מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה בחיבור בין רגל לגוףאיילת10/10/2008
האם מכה חזקה במקום שבו הרגל מתחברת לגוף/בטן יכולה לגרום נזק? אני בשבוע 25.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בירך
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008במידה ואת חשה היטב בתנועות ולא התרחשה בעייה ביממה שאחרי , לא צפוי כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הכי אמין לבצע בדיקת הריון?עדן10/10/2008
מאיזה תקופה של איחור הכי מומלץ לבצע על מנת לקבל תוצאה הכי אמינה ובאיזה בדיקה הכי עדיף לבצע. אני מרגישה סימנים של הריון ממש כמו בהריון הקודם הייתי אמורה לקבל לפני יומיים וטרם קבלתי עשיתי בדיקה ביתית שהראתה שלילי, האם זה היה מוקדם לבצע ומה לגבי אמינותם של הבדיקות הללו בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר יומיים איחור בווסת בדר"כ ניתן
אני10/10/2008לראות כבר תוצאה בבדיקות הביתיות. הכי טוב לבצע בדיקת דם (בטא) שהיא הכי רגישה ומדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירהס. טובה10/10/2008
שלום רב אני בחודש תשיעי הריון תקין ואני צריכה לעבור עקירה בשן בינה. הרופאה הביאה לי היום אנטיביוטיקה (מוקסיוויט). האם אין בעיה לעשות עקירה בחודש זה? ומה בנוגע לאנטיביוטיקה? לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008גם טפול במוקסיוויט וגם עקירה הן פעולות שניתן ויש לבצען בהריון במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלותאנה09/10/2008
אני בת 30, אחרי 3 הריונות, ואמא לילד אחד בן 5.ההריון הראשון נגמר בעובר ללא דופק בשבוע 12. מההרוין השני ללא סיבוכים נולד לי בן בריא . ההריון השלישי נגמר בעובר ללא דופק בשבוע 9. אחרי הפלה ראשונה עשיתי בדיקה לMTHFR וגילו שאני הומוזיגוטית למוטציה C677T. לא עשיתי בירור של פקטורי קרישה אחרים. אני לא מסוגלת מבחינה נפשית לעבור עוד הפלה.האם אני צריכה לבדוק פקטורי קרישה אחרים? האם זה שאני הומוזיגוטית לMTHFR מצדיק לקיחת קלקסן או אספרין? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות - קרישיות יתר
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008רצוי שתשלימי ברור לקרישיות יתר ותטופלי בהתאם ע"י המטולוג מומחה / מילד שמתמחה בהריונות בסכון , טפול מתאים יקטין משמעותית הסכון לסבוכי הריונות ועוגמת נפש. מומלץ מאוד להשלים הברור לפני הריון נוסף ולא בעת ההריון . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהרונית09/10/2008
אני בשבוע 14. בתחילת ההריון נמצא שאין לי נוגדנים למחלה CMV. לפני כמה ימים שהיתי במחיצת מתבגר שבדיעבד הסתבר שיש לו מחלת הנשיקה. האם יש בדיקות מסויימות שעליי לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה והריון.
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008א. רוב מיקיר מחלת הנשיקה הם מוירוס שקוי בקיצור EBV , הדבקות במחלה דורשת מגע הדוק ( רוק) . נראה ש EBV אינו מהווה גורם סכון משמעותי לעובר , רוב במבוגרים רחשו חיסון למחלה בילדותם ע"י הדבקות קלה ללא תסמינים והם מוגנים , לכן נראה שאינך בסכון , אך לדעתי כדאי לחזור ולבצע הבדיקה ל CMV וגם ל EBV בעוד מספר שבועות כדי לדעת בברור שלא "נפגשת בוירוס לראשונה בהריון ".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לפני הריוןחן09/10/2008
שלום. אני ובעלי ממוצא אשכנזי ורציתי לדעת אילו בדיקות מומלץ לבצע? קיבלתי את הטבלה של הבדיקות וכבר עשיתי את העמודה של ה"מומלצות". לגביי כל השאר בדקתי באינטרנט וראיתי שליד כל אחת רשום שאם אתה אשכנזי- מומלץ לעשות את הבדיקה. באמת כדאי לעשות את כולן???? (חוץ מאלו שכמובן "לא מתאימות לסקר במוצא שלכן"). יש למישהי מושג על איזה סכום כספי אנו מדברים (אני ב"מכבי")? שאלה נוספת- האם במקום כל הבדיקות הללו עדיף פשוט לעשות בדיקת מיי שפיר?? אודה לכם אם תתייחסו לכל שאלותיי.... חג שמח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008ב"מכבי " ישנה תוכנת מחשב נחמדה "גנוגרם" . אני מניח קיבלת יעוץ ואת מכירה אותה .
העמודה הראשונה מומלצת ב"חום" ע"י איגוד הגנטיקאים . העמודה השנייה גם היא מומלצת, אך הסכוי ללחלות במחלה קטן יותר או שהמחלה קלה יותר ולכן השיקול הכספי ישפיע לגבי החלטתך . לגבי המחיר בסניפי הקופה אמורים לתת לך תשובה מתאימה.
בדיקת מי השפיר הסטנדרטית אינה בודקת את המחלות המוצאות . היא תבוצע רק במידה ו בני הזוג נימצאו נשאים של המחלה ולכן עוברם עלול להיות חולה , לכן בדיקת מי שפיר רגילה אינה תחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןחן09/10/2008
האם זה בסדר להיכנס להריון 5 וחצי חודשים לאחר סיום לקיחת רואקוטן(תרופה לאקנה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן והריון
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008לאחר שלושה חודשים מסיום הטפול אין מניעה להרות (זאת עם טווח בטחון גדול) בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבעה רופאים ורק אחד עונה??לחוצה08/10/2008
למה לוקח הרבה זמן לענות? עדיין מחכה לתשובות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארבעה רופאים.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008ללחוצה שלום.
מה השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה אחרי IVFליאת08/10/2008
שלום, אני בהריון מ- IVF ורציתי לשאול האם מכיוון שאין סיכוי שיש טעות בתאריך הביוץ וכו'- זה אומר שהסיכויים להריון של מעל 40 שבועות הינו נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לליאת שלום.
ממוצע משך ההריון הינו אכן 40 שב.לידה במועד נחשבת בין שבוע 38 ל-41.בהריון ראשון,יש יותר נטיה לעבור ה40 שב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהחסוי08/10/2008
שלום, רציתי לדעת עד איזה שבוע/ חודש אפשר לקחת את הכדור שמפיל את העובר אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לחסוי שלום
עד שבוע 7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטזםרקפת07/10/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת, אז איך בכל זאת ניתן לגלות אוטיזם והאם לאחר הלידה ניתן לגלות, או באיזה גיל כבר ניתן לגלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיזם.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לרקפת שלום.
בנושא זה כדאי להתיעץ עם רופאי הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה...חסוי07/10/2008
שלום וברכה! לפני יומיים לא נצפה דופק באולטרסאונד בשבוע 9. הרופא אמרה לי לחכות שבוע (עד יום א' 12.10.08) שאולי זה יפול לבד (ושזה עדיף) ואם לא, שאגיע לרופא תורן, והיא הביאה לי הפנייה לאולטרסאונד . יצאתי המומה ובוכיה, וכעת אני מבולבלת ומלאת שאלות: 1. היום, יום ג' בערב החל לי דימום. מה זה אומר? שזה הולך ליפול לבד? 2. ואם זה לא יפול לבד, צריך לעשות גרידא? מה המשמעות של זה? זה מעיין ניתוח? במה זה כרוך? 3.ומה קורה אח"כ, כמה זמן אחרי ההפלה\הגרידא יהי הביוץ הקרוב שלי? איזה כיף שיש את מי לשאול!!! אשמח לתשובות כמה שיותר מפורטות... אני בלחץ מטורף! המון תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לחסוי שלום
הפעולה שאת הולכת לעבור הינה טכנית פשוטה.בהרדמה כללית נכנסים לצוואר הרחם בדרך הנרתיק,שואבים תוכן הרחם לאחר הרחבה קטנה של הצוואר.הזמן הממוצע הינו כעשרים דקות. לאחר שעתיים ברוב המקומות שולחים הביתה.כמובן עליך להגיע בצום.חשוב להביא בדיקות הדם כמו סוג הדם וספירת דם.המחזור הבא מגיע בין 4 ל-6 שב.לאחריו ניתן שוב להיכנס להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דם כללית - שבוע 26חסוי07/10/2008
שלום רב, להלן ספירת דם כללית מהיום. האם הכל תקין? מאד מוטרדת .... הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 13.4 WBC 5.40- 4.20 M/ul 3.79 RBC 16.0- 12.0 g/dl 10.8 HB 47.0- 37.0 % 33.3 HCT 31.0- 26.0 pg 28.4 MCH 36.7- 33.0 g/dl 32.3 MCHC 16.0- 11.0 % 13.0 RDW 97.0- 80.0 fL 88.0 MCV 75.0- 40.0 % 73.3 NEUT% 50.0- 20.0 % 19.5 LYM% 12.0- 2.0 % 4.0 MONO% 7.0- 0.0 % 2.1 EOS % 2.0- 0.0 % 0.2 BASO % 4.5- 0.0 % 0.9 LUC% 8.0- 1.9 K/ul 9.8 NEUT.abs 4.5- 0.9 K/ul 2.6 LYMP.abs 1.0- 0.2 K/ul 0.5 MONO.abs 0.6- 0.0 K/ul 0.3 EOS.abs 0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs 0.4- 0.0 0.1 LUC abs 15.0- 0.0 0.4 MACRO% 10.0- 0.0 0.4 MICRO % 10.0- 0.0 0.5 HYPER% 10.0- 0.0 1.7 HYPO % 10.0- 0.0 0.2 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 260 PLT 13.0- 4.0 fL 10.4 MPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לחסוי שלום.
תוצאות ההמוגלובין מעט נמוכות.את זקוקה לכדורי ברזל.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכרחסוי07/10/2008
שלום רב, תוצאת העמתסת סוכר מהיום - שבוע 26 להריון: גלוקוז - 134 האם תקין? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בהעמסה 50. תודה
חסוי07/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסה.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לחסוי שלום.
שוב הגבול העליון הינו 140.כך שהתוצאה בתחום הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירא07/10/2008
שלום אני בת 35.7, בהריון ראשון ספונטני לאחר 6 שנות IVF שקיפות עורפית וסקירת מערכות תקינות לחלוטין. סיכום לתסמונת דאון עפ"י גיל: 1:310 לאחר שקיפות עורפית 1:2006 תוצאות חלבון עוברי מרובעת כולל אינהיבין הורידו את הסיכון ל-1:850 papp-a 0.72 mlu 0.48 MOM AFP 56.6 IU 1.64 MOM hCG 31.4 IU 1.52 MOM uE3 0.66 ng/ml 0.55 MOM INHIBIN-A 238 pg/ml 1.87 MOM NT 0.8 MM 0.69 MOM אנא חוות דעתכם האם חיוני לבצע דיקור מי שפיר מאחר שמדובר בהריון יקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008ל-א שלום.
אכן ההתלבטות קשה.פתרון ביניםהינו לבצע הדיקור בשבוע 32.התיעצי בבקשה עם רופאך בקשר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)