מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצב עליית בטאבתיה21/05/2009
שלום רב
אני בשבוע 7 להריוני ולפני כמה ימים ראינו שק הריון ברחם.
בדיקת בטא שבוצעה היום היתה 3900.
בדיוק לפני שבוע היא היתה 1500
האם תקין?
אני אמורה לעשות שוב בטא ביום א' הקרוב, אך חוששת מפני שהבטא לא הוכפלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שלא תקין
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009צריך בדיקת אולטרהסאונד. שבוע אחרי ראיית שק, צריך להופיע דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברענת21/05/2009
שלום,
שבוע 16
מאיזה שבוע ניתן להרגיש תנועות עובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדר"כ לקראת שבוע 20 אבל
tuly8221/05/2009יש כאלה שמרגישות כבר בשבוע 18 וכאלה שמרגישות רק בשבוע 22...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הרגשתי בסוף ה-22
נועה22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהריון ראשון בד"כ 20+
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009בהריונות חוזרים, קצת קודם, כי כבר יודעים מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק אלים בדרכי השתן-עזרתכם הדחופהעינת21/05/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון בשבוע 22.
לפני חודשיים התגלה אצלי בדרכי השתן חיידק PSEUDOMONAS AEROGUINOSA
מכיוון שלא היו כל סימנים לדלקת בדרכי השתן, הרופא שלי חשד שמדובר בטעות מעבדה ואכן תרבית נוספת חזרה שלילית.
לפני שבוע קיבלתי שוב תרבית חיובית עם החיידקים PSEUDOMONAS ן-CITROBACTER COSERI, שניהם בכמות גדולה מ-100000. לפי הוראת הרופא התחלתי טיפול אנטיביוטי עם אוגמנטין עבור החיידק COSERI, ואילו לגבי פסאודומונס - שהינו רגיש אך ורק לאנטיביוטיקה תוך ורידית בלבד- נאמר לי לחזור על הבדיקה כי לא הגיוני שהחיידק הזה נמצא ללא כל סימפטומים ואולי מדובר שוב בטעות מעבדה. חזרתי על הבדיקה וקיבלתי תרבית חיובית עם פסודומונס בכמות קטנה יותר - גדול מ-40000.
1. האם ייתכן שהחיידק המסוכן הזה נמצא בדרכי השתן ללא גרימת כל סימנים? האם עלי לקחת אנטיביוטיקה תוך-ורידית דחוף או שיש זמן לחזור על הבדיקה אחרי הטיפול האנטיביוטי?
2. האם ייתכן שהזיהום של פסאודומונס מגיע מהעור (לפי טענת אחד הרופאים)?
3. האם תוכלו להמליץ על רופא זיהומולוג המתמחה בדלקות בדרכי השתן?
4. האם החיידק מסוכן גם לעובר בשבוע 22 ועלול לגרום ללידה מוקדמת?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תמונה של מחלה קלינית
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009מבחינת הצורך והדחיפות של הטיפול, העובדה המרכזית היא העדר כל תלונה ממשית מצדך. מכאן, שאין לך זיהום בדרכי השתן. מה שכן יש לך, קרוי בשפת הרופאים בקטריוריה אסימפטומטית. זהו מצב, שבעת הריון יכול, בחלק מהמקרים, להפוך לזיהום עם כל הסימנים (חום, כאב במותן).
נראה לי, שבעניינך עיקר הדיון הוא בשאלה האם הממצא הוא בכלל זיהום בדרכי השתן, או טכניקה לא נכונה של איסוף השתן על ידך, שמביאה פנימה חיידקים מהעור. לדעתי, בהיעדר חום, כדאי לחזור על תרביות ולא להלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא מעל 1000מירי21/05/2009
האם נכון כי בערך בטא מעל 1000, ההכפלות כבר לא כמו שהיו קודם לכן פי 1.5 -2?
אם לא, האם הכפלה של 1.5 בשלושה ימים היא טובה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך תמיכה מאולטרהסאונד
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009כדי לוודא שהכל תקין. לא בונים התייחסות לפי מדד יחיד, ולכן חשוב לפנות לרופפא ולבקש בדיקת אולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר 100 גרםדייאנה21/05/2009
שלום , אני בשבוע 26 הריון ראשון.
היום ערכתי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם , לאחר שבבדיקת העמסת סוכר 50 גרם התוצאה הייתה 186 .
תוצאות הבדיקה (100 גרם) הן :
לאחר צום - 105
לאחר שעה - 204
לאחר שעתיים - 161
לאחר 3 שעות - 101
האם התוצאות תקינות ? מה משמעות התוצאות על המשך ההריון?
תודה וסופ"ש נעים
דייאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009וצריך מיד מעקב רופא ויעוץ דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
דייאנה23/05/2009מנוסח תשובתך הבנתי שהמצב ממש חמור..?
כמובן שהתכוונתי ללכת לרופא עם התוצאות בלי שום קשר, אבל עכשיו אני קצת לחוצה...
שכן החריגה היא לא בערכים גבוהים מידי, מה גם שחלק מהרופאים מאמינים בערכים מחמירים פחות שלפיהם הערכים שקבלתי עדיין בגבול הנורמה-
אני מסתמכת על הטבלא המופיעה באתר יולדת-
צום מעל 105 מחמירים -מעל 95
שעה מעל 195 מעל 180
שעתיים מעל 165 מעל 155
שלש שעות מעל 145 מעל 140
תודה שוב ומצטערת על הלחץ, פשוט התור שלי הוא רק בעוד 4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרדנה21/05/2009
שלום רב,
אני צריכה לעשות בדיקת העמסת סוכר 100.
האם אני יכולה לקחת כדור אלטרוקסין לפני הבדיקה? (כחצי שעה לפני הבדיקה..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עלית בטאמירי21/05/2009
שלום רב, שאלתי היא כזו :
11/5 - בטא 191
14/5 -בטא 633
21/5 - בטא 2557
האם עליה תקינה??כי אני רואה שבין הבטא השניה לשלישית אין הכפלה של 2 בדיוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקת אולטרהסאונד
ד''ר יזהר בן שלמה23/05/2009הגדרת העליה היא אפילו פי 1.5ביומיים זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העוברהילה21/05/2009
שלום רב,
בת 31 , הריון ראשון. שבוע 25+4 . כל הבדיקות עד היום תקינות.
כבר 3 ימים אני כמעט ולא מרגישה תנועות , היום למשל בכלל לא הרגשתי. וזאת למרות שהייתה תקופה משמעותית שבה כן הרגשתי די הרבה. אתמול הייתי במוקד של מכבי ובאולטראסאונד נראה דופק ותנועות (לפחות ע"פי הרופא שבדק אותי). סה"כ יצאתי משם עם הבחנה שהכל בסדר.
אבל אני עדיין מאוד דואגת ולא מבינה איך יכול להיות שאני לא מרגישה בכלל, אולי בכל זאת משהו לא תקין והרופא לא הבחין בכך? מה אפשר לעשות ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.
ד``ר איילון לחמן21/05/2009להילה שלום. ממליץ לחזור ולהיבדק. ניתן גם לבצע בדיקת מוניטור..לא להזניח!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון במשקל כבדאפרת21/05/2009
אני בהריון חמישי בשבוע ה-4 לערך. גילי הוא 38/10 משקלי 91 ק"ג גובהי 160 ס"מ - ידוע לי כי אלו נתוני פתיחה גרועים .שאלותיי הן האם אפשר להתחיל פעילות גופנית למרות שלא עסקתי בכך קודם להריון ומהי הדיאטה המומלצת עבורי להורדת משקל בזמן הריון מבלי לפגוע בהתפתחות העובר. אנא ענו לי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון במשקל כבד
אפרת04/06/2009
אני בהריון חמישי בשבוע ה-4 לערך. גילי הוא 38/10 משקלי 91 ק"ג גובהי 160 ס"מ - ידוע לי כי אלו נתוני פתיחה גרועים .שאלותיי הן האם אפשר להתחיל פעילות גופנית למרות שלא עסקתי בכך קודם להריון ומהי הדיאטה המומלצת עבורי להורדת משקל בזמן הריון מבלי לפגוע בהתפתחות העובר. אנא ענו לי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל.
ד``ר איילון לחמן04/06/2009לאפרת שלום.
המלצתי שעליך לפנות רופא נשים,לבצע הבדיקות הבסיסיות,ולפנות בהדרכתו לדיאטנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין A2 נמוךמריל21/05/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול אודות תוצאות בדיקת דם שקיבלתי ( בוצעה ב- 14/5):
המוגלובין A2 ( טווח תקין 2.1-3.5) - 1.5,
הערה: עשוי פעמיים. חוסר בברזל עלול לגרום לירידה בערכי המוגלובין A2 ולמסך על מצבי טלסמיה.
המוגלובין F ׁ(טווח תקין 0-2) -1.7
ב- 6/4 ערך המוגלובין בספירת דם - 12.7 (תקין)
מה אומרות התוצאות של המוגלובין A2 ? האם עליי לבצע בדיקות נוספות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי לא נענתה - אודה על תשובתכם
מריל21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לבדוק גם B12
ד''ר יואב פלד22/05/2009ולפנות להמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש משמעות לגבי העובר?
מריל24/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב את ההודעה- האם יש משמעות
מריל26/05/2009לגבי העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי במי שפיר ובבדיקת דםיעל21/05/2009
ד"ר שלום רב,
האם 1 MOM חלבון עוברי במי שפיר מקביל ל-1 MOM בבדיקת דם חלבון עוברי?
בעצם מה שאני מנסה לשאול הוא, האם 1MOM חלבון עוברי במי שפיר טוב יותר (מבחינה סטטיסטית כמובן) מאשר 1MOM חלבון עוברי בבדיקת דם?
מקווה שהשאלה מובנת ולא טיפשית מדי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן21/05/2009לדניאלה שלום.
בתשובת מי השפיר יש התיחסות לתקינות הבדיקה.אם כתוב שהבדיקה תקינה, למה לשבור הראש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות+סכרת?!שמרית21/05/2009
ד"ר שלום
הריון ראשון טבעי .אני בת 24
אני שבוע 25+ משבוע 6 מקיאה בצורה חולנית, ירדתי 10 ק"ג במשקל. קבלת נוזלים באופן צמוד עד לפני חודש..
כל הבדיקות ייצאו תקינות ב"ה.. (שקיפות וסקירות)
מה שכן . תמיד אמרו לי שהעובר גדול לגילו.
הייתה לי הפסקה של הקאות ל3 שבועות (מקיאה פעם ביום לעומת 15-20 ביום)
מעבר לסבל של ההקאות שה פשוט מתיש כואב ו..
עשיתי יום ראשון העמסת סוכר
וייצא לי 201 -מה שמבחין אותי כבעלת סכרת הריון
העניין שההקאות חזרו לי שוב ב3 ימים האחרונים
אני מקיאה שוב בצורה חולנית הכול..אוכל, מים..
אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ..
גם הקאות וגם סכרת?!
אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית ..
בברכה שמרית:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד``ר איילון לחמן21/05/2009לשמרית שלום.
עליך לבצע העמסת סוכר עם 100 גר סוכר.ולעבור עקומות סוכר יומיות.בכלל יתכן שההקאה קשורה לסכרת.אם לא עליך לעבור בירור גסטרואנטרולוגי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריון לא נעניתימירי21/05/2009
שלום, אני בשבוע 7 להריוני. אולטרסאונד עוד שבוע וחצי...מתפללת שהכל תקין...
האם יתכן כי אין לי סימני הריון בכלל?לא בחילות לא הקאות, רק טיפה עייפות וזהו?????זה יתכן?????זה מעיד משהו על תקינות ההריון??
מבקשת תשובה מהרופא בבקשה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון.
ד``ר איילון לחמן21/05/2009למאושרת שלום.
לא ברורה השאלה. האם את מתלוננת על כך שאת מרגישה טוב?להרגיש טוב זוהי לא תופעה חריגה בהריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -חידוד השאלה
מירי21/05/2009אני לא "מתלוננת " שמרגישה טוב , ברור שלא..פשוט רוצה לחוות קצת הריון..חח
בכל אופן למה ישנן נשים עם בחילות והקאות בהריון וישנן כאלו שלא מרגישות את ההריון עד כה בכלל?זו שאלתי. האם זה מעיד משהו על תיקנותו הפתחותו או על ההורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לנסוע לים המלח בשבוע 33אתי21/05/2009
אנחנו אמורים לנסוע לים המלח עוד שבועיים ואהיה סוף שבוע 32, רציתי לדעת האם בכלל מותר לי לנסוע, האם מותר להיכנס לים המלח,האם מותר להימרח בבוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח.
ד``ר איילון לחמן21/05/2009לאתי שלום.
לא ידועה בעיה מיוחדת עם ים המלח.ממליץ שתיעצי עם רופאך המכיר את כל עברך הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVדנה20/05/2009
בתחילת ההריון תוצאת בדיקת CMV היתה כלהלן:
CMV AB IgG 152.9 AU/ML
CMV AB IgM 0.25 NONREACTIVE
האם אני מחוסנת?
כל כמה זמן צריך לעבור את הבדיקה הזאת?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
ד``ר איילון לחמן21/05/2009ללימור שלום.
כן את מחוסנת על פי תוצאות הבדיקה.לגבי המשך הבדיקה כרגע אין צורך.ליעוץ רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)