מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברילני03/09/2008
שלום, להלן תוצאות חלבון עוברי . בת 29.9 הריון 2 . הערכות וסיכונים: הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1: 875 הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1: 2332 0.20 - 1.99- MoMטווח הנורמה MoM (AFP) חלבון עוברי ( 41.73 ng/ml) תוצאת הבדיקה 0.98 0.16 - 2.99 MoM : טווח הנורמה MoM (HCG) גונדוטרופין שילייתי ( 21.25 U/ml) תוצאת הבדיקה 1.07 0.34 MoM הנורמה: מעל MoM (uE3) אסטריול ( 1.49 ng/ml תוצאת הבדיקה 0.98 האם הבדיקה תקינה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
לני04/09/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקר משולש ("חלבון עוברי")
ד''ר שמואל פנסקי04/09/20083 מרכיבי הבדיקה תקינים , התוצאה מורה שהסכון שלך ל עובר עם תסמונת דאון קטן משמעותית מהסכון לפי גילך. המשך הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטארננה03/09/2008
שלום! קיבלתי תוצאה של בטא 275 - 12 יום אחרי החזרה של 2 עוברים (לאחר טיפול IVF) תוכלו לומר לי האם יש סיכוי להריון של תאומים? תודה רבה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתא ותאומים
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008קיים סכוי , אך עדיף שתמתיני עד שבוע 5-6 בו יבוצע US , רמת הבתא משתנה מאוד בין הריונות שונים ובין נשים כך שרק ע"פ הבתא לא רצוי להסתכן בחיזוי .
הצלחה בין אם יחיד ובין אם "מרובה" עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתאלין03/09/2008
שלום, האם מותר לפנות לשיננית/רופא שיניים בהריון? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית בהריון
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008אין מניעה , רצוי לשמור על הגיינת הפה בהריון , גם הרדמה מקומית מותרת במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית-תקינותחסוי02/09/2008
ערב טוב, בת 36 ,בצעתי שקיפות עורפית בשבוע 13, להלן התוצאות: סיכון ע"פ גיל: 1:364 סיכון משוקלל גיל+ בדיקה 1:2275 1. האם התוצאה תקינה?האם כדאי לבצע מי שפיר ? 2. לדברי הרופא המין הוא בן.האם לא מוקדם מכדי לקבוע?מה הסיכון לטעות בקביעה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על שאלות?????
חסוי04/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
ד''ר פרדי דוד04/09/2008היה טוב יותר אילו ציינת גם את העובי שנימצא בבדיקה. כמו כן היה טוב יותר אם היית מבצעת גם סקר ביוכימי שליש ראשון כתוספת לבדיקה.
בכל אופן התוצאה שציינת תקינה
לגבי מין העובר, למרות שיש טעויות בשבוע כזה של ההריון ניתן בהחלט ברוב המקרים לקבוע את מין העובר. בכל אופן אני סומך על הרופא שביצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון - מתי?נוי02/09/2008
שלום רב! הפסקתי לקחת גולות ע"מ שאני ובעלי נוכל להכנס להריון. הפסקתי את הגלולות ב- 2.08 (גלולה אחרונה), קיבלתי ווסת ב- 7.08 שנגמרה ב- 11.08. לפני שבוע ביצעתי בדיקת הריון ביתית שנמצאה שלילית. אני עורכת את בדיקות חום השחר ועדיין לא היתה עליה משמעותית בטמפ' זה נע סביב 36.6 מעלות. מתי צריך להיות לי הביוץ והמחזור הבא. כיצד ניתן לחשב זאת, ומתי לערוך בדיקת הריון הבאה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - מתי יגיע ביוץ
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008במידה ונטלת גלולות עד עתה - חפצת במניעת הריון , הייתי ממתין בסבלנות מספר חודשים ללא נקיטת אמצעים מיוחדים , מדידת חום בסיסי אינה מקובלת כיום , במידה . הביוץ מופיע 14 יום קודם ןיום הראשון של הופעת הוסת , סביב ימים אלו מומלץ לקיים יחסים , בתקופה הראשונה שלאחר הפסקת שימוש בגלולות מחזור הוסת לא תמיד סדיר , במידה ומחזור הוסת שלך ידוע כמאוד לא סדיר ללא גלולות , פני ליעוץ רופא נשים . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מתי אפשר לעשות עוד בדיקת הריון?
נוי04/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי בהריוןדנה02/09/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 25 וסובלת מכאבי גב בעת שכיבה ו/או ישיבה. האם מותר לעשות מסאג' / עסוי בשלב זה? האם זה מסוכן להמשך ההריון? אודה על קבלת תשובה. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאז בהריון
מיקה03/09/2008אין בעיה לעשות מסאז בשבוע שאת נמצאת, יש מסאז מיוחד לאישה בהריון, רק תגידי להם לפני שאת בהריון. בשליש הראשון לא מומלץ לעשות מסאז'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי בהריון
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008עיסוי עשוי להקל הלייך , להקטין חרדות ולהגדיל תחושת החיוניות , אין מניעה לנסותו .
גם אם הכאב לא יחלוף כליל הרי עשוי "העיסוי" לתרום לתחושת הקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' שלום,אור02/09/2008
עברו 8 שבועות מאז שעברתי הפלה נידחית שטופלה בציטוטק. הלכתי לרופאה והיא אמרה לי לעשות בדיקת הריון. עשיתי הבוקר את הבדיקה והתוצאה-בטא 314. יש לציין שלפני שבועיים לא נזהרתי מלהקלט להריון. האם ייתכן שהתוצאה קשורה להריון הקודם, או שאני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2008בהחלט יכול להיות שמדובר בהריון חדש אך לא ניתן עדיין לקבוע בוודאות. . יש לחזור על בדיקת ההריון כדי לבדוק האם יש עליה או ירידה ברמות הביתא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בהריוןסיוון02/09/2008
שלום , אני נמצאת בשבוע 13 הריון שני , אני סובל כרגע מדלקת בפה עם מוגלה , הייתי אצל רופא השיניים והוא המליץ לי על מוקסיפן ,( בינתיים אני מרגיעה את המקום עם שטיפות ) איך זה משתלב עם עניין ההריון ? האם מותר ? האם זה יפגע בהשפעת הוויטמינים והחומצה פולית שאני לוקחת ? עד כמה זמן ניתן לקחת את האנטיביוטיקה ? לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
שי03/09/2008ממליצה לך ללכת להתעייצות עם רופאת המשפחה שלך, יש לה רשימה של תרופות שמותר לקחת בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקסיפן בהריון
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008אין מניעה ליצרוך מוקסיפן בהריון בתנאי שאינך רגישה לפנצילין, אין צורך לדחות הטפול במידה והוא נחוץ. המוקסיפן לא יזיק אך יתרום להקלת סיבלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בשבוע 26א01/09/2008
שלום, אני בשבוע 26+3 להריוני, והיום הרגשתי צריבה באיבר המין. אציין כי אני במעיין "שמירה" ועל כן, לא קיימתי יחסי מין לאחרונה. לאחר שטיפה באיזור, הייתה תחושה שהצריבה עברה, אבל לאחר כמה שעות היא חזרה שוב. ממה זה יכול לנבוע? ומה עליי לעשות בנושא? אציין כי אין לי הפרשות חריגות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על תשובתכם. עזרתם לי מאוד
א08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער
ד''ר בני שכטר08/09/2008אבל לפחות אני ראיתי את שאלתך רק כעת.
צריבות יכולות לנבוע מדלקת (פטריה ועוד) או גירוי ממקור כלשהוא.
יש צורך בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
א08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולף בולליאת01/09/2008
שלום רב. אני בשבוע 24, הריון שני. היום, בסקירה מאוחרת התגלתה נקודה לבנה בחדר הימני בלב. הרופא חשב לשלוח אותי למי שפיר, אך כבר עשיתי את הבדיקה הזו וקיבלתי תשובה תקינה. בכל זאת נשלחתי לעשות אקו לב. שאלותיי הן: 1. האם יש מקום לדאגה? הרי תסמונת דאון שללנו במי שפיר... 2) על מה הנקודה הזאת יכולה להעיד?האם על מומים בלב??איך לא ראו את זה בסקירות קודמות? 3)איך הנקודה משפיעה על חיי התינוק? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאת04/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"כדור גולף"
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008נקודה לבנה בלב הינה כנראה תוצאה של הדמייה בהירה של מיתרי מסתמי הלב. (הסתיידות)
לפי חלק מהמחקרים ממימצא כזה ששכיח בהריונות רגילים (כ 5% מההריונות) שכיח מעט יותר בעוברים עם תסמונת דאון , כיוון שהמימצא שכיח בהריונות רגילים . מקובל שבאם לא נימצא כל מימצא חשוד נוסף אין צורך בביצוע ברור נוסף (מי שפיר) בכל מיקרה אין מימצא זה מהווה גורם סכון למום לבבי , אין רבב בתפקוד הלב בגין מימצא זה ולכן אין צורך בביצוע אקו לב עובר מעבר לסקירה הרגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרענת01/09/2008
בת 41 היריון שני שבוע 24 בהיריון קודם בהעמסה של 50 התוצאה היתה 70. בהיריון הזה התוצאה 107. מה משמעות העליה והאם נדרשת בדיקה של ה- 100?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2008אין משמעות לעליה. התשובה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית- לחוצה מאודלילי01/09/2008
אני לוקחת כדורים פרנטאל שהבנתי שזה ויטמינים כולל חומצה פולית. כרגע אני בשבוע 11+2. לאחרונה קרה לי כמה פעמים שבהם שכחתי לקחת את הכדורים. וגם מקרים בהם הקאתי את הכדור ולא הצלחתי לבלוע אח"כ עוד אחד. קראתי שזה מאוד מסוכן ויכול להיות מומים בעובר. מה עושים? איך אפשר "להשלים" את מה שהחסרתי? איך אני אדע שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
לילי02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה עוזר
מיקה03/09/2008אני יכולה להגיד לך שעפ"י הידע שלי, זה לא נורא שפספסת. אבל שימי לב. ואם את יודעת בוודאות שהקאת את הכדור, קחי עוד אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008פרנטל מכיל חומצה פולית בכמות נאותה ואף מעל המינימום המומלץ , אומנם רצוי ליטול חומצה פולית כדי להקטין מומים במערכת העצבים , אך המומים האלו נדירים , גם ללא נטילת החומצה הפולית הסכוי קטן מאוד לפגמים כאלו ואת הרי נטלת בצורה סדירה למדי ,
בכל מיקרה בשבוע ההריון שלך אין יותר צורך ליטול חומצה פולית במטרה להקטין המומים כיוון שהאברים הושלמו , הסירי דאגה מליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
ד''ר פרדי דוד04/09/2008מומלץ לבלוע חומצה פולית ותכשירי ברזל בהריון. תכשירי ברזל מעלים את רזרבות הברזל אצל האם וחומצה פולית מונעת מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר.
לא קורה דבר אם שכחת לקחת מספר כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דימום/כתמיםמיה31/08/2008
שלום רב. אני בשבוע 10, לאחר IVF שלישי. התחלנו את ההריון עם פרוגסטרון מאוד נמוך, ומאז אני עם תמיכה- השבוע ירדתי לקרינון בבוקר ו3 כדורי אוטרוגסטן בערב (עד עכשיו הייתי עם קרינון+3 פעמים ביום, 3 כדורי אוטרוגסטן). היום זיהיתי כתמים חומים על התחתונית, ומעט טיפות לאחר מתן שתן. אני די בטוחה שאין מדובר בדם (ההכתמות בצבע חום). האם נורמאלי?- האם יש צורך בבדיקה אצל רופא?- לגשת למיון? תודה.
ד``ר יורם גלעדי05/09/2008במידה ולא מדובר בדימום טרי כנראה שאין בעיה דחופה אך לא ניתן לענות מעבר לכך ללא בדיקה (רצוי גם משטח מצואר הרחם (פאפ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולהראל31/08/2008
הריון שני שבוע 15 בזמן האחרון מרגישה בירך שמאל כשאני שוכבת לישון כל הזמן עיקצוצים והירדמות של הירך . וגם הרגל עצמה נרדמת לי זה כבר כמה ימים האם תקין ? או שעלי לבדוק בדיקת קרישיות דם ? ת ודה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2008לא נשמע כמו בעיה הקשורה בקרישיות יתר אלא תוצאה של לחץ על עצב תחושה באיזור. שכיח מאד בזמן הריון עקב לחץ של הרחם באיזור. במידה והבעיה מחמירה רצוי לפנות לאורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ביותרדקלה31/08/2008
שלומות, אני מתחילה את השבוע ה23 להריון והלילה סבלתי מצרבות נוראיות ולא הצלחתי לישון- בסופו של דבר נרדמתי רק בבוקר והמשכתי לישון עד הצהריים - כשהתעוררתי מצאתי את עצמי שרועה על הבטן ולדעתי ישנתי כך (על הבטן) כמה שעות! אני ממש לחוצה- יכול להיות שלחצתי על העובר שלי? יכול להיות שחסמתי את אספקת הדם לעובר??? אני לא מרגישה אותה כבר שלוש שעות מאז שהתעוררתי! יצויין שאני רגילה לישון על הגב והרבה פעמים אני מתעוררת כשאני על הגב- האם זה מסוכן לאספקת הדם לרחם? המוני תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעי
ד''ר פרדי דוד31/08/2008רצוי לשכב על צד שמאל כך לא נילחצים כלי הדם הגדולים ומגיעה אספקת דם תקינה לרחם.
תאכלי ארוחה קלה ושתיה מתוקה ושבי בשלווה וראי זה פלא תתחילי להרגיש תנועות עובר.
לעניין הצרבת מחוץ לנוגדי חומצה שמטפלים טוב מאד בתופעה רצוי לאכול ארוחות קטנות לא לשכב אחרי הארוחה אלא להמתין שעה שעתיים, להשתדל לא לשכב מקופלת ולהשתדל לא לעשות תנועות כיפוף הגוף לאחר אכילה. כל זה יפחית את הצרבות. במיוחד בערב אל לך לאכול ומייד לישון זה מרשם בדוק לצרבת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)