מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבילאקדבורה15/10/2008
שלום לרופאים, אני בהריון שבוע 7 לאחר IVF. סובלת מעצירות קשה. האם מותר להשתמש בסירופ אבילאק/ לבולאק מידי יום או שזה עלול חלילה לפגוע בעוברים? באין ברירה האם אפשרי לעשות חוקן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבילאק.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לדבורה שלום.
אבילאק אינו פוגע בעוברים.הייתי אולי ממליץ על תרופות טבעיות קודם כמו תרכיז מקליפות שזיפים שניתן להשיג בחנויות טבע.הבעיה עם חוקן שיכול לגרום בעקיפין להתכווציות ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל במי שפירלילך15/10/2008
שלום , אני בשבוע 29 יצא לי בבדיקה קיבוי קל במי שפיר מה זה אומר וממה זה נגרם ומה ההשלכות של זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008ללילך שלום.
ריבוי קל של מישפיר אינו משהו מדאיג. אני מניח שבצעת סקירת מערכות והעמסת סוכר. אם הכל תקין אין דאגה אלא לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים.על פי התוצאות לעתים יש צורך על ההעמסה. בכל מקרה עדיף עודף קל על מיעוט או חוסר מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקה להיריוןיפעת15/10/2008
שלום, כיומיים לפני האיחור בווסת עשיתי בדיקת שתן להיריון ויצא חיובי. עשיתי עוד שתי בדיקות, אחת מסוג שונה, כדי לוודא עד כמה שאפשר. יצא חיובי, אם כי הפס השני חלש אך נראה בבירור. האם די בזה כדי לקבוע שאני בהיריון? (יש לציין שאני מנסה להיכנס זה החודש החמישי). מחר אני אמורה לעבור בדיקת דם לגילוי ההיריון, האם עליי לצום היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לרוני שלום.
אין צורך בצום לגבי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לפני כניסה להריוןדפי15/10/2008
היי, 1) מה הסיכוי להיכנס להריון אם הגבר מחדיר רק כ 5 ס"מ מאיבר מינו ולא את כולו ? האם דרושה מינימום חדירה מבחינת עומק ? 2) מה הסיכוי שערכת בדיקת ההריון טועה במתן תשובה שלילית אם המחזור מאחר בשבועיים ? עד כמה ערכות הבדיקה (ע"פ השתן) אמינות ומדוייקות ? 3) האם יש כדורים או תזונה מסויימת שעוזרת לעורר את החשק המיני אצל נשים ? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לדפי שלום.
עומק החדירה אינו ממש קובע.כי הזרע נפלט בנרתיק ומגיע לתוך הרחם.אגב מי מדד ה-5 סמ?.
אם קיים ספק לגבי בדיקת השתן(בעקרון מאד אמינות) ניתן לבצע בדיקת דם.
לגבי נושא החשק המיני ,תוכלי לקבל הסבר במרפאות ליעוץ מיני,לאחר שיחה ובדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בהריוןנטלי15/10/2008
אני בשבוע 14 והרופא אסר על יחסי מין אבל אתמול לא התאפקנו... היום אני עם רגשות אשם האם יכול להיות מפעם אחת שפגענו בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בהריון.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לנטלי שלום.
הבעיה בקיום יחסים בהריון ,הינה הורמון הפרוסטהגלנדין היכול לגרום להתכווציות הרחם.אינו פוגע העובר. לא כתבת מדוע אסרו עליך לקיים היחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילבלת אותי
חסוי16/10/2008משאלות ותשובות בפורום למדתי שבמידה וההריון תקין, אין שום בעיה לקיים יחסי מין. אני בשבוע 23 (אני לא נטלי מהשאלה המקורית). האם יש בעיה עם קיום יחסים? עכשיו אני חוששת כיון שציינת את ההורמון המייצר צירים ..... מותר או אסור? עדיף לוותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר17/10/2008אם אין גורמי סיכון של לידות מוקדמות או הפלות מרובות ואם ההיריון תקין ואין דימומים, שלית פתח או צירים מוקדמים או קיצור צוואר הרחם בד"כ אין מניעה לקיים יחסי מין.
אם יש לך ספק, תשאלי את הרופא/ה שלך שמכירים אותך, את ההיסטוריה שלך ואת מצב ההיריון הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין בהריון
ד''ר פרדי דוד17/10/2008אין שום מניעה לקיים יחסי מין בהריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ק
נטלי16/10/2008אסרו עלי כי אני אחרי הפלה ואחרי 2 דימומים בהריון הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין בהריון
ד''ר פרדי דוד17/10/2008לא ברור לי מדוע לאסור יחסי מין בהריון ?!
אלא אם ההריון הנו בסיכון מסיבה זו או אחרת.
אם ההריון תקין אין סיבה למנוע יחסי מין מבני הזוג .
הסירי דאגה מליבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי15/10/2008
ביום שבדיקת ביוץ מראה חיובי ולא מקיימיםו יחסים, האם יום אחרי זה יש סיכוי עדיין להיכנס להריון או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לחסוי שלום.
הביצית הרי מתקיימת כ72 שעות בהמתנה להפריה.כך שאין בעיה מיוחדת לקיים לאחר יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי15/10/2008
האם תכיפות במתן שתן יכול להיות סימן להריון? אני מתכוונת בשלבים מאוד מוקדמים - עוד לפניי הבדיקה בסטיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008ללילי שלום.
בעקרון בתחילת ההריון אין לחץ על שלפוחית השתן ,או בעיה אחרת שתסביר התכיפות.אולי במקרה שלך כן. אם נשללה אפשרות זו,כדאי לשלול אפשרות של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008התכוונתי בסוף לשלול אפשרות של דלקת בדרכי השתן,כמובן ולא של הריון כפי שכבר ציינתי. סליחה על הטעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנהאלין15/10/2008
שלום, אני בהריון ראשון, תחילת שבוע 15. הריון תקין ברוך ה'. לאחרונה אני מתקשה לישון בלילות. אני נרדמת יחסית מוקדם (עשר בערב) ומתעוררת לקראת השעה אחת - שתיים בלילה ולא מצליחה להרדם עד הבוקר. אציין שלפני ההריון הייתי ישנה טוב. האם ישנה סיבה מיוחדת לבעיה? כיצד ניתן לפתור אותה? תודה, אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישנה.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לאלין שלום.
לצערי אין פתרון קל לבעיתך. כדאי אולי לשתף רופא המשפחה בבעיתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלין
חסוי16/10/2008אני לא רופאה..... אבל אולי יעזור לך לשמוע, שגם אני, בשבוע 16, ומאז תחילת ההריון השינה שלי היא ממש לא מה שהיתה. יש ימים שאני נרדמת מאוד מוקדם ובשלוש בלילה מסיימת את השינה. יש לילות שאני קמה תכופות לשירותים. יש לילות שהראש מלא מחשבות ותיכנונים והתרגשויות וציפיות.....ויש ימים שאני ישנה נפלא , אבל גם אז זה לשש-שבע שעות מקסימום (לפני ההריון הייתי ישנה מעולה). חברה טובה אמרה לי, שהטבע עושה לי הכנה בנושא השינה.....שאתרגל לשינה מועטת.....שיהיה לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז?נטע15/10/2008
שלום רב קראתי שכיום יש נטיה לא לחכות לשבוע 42, וכבר בשבוע 41 לתת זירוז. האם זה נכון? האם זה משתנה מאישה לאישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוז.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לנטע שלום.
בעקרון כל מקרה נשקל לגופו עם גורמי הסיכון שלו.אז מגיעה ההחלטה על גרימת הלידה. הבעיה הינה שהשיליה מגיעה לשיא פעילותה בשבוע ה-38 ולאחר מכן חלה הדרדרות במצבה ובתיפקודה.הסובל מכך הינו העובר.ההחלטה על גרימת הליה הינה פשוט למנוע סיכון העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בבטן התחתונה בצד ימיןהחוששת14/10/2008
הי, אני בהריון ראשון שלי שבוע 13. בשבועיים האחרונים אני מרגישה כאבים בצד בבטן התחתונה בצד ימין. הכאב הוא די נקודתי. הכאבים באים חוזרים בגלים. בבדיקת אולטארסאונד האחרונה לפני יומיים נראה שההריון תקין. כשאני שואלת את הרופאת נשים שלי על הכאב היא אומרת שזה נובע משינויים הורמונלים אך לא עשתה לי בדיקה כדי לוודא שבאמת אין סיבה לחשש. האם כאב נקודתי באזור זה של הבטן זה נורמלי? ממה נובע הכאב הזה והאם יש דרכים להקל על הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ימין.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לחוששת שלום. בהחלט יכול להיות שהכאב קשור להריון.אבל אם ממשיך להציק,לחזור לבדיקה חוזרת.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה חוזרתנגה14/10/2008
שלום, אני בשבוע 36+6 עם סוכרת טייפ 1 ועקב הפרשה פטרייתית הרופא נתן לי מרשם לטבליות אגיסטן למשך 3 ימים. בבית המרקחת נתנו לי במקום אגיסטן טבליות בשם CLOTRIMAZOLE 200MG. האם מדובר באותו תכשיר? האם בטוח לקחת את CLOTRIMAZOLE בשלב זה של ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לנגה שלום.
אכן מדובר באותו תכשיר.הקלוטרימאזול הוא השם הכימי של האגיסטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהרוני14/10/2008
שלום רב, אני בהריון ראשון, שבוע 20,יש לי לחץ דם נמוך 112\67 ודופק מהיר במנוחה 90... בימים האחרונים אני מרגישה שקשה לי לנשום...התופעה מוכרת לי כתסמין חרדה לפני ההריון...אבל עכשיו אני לא מרגישה שאני בחרדה... האם בכל זאת מדובר בתופעה שקשורה להריון ומצריכה בדיקה? ואם כן איזה בדיקה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לרוני שלום.
לחץ הדם מצוין. הלואי כל עם ישראל ככה.מציע שצציעצי עם רופא המשפחה שיבדוק הריאות וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים גיל הריון אחרי הפרייהדנה14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גיל הריון.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לרונית שלום. גיל ההריון נקבע מתאריך הביוץ +שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע "ישן" - פגום?...ליזה14/10/2008
בעלי ואני לא קיימנו יחסי מין מזה 3.5 שנים, והוא גם לא הגיע לשפיכה בשום דרך אחרת. לפני כמה ימים חזרנו לקיים יחסים. האם יש אפשרות להכנס להריון מזרע ישן? אם כן, האם יש סכנה כי העובר יהיה פגום?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה
ד''ר בני שכטר14/10/2008הגוף מייצר כל הזמן זרעים "טריים" וחדשים.
ואם בעלך לא פלט זרע באופן יזום (דהיינו אוננות), אזי מה שקורה בחלק גדול מהמקרים הוא "קרי לילה", שבו ישנה פליטה של זרע תוך כדי חלימה בלילה.
לכן לא מדובר כעת בזרע ישן בן 3.5 שנים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להניק?יוליה14/10/2008
שלום לכם וחג שמח! אני ילדתי לפני 3 שבועות הנקתי ונהיה לי דלקת בשד שותה אנטיביוטיקה אוגמנטין 785 מ"ג פעמיים ביום האם מותר להניק במשך הטיפול בתרופה זאת? ילדתי לידה רגילה תינוק במשקל 3300 . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר בני שכטר14/10/2008להמשיך ולהניק.
מזל טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)