מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטראסאונד ראשוןלינוי420/05/2009
שלום
בתאריך 15.4 מחזור אחרון
בתאריך 26.4 עשו לי טיפול - הזרעה
בתאריך 11.5 עשיתי בדיקת דם ויצא בטא 14 שזה נמוך יחסית. (בהתחשב בזה שזה כבר היום ה 15 מההזרעה)
לבקשת הרופא עשיתי בדיקת בטא נוספת בתאריך 14.5 והבטא עלתה ל 81.
עשיתי בדיקת בטא נוספת בתאריך 18.5 ובטא עלתה ל 483
אני מבינה שעליית הבטא תקינה.
אני רוצה לדעת האם בשבוע 6 מומלץ לעשות אולטראסאונד ראשון?
ואולי יש צורך לחכות יותר בשל כך שהבטא היתה נמוכה אחרי 15 ימים מהטיפול.
אני פשוט לא רוצה להגיע מוקדם מידי לרופא (אני מטופלת באופן פרטי)
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009חכי שבוע נוסף. הכל נראה תקין, ולא בוער לבצע את האולטרהסאונד בדיוק בשבוע הששי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהאבי20/05/2009
שלום,
אשתי בשבוע 11 +5 ימים.
בוצעה שקיפות עורפית.נראה תקין.
אולם הדופק 156 .הבנתי שהמקסימום 160.
האם זה לא גבוה מדי?זה כמעט המקסימום.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר של מי הדיפק?
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009אם של העובר זה בסדר. אם של אשתך, כדאי להבדק אצל הרוםא ולקבל יעוץ מרופא קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל!חדשה בהריון20/05/2009
שלום רב
שמי לינוי אני בת 21 הריון שני (ראשון הפלה טבעית) אני בשבוע ה- 14+3 לפני יומים נשקלתי (משקל ביתי) והיתי 40.400 התחלתי את הריוני 35 קילו היום נישקלתי וירדתי קילו ביומים האם זה הגיוני לרד קילו ביומים?
אני עושה הליכה בלילה למשך חצי שעה לנפש לא לדייטה.(ההליכה רגועה ולא מהירה)
יש לצין שאני לא אנורקסית ללא מחלות אוכלת טוב ויותר מידי טוב יש לי רק אסטמה משתמשת בונטולין.
נ.ב
אני נישקלת כל יומים ורושמת למעקב עצמי
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיקי את טקסי השקילה
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009ואכלי כרגיל. הבדל של קילו לכל כיוון הוא חסר משמעות. שקילה כל יומיים היא כשלעצמה גורמת לחצים מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון - לאחר הזרעהדנה20/05/2009
שלום רב,
הריון לאחר הזרעה שבוצעה ב- 3/5/09.
ממתי מחשבים את גיל ההריון? באיזה שבוע אני? ובאיזה יום מתחלף אצלי השבוע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הווסת האחרון מחושב שבועיים לפני
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשוםת בצבע חוםהיאם20/05/2009
אנחנו מנסים לכנס להריון והייתי אמורה לקבל מחזור מלפני 4 ימים ולא קיבלתי אבל כבר 5 ימים יש לי הפרשות חומות האם זה מעיד על הריון או לא?
תודה
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009צריך לבצע בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירלחוצה20/05/2009
רופאים יקרים שלום רב!
בת 22,הריון ראשון לאחר IVF שבוע 31+3.אתמול בצעתי בדיקת אולטראסאונד להערכת משקל
ובבדיקה התגלה כי משקל העובר הינו 1.5 ק"ג<שלפי דברי הטכנאית נמוך מהנורמה>
וכי כמות מי השפיר הינה 98.5 מ"מ כאשר באחוזון הוא מופיע בתור 6%
הטכנאית די הצליחה להלחיץ אותי ואמרה כי היא רוצה שהרופאה תראה את הבדיקה.
אך הרופאה תיהיה רק ביום ראשון ואם יש איזושהי בעיה שמצריכה טיפול אני חושבת שעדיף מה שיותר מוקדם.מעבר לכך,בימים האחרונים יש לי מעבר להפרשות הרגילות גם מעין הפרשות גבשושיות בצבע צהבהב,האם יש קשר בין השניים?והאם יש סיכון כלשהו לעובר?
סליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת תנועות הכי חשובה
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009אם את חשה היטב את תנועות העובר, את יכולה להמתין בסבלנות לפגישה המתוכננת עם הרופאהץ אם במקרה את חשה מיעוט תנועות לאחרונה, גשי בהקדם לבדיקה במוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת מין היילודאור20/05/2009
שלום
אני בת 37 ולי יש שלושה בנים , ברצוני להכנס שוב להריון בתקווה שאלד בת , רציתי לדעת האם ישנה אפשרות להתערבות של רופאים באופן פרטי או דרך קופת חולים
האם תוכלו לעזור לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה רמות של התערבות
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009באופן הפשוט יד עניין תזמון המגע המיני ביחס לביוץ, שזו שיטה עם 85% הצלחה.
במחיר של אלפי דולרים לא מועטים, ניתן לבצע הפריה חוץ גופית, לברר את מין העוברים, ולהחזיר את המין הרצוי.
לגבי השיטה הפשוטה, אהיה מוכן ליעץ לך בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אשמח גם אני לדעת את השיטה:)
לונה21/05/2009האין אפשרות לפירוט קל במסגרת הפורום? :) בבקשה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיטה - בקצרה
tuly8221/05/2009ככל שקיום יחסי המין נעשה קרוב יותר לזמן הביוץ עולים הסיכויים ללדת בן - בנסיבות אלו זריזותם של תאי הזרע המכילים Y (זכר) היא הקובעת, ולהם יש סיכויים גבוהים יותר להפרות את הביצית. לעומת זאת, קיום יחסי המין יומיים-שלושה לפני הביוץ מגדילים את סיכוייהם של תאי הזרע מכילי X (נקבה), העמידים יותר וזריזים פחות, לשרוד עד לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל20/05/2009
שלום,
לאחר בדיקת הריון ביתית ומתן תשובה חיובית נודע לי שאני בהריון מבדיקה אצל הרופא שבוצעה בתאריך 14.5 נמסר לי שאני בשבוע 5+ (וסת אחרונה בתאריך 7.4.09) אין לי שום סימני הריון לא בחילות לא הקאות ובלי כאבים בחזה האם סימנים אלו מעידים על תקינות ההריון???
תור לבדיקת דופק יש לי בתאריך 26.5 האם יהיה ניתן לראות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהיה ניתן
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009ומותר לך לשמוח, שאת לא מהסובלות בתחילת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירענת20/05/2009
שלום,
בת 40 לאחר הסטוריה של Trizomi-21 עם הפסקת היריון בשבוע 22.
וסת אחרונה 29.1.09
1. ברצוני לדעת באיזה שבוע הכי טוב (מהו הטווח הרצוי) לבצע את בדיקת מי השפיר בהתאם
לווסת האחרונה.
2. בדיקת FISH מה היא בודקת והאם היא מספיק אמינה ?
3. עלותה של בדיקת ה- FISH בביח' ציבורי?
אודה לתשובה מהירה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/20091. שבוע 16-17
2. אמינה לחלוטין
3. בררי בעצמך, איני יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
ענת20/05/2009
שלום,
בהמשך לתשובתך שניתן לעשות מי שפיר בשבוע 16-17
האם המדיניות שונה מביח' אחד למשנהו? לי הציעו לעבור את הבדיקה בשבוע 18??
האם בשבוע 16-17 (כמו שאמרת) זה בגלל שלוקחים בחשבון את זמן ההמתנה לתשובה שלוקחת בערך כ- 3 שבועות...... ואז כבר עלולים להגיע לשבוע מתקדם ולעבור לידה מוקדמת?
אנא תשבותך בהקדם...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה......
ענת21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתכן הריון?רקפת20/05/2009
שלום.
אתמול שכבבתי עם בן זוגי
אני ללא אמצעי מניעה.
מזה שנה הוא גומר בחוץ על הבטן שלי ואין שום בעייה.
אתמול שכבנו בפעם הראשונה הוא גמר בחוץ. מיד כשסיים הוא נגע בנוזל הזרע ודחף לי אותו לנרתיק עם האצבע.
האם ייתכן הריון?
לציין כי הווסת האחרון שלי היה ב 5/5 ובדרך כלל המחזור שלי סדיר ואני מקבלת כל 28-30 יום.
לפי הבדיקה שלי אלה ימי הפוריות.
האם כדאי לי לקחת פוסטינור או שמא הסיכוי אפסי?
רב תודות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם כבר שאלת -
טל20/05/2009חבל שאני לא יודעת את התשובה ממש, אבל ,לדעתי ,מהעצבה אולי יא-אפשר להרות , אבל יש לי כמה חברות שה"שליפה לפני" לא ממש עזרה להן . כידא שתשתמשי בעמצאי מניעה. יש כול מיני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לרופא
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009אם יש לדעתך החשש הקטן ביותר שחדר זרע, הרופא ירשום לך גלולות, שיגרמו לדמם וסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירחסוי20/05/2009
שלום,אני בהריון בשבוע ה-17 גילו שאני נשאית של SMA ולכן בעלי ביצע את הבדיקה ואנחנו צריכים לחכות לתשובה. המכון הגנטי אמר שתהיה תשובה בעוד כחמישה שבועות ואני יהיה כבר בשבוע ה-22, האם זה בסדר לעשות את הבדיקה של המי שפיר בשבוע הזה, זה לא מאוחר מדי? אם כן אז מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאוחר
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009זה הזמן. מצד שני, אם חס וחלילה יהיה צורך או רצון, להפסקת הריון, היא תצטרך להתבצע בשבוע שהוא מעט מאוחר מהרגיל. בכל מקרה, צריך להאמין שיהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ל CMVיעל20/05/2009
ד"ר יקר,
בתחילת ההריון עשיתי בדיקה לCMV ויצא תקין. (יצא שאני מחוסנת..)
האם את הבדיקה מספיק לעשות פעם אחת?
ואם צריך יותר, כל כמה זמן יש לבצע אותה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא היה צריך, ולא צריך גם להבא
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009וודאי כאשר התשובה הייתה שאת מחוסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי רואים עובר ודופק?לילוש20/05/2009
בוקר טוב :)
אני בהריון ממש התחלתי, שבוע 5. הרופאה שלי אמרה לי שאקבע תור לסוף שבוע הבא (שבוע 6+). האם ראוים כבר עובר עם דופק בשבוע הזה? או שזה מוקדם מידי? (הריון שני) אולי עדיף לי להמתין עד לשבוע 8?
תודה ויום מקסים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואים, אבל אם תמתיני יראו בטוח
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009והשבוע השמיני עדיין מוקדם מספיק מבחינת הצורך לאשר באולטרהסאונד את גיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמה חיוביתאורי20/05/2009
עשיתי בדיקות לקראת הריון - כהכנה מוקדמת
אני לא בהריון כרגע
הטוקסופלזמה שלי יצאה חיובית בשני הערכים.
מאז עברה כבר יותר מחצי שנה - הרופאים שלי כל פעם אומרים לי - עוד חודשיים תעשי עוד פעם בדיקת דם וזה אמור לעבור לבד
וזה לא עובר
עכשיו עשיתי עוד פעם - וזה שוב חיובי
אז הרופא אמר לי לעשות שוב עוד חודש
האם זה נכון שאי אפשר לטפל בזה במשהו? רק לחכות שזה יעבור לבד? זה הגיוני?
לחכות כל כך הרבה זמן?
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שיעבור זה רק נוגדני IGM
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009המחלה עברה מזמן. הנוגדנים שנוצרו נגד טפיל הטוקסופלזמה הם משני סוגים. המיידיים קרויים IGM והקבועים IGG. מה שיעבור 0ויכול שיקח שנה לשם כך) היא רמת נוגדני ה-IGM. העובדה שה-IGG גבוה, מעידה שאת חלית והבראת. אין סכנה להרות כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרה - דם מהטבורשרי20/05/2009
שלום,
אני בשבוע 24+4
אתמול חזרתי מסקירה מורחבת שבה נכנס מלא חומר (דביק ומגעיל) לחור הטבור שלי
אז במקלחת הכנסתי את האצבע לטבור וניקיתי אותו.
פתאום התחיל לרדת קצת דם מהטבור.
מכיוון שאני יודעת שהתינוק מחובר לחבל הטבור,
האם זה מסוכן/מעיד על משהו/גרמתי נזק?,
האם יכולה להיווצר בעיה מהשיפשוף שביצעתי שם, מהדימום הזה?
תודה על תשובתך מראש,
(ומתנצלת אם השאלה מפגרת)
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
הילה20/05/2009
חבל הטבור מחבר בין העובר לבין השלייה שנמצאת בתוך הרחם. אין חיבור לטבור של האם.
כך שלדעתי אין לך מה לדאוג, הדם נגרם בעקבות השפשוף החיצוני שלך.
מקווה שהרופאים בפורום יסכימו איתי.
נ.ב. אין שאלות מפגרות בהריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חשש
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009הסטרפטוקוקוס בשתן אינו משהו שדומה לשפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום נזק
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009זה כמו שפשוף בכל מקום אחר. שימי מעט חיטוי מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)