מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשיעל16/05/2009
אני בשבוע 11 ובשבוע האחרון התחילו לי כאבי ראש חזקים.
לא סבלתי ממיגרנות לפני ההריון.
צריכה לדאוג מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה16/05/2009אפשר לקחת אופטלגין ולשתות הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאשרון16/05/2009
שלום
אני היום בהריון עם ערכי בטא ב10.5 תוצאה 17
14.5 תוצאה 145
האם מבדובר בהכפלה נורמלית אף על פי שאין זאת הכפלה מדוייקת? יש לציין שזהו הריון שלישי שלי, הקודמים היו הריון מחוץ לרחם והריון כימי עם ערכים לא נורמלים קיצוניים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לחלוטין
ד''ר יזהר בן שלמה16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת הריון וAFP גבוהדנה16/05/2009
שלום דוקטור,
עד השבוע ה-10 סבלתי מדימומים ON AND OFF.
בשבוע ה-16 ביצעתי בדיקת דם של חלבון עוברי, וערך AFP יצא 2.20 (השאר תקין)
האם יכול להיות קשר בין הדימום (שהפסיק כמה שבועות לפני בדיקת הדם) לערך AFP הגבוה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן - יש קשר
ד''ר יזהר בן שלמה16/05/2009הספרות מעידה, שיש עליה בערכי חלבון עוברי אלפא במקרי דמם רחמי בתחלילת ההריון. הממצא אינו מעלה את שכיחות תסמונת דאון. בהנחה שהסקירות שתבצעי והשקיפות הערפית יהיו תקינים, הסירי דאגנ מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברדנה15/05/2009
ד"ר שלום ,
ביום א הקרוב בע"ה אני נכנסת לשבוע 23 רציתי לשאול מאיזה שבוע עלי לשים לב לתנועות עובר ? ? הבנתי שמשבוע מסוים ממש אמורים להקפיד ולבדוק.. איך עושים זאת באיזה תדירות זה נחשב לבסדר..
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חשה בהן בלאו הכי
ד''ר יזהר בן שלמה16/05/2009אין שום צורך לעקוב בחרדה. בחודש האחרון להריון יש למעקב מסודר שלך אחרי התנועות חשיבות יותר גדולה, אך כעת זה ממש לא חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי מי שפיר=תוך כמה זמן?דנה15/05/2009
ד"ר יקר,
בבדיקת דם חלבון עוברי הערך יצא AFP 2.20
עשיתי דיקור מי שפיר.
שאלתי היא:
1. תוך כמה ימים מיום ביצוע הדיקור, ניתן לראות את תוצאת
החלבון העוברי?
2. אם היתה בעיה, היו מתקשרים מיד?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים ספורים
ד''ר יזהר בן שלמה16/05/2009ואכן מתקשרים מיד במקרה הפחות טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה מושפע קצב עלית בטאמירי15/05/2009
יש לי שתי שאלות:
1. לאחר הפריה, מהו ההערך ההתחלתי של בטא ממנה היא מתחילה להכפיל עצמה כל יומיים??האם מ2 ל4 ל8 וכן הלאה?או שמלכתחילה הספירה מתחילה מערך גבוה יותר?
2. האם עליית הבטא מושפעת מתזונה?אם אכלתי נניח בצהריים יוגורט ןפירות ובערב מנת עוף או בשר ופחמימה, יש קשר לעליית בטא??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 יש לך תשובה בפורום השני
ד''ר יואב פלד15/05/20092 לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!חדשה בהריון15/05/2009
שלום רב אני בשבוע ה -13 לפני שבוע בארך עשיתי שקיפות עורפית מה הבידקה הבאה שאני אומרה לבצע ולמתי לקבוע תור (איזה שבוע בארך) מודע לכם על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 15 סקירה מוקדמת
ד''ר יואב פלד16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהתמי15/05/2009
שלם ושבת שלום
אני בשבוע 14 ומהבוקר יש לי כל הזמן יציאות ולאחר כך אני רואה שיש כתם דם על הנייר טואלט (זה רק היום) האם אני צריכה להלחץ וללכת לבדוק דחוף ?
אשמח לתשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעזור אם תפרטי
אני15/05/2009האם הדם וגינלי או רקטלי... כי דימום מהרקטום בזמן יציאות (במיוחד עצירות שונה מדימום מהוגינה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה דמם מטחורים
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009רצוי לעבור למזון עתיר שאריות, כדי שלא תהיה לך עצירות. יתכן שהתחושה שלך של צורך ביציאה נובע מהטחורים, שמעט נפוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תמי15/05/2009אבל אין מה להלחץ נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 10מריל15/05/2009
שלום ובוקר טוב,
ביום א' בערב היו לי קרישי דם ופניתי למיון - בוצעה בדיקה גיניקולוגית ואולטראסאונד והיה תקין.
בימים ב'- ד' היו לי הפרשות חומות.
מאתמול ( יום ה') פסקה התופעה.
האם אני יכולה לשוב לעבודה ולפעילות רגילה במצב זה?
האם צריכה להיות התייחסות מיוחדת להמשך ההריון מבחינת פעילות פיזית / מבחינה אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להפוך לחולה למשך כל ההריון
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009חזרי לפעילות ותני לחוויה לשקוע לתוך העבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה נדחיתאלה14/05/2009
שלום רב,
לאחר איחור בווסת של שבועיים נמצא בטא 74 ולאחר יום דימומים.
בעקבות אי עליית הבטא קיבלתי 4 כדורי ציטוטק דרך הנרתיק ( 3 מתוכם יצאו}.
לאחר שבוע בדיקה נמצא רירית הרחם 5 מ"מ, אך הבטא 84.
למה הבטא לא ירדה עדין?
אני מאוד מודאגת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש סליחה
דני15/05/2009ההודעה קפצה למקום הלא נכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזור על הבדיקה
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009יכול להיות שנותרה שארית מזערית, שקרוב לוודאי תיעלם בתוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאמירי14/05/2009
שלום רב,
ב11/5 - בטא 191
ב14/5 - בטא 633.
האם עליה תקינה?
אם אני מבינה נכון הבטא אמורה להכפיל עצמה ככה שבעצם אם הייתי עושה את הבדיקה ב13/5(יומיים אחרי 11) היתה אמורה להיות 400. נכון?ולכן היום יום אחרי זה תקין??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות שקיפות עורפיתסיון14/05/2009
שלום!!!
להלן התוצאות שהתקבלו בבדיקת השקיפות העורפית:
NT גיל ההריון לחישוב -12.3 weeks
CRL -59 mm
NT-Nuchal Translucency - 1.09 MOM
NT-Nuchal Translucency - 1.2 mm
PAPP-A - 1.58 MOM
PAPP-A - 3178 mIu/L
FREE BETA HCG -1.44 MoM
FREE BETA HCG -48.4 ng/ml
maternal age-related risk 1/1200
downs syndrome risk 1/9500
trisomy 18 risk 1/20000
אשמח לקבל פיענוח או הסבר של התוצאות הנ"ל.
תודה
סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי לתסמונת דאון
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009נמוך מאחד ל-20 אלף. יופי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMAחסוי14/05/2009
שלום שמי מיטל ואני בשבוע ה-16 להריון , זה הריון ראשון שלי וקיבלתי את התוצאות של הבדיקות הגנטיות ויצאתי כנשאית למחלת ה-SMA בעלי עשה את הבדיקה ואנחנו ממתינים לתשובה.
השאלה שלי היא מה קורה במצב ששנינו נשאים איזה בדיקה יכולה לאבחן את העניין יותר לעומק בשלב של ההריון שאני נמצאת בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009כי כאשר שניים נשאים, אחד מכל 4 ילדים עלול להיות חולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןכואבת14/05/2009
שלום רב
בתאריך 15/5 הייתי אצל הרופא אשר איבחן באצעות אולטרסאונד ויגינלי שאני בשבוע ה 3 , אך הווסת האחרונה שלי היתה ב 19/3 , והביוץ ב 31/3 , איך זה ייתכן? האם זה הגיוני ? אני לא אומרה להיות בשבוע ה 7 לפחות ?
אני מרגישה מצוין , מלבד כאבי בחזה והפרשות צהובות
הורמון בטא לפני כשבוע עלה ל 2800 מ 146 5 ימים לפני
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה תקין
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009הרופא אמר כנראה שלושה שבועות אחרי הביוץ, וזה קרוי על ידי הרופאים שבוע 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףףףף לד"ר וגם לבנות!!!!שרון14/05/2009
בס"ד
ערב טוב!
אני ברוך ה' בשבוע 12 ויומיים.
1.ביומיים האחרונים, הכאב בשדיים עבר לחלוטין.ו נראה לי בכל אופן, שבטן שלי נהייתה ממש קטנה. ובכלל אני מרגישה די טוב, יש בחילות, אבל פחות... יש לי סקירה רק בעוד שבועיים וחצי, אני לא רוצה להיות פרנואידית, אבל אולי כדאי לקפוץ למיון? או שזה משהו שכבר קרה למישהי?
2. ועוד משהו, יש לי מדי פעם כאבי מחזור לכמה דקות. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרנואידית לפרנואידית...
לימור14/05/2009אני לא רופאה, אבל מנסיון כאבי "מחזור" לכמה דקות זה בגלל שהרחם גדל - וזה מצויין
אבל תמיד כדאי לעשות אולטרסאונד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה מאד מטריד, גשי להבדק
ד''ר יזהר בן שלמה15/05/2009לא שווה כאב הלב לשבועיים. בדיקה אחת, ואת שוב מחייכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)