מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגדים לא נקייםשרה20/05/2009
שלום, רציתי לשאול אם יש בעיה בהריון ללבוש בגדים שיובאו מהודו, היות שבעבר הייתי בהודו וידוע לי כמה מחלות ולכלוך יש שם, והיות והבגדים עשויים ממשי וצבעוניים ולא ניתן לכבסם במים חמים רק פושרים האם אין עם כך בעיה בהריון , אולי השאלה נשמעת קצת "מצחיקה" אבל חשוב לי לדעת
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודעת מה האוכלוסיה בהודו?
לא מתמצאת אבל20/05/2009את יודעת כמה ילדים נולדים שם כל יום?
חחחח :)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקרונית הם נקיים
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009רוב החיידקים והוירוסים לא מתקיימים בסביבה יבשה. מכאן, שהבגדים הם בעצם נקיים. יתר על כן, הניקוי בסבון, גם אם הוא קר, מסלק את מה שנשאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס וcmvמירי20/05/2009
שלום רב, אני בשבוע 6 עשיתי בדיקה וגילו שאין לי נוגדנים לcmv והרופא אמר שעליי להיזהר מקרבת אנשים עם שפעת לפחות עד שבוע 16. אני אמורה לפגוש חבר שגילו לו סטרפטוקוקוס בשתן. האם יש חשש כלשהו להיפגש עימו בגלל הcmv או בכלל???מחשש הידבקות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש
ד''ר יזהר בן שלמה20/05/2009הסטרפטוקוקוס בשתן אינו דבר הדומה לשפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותשלומית19/05/2009
אני בשבוע 33 והופיעו לי בצקות ברגליים. בהריון הקודם "חוויתי" בצקות רק לאחר הלידה. אני יודעת שכל הריון לגופו, ובכל זאת איך אדע שזה לא יתפתח חס וחלילה לרעלת הריון ?
מהם הסימנים של רעלת הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות זה שכיח
ד''ר יואב פלד19/05/2009רעלת מתאפיינת בראש ובראשונה בעלית לחץ הדם
מדדי אחת לשבוע את ל.ד בטיפת חלב והישארי רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל שגוי בחלבון עוברייעל19/05/2009
שלום,
היום קיבלתי תוצאות חלבון עוברי (תבחין משולש) :
AFP - 1.91 MOM, 72.75 NG/ML
HCG - 2.05 MOM, 50.66 IU/ML
UE3 - 1.34 MOM, 1.63 NG/ML
לכאורה בדיקה תקינה עם סיכון של 1:5832, אבל (!!), משקלי מופיע בבדיקה כ-128 ק"ג, כאשר אני שוקלת 61 ק"ג !!
אני יודעת שלמשקל יש השפעה בנוסחה אבל אין לי מושג מה התוצאה הנכונה למשקל שלי (וגם אין אתר אונליין שמאפשר להכניס את כל הנתונים ולקבל את הסיכוי).
אשמח לקבל התייחסות מהירה, יש לי תור למי שפיר ביום חמישי ואת ההחלטה אם לעשות אותו או לא רציתי לקבל אחרי תוצאות החלבון עוברי.. בבקשה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשרי למעבדה והם יתקנו לך מיד
ד''ר יואב פלד19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי חושב מחדש - עדיין מוזר
יעל20/05/2009קיבלתי חישוב מחדש, אבל עדיין משהו נראה לי מוזר.
התוצאות הקודמות (לפי משקל של 128 ק"ג):
AFP - 1.91 MOM, 72.75 NG/ML
HCG - 2.05 MOM, 50.66 IU/ML
UE3 - 1.34 MOM, 1.63 NG/ML
סיכון של 1:5832.
התוצאות המעודכנות (לפי משקל נכון של 61 ק"ג):
AFP - 1.25 MOM, 47.75 NG/ML
HCG - 1.36 MOM, 33.66 IU/ML
UE3 - 1.14 MOM, 1.39 NG/ML
סיכון של 1:3707.
הייתי בטוחה שערכי החלבון הם אבסולוטיים (נמדדים למיליליטר) ושרק הסיכון ישתנה אבל כל התוצאות השתנו.. האם זה הגיוני, או שהמעבדה שוב עשתה טעות ?!
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלא תתקשרי לשאול אותם?
לונה20/05/2009אני חושבת שזה הכי בטוח כי אם יש טעות, הם היחידים שידעו לתקן או להסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר פשוט להתקשר
יעל20/05/2009זה המרפאה המרכזית של הכללית, והייתי צריכה ללכת לשם היום רק בשביל לקבל יחס (יומיים הטלפון היה תפוס) אמנם הרבה נתנו את המספר טלפון שלהם אבל זה פשוט סיוט להשיג אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשי למעבדה !!!!
טלי20/05/2009אל תקחי צ'אנסים, אולי התבלבלו בינך לבין מישהי אחרת , תבקשי לדבר עם מנהל המעבדה .
אם את מעל גיל 35 ממליצה לך על מי שפיר בכל מקרה .
לי יצא סיכוי 1:5545 ובכל זאת עשיתי מי שפיר.
לא כואב, אם תעשי אצל מומחה זה יעבור בשלום. הסיכוי היום להפלה ירד ל-1:300 ז"א ש-299 בנות עוברות את זה בשלום.
בהצלחה במה שתבחרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס 6מאיה19/05/2009
האם הרפס 6 מסוכן בשליש הראשון להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יואב פלד19/05/2009אין כזה דבר הרפס 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב
רננה20/05/2009יש כזה דבר והשם השני ואולי המוכר יותר הוא אדמדמת. האם זה מסוכן בשליש הראשון כי יש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע בהריוןשירה19/05/2009
שלום רב ד"ר
רציתי לדעת האם מותר לצבוע את השיער בהריון לבלונדיני?
אודה מראש
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתלונה19/05/2009
היי, אני מתחילה את השבוע ה-16 להריון (14 לעיבור) ובעוד שבוע עוברת את סקירתה מערכות המוקדמת.
שאלתי, האם בסקירת מערכות מוקדמת ת-מ-י-ד יודעים את מין העובר או שלפעמים אי אפשר לראות עדיין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואים
ד''ר יואב פלד19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית פעם שנייה ברצף...טל19/05/2009
שלום
עכשיו אני בתהליך הפלה (והייתה לי לפני חודשיים וחצי עוד אחת)
אני מניקה כבר שנתיים - האם זאת יכולה להיות הסיבה להפלות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה אינה סיבה להפלות
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009יתכן שכדאי לך לשקול בירור של הפלה נרגלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ליילד בעקבות משקל גבוה - דחוףעדי רביץ19/05/2009
שלום,
אני בהריון שבוע 39+5, והערכת המשקל האחרונה היא 3.757 קילו.
יש לציין שבשבוע 27+6 אושפזתי בעבות דימום שנחשד כהיפרדות שיליה חלקית ומאז אני בשמירה.
עצתה של הרופאה המטפלת שלי היא שאם עד יום ראשון אני לא יולדת באופן טבעי, כלומר יומיים אחרי תאריך היעד שהוא ביום חמישי, אז ללכת למיון יולדות וליילד את התינוקת בגלל הגודל.
שאלותי הן:
1. האם זו דעה מקובלת ליילד בעקבות הערכת משקל גבוהה בשלב הזה? מדוע לא ניתן להמשיך את ההריון כפי שהוא כעת?
2. מה היתרונות/חסרונות של שימוש בפיטוצין לעומת כדור להרחבת צוואר הרחם, שהבנתי שאלו שתי השיטות שיעמדו בפני ביום ראשון?
3. מה אני יכולה לעשות בעצמי בכדי לסייע להשראת הלידה כבר כעת – הליכות? יחסי מין? האם מותר לי בכלל לקיים יחסי מין אפילו עם החשד להיפרדות שיליה חלקית?
תודה רבה
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009אין עדות, שזירוז מהסיבה של גודל עדיף על המתנה.
מצד שני, מאד חשוב מה גודלך, אם את קטנה, יכול להיות שעובר של 4200 לא יצליך לצאת. אם את 170 ס"מ, ואגנך רחב דיו, אז אין סיבה להזדרז.
אם אינך סובלת מסוכרת הריונית, אין מניעה להמתין ללידה, מפני שעד למשקל של 4500 אין איש שממליץ על ניתןח. גם מעל 4500 יש עוד ויכוח בין הרופאים אם חובה להמליצ על ניתוח.
אשר לשיטת הזירוז - הבשלת הצוואר באמצעות נרות פרוסטגלנדין היא שיטה טובה, מפני שהיא מרככת את הצוואר, ומכינה אותו להיפתח עם בוא הצירים. מתן פיטוצין לווריד מלכתחילה, גורם לצירים "להילחם" בצוואר שעדיין אינו מוכן. העדפתי היא להתחיל בנרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחציםורד19/05/2009
הי,
הנני בשבוע 21 ועדיין לא מרגישה את תנועות העובר. הריון ראשון. בסקירה מוקדמת נאמר לי שהשיליה קרקעית, האם זו הסיבה שאני עדיין לא מרגישה תנועות?
אולטרה סאונד אחרון בוצע לפני שבועיים והכל תקין. כבר כמה ימים סובלת ממתיחות ברחם/בטן תחתונה, יותר חזק מהרגיל,האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009מיקום השליה שציינת אינו אמור להשפיע על אפשרות התחושה של תנועות העובר. הצפי שלי הוא שבתוך מספר ימים תחושי בתנועות, שהן מאד עדינות, ולכן בהריון ראשון הנשים בדרך כלל מזהות אותן יותר מאוחר מאשר בהריונות הבאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100יעל19/05/2009
שלום ד"ר
אני בשבוע 26 להריון
לאחר תוצאת העמסת סוכר 50 גר- 143 נשלחתי לבדיקה של 100 גר
התוצאות:
בצום - 78
לאחר שעה- 182
לאחר שעתיים- 140
לאחר 3 שעות – 117
האם יש לי סכרת הריון?
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קלה
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009הערך של 182 הוא חריג. נכון שכדי להגדיר סוכרת הריונית, צריך שני ערכים לא תקינים, אך המלצתי היא, שתתיעצי אם דיאטנית. גם אם אינך ממש חולת סוכרת הריונית, דיאטה כזאת תמנע צמיחת יתר של העובר, וסיבוכים אפשריים למקרה שעם הזמן מצבך כן יענה להגדרה של סוכרת הריונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון בהריוןלילך19/05/2009
אני בשבוע 7 ואין לי בכלל תיאבון
אני רוצה לאכול
אבל כשאני מתחילה לאכול מתחילה לי בחילה מהאוכל... ואני לא מסוגלת לאכול
יש פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009חוסר תיאבון עד סוף השליש הראשון להריון הוא חלק מההריון. יש נשים שאף סובלות מבחילה ומקיאות. עליך לשמוח שאינך נמנית עליהן. התיאבון עוד יבוא, אל דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלמיכל19/05/2009
האם מומלץ ליטול את כדורי הברזל לפני השינה?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחי מתי שבא לך
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....חסוי19/05/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם.
אני ברוך ה' בשבוע 13. כבר ביצעתי שקיפות: הכל תקין..
מה שכן, שמתי לב שבתחילת הריון היו לי כל מיני כאיבם מוזרים בבטן התחתונה שנעלמו.. מה שהחליף אותם: זה כאבי מחזור קלים שמופיעים מדי פעם ל5- 15 שניות ונעלמים.
הם זה תופעה מוכרת בהריון? יש מי מה? מי מה זה קורה? אולי מהתרחבות הרחם. כי כבר ממש רואים אצלי בטן
תודההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
לילך19/05/2009אני גם בתחילת ההריון שלי וגם לי יש את הכאבים האלה כמו כאבי מחזור קלים.
רשמתי שאלה פה לרופאים והם ענו לי שזה בסדר וזה טבעי.
קראתי באינטרנט שזה כתוצאה מהתמתחות הרחם והשתרשות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה להוסיף, ברשותכם
לונה20/05/2009בשליש הראשון שלי אני סבלתי מכאבי מחזור מדומים שהופיעו בפתאומיות ונעלמו לאחר מספר שניות. אחות שעובדת איתי אמרה שאני צריכה לשתות יותר מים. התחלתי להסתובב עם בקבוק ושתיתי בכמות גדולה הרבה יותר. תוך יום הכאבים האלה נפסקו.
אני לא יודעת אם מדובר באותו מקרה, אבל שווה לנסות לשתות קצת יותר:) זה בטוח לא יזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל דאגה
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009הריו (ובמיוחד הראשון) כרוך בהרבה שינויים בתחושת הגוף. מה שאת מתארת הוא זה. הדבר תקין, ואינו צריך להדאיג אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בהריוןאילנה19/05/2009
שלום רב,
אני בשבוע 13 תודה לאל (הריון תאומים) ורציתי לשאול האם מותר לי לעשות שעווה בבטן או שעדיף להימנע מזה ?
האם יכול להיגרם מכך אזשהו כאב/ נזק לעוברים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יזהר בן שלמה19/05/2009ואין כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)