מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף בטן קטן (פער שגדל)דגנית28/05/2009
לפני כשבועיים וחצי לערך הייתי בהערכת משקל בשבוע 30 והיקף ההבטן שנראה אז היה בפער של 9 ימים ונאמר לי שעד שבועיים זה תקין וקורה
כרגע שוב חזרתי מאולט'' ולמרות שהלכתי נינוחה ובדעה שהעוברית שלי סתם רזה התברר לי שהפער גדל ב-שבוע וחצי,ועכשיו עומד על שבועיים וחצי פער,תאריך הוסת האחרון הוא 8.10.08 והגודל של העובר היה עד היום ולפי השקיפות לפי ה-10.10.08
המדדים הם:
BPD-
83 מ"מ מתאים ל-33+2
HC-
297 מ"מ ,מתאים ל 32+6
AC-
258 מ"מ,מתאיםל-30
FENUR-
64 מ"מ,מתאים ל33
גיל הריון ממוצע:32+2
משקל: 1774 +- 260 גרם
ששאלתי נאמר לי שהיא באחוזון ה-35 לאחר שלפני שבועיים וקצת אמרו לי שהיא כמעט ב-50
לגבי השליה נאמר לי שהיא נראית טוב ושכמות המיי שפיר שלי גם תקינים...
מעבר למעקב שאני יודעת שאני צריכה לעשות,אני באמת רוצה לדעת למה זה קורה.כי הפעם נראה לי מאוד משמעותי,מה גם שאחרי הביקורת הקודמת באמת כולם אמרו לי שהפער הוא עד שבועיים ואין מה לדאוג,ועכשיו הוא אחרי שבועיים,אז ממה יש לי לדאוג???
בבקשה אני לחוצה נורא,אני גם יכולה לראות את הרופא שלי רק ביום ראשון ,מה אני עושה עד אז...?
ומה ההשלכות של היקף בטן קטן...אני משום מה לא מוצאת שום תשובה ברורה לנושא,והאם זוהי גדילה משמעותית בתקופה כזאת?
יש לציין שחזרתי ממיון ועשיתי את כל הבדיקות כולל דם וזרימות והכל היה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיית המדידה
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009בדיקת האולטרהסאונד היא בסך הכל מדידה של גדלים. היא בסופו של דבר לא שקילה. מה שחשוב לגבי העובר שבבטנך, שכמות המים תקינה, השליה נראית טוב, התנועות טובות והזרימות תקינות. השוני בהפרש שבין הראש לבטן יכול לנבוע מסטיה קלילה בכיוון של מתמר האולטרהסאונד, שקיצץ 4-5 ימים מן הגודל "האמיתי". העובר חש מצויין.
נראה שאין לך שום סיבה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' הרגעת מאוד
דגנית29/05/2009סופש נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות פתאומיתאורלי28/05/2009
אני בסוף השבוע ה- 31 להריון. בימים האחרונים שמתי לב לרטיבות יתר, והיום המצב הגיע לידי כך שאני צריכה להחליף את הפד כל שעה עקב הצטברות כמות רבה של נוזלים.
בנוסף התחיל לי כאב גב תחתון חד.
מלבד זאת, עד כה ההריון היה תקין לחלוטין.
מה הסיבה? האם עלי לגשת להיבדק באופן מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי אם זה לא בריחת שתן או זרע
ליזי28/05/2009את חייבת להיות רצינית לפעמים יש בירחות שתן אבל בלידה זה יתכן מי שפיר עם יש לזה ריח של זרע את צריכה דחוף בית חולים אל בדרכ בשבלב זה של ההריון יתכנו בירחות שתן בגלל הלחץ על השלפוחית שיהיה בהצלחה יש לבדוק טוב טוב.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגשת ןלהבדק
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009ולו רק כדי להרגע, ושהרופא יוכל לשלול את האפשרות שיש פקיעת קרומים מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לחוצהקרן28/05/2009
קודם כל חג שמח , אני בהריון שבוע 14+ 3 ימים בין שבוע 6 לשבוע 11 דיממתי ולכן הפסקית לעבוד אך לפני שלושה שבעות חזרתי לעבודה והיום התחילו לי שוב פעם דימומים ורציתי לדעת מה לעשות האם לחכות ליום א או לגשת למיון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בכמות
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009אם הדמם פחות מוסת, אפשר להמתין. אם יותר, פני למיון. אם כואב, פני למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהקים רבים של העוברא28/05/2009
אני בשבע 36
החל משבוע 28 העובר מגהק בבטן, מדובר בבערך-4 פעמים ביום כל פעם למשך כמה דקות..
האם תקין?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לחלוטין
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לטריוידאריאלה28/05/2009
בהמשך לתשובתך בנושא טריוויד בהיריון. ברצוני לציין, כי נטלתי טריוויד בתקופה של ה- 20 יום הראשוניםלהיריון, שעוד לא נוצר העובר (לא ידעתי שאני בהיריון). רציתי לשאול מס' שאלות:
1) מה קורה או מה נוצר ב- 20 יום הראשונים?
2) יחד עם הטריוויד נטלתי חומצה פולית, זה עזר במשהו? או מנע משהו?
3) אני במעקב אולטרא סאונד וברוך השם יש עובר עם דופק, אני בשבוע ה- 8 להיריוני.
רציתי לדעת עד איזה שבוע עלולה להתרחש הפלה טבעית?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יואב פלד28/05/20091 את מופנית לספרי התפתחות העובר
2 נטילת ח פולית לא משנה דבר
3 הפסקת הדופק יכולה להתרחש בכל עת אבל ככל שההריון מתקדם זה הופך לפחות שכיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בהריוןחסוי28/05/2009
שלום,
קראתי שאין סיכון בעישון של פחות מ-5 סגריות ליום בהריון.
האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון מזיק !!!
ד''ר יואב פלד28/05/2009ככל שהחשיפה קטנה יותר הנזק קטן יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!חדשה בהריון28/05/2009
שלום רב!
שמי לינוי אני בשבוע 15 אתמול עשיתי סקירת מערכות מוקדמם...
ברצוני לדעת מהיא הבדיקה הבאה שאני אמורה לעשות ובאיזה שבוע אני אמורה לעשות אותה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי שבוע 17-18
ד''ר יואב פלד28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום ואגינלי של פסאודומונסעינת28/05/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון בשבוע 23. במשטח וגינלי התגלתה צמיחה כבדה של חיידקי פסאודומונס וציטרובקטר.
לטענת המעבדה הפרטית בה בצעתי את הבדיקה, הזיהום אינו בדרכי השתן.
האן במקרה כזה יש הצדקה לטיפול באנטיביוטיקה תוך ורידית (הבנתי שזה הדין במקרה של דלקת בדרכי השתן). האם זה מסוכן לי ולעובר בזמן ההריון או הלידה? מהי המלצתך?
תודה רבה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 למה עשית המשטח ?
ד''ר יואב פלד28/05/20092 ממה את סובלת או לא ?
3 מה אומר הרופא שלך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פלד - המשך
עינת28/05/2009תודה על תשובתך.
עשיתי משטח לאחר שקיבלתי מספר תרביות שתן סותרות: חלקן היו שליליות וחלקן הצביעו על חידק פסאודומונס.
דעות הרופאים בעניין שלי חלוקות: רופא אחד אומר שיש להתעלם מהזיהום החיצוני, רופא שני ממליץ על טיפול באנטיביוטיקה תוך-ורידית. מה דעתך בנושא? האם טיפול תוך-ורידי יכול לעזור במקרה של זיהום חיצוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה?
עינת29/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אין מה לטפל
ד''ר יואב פלד29/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין משולשאלי28/05/2009
בוקר טוב
אני ואישתי קיבלנו את תוצאות בדיקת התבחין המשולש
והנתונים מדאיגים אותנו,
תוצאות סקירת המערכות והשקיפות העורפית תקינות
אישתי בגיל 36.5 ובשבוע 17.3 להריון
A.F.P. for Pregnancy 2.67 MoM 0,20 1,99
A.F.P. for Pregnancy 106.70 ng/ml
HCG (Pregnancy) 0.42 MoM 0,16 2,99
HCG (Pregnancy) 7.83 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 1. 75 MoM 0,35 4,00
Estriol (uE3, pregnancy) 2.65 ng/ml
Maternal age-related risk 1/241
Risk (Age+Biochem) 1/9999
ערכי AFP הן בין 0.2 ל 1.99 כשבבדיקה הן 2.67
רמת הסיכון הממוצעת בגיל זה היא 1:380
ובשלנו 1:241
האם רמת הסיכון גבוהה ?
מה עלינו לעשות ?
תודה
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע דיקור מי שפיר
ד''ר יואב פלד28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מעט דמית בתחילת הריוןmaya28/05/2009
שלום רב,
טופלתי באיקקלומין, ב 10/5 קיבלתי זריקת פרגניל והמשכתי עוד כמה ימים עם אסטרופם.
בתאריך 26.5 ביצעתי בדיקת הריון ביתית ונראה קו בהיר.
ביצעתי שוב בדיקה ב 28.5ושוב נראה קו (עדיין בהיר).
בבדיקה זו גיליתי בניגוב הפרשה מעט דמית.
שאלתי
1. האם ניתן להסתמך על כך ולאמר שאני בהריון ? (עבר מספיק זמן מהזריקה ?)
2. האם ההפרשה הדמית נורמלית ? האם יכולה להעיד על בעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מעט דמית בתחילת הריון
ד''ר שמואל פנסקי28/05/2009א. עבר מספיק זמן כך שהבדיקה מורה שאת בהריון , רצוי לבצע בדיקת דם כמותית ובמידת הצורך 2 בדיקות בהפרש של כיומיים, בהריון תקין ישנה הכפלה ממוצעת של ערכי התבחין כל יומיים , בערכים של בין 1000-2000 ניתן לראות ב US נרתיקי שק הריון ,
הכתמה דמית שכיחה בשלב זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטריוויד בתחילת היריוןאריאלה27/05/2009
קיבלתי טריוויד עקב URI. ו.א. 20.3.09 (לא קיימתי יחסי מין מאז הוסת האחרונה עד ליום 13.4.09). ביום 23.4.09 עשו לי בטא שתן ויצא שלילי. את הטריוויד לקחתי בשבוע שבין 26.4.09 - 2.5.09. (פעמיים ביום * 200 מ"ג.
האם יש סכנה לעובר? אני סובלת מדימומים קלים (היום נמצאת בשבוע ה- 8), האם זה מצביע על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריויד והריון
ד''ר שמואל פנסקי28/05/2009טריויד אינו מומלץ לשימוש בהריון , ישנן בארץ מספר מעבדות ליעוץ בנושא תרופות וחשיפה להן בהריון , ישנה המעבדה של פרופ אור נוי בהדסה ירושליים , וכן ב"אסף הרופא" . ניתן לפנות ולקבל יעוץ מושכל , דימום בתחילת ההריון שכיח למדי , אינו קשור לטריויד , כדאי לעבור בדירת אולטראסאונד לאישור תקינות ההריון לשלב זה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ג'קוזי מותרליזי27/05/2009
אני בשבוע 15 האם מותר להיכנס קצת לג'קוזי לא להרבה זמן או שזה מסוכן לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליזי28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ג'קוזי מותר
ד''ר שמואל פנסקי28/05/2009בהריון מומלץ להימנע ממצבים קיצוניים , נראה ששהייה קצרה (כ 10 דקות) בטמפרטורה לא גבוהה וכאשר הזרם אינו ישירות אליך - לא יהווה בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליזי28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין זרע להפלהיעלית27/05/2009
לפני שנתיים היתה לי לידה מוקדמת בשבוע 24 כתוצאה מפגם גנטי (בעיה בכליהשל העובר), ולפני כשבוע עברתי הפלה בשבוע 6 בגלל שלא נצפה דופק. בנוסף לביתנו בת ה 3 יש נסטגמוס מולד. האם מומלץ לבצע בדית זרע או ביצית כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר...
ד''ר שמואל פנסקי28/05/2009נראה סביר שתפנו לקבלת יעוץ גנטי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמורן27/05/2009
אני בשבוע 35 + 3 ימים ועשיתי היוםהערכת משקל שיצא 2150 רצוי לציין כי לפני כחודש עשיתי גם הערכת משקל שיצאה 1700 הבנתי שהוא קטן אבל עד כמה? האם זה בסדר? האם אני לא צריכה מעקב? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא גדל בקצב תקין
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009ולמרות שהוא קטן, נראה שהכל אתו בסדר גמור. יש יתרון לאם בלידת תינוק מעט יותר קטן מאשר מעט יותר גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות דיאט קולה בהיריון ?לילי27/05/2009
חברים אומרים שאסור. האם זה נכון ? מדוע ? חשוב לצין שבמקביל אני מקפידה על שתיה של ליטר וחצי מים כל יום. אשמח לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יואב פלד28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)