מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חלבון עוברי בתאומיםשולי26/08/2008
שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים. קבלתי את תוצאות החלבון העוברי ורציתי לדעת האם הן תקינות (יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע ואני לא יכולה לחכות) 29.2 :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.4 משקל: 54 מס.עוברים: 2 גיל ------------ ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה AFP 117.00 NG/ML 1.11 MOM ( < 2.00 MOM ) ) HCG 53.70 IU/ML 1.21 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM ) UE3 6.95 NG/ML 0.96 MOM ( 0.15 -99.99 MOM ) סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:3184 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:999 תודה מראש שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בתאומים לא זהים (בן ובת)
שולי26/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף עוד נתון
שולי26/08/2008תוצאת בדיקת שקיפות עורפית יצאה מצוינת וכן סקירת מערכות מוקדמת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008צר לי אך הפורום אינו מיועד לפירוש תוצאות מעבדה.[
בעיקרון - בדיקת חלבון עוברי בתאומים אינה מדוייקת וקשה להסתמך עליה. יש להסתמך על בדיקות שקיפות עורפית, סקירת מערכות ובמקרה הצורך - דיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמיטל26/08/2008
האם ניתן לבצע את ההעמסה של ה - 50 מ"ג בשבוע 25+6?? הרופא אמר לי שבשבוע 24 ואני יודעת מבנות סביבי שגם בשבוע 26 זה בסדר. בקיצור...מה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008כן, ניתן לבצע בשבועות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותשושנה26/08/2008
שלום! לפני כחצי שנה עברתי הפלה טבעית בשבוע חמישי-שישי בערך. לאחר שלושה חודשים שוב נקלטתי, ושוב עברתי הפלה, הפעם גרידה בשבוע 13 עקב כך שהעובר ללא דופק ומתאים לשבוע 8. בשתי ההריונות עשו לי אולטראסאונד וגינלי ולפי חישובים ממש אחרי האולטראסאונד קרתה ההפלה. רציתי לדעת האם באמת יש קשר בין הדברים כך שבפעם הבאה אני אמנע מאולטראסאונד וגינלי ויעבור לאולטראסאונד ביטני. תודה רבה:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008אולטראסאונד וגינאלי לא גורם להפלות. יש לחפש סיבות אחרות.
בעיקרון 20% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים.
אגב לפני כשבועיים נפתח באתר זה פורום חדש לפוריות והפלות חוזרות - את מוזמנת להצטרף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצריך בדיקה??ננ26/08/2008
אני בהריון שבוע 17, לפני יומיים קמתי בבוקר עם כאב משתק ברגל ימין מתחת לברך, אחרי כמה דקות זה עבר. אבל נשאר כאב עמום עד עכשיו. לפי מה שאני רואה בשבועות האחרונים אני מפתחת ורידים. אני גם מרגישה כבדות ברגליים במיוחד כשאני עומדת, כאילו הרגליים עמוסות בדם. האם צריך לגשת להבדק? ואצל איזה רופא? שאלה נוספת אני לוקחת ויטמינים פרנטאל(הרופאה נתנה לי) אבל כשאני לוקחת את הויטמינים הפיפי נהיה צהוב זורח. האם להמשיך לקחת?
ד``ר יורם גלעדי29/08/20081 - מומלץ להשתמש בגרביים אלסטיות במשך היום כדי למנוע את התופעות הנ'ל
2 - הפרהנטל עשוי לגרום לשינוי בצבע השתן. יש לוודא בנוסף, שאת שותה נוזלים בכמות מספיקה
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת פוריות הנופלת על תקופת וסתמירי25/08/2008
אני בעלת וסת שנמשכת כחמישה עד שישה ימים. עם זאת אורך המחזור שלי קצר מאד, כ 21 יום בין וסת לוסת.ע"פ החישובים , הימים בהם אני יכולה להיכנס להריון הם ימים שאני עדיין נמצאת בהם במחזור או בסופו. איני נוהגת לקיים יחסים בזמן וסת. מה אני צריכה לעשות כדי להצליח להיכנס להריון? האם ניתן להיכנס להריון כל עוד אני עדיין מקבלת וסת? תודה מירי
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008כדי להעלות את סיכויי ההצלחה מומלץ לבצע מעקב ביוץ עם ערכה ביתית לחיזוי ביוץ - ניתן לקנות בכל בית מרקחת). בצורה כזאת תוכלי לדעת בדיוק מתי לקיים יחסים ללא קשר לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות מתייבשות בהריוןחסוי25/08/2008
אני בשבוע 8 וחמישה ימים. הבחנתי כי הפטמות שלי יבשות (יובש כאילו התחלה של קילוף). האם זה מיקרי? תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה קרה
נטע27/08/2008אינני יודעת מה הסיבה אבל גם לי הפיטמות נוטות להתייבש (עכשיו אני בשבוע 30) אז אני פשוט מורחת קרם גוף. בהצלחה בהמשך והריון קליל ומהנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאנונימי25/08/2008
שלום רב ותודה מראש על התשובה! אני בשבוע 38 הריון תקין וראשון, בת 28. בחודשים האחרונים הופיעו טחורים אך בזמן האחרון זה נהיה פשוט בלתי נסבל....כאבים,אי נוחות וכל הדברים הלא נעימים הנלווים מתופעה זו, האם יש איזשהו טיפול להקלה שמותר לקחת בניריון וללא מרשם של הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוך נסיון: בפארמים השונים ניתן
TBY25/08/2008לקנות מגבונים לטחורים או/ ומשחה לטחורים שמקלה מעוד- וכל זה אני אומרת מתוך נסיון ובתור אחת שיש לה משניהם בארון בבית. יש של חברת פרוקטוגליבנול (משהו כמו השם הזה), או כזה שנקרא פרוקטו+ שגם הוא נמצא אצלי. מקווה שעזרתי והמשך הריון קל. אגב, חוץ מזה עד כמה שניתן- לנסות ולהמנע ממצב שמגיעים לעצירות. כמובן שטוב לאכול סיבים/ שזיפים/ כל המזון שעוזר "להמריץ" את "העניינים", ובכך מונע את ההגעה למצב עצירות כאמור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות דם בשתןרונית25/08/2008
בבדיקת שתן שערכתי בתחילת ההריון (שבוע 8) נמצאו כדוריות דם אדומות (אירותימיציטים) -תוצאה - 25. הרופא המטפל אמר שאין מה להתרגש מנוכחותן.כמו כן בבדיקה לא נמצאה עדות לדימום. ברצוני לדעת מה זה אומר והאם באמת אין צורך לטפל בענין. תודה.
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008במידה וזהו ממצא יחיד ללא סימפטומים מצידך הרי שאין לכך כל משמעות. רצוי בעל מקרה לחזור על הבדיקה בעוד כחודש כולל תרבית שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון?חסוי25/08/2008
מה ה סיכוי להריון אם קיימתי יחסי מין ביום סיום המחזור ולאחר כשעתיים בערך לאחר לקיחת גלולה? אודה לכם על תשובתכם המהירה. אני ב"סרטים"...
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008קיים סיכוי אם כי קלוש ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסות בהריוןשירה25/08/2008
שלום. האם יש מניעה לטוס לחו"ל בחודש שלישי להריון אם יש היסטוריה של הפלה בטרימסטר הראשון? האם בשלב כה מוקדם יש סיכון לטרומבוזיס? תודה רבה.
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008בעיקרון אין בעיה עם טיסה בהריון למעט טיסות ארוכות כשאז יש סיכון מסויים להיווצרות קרישי דם בוורידים העמוקים ("פקקת ורידים"). בטיסות כאלה מומלץ לבצע תרגילים ופעילות במהלך הטיסה, לגרוב גרביים אלסטיות, וכן – מומלץ לקחת כמניעה אספירין במינון נמוך (מיקרופירין) לפני הטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מליסה"לי25/08/2008
שלום רב, האם שתית תמצית פרח ה"מליסה" בזמן הריון מהווה סיכון?
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים טל. 02-6243669/3 או לשלוח פקס ל 02-6241328 . מרכז טרטולוגי נוסף: המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת ו cmvגל25/08/2008
שלום אני בשבוע 8 הריון ספונטני 2 שאלות: 1. בהריון ראשון 2004 RUBELLA IgG 97.6 כעת תוצאה 56 מה הסיבה לירידה? האם התוצאה מ2004 מעידה על זה שאני מחוסנת אני מודאגת מאחר ובתי הקטנה חוסנה וחלתה באדמת לפני כשלשוה שבועות כשהייתי בשבוע 5 2. בהריון האחרון כל הבדיקות העידו שלא חליתי בCMV כעת תוצאת CMV Igm - negetive CMV IgG 0.78 positive אחרי כמה זמן תוצאות Igm הופך מpositive ל negitive? האם יש דרך לוודא אם נדבקתי במהלך ההריון? תודה
ד``ר יורם גלעדי27/08/2008היי מחוסנת אז ואת מחוסנת עכשיו לשני הוירוסים. אין צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוזסיוון25/08/2008
אני בשבוע 33 והעובר במצג עכוז האם ייתכן והוא יתהפך עד הלידה?
ד``ר יורם גלעדי27/08/2008יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי שימוש במדבקותאורי-ה24/08/2008
שלום, כרגע אני בשבוע הפסקה מהמדבקות אוורה בהם אני משתמשת למניעה , אנחנו מתכננים עוד הריון ורציתי לדעת האם יש סיכוי שבשבוע הנוכחי בו בדרך כלל המחזור אמור להגיע -יש סיכוי להיכנס להריון . ב. האם אחרי שימוש ארוך במניעה יש סיכוי של עיכוב בכניסה להריון? ג. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת מידי יום 100 מ"ג של אלטרוקסין האם יש בעיתיות להיכנס להריון במצב כזה ?
ד``ר יורם גלעדי27/08/2008א - יש סיכוי, אך קטן
ב - בדר'כ לא
ג - יכול להיות קושי מסויים גם כאשר הבלוטה מאוזנת. יש לוודא איזון בכל מקרה לפני כניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי בדיקת הריון היוםנטע24/08/2008
והתשובה היתה בטא 360. מה זה אומר? האם אני בהריון? ואם כן באיזה שבוע אני? התאריך האחרון למחזור היה ב.27.7. תודה רבה
ד``ר יורם גלעדי27/08/2008כן, מזל טוב.
שבוע 4
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)