מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות ועייפותלי25/05/2009
שלום
אני בשבוע 8 ויש לי בחילות די חזקות לאורך כל היום וכן תשישות שמקשה עלי לתפקד בעבודה.
האם זה נורמילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009וזה יעבור בערך בשבוע 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדמירי25/05/2009
שלום רב רציתי לדעת באיזה שלב של ההריון עוברים מאולטרסאונד וגינלי לאולטרסאונד דרך הבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009לצורך שקיפות ערפית וסקירה מוקדמת עושים בדיקה ואגינלית עד שבועות 12 ו-16 בהתאמה.
בקופ"ח, לצורך צפיה פשוטה בעובר, אפשר דרך הבטן כבר מהשבוע התשיעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלים נפוחותשני25/05/2009
שלום, אני בהריון מס' 2 , בהריון הראשון התנפחו לי הרגליים מוקדם לא זוכרת בדיוק מתי, אבל עכשיו אני בשבוע 12 ונראה לי שהרגליים קצת התנפחו האם זה נורמלי? והאם יכולה להתגלות רעלת הריון כבר בשלבים אלו? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009ובהריון שני אין רעלת הריון, אלא אם כן אובחנת בעבר עם יתר לחץ דם שלא בעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקף ראש קטן ב3 שבועותחני ממן25/05/2009
אני בשבוע 34 להריוני ואתמול חוויתי צירונים נאמר לי שיש לי פתיחה ונשלחתי לחדר לידה שם הבחינו שהעובר שלי קטן והקף הראש קטן ב 3 שבועות למרות ששבועים לפני עשיתי בדיקת הערכת משקל והיא היתה תקינה לחלוטין ושם הקף הראש היה טוב וגדול ממה שמדדו לי כל מהלך ההריון הגיל התאים לשבוע מקסימיום סתייה של ימים ספורים מה עלי לעשות??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בבודק
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009הרופא בחדר הלידה הוא בדרך כלל צעיר, ואינו מומחה באולטרהסאונד. נא לא להכנס ללחץ, ולחזור על בדיקה אצל מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפית ובדיקה מרובעתנועה25/05/2009
שלום! רציתי להתייעץ- מדוע לבצע את בדיקת השקיפות העורפית והבדיקה המרובעת כאשר מדובר רק בסטטיסטיקה? במה זה תורם לי, אם גם כך מבוצעת סקירת מערכות ראשונה בשבועות בהם מתבצעות חלק מהבדיקות של הבדיקה המרובעת ובדיקת מי השפיר, במידה ויש צורך? מדוע לא מספיקה רק סקירת המערכות?
כמו כן- מה נחשבת לתוצאה "טובה" בבדיקה המרובעת?
תודה רבה והמשך יום מצויין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזקי ואמצי על טביעת העין
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009במערכת הקיימת היום (סקירה + סקר משולש) על חשבון הקופות, הסיכוי לגילוי תסמונת דאון ומומים הוא מצויין. כפי שציינת, הקביעות שסיכוייך לעובר עם תסמונת דאון הם 1:3000 או 1:20000 הן בעלות משמעות מעשית זהה. אין ספק שמכוני הבדיקה והסקר מורווחים בגדול. לעם השיגעון הזה ממש מיותר. הבעיה שחסרים אנשים אמיצים שיטענו זאת בקול רם.
אחרי כל ההסבר, ברור שאין משמעות גדולה לכך שהתשובה מהסקר המשולב היא "רק" 1:2500 או "נהדרת", שזה 1:20000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות integrated testיוליה25/05/2009
שלום, להלן תוצאות בדיקה כוללת לתסמונת דאון - integrated
papp-a - 0.53 MoM
AFP - 1.44 MoM
hCG - 1.90 MoM
uE3 - 1.45 MoM
Inhibin A - 2.26 MoM
NT - 1.42 MoM
סיכון לדאון לפי גיל ושש בדיקות - 2700 : 1
לפי הגיל בלבד 870 : 1
האם הבדיקה תקינה? אני מוטרדת מערכי ה- papp - a ו- inhibin a שיצאו רחוקים מערכים ממוצעים? האם מומלץ דיקור מי שפיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינה
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות בדיקות דם דחוף...!!ליאת25/05/2009
שלום,
לפני מספר ימים בבדיקת שתן ביתית להריון יצא התוצאה חיובית.
הביוץ היה בתאריך 8.05
לאחר בדיקות דם עלו התוצאות הבאות, בבקשה עזרה, לחוצה נורא. תודה :
Estradiol (E2) Urgent 900 pmol/l
.Progesterone Urgent 75.1 nmol/l
HCG-B Quantitative Urgent 542 IU/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
הילה25/05/2009
מזל טוב!!!
את בהריון , יש לך בטא יפה מאוד.
תעשי שוב בדיקת דם בעוד יומיים בכדי לראות הכפלה של הבטא.
בעוד מס' ימים אפשר יהיה לעשות אולטראסאונד ראשון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה להילה או ליאת?
ליאת25/05/2009אנ מקווה שלליאת :)
אני מבינה שלפי הבטא אני בהריון? אבל מה אומרות שתי התוצאות האחרות?< מה זה ה e2 ?
התוצאות שלו ושל הפרוגסטרון תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו נפל לי האסימון תודה הילה :)
ליאת25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנטיביוטי לדלקת בדרכי השתןשאלה25/05/2009
האם אני יכולה לעשות בדיקת שתן ביום האחרון שאני מסיימת את הטיפול האנטיביוטי?
ואם לא אז מתי מומלץ לבצע בדיקה לאחר סיום הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי שבוע
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם שוכבים על הבטן על חול חם בחוףהיםליאת25/05/2009
שלום
אני מתחילה מחר שבוע 6.
קראתי שאסור שמשהו ממש חם יגע בבטן
האם זה בסדר ששכבתי על הבטן עם ביקיני על חוף הים והחול היה חם (כמובן שעל מגבת)?
אני יודעת שזה נשמע מטומטם אבל זה הריון ראשון שלי ואני ללא ניסיון קודם
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שנעים לך לא מזיק
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלילי25/05/2009
הייתה לי הפלה טבעית. היא הסתיימה נכון לעכשיו. ידוע מתי אני אמורה לקבל מחזור שוב בעקרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחודש מתום הדמם
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עובר קטןשיר25/05/2009
שלום,
אני בשבוע 36 והעובר שלי טרם התהפך.
אני במעקב מוניטור ואולטרסאונד פעמיים בשבוע עקב עובר קטן (הערכת משקל אחרונה 2100 )וחשד למיעוט מי שפיר ( נע בין 8 ל-10 בד"כ).
נראה כי אצטרך לעבור ניתוח קיסרי מכיוון שהעובר נמצא באותה תנוחה כבר כמה שבועות.
שאלתי, האם מומלץ לנסות לבצע היפוך ( ע"י שיטות שונות, אלטרנטיביות או ע"י רופא) או שמכיוון שהעובר לא התהפך לבד וביחד עם העובדה שהוא קטן , אולי הוא לא יכול ולא כדאי לנסות?
אני מאוד חוששת לעבור ניתוח קיסרי בלידה ראשונה.
מה המלצתכם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009במצב של מיעוט מים אין סיבה לסכן את התינוק בתאונת חבל טבור שעקב נסיון היפוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעת בשוקולדמיכל25/05/2009
בוקר טוב
היום אכלתי שוקלד וכאשר הנחתי את חצי השוקלד על השולחן ראיתי שיצאו ממנו שתי תולעים לבנות חיות ,ומיד רצתי להקיא (מהגועל).
שאלתי האם זה מסוכן לעובר, אני בשבוע החמישי .
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009אבל יהיה לך סיפור טוב בשבילו, כשיגדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בזמן הריוןתמי25/05/2009
שלום רב
אני מתגוררת בהונג קונג . אני בהריון בשבוע 9 וסובלת מבחילות וחולשה. קיבלתי מהרופא שני מרשמים להקלה בנושא. האם התרופות בטוחות ללקיחה בכל בחילה נוראית או שאני צריכה לקחת אותן פעם ב...
תודה רבה
התרופות הן ANVOMIN ן- METOCLPRAMIDE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר METOCLOPRAMID טובה
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009עד שלוש פעמים ביום 10 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא/הורד25/05/2009
בשבוע 5 להריון בדיקת הבטא שלי הית 11289, אתמול ערכו לי בדיקת אולטרסאונד ונראה שק הריון אחד, אבל הרופאה שביצעה את הבדיקה טענה שיתכן והשק השני מסתתר אחרי השק שנראה. האם הגיוני הדבר? האם לא ניתן להבחין בהריון רב עוברי כבר בשלב זה? - היום אני כבר בשבוע 7+2
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר שלא רואים
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009אין משהו שיכול "להסתתר" מהאולטרהסאונד. התמונה היא תמונת חתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לרופא
ורד28/05/2009תודה רבה על התשובה אבל בענין הערכים, יש הגיון שהערכים הם כאלו עם עובר אחד בשבוע הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע 5 היה לי 50000
ליזי28/05/2009וזה מדוייק מאד היש לי עובר אחד שיהיה בריא הכי חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחכי לאולטרהסאונד
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009אין מקום לבנות תלי תחים של תיאוריות, כאשר בעוד ימים ספורים הכל יהיה בהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני צריכה לחזור על הבדיקה?רויטל24/05/2009
היום עשיתי בדיקות דם ושתן ואני חושבת במבקשים שאעשה שוב בדיקת שתן. אלו התוצאות:
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX
HEMOLYTIC IND. + INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
IRON 50.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (*........)
WBC 11.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 9.00 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
NEUTROPHILS % 80.10 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.60 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 14.10 % ( 15.00- 45.00)*(.........)
MONOCYTES 0.60 K/UL ( 0.08- 0.90) (.....*...)
MONOCYTES % 5.60 % ( 2.00- 9.00) (....*....)
EOSINOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.60)
EOSINOPHILS % 0.00 % ( 0.00- 6.00)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.20 % ( 0.00- 1.50) (*........)
RBC 4.01 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........)
HEMOGLOBIN 11.90 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
HEMATOCRIT 34.70 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
MCV 86.60 FL ( 80.00- 98.00) (..*......)
MCH 29.80 PG ( 27.00- 33.00) (...*.....)
MCHC 34.40 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 184.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)
MPV 9.00 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
RDW 14.60 % ( 11.00- 16.00) (.....*...)
VITAMIN B12 224.00 PG/ML ( 157.00- 1060.00) (*........)
SG 1.02 SG
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR 20.00 MG/DL
GLUCOSE URINE 30.00 MG/DL
נא לחזור על הבדיקה
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
SEDIMENT RBC 4.00 HPF
SEDIMENT WBC 61.00 HPF
SEDIMENT SQEP +3 HPF
SED.BACTERIA +1 HPF
SEDIMENT MUCOUS +1 HPF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בגלל תאי דם לבנים בשתן
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009שיכולים להעיד על דלקת. אל תלחצי, פשוט חזרי על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)