מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דקירות בבטןסיגל19/10/2008
שלום, יום חמישי עשיתי בדיקת בטא ושמחתי לגלות שאני בהריון (178), אחרי טיפול IVF שעשיתי ב- 02/10 (הוחזרו 2 עוברים איקסי). אני נוטלת נרות פרוגרסטרון 200 מ"ג 3 פעמים ביום. יש לי מעט כאבים - מעין דקירות - בצידי הבטן התחתונה, בעיקר בצד ימין אבל גם בשמאל.הכאבים אינם חזקים וזה בא והולך. יש גם כאבים הדומים לכאבי מחזור. האם זה נורמלי? האם זה יכול להעיד על הריון חוץ רחמי? גירוי יתר שחלתי (הבטן לא נפוחה, שאבו לי 10 בציות)? התפתחות לא תקינה של ההריון, או איזושהי בעיה אחרת? תודה, סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבטן תחתונה
יעל20/10/2008אני בשבוע 31, לאורך כל ההריון שלי יש לי כאבים בבטן התחתונה (הריון ראשון). הרופאים כולם אומרים שכל עוד צוואר הרחם סגור, הכל תקין ולכ- 40% מהנשים יש כאבים כמו שאת מתארת לאורך כל ההריון במיוחד בהריון ראשון. שיהיה לך הריון קל יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לסיגל שלום.
בעקרון,אין לדעת ללא בדיקה הסיבה לכאבים .את בודאי בהשגחה רפואית,אז ממליץ לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בבטן
סיגל20/10/2008תודה על תשובתך. אני אמורה להבדק רק ביום רביעי, כי הרופא שלי בחו"ל. האם יש דחיפות להבדק לפני כן במיון? אם חלילה משהו לא תקין, האם יש אפשרות לאבחן או לטפל בזה בשלב כל כך מוקדם? רציתי להוסיף שזהו היריון ראשון ואת הדקירות אני מרגישה עוד מלפני האיחור במחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר בהריוןשולי19/10/2008
אני בשבוע 25 בהריון ראשון עם תאומים. היום עשיתי בדיקת 50 גר' סוכר. מעלתי את הסוכר בלימון סחוט ומים בשתי כוסות. האם עשיתי טוב? תוצאת הבדיקה יצאה גבוהה 148, האם התוצאה יצאה כך בגלל הוספת מים ולימון בשתי כוסות? עליי לציין כי שתיתי את הכוסות אחת אחרי השניים ללא המתנה. תודה עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לשולי שלום.
אין קשר בין התוצאה לבין מהילת הנוזל.ממליץ כמקובל לבצע ההעמסה המלאה עם 100 גר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל ופריצת דיסקחסוי19/10/2008
יש לי פריצת דיסק L4-L5. האם יש בעיה עם מתן אפידורל בלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לחסוי שלום.
כן יש לך בעיה עם הרדמה אפידורלית עקב פריצת הדיסק. עליך להתיעץ עם מרדים בכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן והעמסת סוכרחסוי19/10/2008
א. באיזה שבוע אמורים להתחיל לבדוק חלבון בשתן? ב. באיזה שבוע מתחילים לבדוק העמסת סוכר (לאמא שלי יש סכרת (קיבלה בגיל מבוגר) האם אני נחשבת בעלת סיכון יותר מאחרות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לחסוי שלום.
למה את רוצה לבדוק חלבון בשתן?.בעקרון נעשות בדיקות שגרה של שתן,לאורך כל ההריון. העמסת סוכר מתבצעת בשבוע ה-24.כן את עם סיכון מוגבר עקב הסיפור המשפחתי.כדאי לכן בכל מקרה להקפיד על תזונה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך שאלה
חסוי20/10/2008תודה על תשובתך. לגבי בדיקת שתן - הרופא שלי לא הפנה אותי לבצע הבדיקות. האם זה משהו שאני אמורה לבקש מאחיות קופת החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק, תרופות והריוןחני19/10/2008
קיבלתי בשבועיים האחרונים סטרואידים, תרופות אנטי דלקתיות ואף זריקה סטרואידית אפידורלית לגב עקב פריצת דיסק. האם ניתן לנסות להיכנס להריון (טבעי או באמצעות הורמונים) לאחר לקיחת תרופות אלה? האם הדבר יכול לפגוע בעובר? האם השילוב של הורמונים הנלקחים לIVF וסטרואידים מסוכן? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לחני שלום.
לפריצת הדיסק יכולות להיות השפעות על ההריון.כדאי לכן להתיעץ עם האורטופדים.לגבי שילוב הסטרואידים עם תרופות הורמנליותף,בעקרון לא צפויה בעיה קשה. יש כמובן לידע המטפלים עלכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מומלץ לנהוג בהריון
שאשא10/01/2009לאישה שיש לה פריצת דיסק בהריון , האם ההריון עשוי להחריף את המצב ואם כן האם ניתן לעשות משהו למזער את הנזק שעלול להגרם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרשולי19/10/2008
שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים. בבדיקת 50 גר' סוכר נמצא כי רמת הסוכר הינה 147 (הנורמה היא עד 140). הבנתי שהבדיקה לא תקינה והיא יכולה להעיד על סכרת הריון. בנוסף אציין שיש לנו סכרת במשפחה. ובבדיקת שתן נמצא PROTEINE UR 20.00 MG/DL האם יש קשר בין תוצאת הסוכר לרמת החלבון? כל הבדיקות דם ושתן יצאו תקינות לאורך כל ההריון. האם הדבר מסוכן להריון ולעוברים? תודה, שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לשולי שלום.
כעת ,לאור תוצאות הבדיקה של 50 הגרם,את מתבקשת לבצע בדיקה עם 100 גר סוכר. רק אחרי בדיקה זו ניתן יהיה לדעת באם כן או לא מדובר בסכרת הריונית. אין קשר לרמה המינימלית של החלבון בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעאושרת19/10/2008
שלום רב! הלכתי לאיבוד בין שלל הבדיקות שיש לבצע. הרופא אמר לי לבצע תבחין מרובע, וזאת בטרם ידע כי בכוונתי לבצע בדיקת מי שפיר, ביצעתי שקיפות עורפית סקר ביוכימי מוקדם (נדמה לי שזה בדיקת PAP) בעוד שלושה ימים אבצע סקירת מערכות מוקדמת בעוד כשבועיים בדיקת חלבון עוברי ולאחר יומיים: אבצע דיקור מי שפיר. האם עליי לבצע את התבחין המרובע במידה ואני עושה דיקור מי שפיר? אם כן - איזה בדיקות נוספות עליי לבצע? אם לא - איזה בדיקות אני לא צריכה לבצע? אנא עיזרו לי לעשות סדר. תודה מראש, אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בשבוע ה-15 + 2.
אושרת20/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין.
ד``ר איילון לחמן20/10/2008לאושרת שלום.
התבחין המרובע וגם הסקר הביוכימי המוקדם.תפקידו לדעת רמת הסיכון לתסמונת דאון ועל פי התוצאה להמליץ או לא על בדיקת מי השפיר.מאחר ובכל מקרה את מבצעת בדיקת מי השפיר,הרי זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות בהריוןידין19/10/2008
שלום, אני אולי בתחילת הריון ומשתעלת נורא, מכיוון שאני לא רוצה לקחת סירופ או כל דבר אחר כי אני לא בטוחה שאני לא בהריון רציתי לדעת אם יש איזה שהוא סירופ שניתן לקחת טבעי אולי על בסיס דבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול בהריון
ד''ר שמואל פנסקי19/10/2008א. בד"כ לשעול שאינו מאוד טורדני לא כדאי לקחת טפול כלשהוא, רוב הסירופים להקטנת השעול ניתנים לטיפול בהריון , במידה ולא הדבר מצויין בברור בדף המידע הנילווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןידין19/10/2008
שלום, בשלושה חודשים האחרונים אני מקבלת מחזור כל 27 לחודש. התחלנו לקיים יחסים מה= 6 לחודש, מתי אני יכולה כבר לבצע בדיקת הריון {מבית מרקחת לא בדיקת דם } כדי לראות אם אני בהריון ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין הריון
ד''ר שמואל פנסקי19/10/2008ביום הוסת הצפוי ואף 1-2 ימים לפניו התבחין בשתן יהיה חיובי במידה והכן הביוץ סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה שלוש בהריוןידין19/10/2008
שלום, רציתי לדעת האם מותר לקחת בתקופת הריון אומגה שלוש, האם זה כמו ויטמנים רגילים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 בהריון
ד''ר שמואל פנסקי19/10/2008ניתן לקחת . אומגה 3 הינו סוג של חומצת שומן חיונית לפעולת גופינו , במחקרים רבים נימצאה יעילות לתוספת של אומגה 3 לתזונה , (במינון המתאים) . עדיין אין המלצה גורפת של רשויות הבריאות בעולם על השימוש בו בהריון אם כי מחקרים לא מעתים הראו על מספר יתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת חצוצרהענת19/10/2008
שלו.אני בת 24 לפני כ שבועיים עברתי כריתת חצוצרה שמאלית עקב הריון מחוץ לרחם האם זה מוריד את הסיכויים לכניסה להריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת חצוצרה
ד''ר שמואל פנסקי19/10/2008הריון חוץ רחמי מוריד את הסכוי להרות , אך עדיין טובים הסכויים להרות שוב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצים בתמיטל18/10/2008
אם אני צריכה לבייץ בערך ב19 לחודש וקיימנו יחסים ב-17 .... האם יש סיכוי להריון? עשינו את זה ב17 כי ידוע שזרע ניקבי מחזיק מעמד יותר מזרע זיכרי.... מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה קיימנו יחסים ב-16 לא ב-17
מיטל18/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת.
ד``ר איילון לחמן18/10/2008למיטל שלום.ההשפעה מראש על סוג העובר היא יחסית,כידוע לך ,מאד קטנה.ישנו ספר שלם על שיטות הנקרא בן או בת.ניתן להשגה בחנויות הספרים. להערכתי חשוב קודם כל שיהיא הריון רצוי על שני בני הזוג,לאחר מכן שהעובר יהיה בריא ושלם ורק לאחר מכן מינו.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ברור
מיטל18/10/2008אך לשאלתי..... האם יש סיכוי להריון אם קיימנו יחסים ב16 והביוץ צריך להיות ב19
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על התערבותי...
מיכל19/10/2008אבל בקשר לשאלתך ניתן להרות כך ואני יודעת זאת כי כרגע אני בהריון בדיוק בהפרש הימים האלה שבין קיום היחסים לבין הביוץ ( בעלי היה בנסיעה) ויש לי בת אז שיהיה לך בהצלחה תמיד יש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
שלום19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל18/10/2008
האם נטילת אנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס בזמן נסיון להריון יכולה להשפיע על טיב ההריון, בהיתחשב בזה שאני בידיוק בביוץ בזמן נטילת האנטיביוטיקה.... האם ציפרודקס מותרת לשימוש בזמן הריון באופן כללי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה.
ד``ר איילון לחמן18/10/2008למיטל שלום.
לא מוכרת השפעה של אנטיביוטיקה עלטיב ההריון.לגבי ציפרודקס כמו כל התרופות ניתן להתקשר למחלקה למניעת מומים של משרד הבריאות 02-6243669.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יגידו לי במחלקה?!
מיטל18/10/2008מה עלי לשאול.???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן עץ התהדנה18/10/2008
שלום רב. אני בהריון בשבוע 32. בשבוע שעבר הייתי עשיתי פדיקור והקוסמטיקאית שמה לי קצת שמן עץ התה על פצע שהיה לי ברגל והמליצה לי לרכוש אחד הביתה - וכך עשיתי. לאחר מכן ראיתי על הבקבוק הערה שאסור לשימוש לנשים בהריון. רציתי לדעת מה הסיכון בשימוש חיצוני (כמובן!) בשמן עץ התה במהלך הריון. אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן.
ד``ר איילון לחמן18/10/2008לדנה שלום.
אכן מוזרה ההערה הרשומה על הבקבוק. בכל מקרה הרשות המוסמכת לענות היא משרד הבריאות.02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן עץ התהדנה18/10/2008
שלום רב. אני בהריון בשבוע 32. בשבוע שעבר הייתי עשיתי פדיקור והקוסמטיקאית שמה לי קצת שמן עץ התה על פצע שהיה לי ברגל והמליצה לי לרכוש אחד הביתה - וכך עשיתי. לאחר מכן ראיתי על הבקבוק הערה שאסור לשימוש לנשים בהריון. רציתי לדעת מה הסיכון בשימוש חיצוני (כמובן!) בשמן עץ התה במהלך הריון. אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן עץ התה
ד''ר פרדי דוד18/10/2008קרוב לוודאי שהכמות המועטה ששמו לך על הרגל לא תזיק להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)