופא שלי בדחיפות?
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן.
ד``ר איילון לחמן04/06/2009לצורית שלום.
כן עליך לפנות לבדיקה על מנת לברר סיבת הכאבים ולשלול אפשרות של צירים מוקדמים.כמובן שיתכן והמדובר ברגישות לכדורים החדשים,אך קודם לשלול בעיה אחרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוז בשבוע 35sol03/06/2009
לילה טוב!
אני בתחילת שבוע 35 , ולצערי העוברית העקשנית שלי עדיין במצג עכוז..האם יש עוד סיכוי סביר שהיא תתהפך? אם לא יהיה שינוי במצב - מה האופציות העומדות בפניי? מתי אמורים להחליט האם קובעים ניתוח קיסרי?
לידה ראשונה שלי הייתה טבעית.
אודה לעצתכם ובכלל - לשמוע קצת טיפים על היפוך טבעי.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי המצג עכוז
רחלי04/06/2009אני כרגע בשבוע 36 והייתי בשבוע שעבר אצל הרופא והוא אמר שאם עד 37 זה יהיה עדיין עכוז הוא ישלח אותי להיפוך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף..זה ממש מעצבן...
sol04/06/2009אולי הם יחליטו להפתיע ולהתהפך..לכי תדעי. נקוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, התעודדי....
רחלי05/06/2009בדקתי היום 36+5 והוא התהפך.... גם לך יש סיכוי בעז"ה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי
ליזי05/06/2009בתחילת 9 זה הפך למצג ראש חכי קצת ואני מאחלת לך הפוך טבעי התינוק ינסה למצוא את עצמו ואת תעלה הרבה הצלחה תודיעי לנו בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קצת מעודד
אחת שיודעת קצ06/06/2009רק לפני שבוע שאלתי את אותה שאלה בדיוק את רופאי
והוא סיפר לי שכמה ימים קודם לשאלתי
הוזמנה בחורה לניתוח קייסרי עקב מצג עכוז בשבוע 38
ובתחילת הניתוח העובר היה עכוז כשנפתחה הבטן הוא היה ראש.
לכן מתשובתו אני אומרת ומעבירה לך היי אופטימית
לי הוא אמר שיש רבים שמתהפכים עד 37 ותראי אפילו 38
המון בהצלחה לך!!!
חשבי חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יזהר בן שלמה07/06/2009הסיכוי להתהפכות ספונטאנית הוא בין 10% ל-15%.
אם עד 37 וכמה ימים אין היפוך, אפשר לשקול היפוך מעכוז לראש על ידי רופא מיומן.
את הפעולה מבצעים כשאת בצום, ואם מופיעה בעיה מנתחים מיד.
אם לא תרצי לנסות היפוך, רצוי לנתח רק עם תום 40 שבועות, או אם מתחילה לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמירי03/06/2009
הריון ראשון שבוע 6 ושישה ימים. נמצא כי לא חליתי בעבר ב- cmv ושאין לי לכן נוגדנים. אני יודעת שאין ממש דרך להתגונן, אז מה עושים במצב כזה?הרפס בפה יש לי..והרבה פעמים מתפרץ..בכל אופן אין ניתןלהתגונן ולהיזהר כי אני ממש לחוצה מזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס זה לא CMV
ד''ר יואב פלד03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון שהרפס הוא לא אבל
מירי03/06/2009אני יןודעת שהוא ממשפחת הנגיף. בכל אופן איך ניתן להתגונן מפני הנגיף?מה אפשר לעשות כדי להתגונן כמה שיותר מהיחשפות לנגיף במקרה שאין לי נוגדנים?ואין לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריון תאומיםרעות403/06/2009
אני לאחר טיפולי פוריות. היום שבוע 7 בדיוק עשיתי אולטראסאונד ראשון באולטראסאונד נראו 2 עוברים, אולם רק לאחד מהם היה דופק. הרופא אמר שיש צורך לחזור על האולטראסאונד כעבור שבוע. ראוי לציין שעשיתי בדיקת בטא כשבועיים אחרי הטיפול ואז הבטא היתה נמוכה היתה רק 14 אבל אחר כך התחילה להכפיל את עצמה ולקפוץ בצורה תקינה 14, 81, 483 (כנראה השתרשות מאוחרת?)
רציתי לדעת האם יש מצב בהריון תאומים לאחר טיפול שלאחד יהיה דופק ולשני יהיה דופק כשבוע מאוחר יותר? או שהסיכויים לכך קלושים? במידה והעובר האחד לא תקין ובגלל זה אין דופק האם זה עשוי לפגוע בעובר התקין?
תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לודאי שיהיה לך הריון תקין של
ד''ר יואב פלד03/06/2009עובר בודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמירי03/06/2009
שלום, אתמול הייתי באולטרסאונד והרופא עדכן את מספר השבועות לשבוע 6 וחמישה ימים(כי המחזור האחרון היה ב3/4, אולם אני יודעת כי הביוץ היה ב23/4). אתמול באולטרסאונד נצפה קוטב עוברי באורך 0.8 ס"מ, ונצפה דופק ברוך השם...
אני הכי מאושרת בעולם...
רציתי לשאול אני קוראת פה על שק חלמון מה זה אומר?כי הרופא לא אמר לי כל כךדבר..אם יש קוטב עוברי כזה האם צריך להיות גם שק חלמון?האם תקין האורך 0.8 לשלב זה??
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר אצלך
ד''ר יואב פלד03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתסיגל03/06/2009
שלום רב,
מדוע רופאים שונים ממליצים על מינונים שונים של חומצה פולית (החל מ 0.04 מ"ג עד 5 מ"ג) ?
הבנתי שהעודף מופרש בשתן, אך ממה נובעים הבדלי הגישות בין הרופאים?
האם כדאי לקחת את המינון הכי גבוה?
תודה, סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי המינון הגבוה
ד''ר יואב פלד03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדולרוני03/06/2009
שלום רב. הריון שני. שבוע 32+4 הערכת משקל 2900. לאורך כל ההריון העובר באחוזון גבוה. בדיקת מי שפיר שבוצעה בשבוע 20 תקינה. אקו לב וכן העמסת סוכר 100 תקינים. בדקו כל כיוון אפשרי לסיבה שהוא גדול ולא מצאו. מעקב הריון בסיכון גבוה בקופ"ח. הבן הראשון נולד 4150 בלידה רגילה מאוד קשה. אני נולדתי 4200, גם בני משפחתי נולדו יחסית גדולים (אנו גם דיי גבוהים).נמסר לי כי ייתכן והעובר יעבור אפילו משקל זה. האם ייתכן? האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי ולוותר על "התענוג" שבנסיון לידת תינוק גדול? מפחדת לא להסתבך כמו בפעם הקודמת, העובר היה בסוף הלידה תקוע ולא ניתן היה אפילו לעשות קיסרי ולמשוך אותו חזרה למעלה (פשוט משכו אותו וממש ישבו לי על הבטן וניסו לדחות אותו החוצה - לא נעים בכלל). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 יתכן כי הילד יהיה גדול יותר
ד''ר יואב פלד03/06/2009דרך הילוד נקבעת עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)