מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה שניה- ממצאים לגבי חדרים לטראלטלי18/10/2008
שלום רב, אני נמצאת בשבוע 24 עם הריון שני (עד כה תקין) אתמול ביצעתי סקירה שניה מורחבת אצל פרופסור התינוק במנח ראש ולכן בבדיקת המוח נאלץ לבצע גם בדיקה ואגינלית. בזמן הבדיקה התעכב מס' דקות ויצר אצלי חשש שישנה בעיה. בסוף טען שהבדיקה תקינה והעובר בריא. בבית קראתי את פרטי הבדיקה שרשם- שמתי לב ל 2 דברים: 1. חדרים לטראלים 5.6 6.1 ממ. - האם החדים לא אמורים להיות בגודל שווה? (אצל ילדתי הראשונה שני החדרים היו 5 ממ) 2. בסוף רשם הערה - לבוא לביקורת למבנה המוח והגפיים בשבוע 30-31, למרות שלא ציין זאת בפניי. - השאלה האם זו בדיקה שגרתית? או עקב ממצאים? תודה מראש טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות
ד''ר פרדי דוד18/10/2008א. לא ברור לי מדוע לא שאלת ולא קיבלת הסבר מלא לגבי ההערות שנירשמו ע"י הרופא שביצע את הבדיקה. ברור שהתשובה האמינה ביותר תהיה התשובה שלו ועדיין יש בידך את האפשות ליצור עמו קשר ולשאול את אשר לא ברור לך.
ב. למרות שלא ציינת, קרוב לוודאי שמדובר במידות חדרי המוח. כנראה שמדידת חדרי המוח לא בוצעה בחתך הנידרש או שהרופא לא יכול היה להגיע בגלל תנוחת ראש העובר לחתך הבדיקה הנידרש ולכן נימצא הבדל ברוחב החדרים. זו הסיבה קרוב לוודאי שהומלץ לבדוק שוב את המוח בשבוע מאוחר יותר.
לגבי בקורת הגפיים : לא ברורה הכוונה לבקורת הנידרשת אם ניצפוגפיים תקינות בצורה ובמבנה.
יש לפנות לרופא ולשאול מדוע ביקש בקורת לגפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
טלי18/10/2008בוודאי שאצור עמו קשר ביום א'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי שאני בהריון?אלן17/10/2008
קיימתי יחסים ב-6 לאוקטובר. עכשיו ה-17. יש סיכוי להריון או שמוקדם מדי מכדי לדעת? אם כן, מתי אפשר יהיה לדעת? הווסת האחרונה שלי היתה ב-14.9, המחזור לא סדיר אך בחודשיים האחרונים הופיע כל 30 יום בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכוי להריון
ד''ר שמואל פנסקי18/10/2008סכוי קיים , ביום א הקרוב את יכולה לבצע תבחין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןתוהה17/10/2008
שלום האם אחרי הפסקת הריון ,עדיין מרגישים בחילות והרגשה רעה כאילו עדיין בהריון? תשובה תתקבל בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון
ד''ר שמואל פנסקי18/10/2008התופעות אמורות לחלוף בימים שלאחר הפעולה , בכל מיקרה רצוי לעבור ביקורת אצל גניקולוד כ שבועיים לאחר הפעולה לוודא שהרחם הכן "ריק".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח
תוהה18/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Streptococcus agalactiaeשירי17/10/2008
אני נמצאת בשבוע 35 להריון, לאחר בדיקת תרבית שתן לפני מס' שבועות ,התגלה אצלי פלורה מעורבת, הרופא שלי המליץ לי על טיפול של 5 ימים אנטיביוטיקה ובדיקה חוזרת. לאחר הטיפול נתגלה בבדיקה השניה כי יש לי חיידק streptococcus agalactiae ושוב קיבלתי טיפול אנטיביוטי אחר: amoxycillin trihydrate 500mg כמו כן התגלה רגישות כלשהיא - עדיין לא קיבלתי את התוצאה, השאלה מה עליי לעשות? , האם במקרים כאלו שוקלים ניתוח קיסרי על מנת לא להדביק את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר strepto
ד``ר איילון לחמן17/10/2008לשירי שלום.
לא,אין סיבה להמליץ על ניתוח קיסרי.הסטרפטוקוקוס שלך האם סווג כGROUP B?אגב המקסימום שעושים הוא מתן אנטיביוטיקה תוך ורידית בזמן הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן
ד''ר פרדי דוד18/10/2008א. במקרה כזה אני נוהג לבקש בדיקה חוזרת לפני מתן אנטיביוטיקה
ב. מסקנתי מתיאורך שבדיקת השתן נילקחה בצורה לא נכונה. יש להגיע לבדיקה עם שלפוחית שתן מלאה. ולא להשתין ישירות לכוס אלא כמעט את כל השתן לשחרר בשירותים ורק כמות קטנה מסוף ההשתנה לשחרר לכוס . קרוב לוודאי שאת שיחררת שתן ישירות לכוס הבדיקה.
ג. תמונה כזו מופיעה הרבה פעמים בבדיקה אחת ונעלמת בבדיקה החוזרת.
ד. בכל מקרה האנטיביוטיקה מיותרת בשלב זה אלא אם כבר, אז בזמן הלידה ע"י טיפול תוך ורידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי17/10/2008
אני כעת בשבוע 12. בשבועות האחרונים אני מוצאת את עצמי ישנה על הצד אבל עם השענות משמעותית על הבטן (לפני ההריון הייתי רגילה לישון על הבטן). האם לחץ כזה על הבטן יכול לגרום חלילה לנזק או משהו לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לעובר
ד''ר פרדי דוד17/10/2008לא
השתדלי לשכב על צד שמאל
ואם מדי פעם תשכחי ותשכבי על בטנך לא יקרה דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי קומפלקסלונה17/10/2008
אני לוקחת ויטמין בי קומפלקס של סולגר לאחר הרחצה כדי למנוע עקיצות יתושים. האם יש מניעה להשתמש בויטמין בי קומפלקס בזמן הריון? שבוע 2. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר בני שכטר17/10/2008אם מדובר בויטמין B בלבד וללא תוספות אחרות בכמות מוגזמת לא אמורה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא- שבוע 39+1יורם17/10/2008
לרופא שלום, אני נמצאת בשבוע 39+1. לא הייתי במעקב אצל רופא כבר 5 שבועות. משום שהרופא שלי בקופה, נמצא בחופש. יש לציין כי בביקור אחרון היה במצג ראש. ואני מרגישה תנועות עובר. האם אני צריכה להגיע דחוף לרופא כלשהו אחר בשלב זה של ההריון, לפני הלידה. קראתי באתר הכללית שבשלב זה צריך לבדוק כמות מי שפיר, שאין מים מקוניאלים, מצב שיליה והערכת משקל עובר. או שמא אני יכולה לחכות עוד שבוע? תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר17/10/2008אם את מרגיה תנועות היטב, את יכולה להמתין שבוע.
בכל אופן בשבוע 40 את צריכה לעשות ביקורת ומוניטור ואת זה ניתן לעשות במוקדי בריאות האישה או במיון יולדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת פג אונו או P3שירי17/10/2008
הי, אני מתלבטת בין 2 העגלות האלו פג אונו יותר רחבה כך שהטיולון יותר גדול והסל אבל אין אמבטיה קשיחה ואני יולדת בחורף (ב"ה), ואני לא יודעת אם היא תכנס לי לאוטו כי הקיפול שלה לא מטריה יש לי אוטו קטן סיריון והשניה פג מודולר שבאה עם אמבטיה קשיחה וטיולון P3 של פג היא יותר צרה ומתקפלת מטריה ונכנסת לאוטו אבל לא מתקפלת עם האמבטיה וצריך להוציא אותה ולשים על המושב הטיולון מתקפל עם העגלה השאלה האם יש צורך באמבטיה קשיחה לתקופה כ"כ קצרה אבל בחורף והאם יש הבדל בין הטיולון שהמודולר קצת יותר רחבה אם יהיה נח לילד יותר ולי להסתובב איתה תודה, שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלת תינוק
ד''ר פרדי דוד17/10/2008אני מציע לך לשאול אמהות מנוסות
אינני חושב שהפורום הזה יכול לתת מענה לשאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעירמירי16/10/2008
שלום תאריך וסת אחרונה 13/9 ביום 11/10 עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון, ויצא בטא 105 התופעות היחידות שיש לי הם כאבים בחזה ועייפות, לפי המחשבון אני נמצאת בשבוע 4+5 ימים איך אוכל לדעת שהכל מתפתח עד לאולטרסאונד שקבעתי רק ב-10/11 אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
מירי16/10/2008בנוסף לתופעות יש לי גם המון הפרשות מיימיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסרת סבלנות
ד''ר פרדי דוד17/10/2008המתיני לבדיקת ה- US הראשונה, אז בודקים את תקינות ההריון.
בשלב זה (לאלה שאוהבות דקירות מיותרות)ניתן לבצע בדיקת דם כמותית חוזרת שתאשר עליה בערכי ההומון מה שמעיד על התקדמות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןמורן16/10/2008
שלום, אני מודעת לכך כי מותר (ואף רצוי) לקיים יחסי מין בהריון (בצורה עדינה כמובן) שאלתי היא, האם שפיכה בפנים (סליחה על התאור) מסכנת בצורה כלשהי את העובר (ההריון שלי תקין והרופא אמר לי כי ניתן לקיים יחסים) אל עניין השפיכה מאוד מעניין אותי ולר כל כך נעים לי לשאול את הרופא שלי :-) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת חבל לי
ד''ר בני שכטר17/10/2008שאת לא מרגישה מספיק בנוח לשוחח בחופשיות עם הרופא שלך.
אבל בכל אופן, הזרע לא מפריע ולא מזיק לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה אחורית נמוכהלילי16/10/2008
לפני שבוע עשיתי סריקת מערכות מוקדמת הכל היה תקין ב"ה. הרופא ציין שיש לי שיליה אחורית נמוכה- לא מכסה את פתח הצוואר הוא אמר שבדר"כ זה מסתדר בהמשך ההריון. רציתי לדעת: מה זה אומר שיליה אחורית? האם היא לא אמורה להיות מקדימה? ומהם הסיכונים שהיא נמוכה? האם זה אומר שאי אפשר ללדת בלידה טבעית? (קראתי פעם שזה אורמ ניתוח קיסרי) ומה הסיכוי שאכן זה יסתדר בהמשך. תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלייה אחורית נמוכה - מה המשמעות?
ד''ר שמואל פנסקי16/10/2008השלייה משתרשת בחלק מדופן הרחם , היא יכולה להיות קדמית, בכיפת הרחם , אחורית או שליית פתח (מספר סוגים) . 3 הראשונים הינם אפשרויות נורמליות , שליית הינה חריגה ובאם היא מתמידה זהו מצב המחייב ניתוח קיסרי כיוון שהשלייה חוסמת את פתח יציאת העובר.
שלייה אחורית נמוכה , כאשר האבחנה מבוצעת בשלב מוקדם של ההריון אינה מהווה בעייה , כיוון שהשלייה אינה מכסה את הפתח ולבטח כאשר הרחם יגדל היא תתמקם באופן מרוחק מצוואר הרחם, בכל אופן צייני זאת כאשר תעברי את הסקירה השנייה כדי שהרופא יקפיד על ציון מיקום השלייה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלייה נמוכה
נאהדה30/04/2009שלום קוראים לי נאהדה אני בשבוע 33 להריון לפני כמה ימים היה לי דימום קל אחרי בדיקת אולטרא סאונד בבית חולים התברר שהשלייה נמוכה והיא נמצאת בעיקר מתחת לצלקת של הניתוח הקיסרי שהיה לי בלידה ראשונה רק רציתי לדעת האם יש סיכון על החיים במקרה של ניתוח קיסרי שני או על הרחם במקרה הזה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת וולטרן בהריון - האם זה מסוכן?שני16/10/2008
אני בחודש הראשון להריון וסובלת מכאבי גב חזקים במיוחד, המקרינים לרגליים, ואיני יכולה כמעט ללכת בשל כך. האם מותר לקבל זריקות וולטרן במינון נמוך בהריון? או האם קיים תחליף מומלץ (מלבד מסאז'ים וכדומה שכלל לא עזרו לי) אשמח לקבל תשובה בהקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולטרן.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לשני שלום.
כאמור שווה לקבל חוות דעת אורתופדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם - האם הריון?יפעת16/10/2008
HCG QUANT.(S) 336.97 MIU/ML
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני עונה, אבל נראה לי שאני
מורן16/10/2008יודעת את התשובה... לדעתי זה הריון (בשל מתקדם מאוד, שבועות ראשונים (2-4 בערך) ושוב סליחה שאני עונה במקום (למרות שאני בטוחה שכבר יענו לך) אבל לדעתי זה כן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לךיפעת שלום.
כן הריון.תשובה חיובית הינה כשהערכים מעל 25.בבדיקת העלקול רואים הריון כשהערכים עוברים ה-1000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור, תודה מורן :-)
יפעת16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף מתוקה...אני יודעת כמה זה
מורן16/10/2008מרגש קבלת התוצאות (במיוחד אם הן חיוביות ורצוניות כמובן חחחח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה לקבוע תור לשקיפות עורפיתנטי16/10/2008
תור לשיקיפות עורפית וסקירה מוקדמת... אין לי מושג לי לקבוע..... יש לכם המלצות לרופאים.... מישהי מכירה את סגל יהושע? עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008לנטי שלום.
אין מדור זה עוסק בהמלצות
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חולבון עוברידנה16/10/2008
שלום רציתי בבקשה לדעת באם התוצאות תקינות גיל 27 בוצע לפי 17 שבועות מלאים AFP 0.90MOM 32.0 IU/ML HCG 1.98 MOM IU/ML 41.9 U-E 1.34 MOM 1.46IU/ML לפי גיל והבדיקות 1:3642 לפי הגיל בלבד 1:1173 האם התוצאות תקינות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן16/10/2008אם התוצאה לפי הגיל והבדיקותהינה פי 3 יותר קטנה מאשר הסיכו על פי הגיל בלבד,מה יותר טוב מזה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)